Invimed i Invicta Wrocław - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 20:35   #4501
Eleo765
Zadomowienie

Dot.: Invimed i Invicta Wrocław

justka, trzymam kciuki razem z tobą to czekanie jest najgorsze, albo na wyrok, albo na promyczek nadziei...
Stary 2015-05-26, 20:37   #4502
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoia30 Pokaż wiadomość
Do invimedu trafiliśmy w pazdzierniku 2014.zrobilismy wszystkie potrzebne badania do programu rzadowego i w lutym nas zakwalifikowano. jestem już po 3 ciążach pozamacicznych, dwóch laparotomiach i 4 laparoskopiachniestety we wrześniu straciłam mój drugi jajowód także szans na naturalną ciąże nie mamy . Ogólnie o ciąże walczymy od ponad 5 latach mam nadzieję,że w końcu uda się i będziemy mieć dzieciątko.
mi tam 6 pięknych komóreczek starczymoże być nawet jedna, byle szczęsliwa

Myślę,ze doktorek ma rację,lepiej poczekać i ruszyc pełną para jak już wszystko będzie w porządku a wtedy to już musssiiii się udac!!!!!
Nie mieliście łatwo... jak czytam takie historie to mam gęsią skórkę... dużo musieliście wycierpieć ALE w końcu musi być dobrze 😀 moim zdaniem jesteś w dobrych rękach. Doktor bardzo się stara żeby było dobrze i żeby były dzidziusie trzeba być dobrej myśli - chociaż nie zawsze jest łatwo. Trzymam oczywiście kciuki - bardzo mocno

My w invimedzie od września 2014 - czyli podobnie

Każdej z nas się kiedyś uda!
18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:05   #4503
Niagra82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez motulek Pokaż wiadomość
pochwaliłam sie na bocianie to was tez nie będe zaniedbywać i troche pozytywnych wibracji prześlę... 4 weryfikacje mam dopiero w sobote 30.05 ale......oczywiscie sie doczekac nie mogłam...i dzis postanowiłam zrobić sobie prezent na Dzień Mamy ))......badanie krwi :-D
15 dpt bHCG 2659. Maluszek zrobił mamusi piekny prezent.od piątku z 332.05 taki przyrost cudnie
Wspaniale Oj za rok to już będziesz świętowała z dzieckiem na rączkach
02.Invicta
3 IVF
4
5 <3
Niagra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:52   #4504
Evelinke
Zakorzenienie

Hej, dziewuszki
a do mnie zawitała dzisiaj księżniczka @ także jutro dzwonię do pani doktor

Zoia witam, i bardzo współczuję przeżyć, ja jestem po 2 cp
No i oczywiście powodzenia

Motulek piękna beta i prezent to szczeliłaś sobie superaśny

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:55   #4505
kanwa
Zakorzenienie

Dziś przyszedł olej.Zamówiłam w oleofarm.Paczka zabezpieczona ze styropianem w środku.Bardzo jestem zadowolona
I wypiliśmy z Tż po kielonku.Myślałam że puszczę pawia Musiałam chlebem orkiszowym zapchać:P
Będę piła wieczorem bo rano nie dam rady :P

Tyle pozytywnych tutaj wiadomości wciąż. Super że dzieciaczki rosną a staraczki pędzą do swoich marzeń
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:58   #4506
Niagra82
Rozeznanie

Evelinke Fajnie że łaskawie się pojawiła @ ...
Trzymam kciuki za Twoją stymulację i życzę Ci aby tym razem była bardzo owocna
02.Invicta
3 IVF
4
5 <3
Stary 2015-05-26, 22:21   #4507
Eleo765
Zadomowienie

Kanwa, sprobuj to mieszać z woda z cytryna. Wtedy jest znośne.

