Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 17:08   #4501
Antibia86
Rozeznanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a miałyście robione badanie na paciorkowca?
Koleżanka jest też w ciąży i jej takie badanie zlecił, fakt że miała swego czasu z tym problem ale mi mówi że gin jej mówił że teraz robi się takie badanie bo możemy nie wiedzieć a go mamy i że to jest niebezpieczne przy porodzie dla dziecka, aż jutro swojego zapytam
nie wiem czy o to chodzi ale mój gin mi mowi że w 35 tyg będzie mi robił wymaz i że własnie przed porodem sie robi
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:08   #4502
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wiecie co no ręce, nogi i cycki mi opadły.
Pisałam, że pościel przyszła ale nie oglądałam jej tak dokładnie. Dopiero jak tż wrócił to razem z nim rozpakowywałam wszystko. Zamawiałam 2 komplety dla siebie i dla znajomej i co się okazało?
Do mojego kompletu w rozmiarze 135x100 przysłali wypełnienie 120x90, a zamiast poszewki na poduszkę, drugą poszewkę na kołdrę Niby pierdoła ale trochę zachodu teraz trzeba bo wysyłka i w ogóle. Mam nadzieję, że jakiegoś kuriera przyślą po paczkę i wszystko szybko załatwimy.

Mało tego - napisałam maila do gościa u którego kupiłam łóżeczko/materac/przewijak kiedy wyśle paczkę to mi odpisał (tydzień temu zamawiałam!) że czekał na dostawę przewijaków ale właśnie dziś się okazało, że ten kolor, który kupiłam jest niedostępny.... zażyczyłam sobie zwrot gotówki, ciekawe jak szybko przyjdzie przelew i przesyłka z pozostałymi rzeczami...

No to się wygadałam

Dzięki za opinię. To chyba fridę kupię... zastanawiałam się też nad taką gruszką z canpola przezroczystą. Można ją rozkręcić do mycia. Myślicie, ze się przyda?

Ale fajowe! Oba bardzo ładne!

Ale macie fajnie z tymi znajomymi. Buty mega! I w ogóle widzę mnóstwo różnych ładnych rzeczy tam na kupie. A przeglądałś te pajace tak na długość czy tylko na metki patrząc? Bo może niektóre wyjdą takie duże 62, że prawie 68 a inne małe, że prawie 56 Nie wiem czy skumałaś...

Jakoś nie widzę wkładania takiemu maluszkowi rajstop, więcej się napocisz niż to wszystko warte No ale skoro takie ładne były hhihihi

A jaki kolor? Bo wszystko wskazuje na to, że my też kupimy lareta, z kolekcji Black, kolor 05 czyli beżowo-czarny.

Dobrze, że kasa wróciła.

Co zrobiłaś z wanienką?? Chodzi o to, że teściowa wymyśliła używkę?
Dziwne, że nie było w tesco żadnej, ale spokojnie jeszcze znajdziesz. Jakby co to w smyku też nie są jakieś bardzo drogie. Kilka złotych przebicia.
Herbatek nie kupuję, nie chcę podawać. W ogóle w zimie to nie ma co dopajać wg mnie. A na laktację słyszałam, ze dobra jest ta Bocianek. Za to kawa obrzydliwa!

Daga Passo wygląda na zgrabniejszy chyba. Jest trochę lżejszy od Lareta, ale mnie się nie podoba białe bawełniane wykończenie w gondoli i budach (w gondoli i spacerówce). Oba fajnie się składa ale w całkiem inny sposób. No i w Larecie bardziej mi się widzi spacerówka, tzn. w Passo nie podoba mi się wór jaki się robie z tyłu - ta buda tak zwisa pomięta. Passo ma chyba porządniejsze podnoszenie plecków w gondoli i ładniejszą torbę. Tyle z moich obserwacji.
a gdzie tego BOCIANKA mogę dostać w aptece?;>
No najpierow T miała kupić, potem powiedziałą ze da nam używaną po 2 dzieci a na koniec jesteśmy skłóceni i nie rozmawiamy ze sobą w ogóle wiec i jej wanienki niezależnie jaka byłaby to nie chce.
Stary 2013-09-03, 17:11   #4503
daga 13
Raczkowanie

