Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 14:22   #4501
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

A ja właśnie pochłonęłam kg truskawek I obudziłam się jak pusta miska została ja chcę jeszcze Ogólnie nie wiedziałam że można tyle truskawek zjeść na raz Aż synuś się przewraca z boku na bok No i brzuch wyszedł do przodu a ja stopy chciałam pomasować I teraz szybciej urodzę niż dosięgnę stóp na tyle żeby je masować

PS.
Ooo Daje radę Leżę na boku i jak zegnę nogę to mogę masować stopę z tyłu Od razu czuję ulgę

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:31   #4502
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
no i po usg jestem. Ogólnie mała Iza zdrowo rośnie, ale ma dość duże miedniczki nerkowe, górna granica normy, i musimy to obserwować, za 3 tygodnie idę na kontrolę przez to. Bo jak będą za duże to może to oznaczać, że u maluszka w nerkach jakieś zastoje sie robią. Trochę sie boję, bo w mojej rodzinie miewamy problemy z nerkami, mój tata miał dawno temu usuwaną jedną nerkę. Zrobiła mi też usg moich nerek, ale moje nerki są ok. Mam się nie denerwować, bo na razie jest ok, tylko musi być to pod kontrolą.
a ciśnienie mam super, bo 110/60 cukrzycy nie mam ( a w pierwszej ciąży miałam), 6 kg do przodu od poczatku ciazy (jestem w 23 tygodniu, nie wiem, czy dużo przytyłam, ja to bym w ogóle chciała nie tyć).
Dobrze,że malutka zdrowo rośnie a może z tymi miedniczkami okaże się ok Oby. Najważniejsze,że teraz lekarz będzie to kontrolować..

Nie wiem skąd tyle jadu w ludziach.Oznajmiłam babci,że będę miała dziecko a ona" a to jeszcze nie ma co planować,bo nie wiadomo jak się skończy" Ja pier.. jak mnie to wkur... Mojej siostrze gadała tak całą ciążę,żeby nic nie kupować,bo dziecko może umrzeć,że po co łóżeczko w 8 miesiącu postawili,bo co jak dziecka nie będzie a jak dziecko się urodziło to ciągle miała jakieś sugestie i nawet w szpitalu już zaczęła patrzyć czy mały ma wszystkie palce,bo może coś z nim być nie tak i ona sprawdzi... I wszystkie dzieci naokoło super i to porównywanie 4 latka do 2 latka mojej siostry i on w ogóle be,bo mało je Nie ma to jak dzieciaka upasać jak świnię..Normalnie zepsuła mi humor...
Wkur.. mnie to,że jej wnuczek jest cacy a my jakbyśmy w ogóle same upośledzone były i nasze dzieci takie same będą... Brak słów. Cieszę się,że będę mieszkać z dala od centrum,chociaż rzadziej będzie nas odwiedzać.. "Daj na imię Jasiu albo Stasiu,bo R. dzieci tak się nazywają i one są takie cudowne" nie mam sił...
Do tego coś mdli mnie od gołąbków,chyba z nerwów

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:16   #4503
Ana***
Zakorzenienie

Zyga, Metam, Paulina Darek, ircha dzięki kobietki

No kopnęła mnie dzisiaj może ze dwa razy... wczoraj też tylko tyle i to delikatnie...
W weekend to było czasami 10 razem pod rząd
trochę mnie to niepokoi że to już drugi dzień tak ;/

Dodam, ze jesteśmy w 24 tygodniu (23t2d)
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:18   #4504
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość
zmieniłam,żeby się przyzwyczajać do swojego przyszłego wyglądu haha
padłam
ale avek świetny

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Zyga, Metam, Paulina Darek, ircha dzięki kobietki

No kopnęła mnie dzisiaj może ze dwa razy... wczoraj też tylko tyle i to delikatnie...
W weekend to było czasami 10 razem pod rząd
trochę mnie to niepokoi że to już drugi dzień tak ;/

Dodam, ze jesteśmy w 24 tygodniu (23t2d)
może masz leniuszka w brzuszku, ja tak miałam z Marcelkiem tez mało go czułam, ra zna jakis czas, dodatkowo łózysko z przodu i amortyzacja była taka ze ja w sumei bardziej czasem widziałam ze sie rusza niz czułam
a teraz mam podobnie kopniaki sa ledwo ledwo
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:30   #4505
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Moja dziewczynka też tak ostatnio mało się rusza ale przez ta nogę co mnie boli bo wyraźnie utykam. Robiłam z latarka jak dziewczyny i nic. A jestem w 22tyg. Mowicie też ze czujecie gdzie mala jest a ja nie wiem tylko domyślam się ze nogi ma na dole bo czesta mnie kopie w pecherz ale żeby mi tak brzuch falowal to NIE
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:42   #4506
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
może masz leniuszka w brzuszku, ja tak miałam z Marcelkiem tez mało go czułam, ra zna jakis czas, dodatkowo łózysko z przodu i amortyzacja była taka ze ja w sumei bardziej czasem widziałam ze sie rusza niz czułam
a teraz mam podobnie kopniaki sa ledwo ledwo
Może. Właśnie 2 razy było stup puk ale też bardzo delikatnie. Łożysko tez mam na przedniej ściany więc pewnie swoje robi, ale w weekend i tak mocno ją czułam

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Moja dziewczynka też tak ostatnio mało się rusza ale przez ta nogę co mnie boli bo wyraźnie utykam. Robiłam z latarka jak dziewczyny i nic. A jestem w 22tyg. Mowicie też ze czujecie gdzie mala jest a ja nie wiem tylko domyślam się ze nogi ma na dole bo czesta mnie kopie w pecherz ale żeby mi tak brzuch falowal to NIE
Mi brzuch też nie faluje czasami jak się przyglądam i tam gdzie puknie to skóra tak zadrży
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 16:54   #4507
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Meta co za baba
Ale widocznie taki charakter, niektóre tak mają i sie ich nie zmieni

Zdaje relację z dzisiaj

Bylismy w sklepie meblowym i nie mają tego co widziała w necie, owszem moga zamowić, ale nie mozemy tego zwrócic lub wymienic jakby co
Także zrezygnowałam.
Było cos takiego http://www.jumbo-discount.de/Kinder/...-3-teilig.html ale wszystko do zapłaty osobno, i jakby co to weźmiemy to, tyle, że było więcej białego niż tego brązu, a i szafa była 3 drzwiowa z lustrem po środku a nie jak na obrazku 2 drzwiowa.
Jednakże czekamy jeszcze do przyszłego tygodnia i jedziemy do poprzedniego sklepu, moze zmienia wystawkę i bedzie tam jakiś bialy komplet z wyższym łóżeczkiem niz poprzednio No ale 500 eu za mebelki zamiast 1000 to róznica, która można dołożyć do lepszego wózka

Wczoraj w aldi kupiłam te zielone bodziaki w paski
https://www.aldi-sued.de/de/angebote...odys-22stueck/ ostatni rozm. 62/68

W tym tygodni w Tschibo są też ubranka dziecięce. Dziś kupiłam bodziaki niebieskie cztero pak :
http://www.tchibo.de/4-kurzarm-bodys-p400056256.html rozm. 72 - ale tylko 1cm dłuższe od poprzednich, takze nie jakies wielkie.
W ofercie są jeszcze :
bodziaki na dlugi rekaw:
http://www.tchibo.de/2-langarm-bodys-p400056277.html
piżamki:
http://www.tchibo.de/schlafanzug-p400056276.html
Zestaw wyjściowy
http://www.tchibo.de/t-shirt-jacke-u...400056257.html

Tych trzech nie było, ale jutro uderzam na drugie Tschibo w miescie, może coś bedzie. Zestaw wyjściowy może byc nawet na 72/78

Jak urodzi sie dziewczynka, to będzie jakas inna, bo ubrana w biel, zielony i niebieski

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-05-20 o 16:56
88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 17:18   #4508
nmartyna
Zadomowienie

Wróciłam, nadrobiłam i za chwilę lecę pod prysznic, bo mam (pozytywnie) dość dnia dzisiejszego

Cały dzień praktycznie na nogach, a to do sklepu, a to na spacer jeden, drugi, trzeci, znowu sklep, opalanko na leżaczku u rodziców... No aktywny dzień jak nic
A jeszcze siostra z Młodym przyjechała to było wesoło
Tylko powiem Wam, że nie wiem jak wytrzymam w 30 stopniowe upały, ale będzie dobrze...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:34   #4509
zazdrosnica0
Zadomowienie

Zrobiłam dziś już 15km na nogach... ale obkupiłam siebie i mała tzn sobie kupiłam między innymi 2 sukienki, a jak potem weszłam do pepko i zobaczyłam tuniczkę w takim samym stylu to nie wytrzymałam i kupiłam ją też

Tak piszecie wszystkie o tych truskawkach, u mnie też już są, ale strasznie blade i puki co po 15zł kg. Poczekam aż moje z ogrodu za miesiąc będą do jedzenia to dzień w dzień będzie koktajl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_6652.jpg (112,8 KB, 22 załadowań)
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 17:36   #4510
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś już 15km na nogach... ale obkupiłam siebie i mała tzn sobie kupiłam między innymi 2 sukienki, a jak potem weszłam do pepko i zobaczyłam tuniczkę w takim samym stylu to nie wytrzymałam i kupiłam ją też

Tak piszecie wszystkie o tych truskawkach, u mnie też już są, ale strasznie blade i puki co po 15zł kg. Poczekam aż moje z ogrodu za miesiąc będą do jedzenia to dzień w dzień będzie koktajl
no no
U mnie zieleń a u ciebie styl marynarski widze

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 17:48   #4511
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
no no
U mnie zieleń a u ciebie styl marynarski widze
a co ciekawsze wózek planuje też granatowo biały ale to tak jakoś samo wychodzi
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 18:06   #4512
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Dobrze,że malutka zdrowo rośnie a może z tymi miedniczkami okaże się ok Oby. Najważniejsze,że teraz lekarz będzie to kontrolować..

Nie wiem skąd tyle jadu w ludziach.Oznajmiłam babci,że będę miała dziecko a ona" a to jeszcze nie ma co planować,bo nie wiadomo jak się skończy" Ja pier.. jak mnie to wkur... Mojej siostrze gadała tak całą ciążę,żeby nic nie kupować,bo dziecko może umrzeć,że po co łóżeczko w 8 miesiącu postawili,bo co jak dziecka nie będzie a jak dziecko się urodziło to ciągle miała jakieś sugestie i nawet w szpitalu już zaczęła patrzyć czy mały ma wszystkie palce,bo może coś z nim być nie tak i ona sprawdzi... I wszystkie dzieci naokoło super i to porównywanie 4 latka do 2 latka mojej siostry i on w ogóle be,bo mało je Nie ma to jak dzieciaka upasać jak świnię..Normalnie zepsuła mi humor...
Wkur.. mnie to,że jej wnuczek jest cacy a my jakbyśmy w ogóle same upośledzone były i nasze dzieci takie same będą... Brak słów. Cieszę się,że będę mieszkać z dala od centrum,chociaż rzadziej będzie nas odwiedzać.. "Daj na imię Jasiu albo Stasiu,bo R. dzieci tak się nazywają i one są takie cudowne" nie mam sił...
Do tego coś mdli mnie od gołąbków,chyba z nerwów
Haha no jak dziadek mojego T Ż " Daj mu na imię Jan bo w rodzinie same Jany " , chooja znam jednego.... A Babcia jak tak śmierci wszystkim życzy to niech uważa bo jak sie rodzinowe dziecko w rodzinie to ktoś musi miejsce zrobić .. A jak cie mdli to mogłaś sie na Babcie wyrzygać sorry za mój Jad hahahaha byłam w biedrze miały być pościele i sukienki ciążowe ...chooooja było tylko jakies bambery co darły ryja na cały sklep , a byłam w tej miejscowości co mam sie do niej wprowadzić i mówie do Mamy że ja już tu nie chce mieszkac bo tu same bambry są mówię do męża że sie nie przeprowadzamy a On że mamy 30 lat (hipoteka) na przyzwyczajenie sie do kultury tych ludzi nawet mnie wózek w biedrze wkurzał bo kółka były zepsute i musialam pchać brzuchem żeby w ogóle go kurfa pchać ! i nie było truskawek w całym mieście !!!!!!!!!!! byłam w dwóch lumpkach i nic nie było !!!
Ale za to weszłam do sklepu z tkaninami i znalazłam materiał minky za 45 zł 1 mb /1,60 m i materiał w sówki płótno niemieckie dobrej jakości za 22 zł za 1mb/1,60m wiec wychodzi ze idzie zrobic za to dwa kocyki wiec duzo taniej jak na allegro wezme i kupie w nastepnym miesiacu i tesciowka mi ładnie bizą obszyje
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 18:23   #4513
małaPaulina
Wtajemniczenie

malgosia ja zamierzam rodzic bez znieczulenia ale wyjdzie w praniu...
Monika ja mam truskawek prawie 1,5kg i tez zaraz ich nie bedzie do tego arbuz

Dziewczyny bylam u gina na wizycie,ogolnie wszystko ok,sluchal maluszka i jest ok ale wiecie co jest najlepsze???ze jak badal mnie docipnie to zobaczyl rozstepy na udach nie dziwie sie bo mam straszne prawe udo... i mowie mu ze sie smaruje itd a on zebym dala sobie spokoj i ze moglam na pierwszej wizycie w styczniu spytac to by mi powiedzial ze szkoda kasy...i smial sie ze kobitki tyle kasy wydaja na te kremy szyjka jest ok,moge cwiczyc wyniki mocz,krew ok,teraz czeka mnie ta glukoza

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-20 o 18:29
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 18:32   #4514
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Dziewczyny bylam u gina na wizycie,ogolnie wszystko ok,sluchal maluszka i jest ok ale wiecie co jest najlepsze???ze jak badal mnie docipnie to zobaczyl rozstepy na udach nie dziwie sie bo mam straszne prawe udo... i mowie mu ze sie smaruje itd a on zebym dala sobie spokoj i ze moglam na pierwszej wizycie w styczniu spytac to by mi powiedzial ze szkoda kasy...i smial sie ze kobitki tyle kasy wydaja na te kremy szyjka jest ok,moge cwiczyc wyniki mocz,krew ok,teraz czeka mnie ta glukoza
NO ALE JAK MY CI MÓWIŁYŚMY TO NAS NIE SŁUCHAŁAŚ cipko
Dobrze że wszystko ok ja jeszcze dwa dni i połówkowe
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 18:33   #4515
DorissiriD
Rozeznanie

Proszę oferta:
http://olx.pl/oferta/wyprzedaz-nowe-...9636b;promoted

Cytat:
A powiedzcie dziewczyny będziecie rodzic bez znieczulenia? Bo ja chyba raczej nie dam rady bo jak przy zwyklej miesiące kładę się z bólu i jak nie wezmę żadnej tabletki to juz kolejne 5 dni jest nie do zniesiesienia a jak wezmę to jest ze mną ok. Dlatego zastanawiam się na której wizycie lekarzowi powiedzieć czy dopiero jak będę rodzic. Sama nie wiem wole planować prędzej niż rodzic w bólach. A tym bardziej ze jestem bardzo wrażliwa na bol.
Nastawiam się na poród bez znieczulenia, ale jak zaproponują to czemu nie

Ja odczuwam ruchy mało intensywnie. Czasem nie czuję cały dzeiń, potem tak niemrawo, ale wiem, że jak ruch jest to jest ok.
W pierwszej ciąży po stresie związanym ze śmiercią babci nie czułam ruchów przez 3 dni... Jak byłam osłabiona też dziecko stawało się mniej ruchliwe..
Stary 2014-05-20, 18:36   #4516
ZygaEffka
Zadomowienie

ja nie chce znieczulenia bo w moim szpitalu jak sie dostanie to już później trzeba leżeć nie można wstać ani na chwilę , a ja chce chodzić do samych skurczów partych
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 18:37   #4517
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
a co ciekawsze wózek planuje też granatowo biały ale to tak jakoś samo wychodzi
no ja ostatnio widziała wózek brązowy w białe groszki

Cytat:

znieczulenie dają tylko do iluś tam cm rozwarcia, bo jak jeste juz wiecej to za późno na znieczulenie i trzeba rodzić bez
Tak samo z lewatywą do jakiegos mementu robią - doświadczone mamusie pewnie wiedzą co i jak

A lekarz fajowy W sumie jak maja wyjść rozstępy to i tak wyjdą, no ale nadzieja ... Ja mam chyba jednego na tyłku, ale ja nigdy takiego czegoś nie miałam to i pewna nie jestem

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 18:37   #4518
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
NO ALE JAK MY CI MÓWIŁYŚMY TO NAS NIE SŁUCHAŁAŚ cipko
Dobrze że wszystko ok ja jeszcze dwa dni i połówkowe
przeciez wiekszosc mamusiek uzywa kremow na rozstepy teraz juz nie uzywam,szkoda mi kasy,piep**e to
a i lekarz powiedzial ze wygladam zdrowo i witamin nie musze brac tylko nie wiem jak interpretowac ZDROWO i generalnie nie stresowalam sie i w koncu mialam dobre cisnienie bo zawsze mam wysokie

Effka pyzy to pyzy a pampuchy to kluchy na parze a racuchy to zupelnie co innego

Stary 2014-05-20, 18:38   #4519
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo moje dzieciątko słabo się rusza. Ale to chyba taki urok dziecka. Corcia w brzuchu też była leniwa.

Cytat:
A powiedzcie dziewczyny będziecie rodzic bez znieczulenia? Bo ja chyba raczej nie dam rady bo jak przy zwyklej miesiące kładę się z bólu i jak nie wezmę żadnej tabletki to juz kolejne 5 dni jest nie do zniesiesienia a jak wezmę to jest ze mną ok. Dlatego zastanawiam się na której wizycie lekarzowi powiedzieć czy dopiero jak będę rodzic. Sama nie wiem wole planować prędzej niż rodzic w bólach. A tym bardziej ze jestem bardzo wrażliwa na bol.
Musisz rozeznać jak jest w szpitalu w którym chcesz rodzic.
U nas na przykład znieczulenie zewnątrzoponowe jest za free tylko najpierw trzeba mieć konsultacje z anestezjologiem, która kosztuje 50 zl.
Ja rodziłam bez znieczulenia i następny poród tak samo planuje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 18:39   #4520
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
przeciez wiekszosc mamusiek uzywa kremow na rozstepy teraz juz nie uzywam,szkoda mi kasy,piep**e to
a i lekarz powiedzial ze wygladam zdrowo i witamin nie musze brac tylko nie wiem jak interpretowac ZDROWO i generalnie nie stresowalam sie i w koncu mialam dobre cisnienie bo zawsze mam wysokie

Effka pyzy to pyzy a pampuchy to kluchy na parze a racuchy to zupelnie co innego
Zdrowo - dorodnie ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 18:41   #4521
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdrowo - dorodnie ?
a co to jest kuźwa dorodnie?

Stary 2014-05-20, 18:42   #4522
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

No po POznansku pyzy to kluski na parze ;-) więc nie pampuchy , a w Białostockim Pampuchy to racuchy moj tata jest stamtąd wiec wiem co mowie , a jak sie u was na to mowi inaczej to nie moj problem
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 18:43   #4523
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
a co to jest kuźwa dorodnie?
Zdrowo

Patrząc sama na siebie w witrynach sklepowych o sobie moge powiedzieć to samo , że jakaś dorodna sie zrobiłam Urosłam w oczach

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 18:45   #4524
Aliszcze
Zakorzenienie

malaPaulina, super, ze wizyta udana pomijam rozstępy
a pyzy to też są na parze robione
tak to wygląda:
https://www.google.com/search?q=pyzy...=isch&imgdii=_

i sobie apetytu narobilam na pyzy z sosem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 18:47   #4525
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No po POznansku pyzy to kluski na parze ;-) więc nie pampuchy , a w Białostockim Pampuchy to racuchy moj tata jest stamtąd wiec wiem co mowie , a jak sie u was na to mowi inaczej to nie moj problem
Zyga - specjal for ju

Pampuchy :

Pyzy:

Racuchy:

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 18:49   #4526
nmartyna
Zadomowienie

Paulinka i po co się tak stresować tymi rozstępami? po ciąży weźmiemy się za siebie i rozstępy zbledną, a cellulit zniknie
Dobrze, że z Maluchem wszystko ok

Małgosia o ile się da to chcę rodzić ze znieczuleniem, chociaż igły mnie przerażają i nawet dentystę zaliczam na żywca, bo nienawidzę jak mi ktoś igłę w dziąsło czy podniebienie wbija, a co dopiero w rdzeń (bo chyba ciążowe znieczulenie tam się daje )

Zazdrośnica zakupy się udały mi też strasznie podobają się wózki granatowo białe, ale wózek już jest więc nie będę wybrzydzać

Ana ja jestem w 25 tyg. a też czasami mam tak, że jednego dnia Malutka kopie jak szalona, a później przez parę dni tylko delikatnie i niewiele... Ale jeszcze się rozkręcą i dadzą nam nieźle popalić te nasze Maluchy

Ale wy robicie smaka na te truskawki u moich rodziców na działce jeszcze z tydzień i truskawy już będą!

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Zyga - specjal for ju

Pampuchy :

Pyzy:

Racuchy:

Tak smaka robić kobiecie w ciąży?
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 18:49   #4527
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Ale ja nie dam rady bez znieczulenia nie dam rady:-( to mam iść na porodowkie i się wypytać czy lekarza?
O porodzie jeszcze nie myślę bo jeszcze czas ale muszę mieć znieczulenie
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 18:49   #4528
ZygaEffka
Zadomowienie

Aliszcze nie wytłumaczysz hehe My wiemy że Pyzy to Pyzy i choooj !

Co do takich komentarzy to ja ostatnio od kolegi starej ciotki dostałam tekstem "Ewunia ale Ci ploży " i mnie zamurowało ... mówie do męża na ucho "pojechała mi że jestem gruba ?" poszliśmy od nich na spacer i biedny musiał m sprawdzać po drodze w google co to znaczy byłam tak wkurfiona że hej ! z☠☠☠ała mi humor jednym tekstem
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 18:49   #4529
małaPaulina
Wtajemniczenie

ło matko gdzie wy mieszkata ze pampuchy to racuchy

88Ekaterina88 no wlasnie widze ze wiesz o co chodzi
ale zjadlabym pampuchy z truskawami ach

Stary 2014-05-20, 18:51   #4530
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko gdzie wy mieszkata ze pampuchy to racuchy

88Ekaterina88 no wlasnie widze ze wiesz o co chodzi
ale zjadlabym pampuchy z truskawami ach
no moj tż juz czeka na pampuchy
Może w czwartek pojde do jakiegos bauera to moze juz beda mieli swoje truskawy

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości