Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 10:47   #4501
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Co próbuję coś napisać to któreś z dzieci woła.
Dzisiaj sama jestem bo mąż w pracy. na szczęście mama zaprosiła mnie na obiad.
Nie mogę się ogarnąć po tych "wakacjach". Tyle do sprzątania.....

Asiulka dziadzia boski

Katee pytałaś wcześniej o śmieciarkę. Mamy z Wadera. Młody ją lubi. I dziękuję za opisy skoków mam nadzieję, że Kubuś się ureguluje na nowo

A właśnie miałam pytać dziewczyny karmiące piersią. Faktycznie będziecie czekać do 6 miesiąca z podawaniem pierwszego jedzonka?
Tamlin ile będziesz czekać ze swoim zapasem?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

I przeczesuję internet w poszukiwaniu dobrego pediatry ktory ma tez wizyty domowe. Jakby ktorejś się coś o uszy obiło to dać znać
Chodzi o Poznań.
Asiulka pamietasz jak się ten z Kupca nazywał?

Jeszcze a propo tego, że powiedziałam, że do przychodni więcej nie pójdę. Lekarka na IP ostro skrytykowała tą naszą z przychodni. Ze powinna dawno zapisac antybiotyk skoro wróciłam i dziecko jeszcze kaszlało i takie malutkie w dodatku. Rzeczywiście przez to się się źle nastawiłam i jeszcze się dowiedziałam, że Ona jest w trakcie specjalizacji. Ale potem w miarę tego co się działo w szpitalu uznałam, że nie powinnam psów na niej wieszać. U takiego malucha we wtorek mogło by czysto, a w środę już nie. I nie popełniła żadnego błędu. A ta nie powinna jej krytykować....
Także przychodni będę unikać tylko dlatego, że tam przez kontakt z innymi chorymi możemy coś jeszcze złapać i nie wiadomo czy tym razem tak nie było.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:19   #4502
gda
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

A właśnie miałam pytać dziewczyny karmiące piersią. Faktycznie będziecie czekać do 6 miesiąca z podawaniem pierwszego jedzonka?
Tamlin ile będziesz czekać ze swoim zapasem?[COLOR="Silver"]
Ja raczej nie będę czekać aż 6 miesięcy (bo jest niby rekomendowane do końca 6 miesiąca). Planuję jednak po skończonym 4 miesiącu coś zacząć próbować wprowadzać. Teść mnie przekonał, mówiąc że młody układ pokarmowy, będąc tak długo na jednym rodzaju pożywienia (mleku z cyca), potem może jeszcze gorzej reagować na wprowadzane zmiany. Ma to dla mnie sens.

Poza tym w marcu wyjeżdżamy na 2 tygodnie na Dominikanę, gdzie nie wiem jakie będzie jedzenie, a nie chciałabym załatwić Henia kolejną alergią i być na samym chlebie i wodzie... Wolę już wziąć trochę słoiczków i mu raz dziennie podawać. No i może kleik na noc, chociaż jeszcze nie wiem jaki to ma sens. Muszę poczytać
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:55   #4503
katiem
Wtajemniczenie

My teraz wchodzimy w 5 miesiąc to coś może wprowadzę.

Nie mogę się zalogować na prezentacji hasło mi nie wchodzi

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

ok uciekam do rodziców. Papa

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-30, 12:07   #4504
Asiuulka89
Zakorzenienie

katiem niestety nie mam pojęcia. Ale był naprawdę fajny ten lekarz.

gda kilka sloiczkow ? ja muszę wziąć 2 razy po 14 już myśle jak to zapanuje pożarem mleko kaszka. 10 bagaży powinno starczyć
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 13:09   #4505
colds
Zakorzenienie

Nie wiem czy widziałyście, ale są już mamy wrześniowe
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=665996

No i prosiłabym o jakieś propozycje tytułów wątku następnego
Stary 2012-12-30, 13:16   #4506
kraven
Zakorzenienie

Cześć. My dzisiaj pożegnaliśmy gości i teraz odpoczywamy. Jeszcze dzisiaj Rodziców odwioze na pociąg i zostajemy sami.

Asiulka ale super z tym Meksykiem. My chyba w tym roku zostaniemy w Polsce.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 13:34   #4507
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

a chyba nie pochwaliłam się wczoraj, że książki sobie kupiłam
mąż gdzieś dorwał kupon zniżkowy do empiku, więc trzeba go było wykorzystać nie?
no i jest fajna promocja 2 w cenie 1, więc dziś kolejne zamówienie zrobiłam w empik.com

a moja córcia odkrywa swoje ubrania
nauczyła się łapać za ubranko i ciagnie do buzi
najpierw łapała na tułowiu a dziś też zaczęła na nóżkach
komicznie to wygląda - zadarta do góry noga, złapane ubranie i próbuje do buzi ciągnąć
w wigilię tym sposobem obśliniła sobie cały dół sukienki

dziękujemy z Lili za komplementy

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mój Mati też nie najedzony, więc robię mu o 30ml więcej niż na jego wiek. Taka porcja go zadowala

Wow, super. Ale zazdroszczę.

A może zawiesisz na razie. Jak będzie lepszy czas to wrócisz do pracy.
A miałam się pytać... Mam problem bo na lewej stopie delikatnie pękła mi pięta. Niewiem jak to się stało, bo dbam o stopy, z dnia na dzień to się stało. Nie boli, ani nic, ale jak mam tą moją piętę doprowadzić do stany używalności???

To jak mój tata ogląda książeczkę Matiego i się zachwyca, że teraz wszystko kolorowe, grające itp i że zrobiły to te sprytne małe chińskie rączki pewnie

Tatarem objadłam się w Święta, na razie mam dość. A ćwiczyć moim zdaniem możesz. Nie jakieś od razu strasznie wysiłkowe, ale lżejsze jak najbardziej.

Ines jak już dajesz te po 4-tym miesiącu, to możesz dawać powoli różne słoiczki z tego miesiąca, ziemniaczki, dynię, gruszki. Nie pamiętam co tam jeszcze. w tym przedziale wiekowym jest.

Dobry, tylko żebyś nie zasłabła. A nie macie jakiejś świątecznej i nocnej pomocy?

Świetnie że wszystko wyszło

Śliczności A jaka suknia
no właśnie te małe chińskie rączki przygotowały nam wczoraj pyszne jedzonko i dostarczyły do domu

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Wyciągam z zamrażarki i wstawiam do lodówki żeby rozmrażało się powoli. Jak zależy mi na czasie to wkładam do ciepłej ale nie gorącej wody i zmieniam ją jak się oziębi.

Raz moja córka wypiła na raz wieczorem 180 ml ! Tżt zrobił mleko w większej butelce bo małe wszystkie były zajęte, zrobił pełną a ja się zagapiłam. Nic jej nie było - ani nie ulała, nie było problemów z kupą ale się przestraszyłam.
Dokarmiamy ją mm raz dziennie przed snem, i je od 80 do 140 ml, w zależności od dnia. Zastanawiałam się czy karmiąc ją piersią w dzień nie głodzę jej przypadkiem ale chyba wszystko jest ok. Po butli śpi od 20 do 5 rano.

Ja daję z łokcia

O mamo! super!

Bidka ! musisz wytrzymać

Super co tam jakość zdjęć, modele są cudni!

Dearlie niestety takie mamy państwo, pieprzony zus niejednemu spędza sen z powiek

Zmykam - muszę jeszcze odciągnąć co nieco przed snem...
Jutro wyjeżdzamy i nie będzie nas przez tydzień nie wiem czy dam radę zaglądnąć więc dziewczyny trzymajcie się !
no nasi wątkowi modele są dosłownie modelowi

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
bardzo fajna pamiątka
malutka słodziutko wygląda w sukience

Biedna Melcia

Kraven super że chrzciny udane,czekamy na fotki
dziękujemy za miłe słowa

Cytat:
Jejku kochany. A może kup Camilie? na pewno nie zaszkodzi.

Sojka zdrówka życzę

Kraven pięknie, że wszystko się udało

Dearlie gratki dla Antosia

Kubuś dzisiaj kończy 4 miesiące
Wszystkiego najlepszego również dla Sonii Bafi.
o matko jak ten czas leci
wszystkiego naj dla Kubusia i zdrówka
dla Sonii również

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Sojka biedulo dużo zdrówka Ci życzę.

Miałaś cc, tak? Ja myślę, że śmiało możesz już teraz. Ja miałam cięcie 28 października, a na wizycie u ginki po 6 tygodniach pytałam jak to jest z ćwiczeniami i już wtedy powiedziała, że śmiało mogę się np. gimnastykować. Oczywiście w granicach rozsądku na tamtą chwilę Ja od Nowego Roku planuję zacząć ćwiczyć tę Chodakowską.

Dziękujemy.

Super, że chrzciny się udały! Brawa dla dzielnego Jasia, że tak grzecznie przeżył to wydarzenie

Dziękuję za brawa dla naszego Tośka.

Jaki z niej śliczny śpioch.

A na jak długo można zawiesić działalność?

Moje stopy bardzo ucierpiały przez ciążę. Nigdy nie miałam problemu z nimi i nie wymagały jakiejś wielkiej pielęgnacji, ale niestety ciążowe kilogramy zrobiły swoje.
Rozumiem, że złuszczasz naskórek, tak? Jeżeli nie masz głębokiej rany, a wnioskuję, że nie, bo piszesz, że nie boli... to taką podstawą jest właśnie regularne usuwanie go. Ja jestem zwolenniczką tarek, najlepiej takich porządnych drewnianych, więc polecam. Jeżeli chodzi o kosmetyki, to na początek spróbuj może najprostszych rozwiązań. Ja moim klientkom zawsze polecałam Maść z witaminą A ( do kupienia w aptekach za 2-3zł, dosłownie tak to się nazywa), która regeneruje naskórek oraz zmniejsza właśnie jego rogowacenie. Teraz zimą możesz bez obaw ją stosować. Jeżeli nie pomoże, to polecam jakiś krem do stóp z wysoką zawartością mocznika. Myślę, że powinno pomóc.

Nic mi nie mów, ja mam ostatnio z nimi takie przeboje, że dostaję drgawek na samą myśl o tej instytucji.

O Boziu, biedna Melcia.

Dziękujemy. Wszystkiego najlepszego dla Kubusia ( przede wszystkim duuużo zdrówka) oraz dla Sonii.
ja też mam plan od jutra tą chodakowską zacząć
buziaczki dla Antka w związku z wczorajszą okazją

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.
My dziś mieliśmy gości,przyjechali nasi znajomi(chrzestny Jurka)Dostał takie coś http://allegro.pl/miasteczko-8-m-dro...838033138.html i bardzo się ucieszył.Teraz tylko trzeba to omijać,bo u nas też ciasnota.Ja chrześnicy jednak nie kupiłam taj lalki bobasa z wózkiem,bo ona podobno woli samochodyi była by wtopa.Kupiłam http://allegro.pl/gra-hasbro-piggy-p...876211568.html też była zadowolona.Jurek nie mógł się doczekać na nich,by móc się tą świnką pobawić i oczywiście też taką chce,a śmieciarka za 120zł odstawionawoli nową zabawkę z Macdonalda.Chyba za bardzo rozpieszczony,nie?

i UWAGA!Kubuś dziś pospał na spacerze aż 4,5godziny!!!byliśmy w szoku.

o matko w narkozie?!takiemu małemu dziecku?
Pamiętam,że po porodzie jak mieli mnie łyżeczkować,przyszła p.anestezjolog i pyta,czy się zgadzam na narkoze?a ja tak się bałam,bo myślałam,że się nigdy nie wybudzę i zostawie moje dziecinadal nie wiem,jak ja to przeżyłam...
Jak mogę go zachęcic do mycia zębów?on mówi,że chce,by mu wypadły,bo zębowa wróżka zabierze zęba i zostawi pieniążek

i co zjadłaś?

O kurcze!zaskoczyłaś mnie tym pomysłem.Super,że wszystko się udało.

Dearlie najlepszego dla AntosiaSzkoda,że musisz zamknąć interes

Sojka bidulko koniecznie idź do lekarzaTrzymaj się.

Asiulka ,ależ Wy jesteście spontanicznito miłego pakowania

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

O jak urosła Lili,rozczulające to jak śpi u Ciebie na ramieniu,to w sukieneczce i jak fajnie przykryta kołdrąNie wygląda na taką co mało przybiera.

A gdzie wyjeżdżacie?przepraszam,j eśli przegapiłam a mówiłaś.Uważajcie na siebie

współczuję,musi ją bardzo boleć...

Minie,bo to chyba zaczął się skok(lęk separacyjny)sprawdzę...
Zdrówka dla Kubunia 4-miesięcznego. ode mnie i Kubusia

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Skoki rozwojowe pojawiają się w określonym czasie i mają swoje określenia:

* 5 tygodni (wrażenia)
* 7-9tygodni (wzory)
* 11-12tygodni (niuanse)
* 14-19tygodni (wydarzenia)
* 22-26tygodni (relacje-lęk separacyjny)
* 33-37tygodni (kategorie)
* 41-46tygodni (sekwencje)

katiem,więc to jednak za wcześnie na ten skok.Widocznie bardziej się do Ciebie przywiązał w tym szpitalu,przyzwyczai się i do taty.
Ps.To wszystko fajnie jest napisane w tym kalendarzu maluszka-Pierwszy roczek z NIVEA.
Dobranoc
a gdzie wy spacerowaliście przez 4,5 godziny?
no moim zdaniem moja córka też normalnie wygląda, ale waga n ie kłamie niestety
a zjadłam, zjadłam, ale tylko to co chińczyk przygotował do jedzonka hihihi

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Mój tak właśnie ostatnio ma. Nie ważne ile wypijal kleiku to spał góra 4 godziny. Teraz po tygodniu sie trochę poprawił ale i tak wstaje koło 12-1 i potem jeszcze o 5 i budzi sie dopiero o 7.. Może jakiś skok?

Byłam wczoraj na tej 18stce i tam było dwoje takich małych dzieciaczkow. Potem jakoś rozmowa zeszła na temat dzieci i okazało sie ze to są bliźniaka urodzone w 26 tygodniu z waga 650 g. Teraz maja 5 lat. W życiu bym nie powiedziała ze to są takie skrajne wcześniaki. Walczyli o nich jak lwy dzieci ślicznie dziewczynka mówi chłopiec jeszcze nie bo on miał wylewa 3 stopnia ale goni rówieśników. Ogólnie jak wychodzili ze szpitala to lekarze powiedzieli ze bedą niepełnosprawne w najlepszym wypadku a w najgorszym warzywami. Nic z tych rzeczy dzieci uśmiechnięte pełne życia no poprostu normalne zdrowe dzieci.

No i mój dziadek pod stołem miał śiateczke foliowa i co chwila wrzucal jakieś kotlety do torby pełne butelki wódki a potem jeszcze skorzystał z mojej torby i on chyba myślał ze nikt nie widzi a my z tzetem podaliśmy że śmiechu
dziadek wymiata

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Asiulka mówisz i masz zazdroszczę
Dearlie przykro mi że musisz zamknąć działalność ale masz pewnie stałe klientki które przyjdą też do domu i zawsze jakiś grosik wpadnie

My mamy od wczoraj gości i dzieci z tej okazji nie najlepiej spały(ja tez nie).Wogóle Oliwka chyba się zaraziła od starszaka kaszlącego, wczoraj przespała prawie cały dzień, wstała taka markotna i dziś rano też taka smutna a zawsze rano się śmiała i gadała dobrą godzinę.Już 2 razy kaszlnęła, ech panikuję....

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Loruse szczęśliwej podróży
Kraven super że chrzciny udane
Sojka zdrowiej szybciutko

A propo Zusu ostatnio widziałam fajny skecz, wiecie co oznacza skrót Zus?
Z zaufaj
U ubezpiecz
S spier....

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Mogę Ci polecić to co się sprawdziło przy Kamilu, Viburcol czopki uspokajające, Paracetamol albo Nurofen przeciwbólowy i przeciwzapalny możesz dać na noc przynajmniej spokojnie pośpi.Z żeli na dziąselka działał tylko Dentinox, niestety jest też najdroższy, no i gryzaczki schodzone w lodówce.
trzymam kciuki, żeby się choroba nie rozwinęła

i biedna Melunia nasza, niech jej to szybko mija z tymi ząbkami
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-30, 13:36   #4508
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. My dzisiaj pożegnaliśmy gości i teraz odpoczywamy. Jeszcze dzisiaj Rodziców odwioze na pociąg i zostajemy sami.

Asiulka ale super z tym Meksykiem. My chyba w tym roku zostaniemy w Polsce.
No my w tym tez
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 13:44   #4509
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No my w tym tez

Colds mam nadziej, że Melci szybko przejdzie ból i będziecie się mogli cieszyć z ząbków.

Katiem za 4 miesiące.

Dzisiaj zważyłam Jasia i waży 4960 g. Jestem zadowolona bo miał moment że stanął na wadze i nie przybierał.
Gda jak tam z Heniem? Je lepiej? Jak waga?

Dziewczyny co myślicie o takiej butelce? http://www.krainaekozabawek.pl/24-te...y-200-ml-.html ? Ma któaś z Was taką?
Chyba że znacie jakiś naprawdę dobry termos lub opakowanie termiczne. Bo ja kupiłam dosyć drogi i jak obiecywano super termos i : nie trzyma ciepła.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-12-30 o 13:46
Stary 2012-12-30, 13:48   #4510
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, wrzuciłam zdjęcie Henia w nosidle. On ma dobrą pozycję w nim? Czy muszę włożyć jeszcze wkładkę dla niemowlaka?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 14:05   #4511
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej Kobitki,

Ależ niewyspana dzisiaj jestem. Weź i śpij na tym naszym niewielkim łóżki z chrapiącym mężem i niemowlakiem wiercipiętą. Leże na niewielkiej części łóżka w mało wygodnej pozycji szturchając co chwile chrapacza...

Może macie racje, że takiego maleństwa się nie rozpieszcza tylko otacza miłością. Alicja jest bardzo wrażliwa, sen nie przychodzi jej łatwo i łatwo ją zbudzić i muszę się z tym pogodzić. Więc nawet niech będzie usypianie przy cycku czy na rękach byle chciała chociaż o 23 zasnąć bo co będzie jak wrócę do pracy? Kiepski ze mnie pracownik jak jestem nie wyspana.

Cytat:
Ja nie. 2 stycznia mała skończy 4 miesiące i wtedy zacznę podawać jej jabłuszko. Już nie mogę się doczekać tego dnia chyba ją nagram podczas tej pierwszej próby. Jestem ciekawa jej minki.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrzuciłam zdjęcie Henia w nosidle. On ma dobrą pozycję w nim? Czy muszę włożyć jeszcze wkładkę dla niemowlaka?
Mi się wydaje, że prawidłowo
I jak mu się podoba?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-30, 14:07   #4512
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kochane nei cyt, bo szykujemy sie do tescia na imieniny. Wpadłam tylko powiedziec, że foty ze chrztu Jagoki są na mailu, bo gda prosiła ostatnio bym je tam wstawiła. Buziaki i miłej niedzeli kochane nie piszcie mi tu za duzo!

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

sie w 100%. Moja tyle odstepu w karmeniu ma prwiae codziennie i w ogole sie tym nie przejmuje
Śliczne fotki!

Cytat:

Będę podawać nowe jedzonko normalnie od skończonego 4 miesiąca. Nie mogę do 6-ciu karmić tylko piersią niestety. Już dzisiaj kupiłam kilka pierwszych słoiczków. A gdzie? W rossmannie oczywiście A, i jak mi przysłali przesyłkę promocyjną z hippa z jabłuszkiem, to tam był kupon na odebranie drugiego takiego pakietu w rossmannie za 1 grosz i tez odebrałam i był w nim obiadek w soczek jabłko-marchew
A i zaczęłam dziś podawać Ali herbatkę - do tej pory nie dopajałam. Może wytrzyma troszkę dłużej bez cycka bo co 1,5 h to jest przesada. I wczoraj pierwszy raz dostała trochę kleiku.

A kaszki to lepsze mleczno-ryżowe czy ryżowe? Czy to mój wolny wybór?

W ogóle od 3 dni ganiam do rossmana jak porąbana

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nie wiem czy widziałyście, ale są już mamy wrześniowe
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=665996

No i prosiłabym o jakieś propozycje tytułów wątku następnego
Pomyślę wieczorem
Cytat:

Colds mam nadziej, że Melci szybko przejdzie ból i będziecie się mogli cieszyć z ząbków.

Katiem za 4 miesiące.

Dzisiaj zważyłam Jasia i waży 4960 g. Jestem zadowolona bo miał moment że stanął na wadze i nie przybierał.
Gda jak tam z Heniem? Je lepiej? Jak waga?

Dziewczyny co myślicie o takiej butelce? http://www.krainaekozabawek.pl/24-te...y-200-ml-.html ? Ma któaś z Was taką?
Chyba że znacie jakiś naprawdę dobry termos lub opakowanie termiczne. Bo ja kupiłam dosyć drogi i jak obiecywano super termos i : nie trzyma ciepła.
ja mam termos, który TŻ dostał jako gadżet w poprzedniej pracy i jest zarąbisty
Stary 2012-12-30, 14:08   #4513
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Moja aktualna tapeta na pulpicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (25,3 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-12-30, 14:10   #4514
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Może wytrzyma troszkę dłużej bez cycka bo co 1,5 h to jest przesada. I wczoraj pierwszy raz dostała trochę kleiku.
Moja Alicja też tak często je cały czas. Widać wolą mniej a częściej. Bo nie wydaje mi się żeby się przejadała.
Stary 2012-12-30, 14:19   #4515
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
wydaje mi sie, że tak. kolanka sa wyżej niz dupcia

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 14:37   #4516
Konczita
Zakorzenienie

haj mamusie ..

u nas ząbkowanie ... tragedia normalnie ... aż płakać mi się chcę.... ale doczytałam że Melcia też zaczyna .. to sobie po ząbkujemy razem ...

całuski mamcie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 14:47   #4517
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj mamusie ..

u nas ząbkowanie ... tragedia normalnie ... aż płakać mi się chcę.... ale doczytałam że Melcia też zaczyna .. to sobie po ząbkujemy razem ...

całuski mamcie
Biedne dzieci, że też natura nie wymyśliła lepiej tego ząbkowania.
Stary 2012-12-30, 15:00   #4518
kraven
Zakorzenienie

Iwa a jaki masz termos?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-12-30, 15:07   #4519
Kalpana
Zakorzenienie

Jak ważycie Maluchy?
Ja mam wagę elektroniczną i najpierw ważę siebie, a potem siebie z Krystiankiem na rękach, ale jak ważę go przed i po jedzeniu, to jest tyle samo, a czasem jak ważę kilka razy pod rząd, to są spore rozbieżności i już sama nie wiem czy to dobry sposób

Doradźcie mi jakiś krem do buzi dla dziecka. Mam próbkę z Johnsona i w sumie nie jest zły, no ale może jest coś lepszego? I potrzebuję czegoś do bardzo suchej skóry.... Początkowo smarowałam po kąpieli oliwką z Hipp, ale skórka mu schodziła strasznie z nóżek i kupiłam Oilatum do kąpieli. Przez jakiś czas było ok. ale potem znowu zaczęła mu schodzić skóra- tym razem z brzuszka, więc oprócz Oilatum do kąpieli, smarowałam później oliwką, ale ostatnio zauważyłam, że znowu schodzi z brzuszka, plecków i rączek

Jakie polecacie termosy do butelek? Mam butelkę z Avent. I ile taki termos trzyma ciepło?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:15   #4520
tamlin111
Zakorzenienie

Ale się objadłam, kopytka ze schabem duszonym w sosie pieczarkowym
Cytat:
W dniu kiedy skończy 4-ty miesiąc dostanie marcheweczkę Nie mam zamiaru czekać. Te 6 miesięcy to sobie WHO wymyśliło, że to taki złoty cel do którego powinno się dążyć. Ale dałam Matiemu wczoraj trochę herbatki jabłko z meliską po 4-tym miesiącu i był zachwycony także jeszcze trochę i będzie wcinał.
A zapas na serio mam, co idę do marketu to kupię z 2,3 słoiczki i mam pół szafki już

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
no właśnie te małe chińskie rączki przygotowały nam wczoraj pyszne jedzonko i dostarczyły do domu

Cytat:
Dobrą
Podoba się Heniowi nosidło?

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A kaszki to lepsze mleczno-ryżowe czy ryżowe? Czy to mój wolny wybór?
Jak wolisz. Mleczno-ryżowe na wodzie robisz a ryżowe na mleku.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
piękna tapeta

Cytat:
haj mamusie ..

całuski mamcie
Biedna Dusia. Mój po prostu trze dziąsła z krzykiem, ale ma takie napady kilka razy dziennie.

Tak w ogóle to jak u Waszych dzieci wyglądają dziąsła w miejscu trójek? Są takie wypukłe dziwnie?
Stary 2012-12-30, 15:39   #4521
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
przepiękna

Cytat:
haj mamusie ..

całuski mamcie
ojejku ja się modlę, żeby Lili przechodziła ząbkowanie tak jak szczepienia - bez żadnej reakcji
trzymam kciuki zeby szybciutko ząbki wyszły i mała wróciła do normy

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

no i co do diety maluszka to ja też nie będę czekać
zresztą nasza pediatra powiedziała, żeby po czwartym miesiącu zaczać małej podawać już inne pokarmy to może zacznie lepiej przybierać
pisałam zresztą, że już zakupiłam w rossku słoiczki
jutro chyba się wybiorę po więcej już na późniejsze okresy
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 15:39   #4522
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Iwa a jaki masz termos?
No własnie jakiś taki no-name z logo byłej firmy TŻ. To jest coś takiego http://www.dobrareklama.com/termosy-...y-19538792.php Jak byłam chora to ok 21:00 robiłam sobie do niego herbatę i o 3 w nocy była jeszcze gorąca.
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Jak ważycie Maluchy?
Ja mam wagę elektroniczną i najpierw ważę siebie, a potem siebie z Krystiankiem na rękach, ale jak ważę go przed i po jedzeniu, to jest tyle samo, a czasem jak ważę kilka razy pod rząd, to są spore rozbieżności i już sama nie wiem czy to dobry sposób

Doradźcie mi jakiś krem do buzi dla dziecka. Mam próbkę z Johnsona i w sumie nie jest zły, no ale może jest coś lepszego? I potrzebuję czegoś do bardzo suchej skóry.... Początkowo smarowałam po kąpieli oliwką z Hipp, ale skórka mu schodziła strasznie z nóżek i kupiłam Oilatum do kąpieli. Przez jakiś czas było ok. ale potem znowu zaczęła mu schodzić skóra- tym razem z brzuszka, więc oprócz Oilatum do kąpieli, smarowałam później oliwką, ale ostatnio zauważyłam, że znowu schodzi z brzuszka, plecków i rączek

Jakie polecacie termosy do butelek? Mam butelkę z Avent. I ile taki termos trzyma ciepło?
Używamy kremu Oillan o takiego http://www.ceneo.pl/11401791 może być do twarzy i do ciała
Stary 2012-12-30, 15:53   #4523
katiem
Wtajemniczenie

Dziękujemy za życzonka i odpowiedzi w sprawie jedzonka
W takim razie od środy próbujemy tylko muszę coś kupić - pewnie marchewę

Gda rozwiałaś moje wątpliwości w sprawie nosidła. A mąż mnie wczoraj pytał czy już można. Ja mówię, ze musi siedzieć. Ale coś mi się pomyliło

Do idę młodemu robić inhalacje...

Pawełek

Kubuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-30, 16:18   #4524
Sojka1990
Zadomowienie

Tamllin Zosia ma właśnie takie wypukłe w miejscu 2jek i właśnie te gulki są przekrwione, pod palcem już ostre, może Mati zacznie od 3jek ząbkowanie u nas to kwestia dni bo mała płacze jak pocieram te 2jeczki
Stary 2012-12-30, 16:25   #4525
Kalpana
Zakorzenienie

Iwa dzięki za krem.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:55   #4526
Sojka1990
Zadomowienie

Zobaczcie jakie mam wściekłe dziecko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg złośnica.jpg (59,1 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-12-30, 16:58   #4527
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
przepiękna

ojejku ja się modlę, żeby Lili przechodziła ząbkowanie tak jak szczepienia - bez żadnej reakcji
trzymam kciuki zeby szybciutko ząbki wyszły i mała wróciła do normy

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

no i co do diety maluszka to ja też nie będę czekać
zresztą nasza pediatra powiedziała, żeby po czwartym miesiącu zaczać małej podawać już inne pokarmy to może zacznie lepiej przybierać
pisałam zresztą, że już zakupiłam w rossku słoiczki
jutro chyba się wybiorę po więcej już na późniejsze okresy

U nas szczepienia pięknie przeszły ale teraz kosmos .. myślałam że skok ale nie .. idą ząbki, mała jak gaworzy to ślinotok masakryczny, dziąseł ka czerwone a były białe tylko że to w miejscu jedynek - możliwe ???

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

W dniu kiedy skończy 4-ty miesiąc dostanie marcheweczkę Nie mam zamiaru czekać. Te 6 miesięcy to sobie WHO wymyśliło, że to taki złoty cel do którego powinno się dążyć. Ale dałam Matiemu wczoraj trochę herbatki jabłko z meliską po 4-tym miesiącu i był zachwycony także jeszcze trochę i będzie wcinał.
A zapas na serio mam, co idę do marketu to kupię z 2,3 słoiczki i mam pół szafki już

Biedna Dusia. Mój po prostu trze dziąsła z krzykiem, ale ma takie napady kilka razy dziennie.

Tak w ogóle to jak u Waszych dzieci wyglądają dziąsła w miejscu trójek? Są takie wypukłe dziwnie?

tamlin jakie słoiczki kupujesz??

czy w rosku na słoiczki też ta promocja - 20% ?

kurcze u nas wpychanie wszystkie co się da a jak się piąstkę uda to trze niemiłosiernie .. bidna moja maleńka... mam żelik ale póki co nie smarowałam a może już trzeba
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-12-30 o 17:04
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 16:58   #4528
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Tamlin ile będziesz czekać ze swoim zapasem?[COLOR="Silver"]
.
U mnie wyjdzie w praniu, pewnie nie wytrzymam i coś zapodam młodemu wcześniej

Cytat:
cudne

Cytat:
Moja Alicja też tak często je cały czas. Widać wolą mniej a częściej. Bo nie wydaje mi się żeby się przejadała.
Mój też je co godzinę w ciągu dnia, góra 2h, a jak 3h się trafią to już zastanawiam się co jemu się stało.

Miałam jutro jechać do pracy swojej na sylwka, posiedzieć z dziewczynami, wypić winka itp, a tu mi piszą dziś że jednej to dziecko chore, druga nie ma z kim zostawić, no żesz! Ja się już cieszyłam jak głupia a tu wychodzi na to że nici z planów moich wyjściowych... No nic, jak zaplanowałam wypicie wina to zrealizuję choćby nie wiem co, zapasy już zrobione.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:02   #4529
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

czy w rosku na słoiczki też ta promocja - 20% ?

A ja mam takie pytanko - gdy kapiecie dzieci nie w łazience, tylko np w pokoju, bez bieżącej wody w zasięgu ręki, to jak je opłukujecie z mydła lub płynu do kapieli? Kąpałam w emolientach a ich się nie spłukuje, a co z tymi zwykłymi płynami? Nie mam możliwości kąpać w łazience.

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-30 o 17:12
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 17:10   #4530
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam kochane
ostatnio mnie nie było , ale jakoś nie mam weny do pisania
katiem ale mieliście przeżycia,dobrze że już w domku jesteścieehh wyobrażam sobie co musiałas czuć..
asiuulka małpo Ty jedna zabierz mnie do Meksyku , a tak serio chyba bym padła w samolocie tyle godzin, no ale zazdroszcze no!
zdążymy jeszcze sałateczkę obrócić ? , swoją drogą fatalną noc mieliśmy wtedy...

ja ze słoiczkami czekam do momentu kiedy Iga skończy 4 miesiące i wtedy dam jakąś zupkę jarzynową albo cuś
wracam do pracy w marcu więc na samo karmienie piersią do 6 miesiąca chyba nie mogę sobie pozwolić..

kraven co do termosu to ja polecam tenhttp://allegro.pl/4t5967-florina-termos-rozne-kolory-1-0-l-i2769213456.html
u nas jak naleje wody to dopiero po 24h woda jest letnia

wlecę poźniej Iga się domaga cyca

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości