![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 926
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
![]() ![]() Ale suknia kupiona - to najwa¿niejsze hehe ![]() ![]() Ja staram siê tak raz na dwa miesi±ce byæ w domu, bilety faktycznie drogie jak cholerka :/ My latamy z Malpensy na Chopina, wszystko wygodnie, bez przesiadek, tylko ta cena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dzieciaczki Wasze mówi± po polsku? S³ysza³am, ¿e np. je¶li tata W³och mówi po wlosku, mama Polka mówi po polsku, to dziecko siê uczy bez ¿adnych problemów obydwu jêzyków. Tylko trzeba byæ konsekwentnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
sjoanna aha ja myslalam, ze to jedynki albo dwojki sobie robisz
![]() aleksandramaj juz mam suknie wow! a w jakim miesiacu planujecie wziac slub? ilu gosci prosicie? tak dzieciaczki do 4 r.z. moga ponoc nauczyc sie mowic w 4 jezykach! u mnie szkoda tylko, ze synek ma stycznosc tylko ze mna w sensie jako z jez. polskim, gdyz nie mam w okolicy zadnych mamus Polek lub kolezanek, ale u nas w domu ksiazeczki i ew bajeczki w tv tylko po polsku Flavio umie liczyc do 10ciu takze po holendersku tatus go uczy ![]()
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wow po holendersku! Egzotycznie jak dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
aleksandramaj fajna liczba gosci, u nas tez bylo tyle
![]() ![]() a co reszta porabia, bambi gdzie sie podziewasz, padlas po tej zumbie czy co? ![]()
#4505 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Aleksandra - parê z nas ju¿ przesz³o przez piekie³ko za³atwiania dokumentów do polsko-w³oskiego wesela.
Powodzenia! ![]()
#4506 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Wtajemniczenie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4368022 0]o matko, tak czesto jestes w PL i jeszcze narzekasz?
![]() ![]() [/QUOTE] Eeeee no wiem, ale mo¿e dlatego, ¿e to ¶wie¿a sprawa jeszcze. Pewnie przyzwyczaje siê do tego, ¿e tu jestem i ³atwiej mi bêdzie robiæ d³u¿sze przerwy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz co moja ma zwykla ale jej nie chce uzywac ![]() ![]() Co do Pl mi wystarcza raz na jakis czas wyjazd poza tym mam prawie wszystkich tutaj ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-12 o 14:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam du¿± familiê w PL - 3 braci, 3 siostry, siostrzeñca, siostrzenicê i bratanka, czwart± sztukê w drodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to faktycznie super z Was rodzinka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4512 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Eccomi!!!
Sto lat mnie tu nie bylo ale jakos tak nie po drodze mi troszke na forum ![]() aleksandramaj witaj nie znamy sie chyba jeszcze ![]() cuci ale fajowe takie doswiadczenie ![]() ![]() bambi to prawda, ostatnio sie malo udzielam... co do slubu, to tak jak ostatnio mowilam, doszlam do tego ze mi on nie jest potrzebny, a dodatkowo teraz po smierci tesciowej tz raczej nie ma do tego glowy Usciski dziewczyny i postaram sie byc bardziej aktywna ![]()
#4513 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Uczy siê biedny polskiego dzielnie i w ogóle chyba czuje siê czê¶ci± rodziny M ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a Ty jak dogadujesz sie z przyszlymi tesciami??jezeli moge oczywiscie zapytac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Je¶li chodzi o te¶ciów, to póki co bardzo dobrze siê dogadujemy. Z jednej strony s± bardzo pomocni, tacy wrêcz kochani, a z drugiej strony nie narzucaj± swojego zdania, nie wtykaj± nosa w nasze sprawy itd. Powiedzia³abym, ¿e jest zachowana taka zdrowa równowaga ![]() ![]() A propos...ca³y dzieñ spêdzam przy biurku i poza jakimi¶ spacerami weekendowymi, w ogóle siê nie ruszam i nie mogê siê zmobilizowaæ. I jeszcze raz a propos... Macie jakie¶ sprawdzone przepisy na pierogi? Nigdy nie robi³am, chyba chcialabym w koñcu sprobowaæ siê z tym pobawiæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Mmarcepanek sesja dopiero w styczniu wiêc robiê notatki bo za 3 tyg lecê do Pl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
witaj Aleksandra
![]() ja te¿ w tym roku na Swieta lecê, w koñcu po 5 latach juz sie doczekac nie moge, bo mimo iz zawsze robie pierogi, barszcz, ryby w occie, po grecku etc. to jednak to nie to samo ![]() ja w tym tygodniu w domku na L4, ostatni raz bylam w 2010 roku na zwolnieniu...mam jakies problemy zoladkowe juz od dluzszego czasu w zeszlym tygodniu juz tak mnie bolalo, ze w koncu wczoraj sie do lekraza wybralam...takze odpoczywam w domku...biore antybiotyk, mam nadzieje, ze mi przejdzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zdrowia ¿yczê! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zrobi³am badania tarczycy.
Ale akurat trafi³am na usterke komputera i musia³am i¶æ do innego punktu pobrañ. Dobrze ¿e s± dwa w moim mie¶cie. ![]() Marmotta - zdrowiej szybciutko! ![]() Cuciola - fajnie siê tak raz na jaki¶ czas poczuæ VIP-em. ![]() Aleksandra - przepisów na najró¿niejsze dania jest w internecie bardzo du¿o. A najlepiej to spytaæ mamy lub babci jak one robi±. Maj± przecie¿ lata do¶wiadczenia. ![]()
#4520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym VIP-em fajnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jazdy??Tz.t??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo daj± Ci siê we znaki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-13 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cholerka nastraszy³a¶ mnie! ![]() ![]() Mogê zapytaæ, ile lat ma Twoja córcia i jak ma na imiê? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moja mala ma 2.5 roczku a na imie Fiammetta ![]() ![]() a zapomnialam Wam dodac z newsow ode mnie ze w okolicy szukaja ciala zamordowanej kobiety nie wiem czy slyszalyscie o tej tragedi w Potassa??ponoc zamordowal ja jej pracownik ktory pilnowal willi ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-13 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor! Zrobilam dzis gar pysznego rosolku, normalnie wyszedl mi taki jak w domu
![]() ![]() ![]() sjoanna jak sie bawisz? i jak te badania wyszly? Cytat:
![]() odnosnie szczoteczki elekt. to wiesz tez moze byc w formie zabawy takie mycie zabkow taka wlasnie szczoteczka ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4368022 0]o matko, tak czesto jestes w PL i jeszcze narzekasz? ![]() ![]() wezmiecie kredyt i po krzyku ![]() a Ty czemu tak rzadko do Pl jezdzisz, przeciez od Ciebie sa b tanie loty z Bolonii ![]() ![]() co czyszczenie zebow 600e czy Ci sie cyferki poprzestawialy? u mnie tak mniej wiecej 100 kosztuje, ale pisalam niedawno, ze u jednej dentystki jest promocja i zapisalam meza na grudzien 25 e, zobaczymy czy wroci z zebami ![]() ![]() jak tam kiedy zjezdzacie na dol? ![]() Cytat:
mmarcepanku zobaczysz nadejdzie czas i odpowiedni moment, ze bedziesz chciala zalegalizowac zwiazek, a jesli nie to nie, najwzniejsze zebyscie byli szczesliwi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zapisaliscie sie w koncu na tance hulance? ![]()
![]() |
#4527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tesciowka to pewnie jakies ciacho przyniesie tak chodzimy 2 x w tyg. balli di gruppo i salsa ![]() tu u nas w regionie ostatnio 2 kobiety zostaly zabite i kilka osob zaginelo ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-11-13 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4528 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tego newsa nie s³yszalam, nie ogl±dalam istatnio tv, nieciekawie... :/ ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Rodzinka liczna, kiedy¶ narzeka³am, teraz strasznie to doceniam, szczególnie w ¦wiêta - s± magiczne z ca³± t± band± i maluszkami ![]() Ta Wawa póki co nie wchodzi w grê, przeprowadzi³am siê tu, bo mój tz ma ma³± firmê i musia³by wszystko rzuciæ, sprzedaæ itd. Ja mia³am do rozwi±zania tylko umowê o pracê. Mo¿e kiedy¶... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Aleksandra, ja tez mieszkam z przyszlymi tesciami a na pietrze mieszka babcia i ciotka tz-ta a obok 2 babcia. Wszyscy na kupie i w kapciach przychodz± na kawe. Juz sie przyzwyczailam ze co chwile sie drzwi otwieraja. Tesciowa strasznie matkuje tz-towi no Ale dopoki miekszamy z nimi to tak bêdzie. I tak cieszê siê ze mnie otwarcie przyjeli, choc to straszni domatorzy i ciagle nas obserwuja. Na szczescie my sporo wychodzimy
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
To wiele z nas ma rodzinke blisko.
U mnie te¿ prawie ca³y budynek to rodzina ale nie s± zbytnio ze sob± zwi±zani i siê nie goszcz± czêsto. Na ¶wiêta - i to nie wszystkie i nie zawsze. ![]() Dzisiaj u mnie ³adnie siê zrobi³o i s³oneczko wysz³o, nie ma prawie chmur i mg³y. Teraz ciep³o ale wieczorem jak tak dalej bêdzie to przymrozki bêd±. ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.