|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
A Tobie się w tym roku 18-tka szykuje? Ja przy Tobie to stara dupa już
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Mój Tż też ma niebawem.. w Czerwcu w sumie niedługo
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaś, weź żesz w końcu dodaj recenję lakierów Bambini Vipery, bo się chcę dowiedzieć czegoś o moich lakierach. Na razie wiem tyle, że żółty barwi paznokcie na stałe (i potem ma się 'odrost' Kurde, właśnie, kurde. Mi na przeszkodzie stoi zima ![]() Red nie mogę. No po prostu nie mogę. Tak sobie myślę... to Ty powinnaś była zagrać w filmie 'Zaczarowana' ![]() Karmazynko jakiego używasz odcienia minerałków AM? ![]() Na włosach dziś skromnie (i tak są wstrętne przez pogodę ): Isana z babassu + maska Alterra + maska Gloria + Scandic bananowy + oliwkowy krem Isany + granatowy krem Isany + krem BeBeauty.Idę dalej maturzyć
|
|
|
#4504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale właściwe działają tak samo...a bingo możesz zamówić przez internet na ich stronie bingospa.eu wtedy możesz sobie wybrać kraj do wysyłki ![]() będzie ciężko odżywkę znaleźć bez gliceryny, protein, maseł i olei wnikających... ale może spróbuj z tą alterrą? może akurat w tej wersji włosom podpasuje...
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie tam stara dupa
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4507 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio jeden był boski, który stwierdził, że mam chłopską twarz (chyba chodziło o pochodzenie ze wsi, bo męskich rysów za Chiny nie mam ) pewnie z podeszwy, i takiej twarzy nic nie pomoże (to było do tego, że umieściłam olej bodajże makadamia w olejach potencjalnie zapychających, a Anonim odpowiedział, że to od wieków eliksir piękna - nawet mój chłopak nie mógł przestać się śmiaćTo jest ostatni raz, kiedy przymykam na to oko ![]() Cytat:
I zabezpieczać porządnie. Ej ej, w DP nie byłam wieki - jakie tam są lakiery? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Może zmontujesz jakieś zakupy w Polsce, Bingo Spa ma tanie i fajne odżywki. Cytat:
, a ja mimo wszystko uważam, że głównym jego sprawcą są oleje, które używałaś solo i w kosmetykach.
|
|
#4508 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie ja tez przez zimę się zastanawiam....
mam jeszcze balsam venity więc dodam chyba jutro do maski, a z farbą poczekam na wiosnę...
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie teraz myślę, że chyba za dużo nawaliłam wczoraj żelu, bo ledwo mi troszku się włosy zmoczą to sucharki się robią
Pochwalę się moją tfurczością: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1365258864 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1365258864 miał być cały pokryty tą masą niebieską ale mi zabrakło cukru pudru, a za późno już było, żeby okoliczne sklepy były otwarte
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to jednak beztalencie dekoracyjne jestem
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
Kathninna - wygląda przeapetycznie!
![]() A ja zrobiłam pierwszy raz płukankę z l-cysteiną i śmierdzę. |
|
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
Ja widziałam, ja! Ja się tu męczę, żeby mi olejek na jak najdłużej starczył, a tam po kilka buteleczek na całe włosy, o ludzie
Sprawdź maila! Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2013-04-06 o 17:26 |
|
|
|
#4514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Kaveri, jak tam zdrówko? Maturzystki, jak Wam idzie? Uczycie się, czy tylko wizaż i włosy w głowie? Red - widziałam MWH u Anwen Laptop naprawiony, choroba wyleczona Zaczęłam przygotowania do wesela i mnie pochłonęło na szczęście pech już minął Cytat:
i objętość świetna a jak nakładasz odżywki tylko od ucha w dół, to też tracisz objętośc?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzis nałożyłam mix a'la Versatille: bingo z błotem karnalitowym, scandic bananowy, garnier aik, garnier fp, isana granatowa, isana kakaowa, olej z orzechów wloskich, sesa, alverde morelowa, alverde z hibiskusem, wax do tłustych i rosyjski balsam kwiatowy. Na skalp poszedł salicylol. Itak chodzę z tym od g. 11 z czepkiem i recznikiem na głowie. RED Piękne włosy. Jak skuszę sęe kiedyś na trwałą to pokażę fryzjerowi twoje zdjęcie. Nie wiem czemu ciagle narzekasz. Masz piekne włosy, ładną twarz, super figurę- zazdroszczę. Mooniek Extra tort- zjadła bym. BTW. To włosomanniaczki maja fan- page na fejsie? To ten ze zdjęciem włosów Anwen? |
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...k-haarkur.html - mi włosy wygładziła, ale ma proteiny. Laski zachwycały się kuracją Alverde: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-aprikose.html
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-04-06 o 17:33 |
|
|
|
|
#4517 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
miało być ładniej i tak, eh to lenistwo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() myję zazwyczaj odżywką i potem nakładam jakieś mieszanki ostatnio wlaśnie tylko na długość i kiszka ![]() Moje bingo w Auchan w G. dorwałam ![]() były drożdżowa, arganowa, ghassoul, 40 składników aktywnych, z proteinami mlecznymi, nie pamiętam już nawet ale jeszcze jakieś były ![]() i dziękuję
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2013-04-06 o 17:39 |
||
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny na tą stronkę z bingo zajrzę zaraz, jesli mi się opłaci to kupię coś
No zakupy w polsce robiłam w lutym jak byłam u rodziców wtedy włosy moje sie jeszcze miały dobrze.. Kolejną wizytę planuję tylko na zakupy nad morze, w lecie ale kiedy to będzie... Dziękuję za linki.. no te odżywki znam choc nie uzywałam jeszcze... a co jesli kupie i tez beda mi puszyły? kasa znowu wydana i znowu coś innego kupować, to jest najgorsze, zwłaszcza że nie mam w tym miesiącu kasy ot tak żeby wydać a potem tego nie uzywać czy wywalić.. rozumiecie..
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
chciej dalej, to ci wyślę kiedyś a propos jakiejś wymianki
|
#4521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie że rozumiemy ![]() to próbuj na razie domowych sposobów czyli domowe oleje, może spróbuj z dodaniem kakao do jakiejś maski?
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama to przechodziłam- kupowałam i wywalałam. Wizażanki wymieniają się między sobą kosmetykami, które im nie podeszły.
|
|
|
|
|
#4524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, dlaczego zawsze jak mnie nie ma to tyle piszecie
![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam dzisiaj dwa lakiery ![]() Edit: Byłabym zapomniała, Red jest zaelfiście i popieram Kascysko we wszystkim co napisała odośnie narzekania
Edytowane przez SoBitterSoSweet Czas edycji: 2013-04-06 o 18:07 |
||
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to co konkretnie daje? Sheep_zonz, ciekawe, gdzie już to słyszałam, czasem dawałam do maski olej zamiast olejować normalnie.. Dolczi- to też jakiś sposób na pozbycie się "towaru" chyba zrobie na końcu właśnie wymiankę tych rzeczy, których nie użyje już. A mam pare odstawionych i to nie tylko do włosów.. ![]() Patrze właśnie na ta stronke Bingo spa.. maja troche kosmetyków i to nie drogo ale.. skladów tam nie ma napisanych, a szkoda.. zastanawiam sie nad maską z klinką i szamponem z olejem arganowym, uzywałyście?http://bingospa.eu/szampon-bez-sles-...-arganowy.html http://bingospa.eu/pl/p/Maska-do-wlo...ul-BingoSpa/82 musze w ogole zobaczyc ile z wysylką mi to wyjdzie,moze w przyszlym miseiącu bym zamowila..
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też pozbywać się rzeczy robiąc mixy ze wszystkiego- pisałam swój dzisiejszy mix na tej lub poprzedniej stronie. Ja w ten sposób chcę denkować te produkty by móc kupić coś nowego bo są rzeczy, które chcę wypróbować a nie miałabym teraz gdzie ich trzymać. Tylko uważaj by nie było za duzo humektantów i protein- nadmiar puszy. |
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. Zapomniałam o tym napisać. Też ją tuninguję- aloes, niacymianid czy proteiny. Jak przed myciem nakladam to dokładam olej i pólprodukty. I w ten sposób lepiej się u mnie sprawuje niż nakładana solo.
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
musimy się w końcu dogadać
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Alina trafnie zauważyła, że to jest wykonalne co najwyżej z olejem slonecznikowym. droga impreza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

daleko nie masz, zawsze możesz na niego wpaść

nie mogę. No po prostu nie mogę.
): Isana z babassu + maska Alterra + maska Gloria + Scandic bananowy + oliwkowy krem Isany + granatowy krem Isany + krem BeBeauty.

żaden mi nie pasował