Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-24, 20:14   #4501
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
współczuje Ci tych poródów na oddzialechyba lepiej życ w niewiedzy
Malutki się cieszy, że w domku jest, bo i Ty na pewno się lepiej w swoich kątach czujesz a robili Ci usg w szpitalu??? wiesz ile waży???zdecydowaliście się w końcu an imię jakieś???
a to nie wiedziałam z tym kokosem to i ja wezme tylko lateks

no powiem ci że jeden prawie obierałam pod prysznicem więc przerażenie wzrosło
oj tak swój prysznic, swoje łóżko, swój tv, jednak w domku dużo lepiej
tak robili usg 2 razy i niby waży ok 2600 więc to był kolejny powód dla którego mnie nie trzymali w szpitalu, bo dziecko duże i nie powinno mieć problemu po porodzie najprawdopodobniej zostanie nam ten Dawid, jakoś coraz częściej używamy go jak mówimy do brzuszka
nie wiem na ile to prawda z tym kokosem tak mi mówili w sklepie
Stary 2014-04-24, 20:20   #4502
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-to kamień z serca, że sie uspokoiła szyjka to teraz odpoczywaj, bo widzisz są tego efekty mam nadzieję, że lody były smakowite

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Aldrin-może zmienisz fach na położną po takich przeżyciach to mamy Dawidka do naszej bandy super i ładnie waży maluszek

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:28   #4503
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie, ze pościel Wam sie podoba to wezmę chyba ją

a ten materacyk to lateksowy???bo ja macałam kokosowo lateksowy i chyba wolę taki niż sam lateksowy

Ewelika, Meduzka- dzisiaj na sr oglądaliśmy filmik o karmieniu piersią i jestem przerażona te cyce będą mi się chyba dzisiaj śniły musze sie koniecznie zaopatrzyc w mleko modyfikowane, a własnie Ewelika podaje enfamil a Ty Meduzko???
Bierz jest naprawdę ładna i będziesz mieć z głowy
Zaczęłam się martwić karmienia po opisie i zdjęciu Justii... Zastanawiam się czy jednak nie kupić nakładek na sutki ale i tak nie wiem jak dobrać rozmiar.
Jak macałam te materace to zdecydowanie lepszy wydawał mi się lateks z kokosem ale trafiła nam się konkretna dziewczyna i dla rodziców alergików jednak dla spokojności odradzała.
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
ja cały czas fizycznie czułam się dobrze, psycha mi trochę padła w święta ale mąż nieźle mnie wspierał i dałam radę, jak odpuściłam i nawet polubiłam pobyt w szpitalu to mnie wypuścili położne się już śmiały, że ja to za chwile ekspert będę tyle porodów przeżyłam, że mój to pewnie pójdzie jak spłatka
sorki nie nie czuje się dobrze, tyłek mnie boli i mam straszne siniaki no i dziecko po powrocie do domu to zaczęło nieźle wariować w brzuszku i boli cholernie
dla męża i aż dziwne że jeszcze Cię nie prosili o pomoc przy porodzie
Ale się cieszę że jesteś na spokojnie dokończysz zakupy (cały czas mi się chce śmiać z Twojego męża ) no i ze mną pogadasz
Cytat:
Pradip-to kamień z serca, że sie uspokoiła szyjka to teraz odpoczywaj, bo widzisz są tego efekty mam nadzieję, że lody były smakowite

lody były wyśmienite ale zgaga już nie jest
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 20:42   #4504
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
o to długo jest z Wami

Swietne są te zdjęcia
Pokarz smoking na chrzest Mały twardziel chce oglądać świat co tak będzie leżał
W ogóle to dziś gadałam z Gegee i tak nam się na wspomnienia zebrało jak zaczynałyśmy grudniowy wątek, jak chwaliłyście się testami a teraz chłopakami ciężko było mi ją pocieszyć bo ma świadomość że u niej źle i nie wiadomo jak to będzie :? ale pozdrawia Was i całuje dzieciaczki

A co Ty niby robisz całymi dniami przecież Igusia śpi
Bardzo się cieszę że też tak szybciutko wróciłaś do żywych po cc
Jak mała reaguje na Enfamil? Dobrze że mąż wybił Ci te głupoty z głowy o kochaniu bo same byśmy to zrobiły
Gratulacje dla kuzynki (co te dzieciaczki tak się tu pchają ) i dla teściów

Ale niespodziankę nam zrobiłaś
Super że Cię wypuścili tzn że wszystko się jeszcze wyciszyło
Widziałaś ten filmik o robakach z wątku majowego? Strasznie się cieszę że zamówiłam lateksowy materacyk choć do tej pory go nie rozpakowałam i teraz się boję

A mi strasznie ulżyło... Szyjka zaczęła się od środka otwierać ale się nie skraca czyli moje leżenie coś daje Widziałam że lekarz odetchnął choć nadal pytał czy nie chce iść do szpitala a jak powiedziałam że jeśli nie jest to konieczne to nie to kazał mi leżeć do 8.05 i może wytrzymać do kolejnej wizyty 15.05. Przyznaje że nie zagłębiałam się w szczegóły dzisiejszej nocy ale obiecałam że jeśli zacznie mnie boleć albo napunać się brzuch to pojadę na IP bo jeszcze chcemy potrzymać Kubusia w brzuszku... W przypływie radości namówiłam męża na przepyszne lody z lidla i jestem szczęśliwa
nie nie widziałam tego filmiku na tel nie potrafiłam go otworzyć aż taki straszny był?

kochana pamiętaj szpital nie jest przyjemny ale tak się naoglądałam że teraz już wiem, że każdy ból może powodować skurcze i nie jest kolorowo, więc uważaj na siebie i damy radę, będziemy się wspierać i maluszki wyjdą najwcześniej w połowie maja dobrze, że ta szyjka się nie skraca dalej i leż jak to pomaga

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Aldrin-może zmienisz fach na położną po takich przeżyciach to mamy Dawidka do naszej bandy super i ładnie waży maluszek

hihihi no tak jeszcze kilka dni i sama bym odbierała te porody

Cytat:
Bierz jest naprawdę ładna i będziesz mieć z głowy
Zaczęłam się martwić karmienia po opisie i zdjęciu Justii... Zastanawiam się czy jednak nie kupić nakładek na sutki ale i tak nie wiem jak dobrać rozmiar.
Jak macałam te materace to zdecydowanie lepszy wydawał mi się lateks z kokosem ale trafiła nam się konkretna dziewczyna i dla rodziców alergików jednak dla spokojności odradzała.

dla męża i aż dziwne że jeszcze Cię nie prosili o pomoc przy porodzie
Ale się cieszę że jesteś na spokojnie dokończysz zakupy (cały czas mi się chce śmiać z Twojego męża ) no i ze mną pogadasz

lody były wyśmienite ale zgaga już nie jest
ja mam nakładki i wzięłam standardowe i są dużo za duże, mogę ci podesłać jak chcesz
pierwsza rzecz co mi powiedział to że mam sobie zamówić resztę rzeczy bo on tego nie zrobi

Izetak pradip miałyście już GBS robionego?
Stary 2014-04-24, 21:03   #4505
Izetka_
Zadomowienie

Aldrin-na następnej wizycie mam miec to coś pobierane bo to chyba z pochwy i z odbytu???dobrze kojarzę???
teraz mam skierowanie na morforlogię, mocz, HBS antygen, HIV i standardowo posiew moczu, bo coś mi ciągle wychodzi nie tak...

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

A w ogóle dzisiaj na sr rozmawiałam z dziewczyną, która jest w 39 tc i nie wiem co będzie miała, bo dziecko jest ułożone miednicowo, ale tak, że nie idzie zajrzec między nogi nie wiedziałąm, że są jeszcze takie przypadki

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:25   #4506
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie widziałam tego filmiku na tel nie potrafiłam go otworzyć aż taki straszny był?

kochana pamiętaj szpital nie jest przyjemny ale tak się naoglądałam że teraz już wiem, że każdy ból może powodować skurcze i nie jest kolorowo, więc uważaj na siebie i damy radę, będziemy się wspierać i maluszki wyjdą najwcześniej w połowie maja dobrze, że ta szyjka się nie skraca dalej i leż jak to pomaga

ja mam nakładki i wzięłam standardowe i są dużo za duże, mogę ci podesłać jak chcesz
pierwsza rzecz co mi powiedział to że mam sobie zamówić resztę rzeczy bo on tego nie zrobi

Izetak pradip miałyście już GBS robionego?
Straszny nie straszny stado małych robaczków podobnych do klrszczy łaziło w materacyku ale bardziej skupili się czyja to wina a nie na tym że mała miała przez to całą buzie i główkę zsypaną
Naprawdę taki ból ale bardziej uciążliwy niż bolesny jest tak niebezpieczny?
Może to ten dzień dał mi tyle energii bo w końcu wstałam i się ubrałam ale teraz to mi się nawet lepiej leży jak wiem że są tego efekty
Moje sutki zrobiły się teraz jak talerze obiadowe więc raczej musiałabym celować w duży rozmiar
Wyobrażam sobie jak odetchnął jak się okazało że zamówienie tych największych rzeczy choć tych małych pierdół mu się upiecze
GBS powinno się robić po 35 tc ale mi kazał zrobić zaraz po majówce żebym zdążyła wynik odebrać
Cytat:

A w ogóle dzisiaj na sr rozmawiałam z dziewczyną, która jest w 39 tc i nie wiem co będzie miała, bo dziecko jest ułożone miednicowo, ale tak, że nie idzie zajrzec między nogi nie wiedziałąm, że są jeszcze takie przypadki
Też się nie spodziewałam że to się tak często zdarza ale wydaje mi się że jakby się uprzeć to da radę zobaczyć...
Stary 2014-04-24, 21:35   #4507
justiii87
Zakorzenienie

Ale się rozgadałyście Wątek znów zaczął żyć

Fiona - to Ci się szef trafił , za jajca Go i do sufitu przywiesić! A Tą Twoją teściową zaraz przy Nim, ale za suty!

Pradip - to odpoczywaj bo sa tego efekty Oby jak najdłużej Kubuś pobył w domeczku , Od 37 tc nie kładą dzieci do inkubatora, 35 tc to jeszcze niedonoszona ciąża, więc leż i czekaj jak najdłużej.

Ewelika - niestety początki karmienia są straszne, Ty masz mało pokarmu i cierpisz, a Ja miałam za dużo i też było źle, wręcz tragicznie bo jak pamiętasz przez to wylądowaliśmy w szpitalu. Jeśli malutka płacze bo się nie najada to nie mniej wyrzutów sumienia tylko przechodź na mm bo najważniejsze, żeby kruszynka się nie męczyła.

Aldrin - witaj dobrze, że wszystko jest na najlepszej drodze i Dawidek jeszcze siedzi w brzuszku Leż do góry pipką i odpoczywaj bo później nie będzie tak kolorowo

Izetka - Twoja teściowa to istny skarb Lepiej niech Ona siedzi u siebie i Cię nie pilnuje

Byłam na zakupach, nakupiłam bodziaków na krótki rękaw ale nie ma nic takiego co by mnie powaliło na kolana, niektóre te ubranka to jak z koziej dupy trąbka - okropne.

Pradip - Marcel dziś był ubrany w bodziaka na krótki rękaw i cienką bluzę i do tego spodenki dresowe, ubieramy się bardzo cienko do wózeczka

Po potówkach nie ma już śladu zasypka Alantan pomogła od razu

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Straszny nie straszny stado małych robaczków podobnych do klrszczy łaziło w materacyku ale bardziej skupili się czyja to wina a nie na tym że mała miała przez to całą buzie i główkę zsypaną
Może to ten dzień dał mi tyle energii bo w końcu wstałam i się ubrałam ale teraz to mi się nawet lepiej leży jak wiem że są tego efekty
Moje sutki zrobiły się teraz jak talerze obiadowe więc raczej musiałabym celować w duży rozmiar
Wyobrażam sobie jak odetchnął jak się okazało że zamówienie tych największych rzeczy choć tych małych pierdół mu się upiecze
GBS powinno się robić po 35 tc ale mi kazał zrobić zaraz po majówce żebym zdążyła wynik odebrać

Też się nie spodziewałam że to się tak często zdarza ale wydaje mi się że jakby się uprzeć to da radę zobaczyć...
Pradip - podaj adres to Ci wyślę moje nakładki silikonowe mi są niepotrzebne, a Tobie się przydadzą
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 21:41   #4508
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
To fajnie, ze pościel Wam sie podoba to wezmę chyba ją

Aldrin-ale super, że jesteś w domku a jak sie czujesz???opowiadaj
a ten materacyk to lateksowy???bo ja macałam kokosowo lateksowy i chyba wolę taki niż sam lateksowy

Ewelika, Meduzka- dzisiaj na sr oglądaliśmy filmik o karmieniu piersią i jestem przerażona te cyce będą mi się chyba dzisiaj śniły musze sie koniecznie zaopatrzyc w mleko modyfikowane, a własnie Ewelika podaje enfamil a Ty Meduzko???

Ewelika- dla teściów za taki fajny prezent

Małgoś-super zdjęcia Kacperka i jak z chrztem???udało sie załatwic???

Fionka-to fajnie, ze mężuś w domku a jak tam z Waszymi starankami???mam nadzieję, że wykorzystujesz męża intensywnie

Pradip-jak po wizycie???bom zniecierpliwiona

Ja podaję mleko Nan Pro 1

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 22:11   #4509
Malgos_12
Zakorzenienie

Moje dziecko zasnęło już po 20.00 - ciekawe czy się przebudzi czy już będzie spał ale miło mieć tak parę chwil dla siebie

Ewelika - oj tak, ja często siadam do kompa i nie zdążę nawet nic przeczytać a już muszę wstawać
Fajnie, że Iga nie musiała mieć antybiotyków, a ty, że już dobrze się czujesz.
Świetny prezent od teściów
co do wielkości dzieciaczka twojej siostry ciotecznej to donoszone dzieciaczki czasami rodzą się z taką wagą. Mojej kuzynki córeczka miała chyba coś 2800
zrób Igusi przynajmniej raz werandowanie i myślę, że na spacer będziesz mogła wyjść, oczywiście ten pierwszy nie na długo... myślę, że tak 15 min na początek

Aldrin - brakowało nam tu ciebie! super, że jesteś już w domku. Mam nadzieję, że leżysz i nic nie robisz

Meduzka, Ewelika - nie poddawajcie się, im częściej będziecie dostawiały do piersi lub ściągały pokarm tym będzie go przybywać, na to jednak potrzeba jeszcze troszkę czasu. Ja też nie od razu miałam dużo pokarmu. Ostatnio coś miałam wrażenie, że mam go mniej i laktator poszedł w ruch i od razu po 2 dniach już była różnica, ale pamiętam że miałam podobnie na początku. A może warto zmienić butelkę? Gdybyście miały możliwość kupić takie butelki MAM to polecam, mój Kacper w ogóle się nie wkurzał jak dostawiałam do cyca - mam wrażenie że musi się troszkę powysilać, żeby mu leciało. Jednak jeśli się nie uda to przecież nie koniec świata, jesteście wspaniałymi mamami i to się liczy.
Ewelika - możesz też podawać mm a ściągać pokarm i tak, może laktacja się rozbuja

Izetka
- bierz pościel - na prawdę ładna!
a tak z ciekawostek na lateks też można być uczulonym - tak jak moja teściowa, ale chyba na kokos szybciej
dziś kancelaria nie była otwarta, ale i tak udało mi się załatwić. Dostałam taki druk do wypełnienia, Kacperek zapisany na Chrzest, muszę jeszcze donieść akt urodzenia z tym drukiem i zaświadczeniami od chrzestnych (że mogą nimi być) najpóźniej na tydzień przed i tyle
ten GBS pobiera się z pochwy

Pradip - w jakich to materacach były te robaki? w tych gryczanych?
to ubranko nie jest takie typowe, zresztą chciałabym je potem wykorzystać - bo moge potem podpiąć żeby zrobić krótkie spodenki i krótki rękawek
muszę napisać do Gegee - szkoda, że tak jej się ułożyło... ehhh
dobre wieści po wizycie - ufff - a jednak warto się oszczędzać
ja swoje nakładki oddałam już szwagierce, bo nie użyłam ich ani razu

Fiona - no właśnie, są staranka?

Justii - nie uwierzę, że tylko bodziaki kupiłaś

zaraz wrzucę te zdjęcia koszulki, ale syn jednak mi się obudził
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 22:16   #4510
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Moje dziecko zasnęło już po 20.00 - ciekawe czy się przebudzi czy już będzie spał ale miło mieć tak parę chwil dla siebie

Ewelika - oj tak, ja często siadam do kompa i nie zdążę nawet nic przeczytać a już muszę wstawać
Fajnie, że Iga nie musiała mieć antybiotyków, a ty, że już dobrze się czujesz.
Świetny prezent od teściów
co do wielkości dzieciaczka twojej siostry ciotecznej to donoszone dzieciaczki czasami rodzą się z taką wagą. Mojej kuzynki córeczka miała chyba coś 2800
zrób Igusi przynajmniej raz werandowanie i myślę, że na spacer będziesz mogła wyjść, oczywiście ten pierwszy nie na długo... myślę, że tak 15 min na początek

Aldrin - brakowało nam tu ciebie! super, że jesteś już w domku. Mam nadzieję, że leżysz i nic nie robisz

Meduzka, Ewelika - nie poddawajcie się, im częściej będziecie dostawiały do piersi lub ściągały pokarm tym będzie go przybywać, na to jednak potrzeba jeszcze troszkę czasu. Ja też nie od razu miałam dużo pokarmu. Ostatnio coś miałam wrażenie, że mam go mniej i laktator poszedł w ruch i od razu po 2 dniach już była różnica, ale pamiętam że miałam podobnie na początku. A może warto zmienić butelkę? Gdybyście miały możliwość kupić takie butelki MAM to polecam, mój Kacper w ogóle się nie wkurzał jak dostawiałam do cyca - mam wrażenie że musi się troszkę powysilać, żeby mu leciało. Jednak jeśli się nie uda to przecież nie koniec świata, jesteście wspaniałymi mamami i to się liczy.
Ewelika - możesz też podawać mm a ściągać pokarm i tak, może laktacja się rozbuja

Izetka
- bierz pościel - na prawdę ładna!
a tak z ciekawostek na lateks też można być uczulonym - tak jak moja teściowa, ale chyba na kokos szybciej
dziś kancelaria nie była otwarta, ale i tak udało mi się załatwić. Dostałam taki druk do wypełnienia, Kacperek zapisany na Chrzest, muszę jeszcze donieść akt urodzenia z tym drukiem i zaświadczeniami od chrzestnych (że mogą nimi być) najpóźniej na tydzień przed i tyle

to ubranko nie jest takie typowe, zresztą chciałabym je potem wykorzystać - bo moge potem podpiąć żeby zrobić krótkie spodenki i krótki rękawek
dobre wieści po wizycie - ufff - a jednak warto się oszczędzać
ja swoje nakładki oddałam już szwagierce, bo nie użyłam ich ani razu

Fiona - no właśnie, są staranka?

Justii - nie uwierzę, że tylko bodziaki kupiłaś

zaraz wrzucę te zdjęcia koszulki, ale syn jednak mi się obudził
A no właśnie tylko bodziaki kupiłam, albo ze mną coś nie tak, albo te ubranka są takie szare i ponure. Spodenki mamy, jedynie z jeansów zostały mi 3 pary dobrych, ale teraz nie opłaca się kupować już długich bo za ciepło na jeansy, dresy mamy bluzy każdego prawie koloru, więc bodziaków Nam potrzeba takich na krótki rękaw
Stary 2014-04-24, 22:25   #4511
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - haha az cie nie poznaje a jaki rozmiar nosi Marcel?

Pradip tutaj stroj Kacpra. on jest bialy tylko na zdjeciu tak dziwnie wyszlo?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1398371006568.jpg (67,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1398371018874.jpg (76,6 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-04-24, 22:27   #4512
justiii87
Zakorzenienie

Pradip - powiedź Gegge, żeby odezwała się z klubie, brakuje mi jej!

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:

62/68 zależy jaka firma, ta rozmiarówka jest tak różna i kosmiczna, że czasami 68 jest mniejsze niż 62

Bardzo lubię lniane ubrania strój fajny i praktyczny , Ja Marcelowi tez kupiłam lniane spodenki, ale takie jasne turkusowe
Stary 2014-04-24, 22:52   #4513
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - masz rację z ta rozmiarówką, bo Kacper m jeszcze jedne bodziaki 56 choć już większość 62 jest za małe... mam też takie spodenki dresowe na 6miesięcy i są dobre ...
no właśnie mi bardziej na praktyczności zależało, więc zdecydowaliśmy z tż-tem, że kupimy coś takiego
Stary 2014-04-24, 22:56   #4514
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej hej ;-)
Dzisiaj cały dzień byliśmy po za domem i padam.
U lekarza wszystko jest ok. Wytlumaczyl mi ze z wyników wynika ze bylam chora i mam przeciwciał, ale się zastanawiam czy dla siebie i świętego spokoju nie zrobić tej awidnosci.

Pradip cieszę się że twoja wizyta tez pozytywnie wypadła;-)
A czemu odmówili ci wykonania tego badania ?

Fiona to ci sie szef trafił jak w obozie a nie w pracy.

Justii pościel bardzi ładna. Myślę że ten motyw jest uniwersalny i dla chłopców i dziewczynek.

Aldrin dobrze ze jeszcze w dwupaku jesteś i oby jak najdłużej.

My dzisiaj odebralismy klucze do naszej juz prawie działki ;-)
Jutro tylko notariusz i zapraszam na majowke i grilla hiii.

Meduzka i Ewelika duzo siły i wytrwałości . Ucalujcie maluchy.

A my się chyba juz zdecywalismy że nasza mała kruszynke nazwiemy Anastazja ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-24, 23:07   #4515
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka - ja bym sobie dała spokój z tą awidnością, ale to tylko moja opinia.
a macie jakąś altankę na tej działce?

imię Anastazja zawsze będzie mi się kojarzyło z bajką Disneya o tym tytule, którą zresztą uwielbiam i oglądałam przynajmniej 100 razy jak dla mnie fajne

Justii - ile razy miałaś @, była jakaś inna? ja, po tym jak dostałam tą pierwszą, to 2 tyg później, dosłownie taką jednodniową bardzo lekką
Stary 2014-04-25, 07:53   #4516
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Papryczka - ja bym sobie dała spokój z tą awidnością, ale to tylko moja opinia.
a macie jakąś altankę na tej działce?

imię Anastazja zawsze będzie mi się kojarzyło z bajką Disneya o tym tytule, którą zresztą uwielbiam i oglądałam przynajmniej 100 razy jak dla mnie fajne

Justii - ile razy miałaś @, była jakaś inna? ja, po tym jak dostałam tą pierwszą, to 2 tyg później, dosłownie taką jednodniową bardzo lekką
Miałam jedną @ i dość obfitą, przed ciążą takich obfitych nie miałam, mam nadzieję, że to jednorazowy przypadek

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Papryczko - Ja pościel już dawno kupiłam , a teraz Izetka chyba się zastanawia nad wyborem

Daj sobie spokój z badaniami skoro lekarz powiedział Ci, że chorowałaś to możesz być spokojna i nie wydawać dodatkowo kasy, lepiej kupić Anastazji za to jakąś sukienkę

Ja już wykąpana po śniadaniu co za zorganizowanie o tej porze u mnie , synuś bawi się na macie, Tequila Go pilnuje, a Ja na forum żyć nie umierać
Dziś też zapowiada się piękna pogoda, więc biorę książkę i idziemy z Marcelem na dwór

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

http://dzieci.pl/gid,16556164,img,16...i,galeria.html
Stary 2014-04-25, 08:32   #4517
Aldrin
Zakorzenienie

Witam piątkowo

Cytat:
Aldrin-na następnej wizycie mam miec to coś pobierane bo to chyba z pochwy i z odbytu???dobrze kojarzę???
teraz mam skierowanie na morforlogię, mocz, HBS antygen, HIV i standardowo posiew moczu, bo coś mi ciągle wychodzi nie tak...

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

tak dobrze kojarzysz to te badanie
kurcze 21 wiek a ludzie jeszcze nie wiedzą co w brzuszku noszą, czasem niby wiedzą a i tak wychodzi coś innego a niby takie dobre sprzęty mamy

Cytat:

tak powinno się robić po 35 tc chociaż mi już pobrali bo bali się wcześniejszego porodu, więc myślałam, że u Ciebie też już pobrane

ja też mam sutki ogromne ale brodawki za małe i nie mam tam co włożyć do tej osłonki
co do bólu to położna twierdzi że można go pomylić z ruchami dziecka, brzuch się napina i twardnieje i to już stadium skurczy którymi powinniśmy się niepokoić, mnie nie bolało a skurcze dochodziły do 90 jak podczas porodu, teraz mi twardnieje brzuszek a skurcze mam w granicy 50 wiec co organizm to inaczej, jednej dziewczynie tylko kręgosłup bolał i myślała, że ją przewiało, pojechała na IP a tam od razu na porodówkę

Cytat:

strój jest rewelacyjny, nie wiedziałam, że robią takie małe lniane ubranka

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej hej ;-)
U lekarza wszystko jest ok. Wytlumaczyl mi ze z wyników wynika ze bylam chora i mam przeciwciał, ale się zastanawiam czy dla siebie i świętego spokoju nie zrobić tej awidnosci.

Pradip cieszę się że twoja wizyta tez pozytywnie wypadła;-)

Fiona to ci sie szef trafił jak w obozie a nie w pracy.

Justii pościel bardzi ładna. Myślę że ten motyw jest uniwersalny i dla chłopców i dziewczynek.

Aldrin dobrze ze jeszcze w dwupaku jesteś i oby jak najdłużej.

Meduzka i Ewelika duzo siły i wytrwałości . Ucalujcie maluchy.

ja bym nie robiła już tych dodatkowych badań, jak lekarz mówi, że choroba już przebyta to wolałabym kupić coś dla małej Anastazji zresztą bardzo fajne i oryginalne imię

Justii Ty to masz pewnie pełno ubranek i Marcelek pewnie nawet połowy nie założył co?
Stary 2014-04-25, 09:22   #4518
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny tez mi się to imię bardzo podoba. Moja prababcia tak sie nazywała;-)

Sorki Justii wiem że to Izetka kupuje pościel. Kalafior ciążowy zamiast mózgu ;-)
Tak jest jak nie chce mi się cytować.
Zaraz lecimy do notariusza ;-) jupii

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Mam altanke i szklarnie ;-) później wstawie kilka zdjęć.

Stary 2014-04-25, 10:27   #4519
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Pradip - to odpoczywaj bo sa tego efekty Oby jak najdłużej Kubuś pobył w domeczku , Od 37 tc nie kładą dzieci do inkubatora, 35 tc to jeszcze niedonoszona ciąża, więc leż i czekaj jak najdłużej.

Pradip - Marcel dziś był ubrany w bodziaka na krótki rękaw i cienką bluzę i do tego spodenki dresowe, ubieramy się bardzo cienko do wózeczka

Po potówkach nie ma już śladu zasypka Alantan pomogła od razu

Pradip - podaj adres to Ci wyślę moje nakładki silikonowe mi są niepotrzebne, a Tobie się przydadzą
Teraz chociaż wiem po co leżę do 37tc to żaden lekarz nie wierzy ze dotrzymam a mi coraz bardziej chodzi po głowie myśl że jeszcze będę prosić Kubusia żeby zechciał wyjść
No to leciutko synka ubierasz a na czym kładziesz go w wózku? super ze potówki tak szybko zniknęły
Adres mogę podać żebyście na lody do mnie wpadli
Cytat:

Brawa za formalności i strój strasznie mi się podoba tylko koniecznie do niego gołe stopki co tam że to chrzest żartuję ale naprawdę Kacper będzie świetnie wyglądał i to nie raz
Nie podali firmy produkującej materace ale mówili że matka skusiła sie na cenę i tak to był gryczany materac. Że lateks uczula też wyczytałam ale podobno inna jego postać np rękawiczki. No nic przekonam się juz niedługo.
Napisz do niej na pewno będzie jej miło szczególnie że we wtorek idzie na laparoskopie i się boi
Cytat:
Pradip - powiedź Gegge, żeby odezwała się z klubie, brakuje mi jej!
Przekażę choć wczoraj mówiła ze zaglądała kilka razy na wątek ale ze my tylko tu piszemy to tam nie miała już nawet do kogo się odezwać...

Cytat:
Hej hej ;-)

Cieszę się że po wizycie jesteś spokojniejsza
Mi tą awidność kazał zrobić lekarz po tych moich opryszczkach ale prywatnie coś koło 100zł za to chcieli a jak poszłam po skierowanie na nfz to 2 lekarzy mi powiedziało że to badanie nic nie wnosi i nie refundują go nawet ciężarnym
Znam jedną Nastusie i początkowo dawało rodzicom mocno w kość pomimo dostojnego imienia
Nie zapraszaj bo się zdrziwisz jak Ci się na głowę zwalimy w świetnym czasie na tą działkę się zdecydowaliście czekamy na zdjęcia.

Ale na słowo notariusz to mi się od razu historia Justii przypomniała (jak u Was w tym temacie?)
Cytat:
Ja już wykąpana po śniadaniu co za zorganizowanie o tej porze u mnie , synuś bawi się na macie, Tequila Go pilnuje, a Ja na forum żyć nie umierać
Dziś też zapowiada się piękna pogoda, więc biorę książkę i idziemy z Marcelem na dwór
a mówią że opieka nad dzieckiem męczy
Cytat:
tak powinno się robić po 35 tc chociaż mi już pobrali bo bali się wcześniejszego porodu, więc myślałam, że u Ciebie też już pobrane

ja też mam sutki ogromne ale brodawki za małe i nie mam tam co włożyć do tej osłonki
co do bólu to położna twierdzi że można go pomylić z ruchami dziecka, brzuch się napina i twardnieje i to już stadium skurczy którymi powinniśmy się niepokoić, mnie nie bolało a skurcze dochodziły do 90 jak podczas porodu, teraz mi twardnieje brzuszek a skurcze mam w granicy 50 wiec co organizm to inaczej, jednej dziewczynie tylko kręgosłup bolał i myślała, że ją przewiało, pojechała na IP a tam od razu na porodówkę
Mówił o gbse już ze 2 tygodnie temu jak zwykły posiew robił ale kazał pobrać około 5.05
To te nakładki trzeba dobrać i do sutka i brodawki? masakra
A mówią że porodu nie da się przegapić... z ruchami raczej nie pomylę bo ostatnio Kuba albo mnie prawie po brodzie kopie albo strasznie się wypycha ale tak że brzuch się na pina i z jednej strony taki mega guz się robi

Meduzka jaki rozmiar Ty zakładasz Piotrusiowi jak on taki długi?
Ewelika a położna co mówiła o spacerach?
Stary 2014-04-25, 11:54   #4520
papryczka160
Wtajemniczenie

Oj ty mnie nie strasz bo ponoc niektóre cechy charakteru zależą od imienia. Ale jak sie oczywiście wda w tatusia to da w kość. Bo oczywiście mamusia grzeczna była hii.
Tez miałam na początku ciąży az trzy razy opryszczke na ustach. I nic nie wspomnial nawet o awidnosci.
To badanie prywatnie kosztuje cos kolo 80 dych jak się pytałam.
No czas super tylko teraz kto to wszystko urzadzi poplewi , posadzi. Musze babcie poproscic żeby mi pomogły.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

coś więcej zdjęć działki nie mogę dodać ;-(

Stary 2014-04-25, 12:08   #4521
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ty mnie nie strasz bo ponoc niektóre cechy charakteru zależą od imienia. Ale jak sie oczywiście wda w tatusia to da w kość. Bo oczywiście mamusia grzeczna była hii.
Tez miałam na początku ciąży az trzy razy opryszczke na ustach. I nic nie wspomnial nawet o awidnosci.
To badanie prywatnie kosztuje cos kolo 80 dych jak się pytałam.
No czas super tylko teraz kto to wszystko urzadzi poplewi , posadzi. Musze babcie poproscic żeby mi pomogły.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

coś więcej zdjęć działki nie mogę dodać ;-(
też tak mówię w ogóle to do tej pory mały wszystko ma po tatusiu i wczoraj tż się ze mnie śmiał bo jak się Kuba wypiął to stwierdziłam że chociaż duży tyłek będzie miał po mnie

Gdzie zdjęcia dodałaś?
Stary 2014-04-25, 14:48   #4522
Malgos_12
Zakorzenienie

Cieszę się dziewczyny, że strój Kacperka wam się podoba. Troszkę się zastanawiałam czy wypada bo pewnie wszystkie dzieci będą w garniturach czy czymś takim, ale tż mnie przekonał i w sumie jestem teraz zadowolona, że kupiłam.

Kacper właśnie bawi się na macie - zabawki tylko fruwają i jak się uczepi jakiejś to tak ciągnie, że aż nagina ten pałąk i chyba zaraz go złamie heheh

Papryczka - dodałaś może te zdjęcia działki?

Pradip - przechlapane z tymi materacykami... uczulenie na lateks chyba jest ogólnie bardzo rzadkie

Justii - ja na szczęście miałam @ dużo lżejszą i bez żadnych bóli - oby tak zostało, tylko dziwne było to, że po 2 tyg dostałam znów taką 2 dniową
Ty masz też ten gryczany materacyk prawda? zerkałaś czy nic się tam nie kręci?

Meduzka - dołączę się do pytania Pradip - jaka rozmiarówka jest dobra na Piotrusia?
Stary 2014-04-25, 14:57   #4523
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Cieszę się dziewczyny, że strój Kacperka wam się podoba. Troszkę się zastanawiałam czy wypada bo pewnie wszystkie dzieci będą w garniturach czy czymś takim, ale tż mnie przekonał i w sumie jestem teraz zadowolona, że kupiłam.

Kacper właśnie bawi się na macie - zabawki tylko fruwają i jak się uczepi jakiejś to tak ciągnie, że aż nagina ten pałąk i chyba zaraz go złamie heheh

Papryczka - dodałaś może te zdjęcia działki?

Pradip - przechlapane z tymi materacykami... uczulenie na lateks chyba jest ogólnie bardzo rzadkie

Justii - ja na szczęście miałam @ dużo lżejszą i bez żadnych bóli - oby tak zostało, tylko dziwne było to, że po 2 tyg dostałam znów taką 2 dniową
Ty masz też ten gryczany materacyk prawda? zerkałaś czy nic się tam nie kręci?

Meduzka - dołączę się do pytania Pradip - jaka rozmiarówka jest dobra na Piotrusia?

Rozmiar 56 jest na niego trochę za mały, a rozmiar 62 za duży

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Teraz chociaż wiem po co leżę do 37tc to żaden lekarz nie wierzy ze dotrzymam a mi coraz bardziej chodzi po głowie myśl że jeszcze będę prosić Kubusia żeby zechciał wyjść
No to leciutko synka ubierasz a na czym kładziesz go w wózku? super ze potówki tak szybko zniknęły
Adres mogę podać żebyście na lody do mnie wpadli

Brawa za formalności i strój strasznie mi się podoba tylko koniecznie do niego gołe stopki co tam że to chrzest żartuję ale naprawdę Kacper będzie świetnie wyglądał i to nie raz
Nie podali firmy produkującej materace ale mówili że matka skusiła sie na cenę i tak to był gryczany materac. Że lateks uczula też wyczytałam ale podobno inna jego postać np rękawiczki. No nic przekonam się juz niedługo.
Napisz do niej na pewno będzie jej miło szczególnie że we wtorek idzie na laparoskopie i się boi

Przekażę choć wczoraj mówiła ze zaglądała kilka razy na wątek ale ze my tylko tu piszemy to tam nie miała już nawet do kogo się odezwać...

Cieszę się że po wizycie jesteś spokojniejsza
Mi tą awidność kazał zrobić lekarz po tych moich opryszczkach ale prywatnie coś koło 100zł za to chcieli a jak poszłam po skierowanie na nfz to 2 lekarzy mi powiedziało że to badanie nic nie wnosi i nie refundują go nawet ciężarnym
Znam jedną Nastusie i początkowo dawało rodzicom mocno w kość pomimo dostojnego imienia
Nie zapraszaj bo się zdrziwisz jak Ci się na głowę zwalimy w świetnym czasie na tą działkę się zdecydowaliście czekamy na zdjęcia.

Ale na słowo notariusz to mi się od razu historia Justii przypomniała (jak u Was w tym temacie?)

a mówią że opieka nad dzieckiem męczy

Mówił o gbse już ze 2 tygodnie temu jak zwykły posiew robił ale kazał pobrać około 5.05
To te nakładki trzeba dobrać i do sutka i brodawki? masakra
A mówią że porodu nie da się przegapić... z ruchami raczej nie pomylę bo ostatnio Kuba albo mnie prawie po brodzie kopie albo strasznie się wypycha ale tak że brzuch się na pina i z jednej strony taki mega guz się robi

Meduzka jaki rozmiar Ty zakładasz Piotrusiowi jak on taki długi?
Ewelika a położna co mówiła o spacerach?

U mnie dzisiaj była położna i już nam kazała wychodzić na spacery

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 15:09   #4524
Malgos_12
Zakorzenienie

Meduzka - no to niezle. Ja nie lubie tego momentu kiedy jedne za male a inne za duze rzeczy... jak polozna pozwolila to korzystajcie ze sloneczka
Stary 2014-04-25, 15:28   #4525
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
oby...
a dla męża za dobry gust i głowę na karku
Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Rozmiar 56 jest na niego trochę za mały, a rozmiar 62 za duży

U mnie dzisiaj była położna i już nam kazała wychodzić na spacery
To faktycznie wielkolud kochany
No to teraz się zaczną wielogodzinne spacery
Położna coś jeszcze doradzała?

Aldi a gdzie Ty się podziewasz?
Stary 2014-04-25, 15:38   #4526
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
oby...
a dla męża za dobry gust i głowę na karku

To faktycznie wielkolud kochany
No to teraz się zaczną wielogodzinne spacery
Położna coś jeszcze doradzała?

Aldi a gdzie Ty się podziewasz?

dzisiaj siedziałam a w sumie leże u rodziców, bo ubranka dla dzidzi były prasowane więc się nimi cieszyłąm i oglądałam na nowo
Stary 2014-04-25, 15:53   #4527
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj siedziałam a w sumie leże u rodziców, bo ubranka dla dzidzi były prasowane więc się nimi cieszyłąm i oglądałam na nowo
no to miałaś miły dzień dobrze że leżysz ale dobrze czułam że już Cię wywiało z własnego łóżka
Doszła paczka od wizażanki?
Stary 2014-04-25, 16:23   #4528
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
no to miałaś miły dzień dobrze że leżysz ale dobrze czułam że już Cię wywiało z własnego łóżka
Doszła paczka od wizażanki?

jaka paczka?

hihi Ty już mnie znasz i wiesz, nawet kiedy leże w swoim łóżku

po przejrzeniu ubranek stwierdzam, że mam pełno bodziaków ale nie mam ani śpiochów ani spodni a przecież w samych bodziakach dziecka nie puszczę
Stary 2014-04-25, 17:16   #4529
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
jaka paczka?

hihi Ty już mnie znasz i wiesz, nawet kiedy leże w swoim łóżku

po przejrzeniu ubranek stwierdzam, że mam pełno bodziaków ale nie mam ani śpiochów ani spodni a przecież w samych bodziakach dziecka nie puszczę
Jakiś czas temu pisałaś ze kolejną dziewczynę zbałamuciłaś i nie pamiętam czy się chwaliłaś co Ci wysłała. Czyli jeszcze będziesz dokupować? ja mam najmniej półśpiochów ale nie wiem czy będę miała kiedy coś kupić czy zobaczę dopiero po porodzie co by mi się przydało.
Stary 2014-04-25, 21:57   #4530
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
też tak mówię w ogóle to do tej pory mały wszystko ma po tatusiu i wczoraj tż się ze mnie śmiał bo jak się Kuba wypiął to stwierdziłam że chociaż duży tyłek będzie miał po mnie

Gdzie zdjęcia dodałaś?
Haha ;-)
A zdjęcia dodalam w klubie. Ale tylko jedno działki cos nie chciało mi się dodać:'(

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości