|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Co próbuję coś napisać to któreś z dzieci woła.
Dzisiaj sama jestem bo mąż w pracy. na szczęście mama zaprosiła mnie na obiad. Nie mogę się ogarnąć po tych "wakacjach". Tyle do sprzątania..... Asiulka dziadzia boski ![]() Katee pytałaś wcześniej o śmieciarkę. Mamy z Wadera. Młody ją lubi. I dziękuję za opisy skoków ![]() ![]() A właśnie miałam pytać dziewczyny karmiące piersią. Faktycznie będziecie czekać do 6 miesiąca z podawaniem pierwszego jedzonka? Tamlin ile będziesz czekać ze swoim zapasem? ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- I przeczesuję internet w poszukiwaniu dobrego pediatry ktory ma tez wizyty domowe. Jakby ktorejś się coś o uszy obiło to dać znać ![]() Chodzi o Poznań. Asiulka pamietasz jak się ten z Kupca nazywał? Jeszcze a propo tego, że powiedziałam, że do przychodni więcej nie pójdę. Lekarka na IP ostro skrytykowała tą naszą z przychodni. Ze powinna dawno zapisac antybiotyk skoro wróciłam i dziecko jeszcze kaszlało i takie malutkie w dodatku. Rzeczywiście przez to się się źle nastawiłam i jeszcze się dowiedziałam, że Ona jest w trakcie specjalizacji. Ale potem w miarę tego co się działo w szpitalu uznałam, że nie powinnam psów na niej wieszać. U takiego malucha we wtorek mogło by czysto, a w środę już nie. I nie popełniła żadnego błędu. A ta nie powinna jej krytykować.... Także przychodni będę unikać tylko dlatego, że tam przez kontakt z innymi chorymi możemy coś jeszcze złapać i nie wiadomo czy tym razem tak nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Poza tym w marcu wyjeżdżamy na 2 tygodnie na Dominikanę, gdzie nie wiem jakie będzie jedzenie, a nie chciałabym załatwić Henia kolejną alergią i być na samym chlebie i wodzie... Wolę już wziąć trochę słoiczków i mu raz dziennie podawać. No i może kleik na noc, chociaż jeszcze nie wiem jaki to ma sens. Muszę poczytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Wtajemniczenie
|
My teraz wchodzimy w 5 miesiąc to coś może wprowadzę.
Nie mogę się zalogować na prezentacji ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ok uciekam do rodziców. Papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
katiem niestety nie mam pojęcia. Ale był naprawdę fajny ten lekarz.
gda kilka sloiczkow ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy widziałyście, ale są już mamy wrześniowe
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=665996 No i prosiłabym o jakieś propozycje tytułów wątku następnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Cześć. My dzisiaj pożegnaliśmy gości i teraz odpoczywamy. Jeszcze dzisiaj Rodziców odwioze na pociąg i zostajemy sami.
Asiulka ale super z tym Meksykiem. My chyba w tym roku zostaniemy w Polsce.
#4507 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witam!
a chyba nie pochwaliłam się wczoraj, że książki sobie kupiłam ![]() mąż gdzieś dorwał kupon zniżkowy do empiku, więc trzeba go było wykorzystać nie? ![]() no i jest fajna promocja 2 w cenie 1, więc dziś kolejne zamówienie zrobiłam w empik.com a moja córcia odkrywa swoje ubrania nauczyła się łapać za ubranko i ciagnie do buzi najpierw łapała na tułowiu a dziś też zaczęła na nóżkach komicznie to wygląda - zadarta do góry noga, złapane ubranie i próbuje do buzi ciągnąć w wigilię tym sposobem obśliniła sobie cały dół sukienki dziękujemy z Lili za komplementy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wszystkiego naj dla Kubusia i zdrówka dla Sonii również Cytat:
buziaczki dla Antka w związku z wczorajszą okazją Cytat:
![]() no moim zdaniem moja córka też normalnie wygląda, ale waga n ie kłamie niestety a zjadłam, zjadłam, ale tylko to co chińczyk przygotował do jedzonka hihihi Cytat:
Cytat:
i biedna Melunia nasza, niech jej to szybko mija z tymi ząbkami |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
![]() Colds mam nadziej, że Melci szybko przejdzie ból i będziecie się mogli cieszyć z ząbków. Katiem ![]() Dzisiaj zważyłam Jasia i waży 4960 g. Jestem zadowolona bo miał moment że stanął na wadze i nie przybierał. Gda jak tam z Heniem? Je lepiej? Jak waga? Dziewczyny co myślicie o takiej butelce? http://www.krainaekozabawek.pl/24-te...y-200-ml-.html ? Ma któaś z Was taką? Chyba że znacie jakiś naprawdę dobry termos lub opakowanie termiczne. Bo ja kupiłam dosyć drogi i jak obiecywano super termos i ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-12-30 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wrzuciłam zdjęcie Henia w nosidle. On ma dobrą pozycję w nim? Czy muszę włożyć jeszcze wkładkę dla niemowlaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | ||
Zadomowienie
|
Hej Kobitki,
Ależ niewyspana dzisiaj jestem. Weź i śpij na tym naszym niewielkim łóżki z chrapiącym mężem i niemowlakiem wiercipiętą. Leże na niewielkiej części łóżka w mało wygodnej pozycji szturchając co chwile chrapacza... Może macie racje, że takiego maleństwa się nie rozpieszcza tylko otacza miłością. Alicja jest bardzo wrażliwa, sen nie przychodzi jej łatwo i łatwo ją zbudzić i muszę się z tym pogodzić. Więc nawet niech będzie usypianie przy cycku czy na rękach byle chciała chociaż o 23 zasnąć ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() I jak mu się podoba? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A i zaczęłam dziś podawać Ali herbatkę - do tej pory nie dopajałam. Może wytrzyma troszkę dłużej bez cycka bo co 1,5 h to jest przesada. I wczoraj pierwszy raz dostała trochę kleiku. A kaszki to lepsze mleczno-ryżowe czy ryżowe? Czy to mój wolny wybór? W ogóle od 3 dni ganiam do rossmana jak porąbana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Moja aktualna tapeta na pulpicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Moja Alicja też tak często je cały czas. Widać wolą mniej a częściej. Bo nie wydaje mi się żeby się przejadała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
haj mamusie ..
![]() u nas ząbkowanie ... tragedia normalnie ... aż płakać mi się chcę.... ale doczytałam że Melcia też zaczyna .. to sobie po ząbkujemy razem ... całuski mamcie ![]() ![]()
#4517 |
Zadomowienie
|
Biedne dzieci, że też natura nie wymyśliła lepiej tego ząbkowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Iwa a jaki masz termos?
#4519 |
Zakorzenienie
|
Jak ważycie Maluchy?
Ja mam wagę elektroniczną i najpierw ważę siebie, a potem siebie z Krystiankiem na rękach, ale jak ważę go przed i po jedzeniu, to jest tyle samo, a czasem jak ważę kilka razy pod rząd, to są spore rozbieżności i już sama nie wiem czy to dobry sposób ![]() Doradźcie mi jakiś krem do buzi dla dziecka. Mam próbkę z Johnsona i w sumie nie jest zły, no ale może jest coś lepszego? I potrzebuję czegoś do bardzo suchej skóry.... Początkowo smarowałam po kąpieli oliwką z Hipp, ale skórka mu schodziła strasznie z nóżek i kupiłam Oilatum do kąpieli. Przez jakiś czas było ok. ale potem znowu zaczęła mu schodzić skóra- tym razem z brzuszka, więc oprócz Oilatum do kąpieli, smarowałam później oliwką, ale ostatnio zauważyłam, że znowu schodzi z brzuszka, plecków i rączek ![]() Jakie polecacie termosy do butelek? Mam butelkę z Avent. I ile taki termos trzyma ciepło? |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam, kopytka ze schabem duszonym w sosie pieczarkowym
![]() Cytat:
![]() A zapas na serio mam, co idę do marketu to kupię z 2,3 słoiczki i mam pół szafki już ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Podoba się Heniowi nosidło? Jak wolisz. Mleczno-ryżowe na wodzie robisz a ryżowe na mleku. piękna tapeta ![]() Cytat:
Tak w ogóle to jak u Waszych dzieci wyglądają dziąsła w miejscu trójek? Są takie wypukłe dziwnie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zadomowienie
|
przepiękna
Cytat:
trzymam kciuki zeby szybciutko ząbki wyszły i mała wróciła do normy ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- no i co do diety maluszka to ja też nie będę czekać zresztą nasza pediatra powiedziała, żeby po czwartym miesiącu zaczać małej podawać już inne pokarmy to może zacznie lepiej przybierać pisałam zresztą, że już zakupiłam w rossku słoiczki jutro chyba się wybiorę po więcej już na późniejsze okresy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
No własnie jakiś taki no-name z logo byłej firmy TŻ. To jest coś takiego http://www.dobrareklama.com/termosy-...y-19538792.php Jak byłam chora to ok 21:00 robiłam sobie do niego herbatę i o 3 w nocy była jeszcze gorąca.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za życzonka i odpowiedzi w sprawie jedzonka
![]() W takim razie od środy próbujemy tylko muszę coś kupić - pewnie marchewę ![]() Gda rozwiałaś moje wątpliwości w sprawie nosidła. A mąż mnie wczoraj pytał czy już można. Ja mówię, ze musi siedzieć. Ale coś mi się pomyliło ![]() Do idę młodemu robić inhalacje... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
Tamllin Zosia ma właśnie takie wypukłe w miejscu 2jek i właśnie te gulki są przekrwione, pod palcem już ostre, może Mati zacznie od 3jek ząbkowanie
![]()
#4526 |
Zadomowienie
|
Zobaczcie jakie mam wściekłe dziecko
![]()
#4527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas szczepienia pięknie przeszły ale teraz kosmos .. myślałam że skok ale nie .. idą ząbki, mała jak gaworzy to ślinotok masakryczny, dziąseł ka czerwone a były białe tylko że to w miejscu jedynek - możliwe ??? Cytat:
tamlin jakie słoiczki kupujesz?? czy w rosku na słoiczki też ta promocja - 20% ? kurcze u nas wpychanie wszystkie co się da a jak się piąstkę uda to trze niemiłosiernie .. bidna moja maleńka... mam żelik ale póki co nie smarowałam a może już trzeba ![]() ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-12-30 o 17:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miałam jutro jechać do pracy swojej na sylwka, posiedzieć z dziewczynami, wypić winka itp, a tu mi piszą dziś że jednej to dziecko chore, druga nie ma z kim zostawić, no żesz! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
![]() A ja mam takie pytanko - gdy kapiecie dzieci nie w łazience, tylko np w pokoju, bez bieżącej wody w zasięgu ręki, to jak je opłukujecie z mydła lub płynu do kapieli? Kąpałam w emolientach a ich się nie spłukuje, a co z tymi zwykłymi płynami? Nie mam możliwości kąpać w łazience. Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-30 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Wtajemniczenie
|
witam kochane
![]() ostatnio mnie nie było , ale jakoś nie mam weny do pisania ![]() katiem ale mieliście przeżycia,dobrze że już w domku jesteście ![]() asiuulka małpo Ty jedna zabierz mnie do Meksyku ![]() ![]() ![]() zdążymy jeszcze sałateczkę obrócić ? ![]() ![]() ![]() ja ze słoiczkami czekam do momentu kiedy Iga skończy 4 miesiące i wtedy dam jakąś zupkę jarzynową albo cuś ![]() wracam do pracy w marcu więc na samo karmienie piersią do 6 miesiąca chyba nie mogę sobie pozwolić.. kraven co do termosu to ja polecam tenhttp://allegro.pl/4t5967-florina-termos-rozne-kolory-1-0-l-i2769213456.html u nas jak naleje wody to dopiero po 24h woda jest letnia ![]() wlecę poźniej Iga się domaga cyca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.