Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 10:28   #4501
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Hej.
I znów mam do nadrobienia 7 stron szalone

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kurczę, dziewczyny, nie chciałam, żeby ktoś to aż tak źle odebrał... Sorry. Mam ostatnio zły czas, napisałabym w klubie, ale w porównaniu do problemów innych dziewczyn to jest pikuś i nie chcę smęcić, ale w skrócie rozchodzi się o kasę. I mamy pierwszy, małżeński kryzys za sobą, ale przez kilka dni talerze latały, prawie dosłownie... Dochodzę do siebie i jeszcze nie mam nastroju, do tego mała mi ciągle kaszle, idę jutro do tego pediatry z nią, oby to nic takiego, mam nadzieję, że to tylko pozostałość.
Trzymam kciuki za zdrówko Oliwki

Napisz w k. Zobaczysz że będzie Ci od razu lepiej
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
A co do tych dup, to też mieliśmy z TŻ taką wpadkę.
Nakreślę sytuację.
Jakaś leśna dróżka, bunga bunga w aucie, jakoś po południu, TŻ na górze. Wszystko pięknie, miło, ale się zorientowałam że jakieś światła mi mrugają. Aaaa tam, myslę sobie- to pewnie z wrażenia. Bunga trwa, a tu jakis samochod na nas trąbi. Ja pierdziu. Na przeciwko nas stał jeep, maska do maski. Kilku leśniczych tam było, stare dziadki Oni dawali dyskretne sygnały świetlne,że też ja nie zczaiłam. Ja zaczęłam się śmiać, TŻ zapuscił buraka. Ja leżałam dalej, tylko jakąś bluzką się nakrylam, a Tż na golaska zjeżdzał im z drogi. Jak sobie to przypomnę to nie mogie Do tej pory mu przypominam jak świecił dupą
ale panowie musieli mieć ubaaaaaw
Cytat:
Uwaga Uwaga
Dzisiaj ja się chwalę
GRATULACJE!
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jeszcze 4 strony...
jej, ja tez pamietam zeszloroczna wigilie, jak sie dzielilam z malzem w szpitalu oplatkiem, i jak wszystkim odpisywallam ze nie mozna nas odwiedzac bo mlody z ta zotlaczka a tak naprawde to nie chcialam zeby ktokolwiek przyszedl w wigilie bo bym sie chyba poryczalala na amen

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-12-12 o 10:29
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:28   #4502
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meneg, w naszym ryżu to żelaza niet... kleik podaje się (to, co u nas jest dostępne) z powodu zatwardzających właściwości. Lekkostrawny i może jest, to się nie wyklucza raczej? trawi się w żołądku, a zatwardza już dalej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:35   #4503
Debrah
Zakorzenienie

Nic nowego o jedzeniu się nie dowiedziałam chyba.

Dzieć zjadł 50 ml bardzo gęstej kaszy, potem bawiła się tym kubkiem i łyżeczką, bo ma na to fazę, cieszy się strasznie jak trafi łyżeczką do kubka. Nic że jest cała do przebrania potem. Grunt, że zabawa przednia a może i jedzenie się po tym bardziej spodoba..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:46   #4504
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ytre Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiem Wam jedno, ja Was podczytuje, z racji tego, że moja córka jest ze stycznia (chociaz powinna być z marca), więc mniej więcej chce wiedzieć na jakim etapie rozwoju są jej rówieśnicy, ale śmieje się na głos jak Was czytam poprawiacie mi humor, naprawde. Was to lepiej czytać, niż dobrą komedię oglądać.

Pozdrawiam, serdecznie

dołącz do nas
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
moze nikt nie zauwazyl tego tematu w koncu tu o naszych bablach piszemy i dlatego przychodza nas czytac ...
Taaaaa...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dostalam zyczenia na mejla:
Drogi Abonencie,

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy złożyć Ci najserdeczniejsze życzenia zdrowia, szczęścia oraz wszelkiej pomyślności.

Cyfrowy Polsat S.A.

Dziękujemy za wspólnie spędzone chwile w mijającym roku. Mając na uwadze ilość obowiązków, jakie wiążą się ze świątecznymi przygotowaniami pragniemy wcześniej niż zwykle przypomnieć o grudniowej opłacie abonamentowej.

niech se wsadza w doopke te zyczenia
O fakens...
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, serio nie wiecie, co to metka? http://pl.wikipedia.org/wiki/Metka_(wędlina) oraz http://www.gzellaintranet.pl/storage...metkazosia.jpg Wiele osób tego nie lubi, chociażby mój TŻ, ale znam też wielu zwolenników. Tak pół na pół. Generalnie jak ktoś lubi tatar, to takie coś też mu podejdzie.
Ja słyszałam o metce ale nigdy nie jadłam

Kija, jutro leci kolejna część "Zmierzchu"

Szklanka, współczuję nocek
do tego te zapalenie piersi....ehhh. Tulę mocno!!!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-12-12 o 10:47
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:02   #4505
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Meneq a czy my w naszych rodzimych warunkach jesteśmy w stanie przygotować wartościowy kleik?

jeszcze jedno kulinarne pytanie:
Nawijko już kilka razy chciałam pytać jakie ziarna dodajesz do kaszki dla Kubusia? mielisz je maszynką? Czy bez maszynki też idzie się jakoś obejść?
Tak, oczywiscie, ze jestescie w stanie. Tylko to troche pracochlonne

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44125620]Meneg, w naszym ryżu to żelaza niet... kleik podaje się (to, co u nas jest dostępne) z powodu zatwardzających właściwości. Lekkostrawny i może jest, to się nie wyklucza raczej? trawi się w żołądku, a zatwardza już dalej [/QUOTE]

To chyba jednak kwestia samego ryzu. Yae je codziennie - nic nie zatwardza. Ja jem codziennie - tez wszystko ok.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:02   #4506
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dziewczyny oglądacie Na Wspólnej? Romek, co ma na DUPIE domek rozprowadza ciastka z marychą.

Mam wrażenie że część się nimi nawpieprzała
Oglądam
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
noooooooo a ja sie pytam mojego ostatnio, czy slub bedzie za 6 lat? a on czemu za 6? a ja mówie, no bo po 6 latach mi sie oswiadczyłeś.. a on do mnie, nie no slub mial byc... w te swieta.. ale zapomniałem:hahah a: ubije dziada dziś !
ojaceniemoge zapomniało mu się
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Do 5 rano nam szalal a jak probowalismy go uspac to histerioza o 4,30 dostal mleczko znowu, i chyba kurcze faktycznie glodny byl bardzo, bo sam sobie butle trzymal (o wlasnie, ile wasze dzieci pija butle? Bo moj to i do pol godziny.....) Jak juz sie najadl to wyrzucil, i.....zasnal oczywiscie prawie 200ml jadl te swoje 30min..... Cale szczescie wstalimy dopiero teraz :P
Moja 200ml wypija w 10-15 min.
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
[B]Mam pytanie do dziewczyn karmiących mm - na kolację podajecie samo mm, zagęszczacie czymś czy podajecie kaszkę???
Ja daję samo mm ( to znaczy dalej muszę zagęszczać nutritonem bo jej się ulewa)
Stary 2013-12-12, 11:12   #4507
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nic nowego o jedzeniu się nie dowiedziałam chyba.

Dzieć zjadł 50 ml bardzo gęstej kaszy, potem bawiła się tym kubkiem i łyżeczką, bo ma na to fazę, cieszy się strasznie jak trafi łyżeczką do kubka. Nic że jest cała do przebrania potem. Grunt, że zabawa przednia a może i jedzenie się po tym bardziej spodoba..
Mycha strasznie Ci wspolczuje tej bitwy o jedzenie molodej ... pamietam jak jakis czas temu u mnie tez tak bylo ...

NIe wiem czy widzialyscie http://uwaga.tvn.pl/61904,wideo,3803...,reportaz.html
Dlaczego codziennie musza wychodzic jakies nowe afery z dziecmi ... chu$%^& j czlowiek strzela ... czasami az boje sie odpalic wiadomosci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 11:13   #4508
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak niesmialo zagladam, ale widze, ze dupinka dalej na tapecie ... tak myslalam

Lady, wzruszyłam się
Stary 2013-12-12, 11:14   #4509
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ill rewelacja te klocki i jakie tanie ... kochana myslisz ze one beda do tych clemmy pasowac ?? bo mi przyjaciola kupila dla mlodej na gwiazdke, z tym, ze tam jest 10 szt tylko .... dawno rodzice kupili te klocki, bo moze bym sie do reala przejechala, skoro taniej niz na allegro ...
One sa identyczne tylko dużo ich i większa trudność w układaniu dlatego już sie nazywają Clemmy plus i są niby od 18 miesiąca A promocja w realu jest do 24 grudnia.
Stary 2013-12-12, 11:14   #4510
gojka24
Zakorzenienie

Cześć, czołem....

Wróciłam... Na jak długo, nie wiem... Tż wczoraj zjechał, ale nie miałam jak się do Was odezwać... Dziś poszedł do pracy tu na miejscu, więc mogę naskrobać co u nas.... Zaczynając od początku. Tż pojechał w środę w nocy... Mama we czwartek po pracy zabrała psa, także smutno nam strasznie było, bo tak nagle cisza nastała... Bawię się z mała i patrzę a moja koszatniczka siedzi w kołowrotku jakaś taka dziwna... Wzięłam ją na ramię, od razu zeszła po mojej piersi i wtuliła się w rękę... Myślę, kurde coś nie tak z Wiewiórem.... Nie minęło 5 min a tą jak zaczęło rzucać, aż mi wypadła na regał no to ją szybko wrzuciłam do jej lokum, bom się trochę przestraszyła.... Tam jeszcze ze 3 razy tak nią majtnęło, wpadła do pojemnika z wodą, ledwo z niego wyszła i zdechła... Także potwierdzam, że koszatniczki zdychają w dłoniach właściciela... Strasznie smutno mi było wtedy, próbowałam do Was napisać, ale z tego tel nie dochodzą wiadomości na forum, nie wiem czemu... Nie dość, że tż wyjechał, psa nie było to jeszcze po 7 latach zdechła koszatniczka...
W nocy z piątku na sobotę strasznie zimno było, także w domu temperatura nam mocno spadła i Paulina wstała zachrypnięta... Cały weekend nasłuchiwałam czy nie dzieje się z nią coś złego, ze 4 razy zbierałam się na pogotowie, ale w końcu nie pojechałyśmy i dotrwałyśmy do poniedziałku... W pon u pediatry wszystko ok, tylko gardełko zaczerwienione... Do tej pory chodzę i nasłuchuję jak oddycha... Chyba już za bardzo panikuję.... Choć z rana i w nocy strasznie głośno oddycha, do tego potrafi 3-4 razy tak szybko wciągać powietrze, jak przy dusznościach i za chwilę oddycha normalnie.. Nie wiem czy iść z nią do lekarza znowu, nie chcę wyjść na jakąś panikarę... bo w sumie nic się takiego nie dzieje... ech....

Idę nadrabiać choć trochę, bo źle mi z tym, że nie wiem co u Was... Trochę podczytywałam z telefonu, ale transfer mi się skończył... Pamiętam tylko, że Black się poparzyła... Współczuję strasznie.... Przypomniała mi się przy tym moja historia z poparzeniem... Kilka lat temu chciałam dorobić sobie w wakacje i udało mi się załapać przy produkcji haczyków na ryby... Praca polegała na tym, że do tych haczyków trzeba było robić odlewy z ołowiu, takie odważniki po prostu... Podgrzewało się ten ołów do postaci ciekłej i wlewało do takich foremek... No i któregoś razu jakoś tak niefortunnie złapałam pojemnik z tym ołowiem, że wylałam go na nogę... Był baaaardzo rozgrzany, ubranie od razu się stopiło i przykleiło do skóry... Odrywałam materiał razem ze skórą.... masakra... Pracowałam przy tym jeszcze z 5 lat... ale już tylko przy obrabianiu i pakowaniu, liczeniu. Nigdy już nie odważyłam się zbliżyć do rozgrzanego ołowiu...
Do czegoś jeszcze chciałam się odnieść, ale już nie pamiętam....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:53   #4511
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ja tez niemetkowa jestem

Śpiiiiiiii. To poczytam sobie Kinga, bo jak TZ jest w domu to sie nie boje

Aaaa wlasnie, jedziemy na swieta do moich rodzicow
W koncu noc w pociagu, juz sie stesknilam (Deli :P)
To fajnie! Lśnienie fajne jest

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to taka zwykła świeczka a w niej według mojego tż były wsadzone rodzynki (stwierdził, że kupił mi ją dlatego, że ja lubię rodzynki ) a tam były po prostu ziarnka kawy

super
Jak byś zgłodniała, to mogła byś sobie wydłubać

Cytat:
nawijko nic
miała chłopaka, byli bardzo długo ze sobą. I nagle po Walentynkach pokazuje wszystkim pudełeczko, w pudełeczku pierścionek, ona myślała, że to zaręczynowy ale on jej wyjaśnił,że jednak niezaręczynowy wtedy kiedy ona miała już łzy w oczach ze wzruszenia
a przed Walentynkami przeżywała, bo jej jakiś pierścionek zaginął i wszystkie we cztery stwierdziłyśmy, że na pewno on go podkradł na wymiar
Oj jakie rozczarowanie....

Cytat:

a właśnie, że poruszę ten temat, kiedy Wasi tż się Wam oświadczyli? W jakimś specjalnym dla Was dniu, w święta? Walentynki?

Kochana, Ty to i bez ziołowych ciastek masz niezłą fazę
A idź, bardziej to ja się sobie oświadczyłam niż on mi.. Taki z niego romantyk jak z koziej dupy trąba.

Cytat:
heloł
chyba idą nam zęby, nocka koszmarna, nie chce jeść, uu popije i wypuszcza, marud non stop, już widzę naszą dzisiejszą rehabilitację :/

Cytat:
Próbuje też i tak, na razie bez efektu. Wczoraj po 4.5h przerwy i tak nie chwycila sie obiadu. Z mojego talerza to tylko mięso do ust wkładala, wypluwajac za moment.
Ja mam spostrzeżenie, że im bardziej Młody przegłodzony, tym bardziej chce uu a nie chce stałego pokarmu i histeryzuje. Tak jakby nie rozumiał jeszcze do końca, że czymś innym można też brzuszek zapełnić, aczkolwiek jest jakaś poprawa.

Nawijko mi kiedyś jak miałam infekcję, bardzo pomogły gałki dopochwowe z propolisem, to było 7 lat temu ponad, od tego czasu nic mi się tam nie działo. Może to jeszcze sprzedają? Tylko musisz uważać, czy na propolis nie jesteś uczulona

O takie http://gdzieapteka.pl/Globulki-Propo...zt-p84463.html

jeszcze 2 strony, pewnie nie zdążę...
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:09   #4512
bijkora
Rozeznanie

A mówiłam Wam że Nada ma praprababcię ?
W tamtym roku na Wigilie takie zyczenia mi złożyła ze aż się popłakałam. Sama pierwsze dziecko urodziła mając 17 lat Lepsza niz ja. ale 70 lat temu to jednak inne czasy były

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-12, 12:14   #4513
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq a czy my w naszych rodzimych warunkach jesteśmy w stanie przygotować wartościowy kleik?

Nawijko już kilka razy chciałam pytać jakie ziarna dodajesz do kaszki dla Kubusia? mielisz je maszynką? Czy bez maszynki też idzie się jakoś obejść?
Ezzo, jak masz młynek do kawy, to fajnie mieli

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Cześć, czołem....

Wróciłam... Na jak długo, nie wiem... Tż wczoraj zjechał, ale nie miałam jak się do Was odezwać... Dziś poszedł do pracy tu na miejscu, więc mogę naskrobać co u nas.... Zaczynając od początku. Tż pojechał w środę w nocy... Mama we czwartek po pracy zabrała psa, także smutno nam strasznie było, bo tak nagle cisza nastała... Bawię się z mała i patrzę a moja koszatniczka siedzi w kołowrotku jakaś taka dziwna... Wzięłam ją na ramię, od razu zeszła po mojej piersi i wtuliła się w rękę... Myślę, kurde coś nie tak z Wiewiórem.... Nie minęło 5 min a tą jak zaczęło rzucać, aż mi wypadła na regał no to ją szybko wrzuciłam do jej lokum, bom się trochę przestraszyła.... Tam jeszcze ze 3 razy tak nią majtnęło, wpadła do pojemnika z wodą, ledwo z niego wyszła i zdechła... Także potwierdzam, że koszatniczki zdychają w dłoniach właściciela... Strasznie smutno mi było wtedy, próbowałam do Was napisać, ale z tego tel nie dochodzą wiadomości na forum, nie wiem czemu... Nie dość, że tż wyjechał, psa nie było to jeszcze po 7 latach zdechła koszatniczka...
W nocy z piątku na sobotę strasznie zimno było, także w domu temperatura nam mocno spadła i Paulina wstała zachrypnięta... Cały weekend nasłuchiwałam czy nie dzieje się z nią coś złego, ze 4 razy zbierałam się na pogotowie, ale w końcu nie pojechałyśmy i dotrwałyśmy do poniedziałku... W pon u pediatry wszystko ok, tylko gardełko zaczerwienione... Do tej pory chodzę i nasłuchuję jak oddycha... Chyba już za bardzo panikuję.... Choć z rana i w nocy strasznie głośno oddycha, do tego potrafi 3-4 razy tak szybko wciągać powietrze, jak przy dusznościach i za chwilę oddycha normalnie.. Nie wiem czy iść z nią do lekarza znowu, nie chcę wyjść na jakąś panikarę... bo w sumie nic się takiego nie dzieje... ech....

Idę nadrabiać choć trochę, bo źle mi z tym, że nie wiem co u Was... Trochę podczytywałam z telefonu, ale transfer mi się skończył... Pamiętam tylko, że Black się poparzyła... Współczuję strasznie.... Przypomniała mi się przy tym moja historia z poparzeniem... Kilka lat temu chciałam dorobić sobie w wakacje i udało mi się załapać przy produkcji haczyków na ryby... Praca polegała na tym, że do tych haczyków trzeba było robić odlewy z ołowiu, takie odważniki po prostu... Podgrzewało się ten ołów do postaci ciekłej i wlewało do takich foremek... No i któregoś razu jakoś tak niefortunnie złapałam pojemnik z tym ołowiem, że wylałam go na nogę... Był baaaardzo rozgrzany, ubranie od razu się stopiło i przykleiło do skóry... Odrywałam materiał razem ze skórą.... masakra... Pracowałam przy tym jeszcze z 5 lat... ale już tylko przy obrabianiu i pakowaniu, liczeniu. Nigdy już nie odważyłam się zbliżyć do rozgrzanego ołowiu...
Do czegoś jeszcze chciałam się odnieść, ale już nie pamiętam....
Kurczę, współczuję straty pupila Okropne to jest Dobrze że młoda zdrowa. Straszne musiało być to odrywanie ubrania z stopioną skórą, ból koszmarny. Ja się też takich gorących płynów boję.
Stary 2013-12-12, 12:16   #4514
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
co zamówiłaś???? FOTA !

ja bardzo ześwirowana już mam bardzo świątecznie ale burdel więc nie pokaże :P

hahaha nikomu nie powiemy :P spoko piórnik jak co jej zostanie

ale fajowskie! jutro wszystkie nacieramy na pepco

ja nie codziennie ale co jakiś czas

pierona! a Tyś na niego wino rozlała. A cooo bogatemu wolno
taaaa
swoją drogą, dzisiaj herbatę wylałam

ale sól i woda utleniona dają radę!'

Robię eksperyment, jako, że bąbel coraz większe histerie odstawia przy usypianiu na drugą drzemkę, daję mu pospać ile chce na drzemce o 10.30, potem do wieczora już nie śpi. Zobaczymy. Ewidentnie chce tą drugą drzemkę pominąć.....

Ej, ale naprawdę, ja chciałam kwiaty, zaręczyny w restauracji, przy świecach, itd, a to było na tej zabawie sylwestrowej w Bieszczadach, wyszliśmy na zewnątrz, lało jak z cebra, odeszliśmy troszkę na boczek, małż nawet klęknąć nie mógł na dobre bo kałuże były po kostki, ludzie przechodzili obok więc on tylko wstawał i półklękał i wstawał i półklękał ale słodkie i tak to było

Swoją drogą, jak jechaliśmy na tego Sylwka, to stwierdziliśmy, że to takie typowe zadoopie jest nakupowaliśmy alkoholu, czipsów, szampana, no wszystkiego, na zapas, wieźliśmy to ze sobą w mega wielgachnych ciężkich torbach, 350km autokarem, i co się okazało? Że 300m od ośrodka jest biedronka i lidl

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:17   #4515
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Pozdro, wczoraj praca 16-2 dzisiaj 14-1 po 4 godzinach snu ;/ Takie do dupy te zmiany
Podziwiam Cie, ze dajesz rade funkcjonowac przy takich godzinach pracy!!
I to jeszcze z małą!

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
UROFURAGINUM jest bez recepry a to to samo co furagina
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44124595]
furagina bez recepty 10 sztuk
[/QUOTE]
Tylko, ze furagina to chyba na zapalenie pecherza, tak?
A u mnie to raczej nie to...

Cytat:
u nas tylko pobudki co godzinę
taaaa Kubuś zainteresowany on raczej wycofany w nowych sytuacjach, co innego u siebie

co mówili o niejadkach, bo myśmy spali uspałam w końcu Kubę to i sama uderzyłam w kimę
Wypisz wymaluj moje dziecko
I tez poszlismy spac i wstalismy o 11

Cytat:

Pestki Poki co dawalam siemie lniane i slonecznik. Na dniach dam jeszcze pestki dyni, ale akurat mi sie skonczyly.
Ja miele w mlynku do kawy, specjalnie na te okazje zakupionym
Chcialabym dawac jeszcze sezam, ale nie wiem czy mlynek poradzi sobie z nim.

Podobno niektorzy uzywaja blendera, tylko ze nie wszystkie sobie z tym radza. Wtedy trzeba namoczyc pestki i to akurat jest najbardziej przyswajalna opcja.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nawijko mi kiedyś jak miałam infekcję, bardzo pomogły gałki dopochwowe z propolisem, to było 7 lat temu ponad, od tego czasu nic mi się tam nie działo. Może to jeszcze sprzedają? Tylko musisz uważać, czy na propolis nie jesteś uczulona

O takie http://gdzieapteka.pl/Globulki-Propo...zt-p84463.html
Dziekuje

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-12-12 o 12:19
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:22   #4516
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam Cie, ze dajesz rade funkcjonowac przy takich godzinach pracy!!
I to jeszcze z małą!

Tylko, ze furagina to chyba na zapalenie pecherza, tak?
A u mnie to raczej nie to...

Wypisz wymaluj moje dziecko
I tez poszlismy spac i wstalismy o 11

Pestki Poki co dawalam siemie lniane i slonecznik. Na dniach dam jeszcze pestki dyni, ale akurat mi sie skonczyly.

Podobno niektorzy uzywaja blendera, tylko ze nie wszystkie sobie z tym radza. Wtedy trzeba namoczyc pestki i to akurat jest najbardziej przyswajalna opcja.

Dziekuje
Radzi sobie z sezamem
nie ma za co.
Ja dziś spróbuję dać pesteczki do kolacji. Wcześniej sobie darowałam bo młody je jak je...
Stary 2013-12-12, 12:42   #4517
gochaa_p
Zakorzenienie

to sprobuje dziś z tym kiwi
u mnie kiwi zawsze dużo bo to Wojtkowy przysmak
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:53   #4518
aska27adopcje
Zadomowienie

Laseczki masakre mam dzis dzien ... skonczyly mi sie szkla kontaktowe, a bylam pewna, ze mam jeszcze 1 pare ... rano stare wywalilam ... mloda ma nowa zabawe sciagnij matce okulary ... nie jest przyzwyczajona do mnie w nich i caly czas rzuca mi sie na twarz, zeby je djac .. ja za to slepa jestem jak kret .... musze zamowic nowe szkla, ale chyba do rodzicow zrobie wysylke, a tz mi jutro odbierze

Odmowila tez obiadku, ale wypila za to 2x90 mleka, bo dorabialam .... kurde wychodzi ze taka 1 puszka 800 gr starczy nam ledwo na 2 tygodnie ...

Gdzie kupujecie mleczko dziewczyny, daje ktoras bebilon2 ?? teraz chyba kupie to wieksze opakowanie 1200 gr bez puchy do uzupelniania
Stary 2013-12-12, 12:55   #4519
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

dołącz do nas

Taaaaa...

O fakens...

Ja słyszałam o metce ale nigdy nie jadłam

Kija, jutro leci kolejna część "Zmierzchu"
ji
Szklanka, współczuję nocek
do tego te zapalenie piersi....ehhh. Tulę mocno!!!

No i d.upa ze Zmierzchu bo z tego co kojarzę ma być o 20 a ja oglądam tylko jak idzie po 22, nie będę przecież przy dzieciakach oglądać. Grześ by się zresztą zapłakał bo o ósmej idzie mu jakaś bajka którą zawsze ogląda Chyba że sobie ustawię nagrywanie w salonie bo na tamtym dekoderze się da, o 22 moglabym cofnąć, hmmm Jeszcze to przemyślę
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:59   #4520
Debrah
Zakorzenienie

Eksperyment. Ostatni raz uu jadła przed drzemką, koło 9 to chyba było.
Potem po drzemce trochę kaszy, potem zaproponowałam chlebek ciemny z masłem - porozwalała ale coś tam zjadła, generalnie wie, że to jedzenie bo rozdrabnia i do buzi ładuje.
Potem kilka płatków kukurydzianych (Nawijka i inne znające się na jedzeniu mamy - duża to tragedyja?), teraz trzyma w rączce kawałek banana u coś tam ciumka.
W międzyczasie pije wodę.

Zobaczymy kiedy upomni się o uu - oczywiście wtedy dostanie, ale chcę dać jej szansę poczuć ten głód.
Nie może być za bardzo głodna, bo wtedy histeryja i nie zje nic poza uu, więc tylko troszkę, żeby nie była non stop mlekiem zapchana.
Zobaczymy.
Stary 2013-12-12, 13:00   #4521
ezzo
Zadomowienie

menq jak będziesz miała chwile to zdradź jak taki kleik po waszemu przygotować.

Miło, że wpadłaś Gojka i przykro mi z powodu straty pupila

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ezzo, jak masz młynek do kawy, to fajnie mieli
Kurcze do koway niet, mam za to młynek do pieprzu

Cytat:

Dziekuje
Tak mi coś z tymi ziarnami nie pasowało, ale zabrakło mi słowa pestka ja czasem dosypuje troche siemienia do gotującej się kaszki, to troche sluzu tego dobrego się wydzieli, prawda? a musze spróbować ze słonecznikiem i dynią, może jutro

Wczoraj jak byłam w Poznaniu to biegałam bez płaszczyka z samochodu do na spotkanie, czy na stacje i dzisiaj mam czuje, że cos mnie bierze zaaplikowałam już spbie troche prochów, mam nadzieję, że młody się nie zarazi i mnie bardziej nie rozłoży, bo na sobotę zaplanowana impreza kolejna.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:10   #4522
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, ty nie patrz już teraz na tragedyję bo ważniejsze, by się gwiazda przekonała w ogóle do czegoś. O poprawność polityczną żywieniową pomartwisz się potem.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:10   #4523
elllmi
Zakorzenienie

hej
spacer już zaliczyliśmy, zaraz obiad i liczę, że pójdzie spać, bo padam; jakąś niemoc dzisiaj mam

no i słowa dotrzymałam i się przed południem nie pokazałam; dzieki temu jestem trochę do przodu z papierzyskami ale tylko trochę

Cytat:
ide spać ! EMS wyczaiłam coś fajnego Naklejki na prezenty ! zmieniłam se na swoje imie i musze tylko wybadać czy są takie papiery do drukowania naklejek
no to pokazuj! są papiery na pewno, bo my w pracy na takim drukowaliśmy naklejki na segregatory

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
noooooooo a ja sie pytam mojego ostatnio, czy slub bedzie za 6 lat? a on czemu za 6? a ja mówie, no bo po 6 latach mi sie oswiadczyłeś.. a on do mnie, nie no slub mial byc... w te swieta.. ale zapomniałem:hahah a: ubije dziada dziś !

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
mlody obejrzal z tata lige mistrzow do konca-tz wylączył telewizor i mówi do małego:"no teraz idziemy spac"..maly odwrocil sie dooopkom, zamknal slepka..i spi.SZOK...
niezły jest

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
o wlasnie, ile wasze dzieci pija butle? Bo moj to i do pol godziny.....)
ileeeeee? mojemu zazwyczaj 5 minut wystarczy na 210ml; może masz dziurkę za małą, bo u nas tak długo pił zanim smoczek zmieniłam

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
I jeszcze o 5-10-15 - są świetne koszulo-body dla chłopców http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2533?c=18 za 20,99 a od 25 kurier gratis. Ja Majusi wzięłam TE
a wczoraj już nie było rozmiaró tego body z muszką, samo 62 tylko; czyli dokładają rozmiary

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn karmiących mm - na kolację podajecie samo mm, zagęszczacie czymś czy podajecie kaszkę??? Pytam, bo ja daję Domci samo mleko i wczoraj przeszła samą siebie:
samo mm, 180ml

Cytat:
Dziewczyny na ddtvn zaraz bedzie o niejadkach !
własnie to oglądałam w międzyczasie i sobie pomyslałam, że trzeba dziewczynom dać znać, że coś takiego było

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:16   #4524
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
spacer już zaliczyliśmy, zaraz obiad i liczę, że pójdzie spać, bo padam; jakąś niemoc dzisiaj mam

no i słowa dotrzymałam i się przed południem nie pokazałam; dzieki temu jestem trochę do przodu z papierzyskami ale tylko trochę

własnie to oglądałam w międzyczasie i sobie pomyslałam, że trzeba dziewczynom dać znać, że coś takiego było
No ładnie! na wizaż ban do południa, a tv się podgląda? nie ładnie
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:16   #4525
gojka24
Zakorzenienie

Troszkę nadrobiłam, ale daleko mi do bycia na bierząco.... Przypomniałam sobie...

Polecacie katarek do odkurzacza a powiedzcie mi, czy po nim nie mają Wasze dzieci bezdechów??? Chciałam kupić, ale nastraszono mnie i mój tż już wogle o tym nie chce słyszeć....

A druga sprawa to płyn do higieny intymnej, miałam już dawno zapytać i ciągle zapominałam, aż zobaczyłam, że Szaja wrzucała link do takiego płyny dla dzieci.... Co o tym myślicie??? Planujecie używać???

Jeśli rozmowa już na ten temat była to przepraszam, najwidoczniej nie doszłam do tego jeszcze...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:18   #4526
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Eksperyment. Ostatni raz uu jadła przed drzemką, koło 9 to chyba było.
Potem po drzemce trochę kaszy, potem zaproponowałam chlebek ciemny z masłem - porozwalała ale coś tam zjadła, generalnie wie, że to jedzenie bo rozdrabnia i do buzi ładuje.
Potem kilka płatków kukurydzianych (Nawijka i inne znające się na jedzeniu mamy - duża to tragedyja?), teraz trzyma w rączce kawałek banana u coś tam ciumka.
W międzyczasie pije wodę.

Zobaczymy kiedy upomni się o uu - oczywiście wtedy dostanie, ale chcę dać jej szansę poczuć ten głód.
Nie może być za bardzo głodna, bo wtedy histeryja i nie zje nic poza uu, więc tylko troszkę, żeby nie była non stop mlekiem zapchana.
Zobaczymy.
Wielka

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-12, 13:25   #4527
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44128160]Debrah, ty nie patrz już teraz na tragedyję bo ważniejsze, by się gwiazda przekonała w ogóle do czegoś. O poprawność polityczną żywieniową pomartwisz się potem.[/QUOTE]

No coooo

Wiem wiem. Dlatego jej dalam. Oczywiście nie zamierzam ze słodyczami wjechać 'żeby jadła' - chciałabym żeby jadła zdrowo, ale próbować muszę faktycznie różnych rzeczy bo bida jest.

Teraz chciała Uu, napila sie troszkę i zasnela. Po drzemce odczekam chwilę i spróbuje wkroczyc z obiadem. Zakupy z tesco
przyszły, mam z 15 różnych słoików..

Tego banana kawałek zjadła, lubi jak jej sie podaje małe kawaleczki prosto w dziób.

Cytat:
Wielka

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-12, 13:28   #4528
gochaa_p
Zakorzenienie

spróbowałam dać jej kiwi - pluje :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:33   #4529
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka
Cytat:
A jeszcze cos
Bylismy dzis na zakupach. TZ mnie zaciagnal do jubilera i badal moj gust pierscionkowy
Poza tym upieral sie, zebym przymierzala, bo rozmiar chce znac.
Nie nie - to nie to, co myslicie Nie spodziewam sie
jak nie nie jak tak tak TAAAAAAAAAK!!! ZOBACZYSZ...

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dziękuję Ci bardzo, moja rozkmina była wzięta z doopy
wcale nie z DOOPY
ADVICE mozna tlumaczyc jako awizo i pewnie stad to skojarzenie..
ja sama nie wiedzialam, to terminologia typowa dla poczty. ale poszperalam to i owdzie i włala

--------
a ja dzis w nocy przezylam dreszczyk
mlody zaczal kaszlec i to tak ze w pewnym momencie az mu sie na wymiotki zabralo ale na szczescie sie uspokoil... ja w tym szoku to nie wiedzialam czy to okno juz otwierac czy nie ale na szczescie odkaszlnal co mial odkaszlnac i do rana juz bylo spokojnie...
ale rano po sniadaniu wsadzilismy DOOPKI w auto i sru do lekarza. oczywiscie w poczekalni jak to zwykle musiala sie znalezc wszechwiedzaca znawczyni wszystkich chorob i stwierdzila ze Kuba ma bardzo brzydki kaszel i to na pewno oskrzela albo pluca
lekarz osluchal - czysciutko!
przepisal pulneo, ibuprom zatoki w szpreju i nasivin (juz ten od roczku ) i pochwalil mamusie za inhalacje

dziekuje za uwage
nadrabiam dalej bo mlody spi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 13:37   #4530
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej
Oskar wczoraj usnął o 19 i wstał wyspany o 1 Przecudnie bawić się o tej porze skakał nam po brzuchach,krzyczał głośno,aj kosmos

Nadrobiłam wszystko ale cóż mam rzec? Wszystko zostało powiedziane
Po prostu będę na bierzaco. A wy jesteście niemożliwe,tak się uczepić Aśki dooopy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości