Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-10, 17:16   #4501
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 327
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Cytat:
Napisane przez dotka95 Poka¿ wiadomo¶æ
najgorsze jest to, ¿e jestem strasznie krytyczna wobec siebie i nigdy nie jestem wystarczaj±co dobra, mimo ¿e kto¶ z boku patrz±c móg³by mnie podziwiaæ i mówiæ, ¿e jestem rewelacyjna (ale to na szczê¶cie tylko w niektórych dziedzinach ¿ycia). Powolutku z tego wychodzê, ale jest ciê¿ko.
Te¿ tak mia³am. W zwi±zku z chorob± trafi³am na terapiê rodzinn± w Instytucie Gestalt. I zmieni³am zdanie na swój temat, sta³am siê bardziej wyrozumia³a dla siebie i dla innych. Je¶li kto¶ ma problem warto wybraæ jak±¶ terapiê. Z ciekawo¶ci kupi³am sobie Magazyn Coaching (kolega jest coachem, pracuje dla biznesu). Numer listopad-grudzieñ. I jest w nim artyku³ o ró¿nych rodzajach terapii. Je¶li kto¶ czuje, ¿e potrzebuje takiej pomocy to czytaj±c ten artyku³ mo¿na uzyskaæ jakie¶ rozeznanie w tym, co oferuj± ró¿ne formy terapii i na czym polegaj±.
Magazyn bez sza³u, ale ten numer jest nawet ca³kiem fajny. Jest te¿ artyku³ o realizowaniu planów/postanowieñ noworocznych.
Psychologiem nie jestem, ale z socjologicznego punktu widzenia to, o czym wspomnia³a¶ to problemy z tzw. ja¼ni± odzwierciedlon±. Mo¿e kto¶ w procesie socjalizacji wt³oczy³ ci do g³owy jakie¶ opresyjne wzorce.
Generalnie Polkom wt³acza siê do g³owy perfekcjonizm. I chyba nad tym warto popracowaæ, nad tym jak sobie odpu¶ciæ, jak nie d±¿yæ do tego perfekcjonizmu u siebie i u innych.
MissChievousTess jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:19   #4502
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 31 910

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
To TA maska? Wygl±da bardzo interesuj±co

wiedzia³am ¿e olejek Ci podpasuje
Tak to ona, jest bardzo fajna Dzisiaj u¿y³am jej pierwszy raz, mam l¶ni±ce ¶liskie g³adkie w³osy, mega b³yszcz±ce, nawil¿one i jakby jest na nich taki lekki "film" z tej od¿ywki, taka jakby pow³oczka, ale w³osy nie s± obci±¿one i nie zapowiada siê aby siê przet³u¶ci³y szybciej ni¿ zazwyczaj wiêc jestem zachwycona.
Ponad to pomimo deszczu i wiatru w³osy nie napuszy³y siê ani nic w tym stylu, co mnie bardzo cieszy.

Maska ma konsystencjê trochê jak gêstszy Biovax Latte, taki gêsty kisiel, lekko woskowaty. No i ma zielony kolor, jak sp³ukuje siê j± z w³osów to wiadomo kiedy do¶æ, bo woda przestaje byæ zielona

Nastêpnym razem zamówiê inne kosmetyki z tej serii, bo my¶lê, ¿e bêd± równie udane. Chocia¿ z masek ta mia³a najlepszy sk³ad z tego co kojarzê.

Kusz± mnie ich myd³a do w³osów i cia³a:
http://www.bioarp.pl/pl/p/Planeta-Or...alsamowego/404
http://www.bioarp.pl/pl/p/Mydlo-alep...amascenska/333
http://www.bioarp.pl/pl/p/Mydlo-prow...-z-lawendy/334
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:21   #4503
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Poka¿ wiadomo¶æ
MissChievousTess to pomy¶l o moich ju¿ dwóch tygodniach
Oj, wspó³czujê ogromnie.
Pociesz siê, ¿e mnie w przypadku ewentualnej ci±¿y mo¿e czekaæ d³uga abstynencja. Mo¿e uda siê tego unikn±æ, ale podejrzewam, ¿e z wielu wzglêdów nie uda siê tego unikn±æ.
Tak¿e póki mo¿emy korzystamy z ¿ycia.
Pociesz siê tym, ¿e nic nie trwa wiecznie- nawet tymczasowa wstrzemiê¼liwo¶æ. Zamiast o tym my¶leæ poczytaj sobie jakie¶ fajne ksi±¿ki- ja w³a¶nie skoñczy³am Wyznania Katarzyny Medycejskiej- i mogê poleciæ.
Zrób domowe spa. Kup sobie jak±¶ fiku¶n± bieliznê albo cu¶ innego czym go po przerwie mo¿esz zaskoczyæ. Planowanie figli te¿ mo¿e byæ fajne.
Stary 2013-01-10, 17:24   #4504
dotka95
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 086
GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Poka¿ wiadomo¶æ
Psychologiem nie jestem, ale z socjologicznego punktu widzenia to, o czym wspomnia³a¶ to problemy z tzw. ja¼ni± odzwierciedlon±. Mo¿e kto¶ w procesie socjalizacji wt³oczy³ ci do g³owy jakie¶ opresyjne wzorce.
Tak mi siê te¿ wydaje. I pewnie kiedy¶ na jak±¶ terapiê siê wybiorê, tym bardziej ¿e je¶li chcê co¶ dzia³aæ w ¶wiecie artystycznym to muszê byæ twarda. Ale zobaczymy, co ¿ycie przyniesie
Stary 2013-01-10, 17:24   #4505
bulkabanan
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 53

Bardzo Wam dziêkujê dziewczyny, to w³a¶nie w takich chwilach czuæ, ¿e te wszystkie starania przynosz± efekty, takiej fali komplementów siê nie spodziewa³am, a¿ siê zawstydzi³am

obecnie jestem na etapie poszukiwania jakiej¶ prostej nawil¿aj±cej maski i zastanawiam siê nad scandiciem bananowym (nie ukrywam, ¿e kusi mnie te¿ cena) - macie jakie¶ do¶wiadczenia z t± mask±?
bulkabanan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:24   #4506
Limone
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 128

Cytat:
Oj, wspó³czujê ogromnie.
Pociesz siê, ¿e mnie w przypadku ewentualnej ci±¿y mo¿e czekaæ d³uga abstynencja. Mo¿e uda siê tego unikn±æ, ale podejrzewam, ¿e z wielu wzglêdów nie uda siê tego unikn±æ.
Tak¿e póki mo¿emy korzystamy z ¿ycia.
Pociesz siê tym, ¿e nic nie trwa wiecznie- nawet tymczasowa wstrzemiê¼liwo¶æ. Zamiast o tym my¶leæ poczytaj sobie jakie¶ fajne ksi±¿ki- ja w³a¶nie skoñczy³am Wyznania Katarzyny Medycejskiej- i mogê poleciæ.
Zrób domowe spa. Kup sobie jak±¶ fiku¶n± bieliznê albo cu¶ innego czym go po przerwie mo¿esz zaskoczyæ. Planowanie figli te¿ mo¿e byæ fajne.
Póki co wykaszluje sobie p³uca, wiêc na nic si³y nie mam Swoj± drog± trudno o tym nie my¶leæ, ¶pi±c razem i bêd±c ca³y czas obok siebie

Edytowane przez Limone
Czas edycji: 2013-01-10 o 17:28
Limone jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:27   #4507
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No w³a¶nie ciekawe czy siê trafi³o czy kto¶ zrobi³ wyj±tkowo dobry research w necie
Nie wydaje mi siê, wrêcz jestem pewna, ¿e to by³ zbieg okoliczno¶ci
(nie straszcie mnie... )
Stary 2013-01-10, 17:31   #4508
Hedonistka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Poka¿ wiadomo¶æ
Hedonistka, tylko ty mnie sprawdzaj z tymi moimi wpisami na blogu zwi±zanymi z fizjo bo masz wiêkszy sta¿
chocia¿ nic nie pisze czego bym pewna nie by³a ale wiesz, jak co¶ sknoce to mnie ochrzañ

Hahah... |Spokojnie. Chêtnie poczytam, bo byæ mo¿e dowiem siê od Ciebie czego¶ nowego Ochrzaniaæ nie zamierzam, zw³aszcza w komentarzach na blogu, je¶li ju¿ mia³abym jakie¶ uwagi, to skrobnê PW i podyskutujemy

czekam na nowe wpisy
Stary 2013-01-10, 17:32   #4509
kreconowlosa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 344

Cytat:
Napisane przez Fencze Poka¿ wiadomo¶æ
na czym polega fobia spo³eczna? U mnie lekarz te¿ to stwierdzi³, jak zobaczy³, ¿e wesz³am do niego z czerwon± plam± na szyi i zapisa³ mi na to tabletki, aby plamy nie pojawia³y siê. Ale mnie ta czerwona plama na szyi potrafi wyj¶æ nawet kiedy nie stresuje siê i wiem, ¿e nie czeka mnie ¿aden stres. Ja mam nerwicê, czujê stres nawet, kiedy nie mam powodów do stresu.
Ca³y czas biorê tabletki nasenne i na stres. Mam straszn± nerwicê i bezsenno¶æ.
bojê siê ludzi, ich oceny wobec mnie i w ogóle. mia³am tak, ¿e ba³am siê wyj¶æ z domu itd. i to wszystko jakby bez powodu, bo nie wiedzialam czego siê bojê. u mnie nie bylo jakis plam czy cos...
kreconowlosa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:38   #4510
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bulkabanan Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo Wam dziêkujê dziewczyny, to w³a¶nie w takich chwilach czuæ, ¿e te wszystkie starania przynosz± efekty, takiej fali komplementów siê nie spodziewa³am, a¿ siê zawstydzi³am

obecnie jestem na etapie poszukiwania jakiej¶ prostej nawil¿aj±cej maski i zastanawiam siê nad scandiciem bananowym (nie ukrywam, ¿e kusi mnie te¿ cena) - macie jakie¶ do¶wiadczenia z t± mask±?
Prosta nawil¿aj±ca? Ponoæ Bioetika.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...lli-lisci.html

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kreconowlosa Poka¿ wiadomo¶æ
bojê siê ludzi, ich oceny wobec mnie i w ogóle. mia³am tak, ¿e ba³am siê wyj¶æ z domu itd. i to wszystko jakby bez powodu, bo nie wiedzialam czego siê bojê. u mnie nie bylo jakis plam czy cos...
brzmi jak jakie¶ zaburzenia paraniodalne, lêkowe.
To chyba wymaga terapii bo lêk w odró¿nieniu od strachu nie ma jasno zdefiniowanej przyczyny. Naprawdê to mo¿e byæ fobia spo³eczna. Albo co¶ innego.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wydaje mi siê, wrêcz jestem pewna, ¿e to by³ zbieg okoliczno¶ci
(nie straszcie mnie... )
Wolê postraszyæ. Z Capgemini wywalili babkê m.in. w oparciu o lekturê jej prywatnych maili wysy³anych przez facebook. Sprawa by³a z³o¿ona, ale dla mnie naruszenie jej prywatno¶ci w zakresie czytania jej prywatnej korespondencji by³o oczywistym nadu¿yciem ze strony pracodawcy.
Ja tam jestem za dbaniem o ochronê w³asnej prywatno¶ci w internecie.
Stary 2013-01-10, 17:41   #4511
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Wolê postraszyæ. Z Capgemini wywalili babkê m.in. w oparciu o lekturê jej prywatnych maili wysy³anych przez facebook. Sprawa by³a z³o¿ona, ale dla mnie naruszenie jej prywatno¶ci w zakresie czytania jej prywatnej korespondencji by³o oczywistym nadu¿yciem ze strony pracodawcy.
Ja tam jestem za dbaniem o ochronê w³asnej prywatno¶ci w internecie.
Ja mam FB za³o¿onego na innym mailu ni¿ konto na tym forum, mój nick te¿ nie sugeruje w ¿aden sposób mojej osoby ani nie jest w stanie nikogo doprowadziæ do moich prawdziwych danych, wiêc siê nie obawiam Nawet je¶li mnie ogl±dali na Facebooku, co jest prawdopodobne, to wszystko mam tam zablokowane, poza tym nie doszliby w ¿aden sposób z Facebook'a na Wiza¿.

Ale s³ysza³am o sytuacjach ca³kowitej inwigilacji ze strony pracodawcy, okropne to jest.
Stary 2013-01-10, 17:44   #4512
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:

Póki co wykaszluje sobie p³uca, wiêc na nic si³y nie mam Swoj± drog± trudno o tym nie my¶leæ, ¶pi±c razem i bêd±c ca³y czas obok siebie
No u nas sytuacja by³a analogiczna.
Z tym, ¿e ja by³am twarda bo pracowa³am kiedy¶ z lud¼mi bardzo chorymi. Jak mam do czynienia z chorob± w domu to w³±czaj± mi siê procedury "kordonu sanitarnego" i bezpiecznych zachowañ. Inna sprawa, ¿e mój T¯ czu³ siê naprawdê bardzo ¼le i strasznie gor±czkowa³, wiêc nic by z tego nie by³o. Angina jest bakteryjna, wiêc musieli¶my zrobiæ nawet powa¿niejsz± kwarantannê ni¿ przy chorobie wirusowej bo mieli¶my w zapasie antybiotyk, którego ja raczej nie powinnam braæ bo jest na sulfatach, na które mam alergiê. A nie chcia³am byæ zmuszona do pój¶cia do lekarza m.in. dlatego, ¿eby nie przywlec z poczekalni np. grypy.
Jak masz w domu siemiê lniane to pij- wygoi co ¶luzówkê ¿o³±dka i gard³a te¿.
Stary 2013-01-10, 17:46   #4513
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
N
Jak masz w domu siemiê lniane to pij- wygoi co ¶luzówkê ¿o³±dka i gard³a te¿.
Siemienia nie mam, zreszt± zwymiotowa³abym go szybko, bo jestem na takie rzeczy wra¿liwa. ¦luzówkê leczê syropem prawo¶lazowym i isl± przede wszystkim.
Stary 2013-01-10, 17:48   #4514
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Ale s³ysza³am o sytuacjach ca³kowitej inwigilacji ze strony pracodawcy, okropne to jest.
No dla mnie to jest karygodne i powinno siê z tym walczyæ.
Niewolnictwo zniesiono ju¿ sporo czasu temu.
Ale warto uwa¿aæ- nie ³±czyæ nicków, adresów e-mail, hase³, nie logowaæ siê na konta prywatne z komputera w miejscu pracy.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Siemienia nie mam, zreszt± zwymiotowa³abym go szybko, bo jestem na takie rzeczy wra¿liwa. ¦luzówkê leczê syropem prawo¶lazowym i isl± przede wszystkim.
Skoro tak to mogê poleciæ tantum verde w spray'u.
Naprawdê pomaga.
Prawo¶laz w du¿ej ilo¶ci mo¿e powodowaæ biegunkê, wiêc uwa¿aj, ¿eby siê nie odwodniæ. Du¿o pij.
Stary 2013-01-10, 17:48   #4515
kreconowlosa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 344

Cytat:

brzmi jak jakie¶ zaburzenia paraniodalne, lêkowe.
To chyba wymaga terapii bo lêk w odró¿nieniu od strachu nie ma jasno zdefiniowanej przyczyny. Naprawdê to mo¿e byæ fobia spo³eczna. Albo co¶ innego.
rano pisa³am, ¿e stwierdzone u mnie zaburzenia lêku, agorafobiê i w³asnie fobiê spo³eczn±.
by³am na terapii na pocz±tku i pomog³a. teraz biorê leki ca³y czas. próbowa³am bez nich, ale jest kiepsko. na razie nie bd ich odstawiaæ, bo studiujê i nie mogê sobie pozwoliæ na rozchwianie emocjonalne.
lekarz mi zmieni³ leki w zesz³e wakacje co skonczylo siê totalnym rozbiciem, dziekank± i trafieniem do szpitala...
kreconowlosa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 17:57   #4516
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
No dla mnie to jest karygodne i powinno siê z tym walczyæ.
Niewolnictwo zniesiono ju¿ sporo czasu temu.
Ale warto uwa¿aæ- nie ³±czyæ nicków, adresów e-mail, hase³, nie logowaæ siê na konta prywatne z komputera w miejscu pracy.
No w³a¶nie nie by³oby problemu, gdyby ludzie w miejscu pracy nie logowali siê na FB, fora itp. Znam przypadki gdzie takie rzeczy s± monitorowane w danym miejscu pracy i s³usznie. Bo nikt nikomu nie p³aci na siedzenie na FB i komentowanie fotek itp. Inna sprawa, ¿e ludzie powinni dbaæ o swój wizerunek, ale tego nie robi±. Wol± zamieszczaæ kompromituj±ce ich fotografio, albo po znajomych mo¿na doj¶æ do takich fotografii, którzy to oni zamie¶cili. Internet rz±dzi siê swoimi prawami. Nic w nim zamieszczonego nie zniknie. Dlatego ja nie mam konta na ¿adnym portalu spo³eczno¶ciowym, ani nie zamieszczam nigdzie swoich zdjêæ. ¦wiat jest ma³y. Mog³abym sporo wymieniaæ rzeczy, o których dowiedzia³am siê z internetu o moich znajomych.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:

Skoro tak to mogê poleciæ tantum verde w spray'u.
Naprawdê pomaga.
Prawo¶laz w du¿ej ilo¶ci mo¿e powodowaæ biegunkê, wiêc uwa¿aj, ¿eby siê nie odwodniæ. Du¿o pij.
Tamtum verde jak dla mnie nie robi nic. Prawo¶laz jest ok. Pijê du¿o

Edytowane przez Limone
Czas edycji: 2013-01-10 o 18:03
Stary 2013-01-10, 17:59   #4517
bulkabanan
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 53

Cytat:
No w³a¶nie nie by³oby problemu, gdyby ludzie w miejscu pracy nie logowali siê na FB, fora itp. Znam przypadki gdzie takie rzeczy s± monitorowane w danym miejscu pracy i s³usznie. Bo nikt nikomu nie p³aci na siedzenie na FB i komentowanie fotek itp. Inna sprawa, ¿e ludzie powinni dbaæ o swój wizerunek, ale tego nie robi±. Wol± zamieszczaæ kompromituj±ce ich fotografiê, albo po znajomych doj¶æ do takich fotografii, którzy to oni zamie¶cili. Internet rz±dzi siê swoimi prawami. Nic w nim zamieszczonego nie zniknie. Dlatego ja nie mam konta na ¿adnym portalu spo³eczno¶ciowym, ani nie zamieszczam nigdzie swoich zdjêæ. ¦wiat jest ma³y. Mog³abym sporo wymieniaæ rzeczy, o których dowiedzia³am siê z internetu o moich znajomych.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------
dok³adnie, dla mnie to totalny brak wyobra¼ni wrzucaæ na fejsa jakie¶ swoje kompromituj±ce zdjêcia w stylu "ja na imprezce ledwo stojê na nogach" - co innego gdy ma siê te na¶cie lat ale w momencie gdy w grê wchodzi szukanie pracy trzeba ruszyæ g³ow±...
bulkabanan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:01   #4518
marcelina 84
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Witam,
od kilku miesiêcy stosujê kosmetyki MYTHOS greckiej firmy flax i jestem bardzo zadowolona. nastapi³a znaczna poprawa kondycji w³osów. Kosmetyki Mythos s± naturalne i bazuja na oliwce zwanej oliwka europejsk± (olea europea). Jest ona szczególnie bogata w kwas oleinowy, proteiny a tak¿e mineraly o w³a¶ciwoasciach oczyszczaj±cych. Moimi faworytami sa: szamopn do w³osów suchych miód-cytryna, mgie³ka do w³osów z oliwk±, siemiê lniane, rozmarynem a tak¿e odzywka miód-soja. S± to kosmetyki naturalne - nie zawieraj±: olejów mineralnych, silikonów, GMO, EDTA, BHT, barwników syntetycznych.
Kosmetyki te jeszcze s± cie¿ko dostpne, ale w bardzo dobrej cenie mo¿na kupiæ w zielarni Acorus na Sadybie Polecam

marcelina 84 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 18:01   #4519
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi siê te¿ wydaje. I pewnie kiedy¶ na jak±¶ terapiê siê wybiorê, tym bardziej ¿e je¶li chcê co¶ dzia³aæ w ¶wiecie artystycznym to muszê byæ twarda. Ale zobaczymy, co ¿ycie przyniesie
To mo¿e terapia przez sztukê? Podobno teatr pozwala nabraæ pewno¶ci siebie i uczy asertywno¶ci. Mo¿e teatr amatorski?
Albo malarstwo, fotografia? Co chcesz robiæ w ¶wiecie sztuki?
Generalnie te formy sztuki, które ³±cz± autoekspresjê i pokazywanie swojej sztuki innym- wymuszaj±c konfrontacjê z publiczno¶ci± mog³yby pomóc.
Stary 2013-01-10, 18:03   #4520
antoninamotyl
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 646

Kupi³am dzisiaj w biedronce olej lniany (500ml za 12,99 ) jutro testy mam nadziejê, ¿e w³osy bêd± ³adne bo w sobotê ide na 18-stke
Stary 2013-01-10, 18:11   #4521
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreconowlosa Poka¿ wiadomo¶æ
rano pisa³am, ¿e stwierdzone u mnie zaburzenia lêku, agorafobiê i w³asnie fobiê spo³eczn±.
by³am na terapii na pocz±tku i pomog³a. teraz biorê leki ca³y czas. próbowa³am bez nich, ale jest kiepsko. na razie nie bd ich odstawiaæ, bo studiujê i nie mogê sobie pozwoliæ na rozchwianie emocjonalne.
lekarz mi zmieni³ leki w zesz³e wakacje co skonczylo siê totalnym rozbiciem, dziekank± i trafieniem do szpitala...
To faktycznie lepiej nie odstawiaj. Mo¿e pocieszy Ciê, ¿e w Szwecji bardzo du¿o m³odych ludzi zmaga siê z podobnymi problemami.
Je¶li farmakoterapia pomaga to siê jej trzymaj.
Zajrza³am na bloga- widzê, ¿e jeste¶ obok kascysko drug± pani± chemik w w±tku. Trzeba siê by³o pochwaliæ. W³osy bez farby wygl±daj± super- masz bardzo ³adny naturalny kolor i po³ysk. I chyba przekona³a¶ mnie do tego, ¿eby kiedy¶ jeszcze daæ szansê silikonom.
Agorafobiê te¿ mam. Jak±¶ tak± bardzo prymitywn±. Potrafiê nawet zachwycaæ siê tym, ¿e paj±ki s± dobrymi rodzicami itd., ale jak jaki¶ po mnie ³azi to nie zmi³uj- drê siê na T¯'ta, ¿eby go jak najszybciej ze mnie zdj±³. Ka¿dy ma jakie¶ s³abo¶ci. Ka¿dy. Najlepiej je polubiæ. A i mam przyjaciela ze Szwecji z fobi± spo³eczn±. Czêsto do siebie piszemy. Pisze niesamowite listy, przepiêkn± angielszczyzn±. I lubi ludzi. Ale na dystans.
Mój T¯ te¿ nie lubi t³umów. Jak raz poszli¶my na koncert to tak prze¿ywa³ du¿y t³um, ¿e a¿ zrobi³o mu siê s³abo. Chodzimy na koncerty, ale woli te kameralne. T³umów unikamy. Wyj±tki robimy tylko dla najukochañszych artystów i trzymamy siê z dala od najwiêkszego t³umu. Innymi s³owy- da siê z tym ¿yæ.
Stary 2013-01-10, 18:11   #4522
visionAM
Zakorzenienie

ja mam klaustrofobiê, jak widaæ ka¿da w³osomaniaczka ma w sobie co¶ dziwnego
Stary 2013-01-10, 18:12   #4523
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Poka¿ wiadomo¶æ
Kupi³am dzisiaj w biedronce olej lniany (500ml za 12,99 ) jutro testy mam nadziejê, ¿e w³osy bêd± ³adne bo w sobotê ide na 18-stke
¯yczê udanej zabawy.
Jakiej firmy ten olej? Produkt w³asny Biedronki?
Pytam bo chêtnie bym kupi³a. Niestety zwykle w Biedronce nie bywam i s³abo orientujê siê w ich ofercie.
Stary 2013-01-10, 18:20   #4524
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
To mo¿e terapia przez sztukê? Podobno teatr pozwala nabraæ pewno¶ci siebie i uczy asertywno¶ci. Mo¿e teatr amatorski?
Albo malarstwo, fotografia? Co chcesz robiæ w ¶wiecie sztuki?
Generalnie te formy sztuki, które ³±cz± autoekspresjê i pokazywanie swojej sztuki innym- wymuszaj±c konfrontacjê z publiczno¶ci± mog³yby pomóc.
¦piewam Ale to widaæ, ¿e mam zamkniêt± osobowo¶æ i póki siê nie otworzê, to za du¿o nie u¶piewam. Kiedy¶ by³am w teatrze amatorskim, ale by³ zbyt amatorski i w pewnym momencie to siê sta³o bez sensu
Stary 2013-01-10, 18:32   #4525
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
¦piewam Ale to widaæ, ¿e mam zamkniêt± osobowo¶æ i póki siê nie otworzê, to za du¿o nie u¶piewam. Kiedy¶ by³am w teatrze amatorskim, ale by³ zbyt amatorski i w pewnym momencie to siê sta³o bez sensu
O to fajnie. Ponoæ ¶piew operowy bardzo otwiera. Mia³am kole¿ankê w liceum, która uczy³a siê ¶piewu operowego i dziêki temu z szarej myszki zrobi³a siê strasznie przebojow± kobietk±.
I ponoæ taniec towarzyski o¶miela. Szczególnie tañce latino.
Mo¿e zapisz siê choæby na zumbê. Nabierzesz krzepy i pewno¶ci siebie.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
ja mam klaustrofobiê, jak widaæ ka¿da w³osomaniaczka ma w sobie co¶ dziwnego
A ja mam lekki lêk wysoko¶ci i nie lubiê jazdy samochodem ( nie znoszê manewru wyprzedzania).
Nobody's perfect! I to czyni ¿ycie ciekawym.
Zobaczcie ile fobii ma taki Woody Allen. I jak± ciekaw± osobowo¶ci± jest dziêki temu.
Jak kto¶ nie widzia³ to polecam film "Koniec z Hollywood"- wrêcz autoportret Allena. Przezabawny.

Edytowane przez MissChievousTess
Czas edycji: 2013-01-10 o 18:49
Stary 2013-01-10, 18:38   #4526
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ja siê w³a¶nie w ¶piewie klasycznym kszta³cê Po maturze chcê i¶æ do szko³y do takiej profesorki, która jest baaaardzo surowa i wymagaj±ca, ale mo¿na dostaæ tam niez³± szko³ê ¿ycia. O tañcu towarzyskim te¿ my¶la³am
Stary 2013-01-10, 18:57   #4527
MissChievousTess
Zakorzenienie

No to dotka, bierz siê za realizacjê.
Daj znaæ jak zaczniesz przygodê z tañcem towarzyskim.
Podobno postanowienia ³atwiej realizowaæ jak siê powie o nich innym ludziom, wiêc pierwszy krok masz za sob±.
Hm... widzê entuzjastyczne recenzje i zaczynam rozmy¶laæ.
A co Wy s±dzicie o sk³adzie?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-726013
Stary 2013-01-10, 18:59   #4528
Frappgold
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 812

Cytat:
Napisane przez Krrem Poka¿ wiadomo¶æ

NIE PISZCIE BIA£YM BO ZA CHIÑSKIEGO BOGA TEGO PRZECZYTAÆ NIE MO¯NA Dziêkujê.
No ale chyba zorientowa³a¶ siê, ¿e to OT, wiêc chyba tak jest lepiej, ¿e nie jest taki widoczny....
Cytat:
Napisane przez takajedna4 Poka¿ wiadomo¶æ
A mo¿esz mi napisaæ jak on wygl±da? szuka³am ju¿ w dwóch Rossmanach i lipa
To cofnij sie kilka stron dalej, albo wejd¼ w moje statystyki....
Frappgold jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-10, 19:01   #4529
Hedonistka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 782

Cytat:
Podobno postanowienia ³atwiej realizowaæ jak siê powie o nich innym ludziom, wiêc pierwszy krok masz za sob±.
Sk³ad mnie nie zachwyca, ale s³ysza³am o niej wiele bardzo dobrych opinii pe³nych zachwytu, wiêc mo¿e warto spróbowaæ
Stary 2013-01-10, 19:01   #4530
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 906

Cytat:
Powiem tak, jest to jedna z lepszych drogeryjnych masek jak± u¿ywa³am, mimo ¿e nic w sk³adzie nie uzasadnia jej fajnego dzia³ania

zu¿y³am jej chyba ze 3 opakowania, na pewno kiedy¶ jeszcze kupie (ale na razie zbyt du¿a lista zachciewajek w kolejce )
SoBitterSoSweet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.