Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 11:13   #4471
201610121609
Konto usunięte

Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 c...

Obiadek mam z wczoraj wiec ogarnę łazienkę i ruszam na balkon chociaż słońce tam zajrzy za jakies dwie godzinki wczoraj po pół godziny na słońcu zalapalam kolor na nogach, rękach i dekolcie dzisiaj bede pogłębiać barwę no i pomimo koszulki na ramiaczkach zarzucam na brzusio ręczniczek mały

Zyga-nie denerwuje sie nią tak bardzo tylko nie moge ogarnąć głupoty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-05-20 o 11:15
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:18   #4472
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 c..

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Obiadek mam z wczoraj wiec ogarnę łazienkę i ruszam na balkon chociaż słońce tam zajrzy za jakies dwie godzinki wczoraj po pół godziny na słońcu zalapalam kolor na nogach, rękach i dekolcie dzisiaj bede pogłębiać barwę no i pomimo koszulki na ramiaczkach zarzucam na brzusio ręczniczek mały

Zyga-nie denerwuje sie nią tak bardzo tylko nie moge ogarnąć głupoty

Ja też łapie kolor tylko kur wa czerwony i już spalilam dekolt a teraz nogi wyciaglam ns brzuchu mam koszulke albo jakas szmatke a teraz całą pod parasolem tylko nogi nie :p
Czemu ja muszę się zawsze na raka opalac

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:21   #4473
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 c..

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ja też łapie kolor tylko kur wa czerwony i już spalilam dekolt a teraz nogi wyciaglam ns brzuchu mam koszulke albo jakas szmatke a teraz całą pod parasolem tylko nogi nie :p
Czemu ja muszę się zawsze na raka opalac

Zbrązowieje ja mam w sumie ciemna karnację dosyć ale wczoraj tez zeszlam czerwona z balkonu a pózniej juz zrobiłam sie ciemniejsza

Stary 2014-05-20, 11:23   #4474
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Kupiłam truskawki kilogram
i sukienke a co i tak mam zaraz imieniny to to będzie od mamy prezent generalnie mam wielkie dupsko i brzuch ale co tam,w czyms chodzic trzeba mysle ze zmieszczę się w nia spokojnie do porodu i widziałam piękna dżinsową sukienke ale bardzo szczupla w pasie ale była przesliczna.... może za rok w cos takiego wejde
w ogole dużo fajnych sukienek jest na rynku ach... szkoda ze kasy brak a ja na lato mam naprawdę mało ciuchow w które jeszcze wchodzę a tu taki upał...a i przymierzyłam sukienke z zeszłego roku która była do kolan a teraz jest praktycznie mini haha tak mi dupsko i brzuch wywalilo ze Tz się tylko smieje ale ze mnie beczka się zrobila

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:40   #4475
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Zbrązowieje ja mam w sumie ciemna karnację dosyć ale wczoraj tez zeszlam czerwona z balkonu a pózniej juz zrobiłam sie ciemniejsza

Mi nie no chyba tylko.ręce.a reszta kilka dni czerwona a potem blada

A uzywacie balsamy brazujace ?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Kupiłam truskawki kilogram
i sukienke a co i tak mam zaraz imieniny to to będzie od mamy prezent generalnie mam wielkie dupsko i brzuch ale co tam,w czyms chodzic trzeba mysle ze zmieszczę się w nia spokojnie do porodu i widziałam piękna dżinsową sukienke ale bardzo szczupla w pasie ale była przesliczna.... może za rok w cos takiego wejde
w ogole dużo fajnych sukienek jest na rynku ach... szkoda ze kasy brak a ja na lato mam naprawdę mało ciuchow w które jeszcze wchodzę a tu taki upał...a i przymierzyłam sukienke z zeszłego roku która była do kolan a teraz jest praktycznie mini haha tak mi dupsko i brzuch wywalilo ze Tz się tylko smieje ale ze mnie beczka się zrobila
Ja może w czwartek zajrze na rynek do bauera - rolnika, może będą truskawki to bym pampuchy z sosem truskawkowym zrobiła

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 11:46   #4476
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Mój brzuch jest tak wielki że najpierw widać brzuch a potem mnie
Wczoraj chciałam przecisnąć się między krzesłem a stołem i jak zwykle to robiłam bokiem teraz jestem węższa przodem i nie dało rady
Jak synuś jest u góry brzusia to wyglądam jakbym rodzić na dniach miała

No i ogolona, wykąpana, o dziwo dzisiaj tak pięknie wyglądam że puder nie potrzebny bo normalnie mam cerę jak lalka No i idę z psem na poligon chyba że szybciej umrę z gorąca bo tak praży że szok

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:48   #4477
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Mi nie no chyba tylko.ręce.a reszta kilka dni czerwona a potem blada

A uzywacie balsamy brazujace ?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Ja może w czwartek zajrze na rynek do bauera - rolnika, może będą truskawki to bym pampuchy z sosem truskawkowym zrobiła

ja bym chciala uzywac balsamu brązującego ... ale nie wiem czy można bo tam są jednak jakies składniki co tą skóre zabariwają co innego raz czy dwa ale ja bym chetnie sie posmarowala z miesiac żeby jakos wygladac :P choc mam ciemną karnacje to i tak mi blado jakoś a skora opalona i szczuplej i zdrowiej wyglada
Pampuchy w sensie racuszki ????????? moja babcia je tak nazywała na drożdzacxh czy na sodzie robisz ???? o ile to to co mysle zgwalce dziś mame o nie
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 11:51   #4478
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
a zapomniałabym!!! wczoraj zaczęła 25 tydzień a mały coraz intensywniej i częściej daje o sobie znać...

i zostało 15

Cytat:

Dziś tz zauważył rozstepa - chyba - na mojej dupie
Ale pod majtkami i tak nie widać
mnie ostatnio tż oglądał czy nic nie ma, ale na szczęście nie:P

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
ja myślę ze twoje dziecko jest wysoko i dlatego tak masz ja mam nisko dość i ciągle mnie kopie w pęcherz.i nie wiem co bym wolała mieć. Bo to ciężko i tamto tez
możliwe... choć macica chyba teraz jest tylko niewiele ponad pępek... to co będzie dalej

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Apropo położenie dziecka...
Rano synek jest na dole, główka z lewej, dupka z prawej i nóżkami kopie koło pępka
Wieczorami jest na odwrót dupka u góry, główka też Chociaż czasami tak szybko się to zmienia i tylko czuję naprężenia i pływanie malucha i już kopie inaczej Ale jak jest u góry to nie jest fajnie bo po pierwsze mam tak nieforemny brzuch że hej ho, naciska na żołądek, jest ciężko itp A jak na dole to ciągnie mnie w pachwinach, kłuje, mam ciągle kolkę jak się ruszę, no i sikam jak opętana
u mnie chyba też się obkręca co trochę tak samo raz się rusza z prawej, raz nad spojeniem a innym razem nad pępkiem

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocil z rtg i ma prawa reke w gipsie... Jak nazlosc. Mielismy tyle do zrobienia.
Okazalo sie ze to stare zlamanie i przez to ze wczoraj na ogrodzie za duzo porobil to sie straszny bol pojawil a wczesniej tez bolalo ale nie tak mocno i nic nie mowil. No i o! Ale jak to zrobil sam nie wie.

o jejku bardzo mi przykro...
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dziewczynki czy u Was też natężenie ruchów dziecka jest różne?

Przedwczoraj mała była bardzo ruchliwa... a dzisiaj i wczoraj sporo mnie, czasem tylko coś się ruszy

Momentami zaczynam się martwić, bo myślałam że z dnia na dzień ruchy będą silniejsze, a tu taki przestój dwudniowy.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-05-20 o 11:53
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:54   #4479
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

i zostało 15

mnie ostatnio tż oglądał czy nic nie ma, ale na szczęście nie:P

możliwe... choć macica chyba teraz jest tylko niewiele ponad pępek... to co będzie dalej

u mnie chyba też się obkręca co trochę tak samo raz się rusza z prawej, raz nad spojeniem a innym razem nad pępkiem

o jejku bardzo mi przykro...

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Przedwczoraj mała była bardzo ruchliwa... a dzisiaj i wczoraj sporo mnie, czasem tylko coś się ruszy

Momentami zaczynam się martwić, bo myślałam że z dnia na dzień ruchy będą silniejsze, a tu taki przestój dwudniowy.
Kochana to normalne !! ginekolog mi powiedzial że jak chce byc kopana regularnie to mam se pas założyć z prądem , jestem pierworódką i wymagam nie wiadomo czego zobaczysz ze wieczorem cie skopie
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 11:56   #4480
ania9106
Zadomowienie

Witam
Ale wam zazdroszcze. Ja nie mam sie gdzie opalac :/
Serio macie wielkie brzuszki ? Moj jest dosc maly. Nikt mi nie wierzy ze to 6mc.

Moj Mikolaj obrocil sie glowa w dol niestety prawdopodobnie kiedy to robil rozeszlo mi sie spojenie lonowe. Ortopede mam 3 czerwca po wielkich awanturach ech nie poszaleje na wlasnym weselu :p boli jak diabli

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:59   #4481
martek
Raczkowanie

Hello dziewuszki w końcu prawdziwe lato
jak tylko słoneczko zajrzy na balkon to wystawiam buźkę
narobiłyście mi smaka na truskawki, muszę się w nie zaopatrzyć

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Oj ale nudaaaaa straszna.
Ide zrobic kawe i moze zjem sobie drozdzowke bo co tu robic innego

Co myslicie o oliwce z Rossmanna na rozstepy ??
Gorąco polecam Ci tą oliwkę, nie ma żadnych zapychaczy i syntetyków, same naturalne olejki i przy regularnym stosowaniu, skóra jest mega nawilżona i gładka w dotyku, uwielbiam ją

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 12:00   #4482
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciala uzywac balsamu brązującego ... ale nie wiem czy można bo tam są jednak jakies składniki co tą skóre zabariwają co innego raz czy dwa ale ja bym chetnie sie posmarowala z miesiac żeby jakos wygladac :P choc mam ciemną karnacje to i tak mi blado jakoś a skora opalona i szczuplej i zdrowiej wyglada
Pampuchy w sensie racuszki ????????? moja babcia je tak nazywała na drożdzacxh czy na sodzie robisz ???? o ile to to co mysle zgwalce dziś mame o nie
No właśnie czytam których składników balsamu unikać

A pampuchy to kluski na parze

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 12:04   #4483
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
piękna pogoda za oknem a ja jakiegoś chyba dołka mam , dobrze ze mam Melusia on mnei rozbawia
własnei smaze mielone na obiad a potem pewnei pójdziemy do piaskownicy

dziewczyny widze ze dzis dzień na jakies złe samopoczucie

co do ZUS moja tesciowa dzis była na komisji bo chruje i biedna zestresowanana na szczescie dali jej zasiłęk rehabilitacyjny na pół roku wiec przynajmniej tyle spokoju

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość

Gorąco polecam Ci tą oliwkę, nie ma żadnych zapychaczy i syntetyków, same naturalne olejki i przy regularnym stosowaniu, skóra jest mega nawilżona i gładka w dotyku, uwielbiam ją
zmiana avka?
równeiz polecma ta olivke, ogólnei seria dla przyszłych mam naprawde jest świetna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:10   #4484
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie też jest różne Choć teraz już częściej czuję ale czuję jak mały tylko rzuca mi się albo kopie i to też jeden dzień mocniej a drugi z 3 razy... To jeszcze nie ten czas kiedy ma się ruszać regularnie Ostatnio mój też 2 dni się nie ruszał i prawie płakałam z rozpaczy ale w końcu było puknięcie jakieś i się uspokoiłam

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:18   #4485
201610121609
Konto usunięte

Ja sie zastanawiałam nad opalaniem natryskowym ale w sumie postawiłam na balkonowe słońce balsamów brązujacych w sumie nigdy nie używałam ale w tamtym roku kupiłam tzw rajstopy w sprayu z sally hansen i nogi były super no ale wieczorem sie to zmywało i w upały niestety nogi brudziły np siedzenie w aucie... ale wieczorami i bez upalu było super

Stary 2014-05-20, 12:18   #4486
martek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
zmiana avka?
równeiz polecma ta olivke, ogólnei seria dla przyszłych mam naprawde jest świetna
zmieniłam,żeby się przyzwyczajać do swojego przyszłego wyglądu haha

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 12:24   #4487
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Shake shake shake

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Ja sie zastanawiałam nad opalaniem natryskowym ale w sumie postawiłam na balkonowe słońce balsamów brązujacych w sumie nigdy nie używałam ale w tamtym roku kupiłam tzw rajstopy w sprayu z sally hansen i nogi były super no ale wieczorem sie to zmywało i w upały niestety nogi brudziły np siedzenie w aucie... ale wieczorami i bez upalu było super

O natryskowym tyle zlych opinii czytałam u dobrze że przed ślubem kościelnym zrezygnowałam

Pójdę zaraz na spacer to zobaczę w edece może coś mają. W sumie to tylko nogi chce smarowac

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 12:26   #4488
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie czytam których składników balsamu unikać

łeee to nie u nas kluski na parze to pyzy po prostu , nie znam nic innego na parze ...

Cytat:

Martek ak nie dupsko liżesz to w świnkę sie zamieniasz haha jak bedziesz tak wygladac i sie ruszac to i tak cie poderwe
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam
Ale wam zazdroszcze. Ja nie mam sie gdzie opalac :/
Serio macie wielkie brzuszki ? Moj jest dosc maly. Nikt mi nie wierzy ze to 6mc.

Moj Mikolaj obrocil sie glowa w dol niestety prawdopodobnie kiedy to robil rozeszlo mi sie spojenie lonowe. Ortopede mam 3 czerwca po wielkich awanturach ech nie poszaleje na wlasnym weselu :p boli jak diabli
ja mam ogromny brzuchol , jakis 7 miesieczny juz jak nie 8 miesieczny ale u mnie to tłuszcz dasz rade na swoim weselichu !!
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 12:28   #4489
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
łeee to nie u nas kluski na parze to pyzy po prostu , nie znam nic innego na parze ...

Martek ak nie dupsko liżesz to w świnkę sie zamieniasz haha jak bedziesz tak wygladac i sie ruszac to i tak cie poderwe

ja mam ogromny brzuchol , jakis 7 miesieczny juz jak nie 8 miesieczny ale u mnie to tłuszcz dasz rade na swoim weselichu !!
Pyzy z i bez mięsa gotuje w wodzie a nie na parze
Co kraj to obyczaj

Poka brzucha

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-20, 12:43   #4490
ZygaEffka
Zadomowienie

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=18245
na temat samoopalaczy i balsamów brązujących kurfa !!!

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Zrobie fote brzucha ale męża telefonem bo mój srak berry to srak berry

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Głodna jestem dobrze ze jade do mamy na placki ziemniaczane plennndzeeeeeeeeeeeee
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 12:51   #4491
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:

i zostało 15

nie straszcie... wolę myśleć, że już 25, a nie że zostało 15... trochę się zaczynam bać...

a co do ruchów to mój Filipek też tak robi...w sobotę wariował, a niedzielę odpoczywał, a wczoraj przechodził sam siebie, aż mnie brzuch bolał...

właśnie zaczynam litrowego loda, boję się że wciągnę całego...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:04   #4492
etusiaaa
Wtajemniczenie

hejka kobitki
wreszcie Was nadrobiłam wczorajszy i dzisiejszy dzien mam jakis bez sensu glowa mnie boli normalnie ledwo ze chodze jakas taka slaba jestem.
Dziś bylam na pobraniu krwi i oddac mocz do analizy a jutro wizyta

dzisiaj mam tez szkole rodzenia ale tak mi sie strasznie nie chce jechac ze szok, moze do 17:30 sie zmobilizuje

Zamowiłam kiedys podgrzewacz do pokarmu z fukcja steryzlicaji i dzis przyszedl mam nadzieje ze sie sprawdzi podgrzawałam zwykla wode w kubeczku i po zmierzeniu temperatury termometrem nawet w szybkim tempie uzyskala 37 stopni

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:11   #4493
Mo_onika_ika
Rozeznanie

ale się wymęczyłam spacerem i rzucaniem kija Moja psinka szczęśliwa, pływała sobie z kijem Teraz śmierdzi zmoczonym psem Ale nie kąpię jej bo jak tak ciepło to jutro też pójdziemy pływać więc to bez sensu Ja opaliłam ręce i mordkę No i nogi od kolan w dół i mam pół stopy opalonej a pół nie bo buty miałam
Nooo ale po takim spacerku i zafundowaniu frajdy psince i ja czuję się szczęśliwa A synek śpi po bujanku i pewnie jemu też cieplutko dzisiaj.
Co do ruchów to ja kończę 24 tydzień i czuję codziennie. I już widzę pewną systematyczność chociaż jak jest zmiana pogody czy też mam intensywniejszy dzień to jest inaczej niż zwykle

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-20, 13:11   #4494
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?p=18245
na temat samoopalaczy i balsamów brązujących kurfa !!!

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Zrobie fote brzucha ale męża telefonem bo mój srak berry to srak berry

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Głodna jestem dobrze ze jade do mamy na placki ziemniaczane plennndzeeeeeeeeeeeee
ja ponad pol litrowego lodaczjadlam o smaku czarnej porzeczki wiec kochana bez skrupolow w taka gorączkę można
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:33   #4495
201610121609
Konto usunięte

A jak ja mam opalic nogi z tyłu?
Chyba jakos sie umoszczę na boku

Stary 2014-05-20, 13:34   #4496
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

A powiedzcie dziewczyny będziecie rodzic bez znieczulenia? Bo ja chyba raczej nie dam rady bo jak przy zwyklej miesiące kładę się z bólu i jak nie wezmę żadnej tabletki to juz kolejne 5 dni jest nie do zniesiesienia a jak wezmę to jest ze mną ok. Dlatego zastanawiam się na której wizycie lekarzowi powiedzieć czy dopiero jak będę rodzic. Sama nie wiem wole planować prędzej niż rodzic w bólach. A tym bardziej ze jestem bardzo wrażliwa na bol.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:53   #4497
ircha06
Raczkowanie

Cytat:

U mnie dziś 21 tyg+1 dz i powoli się maleństwo rozkręca. W niedzielę pierwszy raz tak szalało, wczoraj było w miarę spokojne, aż też sama się zaniepokoiłam i zasypiając czekałam na kopniaka, a dziś znowu szarżuje, wiec kto go tam wyczuje kiedy na chęć pobrykać

Ja dziś też pokusiłam się na truskawki Część pojadłam, bo to tak na początku to trzeba się ujeść, ale zostawiłam też mężowi, może mu koktajl zaserwuję.
Placki ziemniaczane robiłam w sobotę, te po węgiersku,z gulaszem.

Nooo słonko się pokazało to trzeba trochę koloru nabrać. Mi tez pozostaje tylko balkon, chyba, że idąc na spacer czy zakupy mnie promienie dorwą, bo swojego podwóreczka nie mam.

Jeszcze się dziś wpieniłam, bo zrobiłam 2 prania, wystawiłam na balkon, który od niedawna jest zabezpieczony kolcami, by nie siadały na górnych belkach gołębie i nie srakały. Mam wreszcie czyściutko i ciesze się jak małe dziecko, prać i suszyć pranie mogłabym co godzinę. Dziś pogoda ładna, to to pierwsze mi wyschło, a to drugie schnie, ale już w pokoju, bo przecież przyjechali szambo wybierać Pomimo ciepła okna pozamykałam, bo smród ciągnie do domu.

Dzwoniłam dziś do męża bratowej. W sobotę była na wizycie i lekarka mówi, że jej jakieś 3,5 tygodnia zostało. Trochę przeżywa, bo to tak jak u mnie pierwsza ciąża, ale się wspieramy, mówi, że damy radę

Martek, ładniutki avatar - sexi świnka i te jej krągłości...
Nie bój żaby, ja też nie z tych drobniutkich, obie będziemy tyłeczkami kręcić

aa2, mojej mamie rentę zabrali po 18 latach, no normalnie OZDROWIAŁA i nagle stała się według nich zdolna do pracy Była jakiś czas bez grosza, potem chcąc nie chcąc poszła do pracy, po roku jej podziękowali, ale w sumie to akurat wypracowała sobie zasiłek, lecz ten kiedyś też się kończy. Potem żyli tylko z taty wypłaty, a od zeszłego miesiąca ma własną emeryturę i już nikogo o nic nie musi prosić

aisa84, ot babeczka miała tupet ci tak dowalić Myśli, że teraz wszyscy jadą w świat,by kombinować

Monika, siostra mojego męża używa ten płyn Oilatum i też bardzo sobie chwali

Aaa, kobietki moje drogie Może możecie polecić mi jakąś meblościankę do pokoju dziennego/salonu, tylko żeby też zawierała szafę. Ze 2 lata temu kupiłam taką małą i teraz ją mogę o kant d...y potłuc, bo nie praktyczna wcale grrrrrr, a co najgorsze ma taką okleinę ( czy jak to tam się nazywa), że nie mogę nic osobno do niej dokupić, szafy samej czy komody. Kolorystycznie są niektóre zbliżone, ale jednak nie takie same.

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-05-20 o 13:57
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 13:57   #4498
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ooooo właśnie się dowiedziałam że za 2 tygodnie 3 trymestr
Ja pierdziele normalnie uciekam Nie da się zwolnić trochę?
No i wróciły poranne skórcze łydek i zaraz umrę chyba... leżę z nogami do góry i macham nimi. Tak robi moja babcia która ma żylaki. Może coś pomoże.
Aaaa i chciałam netbooka położyć na brzuch do pisania ale synek dupcię wypchnął po prawej stronie pępka i się nie da I od 10 minut mam górkę na brzuchu którą głaskam I co chwilkę się delikatnie porusza

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-05-20, 14:06   #4499
Simran86
Raczkowanie

Doczłapałam się do domu z kg truskawek u mnie upał, ale jest też przyjemny wiaterek, więc da się wytrzymać
Lekarz bardzo zadowolony z wyników moczu i kolejna wizyta w poradni za miesiąc. Dzisiaj idziemy na oddział na USG sprawdzić buzię Milenki bo na połówkowych nic nie pokazała ;P
Teraz czas na obiad i górę prasowania
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 14:18   #4500
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia ale masz racje my jako naród potrafimy się solidaryzować tylko jak coś się stanie , tak jak wtedy kiedy umarł Papież a w tej chwili to Polak Polakowi Wrogiem , nie ważne gdzie jest ... to przykre ale nie jesteśmy uprzejmym narodem , zazdrość to nasza najgorsza cecha .
niestety masz rację, a w dodatku mamy o sobie bardzo duże mniemanie, a inni są bee

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocil z rtg i ma prawa reke w gipsie... Jak nazlosc. Mielismy tyle do zrobienia.
Okazalo sie ze to stare zlamanie i przez to ze wczoraj na ogrodzie za duzo porobil to sie straszny bol pojawil a wczesniej tez bolalo ale nie tak mocno i nic nie mowil. No i o! Ale jak to zrobil sam nie wie.

o kurcze! nieźle. Musi uważać.

Cytat:

czyli nasze poznańskie pyzy uwielbiam je

Cytat:
jaki fajny avatar

no i po usg jestem. Ogólnie mała Iza zdrowo rośnie, ale ma dość duże miedniczki nerkowe, górna granica normy, i musimy to obserwować, za 3 tygodnie idę na kontrolę przez to. Bo jak będą za duże to może to oznaczać, że u maluszka w nerkach jakieś zastoje sie robią. Trochę sie boję, bo w mojej rodzinie miewamy problemy z nerkami, mój tata miał dawno temu usuwaną jedną nerkę. Zrobiła mi też usg moich nerek, ale moje nerki są ok. Mam się nie denerwować, bo na razie jest ok, tylko musi być to pod kontrolą.
a ciśnienie mam super, bo 110/60 cukrzycy nie mam ( a w pierwszej ciąży miałam), 6 kg do przodu od poczatku ciazy (jestem w 23 tygodniu, nie wiem, czy dużo przytyłam, ja to bym w ogóle chciała nie tyć).

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości