|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#4501 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
Dok豉dnie, my郵 瞠 dop鏦i nie budujemy a takiej masy, 瞠 ilo嗆 potrzebnego bia趾a po prostu jest ci瞛ka fizycznie do zjedzenia, to od篡wki bia趾owe mo積a sobie darowa, za tem Erena- pogl康owa pi徠eczka heheheh ![]() zerkn窸aby na moje jad這 ;* odk康 zastosowa豉m si do nowego planu kt鏎y pomog豉 mi uformowa - z ograniczeniem w璕li spoza warzyw i owoc闚 (nie licz望 sniadania i oko這treningowych) nikt mi nie komentuje jad這spis闚, samotna 瞠m!!
|
|
|
#4502 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 671
|
Cytat:
I: owsianka - 4. p豉tk闚, 2. domowego musli, mleko, jajko, ma豉 gruszka. II: trzy wafle ry穎we z w璠zonym indykiem, papryk i serem hit z ryk (zapomnia豉m upiec chleb ).III: pier z kurczaka pieczona w pesto z makaronem gryczanym i fasolk szparagow. IV: sa豉tka - lodowa, og鏎ek, papryka, oliwki, odrobina kukurydzy, p馧 puszki tu鎍zyka w sosie w豉snym i sos na oliwie. V: wiejski z pomidorem i bazyli. B璠 wdzi璚zna za ocen
|
|
|
|
|
#4503 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 254
|
Cytat:
og鏊nie si nie wa輳 odk康 zacz窸am diet tz. miesi帷 bo wiem 瞠 sie wystrasz jak wejd na ni , a ostatni raz si wa篡豉m gdzie na pocz徠ku wakacji i na pewno nigdy nie wa篡豉m tyle co teraz. btw mega mieszanka to znaczy ze zupa warzywna ze wszystkim , ziemniaki , kalafior , marchewka , troch makaronu (nie mam poj璚ia po co mama go da豉) pieczarki a dzi tak... : I 2 kromki grahama , jedna z serkiem naturalnym almette , pomidorem i cebul a druga z mas貫m , sa豉t lodow , indykiem w璠zonym i og鏎kiem + zielona herbata II Owsianka truskawkowa z activii i jab趾o III Zupka ry穎wa na 2 skrzyde趾ach i na po這wie kostki roso這wej + vegety troche , soli , pieprzu . I oczywi軼ie skrzyde趾a zjad豉m ![]() 1,5 h cardio i zaj璚ia cellu stop IV Jajko gotowane , troch w璠zonego indyka i og鏎ek . --i masa zielonej hebratki i wody
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
Cytat:
![]() Zak豉dam, 瞠 t逝szcze jakie dodajesz (np. do sma瞠nia, marynowania itp.)? Z wielko軼i porcji wierz w Tw鎩 rozs康ek, bo jako軼iowo jest ok. Jedyne, za co da豉bym opiernicz - ta ostatnia potrening闚ka Jaka taka mi si bidnawa wydaje, a po takim treningu (nie do嗆, 瞠 nogi dosta造 w ko嗆, to jeszcze doprawi豉 zumb) to nale瘸這by op璠zlowa porz康n porcj obiadow, nawet na R Chyba 瞠 znowu 幢e oceniam wielko嗆 porcji.
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Wtajemniczenie
|
Ily ma這 bia趾a, ma這 t逝szczu, ma這 jedzenia og鏊nie mi si wydaje.. kolacja marna, tym bardziej, 瞠 po 獞iczeniach, owsiank lepiej zrobi samemu, a kostki roso這we to te tak 鈔ednio. Liczysz kalorie?
