|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
ctrl alt delete
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
Cytat:
a) Jakbym koleżankę lubiła, to przecież nie umrę, jak założę sukienkę w innym kolorze. Jakby to miała być kiecka na jeden raz, to przecież można pożyczyć albo kupic coś taniego w lumpie albo kiepskiej sieciówce. Nie musiałabym się nawet w tej jednorazówce czuć jak Miss Universe - mogę się nieco poświęcić, jak kogoś lubię Jak ma to dziewczynę uszczęśliwić w dniu jej ślubu, to przecież czemu nie.b) Jakbym koleżanki nie lubiła, to bympo prostu nie szła na ślub i wesele Dwie inne kwestie w tej sytuacji: - ja nie rozumiem, naprawdę za nic nie rozumiem, co to znaczy, że w innym kolorze ktoś by się źle czuł Chyba jesteśmy dorośli - mamy prace, w których sa jakieś dress code'y, albo wręcz prace "mundurkowe", chyba rozumiemy, że czasami trzeba się jakoś tam ubrać i niekoniecznie musimy się w tym dobrze czuć ![]() Ja na przykład w czerni i ciemoszarym źle się czuję i wyglądam też raczej średnio - i jakoś nie uważam, żeby uzasadniało to chodzenie napogrzeby na różowo ![]() - SV nie mówi nic o małej czarnej jako damskim uniwersalnym ubiorze. |
|
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale genralnie owszem - nie robią mi te zasady zbyt wielkiej różnicy. Bardziej mnie interesuje żeby w ludzkim zachowaniu było minimum szeroko pojętej przyzwoitości niż szyk i sznyt ![]() Cytat:
I serio nie chodzi o bycie Miss tylko o komfort psychiczny i fizyczny. Chyba, ze wesele ma być dla gościa drogą przez mękę. A co do małej czarnej- jako, że nie mogę sobie przypomnieć źródła informacji to nie będę polemizować.
"(...) bo nieważne co w twym życiu się dzieje wiem, że człowiek jest lepszym gdy się śmieje(...)" Edytowane przez Belet Czas edycji: 2017-04-20 o 11:17 |
||
|
|
|
|
#4503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tp tez swoja droga smutne jak facet ma w szafie tylko garniak pogrzebowy. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jeśli chodzi o czerń na ślubie (czy sukienki czy też garnitury) to mi osobiście to nie przeszkadza, ale rozumiem, że komuś może. I w takim przypadku jak Twój Belet, ubrałabym się po prostu w granatową sukienkę, korona by mi z głowy nie spadła ![]() A o "zakazie" czerwonych sukienek na wesele dowiedziałam się z Wizażu, dla mnie to lekka przesada. |
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam ślub w tym sezonie. Naprawdę, dziwię się tym dyskusjom o kolorach sukien. Ja mam większe problemy na głowie, niż dumanie czy oby jakaś kobieta nie przyszła a czarnej czy białej/ecru sukience. Raczej skupiam się na tym, żeby załatwić wszystkie dokumenty, zdążyć wszytkich zaprosić z wyprzedzeniem, żeby zadbać o dobre jedzenie dla gości. A naprawdę problemy związane z kolorami sukienek nawet nie przyszły mi do głowy ;-)
Czy to aż takie ważne dla wszystkich? Może jakby swiadkowa założyła wielką białą sukienkę, to byloby to dziwne i nie pasowaloby, bo w moich rejonach swiadkowa jest ciągle blisko PM i jej pomaga, więc by się biel za bardzo zlewala. Więc założyłam z góry, że białej sukienki swiadkowa nie założy ;-) po dyskusjach na wizażu widzę,że lepiej się w tym upewnić. Choć powiem wam, że byłam kiedyś na weselu że swiadkowa i jakieś druhny ze "straży bocznej" miały właśnie białe czy tam kremowe sukienki i tylko z kolorowa kokardą. Jednak zakładam, że było to specjalnie, skoro miały takie same te wszystkie druhenki. |
|
|
|
|
#4506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.savoir-vivre.com.pl/?czy-...-na-slub-,1071 czyli, ze wieczorowy. Ale się nie kłócę bo nie jest to dobrze znana mi dziedzina. Wiesz Vision ja sobie pomarudzę się popodśmiewam, a i tak pewnie się wcisnę w jakieś szarości żeby jej pecha biednej nie przynieść granatu nie przeżyję (generalnie niczego co ma cokolwiek z niebieskim wspólnego).Zastanawiałam się przez moment nad głębokim winem bądź bordo bo z tego jeszcze w przyszłości coś ramoną czy żakietem ogarnę ale czerwone to też koniec świata u niej
"(...) bo nieważne co w twym życiu się dzieje wiem, że człowiek jest lepszym gdy się śmieje(...)" Edytowane przez Belet Czas edycji: 2017-04-20 o 11:24 |
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przyznam że dla mnie niebywałe jest jak ktoś dorosły i obyty może się tak bardzo skupiać na czyimś wyglądzie i tak to przeżywać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4508 |
|
Konto usunięte
|
A zasady SV to swoją drogą, ale jak ktoś chce ich dokładnie przestrzegać to niech będzie konsekwentny. Jak tak bronicie zasad SV, że biel to tylko panna młoda, że czarny garnirur na ślub i przyjęcie w dzień odpada, to rozumiem, że również zastawa stołowa u was jest odpowiednio przygotowana i poustawiana? Odpowiednia ilość łyżeczek, widelczykow do różnych potraw i specjalne kieliszki do odpowiednich alkoholi?
o wszystko można się czepiać jak się chce. Pytanie tylko czy się chce. Jeśli się organizuje tak elitarne przyjęcie, to proszę postawcie ochroniarzy, którzy na wejściu nie będą wpuszczać gości nieodpowiednio ubranych, oczywiście wszelkich panien w bieli i ecru również nie
|
|
|
|
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wymagam minmum obycia. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;73034186]A zasady SV to swoją drogą, ale jak ktoś chce ich dokładnie przestrzegać to niech będzie konsekwentny. Jak tak bronicie zasad SV, że biel to tylko panna młoda, że czarny garnirur na ślub i przyjęcie w dzień odpada, to rozumiem, że również zastawa stołowa u was jest odpowiednio przygotowana i poustawiana? Odpowiednia ilość łyżeczek, widelczykow do różnych potraw i specjalne kieliszki do odpowiednich alkoholi? o wszystko można się czepiać jak się chce. Pytanie tylko czy się chce. Jeśli się organizuje tak elitarne przyjęcie, to proszę postawcie ochroniarzy, którzy na wejściu nie będą wpuszczać gości nieodpowiednio ubranych, oczywiście wszelkich panien w bieli i ecru również nie [/QUOTE]Zaskocze Cie ale sie staram. Przy organizacji slubu wystarczy wybrać dobry lokal, ktory powinien odpowiednimi rzeczami dysponowac. W domu nie mam az tyle powierzchni i dopiero czesc rzeczy nabywam ale mam kieliszki do wina bialego o czerwo ego, do wodu, szampana, martini. Mam rozne szklanki na drinki i whiskey, rozne zwstawy sztućców i talerzy. Mam filozanki na herbate espresso, szklanki do kawy. Mam kufle do roznych rpdzajow piwa, lagerow, pszenicznego, grzanego. Tak staram sie na tyle na ile moge. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4510 |
|
zuy mod
|
Vision jak już skończysz się śmiać to zastanów się czy te osoby tow robiły sobie podsmiechujki bo pomylily kogoś z PM ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynają się argumenty z cyklu absurd goni absurd
|
|
|
|
|
#4512 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
"Obycie" chyba zresztą między innymi na tym polega, że trzeba umieć się ubrac stosowanie do okazji? ![]() Co jest swoją drogą dziwnego w specjalnych kieliszkach do odpowiednich alkoholi? Ja miałam kieliszki do czerwonego wina na czerwone wino i nawet mi przez myśl nei przeszło, żeby to było jakieś dziwne |
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4514 |
|
zuy mod
|
Przecież to było odniesienie do tego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4516 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:51 |
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#4519 |
|
zuy mod
|
No żeby pomylić PM z inną dziewczyna tylko dlatego że ma podobny kolor sukienki to trzeba
A) nie znać PM B) być ślepym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja naprawdę dalej nie rozumiem, co to ma do rzeczy i skąd się wzięło przekonanie, że nienoszenie białej sukni na czyjś ślub jest po to, żeby się nie "myliło".
|
|
#4521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwłaszcza na sali, na parkiecie jak kest ciemno i po kilku kieliszkach Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę ze ocenianie ludzi (mało tego - swoich gosci!) pod kątem wyglądu to nie jest domena ludzi ani obytych, ani kulturalnych. Niezależnie od tego ile rodzajów szkła i sukienek ma się w domu.
|
|
#4524 |
|
zuy mod
|
Arsonist - widocznie nie czytałaś od czego się wzięła ta dyskusja, mnie się powtarzać nie chce.
Voice - W punkt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4525 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:51 |
|
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No coz ja niestety sobie pomysle conajmniej ze ci ludzie sa niedostosowani do zycia w społeczeństwie Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4527 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:52 |
|
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście ze mozna dostac prace nawet przychodzac w dresie. Ja jednak wole obok zalet umysłowych pokazac tez, ze umiem dobrav syroj do okazji. I nie pisalam nigdzie ze na rozmowe o prace trzeba przyjsc w garsonce. To nadinterpretacja.
Po drugie szpilki nawet na asfalt nas morskie oko to slaby pomysl nawey jesli jest łatwiej po tym asfalcie niz po bruku. Po trzecie jest subtelna roznica pomiedzy bawieniem sie moda a kompletnym niedostosowaniem stroju donokazji. Ale nie wymagam od ludzi broniacych bieli gości na slubie az takiej świadomości. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4529 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o zasady SV to wiecie.. to nie jest dziesięć przykazań ani konstytucja
Nie ma jednej wytycznej świętej księgi która by je zbierała, a same zasady ewoluują z czasem, zależą od regionu i tak dalej.Poza tym mówimy o sprawach, które nurtują zarówno hrabinę jak i Karynę, która na co dzień nie studiuje podręczników SV, a biała kieca Dżesiki na jej ślubie będzie jej przeszkadzać Więc nie ma co wtrącać do tej dyskusji kieliszków do odpowiednich napoi i widelcy do dań.
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

Jak ma to dziewczynę uszczęśliwić w dniu jej ślubu, to przecież czemu nie.
Chyba jesteśmy dorośli - mamy prace, w których sa jakieś dress code'y, albo wręcz prace "mundurkowe", chyba rozumiemy, że czasami trzeba się jakoś tam ubrać i niekoniecznie musimy się w tym dobrze czuć 

o wszystko można się czepiać jak się chce. Pytanie tylko czy się chce. Jeśli się organizuje tak elitarne przyjęcie, to proszę postawcie ochroniarzy, którzy na wejściu nie będą wpuszczać gości nieodpowiednio ubranych, oczywiście wszelkich panien w bieli i ecru również nie 

No to bardzo mi przykro, że jestem taka płytka i oceniam ludzi po wyglądzie