![]() |
#4501 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Hej.
I znów mam do nadrobienia 7 stron ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Napisz w k. Zobaczysz że będzie Ci od razu lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() GRATULACJE! ![]() ![]() Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-12 o 10:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Konto usunięte
|
Meneg, w naszym ryżu to żelaza niet... kleik podaje się (to, co u nas jest dostępne) z powodu zatwardzających właściwości. Lekkostrawny i może jest, to się nie wyklucza raczej? trawi się w żołądku, a zatwardza już dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Nic nowego o jedzeniu się nie dowiedziałam chyba.
Dzieć zjadł 50 ml bardzo gęstej kaszy, potem bawiła się tym kubkiem i łyżeczką, bo ma na to fazę, cieszy się strasznie jak trafi łyżeczką do kubka. Nic że jest cała do przebrania potem. Grunt, że zabawa przednia a może i jedzenie się po tym bardziej spodoba.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dołącz do nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kija, jutro leci kolejna część "Zmierzchu" ![]() ![]() Szklanka, współczuję nocek ![]() ![]() do tego te zapalenie piersi....ehhh. Tulę mocno!!!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-12 o 10:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44125620]Meneg, w naszym ryżu to żelaza niet... kleik podaje się (to, co u nas jest dostępne) z powodu zatwardzających właściwości. Lekkostrawny i może jest, to się nie wyklucza raczej? trawi się w żołądku, a zatwardza już dalej ![]() To chyba jednak kwestia samego ryzu. Yae je codziennie - nic nie zatwardza. Ja jem codziennie - tez wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja daję samo mm ( to znaczy dalej muszę zagęszczać nutritonem bo jej się ulewa)
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() NIe wiem czy widzialyscie http://uwaga.tvn.pl/61904,wideo,3803...,reportaz.html Dlaczego codziennie musza wychodzic jakies nowe afery z dziecmi ... chu$%^& j czlowiek strzela ... czasami az boje sie odpalic wiadomosci ![]()
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lady, wzruszyłam się ![]()
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Cześć, czołem....
Wróciłam... Na jak długo, nie wiem... Tż wczoraj zjechał, ale nie miałam jak się do Was odezwać... Dziś poszedł do pracy tu na miejscu, więc mogę naskrobać co u nas.... Zaczynając od początku. Tż pojechał w środę w nocy... Mama we czwartek po pracy zabrała psa, także smutno nam strasznie było, bo tak nagle cisza nastała... Bawię się z mała i patrzę a moja koszatniczka siedzi w kołowrotku jakaś taka dziwna... Wzięłam ją na ramię, od razu zeszła po mojej piersi i wtuliła się w rękę... Myślę, kurde coś nie tak z Wiewiórem.... Nie minęło 5 min a tą jak zaczęło rzucać, aż mi wypadła na regał no to ją szybko wrzuciłam do jej lokum, bom się trochę przestraszyła.... Tam jeszcze ze 3 razy tak nią majtnęło, wpadła do pojemnika z wodą, ledwo z niego wyszła i zdechła... Także potwierdzam, że koszatniczki zdychają w dłoniach właściciela... Strasznie smutno mi było wtedy, próbowałam do Was napisać, ale z tego tel nie dochodzą wiadomości na forum, nie wiem czemu... Nie dość, że tż wyjechał, psa nie było to jeszcze po 7 latach zdechła koszatniczka... W nocy z piątku na sobotę strasznie zimno było, także w domu temperatura nam mocno spadła i Paulina wstała zachrypnięta... Cały weekend nasłuchiwałam czy nie dzieje się z nią coś złego, ze 4 razy zbierałam się na pogotowie, ale w końcu nie pojechałyśmy i dotrwałyśmy do poniedziałku... W pon u pediatry wszystko ok, tylko gardełko zaczerwienione... Do tej pory chodzę i nasłuchuję jak oddycha... Chyba już za bardzo panikuję.... Choć z rana i w nocy strasznie głośno oddycha, do tego potrafi 3-4 razy tak szybko wciągać powietrze, jak przy dusznościach i za chwilę oddycha normalnie.. Nie wiem czy iść z nią do lekarza znowu, nie chcę wyjść na jakąś panikarę... bo w sumie nic się takiego nie dzieje... ech.... Idę nadrabiać choć trochę, bo źle mi z tym, że nie wiem co u Was... Trochę podczytywałam z telefonu, ale transfer mi się skończył... Pamiętam tylko, że Black się poparzyła... Współczuję strasznie.... Przypomniała mi się przy tym moja historia z poparzeniem... Kilka lat temu chciałam dorobić sobie w wakacje i udało mi się załapać przy produkcji haczyków na ryby... Praca polegała na tym, że do tych haczyków trzeba było robić odlewy z ołowiu, takie odważniki po prostu... Podgrzewało się ten ołów do postaci ciekłej i wlewało do takich foremek... No i któregoś razu jakoś tak niefortunnie złapałam pojemnik z tym ołowiem, że wylałam go na nogę... Był baaaardzo rozgrzany, ubranie od razu się stopiło i przykleiło do skóry... Odrywałam materiał razem ze skórą.... masakra... Pracowałam przy tym jeszcze z 5 lat... ale już tylko przy obrabianiu i pakowaniu, liczeniu. Nigdy już nie odważyłam się zbliżyć do rozgrzanego ołowiu... Do czegoś jeszcze chciałam się odnieść, ale już nie pamiętam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawijko mi kiedyś jak miałam infekcję, bardzo pomogły gałki dopochwowe z propolisem, to było 7 lat temu ponad, od tego czasu nic mi się tam nie działo. Może to jeszcze sprzedają? Tylko musisz uważać, czy na propolis nie jesteś uczulona O takie http://gdzieapteka.pl/Globulki-Propo...zt-p84463.html jeszcze 2 strony, pewnie nie zdążę...
![]() |
#4512 |
Rozeznanie
|
A mówiłam Wam że Nada ma praprababcię ?
![]() ![]() W tamtym roku na Wigilie takie zyczenia mi złożyła ze aż się popłakałam. Sama pierwsze dziecko urodziła mając 17 lat ![]() ![]()
#4513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą, dzisiaj herbatę wylałam ![]() ale sól i woda utleniona dają radę!' Robię eksperyment, jako, że bąbel coraz większe histerie odstawia przy usypianiu na drugą drzemkę, daję mu pospać ile chce na drzemce o 10.30, potem do wieczora już nie śpi. Zobaczymy. Ewidentnie chce tą drugą drzemkę pominąć..... Ej, ale naprawdę, ja chciałam kwiaty, zaręczyny w restauracji, przy świecach, itd, a to było na tej zabawie sylwestrowej w Bieszczadach, wyszliśmy na zewnątrz, lało jak z cebra, odeszliśmy troszkę na boczek, małż nawet klęknąć nie mógł na dobre bo kałuże były po kostki, ludzie przechodzili obok więc on tylko wstawał i półklękał i wstawał i półklękał ![]() ![]() Swoją drogą, jak jechaliśmy na tego Sylwka, to stwierdziliśmy, że to takie typowe zadoopie jest ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4515 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jeszcze z małą! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44124595] furagina bez recepty 10 sztuk [/QUOTE] Tylko, ze furagina to chyba na zapalenie pecherza, tak? A u mnie to raczej nie to... Cytat:
![]() I tez poszlismy spac i wstalismy o 11 ![]() Cytat:
![]() Ja miele w mlynku do kawy, specjalnie na te okazje zakupionym ![]() Chcialabym dawac jeszcze sezam, ale nie wiem czy mlynek poradzi sobie z nim. Podobno niektorzy uzywaja blendera, tylko ze nie wszystkie sobie z tym radza. Wtedy trzeba namoczyc pestki i to akurat jest najbardziej przyswajalna opcja. Cytat:
![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-12-12 o 12:19 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma za co. Ja dziś spróbuję dać pesteczki do kolacji. Wcześniej sobie darowałam bo młody je jak je...
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
to sprobuje dziś z tym kiwi
u mnie kiwi zawsze dużo bo to Wojtkowy przysmak
#4518 |
Zadomowienie
|
Laseczki masakre mam dzis dzien ... skonczyly mi sie szkla kontaktowe, a bylam pewna, ze mam jeszcze 1 pare ... rano stare wywalilam ... mloda ma nowa zabawe sciagnij matce okulary ... nie jest przyzwyczajona do mnie w nich i caly czas rzuca mi sie na twarz, zeby je djac .. ja za to slepa jestem jak kret .... musze zamowic nowe szkla, ale chyba do rodzicow zrobie wysylke, a tz mi jutro odbierze
![]() Odmowila tez obiadku, ale wypila za to 2x90 mleka, bo dorabialam .... kurde wychodzi ze taka 1 puszka 800 gr starczy nam ledwo na 2 tygodnie ... Gdzie kupujecie mleczko dziewczyny, daje ktoras bebilon2 ?? teraz chyba kupie to wieksze opakowanie 1200 gr bez puchy do uzupelniania ![]()
#4519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i d.upa ze Zmierzchu bo z tego co kojarzę ma być o 20 a ja oglądam tylko jak idzie po 22, nie będę przecież przy dzieciakach oglądać. Grześ by się zresztą zapłakał bo o ósmej idzie mu jakaś bajka którą zawsze ogląda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Eksperyment. Ostatni raz uu jadła przed drzemką, koło 9 to chyba było.
Potem po drzemce trochę kaszy, potem zaproponowałam chlebek ciemny z masłem - porozwalała ale coś tam zjadła, generalnie wie, że to jedzenie bo rozdrabnia i do buzi ładuje. Potem kilka płatków kukurydzianych (Nawijka i inne znające się na jedzeniu mamy - duża to tragedyja?), teraz trzyma w rączce kawałek banana u coś tam ciumka. W międzyczasie pije wodę. Zobaczymy kiedy upomni się o uu - oczywiście wtedy dostanie, ale chcę dać jej szansę poczuć ten głód. Nie może być za bardzo głodna, bo wtedy histeryja i nie zje nic poza uu, więc tylko troszkę, żeby nie była non stop mlekiem zapchana. Zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zadomowienie
|
menq jak będziesz miała chwile to zdradź jak taki kleik po waszemu przygotować.
Miło, że wpadłaś Gojka i przykro mi z powodu straty pupila ![]() Kurcze do koway niet, mam za to młynek do pieprzu ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj jak byłam w Poznaniu to biegałam bez płaszczyka z samochodu do na spotkanie, czy na stacje i dzisiaj mam czuje, że cos mnie bierze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Konto usunięte
|
Debrah, ty nie patrz już teraz na tragedyję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() spacer już zaliczyliśmy, zaraz obiad i liczę, że pójdzie spać, bo padam; jakąś niemoc dzisiaj mam ![]() no i słowa dotrzymałam i się przed południem nie pokazałam; dzieki temu jestem trochę do przodu z papierzyskami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
własnie to oglądałam w międzyczasie i sobie pomyslałam, że trzeba dziewczynom dać znać, że coś takiego było ![]()
![]() |
#4524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Troszkę nadrobiłam, ale daleko mi do bycia na bierząco.... Przypomniałam sobie...
Polecacie katarek do odkurzacza a powiedzcie mi, czy po nim nie mają Wasze dzieci bezdechów??? Chciałam kupić, ale nastraszono mnie i mój tż już wogle o tym nie chce słyszeć.... A druga sprawa to płyn do higieny intymnej, miałam już dawno zapytać i ciągle zapominałam, aż zobaczyłam, że Szaja wrzucała link do takiego płyny dla dzieci.... Co o tym myślicie??? Planujecie używać??? Jeśli rozmowa już na ten temat była to przepraszam, najwidoczniej nie doszłam do tego jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44128160]Debrah, ty nie patrz już teraz na tragedyję
![]() ![]() No coooo ![]() Wiem wiem. Dlatego jej dalam. Oczywiście nie zamierzam ze słodyczami wjechać 'żeby jadła' - chciałabym żeby jadła zdrowo, ale próbować muszę faktycznie różnych rzeczy bo bida jest. Teraz chciała Uu, napila sie troszkę i zasnela. Po drzemce odczekam chwilę i spróbuje wkroczyc z obiadem. Zakupy z tesco przyszły, mam z 15 różnych słoików.. Tego banana kawałek zjadła, lubi jak jej sie podaje małe kawaleczki prosto w dziób. Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
spróbowałam dać jej kiwi - pluje :/
#4529 | |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Cytat:
![]() ![]() wcale nie z DOOPY ![]() ADVICE mozna tlumaczyc jako awizo i pewnie stad to skojarzenie.. ja sama nie wiedzialam, to terminologia typowa dla poczty. ale poszperalam to i owdzie i włala ![]() -------- a ja dzis w nocy przezylam dreszczyk ![]() mlody zaczal kaszlec i to tak ze w pewnym momencie az mu sie na wymiotki zabralo ale na szczescie sie uspokoil... ja w tym szoku to nie wiedzialam czy to okno juz otwierac czy nie ![]() ale rano po sniadaniu wsadzilismy DOOPKI w auto i sru do lekarza. oczywiscie w poczekalni jak to zwykle musiala sie znalezc wszechwiedzaca znawczyni wszystkich chorob ![]() ![]() lekarz osluchal - czysciutko! ![]() przepisal pulneo, ibuprom zatoki w szpreju i nasivin (juz ten od roczku ![]() ![]() dziekuje za uwage ![]() nadrabiam dalej bo mlody spi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Oskar wczoraj usnął o 19 i wstał wyspany o 1 ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam wszystko ale cóż mam rzec? Wszystko zostało powiedziane ![]() Po prostu będę na bierzaco. A wy jesteście niemożliwe,tak się uczepić Aśki dooopy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.