MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 21:12   #4501
joanna200
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej my już tropiki mamy, piec wisi, ogolnie ogrniete mozna rodzic;p
Obiad moze i cos pomogł, bo niby policzył mniej ciut, ale i tak jak dla nas to koszt ogromny...teraz mam nadzieje, bedzie juz z górki, wazne że dla małego mamy juz prawie wszystko
super..
limit nieszczęść na pewno już wyczerpany..

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
huśtać się można?
ja w pierwszej chwili pomyślałam ze to dla tż zeby im jajka przywiązać niech tez cierpią. Kiedyś czytałam jakiś artykuł na temat porodów na świecie i napisane było m.in. o ludzie z Amazoni (chyba)- jak laska rodzi tatuś ma sznurek właśnie na jajkach i jak ją boli to ona może pociągnąć

no tak współwinny to też niech cierpi..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ogłaszam dobrą nowinę!!!
Mamy 4 dziewczynkę!!
Kingusia jest wśród nas )) Bmma urodziła dzisiaj
"Trochę krwi straciła, więc musi leżeć i odpoczywać, a Kinga jest kochana"
GRATULACJE OGROMNE!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja sobie mysle jak któraś urodzi? "o, przeżyła" poważnie!
hihi..

Cytat:

Kingusia urodziła się dziś o 10:50
3460g i 52cm
))
Jeszcze raz dla naszej maleńkiej księżniczki..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 21:14   #4502
takinna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

masz racje, ceny kosmetykow czy chemii w Niemczech sa czesto tansze, lub w podobnej cenie .. ale za to ceny uslug sa tutaj sporo drozsze niz w Polsce
a co do Hippa, na pewno maja sporo dobrych kosmetykow, ale kupujac kosmetyki z babydream (Rossmann) czy babylove (DM) mozemy zaoszczedzic, a sklady sa rownie dobre i bezpieczne

na początek wybrałam produkty HIPP bo sama je lubie, a moja skóra jest czasem wybredna

Cytat:
No i w koncu wczoraj wybralismy sie na zwiedzanie porodowki - bylo chyba ze 100 osob zwiedzajacych, az takich tlumow to sie nie spodziewalam

W kazdym razie jestem bardzo zadowolona, oddzial super - 5 pojedynczych pokojow do rodzenia, z przyciemnianym swiatlem (pokoj przypomina bardziej pokoj domowy, niz szpitalny ), lazienka, swietnym wyposazeniem, łóżko do rodzenia rodem ze star-treka dostepna pilka, sznur zawieszony na suficie, mozliwosc rodzenia w innej pozycji, jeden pokoj ze specjalna wanna do rodzenia, ZZO na zyczenie, opieka wydaje sie tez byc bardzo dobra..
Maz moze byc ze mna caly czas, na zyczenie rowniez przy CC, pokoje po porodzie dwuosobowe z lazienka, mozliwosc 24-rooming-in (dziecko jest z nami caly czas w pokoju)... no full wypas, jak to mowia, 3 dni w hotelu 5-gwiazdkowym

No tak, teraz tylko urodzic (najlepiej jak ten nestellowy yeti )
no warunki super, faktycznie tylko rodzić u mnie też nie jest źle bo wszystko w tamtym roku odnowione i tak bardziej nowocześnie przystosowane

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Pokażę Wam moje ostatnie zdobycze za całe 10zł
10 zł super udane zakupy , ja czasem zaglądam do jednego lumpka w którym mają kosz z rzeczami dla dzieci "wszystko po 1 zł" - i tam są zazwyczaj ładniejsze rzeczy niż na wieszakach

Cytat:
Ogłaszam dobrą nowinę!!!
Mamy 4 dziewczynkę!!

GRATULACJE kolejna dziewczynka heh, ciekawe czy nasze chłopaki będą się dla odmiany ociągać
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 21:24   #4503
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja sobie mysle jak któraś urodzi? "o, przeżyła" poważnie!
Też tak myslę;p
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja typuje do konca niedzieli -
sorrry ale Strippi
- w pon Klememtynka
- a w Sroda Dragusia

jakas rownowaga musi byc haha
MOzna by, bo moja położna ze Sr jest pon-pnt więc trzeba przeczekac weekend... A tak serio, to czuje, ze ja z tych krów, co duze a mało mleka dają ( i nie chodzi o laktację) Na razie u mie cisza, nawet skurczy nie mam...Mały tylko spokojniejszy i rzadziej się wypina.

Ale mamy babskie forum Same dziewuszki jak na razie...Sexmisja czy co? Bmma ogromne gratulacje!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 21:46   #4504
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja typuje do konca niedzieli -
sorrry ale Strippi
- w pon Klememtynka
- a w Sroda Dragusia
ale przed wizytą u lekarza co bym nie musiała tam iść ok?

aha zdj oczywiscie nie zrobilam bo mi swiatło dzienne ucieklo
jutro

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 22:04   #4505
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ale przed wizytą u lekarza co bym nie musiała tam iść ok?
Kochana Jak Dla Mnie - Mozesz nawet w Poniedzialek zaczac Rodzic

no nic ... lece sie wygodnie ulzoyc na lozeczku ... i nadrobie zaleglosci w serialu ... bo wczoraj wyszeld chyba 15 odcinek a ja nadal na 9 jestem haha.

aaaa i sama w DOMU jestem buuuuu Adzia z Krzysiem na Impreze wybyli LaLaLa .... ale za to kupilam sobie pyszne LODY wodne - juz 3 zjadlam zostalo 12 sztuk

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 22:05   #4506
achna79
Rozeznanie

Bmma gratki
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 22:36   #4507
Mokka_83
Wtajemniczenie

wszystkie mamusie juz nabyły koszule do karmienia? Bo jesli nie, to sprzedawca z krakowa wyprzedaje żółte żyrafki za 14,99 rozm. S/M i L/XL oraz 12,99 rozm. XL/XXL. Ja kupowałam u niego inne ale jak ta taka tania to tez przy okazji się skusiłam
http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...026258495.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...026247201.html
Stary 2013-02-22, 23:28   #4508
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Ogłaszam dobrą nowinę!!!
Mamy 4 dziewczynkę!!
Super! Dużo zdrówka dla nich!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 00:37   #4509
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a o tych pasach przy maxi cosi pearl nie wiedzialam, ale nam glownie chodzilo, by uzytkowac razem z baza, wiec nie bedzie problemu
jak tylko z bazą to ok, my musimy tak kombinować, żeby i bez bazy można było zamontować bo liczę się z tym, że czasem innym samochodem będzie trzeba gdzieś pojechać a wtedy kicha.

Cytat:
dokładnie tak
ja 3 lata temu też kupowałam najdroższe, bo nie znałam się i jeszcze się o tym tak nie mówiło, czyli chusteczki pampers, sudocrem, kosmetyki z nivea
przepłacałam słono, a składy fatalne
teraz chusteczki z reala (timi/tami jakoś tak)
kosmetyki z babydream i hippa
ja byłam na prawdę zdziwiona jak poczytałam o składach kosmetyków, chociażby na tej stronie z opisem poszczególnych kosmetyków dla dzieci, nie sądziłam wcześniej, że takie popularne i drogie firmy mogą produkować takie kiepskie rzeczy. a przyznaję, że dla mnie składy to czarna magia, patrząc w sklepie na nie nie jestem w stanie niczego wywnioskować. muszę sobie poczytać opinie w necie albo posprawdzać co to.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej! Ja juz po zabiegu. Zszyli mnie i w końcu wygląda to tak jak powinno!! W sumie wymusilam na nich to szycie bo chcieli zostawić żeby się zaziarninowalo samo. Ale byłaby z tego wielka blizna a tak mam nadzieje ze ładnie się zagoi i nie będzie nic widać. W szpitalu jest juz trzecia dziewczyna której poszły szwy!!! Wszystkie rodzilysmy 12.02. Jedna z nich trafila z zakażeniem macicy i gorączka 40 stopni!! Stwierdzili ze nici do szycia były zakażone!! Masakra!! Rodzice tej dziewczyny chcą iść do gazety to nagłośnić. Czekają teraz na lekarza, a ze drzwi otwarte to wszystko podsłuchuje mam nadzieje ze moje się nie rozejdą ponownie!
Misia po lampach 2x10 godzin. Strasznie skora się zluszczyla i popekala. Muszę ja dwa razy dziennie oliwka smarować. Pobrali jej ponownie krew i zobaczy ile spadla bilirubina.
masakra... ale jak zakażone nici? to one nie są sterylnie pakowane?

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mnie ciekawi jedna rzecz- czemu one w tym programie bardzo, ale to bardzo rzadko korzystają z piłek, mało chodzą itd.? Leżą na tym łóżku tylko i czekają.... Może ja mam jakieś dziwne patrzenie, ale jestem tym zaskoczona....
nie oglądam, ale wydaje mi się, że przy zzo właśnie każą leżeć, więcej monitorują i nie pozwalają na jakąś aktywność, a one w zdecydowanej większości mają zzo w tej "porodówce".

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Cytat:
Ogłaszam dobrą nowinę!!!
Mamy 4 dziewczynkę!!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 04:16   #4510
czarny flamaster
Zadomowienie

Boooooże......
Straszna noc..... Położyłam się z mężem po 22, a u sąsiada....awantura. Dzieciak drze się wpierw o pilota, a potem o coś innego. I tak się darł, że w końcu wstałam i zaczęłam walić w grzejnik. Ucichło.
Obudziłam się po godzinie z takim bólem zatok, że myślałam, że głowa mi eksploduje.... Do tego mąż chrapał tak strasznie, że aż mi cisnienie skakało. Jak się odwróciłam na drugi bok, to on chyba w żartach (bo nie wiem po kija) chciał mnie popieścić, to myślałam, że mu walnę... W efekcie spakowałam się i poszłam do salonu, ale oka nie zmrużyłam. Jest 5.15, a ja siedzę przy kawie, łeb mi rozwala, a w domu nie ma ani jednego Apapu. Chciałam wziąć Ibuprom, ale na ulotce napisane by w III trym nie brać więc znów zostałam bez....masakra....
Czekam aż mąż się obudzi i skoczy do apteki....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 04:47   #4511
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

witajcie kochana spółdzielnia, dba o odśnieżanie chodników, tylko dlaczego muszą robić to traktorem o 5 rano

ok, moja relacja z wizyty położnej przepraszam, że tak długo ale nie umiem się streścić, można ominąć jakby co

- jak dla mnie babka-mistrz przez brzuch wymacała a raczej chwyciła główkę małego i mówi: to jest łepek na jakieś 3100-3200g ja w szoku, bo we wtorek gin powiedział 3100g ma wyczucie w ręce no i oszacowała, że może być góra 3,5-3,6kg jeśli donoszę do końca ale ona myśli, że nie doczekam do terminu
- akurat miałam skurcze jak odsłoniłam brzuch i mówię jej że prawie cały czas mam taki brzuch jak skała więc za chwilę pokazała że nie cały czas, bo się rozluźnił. stwierdziła, że skurcz jest wtedy jak brzuch jest twardszy od uda zanim skończyła macanie jeszcze parę skurczyków było, macica pracuje jak trzeba
- wg niej wód wcale nie jest za mało, bo jak chwyciła małego to spokojnie odpłynął, więc miejsce ma a usg mogło ich nie wychwycić, bo brzuch nie duży w stosunku do dziecka
- wymierzyła mnie tym sprzętem i stwierdziła, że dziecko do 4kg jestem w stanie spokojnie urodzić, pomiary zapisała na kartce i kazała wziąć do szpitala to drugi raz nie będą musieli mierzyć
- miała ze sobą taki duży metalowy jakby kieliszek, przyłożyła do brzucha i słuchała serducha, potem dała tż. ja też chciałam ale jak tu się schylić
- przejrzała kartę ciąży, stwierdziła że szyjka się skraca (nie wiem na jakiej podstawie, bo wydawało mi się, że gin nigdy nic o szyjce nie pisał...) i powiedziała, że nalezy spodziewać się zdrowego dzieciaczka
- dostałam kartki z ćwiczeniami na ból pleców, spojenia, hemoroidy, ćwiczenia w I fazie porodu, pozycję w II i kartę ruchów - mam liczyć tak jak pisała Klementyna-czyli od 9 do 21 i zaznaczyć o której poczuję 10-ty ruch i dalej już nie liczyć
- z nauką oddychania szału nie było, coś tam pokazała, mam ćwiczyć a ona sprawdzi na następnym spotkaniu. ogólnie mówiła, że to bardzo bardzo ważne, bo jak dzidzia dotleniona to wytwarza endorfiny i znieczula mamę
- obejrzała mi piersi, okazało się, że mój jedyny stanik jest jednak za mały i mam go wymienić bo potem zrobi się zapalenie piersi. brodawki ponoć mam ładne i nie powinno być problemu z karmieniem. pociągnęła mnie za sutka i kazała tak hartować
- moja ulubiona część-termin najpierw mówiła, że nie dociągnę do terminu, bo macica jest już w takim miejscu i jest już przygotowana no i te skurcze co chwilę. później tak zaczęliśmy gadać i spytałam czy jak wiem kiedy zaszłam w ciąże to ma to jakieś znaczenie- okazało się, że tak i że od tego dnia mogę sobie policzyć 9 miesięcy- czyli wychodzi że będę czekać do 19 marca (moje urodziny ). babka powiedziała, ze to całkiem możliwe bo właśnie macicę mam w takim miejscu że na pełne 8 miesięcy albo na tuż przed porodem. Jakby mnie widziała wcześniej to by mogła stwierdzić czy już się brzuch obniżył czy dopiero idzie do najwyższego miejsca a tak to :dupa: podsumowując dalej nic nie wiem mam tylko nadzieję, że jak mały ma zamiar siedzieć do 19.03 to nie przekroczy 4kg

ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam taką wizytę tym, które nie chodziły na szkołę rodzenia. skoro już nfz za coś płaci to trzeba to wykorzystać

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
huśtać się można?
ja w pierwszej chwili pomyślałam ze to dla tż zeby im jajka przywiązać niech tez cierpią. Kiedyś czytałam jakiś artykuł na temat porodów na świecie i napisane było m.in. o ludzie z Amazoni (chyba)- jak laska rodzi tatuś ma sznurek właśnie na jajkach i jak ją boli to ona może pociągnąć

Cytat:
Ogłaszam dobrą nowinę!!!
Mamy 4 dziewczynkę!!
kolejna dziewczynka gratulacje dla mamy i córci

Cytat:
Mam fotkę, ale nie mogę dodać, bo ten złom nie odczytuje mojego telefonu.

3460g i 52cm
))
szkoda, że nie możesz dodać fotki, strasznie ciekawa jestem nowego szkraba a waga i wzrost super

większość spodziewa się klocuszków a tu proszę- kolejna dzidzia która będzie mieściła się w ciuszki na 56. ciekawe czy bmma takie miała

chociaż myślę, że jak chłopaki zaczną wychodzić to nam pokażą jaka to słuszna waga co chwilę będzie 4kg

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Czas rodzić, ale małemu coś nie śpieszno, nie wiem czy na roztopy czeka czy co...hehe
czeka aż wszystkie kobitki się urodzą także usiądź wygodnie, jeszcze trochę to potrwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 04:57   #4512
klementyna1
Zakorzenienie

Dla odmiany ja dzis nie mogę spac;p
Kwiatuszku super po wizycieZawsze to człowiek spokojniejszy
JAKo, ze mamy w domu w końcu ciepło moge wyjsc spod kołdry i posiedziec na kompie, jak spac nie mogebo tak to strach było nos wychylac
Ciekawe jak minie weekend na naszym wątku...
Stary 2013-02-23, 05:00   #4513
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

aaa przypomniało mi się jeszcze- te które wiedzą kiedy poczuły pierwsze ruchy to szczęściary- mnie położna pytała o konkretną datę i podobno to jest najdokładniejszy sposób na wyznaczenie daty porodu. wkurza mnie to, że skoro to takie ważne i później wszyscy o to pytają, to czemu nie powiedzą wcześniej żeby zwrócić na to uwagę

jakaś taka spokojniejsza jestem po tym spotkaniu babka do rany przyłóż, chociaż też nie jest tak że jestem w nią ślepo zapatrzona, bo z paroma jej poglądami się nie zgadzam i i tak zrobię po swojemu np polecała kosmetyki z nivea baby a z tego co pamiętam z tej stronki z analizą składów wcale takie dobre dla dziecka nie są

no i dostałam komplementa już w wejściu wykrzyknęła: o jaka ładna ciężarna, zero tłuszczyku
żeby nie było tak ładnie i cukierkowo to potem pojechaliśmy z tż do kauflanda a tam na wyjściu stały jakies bachory gimnazjalne i usłyszałam: patrz jaka gruba teraz żałuje, że im nic nie powiedziałam ale na początku mnie to rozśmieszyło. myslałam że widać że nie gruba tylko w ciąży... ale potem jednak trochę przykro mi się zrobiło, jestem wieloryb

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

Cytat:
Dla odmiany ja dzis nie mogę spac;p
Kwiatuszku super po wizycieZawsze to człowiek spokojniejszy
JAKo, ze mamy w domu w końcu ciepło moge wyjsc spod kołdry i posiedziec na kompie, jak spac nie mogebo tak to strach było nos wychylac
Ciekawe jak minie weekend na naszym wątku...
racja dużo spokojniejsza jestem a Ty po szkole rodzenia to pewnie już w ogóle przygotowana na wszystko

fajnie, że macie ciepełko w domu ja z tych ciepłolubnych więc zazdraszczam. a na co jest ten nowy piec? na gaz?
Stary 2013-02-23, 05:35   #4514
klementyna1
Zakorzenienie

TAk na gaz, jeszcze serwisanta nie było i nam go nie wyregulował więc włącza sie co 5 minut Nie spałam więc liczyłam, co ile sie włącza- takie cwiczenia przed liczeniem skurczy;p

Co do ruchów, to ja pamietam, ze mama mi mówiła, ze jak zaczełam czuc ruchy, ok 17 tygodnia, to że to połowa ciązy, ze za drugie tyle bedzie porod;p... CHyba jej sie troche nie sprawdziło;pCiekawe jak to jest na prawdę, jak to sie oblicza...
Do mnie połózna tez miała przyjsc przed porodem, ale jak mnie lekarka nastraszyła,ze niebawem urodze to zadzwoniłam i przelozylusmy na po porodzie...A tu zaraz tydzien bedzie od wizyty i d*** Nic sie nie dzieje;p
Stary 2013-02-23, 06:27   #4515
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
aaa przypomniało mi się jeszcze- te które wiedzą kiedy poczuły pierwsze ruchy to szczęściary- mnie położna pytała o konkretną datę i podobno to jest najdokładniejszy sposób na wyznaczenie daty porodu.
Ale jak to się wylicza?

A ta wizyta położnej rzeczywiście przydatna
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 07:11   #4516
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ogłaszam dobrą nowinę!!!
Mamy 4 dziewczynkę!!
Grtulacje dla dziewczyn

A tak w ogóle to chyba był wątek męski a tu proszę same Kobietki jedna po drugiej

Cytat:
no to co teraz pora Weekend jest - Chlopy Chodzcie na
może teraz się któryś skusi

Cytat:
ogólnie jestem bardzo zadowolona i polecam taką wizytę tym, które nie chodziły na szkołę rodzenia. skoro już nfz za coś płaci to trzeba to wykorzystać
Faktycznie konkretna ta Twoja polożna, zaciekawiłaś mnie z tymi pierwszymi ruchami, ciekawe jak to się liczy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 07:37   #4517
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
TAk na gaz, jeszcze serwisanta nie było i nam go nie wyregulował więc włącza sie co 5 minut Nie spałam więc liczyłam, co ile sie włącza- takie cwiczenia przed liczeniem skurczy;p
to jak Ci się skurczy zsynchronizują z piecem to będziesz wiedziała, że już czas jechać do szpitala

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Ale jak to się wylicza?
nie mam pojęcia. nie pytałam, bo nie znam daty pierwszych ruchów

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

wszyscy jeszcze śpią? pobudka nie mam co czytać
Stary 2013-02-23, 07:43   #4518
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogłaszam dobrą nowinę!!!
Mamy 4 dziewczynkę!!
SUPER!!! - Witamy kolejną Dziewczynkę
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 08:06   #4519
megi-megi
Zakorzenienie

bmma - olbrzymie gratulacje!!!!!!!!!! Zych dziewczyny - czekamy na was!!!!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 08:20   #4520
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Co do ruchów, to ja pamietam, ze mama mi mówiła, ze jak zaczełam czuc ruchy, ok 17 tygodnia, to że to połowa ciązy, ze za drugie tyle bedzie porod;p... CHyba jej sie troche nie sprawdziło;pCiekawe jak to jest na prawdę, jak to sie oblicza...
Do mnie połózna tez miała przyjsc przed porodem, ale jak mnie lekarka nastraszyła,ze niebawem urodze to zadzwoniłam i przelozylusmy na po porodzie...A tu zaraz tydzien bedzie od wizyty i d*** Nic sie nie dzieje;p
Czytałam na internecie i się nie sprawdza
to podobno jest oblicznik dla tych co dawniej nie chodziły do lekarza i nie pamiętały ostatniej @
Zresztą ja poczułam ruchy w 15t4d więc wychodzi na to że jutro musiałabym urodzić a to za wcześnie bo 35t4d

No i po pierwsze zasada tyczy się tylko pierwszego dziecka bo drugie kopie szybciej, a po drugie szczuplejsze osoby czują ruchy szybciej więc szczupłe musiały by rodzić wcześniej heh

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 08:27   #4521
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Ogłaszam dobrą nowinę!!!
Mamy 4 dziewczynkę!!
klask i: Gratulujemy i dużo uścisków dla dziewczyn od nas (Tomek w brzuchu aż zaczął szaleć jak się dowiedział że 4 piękna kobietka się urodziła )

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Czas rodzić, ale małemu coś nie śpieszno, nie wiem czy na roztopy czeka czy co...hehe
Nasi mężczyźni to faktycznie mówią "zaraz" już z brzucha. Jak tak dlaej pójdzie to na ktg zamiast wykresów zobaczymy napis zaraz.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
wszystkie mamusie juz nabyły koszule do karmienia? Bo jesli nie, to sprzedawca z krakowa wyprzedaje żółte żyrafki za 14,99 rozm. S/M i L/XL oraz 12,99 rozm. XL/XXL. Ja kupowałam u niego inne ale jak ta taka tania to tez przy okazji się skusiłam
http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...026258495.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...026247201.html
Koszule już mam, 2 swoje domowe a 1 w Textil market kupiłam zieloną z kurczakiem "Hot Chick" . Ale większy problem to z cienkim szlafrokiem mam. Ja lubię te misie grube po domu się otulić. A ten cienki to traktuje jako jednorazowy wydatek do szpitala tylko. Szkoda mi dużo za to płacić. Chyba na bazarek się przejdę i może tam jakiś tani dostanę.

Cytat:
witajcie kochana spółdzielnia, dba o odśnieżanie chodników, tylko dlaczego muszą robić to traktorem o 5 rano

ok, moja relacja z wizyty położnej przepraszam, że tak długo ale nie umiem się streścić, można ominąć jakby co
Co do odśnieżania u nas pod blokiem lód kuli o 5 rano, na tygodniu nigdy ich nie słuszę, a sobota przyjdzie to zaczynają koncert.

A do położnej nie mogę się dodzwonić, sma jej chyba napisze. Bo jeszcze nie zapisałam się do żadnej (bo to jest ta co po porodzie tez musi przyjść tak?) a koleżanki bardzo tą akurat kobitkę polecają. I ona u ciebie przed porodem tez przyszła? 1 raz tylko czy może więcej.
Ale fajnie że udzieliła ci takich kompleksowych informacji.

Cytat:
To ja czułam koło 20 tygodnia dopiero jakieś malutki babelki. Ciekawe czy się sprawdzi bo nawet datę chyba zapisałam kiedy 1 raz poczułam. Tyle że nie jestem pewna czy to był Tomasz czy może jelita mi podskakiwały

Witam wszystkie mamy, czekam z niecierpliwością na kolejne maluszki. Śniadanie już zjedzone, wizaż nadrobiony, TŻ na siłowni a u nas nuda dzisiaj, chyba posprzątam mieszkanie.
Stary 2013-02-23, 08:29   #4522
bzinka
Zadomowienie

Witam się w weekendzik
W nocy byłam siku z 10 razy, masakra, raz się poślizgnęłam na schodach ale obiłam sobie tylko łokieć chwytając się barierki. Za to rano, kiedy mi się najlepiej śpi mój kot dawał koncert z drapaniem,żeby koniecznie już wstać i dać mu jeść I tak musiałam wstać, zmierzyć cukier, zaaplikować insulinę i od razu zjeść śniadanie, a po takiej akcji to już nie potrafię wrócić do łózka i zasnąć
Na poprawę humoru wrzucę wam zdjęcie mojego fotelika CabrioFix z nowiutka tapicerką w kwiatuszki Nie mogę się napatrzeć, jaki jest śliczny
Miłego dnia dla wszystkich mamusiek!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nosidelko.jpg (262,1 KB, 47 załadowań)

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 08:39   #4523
megi-megi
Zakorzenienie

Bzinka - no naprawdę ładny fotelik. Ja kupiłam CabrioFix ale w bordo - tak jak gondola Mutsy.

A zapomniałam Wam powiedzieć, że byłam wczoraj na usg. Kalina ma ponad 2800g. Ułożona jak trza. Wszystko jak trza. Otwierała oczy, pokazywała język -kochane dziecko. To było ostatnie usg nasze.

Strippi - jesteś? Udało się zrzucić zdjęcie Kingi?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 08:43   #4524
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja byłam na prawdę zdziwiona jak poczytałam o składach kosmetyków, chociażby na tej stronie z opisem poszczególnych kosmetyków dla dzieci, nie sądziłam wcześniej, że takie popularne i drogie firmy mogą produkować takie kiepskie rzeczy. a przyznaję, że dla mnie składy to czarna magia, patrząc w sklepie na nie nie jestem w stanie niczego wywnioskować. muszę sobie poczytać opinie w necie albo posprawdzać co to.
Dobrze, że mamy taką OC, która nas tu uświadamia bo ja też nie znam się na składach i zawsze czytam opinie w necie, a wiadomo różnie to bywa.

Kwiatuszku
za wizytę, fajną masz tą położną.

Ehhh 6 dni do TP a tu ciszaaa
Dragusia fajnie by było jakby te nasze chłopy już się rodziły, bo w końcu mają być modelami na 09.03
Stary 2013-02-23, 08:52   #4525
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
w
za wizytę i super z tymi wodami!!! czyli moja teoria, że jakby się naprawdę źle działo to byśmy już w szpitalu leżały się sprawdza

Cytat:
Co do ruchów, to ja pamietam, ze mama mi mówiła, ze jak zaczełam czuc ruchy, ok 17 tygodnia, to że to połowa ciązy
mnie to pasi poczułam dokładnie w skończonym 19

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru wrzucę wam zdjęcie mojego fotelika CabrioFix z nowiutka tapicerką w kwiatuszki Nie mogę się napatrzeć, jaki jest śliczny
o jej! naprawdę śliczny!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A zapomniałam Wam powiedzieć, że byłam wczoraj na usg. Kalina ma ponad 2800g. Ułożona jak trza. Wszystko jak trza. Otwierała oczy, pokazywała język -kochane dziecko. To było ostatnie usg nasze.
To następne zdjęcie już "na powietrzu"

Znowu w nocy nie spałam... tzn spałam i się co chwilkę budziłam Wracam po śniadaniu do łóżka grać w NINJA CHICKEN

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 08:55   #4526
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

wszyscy jeszcze śpią? pobudka nie mam co czytać
no dobra JUZ wstalam ... - tylko nie Krzyczcie ... tak mi Leb peka :/

Cytat:
Ehhh 6 dni do TP a tu ciszaaa

Dragusia fajnie by było jakby te nasze chłopy już się rodziły, bo w końcu mają być modelami na 09.03
hehe ... no moglabys sie juz rozpakowac .. tyle bez czopa chodzic ... w glowie sie nie miesci :P
no i sesja juz tuz tuz :P

dobra wstalam .... to nic ze poszlam spac okolo chyba 3.30 - boshe nie wiem serio Mlody chyba ma jakies AdHd tak sie wiercil ze az sie poplakalam tak mnie bolalo kolo lewego jajnika ... no jeszcze nigdy tak nie mialam.

lece cos zjesc warzywa ugotowac .. wziasc prysznci i zrobic salatke - i pozostaje mi czekac na gosci

aaa no i zaraz przyjdzie mi Andrzej szafe skaldac bo wczoraj zlozyl tylko siostrze ehhh

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-02-23 o 09:21
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 09:03   #4527
Villga
Zadomowienie

Cytat:
3460g i 52cm
[/SIZE] ))
Wielkie, wielkie gratulacje!!!!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 09:03   #4528
LiwkaO
Wtajemniczenie

Bmma gratulacje!!! kolejny maluszek!!!

My czekamy na obchod. Mam nadzieje jednak na wyjście dziś...misia leżakuje i puszcza baczki chyba jej to szpitalne jedzenie nie podchodzi cos

Klementynka jakieś firmy kupiliście piec?? Ciekawa jestem ile wam będzie teraz spalał. My podkrecilismy temperaturę na swoim jak misia się urodziła do 22 w dzień i 20 w nocy. Jak dla mnie to tropiki!!! Czekam na rachunek za gaz hyhy
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 09:03   #4529
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa no i zaraz przyjdzie mi Andrzej szafe skaldac bo wczoraj zlozyl tylko siostrze ehhh
O matulko! Andrzej to mój kierownik, z którego czasami szydzimy (żartobliwie) w pracy nasza ukochana piosenka o nim:
http://www.youtube.com/watch?v=yHAJtg7lT1A

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 09:09   #4530
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Bzinka - no naprawdę ładny fotelik. Ja kupiłam CabrioFix ale w bordo - tak jak gondola Mutsy.

za usg
Wybieram się we wtorek, żeby sprawdzić, czy moja malutka cos podrosła przez 2 tygodnie, bo bardzo sie tym martwimy.

Cytat:
Dobrze, że mamy taką OC, która nas tu uświadamia bo ja też nie znam się na składach i zawsze czytam opinie w necie, a wiadomo różnie to bywa.
No dokładnie , ja niestety popełniłam kilka błędów na początku i mam parę kosmetyków ze "złymi" składami, typu 2 żele do kąpieli Musteli całkiem spore ech...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości