|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja zaczęłam 18 tydzień i jeszcze nie czuje ruchów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |||||
Rozeznanie
|
Byłam u lekarza - był bardzo niezadowolony na pomysł z L4, nie chciał dać. Wymęczyłam jednak i mam na 2 tygodnie. Nawet nie zapytał o szczegóły pracy i średnio go ruszyło jak powiedziałam, że:
1. nie ma klimatyzacji, a wiatraczek nic nie daje 2. jestem cały czas na nogach - albo latam w kółko albo stoję dużo w miejscu, to zależy od dnia 3. czasem muszę coś dźwigać, wyciągać się (w sensie wskakiwać na stołek i wysoko sięgać) 4. mój pracodawca wie i zamierza zatrudnić nową osobę. Nie przywykłam do dopraszania się. On nie pytał, ja starałam się sama nawijać - na pewno ta wizyta do miłych nie należała. Myślałam że będzie łatwiej, bo koleś zawsze szedł mi na rękę - zlecał mnóstwo darmowych badań, zawsze dmuchał na zimne, a nawet troszkę oszukiwał na moją korzyść (np. robił mi darmowe cytologie, mimo iż nie miałam ukończonego wieku, od którego by mi się należały...) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wow przed przypadek znalazłam ogłoszenie fotografa że oferuje darmowe sesje brzuszkowe wzamian za wyrażenie zgody do umieszczenia tych zdjęć na jego stronie www ![]() Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-08-08 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Rozeznanie
|
agoola przykro mi, że tak Ciebie potraktował, praktycznie każdy dom skrywa jakieś "trupy w szafie" i niestety często one później rzutują na życie dorosłych dzieci, mam nadzieję, że jednak z czasem uporasz się z tym i nie będzie tak bolało. Macierzyństwo też może trochę wpłynąć na to, że pogodzisz się jednak z tą trudną sytuacją.
Co do imienia w prawdzie u nas już postanowione Adam albo Róża to ostatnio mam wkręty na to, że będzie rude i TŻ mówi, że wtedy nazwiemy lisek a ja mówię - a jak dziewczynka? To lisica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Będzie na pewno dobrze! Co do czucia ruchów,to u mnie to też bardzo nie regularne. Cały dzień mogę nie czuć,a następnego dnia czuję kilka razy. Na tym etapie tak może być,ale szczerze to też bym już chciała czuć często i bardzo wyraźnie.
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, niestety dzidziuś się schował i nic nie było widać ale moja lekarka obiecała ze we wrześniu dowiem się napewno...hmm tez mi pocieszenie
![]() Ale z dzidziusiem wszystko dobrze,macica się ładnie powiększyła i wszystko prawidłowo dostałam skierowanie na połówkowe,muszę zrobić mocz i krew,dostałam również l4 na kolejny miesiąc. ..nawet nie pytała czy chce poprostu wypisała.
#4477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Paula, na pewno wszystko jest w porządku. U mnie nawet położna nie chciała słuchać serca w 17tc, żeby uniknąć dokładnie takiej sytuacji, jak u Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zadomowienie
|
Hej chyba chłodniej dziś, a ja mimo to spać nie mogę kolejny dzień, budzik męża mnie obudził i pielgrzymkę za oknem już słychać jak śpiewają.
P.S była którąś kiedyś na pielgrzymce do Częstochowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jeśli będzie chłopak to też Adaś na bank- wiem już o tym od kilku lat ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Ja dziś bez humoru jestem... Tak mnie dziś wydęło że wyglądam jak w 6 mcu a nie w 4 ![]() ![]() A tak w ogóle to miłego dni dziewczynki ![]()
![]() |
#4480 |
Zadomowienie
|
Magnusia widzę że dołka zlapalas , nie martw się, zjedz dobre sniadanko, masz napewno pełne kobiece kształty i chyba nigdy sobie nie pomyślałam że kobieta w ciąży wygląda paskudnie . Bądź dumna i szczęśliwa że nosić maluszka .
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- A ja uważam, że bycie w ciąży to błogosławieństwo, niesamowity czas i jestem mega szczęśliwa że mam w sobie malenstwo , które będzie nas kochać bezwarunkowo. I teraz to tylko marzę zeby urodziło się zdrowe Ja tez mam ciężkie dni czasem, moje ciało się zmienia, cycki pewnie bbędą obwisle , też mam pełno syfkow na buzi,i te problemy z wynikami, ale uważam że dziecko to sens życia. To tylko kwestia podejscia do sprawy nastawienia. Czasem jak widze moja przyjaciółkę jaka radość ma mając dziecko to serce rośnie i zazdroszczę, natomiast inni uważają za problem że ogranicza...kwestia podejścia i nastawienia. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- A ja uważam, że bycie w ciąży to błogosławieństwo, niesamowity czas i jestem mega szczęśliwa że mam w sobie malenstwo , które będzie nas kochać bezwarunkowo. I teraz to tylko marzę zeby urodziło się zdrowe. Ja tez mam ciężkie dni czasem, moje ciało się zmienia, cycki pewnie bbędą obwisle , też mam pełno syfkow na buzi,i te problemy z wynikami, ale uważam że dziecko to sens życia. To tylko kwestia podejscia do sprawy nastawienia. Czasem jak widze moja przyjaciółkę jaka radość ma mając dziecko to serce rośnie i zazdroszczę, natomiast inni uważają za problem że ogranicza...kwestia podejścia i nastawienia. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Kurde zawiesił mi się tablet dwa razy a tyle się opisalam . Magnusia zjedn dobre sniadanko i wierze w siebie, jesteś w ciąży napewno pięknie kobieco wygladasz, chyba nie chcesz mieć brzydkiej corci? Więc musi ci troszkę urody podkrasc, mi synus też chyba pobiera ale najważniejsze jest dla mnie zeby urodził się zdrowy. A ja uważam że to piękny czas bycie w ciąży , to błogosławieństwo. Też mam humory i problemy z wynikami, czasem super z mężem, czasem moje hormony psują to...ale nie ma monotonii...i moje jedyne marzenie to urodzić zdrowego dzidziusia ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-09 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
ja nie musze chodzic bo to do mnie przychodza
![]()
#4483 | ||
Gang Iren
|
Hej.
Wiecie co zaczyna mi się dłużyć za wizytą. Ostatnio co było to usg miesiąc temu. Jeszcze dwa tyg i idę do położnej. Chyba musi być na tej wizycie słuchanie serduszka ![]() To moje dziecko póki co mało daje o sobie znać. Takie pojedyncze puknięcia 2-3 razy dziennie zazwyczaj. Ale to dopiero 17t 5d i miałam późno owulację,więc fasolka jest trochę młodsza. Niech już się rozrusza! I wiecie co jak leżę to nie mogę uchwycić ruchu. Te pukania czuję gdy siedzę. Cytat:
Najważniejsze,że wszystko w porządku! ![]() Cytat:
![]() Nie martw się,będziesz jeszcze dużo grubsza ![]() A serio to niedługo każda z nas będzie mieć pokaźny brzuszek. Jedne znoszą ciążę lepiej,inne gorzej,ale łączy nas jedno: za kilka miesięcy super nagroda i te różne niedogodności odejdą w zapomnienie.
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4485 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle ostatnio śnią mi się małe dzieci ![]() Witam również nowe mamusie ![]() Co do pielgrzymki to ja też nie chodzę, ja też pochodzę z Częstochowy ![]() No dziewczęta miłego piątku życzę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym wszystko ok. Toxo IGG- i IGM- TSH spadło do 3,8 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Raczkowanie
|
Ja też już nie mogę się doczekać dzidzi! Narzekam, narzekam, ale jak poczuję kopnięcie to jestem przeszczęśliwa
![]() U nas najprawdopodobniej będzie chłopiec, imię mamy (po wielu dyskusjach) wybrane - Krzyś ![]() Gosia, mi też dłuży się czas między wizytami.. Ostatnie usg miałam w lipcu, następne połówkowe 3 września ![]() Magnusia, ja dziś wstałam wściekła na cały świat i okolice, głównie przez to, że w nocy było chyba miliard stopni, mimo otwartego na oścież okna. Obudziłam się zapocona i obrzydliwa ![]()
#4488 |
BAN stały
|
Witam...
Normalnie powiem Was że ja to naprawdę mam pecha, postanowiłam że nie będę ciągła tż tylko pojadę sama (skuterkiem) bo niewiadomo ile będę siedzieć w kolejce a w razie czego i tak musiałabym go z pracy ściągać gdybym musiała do szpitala czy coś no i tym sposobem 8.04 już wychodziłam dzwoni Tż że dzwonili do niego z przychodni lekarza mojego nie ma i w 2giej przychodni tez nie ma lekarza i że mam nie jechać (wogóle czemu nie zadz do mnie tylko do niego?) No ale stwierdziłam że zadzwonię sama i się dopytać bo to niemożliwe żeby w obu przychodniach akurat dziś nie było lekarzy no ale dzwonie no i faktycznie nie ma eh... więc pytam czy jest położna i czy mogę do niej pani w recepcji już mnie skojarzyła że ja to ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najważniejsze że z moją kropką wszystko wporządku ![]() ![]() I pocieszający jest też fakt że dziś nie jest już tak strasznie gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na wizyty to chodze co 3-4 tyg ale między USG to odstęp mam jeszcze większy. Ostatnie miałam 15 lipca a teraz będzie połówkowe 24 września dopiero ![]() Najbardziej jestem ciekawa do kogo bardziej podobne, wiem, że to może mało wiarygodne ale zawsze coś. Już sobie myślałam jakby było najlepiej co by miało po mnie a co po małżu ![]()
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A skuterek .. no cóż - złowśliwość rzeczy martwych. U mnie na szczęście też jest ociupinkę chłodniej - nie dużo chłodniej -ale jest wiaterek lekki więc przynajmniej jest czym oddychać ![]()
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz- mówiłyśmy że wszystko jest OK ![]() super, że się uspokoiłaś a co do skutera- to tak właśnie jest- to jest złośliwość przedmiotów martwych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- rany jak mnie rwać zaczęło po prawej stronie, jakby jajnik przy jajeczkowaniu ![]() kurde co to? brać no spę czy nie? panikować czy nie?
![]() |
#4492 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja nie czuję żeby u nas dziś chłodniej było...plusem jest to że trochę wieje. Dobrze że na ten wybór imienia jest jednak więcej czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Krzyś bardzo ładne imię ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyciągam się na krześle w robocie- leżanki nie mam ![]() ok dzięki panikować nie będę więc ![]()
![]() |
#4495 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Najważniejsze,że jest wszystko dobrze z maluszkiem i że przestałaś się niepokoić ![]()
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
Paula, super, że wszystko w porządku.
Ja uciekam na parę dni nad morze. Trzymajcie się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już tłumaczę ![]() W Norwegi przyjmuje się że ciążą trwa 43 tygodnie z tego co słyszałam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj mnie tak rozdęło, brzuch miałam twardy jak kamień, że aż mnie bolał. I nie wiem, czy to od brukselki, którą zjadłam na obiad czy od tego, że sie nachodziła wczoraj. Musiałam wziąć 2 nospy. Wystraszyłam się nie na żarty. Nigdy tak twardego brzucha nie miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
kicham strasznie i mam w trakcie kichania bardzo silne, gwałtowne i krótkie bóle w podbrzuszu
![]() |
#4500 |
Wtajemniczenie
|
Jestem zaskoczona po tym co usłyszałam od swojej koleżanki.
Powiedziała mi, że po porodzie zawsze jest tak, że pierś jest większa od główki dziecka ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie moich małych mandarynek jako wielkich arbuzów, to chyba niemożliwe ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.