|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dalam dzisiaj Olkowi rozgniecionego ziemniaczka..tak go draznil ten smak, ze haftnal mlekiem, ktore wypil z 20 min. wczesniej..masakra..jutro bedzie dynia z ziemniakiem ze sloiczka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
MARGOSIA tylko o polowe?:p ile jeszcze kp u was?
KEJT aaaaaaa ok. Dzięki za wytłumaczenie. DZOAN widzę Olus na ziemniora tak jak Igi. U nas ani z dynia ani z marchewka ziemniak nie podszedł. Zmykam spać coś ostatnio długo siedzę...dobrej nocki! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4504 |
Zadomowienie
|
Iwona śliczny ten Twój półroczniaczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
Ojej..to po skonczeniu kp naprawde tak biust maleje? To ja moze jednak nie przestaje karmic:p
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez magda_02 Czas edycji: 2014-01-12 o 01:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||
Zakorzenienie
|
Ewusia dziekuje, za przepis
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:17 ---------- My juz po 3 karmieniach.. o 22.35, 0.45, 2.50.. pewnie jeszcze min. 2 beda ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry....u nas wlasnie trzecia noc pt. teksanska masakra pila motorowa
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- hahaha znow moge popisac sama ze soba.... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() nocka spoko chociaz samo zasniecie trwało do 23 z wielkim rykiem. Mała zapoznaje sie z kaszkami b/glut. i chyba jej nie słuza:/ Ale ogolnie ok radosna ![]() Co do miesa to ja zawsze natre przyprawami wrzócam w rekaw foliowy i do piekarnika na 180. Nigdy jeszcze suche nie wyszło. Czas to zalezy od miesa . srednio godz na kg ![]() dzisiaj jedziemy na mała wycieczke pomału ogarniac formalnosci..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Konto usunięte
|
Aż mi głupio pisać (i ani się nie chwalę, bo wiadomo, jak się pochwali - co jest potem), ale u nas od 3 dni jedna pobudka w nocy. Może to kwestia solidniejszego karmienia? Bo jemy tak:
8-9 120 ml mleka 11-12 100 ml (tzn. na takiej ilości mleka) kaszki+popija mlekiem, ok. 50-60 ml 14-15 słoiczek obiadku+ok. 80 ml mleka 17-18 deserek+mleka ile chce, różnie to bywa 21 - ok. 140 (+/-20 ml) mleka no i teraz już tylko koło 4-5 się budzi, a tak to zwykle było jeszcze koło 2 - za każdym razem na 120 ml mleka. (mleko moje, do tego podaję herbatkę między posiłkami, ale nie pije jej wiele) W sumie pewnie mogłabym mu podawać mniej mleka, a więcej herbatki, ale póki mam mleko, chcę, żeby go pił jak najwięcej. Poza tym u nas i tak wciąż zielenina, może jak podam mięso, to dam więcej picia zamiast mleka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Perse, ale super Artus sypia.. w moim przypadku 2 karmienia bylyby jak zbawienie :P oby to nie przypadek i juz tak Ci spal ![]() Maz zrobil sniadanie i kawke..wow.. Dzisiaj przyjezdza mama z siostra na obiad..zamawiamy pizze, zeby nie musiec gotowac:P Dorobie tylko salatke i sos czosnkowy, na deser galaretke ![]() Aaaa co do spania jeszcze, to Mikolaj mojego brata spi juz po 6 godz. a ledwo awansowal na niemowlaka. Jejku jak ja wszystkim zazdroszcze..wszystkie dzieci, ktore sie porodzily w rodzinie czy u najblizszych znajomych ladnie sypialy od narodzin lub po ok. 3 mcu, tylko u nas tak ciezko, ze nie mozna do konca cieszyc sie macierzynstwem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44512577]A ja idę w sobotę do fryzjera choćby się waliło i paliło. Muszę wycieniować włosy. Mam już dość długie (a w grudniu rok temu obcinałam tak, że nie umiałam spiąć w kucyk) i u mnie to akurat jest tak, że w rozpuszczonych wyglądam jak topielica (wiecie, jednym pasują długie proste, innym nie). Więc podetnę końcówki i wycieniuję.[/QUOTE] I jak bylas u fryzjera? U mnie wlosy to tez zwis konkretny tyle ze teraz jeszcze przezedzony ![]() Cytat:
to tak jak u mnie ![]() Na zdjeciach masz burze wlosow ![]() Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama zresztą pisałam, że do niedawna Artuś spał bardzo niespokojnie i budził się już 2 godziny po uspaniu. Bardzo różnie to bywa.. Byłam, bardzo niewiele podcięłam, ale czuję się o niebo lepiej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka w miarę. 1.30, 3.30 i 6.50. Dzień rozpoczęty o 8. Ostatnio zauważam tendencję, że dłuższa przerwa robi się nad ranem dopiero, a tak co 3h pobudka średnio. Spać poszedł 21 30. Cytat:
![]() Cytat:
doskonale rozumiem, ja od kilku dni mam wrażenie, że co się położę, to już muszę wstawać, bo dziecko mnie woła. Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44562456]Aż mi głupio pisać (i ani się nie chwalę, bo wiadomo, jak się pochwali - co jest potem), ale u nas od 3 dni jedna pobudka w nocy. Może to kwestia solidniejszego karmienia? Bo jemy tak: 8-9 120 ml mleka 11-12 100 ml (tzn. na takiej ilości mleka) kaszki+popija mlekiem, ok. 50-60 ml 14-15 słoiczek obiadku+ok. 80 ml mleka 17-18 deserek+mleka ile chce, różnie to bywa 21 - ok. 140 (+/-20 ml) mleka no i teraz już tylko koło 4-5 się budzi, a tak to zwykle było jeszcze koło 2 - za każdym razem na 120 ml mleka. (mleko moje, do tego podaję herbatkę między posiłkami, ale nie pije jej wiele) W sumie pewnie mogłabym mu podawać mniej mleka, a więcej herbatki, ale póki mam mleko, chcę, żeby go pił jak najwięcej. Poza tym u nas i tak wciąż zielenina, może jak podam mięso, to dam więcej picia zamiast mleka.[/QUOTE] ee tam chwal się chwal, że Artek tak dobrze śpi. ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- i zapraszam na nową odsłonę mojego bloga i wpis o zmianie perspektywy u Igorka: http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogs...8-samosie.html
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Pozdrówki dla dziewuszek co nie sa na fb.
U nas tak "se". My w 3 chorzy, Mały juz prawe wykurowany, teraz ja walcze z mega katarem maz z gardłem... Mały dzis 1 raz obracał sie swiadomie na brzuszek, jeju jak sie ciesze. Przepraszam,ze mnie tu juz malenko,ale nie ogarniam.... Teskni mi sie za niektórymi.... Pozdrówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje pierwszych upadkow. Niestety wiele guzow jeszcze przed nami ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4516 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jak duża pannica ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44562456]Aż mi głupio pisać (i ani się nie chwalę, bo wiadomo, jak się pochwali - co jest potem), ale u nas od 3 dni jedna pobudka w nocy. Może to kwestia solidniejszego karmienia? Bo jemy tak: 8-9 120 ml mleka 11-12 100 ml (tzn. na takiej ilości mleka) kaszki+popija mlekiem, ok. 50-60 ml 14-15 słoiczek obiadku+ok. 80 ml mleka 17-18 deserek+mleka ile chce, różnie to bywa 21 - ok. 140 (+/-20 ml) mleka no i teraz już tylko koło 4-5 się budzi, a tak to zwykle było jeszcze koło 2 - za każdym razem na 120 ml mleka. (mleko moje, do tego podaję herbatkę między posiłkami, ale nie pije jej wiele) W sumie pewnie mogłabym mu podawać mniej mleka, a więcej herbatki, ale póki mam mleko, chcę, żeby go pił jak najwięcej. Poza tym u nas i tak wciąż zielenina, może jak podam mięso, to dam więcej picia zamiast mleka.[/QUOTE] Ja bym została przy mleczku ![]() Cytat:
![]() Witam Znowu mam bezsenne nocki. Na obiad dzisiaj placek po węgiersku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Kolejna cieżka noc i o 5 pobudka. Mąż sie nim zajał, dał o 7 na karmienie, a ja potem dalej spałam. Dzoan ja już w nocy przestałam karmić. Daje jemu pić bo on mi tak teraz sie budzi przez zeby a nie z głodu. Były w tym tyg takie noce że raz obudził sie po 1, dałam pić i do 7 spaliśmy. Najpierw karmiłam raz o 2, a teraz wcale nie karmie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44563598]Nie ma się co cieszyć na zapas, bo jeszcze się może odmienić, dzieci w różnym wieku zaczynają mieć akcje nocne. Nie chcę być wredna, ale czasami potem rodzice są w szoku: jak to tak, przecież przesypiał noce, a tu ząbki, skok, Bóg wie co i już dziecko się budzi co godzinę...
Sama zresztą pisałam, że do niedawna Artuś spał bardzo niespokojnie i budził się już 2 godziny po uspaniu. Bardzo różnie to bywa.. Byłam, bardzo niewiele podcięłam, ale czuję się o niebo lepiej...[/QUOTE] Perse dobrze mówi ![]() ![]() No ale dziś to nie mam co narzekać bo Milenka miała pierwszą pobudkę o 7:11 ![]() ![]() ![]() Ale wieje brrrr... głowę z włosami chce urwać |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
6 miesięcy temu leżąc na patologii czekałam na konsultację z profesorem. Bolała mnie głowa, ciś było strasznie wysokie, nie dałam rady leżeć tylko chodzenie przynosiło ulgę. Parę min później przebadali mnie i przekazano informacje o cc przez enzymy wątrobowe, które skoczyły do ponad 300. Z patologi trafiłam na porodówkę gdzie podali mi okscotyne, leki na zbicie ciś, cała drżałam, głowa bolała, traciłam wzrok. Wszyscy biegali jak szaleni wokół mnie, a ja nie zdawałam sobie sprawy z tego co się dzieje. Pamiętam jeszcze słowa pani anestezjolog jak mówiła do siebie "jak wiedzieli, że mają taką pacjetke to czemu dawali jej jeść"
O 18 poszłam o własnych siłach na blok operacyjny i o 18:24 usłyszałam płacz, którego nigdy nie zapomnę, płacz radości mówiący "jak się ciesze, że jestem na świecie". Dostałam tylko buziaka od Piotrusia i zobaczyłam go po dwóch dniach. To była niedziela i tak wyglądał. Mimo wszystkich trudności jakie przeszliśmy w końcówce cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło. Dziewczyny dziękuje Wam bo to Wy przekonałyście mnie, żeby zrobić enzymy wątrobowe. Właśnie wybiła magiczna godzina 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY PROSZĘ NAPISZCIE jak Wasze Maluchy zaczęły ząbkować to nie jadły? Kuba już od wczoraj odmawia jedzenia w dzień
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
DZOAN tak czytam ze miły początek dnia u Ciebie. Pamiętaj ze w końcu będzie Olus też dobrze sypiał. Glowa do góry!
SKYLIE co u was? MADI wieeeki!! Szkoda ze Cię tu nie ma ![]() MALINKA ale ładna nocka! FIAZO wszystkiego naj naj dla Piotrusia! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4523 |
Konto usunięte
|
Fiazo
![]() ![]() Sammi Artur okresowo miewa słabszy apetyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
SAMMI u nas nie było zabkow ale było kilka dni takich ze Igi w dzień nie chciał jeść. Np od 5 do 11. I każde przystawienie było walka o to aby coś zjadł.
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4526 |
Zadomowienie
|
Fiazo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
O tej godzinie mam zawsze mega gloda. Igi w swoim łóżeczku szykuje się do spania,a ja czytam sobie książkę i wizaż i czekam aż zasnie. Dzisiaj spal 1,5h na spacerze i koniec. Generalnie pogoda zmieniała się jak w kalejdoskopie,raz słońce,zaraz deszcz ze śniegiem. I wiatr silny non stop. Niezbyt przyjemnie. U którejś dzisiaj była ładna pogoda?
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4528 |
Konto usunięte
|
U mnie dzisiaj było tak brzydko, że nie wyszliśmy na spacer (głównie z powodu wiatru). I Artur też marudny. Na koniec bananka płakał, że nie chce, byłam w szoku, bo on uwielbia bananka. Jakiś taki ma dzisiaj zły dzień. I suchy kaszelek :/ Martwię się trochę, ale na razie nie myślę o lekarzu, bo jest tylko suchy i to głównie po pokrzykiwaniu.... Myślicie, że to może być z tego, ew. z suchego powietrza? Czy iść z tym do lekarza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W pewnym momencie przyszedł taki kryzys, że smoczek chyba był za twardy ![]() Zbyt bardzo się wczoraj cieszyłam. Dzisiejsze karmienia w większości były ze strzykawki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
U nas też pokaszluje ale to chyba żeby zwrócić uwage na siebie.
Pogoda do bani Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.