Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 14:52   #4501
EVI07
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

W Lublinie spadł śnieg... Nie lubię białego!!!

Cały dzień dzisiaj rąbie mnie głowa, chyba przez ten wiatr (a podobno jutro ma być masakra), wstałam o 7, wyprawiłam Młodą z tatusiem do przedszkola, pożarłam 1 śniadanie, 2 śniadanie i jak poszłam spać o 10.30, tak wstałam o 14. I głowa mnie boli nadal, a dołączyła do niej zgaga... Normalnie dzień pod zdechłym psem...

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Przepraszam, że się nie odzywałam ale u nas taki sajgon, że nie wiadomo w co ręce włożyć. Podczytywałam Was z telefonu ale strasznie nie cierpię na nim pisać. Ja nadal w trójpaku, robi się ciężko bardzo bo brzuch teraz rośnie najszybciej chyba.
Dobrze, że jesteście w trójpaku! Szkoda tylko, że ta przeprowadzka tak Wam nerwy szarpie...
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Czasem zdawa mnie się, że hormony wracają do normy. Mam mniejszą "depresję przedporodową" mam ochotę się pomalować, paznokcie zrobić, zrobić peeling. coraz częściej myślę, że powoli wrócę do blogowania i takie ogólnie pojętej aktywności.
Cytat:
Myślicie, że taka kołyska będzie przydatna?
Myślę, że nie mam wczym trzymać dziecka w pokoju gościnnym wózek będzie w wózkowni, a nie chcę tachać gondoli po całym domu.... na bujaczko uspokajaczki to dla niemowlaczka troche za wcześnie...

okazyjne za 120 zl
Co do kołyski-ja bym brała, za takie pieniądze to okazja. Ja sama nie miałam kołyski, ale moja kumpelka nie mogła się jej nachwalić, jej syn miał starszne kolki, odkąd kupili kołyskę problem kolek się skończył (polożna im poradziła). Ja na górze mam dla Małego normalne łóżeczko, na dole postawimy turystyczne (mamy po Wiktorii), więc kołyska nam niepotrzebna, ale za te pieniądze, to aż Ci zazdroszczę.

A w kwestii cukru i aktywności-u mnie 35 tc, i zauważyłam ostatnio, że moje poranne cukry jakoś przestały się wściekać, od półtora tygodnia są zdecydowanie poniżej 100, a ostatnie kilka dni to nawet poniżej 90 (a z tym był problem, na kłamczuchu-glukometrze oczywiście, bo z żyły zawsze było ok), po obiedzie też jest zazwyczaj dobrze, ze dwa-trzy razy przekroczyłam 120 (mój diabek kazał mi teraz już mierzyć tylko 2 razy). Najorzej było w 31-33 tc... Na coraz więcej rzeczy mogę sobie pozwolić i cukier mi nie szaleje, więc mam nadzieję, że zaczynam się "normować". A aktywność mam ostatnio jakąś dziką, spojenie mnie boli jak cholera, w nocy jęczę, stękam, ale w dzień pranie, prasowanie, porządki, gotowanie (bez zapału) i ciągle bym coś robiła. Chyba to u mnie wynika z tego, że CHCĘ JUŻ URODZIĆ...!!!
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie.
Witam sie z kawką i batonikiem na poprawę nastroju
Dziewczyny mam pytanko, jak wstaje z pozycji leżącej i próbuje sie rozchodzić to strasznie strzelają mi kości w takim nietypowym miejscu. Odczuwam mniej wiecej to w tym miejscu gdzie są włosy łonowe wiec to nie do końca spojenie łonowe chyba. Nie jest to bolesne ale strasznie nieprzyjemne. Następuje cała seria takich przeskoków i spokój. Ale troche mnie to martwi. Mam wrazenie że sie rozpadam a jak jeszcze urodzę to mi sie pas biodrowy rozpadnie jak domek z kart
Mnie ginka powiedziała, że to właśnie rozłażące się spojenie tak strzela, jak bardzo boli to mam wziąć paracetamol na noc, ale nie biorę, wolę jęczeć.
Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie. Kacper na przełomie 32/33 tc waży 1750g. Niby dobrze, ale martwię się, bo od ostatniej wizyty (2 tyg. temu) przybrał tylko 150g. Głowę ma na 35tc, brzuszek na 31tc. Gin mówi, że mam się nie martwić, ale jakoś nie potrafię. Proszę o pocieszenie .
Pocieszam wirtualnie!!! Ale myślę, że nie masz się czym martwić, ja we wtorek na USG dowiedziałam się, że nasz Mały też ma łepetynkę większą niż resztę, ale to norma, tak mi gin powiedział, a ufam mu, bo jest naprawdę bardzo dobry. Podobno to wróży lekki poród sn, na który mnie po cichu namawiał, ale chyba raczej nie zaryzykuję...
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Aha co najlepsze dzisiaj na czczo miałam 116! Mój rekord. Chciałam zmierzyć jeszcze raz, bo pewnie glukometr znów wali w kulki, ale przecież skończyły mi się paski . Nie mogę wstawać przed 10, bo wtedy zawsze mam wywalone wyniki
Ten poranny cukier to może z nerwów? Nie przejmuj się, za dwa-trzy tygodnie zacznie Ci pewnie spadać, przynajmniej tego Ci życzę. Acha, kwestia kapusty-po dwóch gołąbkach z mięsem wół-wieprz + ryż biały i fura kapuchy oraz sos pomidorowy-cukier 99!!! Kapucha jest the best!!!
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
I pytanie moje;
Co sądzicie o tym żeby specjalnie brać 3-4 miesięczne dziecko do Polski, lecieć samolotem tylko po to żeby być na weselu?
Ja myślę, że nie przesadzasz, tylko, że u Ciebie bardziej chodzi o niechęć do siostry tż i wojnę z Twoją mamą, niż o samą podróż...? Ja w 3 tygodnie po cc musiałam być na weselu, bo brat tż się żenił, a dobrze ze sobą żyjemy (z bratową już nie, ale to mniejsza sprawa, wtedy jeszcze było lepiej) i dla mnie to była męka. Pierwszy dzień, to było zamartwianie się jak nasza Mała z moją mamą, drugi dzień wzięliśmy ją ze sobą i też miałam stresa, bo głośna muzyka, problem z jedzeniem, karmieniem, przewijaniem, cała litania. Pewnie ja sama byłam jeszcze osłabiona po cc i ogłupiała w roli mamy, ale nie wspominam tego wesela jako najlepszego pomysłu świata. Natomiast sam lot samolotem-czemu nie, z takim Maleństwem jest łatwiej, niż z rocznym dzieckiem.

Życzę Ci powodzenia w podejmowaniu właściwej decyzji.
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Słodkie Mamy: Wróciłam właśnie od diabetologa. Dalej dieta cukrzycowa. I wiecie co powiedział? że jak w święta po jedzeniu wyskoczy jednorazowo wynik 220 cukru, to żeby się nie przejmować - bo tak może być. A z ciast to zjeść co najwyżej trochę sernika.
Lubię Twojego diabetologa!!!
Cytat:
W ogóle dzwoniła do mnie moja była szefowa która ma kilku miesięcznego synka. Była wczoraj z nim u lekarza w prywatnym gabinecie i jak weszła na wizyte to zostawiła fotelik i kombinezonik w poczekalni (to nie był korytarz tylko z korytarza sie wchodziło do takiej małej poczekalni i dopiero do gabinetu) Wychodzi a tu ani fotelika ani kombinezonu. Skandal normalnie!!! Żeby ukraść nawet kombinezon dziecku w taką pogode. Pobiegli do auta z mężem, jada do domu a tu gościu jedzie audi (zdecydowanie nie jakis biedak) a z tyłu rzeczy ich dziecka. Mąż szefowej tak się wkurzył że dał na gaz i zajechał złodziejowi droge, wyciagnął go z auta i szefowa musiała interweniować zeby mu michy nie obił. Ostatecznie rzeczy odzyskali, chcieli dzwonić na policje ale stwierdzili że w samochodzie chore dziecko i chcą jechac do domu. Tragedia w ogóle z tymi ludźmi
Jestem w szoku, jeszcze fotelik bym zrozumiała, ale kombinezon ukraść choremu dziecku i w taki ziąb?! Toż to trzeba być ch... i bydlakiem bez odrobiny kultury i serca!!! Zgroza!!!
Cytat:
Hej ja po wizycie u gina wszystko ok. Szyjka skrocona od ostatnoej wizyty i od piatku - szpitala o 1cm... w szpitalu podobno miala 3,5 ( na "palec" hehe skrocona ale usg pokazalo ze jet 3,5, chyba ze gosc sie pomylil ale podczas usg dowcipnie o 1 cm chyba nie....??) teraz ma 2,5 wiec cos sie zaczyna powolutlu dziac. Dziec juz niziutko, to wyjasnia to uczucie ciagniecia w dol, jakby cos mialo ze mnoe wyjsc zaraz.

JA CHCE JUZ!! Hahhaa jestem z tych dziwnych. Widzialam buzs

On zdrowy ja zdrowa wizyte mam znow na 17.12
Za wizytę . Ja też chcę rodzić już, wizytę mam 13.12., muszę się na niej wykłócić o nieleżenie w szpitalu, a w ogóle niby na USG dzieć nie był jakoś wściekle nisko, ale ja mam wrażenie, że zaraz ze mnie wylezie, bodzie mnie w pęcherz, w odbyt, z podwozia leje mi się taka mokrość, że nie nadążam wymieniać wkładek, nadwozie też mlecznopodobne no i nadal wicie gniazda na maksa, a z leżenia nici (z drobnym dzisiejszym wyjątkiem). Kiedy to się zacznie i oby jak najprędzej!!! Wiem, zwariowałam!!!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:59   #4502
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Masakra.
Ja bym dzwoniła od razy po pały.

Audi pewnie też kradzione.
I kto wie co jeszcze tam miał przywłaszczonego.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Przy cukrzycowych mamusiach mówić o pierniczkach, niegrzeczna
No tak, przepraszam baardzo i proszę o wyaczenie

Moje dziecię chyba dyskoteke ma w brzuchu albo o prostu przypomniało jej się http://www.filmiki.jeja.pl/4283,parabole-tancza.html i sama tak tańczy
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:01   #4503
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nam serwisant polecił kupno najtanszego Bosha albo Siemensa. Tak zrobiliśmy, zobaczymy ile wytrzyma.
Znajomy doradza identycznie, też postawimy na Bosha albo Simensa.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wszystkim czop odchodzi? Ej, to ja jestem pierwsza w kolejce!
Mój czop siedzi i nie zamierza się ruszać Nie zamierzam się Wam wpychać w kolejkę

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
więc zamiast całej kolekcji zdjęć mamy jedno, ale za to genialne bo z wystawionym językiem, w którym jestem zakochana!!! Załączam poniżej
Ale świetne zdjęcie Śmieszek z niego

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Przyjechały mebelki mój maż będzie mistrzem w składaniu mebli do salonu stoi 10 paczek mebli do złożenia A teraz dla małego są 3 paczki do złożenia ! rozpakowałam , żeby zobaczyć kolor ale trafiłam na wszystkie białe elemntów nie będę się siłować z paczką jakoś wytrzymam aż mąż wróci chyba ale widzę , że znów jest milion elementów do złożenia samej komody
O, ja uwielbiam składać meble brakuje mi siły, więc sama się za to nie biorę, ale pomagam, odczytuję instrukcje, przypasowuję... Zawsze mnie to fascynowało

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Jeżeli ktoś nie kupił jeszcze proszku/płynu do prania dzieciaczkowych ubranek, to ja jako łowca promocji informuję, że od wczoraj w Polo Markecie jest promocja na płyn 1,5l/proszek 1,8kg Dzidziuś za 9,99zł a w Kauflandzie od dzisiaj Lovela płyn 1,5l/proszek 1,8kg 14,99zł
Dzięki Kotku, ja właśnie muszę kupić!

nattalli początkowo chciałam napisać "jedź", bo też uważam, że taka podróż nie jest trudna do ogarnięcia logistycznie i wykonania, ale jeśli Twoim głównym argumentem jest to, że po prostu nie chcesz jechać, to nie ma tematu - nie ma co się zmuszać, jeśli masz to potem "odchorować" w jakikolwiek sposób. Najważniejsza jest kwestia nastawienia i chęci.

Cytat:
W ogóle dzwoniła do mnie moja była szefowa która ma kilku miesięcznego synka. Była wczoraj z nim u lekarza w prywatnym gabinecie i jak weszła na wizyte to zostawiła fotelik i kombinezonik w poczekalni (to nie był korytarz tylko z korytarza sie wchodziło do takiej małej poczekalni i dopiero do gabinetu) Wychodzi a tu ani fotelika ani kombinezonu. Skandal normalnie!!! Żeby ukraść nawet kombinezon dziecku w taką pogode. Pobiegli do auta z mężem, jada do domu a tu gościu jedzie audi (zdecydowanie nie jakis biedak) a z tyłu rzeczy ich dziecka. Mąż szefowej tak się wkurzył że dał na gaz i zajechał złodziejowi droge, wyciagnął go z auta i szefowa musiała interweniować zeby mu michy nie obił. Ostatecznie rzeczy odzyskali, chcieli dzwonić na policje ale stwierdzili że w samochodzie chore dziecko i chcą jechac do domu. Tragedia w ogóle z tymi ludźmi
O cholera... Ludzie chyba nigdy nie przestaną mnie zdumiewać

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
W Lublinie spadł śnieg... Nie lubię białego!!!
A ja jestem 10 km od Lublina i u mnie ani jednego płatka. To co, idzie do mnie????????!!!!!!!!!!
Stary 2013-12-05, 15:02   #4504
sweet_vintage
Rozeznanie

Roane, mam podobny problem jeśli chodzi podłogę w salonie. Z tym, ze ubnas sa panele, ale jest na nich chłodno. Zastanawiamy sie na wykładziną jakaś puchata z izolacja od spodu. Na pierwsze lata bedzie w sam raz.

Przy okazji nieśmiało pochwale sie, ze założyłam bloga to na razie początki i pracuje nad szablonem, grafika i oczywiście treścią. Bedzie mi miło jeśli zajrzyjcie i dacie znać co myślicie www.inspiracjemamy.blogspot.com dzisiaj wrzuciłam m.in wpisy o sesji ciązowej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:25   #4505
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
(...)
A może takie coś ??
nie koniecznie w taki wzór ale zamysł mi chodzi

co dzisiaj robicie na obiady ??
bo mnie wzięło i za nie długo idę kroić ziemniaczki na fryty do tego dla TŻta schabowy
Oo, i to jest niezły pomysł. Takie grube piankowe puzle byłyby nieźle izolujace od podłogi, ani za twarde ani za miękkie, wyczyścić łatwo. I matę edukacyjną można by na nich na luzie rozłożyć, i później dziecko może się nimi zwyczajnie bawić. Tylko w realu musiałabym ich szukać, bo przez neta ciężko ocenić czy wystarczająco grube są. Dzięki!
Ja dzisiaj spaghetti bolońskie, sosu pomidorowego już ze dwa tygodnie nie robiłam

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Roane, mam podobny problem jeśli chodzi podłogę w salonie. Z tym, ze ubnas sa panele, ale jest na nich chłodno. Zastanawiamy sie na wykładziną jakaś puchata z izolacja od spodu. Na pierwsze lata bedzie w sam raz.

Przy okazji nieśmiało pochwale sie, ze założyłam bloga to na razie początki i pracuje nad szablonem, grafika i oczywiście treścią. Bedzie mi miło jeśli zajrzyjcie i dacie znać co myślicie www.inspiracjemamy.blogspot.com dzisiaj wrzuciłam m.in wpisy o sesji ciązowej.
Spójrz na ten link Seniry który zacytowałam wyżej, fajny pomysł.
Z Twojego bloga, bardzo podoba mi się jedno zdjęcie z inspiracji sesji ciążowych. To na którym dziewczyna ma długą błękitną sukienkę i obejmuje brzuszek, w plenerze. Świetny pomysł.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-12-05 o 15:27
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:31   #4506
Hosenka*
Zakorzenienie

Wróciłam po wizycie.

Usg pokazało wagę ponad 1800 g, ale wg gina na pewno jest ponad 2 kg.
Ułożony jest bardzo nisko, badając mnie na fotelu czuł główkę. Mam leżeć z podniesionymi nogami łóżka.
W nastepnym tyg lub jeszcze kolejnym bre miała powtórzone zastrzyki z dexavenu na pluca.
No i powiedziałam ginowi, że zdecydowałam się jednak na cc.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:51   #4507
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Oo, i to jest niezły pomysł. Takie grube piankowe puzle byłyby nieźle izolujace od podłogi, ani za twarde ani za miękkie, wyczyścić łatwo. I matę edukacyjną można by na nich na luzie rozłożyć, i później dziecko może się nimi zwyczajnie bawić. Tylko w realu musiałabym ich szukać, bo przez neta ciężko ocenić czy wystarczająco grube są. Dzięki!
Ja dzisiaj spaghetti bolońskie, sosu pomidorowego już ze dwa tygodnie nie robiłam

Spójrz na ten link Seniry który zacytowałam wyżej, fajny pomysł.
Z Twojego bloga, bardzo podoba mi się jedno zdjęcie z inspiracji sesji ciążowych. To na którym dziewczyna ma długą błękitną sukienkę i obejmuje brzuszek, w plenerze. Świetny pomysł.
Właśnie tego typu sukienki najbardziej podobają mi sie do sesji ciążowych, ale moja wypadła pozna jesienią wiec nie było takiej możliwości. Było już za zimno... Dzięki za odwiedziny bloga

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 15:56   #4508
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wróciłam po wizycie.

Ułożony jest bardzo nisko, badając mnie na fotelu czuł główkę. Mam leżeć z podniesionymi nogami łóżka.
W nastepnym tyg lub jeszcze kolejnym bre miała powtórzone zastrzyki z dexavenu na pluca.
O rany, pcha się na świat i to konkretnie
Hosenko na kiedy ty masz termin?
Stary 2013-12-05, 15:57   #4509
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tego typu sukienki najbardziej podobają mi sie do sesji ciążowych, ale moja wypadła pozna jesienią wiec nie było takiej możliwości. Było już za zimno... Dzięki za odwiedziny bloga
na blogu brakuje mi tylko opcji obserwuj a da się to ustawić
Stary 2013-12-05, 15:57   #4510
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Odwiedziłam, milusio tam u Ciebie
Stary 2013-12-05, 15:59   #4511
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Wróciłam po wizycie.

O kurczę, z podniesionymi nogami łóżka?! Ja wiem, że dla Dziecia zrobi się wszystko, ale ta opcja mnie by przerażała. A na kiedy masz termin porodu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 16:01   #4512
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
O rany, pcha się na świat i to konkretnie
Hosenko na kiedy ty masz termin?
Do terminu jeszcze trochę - 31.01
Szyjka trochę skrócona (2,5 cm), ale twarda i zamknięta. Przy okazji następnego ktg w środę gin zbada szyjke i jak coś się będzie z nią działo, to mnie zostawia w szpitalu.

Instagram

Stary 2013-12-05, 16:01   #4513
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Wróciłam po wizycie.

Koło 2 kg to już konkretny dzieciaczek
A masz już termin cc?
Stary 2013-12-05, 16:01   #4514
senira666
Zakorzenienie

nie mogę sobie dzisiaj miejsca znaleźć ... plecki mnie bolą ...
Stary 2013-12-05, 16:06   #4515
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
O kurczę, z podniesionymi nogami łóżka?! Ja wiem, że dla Dziecia zrobi się wszystko, ale ta opcja mnie by przerażała. A na kiedy masz termin porodu?
Już mi Tz podłożył książki w sypialni i salonie.
Widziałam wiele dziewczyn w szpitalu mających łóżka na ceglach (w nogach), moja mama tak też leżała od 3 miesiąca-w szpitalu, potem w domu.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Koło 2 kg to już konkretny dzieciaczek
A masz już termin cc?
Nie, ale gin mówił ze 7-10 dni przed terminem jest najlepiej, chyba, że coś się dzieje to wcześniej.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-12-05 o 16:09

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 16:10   #4516
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
na blogu brakuje mi tylko opcji obserwuj a da się to ustawić
Tak no właśnie wiem, ale cos mi nie idzie ustawienie tego... Muszę pokombinować.

Lolita, dzięki za odwiedziny

W ogóle to mam wrażenie, ze jestem ciagle głodna... 2h temu Zjadlam obiad i już czuje głód.

Stary 2013-12-05, 16:13   #4517
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Oo, nie pomyślałam o tym Może w takim razie lepsza byłaby opcja, żeby kłaść kocyk polarowy na dywanie? Polar tak od razu nie przesiąka, i łatwo go prać.
I mam zagwostkę Jakby ktoś wpadł na jakiś pomysł, to dawajcie znać
Ja nie uznaję dywanów, więc na podłogowe zabawy z maluchem wybrałam coś takiego: http://www.skiphop.pl/produkty/czas-...-playspot.html
Trochę przydrogie, ale "zażyczyłam" sobie to cudeńko jako jeden z prezentów Z tańszych opcji są jeszcze inne maty/puzzle piankowe, ale dość wątpliwej urody

Edit: właśnie wgłębiam się w temat i okazuje się, że tańsze maty mają w składzie jakiś kontrowersyjny formamid. Ta, którą wybrałam jest z bezpiecznych materiałów, pewnie dlatego taka cena.

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-12-05 o 16:22
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 16:19   #4518
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

co za chamstwo!!! no brak słów normalnie- ja bym w mordę dała
Stary 2013-12-05, 16:19   #4519
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja nie uznaję dywanów, więc na podłogowe zabawy z maluchem wybrałam coś takiego: http://www.skiphop.pl/produkty/czas-...-playspot.html
Trochę przydrogie, ale "zażyczyłam" sobie to cudeńko jako jeden z prezentów Z tańszych opcji są jeszcze inne maty/puzzle piankowe, ale dość wątpliwej urody
Bardzo fajna ta mata i tez bym taka przygarnela. U nas niestety za bardzo nie ma wyjścia i musi byc wykładzina, bo jest po prostu chłodno.

Stary 2013-12-05, 16:23   #4520
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja po wizycie u gina wszystko ok. Szyjka skrocona od ostatnoej wizyty i od piatku - szpitala o 1cm... w szpitalu podobno miala 3,5 ( na "palec" hehe skrocona ale usg pokazalo ze jet 3,5, chyba ze gosc sie pomylil ale podczas usg dowcipnie o 1 cm chyba nie....??) teraz ma 2,5 wiec cos sie zaczyna powolutlu dziac. Dziec juz niziutko, to wyjasnia to uczucie ciagniecia w dol, jakby cos mialo ze mnoe wyjsc zaraz.

JA CHCE JUZ!! Hahhaa jestem z tych dziwnych. Widzialam buzs

On zdrowy ja zdrowa wizyte mam znow na 17.12

no super że wszystko OK - jejku to już tak blisko!!!!

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:

Ja też mam 17.12 wizytę więc razem będziemy się wizytować

ej ja też mam na 17.12
Stary 2013-12-05, 16:24   #4521
sadlaczyca
Raczkowanie

Amberella, dziękuję za życzenia ;* a usg się nie przejmuj! U mnoe mały w zeszłym tyg ważył niby 2165 a w tym już 2700-2900 g. No sorki, raczej nie utyl w tydzień ponad pół kg, zwłaszcza jak mama na diecie szpitalnej na pewno wszystko z maluszkiem w porządku ;*

Lidka, brak mi słów na zachowanie tego typa, sku****** stwo i tyle.

Hosenka, trzymaj się !! Pozytywne fluidy idą w Twoją stronę

Zastanawiam się czy przypadkiem nie rodze :p boli mnie brzuch cały dzień, tak okresowo, z tym że coraz mocniej. Wzięłam apap bo i tak biorę dużo nospy( lekarz kazał 2x2 nospy forte dziennie). Jakby ciut lepiej ale szału nie ma. Ja jeszcze nie chcę!

Stary 2013-12-05, 16:27   #4522
magnusia
Zakorzenienie

SunShineDoll-- śliczny kącik a te literki... super

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Amberella-- nie ma się co martwić skoro lekarz mówi, że jest ok to jest ok. Dzieci różnie się rozwijają i różnie rosną
Stary 2013-12-05, 16:31   #4523
Negrid
Rozeznanie

hej, pytanie z kategorii "możesz sprawdzić sobie w Google" ale wczoraj wieczorem zaczął boleć mnie brzuch, wzięłam no spe przed snem a dziś oddałam mocz do badań. (oddawanie zgodne z procedurą najpierw podmycie i próbka z drugiego strumienia) właśnie przyszły mi wyniki na maila

Leukocyty w polu widzenia 10
Erytrocyty w polu widzenia 5
Flora bakterie ++
Nabłonki płaskie liczne
reszta w normie...

codziennie piję herbatę z cytryną (od dziecka uwielbiam) podjadam żurawinę suszoną, często piję soczek 100% a coś się ewidentnie rozkręca, jutro nie ma mojego gina. Iść do internisty i czy przepisze mi coś więcej niż urosept, który i tak już mam?
Boje się bo już kiedyś miałam sytuację (przed ciążą) że niby coś się działo też coś nie tak a na drugi dzień siusiałam krwią i wtedy antybiotyk jak dla konia
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 16:32   #4524
Hosenka*
Zakorzenienie

Co do mojej wagi to mam 6 kg na plusie mimo leżącego i oszczednego trybu od czerwca

Instagram

Stary 2013-12-05, 16:36   #4525
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam po wizycie.

lez i wypoczywaj

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
nie mogę sobie dzisiaj miejsca znaleźć ... plecki mnie bolą ...

o witaj w klubie też nie wiem jak się ułożyć i usadzić aby nie bolało
Stary 2013-12-05, 16:38   #4526
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dzień dobry .

Wczoraj byłam na wizycie. Kacper na przełomie 32/33 tc waży 1750g. Niby dobrze, ale martwię się, bo od ostatniej wizyty (2 tyg. temu) przybrał tylko 150g. Głowę ma na 35tc, brzuszek na 31tc. Gin mówi, że mam się nie martwić, ale jakoś nie potrafię. Proszę o pocieszenie .

Z miłych rzeczy (i tu będę się chwalić), kupiłam Kacprowi kosz Mojżesza na stelażu kołyski. Paczkę mam dostać dziś lub jutro. Wrzucam Wam fotki z aukcji.
Zdecydowałam się też na zakup laktatora elekrycznego Medela mini electric. Wcześniej celowałam w Avent, jednak Medela wygrała. Ostatnio czytam sporo o karmieniu piersią i zrobię wszystko, by mi się udało. A że chcę dość szybko wrócić do pracy, więc myślę, że laktator się przyda.

.
Kosz super!

Cytat:

Będę CIę w sieci odwiedzać.

Cytat:
Wróciłam po wizycie.

Czyli już bliżej niż dalej. Myślę, że dobrą decyzję podjęłaś odnośnie cc.
Fajnie, że już taki duży chłopczyk. Ma już imię, czy będzie miał po narodzinach nadane?
A teraz nóżki w górę!
Stary 2013-12-05, 16:39   #4527
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy przypadkiem nie rodze :p boli mnie brzuch cały dzień, tak okresowo, z tym że coraz mocniej. Wzięłam apap bo i tak biorę dużo nospy( lekarz kazał 2x2 nospy forte dziennie). Jakby ciut lepiej ale szału nie ma. Ja jeszcze nie chcę!

a jakieś skurcze masz- takie mocniejsze? coś Ci cieknie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 16:41   #4528
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

sadlaczyca, nawet nie strasz - prysznic, nospa, magnez relax i leżeć. Licz i sprawdzaj skurcze!!

KUPIŁAM KOŁYSKĘ!!
Stary 2013-12-05, 16:49   #4529
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Basiu, tak w ogóle wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych imienin, przepraszam, że tak późno, ale żelek z mózgu zrobil swoje...

Kochana, Ty nie strasz, proszę nóżki trzymać złączone i żadnego rodzenia dzisiaj, to nie 9!!!

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
hej, pytanie z kategorii "możesz sprawdzić sobie w Google" ale wczoraj wieczorem zaczął boleć mnie brzuch, wzięłam no spe przed snem a dziś oddałam mocz do badań. (oddawanie zgodne z procedurą najpierw podmycie i próbka z drugiego strumienia) właśnie przyszły mi wyniki na maila

Leukocyty w polu widzenia 10
Erytrocyty w polu widzenia 5
Flora bakterie ++
Nabłonki płaskie liczne
reszta w normie...

codziennie piję herbatę z cytryną (od dziecka uwielbiam) podjadam żurawinę suszoną, często piję soczek 100% a coś się ewidentnie rozkręca, jutro nie ma mojego gina. Iść do internisty i czy przepisze mi coś więcej niż urosept, który i tak już mam?
Boje się bo już kiedyś miałam sytuację (przed ciążą) że niby coś się działo też coś nie tak a na drugi dzień siusiałam krwią i wtedy antybiotyk jak dla konia
Idź do internisty, jesli nie ma 36 tyg. to Ci może furagin przepisać, żeby antybiotyku nie było!
Stary 2013-12-05, 16:50   #4530
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

KUPIŁAM KOŁYSKĘ!!
za tą cenę opłacało się a na pewno się przyda

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości