W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-11-12, 12:45   #4501
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 926
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Dzien doberek! dziekuje zescie mi wyslaly brzydka pogode

ale fajnie gratulacje! opowiadaj jakie macie plany odnosnie wesela, bedzie w Twoim rodzinnym miescie?
jak studiowalam w Rzymie to co 2 miesiace latalam do domku, teraz te polaczenia ode mnie sa slabe, z przesiadka i b kosztowane, zreszta mi sie nie teskni b za Pl, jedynie to chcialabym zeby synek mial wiekszy kontakt z jezykiem, ale jesli nie ma takiej mozliwosci to co zrobic?!
Dziêkujê Tak jest, wszystko w mojej rodzinnej miejscowo¶ci i w moim ko¶ciele. Planujemy sobie powoli wszystko, mamy restauracjê, dj, kwiaty wiem jakie, z wa¿niejszych rzeczy fotografa nam brakuje i nie chce mi siê w ogóle braæ za ogarnianie tematu No i powoli ogarniamy kwestiê papierów brrr
Ale suknia kupiona - to najwa¿niejsze hehe Szkoda tylko, ¿e mi po³owa, ju¿ i tak bardzo marnych wlosów wypad³a

Ja staram siê tak raz na dwa miesi±ce byæ w domu, bilety faktycznie drogie jak cholerka :/ My latamy z Malpensy na Chopina, wszystko wygodnie, bez przesiadek, tylko ta cena

A dzieciaczki Wasze mówi± po polsku? S³ysza³am, ¿e np. je¶li tata W³och mówi po wlosku, mama Polka mówi po polsku, to dziecko siê uczy bez ¿adnych problemów obydwu jêzyków. Tylko trzeba byæ konsekwentnym.
aleksandramaj jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 13:25   #4502
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

sjoanna aha ja myslalam, ze to jedynki albo dwojki sobie robisz

aleksandramaj
juz mam suknie wow! a w jakim miesiacu planujecie wziac slub? ilu gosci prosicie?
tak dzieciaczki do 4 r.z. moga ponoc nauczyc sie mowic w 4 jezykach! u mnie szkoda tylko, ze synek ma stycznosc tylko ze mna w sensie jako z jez. polskim, gdyz nie mam w okolicy zadnych mamus Polek lub kolezanek, ale u nas w domu ksiazeczki i ew bajeczki w tv tylko po polsku
Flavio umie liczyc do 10ciu takze po holendersku tatus go uczy
Stary 2013-11-12, 13:51   #4503
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
sjoanna aha ja myslalam, ze to jedynki albo dwojki sobie robisz

aleksandramaj
juz mam suknie wow! a w jakim miesiacu planujecie wziac slub? ilu gosci prosicie?
tak dzieciaczki do 4 r.z. moga ponoc nauczyc sie mowic w 4 jezykach! u mnie szkoda tylko, ze synek ma stycznosc tylko ze mna w sensie jako z jez. polskim, gdyz nie mam w okolicy zadnych mamus Polek lub kolezanek, ale u nas w domu ksiazeczki i ew bajeczki w tv tylko po polsku
Flavio umie liczyc do 10ciu takze po holendersku tatus go uczy
31 maja ode mnie bêdzie ok. 70-80 osób, z W³och my¶limy, ze ok. 30 przyleci, ale jeszcze nie wiemy dok³adnie.
Wow po holendersku! Egzotycznie jak dla mnie
Stary 2013-11-12, 13:56   #4504
principessina
Zakorzenienie

aleksandramaj fajna liczba gosci, u nas tez bylo tyle z tym, ze wiecej zagranicznych niz polskich, ale co to w sumie za roznica, najwazniejsze zeby wszystko dobrze wypadlo i byla dobra zabawa!

a co reszta porabia, bambi gdzie sie podziewasz, padlas po tej zumbie czy co?
Stary 2013-11-12, 14:08   #4505
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Aleksandra - parê z nas ju¿ przesz³o przez piekie³ko za³atwiania dokumentów do polsko-w³oskiego wesela.
Powodzenia!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:11   #4506
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Aleksandra - parê z nas ju¿ przesz³o przez piekie³ko za³atwiania dokumentów do polsko-w³oskiego wesela.
Powodzenia!
Czyli jest to do przej¶cia? uffffff ul¿y³o mi
Stary 2013-11-12, 14:15   #4507
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bilety chyba ju¿ w czerwcu kupi³am By³am w domu na ¶wiêta listopadowe, bêdê w listopadzie jeszcze 2 razy i na Bo¿e Narodzenie Moja kuzynka s±siadka siê ¶mieje, ¿e przyje¿d¿am do domu czê¶ciej ni¿ mój brat mieszkaj±cy 15 km od domu rodziców
No i bierzemy ¶lub w przysz³ym roku w pl.
o matko, tak czesto jestes w PL i jeszcze narzekasz? a co ja mam powiedziec? tylko raz w roku na 3 tygodnie
Cytat:

a zalozyli Ci taka atrapke na ten oszlifowany zab? mozesz wyjsc do ludzi? a wczoraj byla u mnie kolezanka, musiala wyrwac drugiego juz zeba trzonowego, bo nie dalo sie go uratowac, no i pozniej chce sobie wstawic "nowe", jak mi powiedziala cene to prawie z krzesla spadlam za dwa zeby i to tylne 2.400 euro! chrystusie panie, to juz sie boje myslec ile bedzie kosztowac aparat dla dziecka?!
wezmiecie kredyt i po krzyku tutaj moj TZ placil za czyszczenie zebow 600 euro, a w sierpniu zrobil sobie w PL za 170 zl. zlodziejstwo...
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 14:19   #4508
aleksandramaj
Wtajemniczenie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4368022 0]o matko, tak czesto jestes w PL i jeszcze narzekasz? a co ja mam powiedziec? tylko raz w roku na 3 tygodnie
[/QUOTE]

Eeeee no wiem, ale mo¿e dlatego, ¿e to ¶wie¿a sprawa jeszcze. Pewnie przyzwyczaje siê do tego, ¿e tu jestem i ³atwiej mi bêdzie robiæ d³u¿sze przerwy :P
Stary 2013-11-12, 14:34   #4509
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:

cucciola79 ciekawe czy tesciowa tez bedzie uczestniczyc w przygotowaniach czy tylko Wy z mama sie narobicie? a siostre w takim razie tez zaprosisz? a szwagierke?
nie nie tesciowka gosciem bedziea szwagierka jak co roku na wigilii u swoich tesciow a wiec raczej nie

Cytat:

Cucciola79 czy Fiammi duzo mowi po polsku? Flavio ostatnio sie rozkrecil, b jestem z siebie i z niego dumna moze jeszcze beda z niego ludzie
myslalam zeby kupic mu szczoteczke elektryczna do zabkow, widzialas jakas fajna dziecieca?
tak moja tez duzo po polsku
wiesz co moja ma zwykla ale jej nie chce uzywaca wiec nad elektryczna jeszcze nie myslalam

Co do Pl mi wystarcza raz na jakis czas wyjazd poza tym mam prawie wszystkich tutaj

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-11-12 o 14:36
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 14:45   #4510
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
Co do Pl mi wystarcza raz na jakis czas wyjazd poza tym mam prawie wszystkich tutaj
Inaczej na pewno, jak ju¿ siê ma swoj± piêkn± rodzinê ze sob±
Ja mam du¿± familiê w PL - 3 braci, 3 siostry, siostrzeñca, siostrzenicê i bratanka, czwart± sztukê w drodze ca³a trojka brzd±ców jest przes³odka, najstarszy Filipek ma dopiero 5 lat i to chyba najbardziej z ich powodu tak mi têskno.
Stary 2013-11-12, 14:53   #4511
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam du¿± familiê w PL - 3 braci, 3 siostry, siostrzeñca, siostrzenicê i bratanka, czwart± sztukê w drodze ca³a trojka brzd±ców jest przes³odka, najstarszy Filipek ma dopiero 5 lat i to chyba najbardziej z ich powodu tak mi têskno.

to faktycznie super z Was rodzinka a Twoj Tz. tez jezdzi z Toba do kraju??podoba mu sie Polska??
Stary 2013-11-12, 14:59   #4512
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828

Eccomi!!!
Sto lat mnie tu nie bylo ale jakos tak nie po drodze mi troszke na forum

aleksandramaj witaj nie znamy sie chyba jeszcze ja (niestety) tez z lombardia, dokladnie Milano...

cuci ale fajowe takie doswiadczenie serata VIP jak tam na uniwerku?

bambi to prawda, ostatnio sie malo udzielam... co do slubu, to tak jak ostatnio mowilam, doszlam do tego ze mi on nie jest potrzebny, a dodatkowo teraz po smierci tesciowej tz raczej nie ma do tego glowy

Usciski dziewczyny i postaram sie byc bardziej aktywna

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:07   #4513
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

to faktycznie super z Was rodzinka a Twoj Tz. tez jezdzi z Toba do kraju??podoba mu sie Polska??
Je¼dzi je¼dzi Tylko raz by³am sama. Podoba mu siê bardzo Strasznie podoba mu siê Kraków, byli¶my tam razem dwa razy. W ogóle kawa³ ju¿ widzia³, bo Warszawê z racji tego, ¿e mieszkam niedaleko, Trójmiasto, Miko³ajki, £ebê, Lublin, Kazimierz etc.
Uczy siê biedny polskiego dzielnie i w ogóle chyba czuje siê czê¶ci± rodziny M No i uwielbia pierogi z miêsem, pomidorówkê i barszcz ukraiñski

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
aleksandramaj witaj nie znamy sie chyba jeszcze ja (niestety) tez z lombardia, dokladnie Milano...
Ciaoooooo
Stary 2013-11-12, 15:11   #4514
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Je¼dzi je¼dzi Tylko raz by³am sama. Podoba mu siê bardzo Strasznie podoba mu siê Kraków, byli¶my tam razem dwa razy. W ogóle kawa³ ju¿ widzia³, bo Warszawê z racji tego, ¿e mieszkam niedaleko, Trójmiasto, Miko³ajki, £ebê, Lublin, Kazimierz etc.
Uczy siê biedny polskiego dzielnie i w ogóle chyba czuje siê czê¶ci± rodziny M No i uwielbia pierogi z miêsem, pomidorówkê i barszcz ukraiñski

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Ciaoooooo
moj tez b.lubi polska kuchniesama w domu mu po polsku gotuje.gorzej wyciagnac go z nami do kraju
a Ty jak dogadujesz sie z przyszlymi tesciami??jezeli moge oczywiscie zapytac
Stary 2013-11-12, 15:22   #4515
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tez b.lubi polska kuchniesama w domu mu po polsku gotuje.gorzej wyciagnac go z nami do kraju
a Ty jak dogadujesz sie z przyszlymi tesciami??jezeli moge oczywiscie zapytac
Ja swojego na si³ê nie muszê ci±gaæ na szczê¶cie
Je¶li chodzi o te¶ciów, to póki co bardzo dobrze siê dogadujemy. Z jednej strony s± bardzo pomocni, tacy wrêcz kochani, a z drugiej strony nie narzucaj± swojego zdania, nie wtykaj± nosa w nasze sprawy itd. Powiedzia³abym, ¿e jest zachowana taka zdrowa równowaga i oby tak pozosta³o. Niestety mamma karmi mnie czekoladkami, a przy tych wszystkich makaronach i pizzach, to jest kurdeszz niebezpieczne
A propos...ca³y dzieñ spêdzam przy biurku i poza jakimi¶ spacerami weekendowymi, w ogóle siê nie ruszam i nie mogê siê zmobilizowaæ.
I jeszcze raz a propos... Macie jakie¶ sprawdzone przepisy na pierogi? Nigdy nie robi³am, chyba chcialabym w koñcu sprobowaæ siê z tym pobawiæ
Stary 2013-11-12, 19:10   #4516
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

Mmarcepanek sesja dopiero w styczniu wiêc robiê notatki bo za 3 tyg lecê do Pl i chcia³abym ju¿ mieæ trochê ogarniete bo jak wrócê to za rogiem bed± ju¿ ¶wiêta

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 21:42   #4517
marmotta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 311

witaj Aleksandra

ja te¿ w tym roku na Swieta lecê, w koñcu po 5 latach juz sie doczekac nie moge, bo mimo iz zawsze robie pierogi, barszcz, ryby w occie, po grecku etc. to jednak to nie to samo

ja w tym tygodniu w domku na L4, ostatni raz bylam w 2010 roku na zwolnieniu...mam jakies problemy zoladkowe juz od dluzszego czasu w zeszlym tygodniu juz tak mnie bolalo, ze w koncu wczoraj sie do lekraza wybralam...takze odpoczywam w domku...biore antybiotyk, mam nadzieje, ze mi przejdzie....
marmotta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-13, 08:14   #4518
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
witaj Aleksandra

ja te¿ w tym roku na Swieta lecê, w koñcu po 5 latach juz sie doczekac nie moge, bo mimo iz zawsze robie pierogi, barszcz, ryby w occie, po grecku etc. to jednak to nie to samo

ja w tym tygodniu w domku na L4, ostatni raz bylam w 2010 roku na zwolnieniu...mam jakies problemy zoladkowe juz od dluzszego czasu w zeszlym tygodniu juz tak mnie bolalo, ze w koncu wczoraj sie do lekraza wybralam...takze odpoczywam w domku...biore antybiotyk, mam nadzieje, ze mi przejdzie....
Cze¶æ
Zdrowia ¿yczê!
Stary 2013-11-13, 10:15   #4519
sjoanna
Zakorzenienie

Dzisiaj zrobi³am badania tarczycy.
Ale akurat trafi³am na usterke komputera i musia³am i¶æ do innego punktu pobrañ. Dobrze ¿e s± dwa w moim mie¶cie.

Marmotta - zdrowiej szybciutko!

Cuciola - fajnie siê tak raz na jaki¶ czas poczuæ VIP-em.

Aleksandra - przepisów na najró¿niejsze dania jest w internecie bardzo du¿o. A najlepiej to spytaæ mamy lub babci jak one robi±. Maj± przecie¿ lata do¶wiadczenia.

a LADY.”

Edith Head

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-13, 10:31   #4520
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiaj zrobi³am badania tarczycy.
Ale akurat trafi³am na usterke komputera i musia³am i¶æ do innego punktu pobrañ. Dobrze ¿e s± dwa w moim mie¶cie.

Marmotta - zdrowiej szybciutko!

Cuciola - fajnie siê tak raz na jaki¶ czas poczuæ VIP-em.

Aleksandra - przepisów na najró¿niejsze dania jest w internecie bardzo du¿o. A najlepiej to spytaæ mamy lub babci jak one robi±. Maj± przecie¿ lata do¶wiadczenia.
Racja racja, zapytam mamê A w sobotê piekê ciasto pomarañczowe - postanowione

Z tym VIP-em fajnie ale ja bym zaraz mia³a jazdy, ¿e nie wygl±dam, ¿e ¼le siê ubra³am, wlosy nie takie i w ogóle muszê uciekaæ
Stary 2013-11-13, 14:23   #4521
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja swojego na si³ê nie muszê ci±gaæ na szczê¶cie
Je¶li chodzi o te¶ciów, to póki co bardzo dobrze siê dogadujemy. Z jednej strony s± bardzo pomocni, tacy wrêcz kochani, a z drugiej strony nie narzucaj± swojego zdania, nie wtykaj± nosa w nasze sprawy itd. Powiedzia³abym, ¿e jest zachowana taka zdrowa równowaga i oby tak pozosta³o. Niestety mamma karmi mnie czekoladkami, a przy tych wszystkich makaronach i pizzach, to jest kurdeszz niebezpieczne
to superoby po slubie sie nic nie zmienilo bo u mnie to wszystko o 360°no ale u mnie to inna historia ja mam tesciow za sciana

Cytat:

zdrowka!!!
Cytat:

Z tym VIP-em fajnie ale ja bym zaraz mia³a jazdy, ¿e nie wygl±dam, ¿e ¼le siê ubra³am, wlosy nie takie i w ogóle muszê uciekaæ
jazdy??Tz.t???
Stary 2013-11-13, 15:03   #4522
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
to superoby po slubie sie nic nie zmienilo bo u mnie to wszystko o 360°no ale u mnie to inna historia ja mam tesciow za sciana
Oby oby. Ja te¿ mam te¶ciów mniej wiêcej za ¶cian±, bo mamy mieszkanko niewielkie, które jest czê¶ci± calego du¿ego domu. Mam nadziejê, ¿e nie jest tak fajnie tylko dlatego, ¿e to pocz±tki, niech nic siê nie zmienia!!
Bardzo daj± Ci siê we znaki?
Stary 2013-11-13, 15:11   #4523
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby oby. Ja te¿ mam te¶ciów mniej wiêcej za ¶cian±, bo mamy mieszkanko niewielkie, które jest czê¶ci± calego du¿ego domu. Mam nadziejê, ¿e nie jest tak fajnie tylko dlatego, ¿e to pocz±tki, niech nic siê nie zmienia!!
Bardzo daj± Ci siê we znaki?
Teraz to juz mniej bo powiedzialam im co o tym mysle ale na poczatku... o wszystkim musieli wiedziec i zawsze mieli cos do powiedzenia co ja, co my robimy, gdzie jezdzimy na co i ile kasy wydajemy,co do dziecka to zaraz od narodzin chcieli mi ja wychowywac itp.....a przed slubem byli calkiem innijak to ludzie sie zmieniajaszok normalnie!!!a nie dodalam Ci ,ze mam jeszcze tutaj obok szwagierke to juz w ogole siamo a posto

Czas edycji: 2013-11-13 o 15:14
Stary 2013-11-13, 15:24   #4524
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz to juz mniej bo powiedzialam im co o tym mysle ale na poczatku... o wszystkim musieli wiedziec i zawsze mieli cos do powiedzenia co ja, co my robimy, gdzie jezdzimy na co i ile kasy wydajemy,co do dziecka to zaraz od narodzin chcieli mi ja wychowywac itp.....a przed slubem byli calkiem innijak to ludzie sie zmieniajaszok normalnie!!!a nie dodalam Ci ,ze mam jeszcze tutaj obok szwagierke to juz w ogole siamo a posto
Aaaaaaaaaaaaaaaa kurde to masz komplet, ca³± familiê na glowie!! Poverinaaa!!
Cholerka nastraszy³a¶ mnie! Ja póki co mam nadzieje, ¿e sie nie zmieni±, przynajmniej nie na gorsze. W razie czego bêde siê tu wyp³akiwaæ i szukaæ wsparcia oraz dobrych rad
Mogê zapytaæ, ile lat ma Twoja córcia i jak ma na imiê?
Stary 2013-11-13, 16:02   #4525
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaa kurde to masz komplet, ca³± familiê na glowie!! Poverinaaa!!
Cholerka nastraszy³a¶ mnie! Ja póki co mam nadzieje, ¿e sie nie zmieni±, przynajmniej nie na gorsze. W razie czego bêde siê tu wyp³akiwaæ i szukaæ wsparcia oraz dobrych rad
Mogê zapytaæ, ile lat ma Twoja córcia i jak ma na imiê?
nie ma co sie martwic na zapasnaszczesci e nie wszyscy sa tacy samichociaz tu chyba comune ta wscibskosc u ludzi
moja mala ma 2.5 roczku a na imie Fiammetta Iskierka

a zapomnialam Wam dodac z newsow ode mnie ze w okolicy szukaja ciala zamordowanej kobiety nie wiem czy slyszalyscie o tej tragedi w Potassa??ponoc zamordowal ja jej pracownik ktory pilnowal willi

Czas edycji: 2013-11-13 o 16:03
Stary 2013-11-13, 19:18   #4526
principessina
Zakorzenienie

Dobry wieczor! Zrobilam dzis gar pysznego rosolku, normalnie wyszedl mi taki jak w domu zrazy wolowe i buraczki bedzie na 2 dni mam ochote na krokierty, ale to juz dluzsza robota

sjoanna jak sie bawisz? i jak te badania wyszly?

Cytat:
nie nie tesciowka gosciem bedziea szwagierka jak co roku na wigilii u swoich tesciow a wiec raczej nie

tak moja tez duzo po polsku
wiesz co moja ma zwykla ale jej nie chce uzywaca wiec nad elektryczna jeszcze nie myslalam
no ale to tesciowa nie bedzie pomagac w gotowaniu, jakas slatke, ciasta, w Pl to zazwyczaj kazdy cos robi, a nie tak na gotowe
odnosnie szczoteczki elekt. to wiesz tez moze byc w formie zabawy takie mycie zabkow taka wlasnie szczoteczka

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4368022 0]o matko, tak czesto jestes w PL i jeszcze narzekasz? a co ja mam powiedziec? tylko raz w roku na 3 tygodnie

wezmiecie kredyt i po krzyku tutaj moj TZ placil za czyszczenie zebow 600 euro, a w sierpniu zrobil sobie w PL za 170 zl. zlodziejstwo...[/QUOTE]
a Ty czemu tak rzadko do Pl jezdzisz, przeciez od Ciebie sa b tanie loty z Bolonii trzeba tylko upolowac, no chyba ze nie masz potrzeby i checi to juz inna sprawa
co czyszczenie zebow 600e czy Ci sie cyferki poprzestawialy? u mnie tak mniej wiecej 100 kosztuje, ale pisalam niedawno, ze u jednej dentystki jest promocja i zapisalam meza na grudzien 25 e, zobaczymy czy wroci z zebami
jak tam kiedy zjezdzacie na dol?

Cytat:
wow jaka liczna rodzinka, nie wiedzialam ze mozna miec tyle rodzenstwa, w sensie teraz juz jest coraz mniej takich lczinych rodzin! a nie myslalas zeby razem z Tztem zamieszkac w Wawie? bylabys blizej rodziny, no a i Wawa ma teraz wieksze mozliwosci pracy i rozwoju niz Wlochy

mmarcepanku zobaczysz nadejdzie czas i odpowiedni moment, ze bedziesz chciala zalegalizowac zwiazek, a jesli nie to nie, najwzniejsze zebyscie byli szczesliwi

Cytat:
witaj Aleksandra

jak sie czujesz? pokupowalas juz jakies prezenty na swieta? wieziesz cos dobrego z wloskiej ziemi?

Cytat:
a zapomnialam Wam dodac z newsow ode mnie ze w okolicy szukaja ciala zamordowanej kobiety nie wiem czy slyszalyscie o tej tragedi w Potassa??ponoc zamordowal ja jej pracownik ktory pilnowal willi
a nie nie slyszalam, ale ostatnio to i wiadomosci nie ogladalam, ja zazwyczaj polska tv mam wlaczona
a zapisaliscie sie w koncu na tance hulance?
Stary 2013-11-13, 22:20   #4527
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczor! Zrobilam dzis gar pysznego rosolku, normalnie wyszedl mi taki jak w domu zrazy wolowe i buraczki bedzie na 2 dni mam ochote na krokierty, ale to juz dluzsza robota

no ale to tesciowa nie bedzie pomagac w gotowaniu, jakas slatke, ciasta, w Pl to zazwyczaj kazdy cos robi, a nie tak na gotowe
odnosnie szczoteczki elekt. to wiesz tez moze byc w formie zabawy takie mycie zabkow taka wlasnie szczoteczka

a nie nie slyszalam, ale ostatnio to i wiadomosci nie ogladalam, ja zazwyczaj polska tv mam wlaczona
a zapisaliscie sie w koncu na tance hulance?
to kiedy na obiadek mnie zaprosisz??pychota

a tesciowka to pewnie jakies ciacho przyniesie

tak chodzimy 2 x w tyg. balli di gruppo i salsa

tu u nas w regionie ostatnio 2 kobiety zostaly zabite i kilka osob zaginelomasakra normlanie

Czas edycji: 2013-11-13 o 22:23

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 07:21   #4528
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma co sie martwic na zapasnaszczesci e nie wszyscy sa tacy samichociaz tu chyba comune ta wscibskosc u ludzi
moja mala ma 2.5 roczku a na imie Fiammetta Iskierka

Fiammetta - przeuroczo

Tego newsa nie s³yszalam, nie ogl±dalam istatnio tv, nieciekawie... :/

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:

wow jaka liczna rodzinka, nie wiedzialam ze mozna miec tyle rodzenstwa, w sensie teraz juz jest coraz mniej takich lczinych rodzin! a nie myslalas zeby razem z Tztem zamieszkac w Wawie? bylabys blizej rodziny, no a i Wawa ma teraz wieksze mozliwosci pracy i rozwoju niz Wlochy
Mmmmm buraczki uwielbiam
Rodzinka liczna, kiedy¶ narzeka³am, teraz strasznie to doceniam, szczególnie w ¦wiêta - s± magiczne z ca³± t± band± i maluszkami
Ta Wawa póki co nie wchodzi w grê, przeprowadzi³am siê tu, bo mój tz ma ma³± firmê i musia³by wszystko rzuciæ, sprzedaæ itd. Ja mia³am do rozwi±zania tylko umowê o pracê. Mo¿e kiedy¶...
Stary 2013-11-14, 11:50   #4529
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

Aleksandra, ja tez mieszkam z przyszlymi tesciami a na pietrze mieszka babcia i ciotka tz-ta a obok 2 babcia. Wszyscy na kupie i w kapciach przychodz± na kawe. Juz sie przyzwyczailam ze co chwile sie drzwi otwieraja. Tesciowa strasznie matkuje tz-towi no Ale dopoki miekszamy z nimi to tak bêdzie. I tak cieszê siê ze mnie otwarcie przyjeli, choc to straszni domatorzy i ciagle nas obserwuja. Na szczescie my sporo wychodzimy

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:16   #4530
sjoanna
Zakorzenienie

To wiele z nas ma rodzinke blisko.
U mnie te¿ prawie ca³y budynek to rodzina ale nie s± zbytnio ze sob± zwi±zani i siê nie goszcz± czêsto.
Na ¶wiêta - i to nie wszystkie i nie zawsze.

Dzisiaj u mnie ³adnie siê zrobi³o i s³oneczko wysz³o, nie ma prawie chmur i mg³y.
Teraz ciep³o ale wieczorem jak tak dalej bêdzie to przymrozki bêd±.

a LADY.”

Edith Head
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.