Cytat:
Pisałam, że pościel przyszła ale nie oglądałam jej tak dokładnie. Dopiero jak tż wrócił to razem z nim rozpakowywałam wszystko. Zamawiałam 2 komplety dla siebie i dla znajomej i co się okazało?
Do mojego kompletu w rozmiarze 135x100 przysłali wypełnienie 120x90, a zamiast poszewki na poduszkę, drugą poszewkę na kołdrę Niby pierdoła ale trochę zachodu teraz trzeba bo wysyłka i w ogóle. Mam nadzieję, że jakiegoś kuriera przyślą po paczkę i wszystko szybko załatwimy.

Mało tego - napisałam maila do gościa u którego kupiłam łóżeczko/materac/przewijak kiedy wyśle paczkę to mi odpisał (tydzień temu zamawiałam!) że czekał na dostawę przewijaków ale właśnie dziś się okazało, że ten kolor, który kupiłam jest niedostępny.... zażyczyłam sobie zwrot gotówki, ciekawe jak szybko przyjdzie przelew i przesyłka z pozostałymi rzeczami...

No to się wygadałam

Dzięki za opinię. To chyba fridę kupię... zastanawiałam się też nad taką gruszką z canpola przezroczystą. Można ją rozkręcić do mycia. Myślicie, ze się przyda?

Ale macie fajnie z tymi znajomymi. Buty mega! I w ogóle widzę mnóstwo różnych ładnych rzeczy tam na kupie. A przeglądałś te pajace tak na długość czy tylko na metki patrząc? Bo może niektóre wyjdą takie duże 62, że prawie 68 a inne małe, że prawie 56 Nie wiem czy skumałaś...

Jakoś nie widzę wkładania takiemu maluszkowi rajstop, więcej się napocisz niż to wszystko warte No ale skoro takie ładne były hhihihi

A jaki kolor? Bo wszystko wskazuje na to, że my też kupimy lareta, z kolekcji Black, kolor 05 czyli beżowo-czarny.

Dobrze, że kasa wróciła.

Dziwne, że nie było w tesco żadnej, ale spokojnie jeszcze znajdziesz. Jakby co to w smyku też nie są jakieś bardzo drogie. Kilka złotych przebicia.
Herbatek nie kupuję, nie chcę podawać. W ogóle w zimie to nie ma co dopajać wg mnie. A na laktację słyszałam, ze dobra jest ta Bocianek. Za to kawa obrzydliwa!

Daga Passo wygląda na zgrabniejszy chyba. Jest trochę lżejszy od Lareta, ale mnie się nie podoba białe bawełniane wykończenie w gondoli i budach (w gondoli i spacerówce). Oba fajnie się składa ale w całkiem inny sposób. No i w Larecie bardziej mi się widzi spacerówka, tzn. w Passo nie podoba mi się wór jaki się robie z tyłu - ta buda tak zwisa pomięta. Passo ma chyba porządniejsze podnoszenie plecków w gondoli i ładniejszą torbę. Tyle z moich obserwacji.

Dziękuję bardzo za cenne spostrzeżenia o to mi chodziło,
niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi
muszę koniecznie pojeździć po sklepach znaleźć tego passo i sobie go obejrzeć.
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:12   #4504
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

A jaki kolor? Bo wszystko wskazuje na to, że my też kupimy lareta, z kolekcji Black, kolor 05 czyli beżowo-czarny..
My polujemy na jakąś używkę w dobrym stanie, bardzo mi się podoba kolor 03 z tej kolekcji i taki bym chciała znaleść

A to pech z tą pościelą.. ale chyba da radę odkręcić na koszt sprzedawcy? no bo to w końcu ich błąd.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:14   #4505
daga 13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
nie wiem czy o to chodzi ale mój gin mi mowi że w 35 tyg będzie mi robił wymaz i że własnie przed porodem sie robi
Tak tak to o to chodzi bo znajoma miała miesiąc przed porodem robione
Stary 2013-09-03, 17:14   #4506
kyte
Wtajemniczenie

Wróciłam z miasta
Byłam w rossmanie i kupiłam już parę kosmetyków:
z babydream kupiłam krem chroniący przed zimnem, płyn do kąpieli,chusteczki nawilżające,i wkładki laktacyjne z hippa kupiłam oliwkę , a do pupki mam alantan polecany przez moje koleżanki, pytałam się w aptece jaka jest różnica między alantanem a linomagiem, pani powiedziała że w zasadzie żadnej różnicy nie ma.

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

zaraz wrzuce zdjecia,ale jeszcze wam tylko opowiem o babci klozetowej
latalam dzis po miescie dosc dlugo,no i wiadomo,pecherz malo pojemny...weszlam do takiego CH (tak to mozna nazwac,chociaz malutka to galeria), lece do kibelka,siedzi pani i napis,ze toaleta platna 1zl. Z siatami zatrzymalam sie,grzebie w poszukiwanu portfela i udalo mi sie znalezc,ale zero drobnych tylko 50zl banktnot i pytam Pani czy ma wydac usmiechajac sie do niej,Pani na to ze nie..no to mowie,ze mam 2gr.jedynie i pytam czy moge w takim razie juz wejsc bez tej 1zl.Pani (stara baba) mowi do mnie "ale skad ja mam wiedziec,ze mi pani odda pozniej" ???!!!! no to zdebialam...usmiechnelam sie do kobity i mowie "wie Pani co,w ciazy jestem,z brzuchem mam latac po sklepach w poszukiwaniu tej zlotowki"...i odchodzac krzyknelam jeszcze do niej "nie wstyd Pani?"...mam tylko cicha nadzieje,ze chociaz buraka srzelila.no odmowic kobiecie w ciazy wc,bo mialam 50zl w banknocie...powalilo mnie tooby spac nie mogla
Mam nadzieję że naprawdę zrobiło jej się głupio, straszna kobieta.
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Zakupy Każdy ciuszek około 6, 7 zł. Wszystko w stanie idealnym.
cuuudoo

Cytat:
Najlepsze jest to że lekarz mowi że jak na 30 tydz to jest powyżej sredniej krajowej wagowo ale ze ma długie kości więc powinien byc wysoki...więc o co chodzi???Piotrek w tym okresie wazył 1300g
aaa tam teściowe tak mają że lubią sobie pogadać
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tak i ręczny i elektryczny

kombinezony Wam pokazuję biały jest malutki, taki na rozmiar 50 cm a granatowy 50- 56 cm
śliczne
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

i już nie biore wszystkiego jak leci - dużo odrzuciłam, np. kurtka co mi się w ogole nie podobala, lekko zmechacone body...i tak mam tego tyle i pewnie jeszcze będę mieć, że bez sensu
Ale rzeczy!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:15   #4507
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nic, czas na warzywne zakupy. Idziemy po składniki do leczo na obiadek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzidzia błagam Leczo
Cytat:
jak ją teraz pokazywali, to ona totalnie bez emocji wysłuchiwała mowy końcowej prokurator

ja nie wiem, kara śmierci dla niej powinna być, tak dla ostrzeżenia dla inych

i w ogóle dzisiaj zaczyna się proces o zabójstwo Szymonka
Może jestem nienormalna , ale jak dla mnie powinni takie babska podwiązywać , tak aby dzieci już nie mogły mieć . Swoją szansę wykorzystały ..
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Zakupy Każdy ciuszek około 6, 7 zł. Wszystko w stanie idealnym.
Same piękności
Cytat:
Załącznik 5390604Załącznik 5390605Załącznik 5390606
Kurde , aż się chce mieć chłopczyka
A zające
Cytat:
A smakowały? Ciasto na faworki trzeba walić dobre 15 minut wałkiem, żeby się napowietrzyło..waliłaś?
!!!!!!
Walić wałkiem ?
Dobre były , ale nie takie jak od mamy Tak jakby za mało wyrosły ..
Cytat:
wogole się drazliwa stalam ostatnio...wczoraj do tesciowej pisze smsa że mały juz 1800waży i że lekarz mówi że bedzię dlugi i szczupły a ona do mnie że dziecko mam wychudzone?????
CO ??? Daj jej numer do Teściowej RYBY , niech sobie porozmawiają na ten temat
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A tu wrzuce ciuszki poukładane dwie górne półki to śpioszki i body, potem spodenki sukienki , bluzy i jakieś spodenki znów. A dzisiaj wyprałam dwie pralki i mam jeszcze 4 reklamówki plus 2 kartony
Ja myślałam że jestem zasypana po uszy . Ide się schować
Cytat:
Da sie dogadac w tym temacie ale to na priw,bo mnie zaraz zablokuja za reklame
Ja też ! Ja też !

Pierwszy raz w ciąży pomalowałam paznokcie u rąk . Tz się śmieje że teraz , kiedy zaraz będę musiała je zmyć .

A i muszę się pochwalić - złożyłam moja furę Stoi na dole póki co , a ja co przejdę to muszę tak sobie po huśtać choć troszkę

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:17   #4508
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zjadłam knedle w pozycji leżącej bo tak bolą mnie plecy jak siedzę
mnie też, układałam ciuchy na siedząco no masakra jakaś

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:19   #4509
maomami
Wtajemniczenie

Hej mamusie, ja dzisiaj musiałam wstać rano i zawieźć brata do szkoły, później pochodziłam troche po sklepach, byłam u koleżanki i tak mi cały dzień zleciał.
Chodzę już jak kaczka, tempem żółwia. Kupiłam w rossmanie dzisiaj krem na każdą pogodę z nivea bo był po 9,99. Muszę jeszcze zamówić ochraniacz na przewijak i na materacyk taki przed przesiusianiem.

Nie cytuję przepraszam, ale:
Piękne zakupy Miki i Pepper
Gratuluję wczorajszych wizyt i dużych już dzieciaczków

Ogólnie nie mogę ostatnio spać w nocy, najpierw nie mogę zasnąć, dużo czasu mi to zajmuje a później każdy ruch i się budzę, jest mi nie wygodnie. Już wczoraj się rozpłakałam mężowi i powiedziałam że jest mężczyzną i ma zrobić coś żebym mogła zasnąć na brzuchu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:22   #4510
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

No to się wygadałam

Dobrze, że kasa wróciła.

nie patrzyłam na metki,bo tak jak piszesz z tym bywa różnie...
ale przykladalam do jednego wzorcowego tylko nie wiem czy on akurat był dobrze oznaczony
wyjdzie w czasie użytkowania
Stary 2013-09-03, 17:24   #4511
maomami
Wtajemniczenie

Aaaaa zapomniałam, ja też dzisiaj dostałam potwierdzenie z warsztatów Mamo to ja troszkę nas będzie

Stary 2013-09-03, 17:26   #4512
daga 13
Raczkowanie

Ktosiula - a te rajstopki to kupiłam nie wiem po co ale są urocze, a dziecka męczyć na pewno nie będę, ale one będą dobre tak na 2-3 miesiące, szwagierki syn tak właśnie chodził, w body i rajstopkach.

Acha i dzięki za odp dot paciorkowca
Stary 2013-09-03, 17:29   #4513
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzidzia błagam Leczo

Może jestem nienormalna , ale jak dla mnie powinni takie babska podwiązywać , tak aby dzieci już nie mogły mieć . Swoją szansę wykorzystały ..

Same piękności

A zające

Walić wałkiem ?

Ja też ! Ja też !

Pierwszy raz w ciąży pomalowałam paznokcie u rąk . Tz się śmieje że teraz , kiedy zaraz będę musiała je zmyć .

A i muszę się pochwalić - złożyłam moja furę Stoi na dole póki co , a ja co przejdę to muszę tak sobie po huśtać choć troszkę
a wstawiłas zdjęcie i ja przoczyłąm czy nei wstawiłąs?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Aaaaa zapomniałam, ja też dzisiaj dostałam potwierdzenie z warsztatów Mamo to ja troszkę nas będzie
ja też , ale do Katowic 9 września ;D
O matko to za tydień
musze męza przekonać

A był ktos w poprzedniej turze na tych warsztatach? ;>
Stary 2013-09-03, 17:29   #4514
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiula - a te rajstopki to kupiłam nie wiem po co ale są urocze, a dziecka męczyć na pewno nie będę, ale one będą dobre tak na 2-3 miesiące, szwagierki syn tak właśnie chodził, w body i rajstopkach.

Acha i dzięki za odp dot paciorkowca
ja tez tak chce ubierać
najpierw pewnie ciągle pajace, a potem wlasnie bodziak i rajstopki

te na 56 często są dobre nawet do 68

ja mam na razie tylko jedne, jeszcze z 2 pary chce kupic
Stary 2013-09-03, 17:30   #4515
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Koleżanka jest też w ciąży i jej takie badanie zlecił, fakt że miała swego czasu z tym problem ale mi mówi że gin jej mówił że teraz robi się takie badanie bo możemy nie wiedzieć a go mamy i że to jest niebezpieczne przy porodzie dla dziecka, aż jutro swojego zapytam
Pacirkowca się robi koło 35 tyg, na końcówce. Wymaz z pochwy lub z pochwy i odbytu. To badanie jest obowiązkowe.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a gdzie tego BOCIANKA mogę dostać w aptece?;>
No najpierow T miała kupić, potem powiedziałą ze da nam używaną po 2 dzieci a na koniec jesteśmy skłóceni i nie rozmawiamy ze sobą w ogóle wiec i jej wanienki niezależnie jaka byłaby to nie chce.
Ponoć jest z nim problem w aptekach, ale można kupić na allegro lub w dzieciowym sklepie, takim co ma wszystko niezbędne do wyprawki. Zobacz może zamówisz sobie wanienkę i herbatkę u jednego sprzedawcy na all. Ale w aptece też możesz zapytać.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
My polujemy na jakąś używkę w dobrym stanie, bardzo mi się podoba kolor 03 z tej kolekcji i taki bym chciała znaleść

A to pech z tą pościelą.. ale chyba da radę odkręcić na koszt sprzedawcy? no bo to w końcu ich błąd.
No ja myślę, grosza nie dołożę do tego interesu :P W moim kolorze widziałam sporo używek ale wszystkie 3w1 a ja chcę fotelik maxi cosi. No i jak mam kupić za 800 zł 3w1 i dokupować adaptery i fotelik...sama nie wiem....Nowy 2w1 kupię za 1200 zł.

Cytat:

Walić wałkiem ?

Trzeba tak jakby składać ciasto już wyrobione, ubijać walkiem i znowu skladać i tak w kółko :P

Zrób zdjęcia wózka! Podziel się z nami tą radością!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:32   #4516
daga 13
Raczkowanie

Cytat:
ja tez tak chce ubierać
najpierw pewnie ciągle pajace, a potem wlasnie bodziak i rajstopki

te na 56 często są dobre nawet do 68

ja mam na razie tylko jedne, jeszcze z 2 pary chce kupic

o właśnie tak
Stary 2013-09-03, 17:33   #4517
maomami
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/materac-pianka-kok...506033742.html mam pytanie czy taki materacyk jest dobry???

Stary 2013-09-03, 17:34   #4518
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
mam to samo, szczególnie wieczorem...ostatnio M. musial mnie masowac, bo myslalam,ze się z bolu zaplacze

mój tez dziś cos spokojny...ale za bardzo nie miałam czasu posiedzieć, wiec nawet się nie wczuwałam

mam tak czysto,ze az milo

M. wczoraj pomyl podłogi i okna

ja poscieralam kurze

znajomi z pracy dziś maja do mnie przyjść, fajnie! stesknilam się za nimi już trochę

ale do pracy bym nie wrocila

aha, no i witam w 27 tygodniu

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:35   #4519
ryba91
Zakorzenienie

ale mnie ciągnie w pachwinach..

możecie się "wyciagać?" bo ja mam wtedy taaaaaaaakie bóle że umieram, nawet nie mogę wyciagnąć nóg przed siebie.. wiecie o co chodzi,nie?

mąż namawia mnie na tv cyfrową w jakimś najtańszym abo..
Stary 2013-09-03, 17:36   #4520
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
zdjecie reszy zajacowej gromady,ale te juz "poszly" w ludzi
O kurdę
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
A ja po wizycie u gina i kurde wazęj uż 98 kg do końca ciąży zostało 3 miesiące, więc dojdę do setki???Wszystko dobrze a to że boli przy chodzeniu to normalne i muszę wytrzymać i tyle. KOlejna wizyta za 4 tyg, i znów mocz i krew
))
Nie przejmuj się , będziemy razem zrzucać )
A jaka była Twoja waga początkowa ? Ile niby przytyłaś ?
Cytat:
tak i ręczny i elektryczny

kombinezony Wam pokazuję biały jest malutki, taki na rozmiar 50 cm a granatowy 50- 56 cm
Szukam właśnie takiego jak ten workowaty . A w póleczkach ładny porządeczek Ja mam taki sam pod przewijakiem , na początku układałam teraz już wrzucam :P
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Hello dziewczyny
ale noc, młode tak się na mnie ułożyło, że miałam gigantyczną gule z prawej strony, twardą jak skała. Zaczynam wariować, że coś jest nie tak, bo na lewej stronie nic nie ma, a na prawej taka bulwa że szok
Wszystko gra , mały dupke pewnie wypina - choć u mnie się okazało że to kolanka

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-03, 17:42   #4521
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
aha, no i witam w 27 tygodniu

Cytat:
jeszcze nie
Cytat:
Pacirkowca się robi koło 35 tyg, na końcówce. Wymaz z pochwy lub z pochwy i odbytu. To badanie jest obowiązkowe.
nie każdy lekarz daje skierowanie na paciorkowca słyszałam już parę razy że jakaś ciężarna nie dostała więc raczej obowiązkowe nie jest, dopiero jak się upomniała to dostała

barszczyk się gotuje idę zaraz ziemniaczki obierać

Domi dzisiaj nie zaglądała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:45   #4522
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Issia, ja się dostałam na warsztaty Mamo to ja w Krakowie

Oczywiście mózg mnie rozbolał więc się kimnęłam i teraz ledwo na oczy patrzę. Jestem w czarnej dupie w zielone z kropki z nauką.

Mya, możesz pól wątku ciuszkami obdarować
No przecie mówiłam, że na trojaczki mam ale znając mnie to 3/4 założę, nie będę się wczuwac
Cytat:
Dzidzia błagam Leczo

Same piękności

A zające

Walić wałkiem ?

Ja też ! Ja też !

Pokazuj szybko

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:52   #4523
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/materac-pianka-kok...506033742.html mam pytanie czy taki materacyk jest dobry???
Jak dla mnie to dobry
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale mnie ciągnie w pachwinach..

możecie się "wyciagać?" bo ja mam wtedy taaaaaaaakie bóle że umieram, nawet nie mogę wyciagnąć nóg przed siebie.. wiecie o co chodzi,nie?

mąż namawia mnie na tv cyfrową w jakimś najtańszym abo..
My mamy polsat cyfrowy na 39 zł miesięcznie, ale i tak nie ma co oglądać
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 18:01   #4524
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Moja przyjaciółka miała. I to nie jest refundowane, ale ważne podobno. Zwłaszcza przy porodzie SN, bo jak się ma tego paciorkowca, to trzeba podać dziecku antybiotyk. Ten dziad nazywa się GBS- streptokoki bodajże
Ja ostatnio pytałam o to położna , bo wiem że w PL to ważne , ze sprawdzają a tu przecież nikt nie patrzy Do środka , zero wymazów ..
A ona mi mówi że tu się wszystkim to podaje wrazie co ..
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Pokazuj szybko
Zaraz zrobie jakąś fotke tylko się na telefon przesiądę ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-03, 18:06   #4525
nemosek
Zakorzenienie

Beatka Śliczne focie A mąż dał się namówić na kilka ujęć? Czy to tylko sesja indywidualna?

I tylko 7 tygodni

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mam identycznie
Cytat:
Ejj ja też tak siedzę

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Kabriela, Lineczka

Beatka super foteczki

Mam takie pudełeczko na odcisk nózki i rączki Ani,co Domi wstawiała, wyszło super, miałam tez taką ramkę z glinką- tam nie wyszło nic, nie wiem, może nie umieliśmy zrobić dobrze, ale generalnie nie polecam. A ten odlew brzucha, to jakoś tak dziwnie na mnie podziałał, jak to zobaczyłam coś jak te "żywe" lalki

Wczoraj zgaga chciała mnie zabić niby się nie dałam, ale już się znów zaczyna

A i zrobiłam wczoraj pierwszą turę pranka A dziś powinien kurier wpaść z paczuszką dla niuni

Miłęgo dnia
A co tam ciekawego kupiłaś

Cytat:
Beatko śliczne .

Dziewczyny, bo tak spojrzalam na jedno z tych zdjęć-wy też na leżąco prawie brzucha nie macie?

No właśnie prawie w ogóle go nie widać,taka górka trochę wystająca.

Cytat:
Zajrzałam na szybko

Też dostałam maila z Mamo to ja, potwierdzającego warsztaty.

Wyszły mi rozstępy Dwa póki co, ale swędzi mnie w dwóch kolejnych miejscach, więc spodziewam się większej ilości a myślałam, że mnie ominą.. Moja mama nie miała na brzuchu wcale- tylko na udach. Na 7 ciąż- w jednej jej wyszły. A ja mam na brzuchu

Wracam do hinduizmu
Może wyszły sobie dwa i już więcej się nie pojawi

Paulina za tydzień.Jeszcze 10 okrągła liczba

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 18:06   #4526
ryba91
Zakorzenienie

Maomami- ja mam tkai materac własnie kokos gryka pianka ale ja stacjonarnie za 80 zł kupowałam

Kyte- ale ja jestem "uzależniona" od TV. i zawsze mam co oglądać
polsat i tvn muszę mieć
reszta jaaaaaaaaakoś.

Obejrzałam włąsnie 2xl na necie zastanawiam sie czy JUNGOWSKA przytyla specjalnie do serialu czy tak już wczesniej sobie tyła, bo z tego co kojarze ona gruba nie była..

GRATULUJE UDANYCH WIZYT
no i śliczne rzeczy wrzucacie!!!

ja moze jutro conieco wrzucę :P
Stary 2013-09-03, 18:08   #4527
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może któraś ma jakiś materac welurowy, który był już jakiś czas używany i nic się z nim nie dzieje? Musze kupić, a ostatnio kupiłam w biedronie, bo mnie cena skusiła, za podwójny 40 zł, dwa tyg. na wakacjach wytrzymał i schodzi z niego powietrze teraz nawet jak nikt na nim nie śpi. Zaraz jak kupiałam, to przeczytałam że te z biedronki tak mają, ale już po ptakach było. nie chcę się drugi raz tak nadziać, może ktoś podpowie jakąś godną polecenia firmę
Ja kupowłam w jakims supermarkecie ze 4 lata temu taki podwójny welurowy i jest dobry do dziś.
Nie dasz rady reklamować?

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hejo

Dostałam maila z Warsztatów "Mamo to ja" w Krk. Dostała się któraś z Was?? Hmm...

Dostałam sms'a i jutro odbieram pierwszą paczuchę Pampersiorów z DOZu
Zakupiłam w Ikei firanki i zasłonki do pokoju Małej, jutro jak odbiorę od krawcowej to Wam cyknę zdjęcia pokoiku - robi się taki dziecinny, przytulny Ech...

Sytuacja w ZUSie dalej się toczy. Mąż rozmawiał wczoraj z moją byłą szefową. Ma się w ZUSie wytłumaczyć, póki co napisaliśmy pismo do ZUSu, że nie dostałam rozwiązania umowy, więc dalej jestem pracownikiem. Ona twierdzi, że mi jakieś dokumenty wysłała w tamtym tygodniu, które chyba przez Afrykę idą
I ogólnie prawo mamy takie, że jak pracodawca likwiduje spółkę/firmę to może wstrzymać zatrudnienie i wyrejestrować kobietę w ciąży. Pomieszanie z poplątaniem..........................

A u mnie tak wieje, że mam wrażenie, że mi okna zaraz wylecą :/
Jak zwykle prawo nie po naszej stronie...

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Hej moje kochane dziewczynki!!!
sto stron do nadrabiania... dobrze że się jeszcze na stary wątek załapałam
U nas wszystko dobrze Kubuś szaleje i coraz bardziej mi brzunio wypycha. w ciągu ostatnich 3 tygodni przybyło mi sporo cm na szczęście rośnie mi tylko brzuszek. Poza rośnięciem czujemy się świetnie. Wczoraj byłam na wizycie i wszystkie badania wyszły w normie

Jeśli chodzi o ślub to oprócz prezentu dla rodziców oraz samochodu z kierowcą wszystko jest już załatwione, co oznacza że niedługo będę mogła do was na spokojnie powrócić i być ze wszystkim na bieżąco

Póki co trzymam kciuki za was wszystkie i wasze maleństwa.

Pozdrawiam!!!

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam Was, nie oglądajcie tego, tylko się zdenerwujecie, nie będzie tu sprawiedliwego wyroku, nigdy w takich przypadkach nie ma sprawiedliwego wyroku.

U mnie pierwsze pranko się robi z rzeczami dla małej ale właśnie sobie uświadomiłam, że jednak będę potrzebowała kupić wyprawkę bo nic z mniejszych ubrań nie mam, a teraz jak myślę, że zostało mi 8 tygodni to Mała przez ten czas nie urośnie do rozmiaru 68, 62...ech....dziewczyny macie zakupione kaftaniki?
Parę sztuk

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-03, 18:09   #4528
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to dobry

My mamy polsat cyfrowy na 39 zł miesięcznie, ale i tak nie ma co oglądać
my mamy nc+ za 69 zł i też nie ma co oglądać

mam dosyć kichania
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 18:09   #4529
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Niech no wyjdzie z tego pierdla to ludzie zrobią z nią porządek.

Wspólczuję jej "życia" w więzieniu. Znaczy sie nie współczuję

Tam się pewnie nią odpowiednio zaopiekują.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-03, 18:11   #4530
ryba91
Zakorzenienie

No i za tygonie

Mąż mi skręcił rękę

a tak serio to sie przedrzeźnialiśmy jak to my i tak niefortunnie spadłam z moją masą słoniową na rękę ze aż nadgarstek mi spuchł. Boli jak cholerka, mam nadzieje ze przejdzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości