|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4441 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 492
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Wczoraj musia³am henne zamroziæ, bo siê nie wyrobi³am. Hennuje dzi¶ ;>
Mam blisk± znajom±, która walczy³a z anoreksj± i nastêpstwami choroby [hormony, niewydolno¶ci, itp.]. W liceum wybra³y¶my francuski. By³y¶my zadowolone... Do pierwszych zajêæ. Facet s³odki jak ¶liwka w miodzie, a cholernie wredny. Potrafi³ 30min. odpytywaæ jedn± osobê. Moja znajoma z powodów zdrowotnych czêsto by³a w szpitalach, a coraz rzadziej w szkole. No i zaczê³o siê. Facet potrafi³ na lekcji, kiedy jej nie by³o wysuwaæ z³o¶liwo¶ci pod jej adresem. I to przez 3 lata. Pod koniec liceum robi³ same problemy. Kiedy posz³a do niego, pogadaæ w 4oczy, umówiæ siê, ¿eby napisaæ zaleg³e sprawdziany i odpowiadaæ - nie ma problemu. Kiedy tylko wesz³a do klasy zwymy¶la³ j±. I nie pozwoli³ pisaæ. Zamiast tego mia³a w 3 dni opanowaæ ca³y materia³ pó³rocza [który mia³a ju¿ zaliczony]. Opanowa³a, przysz³a, odpowiedzia³a na 4. Wpisa³ 4 do zeszytu, nie bez komentarzy. Ale przed wpisaniem do dziennika spojrza³ na jej oceny. Gdyby wpisa³ 4 do dziennika, na koniec liceum musia³by jej daæ 3. Dlatego skre¶li³ 4, wpisa³ jej z odpowiedzi 3, co zaowocowa³o 2 na ¶wiadectwie maturalnym. Pal licho ¶wiadectwo - i tak pó¼niej mo¿na je powiesiæ w ³azience, ale ile stresu. Chory facet. Te¿ nie mia³am z nim przyjemnie. By³am zagro¿ona, choæ mi tego nie powiedzia³, przy klasie mówi³, ¿e mam spokojnie 3. Na tydzieñ przed matur± wo³a mnie wychowawczyni do podpisu zagro¿enia :/. Klasa siê z niej otwarcie nabija³a, wychowawczyni nie reagowa³a. Klasa by³a ¶mieszna swoj± drog±, hipsterzy i czysty lans. Dzieñ przed matur± mój brat trafi³ do szpitala. Zagro¿enie ¿ycia , 3 operacje, narady kominkowe. Po miesi±cu na szczê¶cie wyszed³. Na lekarski siê nie dosta³am, choæ to by³o moje marzenie od dzieciñstwa. Pracowa³am ciê¿ko przez 3 lata. Ale nie wysz³o. Zawziê³am siê i poprawiam. Kole¿anka wyda³a ksi±¿kê, posz³a na polonistykê, niestety bli¿ej naszego miejsca zamieszkania, bo jej mama choruje i musi zajmowaæ siê m³odsz± siostr±. Ale dalej pisze. Jest w szczê¶liwym zwi±zku. Nie mo¿na siê ³amaæ. Przeciwno¶ci kszta³tuj± charakter. CrimsonGhost - dobrze, ¿e korzystasz z pomocy. Taki poziom stresu parali¿uje ¿ycie. Moja kole¿anka [inna jeszcze] nie zda³a ustnej, choæ by³a bardzo dobra z anglika. Przez stres. Pamiêtaj - oceny nie s± takie wa¿ne. Wa¿ny jest wynik matury i Twoje umiejêtno¶ci. |
|
|
|
#4442 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 748
|
Myslicie ze dobrym pomyslem bedzie nakladanie na noc tak od polowy dlugosci, olejku rycynowego zmieszanego z odzywka(myslalam o mlecznym kallosie), tak np pol na pol. Niecierpie samego olejku na wlosach bo mam przyklapniete wlosy pozniej
co myslicie o takim pomysle?
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 471
|
Cytat:
![]() Kurcze ciê¿ko wyja¶niæ jak ja to robiê, lata praktyki ale siê postaramWygl±da to mniej wiêcej tak: W umyte w³osy ¿el i ugniatam sobie loki i tak zostawiam na jaki¶ czas (mam chwilê na porann± toaletê) a¿ sobie dobrze przeschn± - a du¿o im nie trzeba bo krótkie s±. I zaczynam zabawê pasmo w³osów ³apie dyfuzorem od do³u i delikatnie dociskam do g³owy i tak ca³y ³ebek![]() pó¼niej g³owa w dó³ i w sumie tak samo - od do³u ³apie dyfuzorem w³osy i delikatnie do g³owy - I tu w³a¶nie ³apie objêto¶æ ![]() Je¿eli co¶ tam sztywnego jest to odgniatam w T-shirt ale w sumie rzadko bo ¿elu u¿ywam ma³o.
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
jutro spróbujê twoim sposobem ( ja nak³ada³am ¿el na prawie suche w³osy, mo¿e dlatego tak poskleja³).a ten tshirt do odgniatania jest wilgotny czy suchy?
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ¯el nak³adam na mokre i ugniatam loki t-shirtem, wiêc pó¼niej wilgotnym sobie odgniatam ah powodzenia w przygodzie z dyfuzorem
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Na II etapie rozmowy kwalifikacyjnej mia³am za zadanie podaæ argumenty przemawiaj±ce za tym, ¿e trawa rosn±ca na g³owie by³aby lepszym rozwi±zaniem ni¿ w³osy
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co, trawe ³atwiej utrzymaæ - wystarczy tylko wod± podlewaæ![]() fajne pytanie
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
Cytat:
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
a jak proste jest chodowanie trawy
|
|
#4450 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 207
|
my¶lê, ze ka¿dy wie o co mi chodzi³o
![]() Cytat:
Wczoraj by³ rycynowy+lopianowy+lawend owy+rozmarynowy na 3h a potem na godzinkê maska z siemienia. Przed splukaniem w³osy by³y nieziemsko miêkkie i nawil¿one ale po juz takie jak zwykle. I tak pomy¶la³am, czy mo¿na by to siemie zostawiæ na w³osach do wyschniêcia? ¯el siê przecie¿ w takiej samej postaci nak³ada i jest ok
|
|
#4451 | ||||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Cytat:
Cytat:
![]() Id¼ mi z tymi piêknymi w³osami. W³asnie wpad³am w kompleksy. Cytat:
Cytat:
A co do sprawy. Kaveri mo¿e nauczanie indywidualne? Bez sensu jest mêczyæ siê z klas±. A nauczanie indywidualne mo¿e byæ i w szkole i w domu. A szko³a ma obowi±zek je zapewniæ. Wydaje mi siê ¿e w twoim przypadku by³oby to dobrym wyj¶ciem. Sama takie co¶ mia³am. By³o dziwnie ale te¿ niestraci³am tego czasu. A to musi byæ koszulka czy mo¿e byæ rêcznik z mikrofibry taki p³ywacki?
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
¯eby przeczytaæ to co zaznaczone na bia³o wystarczy "zaznaczyæ" kursorem myszki i wtedy masz ciemne t³o i bia³e literki i mo¿esz czytaæ bez problemu
|
|
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
Cytat:
) ja w³a¶nie mam zamiar u¿ywaæ rêcznika z mikrofibry.
|
|
#4454 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Cytat:
Wszystko oprócz bialego jestem w stanie przeczytaæ ale bia³ego niet Cytat:
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Na tablecie nie da siê zaznaczyæ czê¶ci tekstu ze strony internetowej?
![]() Nierealne mi siê to wydaje. Ja mam iPoda i wszystko zaznaczam bez problemu, w³a¶nie próbowa³am
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-01-10 o 13:28 |
|
|
|
#4456 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Cytat:
Cytat:
ewentualnie poszukaj w googlach ![]() No to siedzê z koszulk± na g³owie
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
![]() Ale macie dzi¶ tematy posz³am wczoraj chora do szko³y i zarobi³am kapsko z polskiego. My¶licie, ¿e siê tym przejê³am? Grunt, ¿e w koñcu w szkole by³am ![]() Kusicie tym dyfuzorem. Poszukam go, bo mi siê kojarzy, ¿e co¶ takiego kiedy¶ widzia³am
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2013-01-10 o 13:39 |
|
|
|
|
#4458 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 939
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
no te¿ w³a¶nie jestem ciekawa
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma jednej odpowiedzi, to jest pytanie na kreatywno¶æ odpowiadaj±cej osoby
Trzeba podaæ logiczne argumenty, ale mog± one byæ jednocze¶nie abstrakcyjne.To pytanie w stylu - sprzedaj Eskimosowi lodówkê Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-01-10 o 13:45 |
|
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Ja juz po dawce skrzypu i drozdzy
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Cytat:
ale czy mo¿na wiedzieæ co odpowiedzia³a¶?
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
na g³owie oliwka hipp, na skalpie wcierka
zabieram sie do nauki (zaliczonko jutro) ![]() tylko mo¿e jeszcze jak±¶ notkê na blog zarzucê
|
#4464 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 430
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chocia¿ wcale nie wysuszone. Efekt by³ jednak bardzo naturalny, porobi³y siê nieregularne pasemka. U¿ywa³am na naturalne, br±zowe w³osy.
|
|||
|
|
|
#4465 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Jestem teraz cz³owiek z henn± na g³owie :P |
|
|
|
|
#4466 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
W³a¶nie wróci³am od dwóch lekarzy. Kupi³am sobie tylko na pocieszenie trzy lakiery
W sobotê idê do Rossa i zaopatrzê siê w co¶ w³osoqego. |
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Niech ³adnie ³apie
ja mam jeszcze po³owe bezbarwnej ale nie mogê znale¼æ chwili ¿eby siê zabraæ za to![]() Cytat:
|
|
|
#4468 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 529
|
Cytat:
na czym polega fobia spo³eczna? U mnie lekarz te¿ to stwierdzi³, jak zobaczy³, ¿e wesz³am do niego z czerwon± plam± na szyi i zapisa³ mi na to tabletki, aby plamy nie pojawia³y siê. Ale mnie ta czerwona plama na szyi potrafi wyj¶æ nawet kiedy nie stresuje siê i wiem, ¿e nie czeka mnie ¿aden stres. Ja mam nerwicê, czujê stres nawet, kiedy nie mam powodów do stresu. Ca³y czas biorê tabletki nasenne i na stres. Mam straszn± nerwicê i bezsenno¶æ.
|
|
#4470 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

co myslicie o takim pomysle?

ale siê postaram
pasmo w³osów ³apie dyfuzorem od do³u i delikatnie dociskam do g³owy i tak ca³y ³ebek

no co, trawe ³atwiej utrzymaæ - wystarczy tylko wod± podlewaæ

36...-40-41-42-...-65
tymi kontami, lokatami, procentami itp. chyba jednak nie chcê pracowaæ w banku