|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
☠☠☠☠a mać ja się wykoncze ;/ tżet śpi dziś sam z Zośką ja wyosze się do drugiego pokoju na noc bo wszystkich pobudze tym dychaniem.
Węzły chłonne mam napompowane równo, z nosa cieknie jak z kranu, jutro trzeba będzie chyba gdzieś lekarza szukać bo zdechne. Czy gorąca kąpiel to dobry pomysł??
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cześć.
Ale jestem wykończona po chrzcinach, ale to były najbardziej niesamowite chrzciny na ktorych byłam. Ogólnie to była dodatkowa msza chrzcielna, ksiądz był niesamowicie wyluzowany, chrzczono naszego Jasia i dwuletnią dziewczynke, która szalała po całym kościele. Ksiądz pozwolił nam zrobić zdjęcie wszystkich gości w kościele i Jasiu ma tez zdjęcie w szopce jako Jezusek w żlobku. Jak zgram zdjęcia to zamieszcze. Później była impreza, też udana. Jasiu był bardzo grzeczny i zrobił super wrażenie na wszystkich ![]() Dearlie brawa dla Antosia za 2 miesiace ![]() Sojka wracaj do zdrowia ![]()
#4473 |
Zadomowienie
|
kilka zdjęć z okresu przed i świątecznego
spanie na ramieniu było przed kolacją wigilijną w sukience ciężko było sfotografować, bo moje dziecko ruchliwe było jak nie wiem na golaska pod karuzelką, prezentem od cioć i dziadków ogólnie to ja zdjęć robić nie umiem więc jakość kiepska, ale pamiątka i tak jest |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
no i dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A miałam się pytać... Mam problem bo na lewej stopie delikatnie pękła mi pięta. Niewiem jak to się stało, bo dbam o stopy, z dnia na dzień to się stało. Nie boli, ani nic, ale jak mam tą moją piętę doprowadzić do stany używalności??? Cytat:
![]() To jak mój tata ogląda książeczkę Matiego i się zachwyca, że teraz wszystko kolorowe, grające itp i że zrobiły to te sprytne małe chińskie rączki pewnie ![]() Cytat:
Ines jak już dajesz te po 4-tym miesiącu, to możesz dawać powoli różne słoiczki z tego miesiąca, ziemniaczki, dynię, gruszki. Nie pamiętam co tam jeszcze. w tym przedziale wiekowym jest. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dokarmiamy ją mm raz dziennie przed snem, i je od 80 do 140 ml, w zależności od dnia. Zastanawiałam się czy karmiąc ją piersią w dzień nie głodzę jej przypadkiem ale chyba wszystko jest ok. Po butli śpi od 20 do 5 rano. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dearlie niestety takie mamy państwo, pieprzony zus niejednemu spędza sen z powiek ![]() Zmykam - muszę jeszcze odciągnąć co nieco przed snem... Jutro wyjeżdzamy i nie będzie nas przez tydzień ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zadomowienie
|
a no właśnie prawie że zasłabłam, ale z 15 minut wytrzymałam.
Nocnej pomocy u nas niet, jedynie IP w szpitalu ale nie ma mowy tam iść bo pustki pewnie jak zawsze (bo każdy ucieka jak ajdalej się da) to będą chcieli zaraz kłaść na oddział a ja na to sobie pozwolić niestety nie mogę
#4478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
dzieki za odp w spraiw sloiczkow. a moga byc one różnych form czy trzymac sie jednej? bo jabluszko dawalm z bobfruta i marchewka. raz jabłko z gerbera dalam z owocami lesnymi +takie tarte lyzeczlo of course tez. nic soe nie dzialo także smiqlo mogę probpwac tych innych po 4mc w ogole zauwazylam, ze moje dziecko chetniej je z lyzeczki niż z butli mleko s kleikiem tylko kurcze to takie zasnie ale gesciejsze =kultowe problemy :/ nawet jablussko nie pomogło by kupka była:/
![]() |
#4479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaaaaaa rewelacja!!!!!!!!!! wygrzejecie sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem w stanie nadrobić. Dziąsła Nas wykańczają
![]() Zupełnie inne dziecko, niestety ![]() Wszystko kładzie do buzi, od razu.. Szura tym po dziąsełkach, a później od tego szurania zaczynają Ją boleć i jest płacz ![]() W nocy budzi się po kilka razy i płacze.. Od razu wkłada co ma pod rączką i szura.. ![]() Butelką przy jedzeniu też się bawi, przygryza smoczek i ciągnie mnie albo butle tak mocno, aż nie wystrzeli smoczek.. Kupiłam Jej maść na dziąsełka. Póki co smaruje 3razy na dobę, jest ulga, ale chwilowa. Będę musiała częściej ![]() No i mam wrażenie, że swędzą Ją te bardziej z tyłu niż z przodu.. ![]() Jedyne, co to cieszy się w momencie gdy czuje palec kogoś szurający w buzi.. A tak to albo wrzask albo płacz. Czasem tylko pisk gdy próbuje Ją rozśmieszyć, jednak zaraz po tym żółwi pyszczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Dziękuję za słowa otuchy. Kochane jesteście. Kasiam chyba Paweł przywlókł ze żłobka. Na 20 dzieci ostatnio chodziło 5. reszta w większości na antybiotykach. Ale to dzieci po 12 miesiącu więc już można leczyć w domu. Tamlin no kurcze nie pomyślałabym. Ale w sumie to co innego pracować z kimś, a być tylko na chwilę. Zresztą tyle kobiet w jednym miejscu ![]() Asiulka no nieźle ![]() ![]() A miałam pytać właśnie. dostałaś do domu zalecenia inhalacyjne? bo ja muszę robić inhalacje z Ventolinu jeszcze przez ponad tydzien. A co do Kubusia to niestety mamy etap rączek u mamusi. 1,5 tygodnia non stop z mamusią robi swoje. Nawet jak mąż go bierze to wodzi wzrokiem za mną i zaczyna płakać jak zniknę z pola widzenia. Mam nadzieję, że to minie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malutka słodziutko wygląda w sukience ![]() Cytat:
![]() Kraven super że chrzciny udane,czekamy na fotki ![]()
![]() |
#4484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sojka zdrówka życzę ![]() Kraven pięknie, że wszystko się udało ![]() Dearlie gratki dla Antosia ![]() Kubuś dzisiaj kończy 4 miesiące ![]() Wszystkiego najlepszego również dla Sonii Bafi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle uważam, ze na tym etapie życia niemowlaka, nie ma czegoś takiego jak rozpieszczanie. ![]() Cytat:
![]() Cudna ![]() Cytat:
![]() Pierwsza moja rada (może już znasz) - przegłodzić i nie dać spać przed lotem i dać butlę na sam start, jak samolot zaczyna kołować. ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasiam - daje Jej od czasu do czasu, bo Ona sama woli w rączkę wziąć, a ten co mamy wodny to gruby jest i się mi dziecko jeszcze dodatkowo denerwuje niepotrzebnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |||||||
Zakorzenienie
|
Sojka biedulo dużo zdrówka Ci życzę.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękujemy. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za brawa dla naszego Tośka. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje stopy bardzo ucierpiały przez ciążę. Nigdy nie miałam problemu z nimi i nie wymagały jakiejś wielkiej pielęgnacji, ale niestety ciążowe kilogramy zrobiły swoje. Rozumiem, że złuszczasz naskórek, tak? Jeżeli nie masz głębokiej rany, a wnioskuję, że nie, bo piszesz, że nie boli... to taką podstawą jest właśnie regularne usuwanie go. Ja jestem zwolenniczką tarek, najlepiej takich porządnych drewnianych, więc polecam. Jeżeli chodzi o kosmetyki, to na początek spróbuj może najprostszych rozwiązań. Ja moim klientkom zawsze polecałam Maść z witaminą A ( do kupienia w aptekach za 2-3zł, dosłownie tak to się nazywa), która regeneruje naskórek oraz zmniejsza właśnie jego rogowacenie. Teraz zimą możesz bez obaw ją stosować. Jeżeli nie pomoże, to polecam jakiś krem do stóp z wysoką zawartością mocznika. Myślę, że powinno pomóc. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4488 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na pękniętą piętę polecam to co polecam na wszytko czyli maść na sutki z ziaji ![]() ![]() Pytanie co prawda nie do mnie, ale działalność można zawiesić na maksymalnie 24 miesiące ![]() I tu mi przypomniałaś że tacie muszę roczne rozliczenie z ryczałtu zrobić... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witam.
My dziś mieliśmy gości,przyjechali nasi znajomi(chrzestny Jurka)Dostał takie coś http://allegro.pl/miasteczko-8-m-dro...838033138.html i bardzo się ucieszył.Teraz tylko trzeba to omijać,bo u nas też ciasnota.Ja chrześnicy jednak nie kupiłam taj lalki bobasa z wózkiem,bo ona podobno woli samochody ![]() ![]() i UWAGA!Kubuś dziś pospał na spacerze aż 4,5godziny!!!byliśmy w szoku. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pamiętam,że po porodzie jak mieli mnie łyżeczkować,przyszła p.anestezjolog i pyta,czy się zgadzam na narkoze?a ja tak się bałam,bo myślałam,że się nigdy nie wybudzę i zostawie moje dzieci ![]() Jak mogę go zachęcic do mycia zębów?on mówi,że chce,by mu wypadły,bo zębowa wróżka zabierze zęba i zostawi pieniążek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dearlie najlepszego dla Antosia ![]() ![]() Sojka bidulko koniecznie idź do lekarza ![]() Asiulka ,ależ Wy jesteście spontaniczni ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Kubunia 4-miesięcznego. ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Skoki rozwojowe pojawiają się w określonym czasie i mają swoje określenia: * 5 tygodni (wrażenia) * 7-9tygodni (wzory) * 11-12tygodni (niuanse) * 14-19tygodni (wydarzenia) * 22-26tygodni (relacje-lęk separacyjny) * 33-37tygodni (kategorie) * 41-46tygodni (sekwencje) katiem,więc to jednak za wcześnie na ten skok.Widocznie bardziej się do Ciebie przywiązał w tym szpitalu,przyzwyczai się i do taty. Ps.To wszystko fajnie jest napisane w tym kalendarzu maluszka-Pierwszy roczek z NIVEA. Dobranoc
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-29 o 23:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mai się coś kompletnie przestawiło. Od trzech dni w nocy wstaje trzy razy, a dzisiaj przeszła samą siebie i wstawała co 2 godziny. Nie wiem co jej jest, jeszcze kilka dni temu kładła się o 19, wstawała koło 2 i 6 i to wszystko, a teraz co...
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam wczoraj na tej 18stce i tam było dwoje takich małych dzieciaczkow. Potem jakoś rozmowa zeszła na temat dzieci i okazało sie ze to są bliźniaka urodzone w 26 tygodniu z waga 650 g. Teraz maja 5 lat. W życiu bym nie powiedziała ze to są takie skrajne wcześniaki. Walczyli o nich jak lwy dzieci ślicznie dziewczynka mówi chłopiec jeszcze nie bo on miał wylewa 3 stopnia ale goni rówieśników. Ogólnie jak wychodzili ze szpitala to lekarze powiedzieli ze bedą niepełnosprawne w najlepszym wypadku a w najgorszym warzywami. Nic z tych rzeczy dzieci uśmiechnięte pełne życia no poprostu normalne zdrowe dzieci. No i mój dziadek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-12-30 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Wczoraj wieczorem byliśmy u mojej siostry, nakarmiłam Maksa u niej o 21:30 i jak przyjechaliśmy do domu to położyłam małego do łóżeczka myśląc, że pewnie obudzi się koło 1 albo 3 tak jak zawsze ![]() ![]() Chyba nie za dobrze jak dziecko ma aż tak długą przerwę miedzy butlą co?? To prawie 12h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Wtajemniczenie
|
Asiulka mówisz i masz
![]() ![]() Dearlie przykro mi że musisz zamknąć działalność ale masz pewnie stałe klientki które przyjdą też do domu i zawsze jakiś grosik wpadnie ![]() My mamy od wczoraj gości i dzieci z tej okazji nie najlepiej spały(ja tez nie ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Loruse szczęśliwej podróży ![]() Kraven super że chrzciny udane ![]() Sojka zdrowiej szybciutko ![]() A propo Zusu ostatnio widziałam fajny skecz, wiecie co oznacza skrót Zus? Z zaufaj U ubezpiecz S spier.... ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam, że druga (młodsza) siostra miała już regularnie naprawiane i jej stałe jak na razie odpukać bez zarzutu. Ale w każdym zębie plomba. Ich mama chyba nie wiedziała co robi dając im tony słodyczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zadomowienie
|
Dzięki za info. Nie brzmi to optymistycznie. Oni błąd zrobili dając jej na noc butelkę z sokiem, więc u niej to typowa próchnica butelkowa.
#4499 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mati ma trochę zapchany nosek, ale nie kaszle, gorączki też nie ma. Jutro pewnie podejdziemy do lekarza, a dziś Nasivin kupię i zobaczymy jak będzie. Cytat:
Cytat:
A słoiczki to jakie chcesz, ja pokupowalam z każdej firmy bo smaki różne są. Już mnie kusi aby dać małemu, ale poczekam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A tą maść kupię, teraz smaruję jakąś z łojem jelenia i Biodermą na zmianę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do dzieciaków wcześniaków, super się czyta że się dobrze rozwijają i czarne przepowiednie lekarzy się nie sprawdziły. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
kochane nei cyt, bo szykujemy sie do tescia na imieniny. Wpadłam tylko powiedziec, że foty ze chrztu Jagoki są na mailu, bo gda prosiła ostatnio bym je tam wstawiła. Buziaki i miłej niedzeli kochane
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.