|
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
U z trzech ostatnich dni. M霩gownica mi paruje od nat這ku wiedzy do przyswajania, apetyt mam jak smok
.Sobota I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: gruszk, cynamonem, orzechami w這skimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym Do kawy: 50 g mlecznej czekolady z mielon kaw i ziarnami kawy II Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu; p馧 woreczka br您owego ry簑; broku造 i kalafior gotowane na parze polane oliw z oliwek III 4 kromki ziarnistego chleba graham: 1. z jajem na twardo, serkiem pomidorowo-oliwkowym, rzodkiewk i sa豉t 2. z szynk, kremem chrzanowym, og鏎kiem kiszonym, pomidorem i sa豉t 3. z kie豚as wieprzowo-wo這w, kremem chrzanowym, og鏎kiem kiszonym, pomidorem i sa豉t 4. z grzybowym serem brie, pomidorem i sa豉t Wiecz鏎 z T: 200 ml imperialnego stoutu Niedziela I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: gruszk, cynamonem, orzechami w這skimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym Do kawy: 50 g mlecznej czekolady miodowej z ziarnami kakaowca Przek御ka: jab趾o II Makaron z pszenicy durum z mi瘰em mielonym z 這patki wieprzowej, cukini, pieczarkami, sosem pomidorowym i papryczkami chili III Makrela w璠zona; og鏎ek kiszony Poniedzia貫k (12 godzin poza domem - praca I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z kaw zbo穎w z: pomara鎍z, serekiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym Do kawy: 20 g mlecznej czekolady miodowej z ziarnami kakaowca Przek御ka: jab趾o II Grahamka z szynk, rzodkiewk, og鏎kiem kiszonym i sa豉t; grahamka z serem camembert, pomidorem i sa豉t (2 bu造 na raz, bo nie mia豉m czasu rozdzieli tego na 2 posi趾i, a poza tym bardzo zg這dnia豉m) Przek御ka: kilka suszonych 郵iwek III Kopiasty talerz zupy jarzynowej (kalafior, marchew, fasola szparagowa, ziemniaki, brukselka, pietruszka, por, seler) z mi瘰em z 獞iartki kurczaka i zio豉mi
od 10.7.2005 - T od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2014-03-10 o 19:25 |
|
|
|
#4507 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 254
|
Cytat:
wiem , 瞠 jest tego wszystkiego ma這. Ale og鏊nie to nie odczuwam 瘸dnej satysfakcji z diety jak du穎 jem , zanim zacz窸am diete to sobie nie 瘸這wa豉m wi璚 potrzebuje odskoczni . Wiem , 瞠 to 幢e ale od jutra do這輳 wi璚ej wszystkiego i nie b璠 przesadza . Dzi og鏊nie w豉郾ie wr鏂i豉m z fitnessu , jednak 2h by這.. 1 godz zaj耩 " cellu stop" a druga godz bie積ia na 2 partie i dos這wnie jak tylko wesz豉m do domu zrobi這 mi sie niedobrze , opad豉m z si a przede wszystkim z apetytu i zjad豉m na si貫 jab趾o i p馧 drugiego i od razu padam plackiem spa ..
|
|
#4508 | |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 5 832
|
Cytat:
1. Jajka b璠 robione na oliwie z oliwek, do tego mam pieczarki kt鏎e na tym podsma輳. Wiem, 瞠 t逝szcze te trzeba je嗆. Nie lubi raczej warzyw z oliw z oliwek (z jakimi wyj徠kami bo czasem np. suszone pomidory w oliwie zjem), dlatego zwykle u篡wam ok. 2-3 造瞠k dziennie do sma瞠nia mi瘰a. Mas豉 u篡wam sporadycznie bo nie lubi mieszania mas豉 z twarogiem a twar鏬 na chlebie jest dla mnie bardziej syc帷y od mas豉 ![]() 2. O nabiale dopiero co pisa豉m. Nie jestem w stanie z niego zrezygnowa i tyle. Raz zjem wi璚ej raz mniej a nie widz w zwi您ku z tym 瘸dnego problemu. Skoro ma by urozmaicenie to zwykle jest i mi瘰o i nabia, dzisiaj wysz這 gorzej (przez to chocia ta pomidorowa na mi瘰ie i jajka na kolacj bo chyba problem by by gdybym napisa豉 瞠 jem same jogurty
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
R:
1. kasza jaglana gotowana na mleku ry穎wym z serkiem wiejskim, orzechami i jab趾iem 2. 2 kromki chlebka cukiniowego z gravlaxem, olejem lnianym, papryk i kie趾ami cebuli 3. pulpety z mozzarell gotowane na parze, sur闚ka z marchwi, cukinii i selera naciowego, og鏎ki z zalewy 4. jogurt naturalny z mro穎nymi owocami le郾ymi, 2 kostki czekolady 90% 5. wrap z siemienia z tofu, avocado, pomidorem oraz past z soczewicy i czerwonego pesto + do filmu: seler naciowy, gar嗆 pestek dyni, sok wielowarzywny Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taaak jest oliwa z oliwek a zjadlam jednak na tej potreningowce 100 g tunczyka z puchy sur闚ke z marchewki z porem i dwa ziemniaki )
|
|
|
#4511 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 375
|
Solidne utrzymanie:
郾iadanie: owsianka ( 4 czubate 造磬i) na mleku migda這wym, z bananem, truskawkami, 造磬 mas豉 migda這wego i twarogiem p馧t逝stym. II 好iadanie: bu豉 razowa z ziarnami z mas貫m, jajkiem na p馧twardo, sa豉t rzymsk, pomidorem, szczypiorkiem i rze簑ch. Sok wyciskany z pomara鎍zy. Godzina basenu Obiad: spaghetti razowe z sosem z cukini, szpinakiem, pomidorkami cherry i pieczonym 這sosiem Podwieczorek: sa豉tka z sa豉ty rzymskiej, rukoli, fety, jab趾a, oliwek, pomidor闚, papryki i avocado. Kawa貫k ciemnej czekolady z nugatem do kawy z mlekiem. Kolacja : porcja barszczu ukrai雟kiego z ziemniakami, fasol, i mas warzyw, na 鈍ie篡ch burakach (pyszka, dawno nie jad豉m )
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-03-11 o 01:10 |
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#4512 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 478
|
Prosz o ocen
Moje R : I : 5 造瞠k p. owsianych , po這wa pomara鎍zy,po這wa jab趾a, 1 kiwi, 造磬a pestek dyni, 4 migda造, 2 郵iwki suszone, 5 造瞠k jogurtu naturalnego, p馧 造瞠czki miodu II : kromka chleba pe軟oziarnistego z twarogiem p馧t逝stym i po這wa banana O : 1/2 woreczka kaszy j璚zmiennej z piersi z kurczaka i warzywami posypane 造磬 sezamu P : Kromka pe軟oziarnistego chleba z 1/2 wie郾iaka K : 3 gar軼ie szpinaku z 造磬 oliwy z oliwek i octem, po這wa piersi z kurczaka , jajko sadzone , szklanka soku marchwiowego .
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
jad這spis R, dzie treningowy
I - placuszki owsiane (5 造瞠k p豉tk闚 owsianych, 造磬a 簑rawiny suszonej, jajko, 2 造磬i serka wiejskiego, szczypta soli), kiwi, odrobina miodu II - makrela w璠zona, rzozdkiewki III - jab趾o, kefir z koperkiem IV - kotlet mielony z indyka i 這patki wieprzowej, puree z korzenia selera, z 造磬 jogurtu naturalnego, pomidor TRENING PLEC紟 (wios這wanie sztang, wyprost tu這wia w opadzie podpartym, maszyna na najszerszy grzbietu i biceps ) + TRENING BRZUCHA, zumbaV - puszka tu鎍zyka 100g, puree z selera, troch fasoli czerwonej
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-03-11 o 11:34 |
|
|
|
#4514 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 279
|
R / (t szynk piek豉m sama by這 p馧 na p馧 (0,5kg) drobiu i karczka)
Erena, agaczini prosz zerknijcie ![]() 9 kajzerka wieloziarnista smarowana 造瞠czk oliwy, cienki plasterek pieczonej szynki drob-wieprz., 1/2 pomidora, jajecznica z 2 jaj z cebulk na 造盧e oliwy 11 przek御ka gar嗆 ziaren: s這necznik i p豉tki w migda豉ch 13 szklanka ug. ciemnego makaronu, 造磬a oliwy, grubszy plaster pieczonej szynki drob-wieprz., 獞ik豉, og鏎ek kiszony szklanka soku 鈍ie穎 wyciskanego z buraka, ma貫go jab趾a i 2 marchewek 16 plaster szynki, ok 60g serka wiejskiego, 1/2 pomidora 18 przed treningiem/ owsianka: 5 造瞠k, jajko, 造磬a budyniu, 100g serka wiejskiego 20:20 pa趾a z kurczaka, kromka 篡tnia cienko z szynk |
|
|
|
#4515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przed treningiem mo瞠sz te dorzuci owoc jako 廝鏚這 w璕li prostych do owsianki. Jak wygl康a Tw鎩 trening tego dnia? uwielbiam sok z buraka i jab貫k <3
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
Jakosciowo super, wielkosc porcji na moje oko ok, zreszta to samo wyjdzie w praniu
![]() Chyba tylko ewentualnie zamienilabym miejscami obiad (z makaronem) i potreningowke, ale to kwestia przyzwyczajenia so duuuzych posilkow potreningowych. Agaczini dobrze gada, warto urozmaicic zrodla wegli, no i warzywa so kazdego posilku, a tak to ok Edytowane przez Erena Czas edycji: 2014-03-11 o 10:34 |
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 036
|
wrzucam eRk, zerknie kto?
![]() ograniczam nabia ![]() 1. Owsiany pudding truskawkowo-bananowy (zblendowane 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych + ma造 banan + truskawki) posypany 造磬 pra穎nych p豉tk闚 migda堯w i kawa趾iem gorzkiej czekolady z nadzieniem karmelowym. 2. 2 kromki chleba 篡tniego z mas貫m: sa豉tami, kotlecikiem z ciecierzycy, og鏎kiem kiszonym i musztard / szynk i plasterkiem 鄴速ego sera; kawa z mlekiem sojowym (wiem, 瞠 sojowe to nie najlepszy wyb鏎, ale dosta豉m kartonik, wyko鎍z i b璠zie jakie domowe ro郵inne). Jillian Michaels: Yoga Meltdown level 1 3. 2 pe軟oziarniste nale郾iki z gotowanymi warzywami (broku造, kalafior, fasolka), piersi kurczaka i sosem z pomidor闚 z puszki, czosnku i zi馧. 4. Gar軼 mieszanki studenckiej, 2 mandarynki. 5. Sa豉tka z parowanych broku堯w, 這sosia w璠zonego na gor帷o i kukurydzy. poza tym oko這 2 litry wody i jakie herbatki owocowe. |
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 474
|
Witam, prosz o ocen R.
: Owsianka (3 造磬i p豉tk闚, p馧 szklanki wody, p馧 szklanki mleka, 3 suszone 郵iwki,p馧 jab趾a) II : KOKTAJL szpinak, p馧 banana i p馧 jab趾a O: zupa krem z groszku i marchewki P: gar嗆 suszonych owoc闚 K: sa豉tka broku這wa : 4 placuszki owsiane z jab趾iem i serkiem nat. II : twaro瞠k z og鏎kiem O: dorsz pieczony, 3 造磬i ry簑, brukselka P:serek wiejski z sa豉ta K:gotowany kalafior z przyprawami : jogurt naturalny z otr瑿ami, 造磬a 簑rawiny i 3 daktylami II : p馧 jab趾a i p馧 pomara鎍zy z cynamonem O: szklanka razowego penne ze szpinakiem, kurczakiem i fet P: sa豉ta,kie趾i rzodkiewki, og鏎ek plus jogurt nat. K: twaro瞠k z jajkiem plus 2 kromki wasy : owsianka ze 郵iwk II : koktajl bananowo-mleczny plus p馧 jab趾a i p馧 ma貫j pomara鎍zy O: makaron razowy z sosem brokulowo-pieczarkowym P: serek wiejski i kromka vasy K: sa豉tka z pomidorem i rukol : jogurt naturalny z jab趾iem i wyci郾i皻ym sokiem grejphrutowym II : koktajl szpinak plus marchew plus jab趾o O: 4 造磬i p璚zaku plus warzywa w curry z kurczakiem i sosem jogurtowym P: brukselka K: sa豉tka z kalafiora,jajka,sloneczni ka i rukoli oczywi軼ie 獞iczenia, zielona herbata i kawa z cykori.
|
#4519 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 279
|
dzi瘯i dziewczyny
agaczini , co w stylu fitness blender 45 minut+ abs mel b |
|
|
|
#4520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale poza tym super. Brzmi bardzo smakowicie |
|
|
|
|
#4521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No to moja eR: I: owsianka z serkiem homo naturalnym, truskawkami i p豉tkami migda堯w. II: dwie kromki domowego chleba z mas貫m, 這sosiem w璠zonym, jajkiem na twardo i pomidorem; jab趾o. III: makaron ry穎wy z indykiem i pieczarkami w sosie pomidorowym. IV: wiejski z 造磬 domowego mas豉 migda這wego. V: sa豉tka z lodowej, papryki, og鏎ka, oliwek i w璠zonego kurczaka z sosem na oliwie. |
||
|
|
|
#4522 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 375
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 413
|
U:
I: ciemna bu趾a z ziarnami na ciep這 z mas貫m, serem 鄴速ymi i 鈍ie篡mi warzywami(og鏎ek, pomidor, rzodkiewka, czerwona cebula, szczypiorek), 造磬a keczupu, ma豉 sa豉tka z wy瞠j wymienionych warzyw z serem feta II: dwa du瞠 pieczone ziemniaki, du篡 talerz sa豉tek(marchewka z pietruszk,grecka etc.) (na mie軼ie )III: soczewica zielona z warzywami(jaka mro穎nka plus wkrojona papryka, pomidory z puszki), ser 鄴速y do posypania, sa豉tka(sa豉ta lodowa, og鏎ek, ser feta, cebula, rzodkiewka, papryka) IV: resztka soczewicy z obiadu pewnie b璠zie i tarta marchewka Oceni kto? |
|
|
|
#4525 |
|
BAN sta造
Wiadomo軼i: 884
|
Oceni kto moje R? Prosz bardzo 豉dnie
![]() 好iadanie: kasza jaglana (nie licz 造磬ami ;]) + troch 簑rawiny, troch rodzynek, sezamu, 3 kiwi i p馧 banana II 郾iadanie: jab趾o + bu趾a grahamka z sa豉t, w璠lin i 2 pomidorkami suszonymi Obiad: kuskus z filetem gotowanym na wodzie i porz康n porcj szpinaku Podwieczorek: dwie kromki chleba pe軟oziarnistego z sa豉t, w璠lin, bardzo lekko posmarowane pastell grzybow, bardzo leciutko ![]() Kolacja: NIE mam pomys逝. Tak dzisiaj marnie z bia趾iem, mo瞠 omlet z dw鏂h jajek i t逝szczu nie by這 to na oliwie? Ca造 dzie woda + herbata zielona. |
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Omlet na kolacj jak najbardziej, z warzywami. Poza tym smacznie jesz, mo瞠 troszk za du穎 owoc闚 jak na redukcj, ale je郵i na tym chudniesz to ok.
|
|
|
|
|
#4527 | |
|
BAN sta造
Wiadomo軼i: 884
|
Cytat:
Ok, dzi瘯i. Omlecik z warzywami na wiecz鏎. |
|
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
I trzy kiwi jeszcze widz, plus rodzynki i 簑rawina
Owoce s zdrowe i w og鏊e, ale to jednak w璕le proste, na R warto je lekko ograniczy. A mleko to nie jest 廝鏚這 bia趾a - dodaj serek wiejski, twar鏬, homo naturalny, jajko.
|
|
|
|
#4529 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 413
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj u mnie:
I. kasza jaglana z jab趾iem+olej kokosowy II. Sa豉tka: sa豉ta lodowa, rukola, pomidorki koktajlowe, og鏎ek, oliwki i 這so w璠zony + oliwa z oliwek III. Paella: ry, bulion, pier z kurczaka, pomidory, groszek konserwowy, krewetki, z niewielk ilo軼i oliwy IV. Koktajl: szpinak, banan, kiwi, troch oleju lnianego + 2 wafle ry穎we V. Sa豉tka jak na drugie 郾iadanie, ale dodatkowo z jajkiem. |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

Na czym byla robiona zupa pomidorowa? Z uwag "upier.liwych":
Ja trzymam sie (i trzymalam bedac na redu) takiej zasady: jesli w ciagu godziny-poltorej po treningu nie bylam w stanie zjesc pelnego posilku potreningowego, to bezposrednio po nim wciagalam na szybko troche wegli, a potem normalnie jadlam potreningowke. W redukcji mi to nie przeszkodzilo. Z tym ze zamiast wafli ryzowych z miodem polecam jednak jakis owoc
Odzywki bialkowej sama uzywam, wiec bylabym hipokrytka krytykujac ten pomysl, ale mimo wszystko uwazam ja za zasadna dopiero wtedy, kiedy z roznych powodow ciezko jest pokryc zapotrzebowanie na bialko z normalnego jedzenia

).
i na pewno nigdy nie wa篡豉m tyle co teraz.
.

62->61->60->59->58->57

Tylko o ile w ciagu dnia sie o to nie czepiam, o tyle rano jednak przydaloby sie jakies konkretne zrodlo bialka "po nocy"
)