Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 10:40   #4501
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Ja uciekam na parę dni nad morze. Trzymajcie się.
Przyjemnego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Jestem zaskoczona po tym co usłyszałam od swojej koleżanki.

Powiedziała mi, że po porodzie zawsze jest tak, że pierś jest większa od główki dziecka (zawsze? )

Nie wyobrażam sobie moich małych mandarynek jako wielkich arbuzów, to chyba niemożliwe

Oczywiście,że to nie prawda.
Stary 2013-08-09, 10:52   #4502
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ale masz fajnie wypoczywaj

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie tak rozdęło, brzuch miałam twardy jak kamień, że aż mnie bolał. I nie wiem, czy to od brukselki, którą zjadłam na obiad czy od tego, że sie nachodziła wczoraj. Musiałam wziąć 2 nospy. Wystraszyłam się nie na żarty. Nigdy tak twardego brzucha nie miałam.

brukselka!!!!!!

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Jestem zaskoczona po tym co usłyszałam od swojej koleżanki.

Powiedziała mi, że po porodzie zawsze jest tak, że pierś jest większa od główki dziecka (zawsze? )

Nie wyobrażam sobie moich małych mandarynek jako wielkich arbuzów, to chyba niemożliwe

ej to jakaś kolejna brednia jakby tak było to by same cycate po świecie chodziły
Stary 2013-08-09, 11:02   #4503
selena85
Wtajemniczenie

No właśnie się zdziwiłam.
Ona uparcie twierdziła, że tak jest zawsze
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:05   #4504
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Paula super, ze wszystko w porzadku. A lekarz idiota.

Ja mam dzisiaj wizyte, ale na pewno bez usg, bo polowkowe w poniedziałek.
Stary 2013-08-09, 11:13   #4505
PawMaj13
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
przepełnia mnie dziś wielka miłość
biegam za tż i go ściskam a ten ucieka i krzyczy, że mu żebra połamie
ale nic na to nie poradzę, włączyło mi się wielkie LOVE i muszę to jakoś z siebie wyładować póki co TZ jest jedynym obiektem miłości w tym domu, w styczniu na ratunek przyjdzie mu Junior ale dziś ma przesr.ane

Mi coraz bardziej się podoba opcja z Brunem, nie mylić z Brunonem. Jeszcze tylko przekonać TŻa i będzie imię ustalone
Jeśli nie Bruno, to nr. 2 jest Adam.

Ja mam taki problem, że zaproponowane przeze mnie imiona ktoś w okolicy ponadawał psom i kandydatka na teściową mi wyjeżdża z argumentem, że pójdzie z wnukiem do piaskownicy na osiedlu i zawoła Bruno i przyleci kundelek ale co ja na to mogę, no trudno. Zresztą nie podoba mi się ich osiedlowa piaskownica (siedzą przy niej żule na ławce), może chodzić do naszej, tu psa Bruna nie ma żuli też nie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Albo kojarzą, albo sa zajęte przez znajomych, albo żle brzmią z nazwiskiem, albo podobają się tylko jednemu z nas

Tez sądziłam, ze bedzie prościej.
albo osiedlowe kundelki są ich nosicielami

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Kurde zawiesił mi się tablet dwa razy a tyle się opisalam .
Magnusia zjedn dobre sniadanko i wierze w siebie, jesteś w ciąży napewno pięknie kobieco wygladasz, chyba nie chcesz mieć brzydkiej corci? Więc musi ci troszkę urody podkrasc, mi synus też chyba pobiera ale najważniejsze jest dla mnie zeby urodził się zdrowy.
A ja uważam że to piękny czas bycie w ciąży , to błogosławieństwo. Też mam humory i problemy z wynikami, czasem super z mężem, czasem moje hormony psują to...ale nie ma monotonii...i moje jedyne marzenie to urodzić zdrowego dzidziusia

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Mi synal urody nie podbiera, może wziął sobie z plemniczka za to ewidentnie zjada mi mózg ale to akurat dobry podział, Ojciec jest przystojniak (ino trochę utył ) a mama do najgłupszych nie należy, więc z każdego weźmie to co miało najlepszego w sobie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

A serio to niedługo każda z nas będzie mieć pokaźny brzuszek. Jedne znoszą ciążę lepiej,inne gorzej,ale łączy nas jedno: za kilka miesięcy super nagroda i te różne niedogodności odejdą w zapomnienie.
Nagroda - kupa wyławiana z kąpieli
Żarcik Dziś mam przed oczyma wizualizację swojego syna jak biega po salonie małymi nóżkami i się śmieje, naprawdę widzę to i moje serce się raduje od rana na samą myśl o tym

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Witam...
Normalnie powiem Was że ja to naprawdę mam pecha, postanowiłam że nie będę ciągła tż tylko pojadę sama (skuterkiem) bo niewiadomo ile będę siedzieć w kolejce a w razie czego i tak musiałabym go z pracy ściągać gdybym musiała do szpitala czy coś no i tym sposobem 8.04 już wychodziłam dzwoni Tż że dzwonili do niego z przychodni lekarza mojego nie ma i w 2giej przychodni tez nie ma lekarza i że mam nie jechać (wogóle czemu nie zadz do mnie tylko do niego?) No ale stwierdziłam że zadzwonię sama i się dopytać bo to niemożliwe żeby w obu przychodniach akurat dziś nie było lekarzy no ale dzwonie no i faktycznie nie ma eh... więc pytam czy jest położna i czy mogę do niej pani w recepcji już mnie skojarzyła że ja to ja i mówi żebym czekała idzie po położna ta przyszła i gadka w czym problem i z tekstem że ten lekarz to się może tym stetoskopem po czole popukać a nie mi brzuch osłuchiwać no ale jak się martwię żebym przyjechała sprawdzi detektorem. Pojechałam, położna z młodszą chyba stażystką? bardzo miłe(mimo że cały czas wydawał mi się strasznie wredna) oczywiście sprawdziły i jest serduszko dzięki bogu wyśmiały tego lekarza że nie ma opcji póki co znaleźć stetoskopem tętna dziecka że może po 30tc i to nie zawsze sie udaje. Więc spokojna i uradowana pojechałam do sklepu, zrobiłam zakupy nawet kupiłam piwo tż-owi tak ooo w ramach dobrego humoru, wychodzę i ten pierdzielony skuter mi nie odpalił pomęczyłam się z 15 minut i zadzwoniłam do tż przyjechali z kumplem i jaka kompromitacja --- im odpalił za 1 razem oczywiście śmiali się do rozpuchu... eh mam nadzieje że ten mój pech już na dziś się zakończył...

Najważniejsze że z moją kropką wszystko wporządku kamień z serca mi spadł jak usłyszałam jej/jego serducho

I pocieszający jest też fakt że dziś nie jest już tak strasznie gorąco ...
Super, że z dzidziorem wszystko OK Przy okazji dobrze, że wiem, że stetoskop może tylko wykończyć psychicznie, chciałam zaoszczędzić na detektorze i odkupić taki stetoskop co przy starych aparatach ciśnieniowych jest, żeby podsłuchać małego, bo się martwię tym, że jeszcze nie czuję kopniaków... ale wobec tego stetoskop też nie jest rozwiązaniem dla mnie. nic to, muszę spokojnie czekać do końca sierpnia, na połówkowe.

Muminku, dbaj o siebie

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:20   #4506
senira666
Zakorzenienie

Mykam na jakiś czas bo znajoma ma mnie nawiedzić to nie produkujcie za dużo żebym potem miała szanse nadrobić :P
Stary 2013-08-09, 11:32   #4507
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie martw się, bo tętno maluszka nie tak łatwo jest "złapać" szczególnie na początku. Same położne a czasami ginekolodzy mogą mieć z tym problem. Może być czasami też tak, że ma się przodujące łożysko, które zagłusza wykrycie tętna przysłaniając maluszka. Napewno jest ok.
Przodujące łożysko nie zasłania dziecka, a ujście szyjki macicy.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Poruszyłam też temat mojego przejścia na L4 ale jak na razie lekarz nie widzi wskazań. Nie upierałam się, bo i tak jest potrzeba żebym pracowała do końca sierpnia, ale potem pracodawca chce wziąć kogoś na zastępstwo (i wcale mu się nie dziwię), więc stwierdziłam, że przenoszę się do prywatnego lekarza, bo mam dość tych próśb o L4. U mnie w firmie jest zwyczaj, że dziewczyny od początku ciąży szły na zwolnienie i szefowa sama je wysyła, bo praca jest taka że i towar przyjąć trzeba i podźwigać trochę. Pracodawca też się boi kłopotów w razie czego i woli mieć pracowników dyspozycyjnych, a nie wymiotujących po kątach Ja mam o tyle dobrze, że bywają dni że pracuję ciągle przy komputerze, ale szczerze mówiąc mam już dość... I nie będę wyliczać moich dolegliwości - wszystko jest kwestią interpretacji gina - wystarczy jego zdaniem na L4 czy nie. Lekarz nawet nie spytał co to za praca, gdzie, jak dojeżdżam, czym się zajmuję, a potem było za to kazanie że w taką pogodę mam nie wychodzić z domu bez kapelusza ( ), pić dużo wody i mało chodzić... To wszystko w tym kontekście, że dalej mam jeździć do pracy :P
No i przede wszystkim oszczędność

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:36   #4508
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

A ja się dziś z bólem biodra i kręgosłupa obudziłam. Rzeczywiście jak stara babcia

Pomogło jak unioslam tyłek do góry i tak trochę "polezalam".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:38   #4509
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przodujące łożysko nie zasłania dziecka, a ujście szyjki macicy.[COLOR=Silver]
Faktycznie źle to ujęłam.
Chodziło mi o coś innego.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 11:40   #4510
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja dziś mam dzień wariata....z rana byłam na mieście dostarczyć l4 przy okazji zabrałam moją spanielke do weta bo ścigając koty sąsiadów zrobiła sobie coś z przednią łapką i kuleje więc dostała zastrzyk,tabletki jak nie przestanie kuleć to musze zrobić zdjęcie i znowu do weta....hehhh
Totalnie wszystko się pozmieniało z pokojem dla dzidzi no bo stwierdziliśmy że najlepiej byłoby gdyby pokój dziecka był zaraz obok naszej sypialni więc zdecydowaliśmy że zrobimy na poddaszu sypialnie naszą większą,przedzielimy ją do połowy ścianką i z jednej strony będzie azyl dzidziusia a z drugiej nasza sypialnia,troche na wariata ale byliśmy kupić wczoraj już okna dachowe i mam nadzieje że w ten weekend mąż je zamontuje...razem ma być 50 m kwadratowych więc będzie duże pomieszczenie...tylko oby zdążyć do listopada
I teraz nie wiem co z łóżeczkiem no bo jak mam kołyske to na razie łóżeczko nie potrzebne będzie skoro będzie pokój obok sypialni...może kupie je dopiero póżniej...jak dzidziuś będzie miał ze 4 miesiące
Stary 2013-08-09, 11:48   #4511
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
wyciągam się na krześle w robocie- leżanki nie mam
ok dzięki panikować nie będę więc
Oj to jak Ty w pracy to ja bym wzięła no-spe

Cytat:
Paula, super, że wszystko w porządku.

Milego wypoczynku

Cytat:
Paula super, ze wszystko w porzadku. A lekarz idiota.

Ja mam dzisiaj wizyte, ale na pewno bez usg, bo polowkowe w poniedziałek.
A jak nie masz USG to położna sprawdza detektorem serduszko?

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
przepełnia mnie dziś wielka miłość
biegam za tż i go ściskam a ten ucieka i krzyczy, że mu żebra połamie
ale nic na to nie poradzę, włączyło mi się wielkie LOVE i muszę to jakoś z siebie wyładować póki co TZ jest jedynym obiektem miłości w tym domu, w styczniu na ratunek przyjdzie mu Junior ale dziś ma przesr.ane

Mi coraz bardziej się podoba opcja z Brunem, nie mylić z Brunonem. Jeszcze tylko przekonać TŻa i będzie imię ustalone

Ja mam taki problem, że zaproponowane przeze mnie imiona ktoś w okolicy ponadawał psom i kandydatka na teściową mi wyjeżdża z argumentem, że pójdzie z wnukiem do piaskownicy na osiedlu i zawoła Bruno i przyleci kundelek ale co ja na to mogę, no trudno. Zresztą nie podoba mi się ich osiedlowa piaskownica (siedzą przy niej żule na ławce), może chodzić do naszej, tu psa Bruna nie ma żuli też nie

albo osiedlowe kundelki są ich nosicielami

Mi synal urody nie podbiera, może wziął sobie z plemniczka za to ewidentnie zjada mi mózg ale to akurat dobry podział, Ojciec jest przystojniak (ino trochę utył ) a mama do najgłupszych nie należy, więc z każdego weźmie to co miało najlepszego w sobie

Żarcik Dziś mam przed oczyma wizualizację swojego syna jak biega po salonie małymi nóżkami i się śmieje, naprawdę widzę to i moje serce się raduje od rana na samą myśl o tym

Super, że z dzidziorem wszystko OK Przy okazji dobrze, że wiem, że stetoskop może tylko wykończyć psychicznie, chciałam zaoszczędzić na detektorze i odkupić taki stetoskop co przy starych aparatach ciśnieniowych jest, żeby podsłuchać małego, bo się martwię tym, że jeszcze nie czuję kopniaków... ale wobec tego stetoskop też nie jest rozwiązaniem dla mnie. nic to, muszę spokojnie czekać do końca sierpnia, na połówkowe.

Muminku, dbaj o siebie
Jeśli nie chcesz się wykończyć psychicznie to naprawdę nie polecam stetoskopu skoro nawet lekarz (na pieczątce miał specjalista chorób wewnętrznych) sie nie zna na tym... Nawet położna detektorem chwile szukala i na początku coś bylo slychac i twierdzila że to to ale cicho bo może dzidzia sie jakoś dziwnie ustawiła i dopiero po nastepnych kilku minutach tak dokładnie złapała serduszko.
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-09, 12:43   #4512
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Bruno-podoba mi się. Tyle,że ja lubię zdrabniać,a tego chyba nie idzie... czy idzie?
I kupa może być nagrodą
A jak Eryk był malutki to miałam nagrodę w postaci strzelającej kupy. Przy Wiki tego nie było. Zasięg od przewijaka na przeciwległą scianę,wszystko było w kupie: ja,ściana,podłoga,szafa
Stary 2013-08-09, 12:51   #4513
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Mój maluch wczoraj pokazał co potrafi przy babci! Niesamowite jaka byłam szczęśliwa jak widział to ktoś oprócz mnie. Podskakujący brzuszek mama krzykła OOOO TERAZZZ!!??

Kilka dni mnie właściwie nie było - pojechałam na dwudniowy urlopik na wieś.

Ja też chwilami czuje się jak stara babcia heheh Szczególnie w te upały, których mam dość. Lubię wiosnę, jesień.. ale lata nie wiem chyba nie szczególnie. To już zima lepsza, klimatyczna, płatki śniegu gorąca herbatka w kubku (z podgrzewaczem mm) z cytryną sokiem z malin. Wieczorem kocyk dobry film z mężem i skaczącym w tym roku brzuszkiem. Albo z synusiem już. Klimatyczna choinka, Święta rodzinka... wspólne Święta.. Mnie termin wypada od ok 24.12 (to bedzie jakoś 38 tc więc już mogę rodzić), to mogą być magiczne Święta, nie mogą, a będą. Jak nie porodówka do oczekiwanie na aniołka.
Jak ja się nie mogę tego doczekać...

Ze mną coś nie tak, gardło nawala, pocę się jak świnia.. boli w uszach, głowa ciężka. Nie wygląda to najlepiej Z szwagierką byłam na urlopie i ona i jej córa chore teraz, o czym nie wiedziały wczoraj już b. źle się czuły. Z moim uczuleniem na PNC choróbsko to masakra.

Będę dziś jadła chłodnik, wiecie,że to mój pierwszy raz...?
Stary 2013-08-09, 12:56   #4514
forester
Zadomowienie

Magnusia miałam identyczny ból (jakby przy jajeczkowaniu) jakieś półtorej tygodnia temu (opisywałam, że byłam wtedy u ginki). Okazało się, że maluch razem z macicą naciskali mi na jajnik, a tam zrosty, więc ból podwójny. Nospa mi nie pomogła, ale minęło samo po dwóch dniach. Może na poczatek spróbuj z magnezem (o ile nie bierzesz), a dopiero za jakiś czas z nospa.

Sheperdess miłego wypoczynku

Dobrze, że upał zelżał bo szło już oszaleć! my imienia na mamy, głównie dlatego, że nic mi się nie podoba, albo źle kojarzy, albo za popularne, albo za rzadkie itp. Może jak poznamy płeć na połówkowym, to będzie łatwiej (albo trudniej). Tż optuje za Michałem, ja jakoś czuje że to nie to, dziewczynka to już w ogóle porażka
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:04   #4515
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
A jak nie masz USG to położna sprawdza detektorem serduszko?
Tak, lekarka sprawdza zawsze detektorem, jesli nie robi usg.
W mojej przychodni położna jest tylko od ważenia, mierzenia ciśnienia i przepisywania wyników do karty ciazy i karty w przychodni. I najpierw zalicza sie wizyte u położnej, a potem wchodzi do gabinetu.
Stary 2013-08-09, 13:08   #4516
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Mój maluch wczoraj pokazał co potrafi przy babci! Niesamowite jaka byłam szczęśliwa jak widział to ktoś oprócz mnie. Podskakujący brzuszek mama krzykła OOOO TERAZZZ!!??

Fajnie! Ale szybko u ciebie,ze już widać!

Zakupiłam sobie bezalkoholowe drineczki:

http://www.thegrocer.co.uk/Pictures/...-cocktails.gif

Piję właśnie mohito i całkiem,całkiem
Stary 2013-08-09, 13:14   #4517
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Magnusia miałam identyczny ból (jakby przy jajeczkowaniu) jakieś półtorej tygodnia temu (opisywałam, że byłam wtedy u ginki). Okazało się, że maluch razem z macicą naciskali mi na jajnik, a tam zrosty, więc ból podwójny. Nospa mi nie pomogła, ale minęło samo po dwóch dniach. Może na poczatek spróbuj z magnezem (o ile nie bierzesz), a dopiero za jakiś czas z nospa.

opisałaś dokładnie to co mam nasz rację wracając z pracy kupię magnez

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

ja też chcę dziś robić- mniam
na prawdę nie jadłaś nigdy?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

rany jak ja to uwielbiam
Stary 2013-08-09, 13:17   #4518
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez uwielbiam, ale nie umiem robić. Próbowałam zrobic raz i poszło do toalety
Stary 2013-08-09, 13:17   #4519
Hosenka*
Zakorzenienie

Chcę się zapisać na połówkowe, tylko nie dopytałam lekarza, czy 18-22 tc dotyczy skończonych tygodni, czy rozpoczętych?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-09, 13:19   #4520
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dla jasności, to wymagało ogromnego skupienia i wpatrywania się w brzuch! widać takie leciutkie podskoczenie brzuszka w jednym miejscu też mi się wydaje, że szybko, ale bardzo się cieszę bo co mi się wydaje, że mały zamilkł zaaczyna robić fikołki. Bo to chyba jest tak, że on cały sięwierci, nie można chyba poczuć typowego kopniaczka? U mnie ruchy są raz silniejsze a raz takie bardzo delikatne. Dwa razy widziałam leciutkie podskoki na brzuszku. Tylko, że leżałam i gapiłam się na brzuch U mnnie się uaktywnia jak coś zjem

Cytat:
opisałaś dokładnie to co mam nasz rację wracając z pracy kupię magnez

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

ano...

i mam ogromne przeczucie, że to niedobre jest
Stary 2013-08-09, 13:19   #4521
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Chcę się zapisać na połówkowe, tylko nie dopytałam lekarza, czy 18-22 tc dotyczy skończonych tygodni, czy rozpoczętych?
Nie mam pojecia, ale i tak najlepiej podobno zrobic je w okolicach 20-21 tygodnia, nie ma sie co spieszyć. Ja będę miec 20t3d (wg usg).
Stary 2013-08-09, 13:24   #4522
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez uwielbiam, ale nie umiem robić. Próbowałam zrobic raz i poszło do toalety
ja opracowałam własny przepis- robię na maślance z ogórkiem, rzodkiewką i koperkiem. Do tego gotuję młode buraki pokrojone w kosteczkę (brudzą trochę łapy )w małej ilości wody z solą i cukrem. Jak buraki i ta woda ostygną wlewam pierwsze składniki do nich do michy,
doprawiam solą i cukrem i koncentratem buraczkowym krakusa i już

a potem JEM!!!!

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
D

ano...

i mam ogromne przeczucie, że to niedobre jest

dobre i bardzo fajne na upały
Stary 2013-08-09, 13:26   #4523
katarzyniak
Rozeznanie

Już mam dość tej pogody...taki gorąc, że nie idzie wytrzymać, masakra!:/ ja chcę zimę, a najlepiej święta!
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:27   #4524
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Strzelająca kupa po ścianach?????????
O matko tego jeszcze nie słyszałam...zaczynam się bać
Stary 2013-08-09, 13:29   #4525
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Już mam dość tej pogody...taki gorąc, że nie idzie wytrzymać, masakra!:/ ja chcę zimę, a najlepiej święta!
U mnie w pracy przyjemny chłodek. Nie wiem jak wytrzymalabym, gdybym musiała siedzieć całe dnie w domu...
Stary 2013-08-09, 13:43   #4526
isia4891
Zadomowienie

A ja z mama dziś robię pierogi z mięsem i kapusta...od początku ciąży za mną chodzą i mogłabym je jesc non stop ...ostatnio pod Łodzią po badaniach jadlam ...były ochydne ...cena z kosmosu a mięso w środku to jakas mielonka ..za to męża z kapusta i grzybami rewelacja...ale najlepsze mamusi
Ja chodniki też nigdzie jadłam, ale jeśli dajesz świeże ogórki to bym nie zjadła bo nie lubię...
Masakra z tymi hormonami....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:47   #4527
23Paula23
BAN stały

Cytat:

Kilka dni mnie właściwie nie było - pojechałam na dwudniowy urlopik na wieś.

Ja też chwilami czuje się jak stara babcia heheh Szczególnie w te upały, których mam dość. Lubię wiosnę, jesień.. ale lata nie wiem chyba nie szczególnie. To już zima lepsza, klimatyczna, płatki śniegu gorąca herbatka w kubku (z podgrzewaczem mm) z cytryną sokiem z malin. Wieczorem kocyk dobry film z mężem i skaczącym w tym roku brzuszkiem. Albo z synusiem już. Klimatyczna choinka, Święta rodzinka... wspólne Święta.. Mnie termin wypada od ok 24.12 (to bedzie jakoś 38 tc więc już mogę rodzić), to mogą być magiczne Święta, nie mogą, a będą. Jak nie porodówka do oczekiwanie na aniołka.
Jak ja się nie mogę tego doczekać...

Ze mną coś nie tak, gardło nawala, pocę się jak świnia.. boli w uszach, głowa ciężka. Nie wygląda to najlepiej Z szwagierką byłam na urlopie i ona i jej córa chore teraz, o czym nie wiedziały wczoraj już b. źle się czuły. Z moim uczuleniem na PNC choróbsko to masakra.

Zazdroszczę podskakującego brzusia

Ja chce już zimę, święta

Cytat:
Tak, lekarka sprawdza zawsze detektorem, jesli nie robi usg.
W mojej przychodni położna jest tylko od ważenia, mierzenia ciśnienia i przepisywania wyników do karty ciazy i karty w przychodni. I najpierw zalicza sie wizyte u położnej, a potem wchodzi do gabinetu.
No bo ja już sama nie wiem jak jest u mnie... bo mi na każdej wizycie lekarz robi USG ... u położnej jest właśnie KTG i zauważyłam że ona robi ale to już takie mocno zaawansowane kobietki u niej siedzą a reszta to tak jak u Ciebie przed wizyta waży, mierzy ciśnienie, przepisuje wyniki i wchodzę do gabinetu.

A nie wiecie może od którego tc robią KTG?
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-09, 13:52   #4528
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Co do pielgrzymki to ja też nie chodzę, ja też pochodzę z Częstochowy
Hihihi, ja jestem z Lublińca [38 km od Cze-wy] ale w cze-wie mieszkałam i pracowałam 2 lata ;P;P
P.S. Można mnie kojarzyć z RE, z M1

Sheperdess - Zazdroszczę morza

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:54   #4529
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Bruno-podoba mi się. Tyle,że ja lubię zdrabniać,a tego chyba nie idzie... czy idzie?
I kupa może być nagrodą
A jak Eryk był malutki to miałam nagrodę w postaci strzelającej kupy. Przy Wiki tego nie było. Zasięg od przewijaka na przeciwległą scianę,wszystko było w kupie: ja,ściana,podłoga,szafa
o kurde, Eryk może chciał zaproponować nową dyscyplinę sportu - Srak w dal

Kurde ja też chcę poczuć ruchy wg USG 18t4d i cichosza...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-08-09 o 13:55
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:54   #4530
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę podskakującego brzusia

Ja chce już zimę, święta

No bo ja już sama nie wiem jak jest u mnie... bo mi na każdej wizycie lekarz robi USG ... u położnej jest właśnie KTG i zauważyłam że ona robi ale to już takie mocno zaawansowane kobietki u niej siedzą a reszta to tak jak u Ciebie przed wizyta waży, mierzy ciśnienie, przepisuje wyniki i wchodzę do gabinetu.

A nie wiecie może od którego tc robią KTG?
Ja z kolei jestem przerażona tym jak czas przelatuje mi przez palce.

KTG jesli nic sie nie dzieje to chyba dopiero w ostatnim miesiącu

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
o kurde, Eryk może chciał zaproponować nową dyscyplinę sportu - Srak w dal

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości