Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2014-03-10, 12:41   #4501
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
W pierwszej chwili pomyslalam, ze jestes wegetarianka, a potem zobaczylam poledwice sopocka Na czym byla robiona zupa pomidorowa? Z uwag "upier.liwych":
1. Nie widze w ogole tluszczy w Twoim jadlospisie - nie piszesz ich (typu maslo na kanapkach, oliwa do warzyw czy whatever) czy nie jesz?
2. Z 6 posilkow w 4 masz bialko z nabialu - nie chce robic nagonki na nabial, bo nie o to chodzi, ale przesada w zadna strone nie jest dobra, jedzenie powinno byc jednak bardziej urozmaicone.

joanstark, olik - co do tych wegli po treningu to ile osob tyle teorii Ja trzymam sie (i trzymalam bedac na redu) takiej zasady: jesli w ciagu godziny-poltorej po treningu nie bylam w stanie zjesc pelnego posilku potreningowego, to bezposrednio po nim wciagalam na szybko troche wegli, a potem normalnie jadlam potreningowke. W redukcji mi to nie przeszkodzilo. Z tym ze zamiast wafli ryzowych z miodem polecam jednak jakis owoc Odzywki bialkowej sama uzywam, wiec bylabym hipokrytka krytykujac ten pomysl, ale mimo wszystko uwazam ja za zasadna dopiero wtedy, kiedy z roznych powodow ciezko jest pokryc zapotrzebowanie na bialko z normalnego jedzenia

Dok豉dnie, my郵 瞠 dop鏦i nie budujemy a takiej masy, 瞠 ilo嗆 potrzebnego bia趾a po prostu jest ci瞛ka fizycznie do zjedzenia, to od篡wki bia趾owe mo積a sobie darowa, za tem Erena- pogl康owa pi徠eczka heheheh

zerkn窸aby na moje jad這 ;* odk康 zastosowa豉m si do nowego planu kt鏎y pomog豉 mi uformowa - z ograniczeniem w璕li spoza warzyw i owoc闚 (nie licz望 sniadania i oko這treningowych) nikt mi nie komentuje jad這spis闚, samotna 瞠m!!
Stary 2014-03-10, 13:15   #4502
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 671

Cytat:
Napisane przez Maddie Poka wiadomo嗆
Niedzielna, lu幡a redukcja:

I: owsianka z 5. p豉tk闚 na mleku z jab趾iem, cynamonem i serkiem wiejskim (150g).
II: dwie kromki domowego chleba z mas貫m, 這sosiem w璠zonym, pomidorem i serem hit z ryk; ma造 kawa貫k sernika
25km przeja盥磬a na rowerze, podczas kt鏎ej wpad這 jab趾o i kilka suszonych moreli.
III: dwa spore ziemniaki, pieczony filet z kurczaka, og鏎ki konserwowe.
IV: serek homo naturalny (200g) z orzechami w這skimi.
Up wczorajszy i od razu dzisiejszy - redukcja:

I: owsianka - 4. p豉tk闚, 2. domowego musli, mleko, jajko, ma豉 gruszka.
II: trzy wafle ry穎we z w璠zonym indykiem, papryk i serem hit z ryk (zapomnia豉m upiec chleb ).
III: pier z kurczaka pieczona w pesto z makaronem gryczanym i fasolk szparagow.
IV: sa豉tka - lodowa, og鏎ek, papryka, oliwki, odrobina kukurydzy, p馧 puszki tu鎍zyka w sosie w豉snym i sos na oliwie.
V: wiejski z pomidorem i bazyli.

B璠 wdzi璚zna za ocen
Maddie jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:50   #4503
Ily
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 254

Cytat:
Na pewno jest lepiej ni poprzednio. Nie, nie wydaje mi si, 瞠by by這 za du穎 w璕li. Niekt鏎zy na wy窺zych lepiej funkcjonuj i nie wp造wa im to na redukcj. Jedyne, co mnie uderza, to to, 瞠 poza ziemniakami masz w璕le praktycznie tylko z pieczywa. Niby nie jest to nic strasznego, ale troch mi wieje nud, no i by這by jednak bardziej warto軼iowo, jakby spr鏏owa豉 wrzuci zamiast cz窷ci chleba ry, kasz czy co. Chyba 瞠 to jednorazowo tak, bo np. masz ganiany dzie i wolisz kanapki mi pojemniki z jedzeniem - to wtedy cofam marudzenie
Co do "za ma這-za du穎" - ode mnie ka盥y mo瞠 liczy na kopniaka w zad, je郵i za bardzo obetnie porcje A czy nie jest za du穎 albo czy nie za du穎 w璕li, moim zdaniem najpro軼iej si przekona jedz帷 przez pewien czas na podobnym bilansie (nie m闚ie, 瞠by wylicza co do grama, tylko orientacyjnie) - wtedy sama zobaczysz, czy na tym chudniesz/stoisz w miejscu/puchniesz.

A z takich og鏊nych uwag to:
1. 好iadanie ca趾iem ok. Tego w璠zinego indora sobie nie 瘸逝j Jedno, do czego mog豉bym si przyczepi - nie 陰cz pomidora i og鏎ka w jednym posi趾u, bo pozbawisz pomidora witaminy C.
2. 奸ed z chlebem jest ok. ale dodaj do niego jakie warzywa koniecznie.
3. Co to jest "mega mieszanka"? To mieszanka warzywna czy jaki miks orzech闚? je郵i to drugie, to spoko. Je郵i pierwsze - dodaj do zupy cho熲y oliwy.
jak mi這 , 瞠 kto kuknie m康rym okiem :P dzi瘯i
og鏊nie si nie wa輳 odk康 zacz窸am diet tz. miesi帷 bo wiem 瞠 sie wystrasz jak wejd na ni , a ostatni raz si wa篡豉m gdzie na pocz徠ku wakacji i na pewno nigdy nie wa篡豉m tyle co teraz.

btw mega mieszanka to znaczy ze zupa warzywna ze wszystkim , ziemniaki , kalafior , marchewka , troch makaronu (nie mam poj璚ia po co mama go da豉) pieczarki

a dzi tak... :

I
2 kromki grahama , jedna z serkiem naturalnym almette , pomidorem i cebul a druga z mas貫m , sa豉t lodow , indykiem w璠zonym i og鏎kiem + zielona herbata

II
Owsianka truskawkowa z activii i jab趾o

III
Zupka ry穎wa na 2 skrzyde趾ach i na po這wie kostki roso這wej + vegety troche , soli , pieprzu . I oczywi軼ie skrzyde趾a zjad豉m

1,5 h cardio i zaj璚ia cellu stop

IV
Jajko gotowane , troch w璠zonego indyka i og鏎ek .

--i masa zielonej hebratki i wody

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:38   #4504
Erena
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 119

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
cze嗆, wrzucam dwa jad這spisy R - z wczoraj, i na dzisiaj

NIEDZIELA

I - 2 jajka sadzone, 2 plastry pol璠wicy, kromka chleba wieloziarnistego, pomidor

II - piada pszenna, kurczak grillowany, pesto hand made z rukoli,oliwy z oliwek i pra穎nych pestek dyni i s這necznika, pomidorki koktajlowe zgrillowane, dressing jogurtowo czosnokowy, kapary, ser typu ba趾a雟kiego

III - 2 kabanosy drobiowe Tarczy雟ki, 500 ml soku warzywnego z chilli

PONIEDZIAΒK

I - 2 jajka sadzone, kawa貫k malutki grillowanej piersi kurczaka,kawa貫k bagietki wieloziarnistej posmarowany pesto z rukoli, pomidor

II - sa豉tka a'la Caesar (sa陰ta lodowa, spzinak baby, pier kurczaka, og鏎ek, pomidor, 造磬a parmezanu, dressing jogurtowy)

III - szczawiowa z jajkiem

IV - kotlet mielony wieprzowo-drobiowy, ziemniak gotowany, sur闚ka z pekinki

trening dolnych partii (unoszenie tu這wia w podporze, przysiady,wykroki i martwy ci庵 ze sztang, wspi璚ie na palce z obci捫eniem) + ZUMBA

V - fili瘸nka fasoli, oraz shake z malin, mleka i jogurtu naturalnego
No to rzucam okiem
Zak豉dam, 瞠 t逝szcze jakie dodajesz (np. do sma瞠nia, marynowania itp.)? Z wielko軼i porcji wierz w Tw鎩 rozs康ek, bo jako軼iowo jest ok.

Jedyne, za co da豉bym opiernicz - ta ostatnia potrening闚ka Jaka taka mi si bidnawa wydaje, a po takim treningu (nie do嗆, 瞠 nogi dosta造 w ko嗆, to jeszcze doprawi豉 zumb) to nale瘸這by op璠zlowa porz康n porcj obiadow, nawet na R Chyba 瞠 znowu 幢e oceniam wielko嗆 porcji.
Erena jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-10, 18:13   #4505
Maddie
Wtajemniczenie

Ily ma這 bia趾a, ma這 t逝szczu, ma這 jedzenia og鏊nie mi si wydaje.. kolacja marna, tym bardziej, 瞠 po 獞iczeniach, owsiank lepiej zrobi samemu, a kostki roso這we to te tak 鈔ednio. Liczysz kalorie?
Stary 2014-03-10, 19:24   #4506
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

U z trzech ostatnich dni. M霩gownica mi paruje od nat這ku wiedzy do przyswajania, apetyt mam jak smok.

Sobota

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: gruszk, cynamonem, orzechami w這skimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym
Do kawy: 50 g mlecznej czekolady z mielon kaw i ziarnami kawy
II Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu; p馧 woreczka br您owego ry簑; broku造 i kalafior gotowane na parze polane oliw z oliwek
III 4 kromki ziarnistego chleba graham:
1. z jajem na twardo, serkiem pomidorowo-oliwkowym, rzodkiewk i sa豉t
2. z szynk, kremem chrzanowym, og鏎kiem kiszonym, pomidorem i sa豉t
3. z kie豚as wieprzowo-wo這w, kremem chrzanowym, og鏎kiem kiszonym, pomidorem i sa豉t
4. z grzybowym serem brie, pomidorem i sa豉t
Wiecz鏎 z T: 200 ml imperialnego stoutu

Niedziela

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: gruszk, cynamonem, orzechami w這skimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym
Do kawy: 50 g mlecznej czekolady miodowej z ziarnami kakaowca
Przek御ka: jab趾o
II Makaron z pszenicy durum z mi瘰em mielonym z 這patki wieprzowej, cukini, pieczarkami, sosem pomidorowym i papryczkami chili
III Makrela w璠zona; og鏎ek kiszony

Poniedzia貫k (12 godzin poza domem - praca )

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z kaw zbo穎w z: pomara鎍z, serekiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym
Do kawy: 20 g mlecznej czekolady miodowej z ziarnami kakaowca
Przek御ka: jab趾o
II Grahamka z szynk, rzodkiewk, og鏎kiem kiszonym i sa豉t; grahamka z serem camembert, pomidorem i sa豉t (2 bu造 na raz, bo nie mia豉m czasu rozdzieli tego na 2 posi趾i, a poza tym bardzo zg這dnia豉m)
Przek御ka: kilka suszonych 郵iwek
III Kopiasty talerz zupy jarzynowej (kalafior, marchew, fasola szparagowa, ziemniaki, brukselka, pietruszka, por, seler) z mi瘰em z 獞iartki kurczaka i zio豉mi

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2014-03-10 o 19:25
Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:34   #4507
Ily
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 254

Cytat:
Ily ma這 bia趾a, ma這 t逝szczu, ma這 jedzenia og鏊nie mi si wydaje.. kolacja marna, tym bardziej, 瞠 po 獞iczeniach, owsiank lepiej zrobi samemu, a kostki roso這we to te tak 鈔ednio. Liczysz kalorie?
Maddie , kochana wiem , 瞠 jest tego wszystkiego ma這. Ale og鏊nie to nie odczuwam 瘸dnej satysfakcji z diety jak du穎 jem , zanim zacz窸am diete to sobie nie 瘸這wa豉m wi璚 potrzebuje odskoczni . Wiem , 瞠 to 幢e ale od jutra do這輳 wi璚ej wszystkiego i nie b璠 przesadza . Dzi og鏊nie w豉郾ie wr鏂i豉m z fitnessu , jednak 2h by這.. 1 godz zaj耩 " cellu stop" a druga godz bie積ia na 2 partie i dos這wnie jak tylko wesz豉m do domu zrobi這 mi sie niedobrze , opad豉m z si a przede wszystkim z apetytu i zjad豉m na si貫 jab趾o i p馧 drugiego i od razu padam plackiem spa .. wiem , wiem masakra , niezdrowo , paskudnie ale ide spa

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-10, 20:03   #4508
201606270916
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 5 832

Cytat:
W pierwszej chwili pomyslalam, ze jestes wegetarianka, a potem zobaczylam poledwice sopocka Na czym byla robiona zupa pomidorowa? Z uwag "upier.liwych":
1. Nie widze w ogole tluszczy w Twoim jadlospisie - nie piszesz ich (typu maslo na kanapkach, oliwa do warzyw czy whatever) czy nie jesz?
2. Z 6 posilkow w 4 masz bialko z nabialu - nie chce robic nagonki na nabial, bo nie o to chodzi, ale przesada w zadna strone nie jest dobra, jedzenie powinno byc jednak bardziej urozmaicone.
Pomidorowa jest robiona na udkach. Popatrz na inne moje jad這spisy, tam jest wi璚ej mi瘰a

1. Jajka b璠 robione na oliwie z oliwek, do tego mam pieczarki kt鏎e na tym podsma輳. Wiem, 瞠 t逝szcze te trzeba je嗆. Nie lubi raczej warzyw z oliw z oliwek (z jakimi wyj徠kami bo czasem np. suszone pomidory w oliwie zjem), dlatego zwykle u篡wam ok. 2-3 造瞠k dziennie do sma瞠nia mi瘰a. Mas豉 u篡wam sporadycznie bo nie lubi mieszania mas豉 z twarogiem a twar鏬 na chlebie jest dla mnie bardziej syc帷y od mas豉
2. O nabiale dopiero co pisa豉m. Nie jestem w stanie z niego zrezygnowa i tyle. Raz zjem wi璚ej raz mniej a nie widz w zwi您ku z tym 瘸dnego problemu. Skoro ma by urozmaicenie to zwykle jest i mi瘰o i nabia, dzisiaj wysz這 gorzej (przez to chocia ta pomidorowa na mi瘰ie i jajka na kolacj bo chyba problem by by gdybym napisa豉 瞠 jem same jogurty zreszt dla mnie brak urozmaicenia to raczej kilka razy dziennie ten sam produkt a nie r騜ne formy nabia逝) ale wczoraj wr鏂i豉m p騧no z wyjazdu dzisiaj od rana zaj璚ia i dopiero przysz豉m do domu
201606270916 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:16   #4509
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

R:

1. kasza jaglana gotowana na mleku ry穎wym z serkiem wiejskim, orzechami i jab趾iem

2. 2 kromki chlebka cukiniowego z gravlaxem, olejem lnianym, papryk i kie趾ami cebuli

3. pulpety z mozzarell gotowane na parze, sur闚ka z marchwi, cukinii i selera naciowego, og鏎ki z zalewy

4. jogurt naturalny z mro穎nymi owocami le郾ymi, 2 kostki czekolady 90%

5. wrap z siemienia z tofu, avocado, pomidorem oraz past z soczewicy i czerwonego pesto

+ do filmu: seler naciowy, gar嗆 pestek dyni, sok wielowarzywny

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-10, 21:49   #4510
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
No to rzucam okiem
Zak豉dam, 瞠 t逝szcze jakie dodajesz (np. do sma瞠nia, marynowania itp.)? Z wielko軼i porcji wierz w Tw鎩 rozs康ek, bo jako軼iowo jest ok.

Jedyne, za co da豉bym opiernicz - ta ostatnia potrening闚ka Jaka taka mi si bidnawa wydaje, a po takim treningu (nie do嗆, 瞠 nogi dosta造 w ko嗆, to jeszcze doprawi豉 zumb) to nale瘸這by op璠zlowa porz康n porcj obiadow, nawet na R Chyba 瞠 znowu 幢e oceniam wielko嗆 porcji.

taaak jest oliwa z oliwek a zjadlam jednak na tej potreningowce 100 g tunczyka z puchy sur闚ke z marchewki z porem i dwa ziemniaki )
Stary 2014-03-11, 01:09   #4511
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375

Solidne utrzymanie:

郾iadanie: owsianka ( 4 czubate 造磬i) na mleku migda這wym, z bananem, truskawkami, 造磬 mas豉 migda這wego i twarogiem p馧t逝stym.

II 好iadanie: bu豉 razowa z ziarnami z mas貫m, jajkiem na p馧twardo, sa豉t rzymsk, pomidorem, szczypiorkiem i rze簑ch. Sok wyciskany z pomara鎍zy.

Godzina basenu

Obiad: spaghetti razowe z sosem z cukini, szpinakiem, pomidorkami cherry i pieczonym 這sosiem

Podwieczorek: sa豉tka z sa豉ty rzymskiej, rukoli, fety, jab趾a, oliwek, pomidor闚, papryki i avocado. Kawa貫k ciemnej czekolady z nugatem do kawy z mlekiem.

Kolacja : porcja barszczu ukrai雟kiego z ziemniakami, fasol, i mas warzyw, na 鈍ie篡ch burakach (pyszka, dawno nie jad豉m )

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-03-11 o 01:10
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 06:58   #4512
OliwiaAnita
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 478

Prosz o ocen
Moje R :

I : 5 造瞠k p. owsianych , po這wa pomara鎍zy,po這wa jab趾a, 1 kiwi, 造磬a pestek dyni, 4 migda造, 2 郵iwki suszone, 5 造瞠k jogurtu naturalnego, p馧 造瞠czki miodu
II : kromka chleba pe軟oziarnistego z twarogiem p馧t逝stym i po這wa banana
O : 1/2 woreczka kaszy j璚zmiennej z piersi z kurczaka i warzywami posypane 造磬 sezamu
P : Kromka pe軟oziarnistego chleba z 1/2 wie郾iaka
K : 3 gar軼ie szpinaku z 造磬 oliwy z oliwek i octem, po這wa piersi z kurczaka , jajko sadzone , szklanka soku marchwiowego .
Stary 2014-03-11, 09:43   #4513
agaczini
Zadomowienie

jad這spis R, dzie treningowy

I - placuszki owsiane (5 造瞠k p豉tk闚 owsianych, 造磬a 簑rawiny suszonej, jajko, 2 造磬i serka wiejskiego, szczypta soli), kiwi, odrobina miodu

II - makrela w璠zona, rzozdkiewki

III - jab趾o, kefir z koperkiem

IV - kotlet mielony z indyka i 這patki wieprzowej, puree z korzenia selera, z 造磬 jogurtu naturalnego, pomidor

TRENING PLEC紟 (wios這wanie sztang, wyprost tu這wia w opadzie podpartym, maszyna na najszerszy grzbietu i biceps ) + TRENING BRZUCHA, zumba

V - puszka tu鎍zyka 100g, puree z selera, troch fasoli czerwonej

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-03-11 o 11:34
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:22   #4514
201606210914
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 279

R / (t szynk piek豉m sama by這 p馧 na p馧 (0,5kg) drobiu i karczka)

Erena, agaczini prosz zerknijcie

9 kajzerka wieloziarnista smarowana 造瞠czk oliwy, cienki plasterek pieczonej szynki drob-wieprz., 1/2 pomidora, jajecznica z 2 jaj z cebulk na 造盧e oliwy

11 przek御ka gar嗆 ziaren: s這necznik i p豉tki w migda豉ch

13 szklanka ug. ciemnego makaronu, 造磬a oliwy, grubszy plaster pieczonej szynki drob-wieprz., 獞ik豉, og鏎ek kiszony
szklanka soku 鈍ie穎 wyciskanego z buraka, ma貫go jab趾a i 2 marchewek

16 plaster szynki, ok 60g serka wiejskiego, 1/2 pomidora

18 przed treningiem/ owsianka: 5 造瞠k, jajko, 造磬a budyniu, 100g serka wiejskiego

20:20 pa趾a z kurczaka, kromka 篡tnia cienko z szynk
201606210914 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:31   #4515
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superkas Poka wiadomo嗆
R / (t szynk piek豉m sama by這 p馧 na p馧 (0,5kg) drobiu i karczka)

Erena, agaczini prosz zerknijcie

9 kajzerka wieloziarnista smarowana 造瞠czk oliwy, cienki plasterek pieczonej szynki drob-wieprz., 1/2 pomidora, jajecznica z 2 jaj z cebulk na 造盧e oliwy

11 przek御ka gar嗆 ziaren: s這necznik i p豉tki w migda豉ch

13 szklanka ug. ciemnego makaronu, 造磬a oliwy, grubszy plaster pieczonej szynki drob-wieprz., 獞ik豉, og鏎ek kiszony
szklanka soku 鈍ie穎 wyciskanego z buraka, ma貫go jab趾a i 2 marchewek

16 plaster szynki, ok 60g serka wiejskiego, 1/2 pomidora

18 przed treningiem/ owsianka: 5 造瞠k, jajko, 造磬a budyniu, 100g serka wiejskiego

20:20 pa趾a z kurczaka, kromka 篡tnia cienko z szynk
do ostatniego posi趾u dodaj jakie warzywo je郵i masz, fajnie by wygl康a這 warzywo+kasza+ta pa趾a kurczaka w豉郾ie, ju by豉 tego dnia m彗a w makaronie i w kajzerce
przed treningiem mo瞠sz te dorzuci owoc jako 廝鏚這 w璕li prostych do owsianki. Jak wygl康a Tw鎩 trening tego dnia? uwielbiam sok z buraka i jab貫k <3
Stary 2014-03-11, 10:32   #4516
Erena
Zadomowienie

Jakosciowo super, wielkosc porcji na moje oko ok, zreszta to samo wyjdzie w praniu
Chyba tylko ewentualnie zamienilabym miejscami obiad (z makaronem) i potreningowke, ale to kwestia przyzwyczajenia so duuuzych posilkow potreningowych. Agaczini dobrze gada, warto urozmaicic zrodla wegli, no i warzywa so kazdego posilku, a tak to ok

Edytowane przez Erena
Czas edycji: 2014-03-11 o 10:34
Stary 2014-03-11, 11:15   #4517
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 036

wrzucam eRk, zerknie kto?
ograniczam nabia jak tak na to patrz, to wydaje mi si sporo, ale chudn powoli i ma這 do zrzucenia mam, wi璚 nie ucinam

1. Owsiany pudding truskawkowo-bananowy (zblendowane 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych + ma造 banan + truskawki) posypany 造磬 pra穎nych p豉tk闚 migda堯w i kawa趾iem gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym.

2. 2 kromki chleba 篡tniego z mas貫m: sa豉tami, kotlecikiem z ciecierzycy, og鏎kiem kiszonym i musztard / szynk i plasterkiem 鄴速ego sera; kawa z mlekiem sojowym (wiem, 瞠 sojowe to nie najlepszy wyb鏎, ale dosta豉m kartonik, wyko鎍z i b璠zie jakie domowe ro郵inne).

Jillian Michaels: Yoga Meltdown level 1

3. 2 pe軟oziarniste nale郾iki z gotowanymi warzywami (broku造, kalafior, fasolka), piersi kurczaka i sosem z pomidor闚 z puszki, czosnku i zi馧.

4. Gar軼 mieszanki studenckiej, 2 mandarynki.

5. Sa豉tka z parowanych broku堯w, 這sosia w璠zonego na gor帷o i kukurydzy.

poza tym oko這 2 litry wody i jakie herbatki owocowe.

poppy seed jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:27   #4518
hoe
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 474

Witam, prosz o ocen R.

: Owsianka (3 造磬i p豉tk闚, p馧 szklanki wody, p馧 szklanki mleka, 3 suszone 郵iwki,p馧 jab趾a)
II : KOKTAJL szpinak, p馧 banana i p馧 jab趾a
O: zupa krem z groszku i marchewki
P: gar嗆 suszonych owoc闚
K: sa豉tka broku這wa

: 4 placuszki owsiane z jab趾iem i serkiem nat.
II : twaro瞠k z og鏎kiem
O: dorsz pieczony, 3 造磬i ry簑, brukselka
P:serek wiejski z sa豉ta
K:gotowany kalafior z przyprawami

: jogurt naturalny z otr瑿ami, 造磬a 簑rawiny i 3 daktylami
II : p馧 jab趾a i p馧 pomara鎍zy z cynamonem
O: szklanka razowego penne ze szpinakiem, kurczakiem i fet
P: sa豉ta,kie趾i rzodkiewki, og鏎ek plus jogurt nat.
K: twaro瞠k z jajkiem plus 2 kromki wasy

: owsianka ze 郵iwk
II : koktajl bananowo-mleczny plus p馧 jab趾a i p馧 ma貫j pomara鎍zy
O: makaron razowy z sosem brokulowo-pieczarkowym
P: serek wiejski i kromka vasy
K: sa豉tka z pomidorem i rukol

: jogurt naturalny z jab趾iem i wyci郾i皻ym sokiem grejphrutowym
II : koktajl szpinak plus marchew plus jab趾o
O: 4 造磬i p璚zaku plus warzywa w curry z kurczakiem i sosem jogurtowym
P: brukselka
K: sa豉tka z kalafiora,jajka,sloneczni ka i rukoli

oczywi軼ie 獞iczenia, zielona herbata i kawa z cykori.

hoe jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:17   #4519
201606210914
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 279

dzi瘯i dziewczyny
agaczini , co w stylu fitness blender 45 minut+ abs mel b
201606210914 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:29   #4520
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka wiadomo嗆
ograniczam nabia jak tak na to patrz, to wydaje mi si sporo, ale chudn powoli i ma這 do zrzucenia mam, wi璚 nie ucinam

1. Owsiany pudding truskawkowo-bananowy (zblendowane 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych + ma造 banan + truskawki) posypany 造磬 pra穎nych p豉tk闚 migda堯w i kawa趾iem gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym. Mniam! Tylko o ile w ciagu dnia sie o to nie czepiam, o tyle rano jednak przydaloby sie jakies konkretne zrodlo bialka "po nocy"

2. 2 kromki chleba 篡tniego z mas貫m: sa豉tami, kotlecikiem z ciecierzycy, og鏎kiem kiszonym i musztard / szynk i plasterkiem 鄴速ego sera; kawa z mlekiem sojowym (wiem, 瞠 sojowe to nie najlepszy wyb鏎, ale dosta豉m kartonik, wyko鎍z i b璠zie jakie domowe ro郵inne).

3. 2 pe軟oziarniste nale郾iki z gotowanymi warzywami (broku造, kalafior, fasolka), piersi kurczaka i sosem z pomidor闚 z puszki, czosnku i zi馧.

Jakie sporo, gdzie tu sporo? Sama mowisz, ze chudniesz na tym, wiec jest dobrze. Porcje wydaja mi sie ok. Jedyna uwaga to to, co napisalam o sniadaniu - sama pewnie do podobnej kombinacji dodalabym jajko i usmazyla placuszki i problem bylby z glowy (no dobra, bez truskawek, nimi bym posypala placki z platkow i banana ), ale poza tym super. Brzmi bardzo smakowicie
Stary 2014-03-11, 13:29   #4521
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ily Poka wiadomo嗆
Maddie , kochana wiem , 瞠 jest tego wszystkiego ma這. Ale og鏊nie to nie odczuwam 瘸dnej satysfakcji z diety jak du穎 jem , zanim zacz窸am diete to sobie nie 瘸這wa豉m wi璚 potrzebuje odskoczni . Wiem , 瞠 to 幢e ale od jutra do這輳 wi璚ej wszystkiego i nie b璠 przesadza . Dzi og鏊nie w豉郾ie wr鏂i豉m z fitnessu , jednak 2h by這.. 1 godz zaj耩 " cellu stop" a druga godz bie積ia na 2 partie i dos這wnie jak tylko wesz豉m do domu zrobi這 mi sie niedobrze , opad豉m z si a przede wszystkim z apetytu i zjad豉m na si貫 jab趾o i p馧 drugiego i od razu padam plackiem spa .. wiem , wiem masakra , niezdrowo , paskudnie ale ide spa
Skoro to wszystko wiesz, to czekam dzi na lepszy jad這spis

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka wiadomo嗆

1. Owsiany pudding truskawkowo-bananowy (zblendowane 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych + ma造 banan + truskawki) posypany 造磬 pra穎nych p豉tk闚 migda堯w i kawa趾iem gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym.

Ale pyszno軼i wszystko jest, mi si podoba.

No to moja eR:

I: owsianka z serkiem homo naturalnym, truskawkami i p豉tkami migda堯w.
II: dwie kromki domowego chleba z mas貫m, 這sosiem w璠zonym, jajkiem na twardo i pomidorem; jab趾o.
III: makaron ry穎wy z indykiem i pieczarkami w sosie pomidorowym.
IV: wiejski z 造磬 domowego mas豉 migda這wego.
V: sa豉tka z lodowej, papryki, og鏎ka, oliwek i w璠zonego kurczaka z sosem na oliwie.
Stary 2014-03-11, 13:30   #4522
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375

Cytat:
Skoro to wszystko wiesz, to czekam dzi na lepszy jad這spis

Ale pyszno軼i wszystko jest, mi si podoba.

No to moja eR:

I: owsianka z serkiem homo naturalnym, truskawkami i p豉tkami migda堯w.
II: dwie kromki domowego chleba z mas貫m, 這sosiem w璠zonym, jajkiem na twardo i pomidorem; jab趾o.
III: makaron ry穎wy z indykiem i pieczarkami w sosie pomidorowym.
IV: wiejski z 造磬 domowego mas豉 migda這wego.
V: sa豉tka z lodowej, papryki, og鏎ka, oliwek i w璠zonego kurczaka z sosem na oliwie.
pychota, super jad這spis, warto軼iowy, r騜norodny. nie ma do czego si przyczepi
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:48   #4523
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka wiadomo嗆
pychota, super jad這spis, warto軼iowy, r騜norodny. nie ma do czego si przyczepi
Dzi瘯uj bardzo
Stary 2014-03-11, 17:49   #4524
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 413

U:
I: ciemna bu趾a z ziarnami na ciep這 z mas貫m, serem 鄴速ymi i 鈍ie篡mi warzywami(og鏎ek, pomidor, rzodkiewka, czerwona cebula, szczypiorek), 造磬a keczupu, ma豉 sa豉tka z wy瞠j wymienionych warzyw z serem feta
II: dwa du瞠 pieczone ziemniaki, du篡 talerz sa豉tek(marchewka z pietruszk,grecka etc.) (na mie軼ie )
III: soczewica zielona z warzywami(jaka mro穎nka plus wkrojona papryka, pomidory z puszki), ser 鄴速y do posypania, sa豉tka(sa豉ta lodowa, og鏎ek, ser feta, cebula, rzodkiewka, papryka)
IV: resztka soczewicy z obiadu pewnie b璠zie i tarta marchewka

Oceni kto?
bzebze jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:23   #4525
forsvinn
BAN sta造

Wiadomo軼i: 884

Oceni kto moje R? Prosz bardzo 豉dnie
好iadanie: kasza jaglana (nie licz 造磬ami ;]) + troch 簑rawiny, troch rodzynek, sezamu, 3 kiwi i p馧 banana
II 郾iadanie: jab趾o + bu趾a grahamka z sa豉t, w璠lin i 2 pomidorkami suszonymi
Obiad: kuskus z filetem gotowanym na wodzie i porz康n porcj szpinaku
Podwieczorek: dwie kromki chleba pe軟oziarnistego z sa豉t, w璠lin, bardzo lekko posmarowane pastell grzybow, bardzo leciutko
Kolacja: NIE mam pomys逝. Tak dzisiaj marnie z bia趾iem, mo瞠 omlet z dw鏂h jajek i t逝szczu nie by這 to na oliwie?

Ca造 dzie woda + herbata zielona.
forsvinn jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:40   #4526
Maddie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forsvinn Poka wiadomo嗆
Oceni kto moje R? Prosz bardzo 豉dnie
好iadanie: kasza jaglana (nie licz 造磬ami ;]) + troch 簑rawiny, troch rodzynek, sezamu, 3 kiwi i p馧 banana
II 郾iadanie: jab趾o + bu趾a grahamka z sa豉t, w璠lin i 2 pomidorkami suszonymi
Obiad: kuskus z filetem gotowanym na wodzie i porz康n porcj szpinaku
Podwieczorek: dwie kromki chleba pe軟oziarnistego z sa豉t, w璠lin, bardzo lekko posmarowane pastell grzybow, bardzo leciutko
Kolacja: NIE mam pomys逝. Tak dzisiaj marnie z bia趾iem, mo瞠 omlet z dw鏂h jajek i t逝szczu nie by這 to na oliwie?

Ca造 dzie woda + herbata zielona.
Z bia趾iem faktycznie marnie, z t逝szczem te. Dodaj koniecznie bia趾o do 郾iadania. Pastella na r to tak nie bardzo, ale czasami nie zabije Omlet na kolacj jak najbardziej, z warzywami. Poza tym smacznie jesz, mo瞠 troszk za du穎 owoc闚 jak na redukcj, ale je郵i na tym chudniesz to ok.
Stary 2014-03-11, 18:46   #4527
forsvinn
BAN sta造

Wiadomo軼i: 884

Cytat:
Z bia趾iem faktycznie marnie, z t逝szczem te. Dodaj koniecznie bia趾o do 郾iadania. Pastella na r to tak nie bardzo, ale czasami nie zabije Omlet na kolacj jak najbardziej, z warzywami. Poza tym smacznie jesz, mo瞠 troszk za du穎 owoc闚 jak na redukcj, ale je郵i na tym chudniesz to ok.
Bia趾o... zaczn robi kasz jaglan na mleku sojowym. Tej pastelli jest tak tyci, tyci, a i tak nie smakowa豉 mi xD a co do owoc闚, to tylko p馧 banana i jab趾o, naprawd to du穎 xD?
Ok, dzi瘯i. Omlecik z warzywami na wiecz鏎.
forsvinn jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:52   #4528
Maddie
Wtajemniczenie

I trzy kiwi jeszcze widz, plus rodzynki i 簑rawina Owoce s zdrowe i w og鏊e, ale to jednak w璕le proste, na R warto je lekko ograniczy. A mleko to nie jest 廝鏚這 bia趾a - dodaj serek wiejski, twar鏬, homo naturalny, jajko.
Stary 2014-03-11, 18:58   #4529
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 413

Cytat:
Napisane przez bzebze Poka wiadomo嗆
U:
I: ciemna bu趾a z ziarnami na ciep這 z mas貫m, serem 鄴速ymi i 鈍ie篡mi warzywami(og鏎ek, pomidor, rzodkiewka, czerwona cebula, szczypiorek), 造磬a keczupu, ma豉 sa豉tka z wy瞠j wymienionych warzyw z serem feta
II: dwa du瞠 pieczone ziemniaki, du篡 talerz sa豉tek(marchewka z pietruszk,grecka etc.) (na mie軼ie )
III: soczewica zielona z warzywami(jaka mro穎nka plus wkrojona papryka, pomidory z puszki), ser 鄴速y do posypania, sa豉tka(sa豉ta lodowa, og鏎ek, ser feta, cebula, rzodkiewka, papryka)
IV: resztka soczewicy z obiadu pewnie b璠zie i tarta marchewka

Oceni kto?
Proosz o ocen
bzebze jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:46   #4530
zetuzetia
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 926
GG do zetuzetia

Dzisiaj u mnie:
I. kasza jaglana z jab趾iem+olej kokosowy
II. Sa豉tka: sa豉ta lodowa, rukola, pomidorki koktajlowe, og鏎ek, oliwki i 這so w璠zony + oliwa z oliwek
III. Paella: ry, bulion, pier z kurczaka, pomidory, groszek konserwowy, krewetki, z niewielk ilo軼i oliwy
IV. Koktajl: szpinak, banan, kiwi, troch oleju lnianego + 2 wafle ry穎we
V. Sa豉tka jak na drugie 郾iadanie, ale dodatkowo z jajkiem.
zetuzetia jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.