Mala, piekna fotka!
Stary 2015-05-26, 22:28   #4508
Evelinke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Jeju współczuję CI z tą głową. Mnie od początku stymulacji do teraz nie bolała tyle razy głowa nigdy. Wcześniej ból głowy to jedynie jak się za dużo poimprezowało
Powiem, ci że z tą głową to masakra jakaś, wcześniej coś tam pobolało ale potem przeszło i tak miałam kilka razy w ciagu dnia, ale od soboty jest masakra dzisiaj obudziłam się już z bólem głowy i pewnie się z nim położę

Cytat:
Napisane przez karmela 2911 Pokaż wiadomość
Evelinke - wysyłam - łap te @ na razie hihi
Thx chyba pomogły

Cytat:
Napisane przez justka2209 Pokaż wiadomość
Motulek super!! Piękny prezent na dzisiejsze święto.
Nam zostały 3 zarodki... 2 jednak nie podrosły. Ok 9 czerwca mają być wyniki. Oby choc 1 był zdrowy i został z nami
Kochana, trzymam kciuki za cudowną trójeczkę
Musi być dobrze

A co do oleju, to ja polecam go dodawać np do koktajli z mlekiem, ja tak piłam na śniadanie, mleko, olej i jakiś dodatek np. banan, mango itp. I wogle nie czuć smaku oleju a przy okazji pyszne śniadanie.

Stary 2015-05-26, 22:29   #4509
Cichutka2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Dziś przyszedł olej.Zamówiłam w oleofarm.Paczka zabezpieczona ze styropianem w środku.Bardzo jestem zadowolona
I wypiliśmy z Tż po kielonku.Myślałam że puszczę pawia Musiałam chlebem orkiszowym zapchać:P

Tyle pozytywnych tutaj wiadomości wciąż. Super że dzieciaczki rosną a staraczki pędzą do swoich marzeń
Kanwa trymam kciuki za olej. Ja kupiłam pare kielonkow walnelam i nie moge poźniejszy posmak albo co gorsza jak sie pozniej odbije:/ no niestety nie daje rady, musze jakos inaczej przemycić go do organizmu moze dziewczyny macie jakies rady?
Cichutka2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 22:31   #4510
Evelinke
Zakorzenienie

Niagra, jeszcze tak długo po antykach nie czekałam na @ po antykach, zawsze było na 3 dzień a teraz dostałam na 5 dzień

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cichutka, ja napisałam wyżej, mój sposób to koktajl w dodatku olej lepiej się wchłania z nabiałem.

Stary 2015-05-26, 22:34   #4511
Cichutka2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Niagra, jeszcze tak długo po antykach nie czekałam na @ po antykach, zawsze było na 3 dzień a teraz dostałam na 5 dzień

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cichutka, ja napisałam wyżej, mój sposób to koktajl w dodatku olej lepiej się wchłania z nabiałem.
Ok dzieki Evelinke, dopiero doczytałam musze spróbować bo prawie cały litr zalega w lodowce
Stary 2015-05-26, 22:37   #4512
Evelinke
Zakorzenienie

Próbowałam różnych metod, od razu chlapnąć i popoić wodą, herbatą, wodą z cytryną, z jogurtem, nic mi nie odpowiadało, dopiero koktajle zdały egzamin i z ręką na sercu mogę polecić

Stary 2015-05-26, 22:50   #4513
Niagra82
Rozeznanie

Ja lykam na żywo :P i zagryzam salami z orzechami :P
02.Invicta
3 IVF
4
5 <3
Stary 2015-05-27, 07:25   #4514
kanwa
Zakorzenienie

Będę piła na noc wtedy się przez noc przetrawi:P

Z mlekiem nie zmieszam bo mleka za wiele pić nie mogę. Zaraz mam wzdęcia i czuje się jak balon . Muszę się wtedy ratować espimisanem. To jakaś chyba mała tolerancja laktozy albo coś. I tak staram się pić ostatnio więcej mleka .Ale czy takie mleko z kartonu jest wogóle zdrowe?
Musiałam dziś spać jakoś krzywo bo boli mnie ręka.

Eve to co od dziś pewnie zaczniesz menopur?
Stary 2015-05-27, 10:42   #4515
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
W zyciu Was nie nadrobie!

Raz jeszcze gratuluję tym, ktorym sie udalo

Mala suuuuuper zdjecie Gabi

Trzymam kciuki, żebyście za rok wszystkie obchodziły dzien mamy

U mnie dzis podwojne swieto! Pierwszy dzien mamy i rocznica zajscia w ciaze
To miałaś niezły prezent na poprzedni Dzień Matki
Cytat:
Ysbaill Dziękuje. amh tez mam 1,6 lekarz powiedział,że pewnie będzie z 6 dojrzałych na więcej raczej nie liczy.Na jakim jesteś teraz etapie?
motulek gratulacje!!!
Mi mówili, że góra 6 będzie albo 5 nawet a w sumie wyciągnęli mi 15 z czego 9 dojrzałych

Cytat:
Napisane przez justka2209 Pokaż wiadomość
Motulek super!! Piękny prezent na dzisiejsze święto.
Nam zostały 3 zarodki... 2 jednak nie podrosły. Ok 9 czerwca mają być wyniki. Oby choc 1 był zdrowy i został z nami
Kciuki za maluszki
Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość

Ja bym jednak nie zamawiała przez neta, bo on musi być cały czas chłodzony. Kwasy omega są bardzo wrażliwe na temperaturę i śwatło. Dlatego ja kupuję w Aptece z lodówki i zawsze w ciemnej butelce Tylko nie pij na pusty żołądek przypadkiem, bo może brzuszek boleć
Cytat:
Powiem, ci że z tą głową to masakra jakaś, wcześniej coś tam pobolało ale potem przeszło i tak miałam kilka razy w ciagu dnia, ale od soboty jest masakra dzisiaj obudziłam się już z bólem głowy i pewnie się z nim położę
Mnie przeszło po 1 zastrzyku z Menopuru jak estradiol zaczął rosnąć. Boli tak głowa bo jednak Gonapeptyl blokuje przysadkę mózgową i boli :/ A później w ciąży wróciły bóle głowy bleeeeeeee...
Cytat:
Napisane przez Cichutka2014 Pokaż wiadomość
Kanwa trymam kciuki za olej. Ja kupiłam pare kielonkow walnelam i nie moge poźniejszy posmak albo co gorsza jak sie pozniej odbije:/ no niestety nie daje rady, musze jakos inaczej przemycić go do organizmu moze dziewczyny macie jakies rady?
Ja dawałam rady z woda i całą wciśniętą cytryną. Tzn daję rady bo dalej piję. Dziewczyny dolewały do jogurtów. W internecie są przepisy z olejem lnianym. Najlepiej się wchłania z nabiałem więc pasta tawrogowa jest super. Pełno jest przepisów w necie na różne pasty i do kanapeczki wtedy zamiast serka kupnego. Mniam
acha i nie kupuj nigdy litrowego. Góra 0,5 litra bo kwasy omega mają krótki termin i później to już tylko zwykły olej. Olej ma chyba ważność 3 miesiące, a im bliżej końca daty przydatności tym mniej tych cennych dla jajeczek i plemniczków kwasów o które nam chodzi
Stary 2015-05-27, 10:50   #4516
zoia30
Raczkowanie

Też pije ten olej lniany,łykam na żywca....czy 2 łyzki dziennie starczy? mam jeszcze jedno pytanko na co witamina d? do zastzrykow i kwasu foliowego doktorek dopisal wit d 2000j

Czekam za @ jakies 4-5 dni i też zaczynam kłucie...wizyte podglądową mam dopiero na 7dzien zastrzykow,czy to trochę nie późno?
zoia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:24   #4517
najkii
Rozeznanie

hejj
dziś mam wizytę W1 u dr.J.
Stresuję się . Co mnie tam czeka?
najkii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:26   #4518
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Też pije ten olej lniany,łykam na żywca....czy 2 łyzki dziennie starczy? mam jeszcze jedno pytanko na co witamina d? do zastzrykow i kwasu foliowego doktorek dopisal wit d 2000j

Czekam za @ jakies 4-5 dni i też zaczynam kłucie...wizyte podglądową mam dopiero na 7dzien zastrzykow,czy to trochę nie późno?
JA piłam właśnie 2-3 łyżki dziennie oleju, ale już mąż 5 dziennie i wyniki były genialne nasienia, bo nafaszerował rosnące plemniczki kwasami omega i zdrowe w końcu urosły Jeden dalej rośnie i ma już ponad 20 cm długości

Wit D bierz grzecznie. Choć powinien Ci kazać najpierw zrobić badanie, ale w sumie w naszym klimacie prawie wszyscy mają niedobory. Wit D jest potrzebna do zapłodnienia. Jak jest duży niedobór to przeszkadza w zapłodnieniu i dojrzewaniu ładnych jajeczek. Mówią, ze to wit życia Ja dalej biorę Vitrum D3 2000
Stary 2015-05-27, 11:49   #4519
zoia30
Raczkowanie

Cytat:
JA piłam właśnie 2-3 łyżki dziennie oleju, ale już mąż 5 dziennie i wyniki były genialne nasienia, bo nafaszerował rosnące plemniczki kwasami omega i zdrowe w końcu urosły Jeden dalej rośnie i ma już ponad 20 cm długości

Wit D bierz grzecznie. Choć powinien Ci kazać najpierw zrobić badanie, ale w sumie w naszym klimacie prawie wszyscy mają niedobory. Wit D jest potrzebna do zapłodnienia. Jak jest duży niedobór to przeszkadza w zapłodnieniu i dojrzewaniu ładnych jajeczek. Mówią, ze to wit życia Ja dalej biorę Vitrum D3 2000

Dziękuje kochana za wyczerpującą odpowiedz
zoia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:41   #4520
Cichutka2014
Raczkowanie

Cytat:
To miałaś niezły prezent na poprzedni Dzień Matki

Mi mówili, że góra 6 będzie albo 5 nawet a w sumie wyciągnęli mi 15 z czego 9 dojrzałych

Kciuki za maluszki

Ja bym jednak nie zamawiała przez neta, bo on musi być cały czas chłodzony. Kwasy omega są bardzo wrażliwe na temperaturę i śwatło. Dlatego ja kupuję w Aptece z lodówki i zawsze w ciemnej butelce Tylko nie pij na pusty żołądek przypadkiem, bo może brzuszek boleć

Mnie przeszło po 1 zastrzyku z Menopuru jak estradiol zaczął rosnąć. Boli tak głowa bo jednak Gonapeptyl blokuje przysadkę mózgową i boli :/ A później w ciąży wróciły bóle głowy bleeeeeeee...

Ja dawałam rady z woda i całą wciśniętą cytryną. Tzn daję rady bo dalej piję. Dziewczyny dolewały do jogurtów. W internecie są przepisy z olejem lnianym. Najlepiej się wchłania z nabiałem więc pasta tawrogowa jest super. Pełno jest przepisów w necie na różne pasty i do kanapeczki wtedy zamiast serka kupnego. Mniam
acha i nie kupuj nigdy litrowego. Góra 0,5 litra bo kwasy omega mają krótki termin i później to już tylko zwykły olej. Olej ma chyba ważność 3 miesiące, a im bliżej końca daty przydatności tym mniej tych cennych dla jajeczek i plemniczków kwasów o które nam chodzi
Dzieki dziewczynki za dobre rady
Ja wlasnie mam litrowy:-( to musze zaczac go szybko poć zeby właściwości nie stracil
Stary 2015-05-27, 13:30   #4521
Mordsith
Wtajemniczenie

Niebyło mnie tu dwa dni, a tu tak aktywnie
Wszystkim mamom życzę wszystkiego co najlepsze, a całej reszcie, aby każda z nas w przyszłym roku mogła świętować ten dzień jako mama

Asia to podwójnie wszystkiego najlepszego dla Ciebie ! :-*

Karmelka trzymam kciuki za owocną stymulację.
Co do mleka kupując w sklepie patrz na opakowanie. Najzdrowsze ze sklepowych półek jest to mikrofiltrowane, one zazwyczaj są w butelkach a nie kartonach, a jeśli znajdziesz w szkle to już w ogóle super. W kartonie najgorsze, bo homogenizowane.

Niagra, tym razem się uda, wierzę w to

Motulek jeszcze raz gratuluję. Piękny prezent

Ysbaill życzę wytrwałości i wierzę, że wkońcubCi się to wynagrodzi :-*

Justka trzymam kciuki za te Twoje zarodeczki!
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 15:54   #4522
Evelinke
Zakorzenienie

Kanwa, tak od dzisiaj zaczynam stymulację i boję się tego pierwszego zastrzyku

Stary 2015-05-27, 16:09   #4523
najkii
Rozeznanie

Evelinke miałaś może dzisiaj wizytę 1W?
najkii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:26   #4524
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Kanwa, tak od dzisiaj zaczynam stymulację i boję się tego pierwszego zastrzyku
A dzwoniłaś do Gruszki? Kiedy teraz wizyta ?
U mnie @ jeszcze niema a jutro wizyta:/
Stary 2015-05-27, 16:36   #4525
Evelinke
Zakorzenienie

Najkii nie ja dzisiaj wizyta 1 DS, a na 1W to miałam zlecone badanie TSH do powtórki, kariotyp i dostałam receptę na antyki.

Kanwa następna wizyta 3 czerwca, mam rozpisane leki, zaczynam od 150 jedynie jutro mam wziąść 75 a tak to po 150.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Kanwa, nic się nie martw z ta @ z pewnością będzie jakieś rozwiązanie, gdyby się nie pojawiła
Ale oczywiście przesyłam ci zarazki @
Ja dostałam na 5 dzień @

Stary 2015-05-27, 17:38   #4526
201701300931
Konto usunięte

http://www.tvpparlament.pl/aktualnos...misji/20215010
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 17:47   #4527
Cichutka2014
Raczkowanie

Cytat:
Najkii nie ja dzisiaj wizyta 1 DS, a na 1W to miałam zlecone badanie TSH do powtórki, kariotyp i dostałam receptę na antyki.

Kanwa następna wizyta 3 czerwca, mam rozpisane leki, zaczynam od 150 jedynie jutro mam wziąść 75 a tak to po 150.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Kanwa, nic się nie martw z ta @ z pewnością będzie jakieś rozwiązanie, gdyby się nie pojawiła
Ja dostałam na 5 dzień @
Ja tez mam wizyte na 3go na która masz?
Stary 2015-05-27, 18:55   #4528
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dostałam na 5 dzień @
Pojadę bo mam wizytę z anestezjologiem. Może nie będzie zła jak bez @ będę. Dziś już byłam z 15 razy w toalecie sprawdzić czy aby się nie pojawiła
Eh z tymi @.Jak nie chcemy to przyłażą, jak potrzeba to ich niema.

Cały czas mam śluz taki jakby pomarańczowy:/
Łapię zarazki małpowe Dzięki.
O kurde muszę jeszcze wypełnić ankietę do anestezjologa:P

Eve szybko działają Twoje zarazki.
@@@ przyszła huraaaa

Kolejny kielon oleju przyjęty:P

A co u Was dziewuchy?

Eve jak menopur?

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2015-05-27 o 20:49
Stary 2015-05-27, 20:57   #4529
Niagra82
Rozeznanie

Hej. Ja po wiz u Dr J .. transfer śnieżynki 2AC we wtorek 2 czerwca..
Transfery w tym dniu robi Dr W-O.
02.Invicta
3 IVF
4
5 <3
Stary 2015-05-27, 20:59   #4530
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niagra82 Pokaż wiadomość
Hej. Ja po wiz u Dr J .. transfer śnieżynki 2AC we wtorek 2 czerwca..
Transfery w tym dniu robi Dr W-O.
Będzie dobrze. Eleo z tego co pamiętam też miała transfer robiony przez W-O i okazał się szczęśliwy (poprawcie mnie jeśli się mylę ). Trzymam mooocnooo
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości