|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Cytat:
no powiem ci że jeden prawie obierałam pod prysznicem więc przerażenie wzrosło ![]() oj tak swój prysznic, swoje łóżko, swój tv, jednak w domku dużo lepiej ![]() tak robili usg 2 razy i niby waży ok 2600 więc to był kolejny powód dla którego mnie nie trzymali w szpitalu, bo dziecko duże i nie powinno mieć problemu po porodzie najprawdopodobniej zostanie nam ten Dawid, jakoś coraz częściej używamy go jak mówimy do brzuszka ![]() nie wiem na ile to prawda z tym kokosem tak mi mówili w sklepie
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Pradip-to kamień z serca, że sie uspokoiła szyjka
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Aldrin-może zmienisz fach na położną po takich przeżyciach to mamy Dawidka do naszej bandy super i ładnie waży maluszek
|
#4503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam się martwić karmienia po opisie i zdjęciu Justii... Zastanawiam się czy jednak nie kupić nakładek na sutki ale i tak nie wiem jak dobrać rozmiar. Jak macałam te materace to zdecydowanie lepszy wydawał mi się lateks z kokosem ale trafiła nam się konkretna dziewczyna i dla rodziców alergików jednak dla spokojności odradzała. Cytat:
dla męża i aż dziwne że jeszcze Cię nie prosili o pomoc przy porodzie ![]() Ale się cieszę że jesteś ) no i ze mną pogadasz Cytat:
lody były wyśmienite ale zgaga już nie jest |
|||
|
|
|
#4504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana pamiętaj szpital nie jest przyjemny ale tak się naoglądałam że teraz już wiem, że każdy ból może powodować skurcze i nie jest kolorowo, więc uważaj na siebie i damy radę, będziemy się wspierać i maluszki wyjdą najwcześniej w połowie maja dobrze, że ta szyjka się nie skraca dalej i leż jak to pomaga ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
hihihi no tak jeszcze kilka dni i sama bym odbierała te porody ![]() Cytat:
![]() pierwsza rzecz co mi powiedział to że mam sobie zamówić resztę rzeczy bo on tego nie zrobi ![]() Izetak pradip miałyście już GBS robionego? |
|||
|
|
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
Aldrin-na następnej wizycie mam miec to coś pobierane
bo to chyba z pochwy i z odbytu???dobrze kojarzę???teraz mam skierowanie na morforlogię, mocz, HBS antygen, HIV i standardowo posiew moczu, bo coś mi ciągle wychodzi nie tak... ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- A w ogóle dzisiaj na sr rozmawiałam z dziewczyną, która jest w 39 tc i nie wiem co będzie miała, bo dziecko jest ułożone miednicowo, ale tak, że nie idzie zajrzec między nogi nie wiedziałąm, że są jeszcze takie przypadki
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę taki ból ale bardziej uciążliwy niż bolesny jest tak niebezpieczny? Może to ten dzień dał mi tyle energii bo w końcu wstałam i się ubrałam ale teraz to mi się nawet lepiej leży jak wiem że są tego efekty Moje sutki zrobiły się teraz jak talerze obiadowe więc raczej musiałabym celować w duży rozmiar Wyobrażam sobie jak odetchnął jak się okazało że zamówienie tych największych rzeczy choć tych małych pierdół mu się upiecze ![]() GBS powinno się robić po 35 tc ale mi kazał zrobić zaraz po majówce żebym zdążyła wynik odebrać Też się nie spodziewałam że to się tak często zdarza ale wydaje mi się że jakby się uprzeć to da radę zobaczyć... |
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozgadałyście
Wątek znów zaczął żyć Fiona - to Ci się szef trafił Pradip - to odpoczywaj bo sa tego efekty Oby jak najdłużej Kubuś pobył w domeczku , Od 37 tc nie kładą dzieci do inkubatora, 35 tc to jeszcze niedonoszona ciąża, więc leż i czekaj jak najdłużej. Ewelika - niestety początki karmienia są straszne, Ty masz mało pokarmu i cierpisz, a Ja miałam za dużo i też było źle, wręcz tragicznie bo jak pamiętasz przez to wylądowaliśmy w szpitalu. Jeśli malutka płacze bo się nie najada to nie mniej wyrzutów sumienia tylko przechodź na mm bo najważniejsze, żeby kruszynka się nie męczyła. Aldrin - witaj Leż do góry pipką i odpoczywaj bo później nie będzie tak kolorowo Izetka - Twoja teściowa to istny skarb Lepiej niech Ona siedzi u siebie i Cię nie pilnuje Byłam na zakupach, nakupiłam bodziaków na krótki rękaw Pradip - Marcel dziś był ubrany w bodziaka na krótki rękaw i cienką bluzę i do tego spodenki dresowe, ubieramy się bardzo cienko do wózeczka ![]() Po potówkach nie ma już śladu ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
mi są niepotrzebne, a Tobie się przydadzą
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja podaję mleko Nan Pro 1
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zasnęło już po 20.00 - ciekawe czy się przebudzi czy już będzie spał
ale miło mieć tak parę chwil dla siebieEwelika - oj tak, ja często siadam do kompa i nie zdążę nawet nic przeczytać a już muszę wstawać ![]() Fajnie, że Iga nie musiała mieć antybiotyków, a ty, że już dobrze się czujesz. Świetny prezent od teściów ![]() co do wielkości dzieciaczka twojej siostry ciotecznej to donoszone dzieciaczki czasami rodzą się z taką wagą. Mojej kuzynki córeczka miała chyba coś 2800 zrób Igusi przynajmniej raz werandowanie i myślę, że na spacer będziesz mogła wyjść, oczywiście ten pierwszy nie na długo... myślę, że tak 15 min na początek Aldrin - brakowało nam tu ciebie! super, że jesteś już w domku. Mam nadzieję, że leżysz i nic nie robisz ![]() Meduzka, Ewelika - nie poddawajcie się, im częściej będziecie dostawiały do piersi lub ściągały pokarm tym będzie go przybywać, na to jednak potrzeba jeszcze troszkę czasu. Ja też nie od razu miałam dużo pokarmu. Ostatnio coś miałam wrażenie, że mam go mniej i laktator poszedł w ruch i od razu po 2 dniach już była różnica, ale pamiętam że miałam podobnie na początku. A może warto zmienić butelkę? Gdybyście miały możliwość kupić takie butelki MAM to polecam, mój Kacper w ogóle się nie wkurzał jak dostawiałam do cyca - mam wrażenie że musi się troszkę powysilać, żeby mu leciało. Jednak jeśli się nie uda to przecież nie koniec świata, jesteście wspaniałymi mamami i to się liczy. Ewelika - możesz też podawać mm a ściągać pokarm i tak, może laktacja się rozbuja Izetka - bierz pościel - na prawdę ładna! a tak z ciekawostek na lateks też można być uczulonym - tak jak moja teściowa, ale chyba na kokos szybciej dziś kancelaria nie była otwarta, ale i tak udało mi się załatwić. Dostałam taki druk do wypełnienia, Kacperek zapisany na Chrzest, muszę jeszcze donieść akt urodzenia z tym drukiem i zaświadczeniami od chrzestnych (że mogą nimi być) najpóźniej na tydzień przed i tyle ten GBS pobiera się z pochwy Pradip - w jakich to materacach były te robaki? w tych gryczanych? to ubranko nie jest takie typowe, zresztą chciałabym je potem wykorzystać - bo moge potem podpiąć żeby zrobić krótkie spodenki i krótki rękawek ![]() muszę napisać do Gegee - szkoda, że tak jej się ułożyło... ehhh dobre wieści po wizycie - ufff - a jednak warto się oszczędzać ![]() ja swoje nakładki oddałam już szwagierce, bo nie użyłam ich ani razu Fiona - no właśnie, są staranka? Justii - nie uwierzę, że tylko bodziaki kupiłaś ![]() zaraz wrzucę te zdjęcia koszulki, ale syn jednak mi się obudził
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bluzy każdego prawie koloru , więc bodziaków Nam potrzeba takich na krótki rękaw
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - haha az cie nie poznaje
a jaki rozmiar nosi Marcel?Pradip tutaj stroj Kacpra. on jest bialy tylko na zdjeciu tak dziwnie wyszlo? |
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - powiedź Gegge, żeby odezwała się z klubie, brakuje mi jej!
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() Bardzo lubię lniane ubrania strój fajny i praktyczny , Ja Marcelowi tez kupiłam lniane spodenki, ale takie jasne turkusowe
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - masz rację z ta rozmiarówką, bo Kacper m jeszcze jedne bodziaki 56 choć już większość 62 jest za małe... mam też takie spodenki dresowe na 6miesięcy i są dobre ...
no właśnie mi bardziej na praktyczności zależało, więc zdecydowaliśmy z tż-tem, że kupimy coś takiego |
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej ;-)
Dzisiaj cały dzień byliśmy po za domem i padam. U lekarza wszystko jest ok. Wytlumaczyl mi ze z wyników wynika ze bylam chora i mam przeciwciał, ale się zastanawiam czy dla siebie i świętego spokoju nie zrobić tej awidnosci. Pradip cieszę się że twoja wizyta tez pozytywnie wypadła;-) A czemu odmówili ci wykonania tego badania ? Fiona to ci sie szef trafił jak w obozie a nie w pracy. Justii pościel bardzi ładna. Myślę że ten motyw jest uniwersalny i dla chłopców i dziewczynek. Aldrin dobrze ze jeszcze w dwupaku jesteś i oby jak najdłużej. My dzisiaj odebralismy klucze do naszej juz prawie działki ;-) Jutro tylko notariusz i zapraszam na majowke i grilla hiii. Meduzka i Ewelika duzo siły i wytrwałości . Ucalujcie maluchy. A my się chyba juz zdecywalismy że nasza mała kruszynke nazwiemy Anastazja ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczka - ja bym sobie dała spokój z tą awidnością, ale to tylko moja opinia.
a macie jakąś altankę na tej działce? imię Anastazja zawsze będzie mi się kojarzyło z bajką Disneya o tym tytule, którą zresztą uwielbiam i oglądałam przynajmniej 100 razy jak dla mnie fajne ![]() Justii - ile razy miałaś @, była jakaś inna? ja, po tym jak dostałam tą pierwszą, to 2 tyg później, dosłownie taką jednodniową bardzo lekką |
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Papryczko - Ja pościel już dawno kupiłam , a teraz Izetka chyba się zastanawia nad wyborem Daj sobie spokój z badaniami skoro lekarz powiedział Ci, że chorowałaś to możesz być spokojna i nie wydawać dodatkowo kasy, lepiej kupić Anastazji za to jakąś sukienkę Ja już wykąpana po śniadaniu żyć nie umierać ![]() Dziś też zapowiada się piękna pogoda, więc biorę książkę i idziemy z Marcelem na dwór ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- http://dzieci.pl/gid,16556164,img,16...i,galeria.html |
|
|
|
|
#4517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
![]() Cytat:
![]() kurcze 21 wiek a ludzie jeszcze nie wiedzą co w brzuszku noszą, czasem niby wiedzą a i tak wychodzi coś innego a niby takie dobre sprzęty mamy ![]() Cytat:
ja też mam sutki ogromne ale brodawki za małe i nie mam tam co włożyć do tej osłonki ![]() co do bólu to położna twierdzi że można go pomylić z ruchami dziecka, brzuch się napina i twardnieje i to już stadium skurczy którymi powinniśmy się niepokoić, mnie nie bolało a skurcze dochodziły do 90 jak podczas porodu, teraz mi twardnieje brzuszek a skurcze mam w granicy 50 wiec co organizm to inaczej, jednej dziewczynie tylko kręgosłup bolał i myślała, że ją przewiało, pojechała na IP a tam od razu na porodówkę ![]() Cytat:
strój jest rewelacyjny, nie wiedziałam, że robią takie małe lniane ubranka Cytat:
zresztą bardzo fajne i oryginalne imię Justii Ty to masz pewnie pełno ubranek i Marcelek pewnie nawet połowy nie założył co? |
||||
|
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny tez mi się to imię bardzo podoba. Moja prababcia tak sie nazywała;-)
Sorki Justii wiem że to Izetka kupuje pościel. Kalafior ciążowy zamiast mózgu ;-) Tak jest jak nie chce mi się cytować. Zaraz lecimy do notariusza ;-) jupii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Mam altanke i szklarnie ;-) później wstawie kilka zdjęć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4519 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to leciutko synka ubierasz a na czym kładziesz go w wózku? super ze potówki tak szybko zniknęły Adres mogę podać żebyście na lody do mnie wpadli Cytat:
żartuję ale naprawdę Kacper będzie świetnie wyglądał i to nie raz ![]() Nie podali firmy produkującej materace ale mówili że matka skusiła sie na cenę i tak to był gryczany materac. Że lateks uczula też wyczytałam ale podobno inna jego postać np rękawiczki. No nic przekonam się juz niedługo. Napisz do niej na pewno będzie jej miło ![]() Przekażę choć wczoraj mówiła ze zaglądała kilka razy na wątek ale ze my tylko tu piszemy to tam nie miała już nawet do kogo się odezwać... Cytat:
Mi tą awidność kazał zrobić lekarz po tych moich opryszczkach ale prywatnie coś koło 100zł za to chcieli a jak poszłam po skierowanie na nfz to 2 lekarzy mi powiedziało że to badanie nic nie wnosi i nie refundują go nawet ciężarnym ![]() Znam jedną Nastusie i początkowo dawało rodzicom mocno w kość pomimo dostojnego imienia ![]() Nie zapraszaj bo się zdrziwisz jak Ci się na głowę zwalimy czekamy na zdjęcia.Ale na słowo notariusz to mi się od razu historia Justii przypomniała Cytat:
![]() Cytat:
To te nakładki trzeba dobrać i do sutka i brodawki? masakra A mówią że porodu nie da się przegapić... z ruchami raczej nie pomylę bo ostatnio Kuba albo mnie prawie po brodzie kopie albo strasznie się wypycha ale tak że brzuch się na pina i z jednej strony taki mega guz się robi ![]() Meduzka jaki rozmiar Ty zakładasz Piotrusiowi jak on taki długi? Ewelika a położna co mówiła o spacerach? |
|||||
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ty mnie nie strasz bo ponoc niektóre cechy charakteru zależą od imienia. Ale jak sie oczywiście wda w tatusia
to da w kość. Bo oczywiście mamusia grzeczna była hii.Tez miałam na początku ciąży az trzy razy opryszczke na ustach. I nic nie wspomnial nawet o awidnosci. To badanie prywatnie kosztuje cos kolo 80 dych jak się pytałam. No czas super tylko teraz kto to wszystko urzadzi poplewi , posadzi. Musze babcie poproscic żeby mi pomogły. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- coś więcej zdjęć działki nie mogę dodać ;-(
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie zdjęcia dodałaś? |
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się dziewczyny, że strój Kacperka wam się podoba. Troszkę się zastanawiałam czy wypada bo pewnie wszystkie dzieci będą w garniturach czy czymś takim, ale tż mnie przekonał i w sumie jestem teraz zadowolona, że kupiłam.
Kacper właśnie bawi się na macie - zabawki tylko fruwają i jak się uczepi jakiejś to tak ciągnie, że aż nagina ten pałąk i chyba zaraz go złamie heheh Papryczka - dodałaś może te zdjęcia działki? Pradip - przechlapane z tymi materacykami... uczulenie na lateks chyba jest ogólnie bardzo rzadkie Justii - ja na szczęście miałam @ dużo lżejszą i bez żadnych bóli - oby tak zostało, tylko dziwne było to, że po 2 tyg dostałam znów taką 2 dniową Ty masz też ten gryczany materacyk prawda? zerkałaś czy nic się tam nie kręci? Meduzka - dołączę się do pytania Pradip - jaka rozmiarówka jest dobra na Piotrusia? |
|
|
|
#4523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozmiar 56 jest na niego trochę za mały, a rozmiar 62 za duży ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
U mnie dzisiaj była położna i już nam kazała wychodzić na spacery
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzka - no to niezle. Ja nie lubie tego momentu kiedy jedne za male a inne za duze rzeczy... jak polozna pozwolila to korzystajcie ze sloneczka
|
|
|
|
#4525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla męża za dobry gust i głowę na karku ![]() Cytat:
No to teraz się zaczną wielogodzinne spacery Położna coś jeszcze doradzała? Aldi a gdzie Ty się podziewasz? |
||
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj siedziałam a w sumie leże u rodziców, bo ubranka dla dzidzi były prasowane więc się nimi cieszyłąm i oglądałam na nowo
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka paczka? hihi Ty już mnie znasz i wiesz, nawet kiedy leże w swoim łóżku ![]() po przejrzeniu ubranek stwierdzam, że mam pełno bodziaków ale nie mam ani śpiochów ani spodni a przecież w samych bodziakach dziecka nie puszczę
|
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu pisałaś ze kolejną dziewczynę zbałamuciłaś i nie pamiętam czy się chwaliłaś co Ci wysłała. Czyli jeszcze będziesz dokupować? ja mam najmniej półśpiochów ale nie wiem czy będę miała kiedy coś kupić czy zobaczę dopiero po porodzie co by mi się przydało.
|
|
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zdjęcia dodalam w klubie. Ale tylko jedno działki cos nie chciało mi się dodać:'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

chyba lepiej życ w niewiedzy

no i dziecko po powrocie do domu to zaczęło nieźle wariować w brzuszku i boli cholernie
dla męża i aż dziwne że jeszcze Cię nie prosili o pomoc przy porodzie
) i dla teściów