Mamusie lutowe 2015 - cz. 5 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 16:06   #4501
iva_b
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

dziękuje za córcie choć to takie chłopaczysko a po przygodzie z psem to mój pół-elfik
Stary 2014-12-17, 16:12   #4502
1141655
Zakorzenienie

Olcia nooooooooooo, ale zadrzalam jak przed 16 zadzwonil zapytac, na ktora mamy
uslyszal tylko moj wrzask ze przed 18 wychodzimy
a on biedny glodny stal w korku i zastanawial sie, czy zdazy zjesc

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:40   #4503
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
To było cos takiego tylko że tych puzzli było więcej i kokarda byla pokaźniejsza...
piękne zapisałam... własnie spakowałam połowe prezentow i wymiekam na dzis

znowu boli ale troche dalej... i mysle czy to kurde czasem nie ucho jednak... wczoraj tez tak promieniowało do ucha a teraz coraz gorzej taki tepy bol... rwacy czasami... zastrzele sie jak to ucho. ide elmexem smarowac moze to jednak ten zab nieszczesny

maz mi własnie napisał ze zjedzie w sobote rano i w poniedziałek do pracy jeszcze smiga... prawdopodonie na ten slub nie zdarzymy i po swietach bedziemy jechac do niego... po swietach to ja chciałam odpoczac ale pewnie sie nie da i bede musiała jechac choc na 2 dni... moze przezyje. ale do sylwestra to nawet niech mnie nie prosi ze tam bede... nie ma bata

aha znalazłam idealna piosenke na poród... szczegolnie refren... uuu aaa moja dupaaaa

zostało niecałe 500 postów... ktora nam pieknie robiła statystyki... ile nam to zajmie?

Oliwka 07.02.2015

Edytowane przez maladT
Czas edycji: 2014-12-17 o 16:43
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:48   #4504
Zia_
Zadomowienie

Dziewczyny, litosci nie macie, co nadrobie was to wy znow 10 stron odjezdzacie i od poczatku czytanie
Nie ma "letko" jak sie pracuje, dojezdza, starszakiem opiekuje - wieczorem sie klade z tabletem, 5 stron uczytam i padam!
A tu tak ciekawie - piekne pokoje (tulituli ), komody, szafy lzami okupione (Aga, nie zabieraj tesciowej do Ikei wiecej nigdy nigdy juz ) . Najbardziej sie raduje jak wklejacie zdjecia ciuszkow i suszarek
Ja mam juz wszystko zakupione, komoda stoi, ciuszki poprasowane. Przerezeniem mnie napawa ze moglabym jechac na porodowke a tu cos niegotowe. Moja Ania (starszak) z kwietnia jest, a jej lozeczko skrecone stalo juz przed Bozym Narodzeniem

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Emdzik, czy moglabys mnie dodac prosze na glowna:

Zia_ - 31l.; TP 07.02.2015, mama dziewczynki (2012), chlopiec
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:56   #4505
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Mala, moze Cię gdzieś przewiało...może w jakims przeciągu stałaś.
Ja odczuwam zawsze taki ból ucha promieniujący do zęba.
Biedna

Zia, mam nadzieję, ze niedługo pójdziesz na zwolnienie. Podziwiam Cię, pracujesz, jeszcze dom, dzieci ajjj. Dużo siły zyczę !
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 16:59   #4506
201704210903
Konto usunięte

hej zia

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 17:04   #4507
Tutti1234
Zadomowienie

podziwiam dziewczyny które jeszcze pracują, ja bym juz sił nie miała ani chęci.
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 17:34   #4508
maladT
Zakorzenienie

Olcia a co na to bierzesz?

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-12-17, 17:38   #4509
ewccik
Zadomowienie

iva_b mnie tez kiedys babka na pielgrzymce zaczepila czy zdaje sobie sprawe co to jest hello kitty - mielismy balonik przyczepiony do wozka. Ja nie mialam pojecia i w sumie dalej niewiem co jest w tym zlego.
Cora ma prawie 6 lat miala juz faze na hello kitty, smerfy, a teraz barbie i furby.
MaladT moze natrzyj sobie szyje przy uchu spirytusem kamforowym

Edytowane przez ewccik
Czas edycji: 2014-12-17 o 17:40
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 17:48   #4510
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Olcia a co na to bierzesz?
jak mnie przewieje to do ucha zawsze wkładam do ucha zwiniętą watę. I z dnia na dzień ból jest słabszy, aż ustępuje.
Albo czasami olejkiem kamforowym smaruję małżowinę uszną...

Edytowane przez Ollllciaaa
Czas edycji: 2014-12-17 o 17:50
Stary 2014-12-17, 17:56   #4511
martu_la
Rozeznanie

iva_b słodka córcia

Alunia super brzusio i ładnie się prezentujesz w sukience.

Ja dziś zrobiłam kolejne pranie, takze mam nadzieje, ze do Świąt bedzie z głowy, potem tylko prasowanie i układanie w komodach.
Mam taki bałagan na chacie, wszędzie leza akcesoria dzieciowe, bo nie mam gdzie tego trzymac ;/

iskra daj znac, co tam po jutrzejszym usg.
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 18:01   #4512
maladT
Zakorzenienie

jade na pogotowie zaraz bo nie ogarniam tego bolu... teraz typowo napierdziela ucho wiec niech mi cos dadza... do tego na nie nie słysze

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-12-17, 18:05   #4513
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
jade na pogotowie zaraz bo nie ogarniam tego bolu... teraz typowo napierdziela ucho wiec niech mi cos dadza... do tego na nie nie słysze
jedź a tym bardziej, że nie słyszysz
Daj znać, co poradzili i co to może być.
Stary 2014-12-17, 18:08   #4514
tuliluli
Raczkowanie

Mala, ojej, to oby Ci coś wymyślili!

Zia_ dzięki!

Dziewczyny, ja się chyba zdecyduję albo na kosmetyki Hipp albo Babydream. Tanio wychodzą, a w razie czego sama na sobie zużyję.

Ale mnie dziś swędzi brzuuuuch. Jesooo...

Zastanawiam się jaki kupić pokrowiec na przewijak - bawełna (jersey) czy frotte? Co myślicie?

Tu są rewelacyjne kolory: http://allegro.pl/pokrowiec-na-przew...887286630.html

Zamówiłabym ze 3 szt od razu.

I jeszcze mam dylemat czy kupować sam ten usztywniany przewijak i go układać np na łóżeczku, czy moze jednak kupić taki wolnostojący mebel (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/), przemalować na biało i heja?
tuliluli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:12   #4515
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Melduję się po wizycie

Mój bombelek waży już 2060 g, przekręcił się główką w dół i wody też ma pod dostatkiem (więc chyba nie uciekają).
Ginka przeczytała te zaświadczenie od okulisty i kazała nastawić się na cc smutno mi.. myślałam po tych wszystkich lekarzach, że będę rodzić naturalnie i mały się w końcu odwrócił a tu taki zwrot akcji... miałam się spotkać z tą poleconą położną po świętach i umawiać.. a teraz to już bez sensu..martwie się jak to będzie z kp po cc i te lizaki z torby też mogę wyjąć
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:17   #4516
tuliluli
Raczkowanie

O, to widzę że i Tobie się klocuszek szykuje, Daria. Nie martw się CC, będzie dobrze! Mi też gin powiedział, że jak grzdylek będzie ok 4kg to się musimy poważnie zastanowić, jak mam rodzić. Taka już nasza dola, ale pomyśl sobie, że jakkolwiek nie wylezie - będzie suuuuper!
Stary 2014-12-17, 18:18   #4517
lui_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie

Mój bombelek waży już 2060 g, przekręcił się główką w dół i wody też ma pod dostatkiem (więc chyba nie uciekają).
Ginka przeczytała te zaświadczenie od okulisty i kazała nastawić się na cc smutno mi.. myślałam po tych wszystkich lekarzach, że będę rodzić naturalnie i mały się w końcu odwrócił a tu taki zwrot akcji... miałam się spotkać z tą poleconą położną po świętach i umawiać.. a teraz to już bez sensu..martwie się jak to będzie z kp po cc i te lizaki z torby też mogę wyjąć
najważniejsze że z Maleństwem dobrze i ładna waga

Mala
daj znać jak tam!
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:18   #4518
buu007
Zakorzenienie

tuliluli ale slicznosci,bardzo mi sie podoba ten napis i te-jak to sie nazywa,wyleciala mi anzwa z glowy,te trojkaciki na scianie o

lui ja tez nie mam torby,i tak teraz mnie naszla mysl,jedziemy prawie na dwa tygodnie,moze jednak wziac cos w razie w?karte ciazy na pewno,ale moze spakowac to co mam niech sobie lezy w aucie?

monia ojej oby to cisnienie tak nie skakalo,jak trzeba szybciej rozwiazywac ciaze to wiadomo,ale moze sie cos ustabilizuje i jeszcze poczekaja z ta cc

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
hehehe ja juz sobie wyobrazam przyszle mieszkanie Magdy , taka wielka kociarnia
tapeta w koty, koc w koty, dywan w koty
trzeba jej ejszcze znalezc papier toaletowy w koty

Aga a ja kurde tego pudelka nie widze
ale widzialam juz na innej stronie
ja mialam niebieskie z babydream,ale mi peklo,musze nowe jakies kupic,ale tez naklejki odklejalam bo mi psuly dizajn haha
a te ceny kurde,czasem widzisz zdzierstwo na all
no Pani z przedszkola to wzor cnot wszelkich tak ze ten,ciesz sie ze jestes takim autorytetem

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
A widzialyscie zestaw pudeleczek w promce w ikei? za 19.90 jest 5 roznych wielkosci pojemnikow, ja je kupilam do szuflad malm' a, ale zobaczcie sobie czy beda sie nadawaly do waszych potrzeb
tak,ja sobie wlasnie zakupilam,bo ostatnie rozdalam siostrze ze mi nie potrzebne,a jednak potrzebne
kochana trzymaj sie tam w tym szpitalu,mam nadzieje ze Cie szybko wypuszcza jednak

wegielek mi sie te monster high tez nie podobaja,moja jeszcze za mala na to,no niestety tak jest,dziecko cos zobaczy i to chce,tez ma troche teraz moja faze na hello kitty ale mam gdzies te gadki ze to szatanski kot,ot zwykla maskotka,nie wiaze tego z jakims niewiadomo czym,ale nie ulegam mojej ze musi miec wszystko z tym
zreszta-jak ona chce cos ze smokami,autem ,rycerzem to takie jej kupuje,nie tlumacze jej ze cos dla dziewczynek a cos dla chlopcow,nie lubie takiego podzialu,i mam nadzieje ze jak najdluzej jej tak zostanie
juz mnie tesciowa wkurza jak gada ze szwagier ubolewa bo nie moze malej kupic samochodu-a czemu nie moze?ich zdaniem-bo jest dziewczynkaaa

iva Ty wklejalas zdjecie corci?rany sie pogubilam
w kazdym razie mala sliczna i te maskotki hihi

DuszonaMarchewka ale cudowne rzeczy,rano w jednym sweterku z kotkami na kieszonkach?nie wiem czy dobrze pamietam zakochalam sie
powiedz mi,skad masz te posiele?piekne sa,skoro maz ma premie,ja chce piekna posciel pod choinke i juz
a kochana rozstepow w ogole nie widac,same kropeczki wlasnie
i stanik super cycuszki podtrzymuje,u mnie by nie mial czego trzymac
i brzusio
no cud miod malina

Asia jej jaki slodziaczek z tej Twojej corci,piekne zdjecie
co chwile patrze

Ewa wlasnie dlatego nie wiem na ile faktycznie to kladzenie na boczku niby zaszkodzilo,a na ile to jakies geny ze strony mojej rodziny-choc ja jak pisalam niby mialam te stawy ok,ale moje siostry wszystkie nie,i nie wiem czy to ma jakis zwiazek

Alunia no sukienka sliczna ladnie sie prezentuje,jak i pokoj cory zreszta
to juz kreacje masz,chyba ze sie namyslasz nad inna

mala moze faktycznie gdzies Cie przewialo?

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:21   #4519
martu_la
Rozeznanie

Cytat:
Melduję się po wizycie

Super, ale duży już. A co do cesarki, to przynajmniej lepiej ze wiesz wczesniej, bo mozesz sie nastawic, a czesto kobiety sie nastawiaja na porod naturalny, a musi byc cesarka i wtedy jest dopiero nieciekawie. Ja wychodze z załozenia, ze co ma byc, to bedzie, najwazniejsze, zeby dzidzia była zdrowa, no i zeby z nami bylo wszystko dobrze.

MaladT Biedna, mam nadzieje,ze szybko Ci pomoga na ip i nie bedziesz dlugo czekac.
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:23   #4520
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie

Spory już Twój dzieciaczek a co do cc, nie martw się lepiej cc, niż naturalnie i ryzyko, ze może coś stać się z oczkami.
jakoś dasz radę po cc karmic piersią będziesz dzielna

Cytat:
Napisane przez tuliluli Pokaż wiadomość
Mala, ojej, to oby Ci coś wymyślili!

Zia_ dzięki!

Dziewczyny, ja się chyba zdecyduję albo na kosmetyki Hipp albo Babydream. Tanio wychodzą, a w razie czego sama na sobie zużyję.

Ale mnie dziś swędzi brzuuuuch. Jesooo...

Zastanawiam się jaki kupić pokrowiec na przewijak - bawełna (jersey) czy frotte? Co myślicie?

Tu są rewelacyjne kolory: http://allegro.pl/pokrowiec-na-przew...887286630.html

Zamówiłabym ze 3 szt od razu.

I jeszcze mam dylemat czy kupować sam ten usztywniany przewijak i go układać np na łóżeczku, czy moze jednak kupić taki wolnostojący mebel (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/), przemalować na biało i heja?
ja właśnie też się zastanawiałam, co kupić na przewijak. Myślałam nad frotte.
Ja na przykład kupiłam komodę z przwijakiem. Ten mebel wolnostojący to całkiem dobry pomysł. Będziesz miała jeszcze dodatkowa półkę na pieluszki, albo kosmetyki albo na inne rzeczy
Przemyśl jak Ci będzie wygodniej.

Kobietki, uwaga!
Na Polsacie w Wigilię o 20:05 będzie leciał "Kevin sam w domu" tradycji musi stać się zadość
Stary 2014-12-17, 18:26   #4521
buu007
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie

ojej kochana ale wiesz cc to nie zlo konieczne
uwierz-da sie kp po cc,wiec jak bedziesz chciala to na pewno dasz rade
a jak by co,mm to tez mleczko wiec maluszek bedzie mial co jesc
glowa do gory kochana,sama sie boje mojej wizyty czy dzidzius sie odwrocil,bo niby jeszcze ma czas,a zd rugiej strony czuje ja tak samo caly czas
ale dzidzia twoja juz duzza,ladna waga jej
martula dobrze pisze-najwazniejsze wasze zdrowie!

mala jedz koniecznie,nie mecz sie,moze to jakies zapalenie

tuli ja bym brala wlasnie z jerseya bo nie lubie przesieradel z frotte-zawsze mi sie kulkuja,brzydko wygladaja
u mnie na mebel nie ma miejsca,wiec tylko przewijak na lozeczko
a Tobie co moge doradzic,no zalezy-masz miejsce,i pieniazki,i jak Ci sie podoba to bierz mebel osobny,najlepiej taki zeby sie z tego dalo potem jakos ten przewijak zdemontowac

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

a tuli widze ze juz wkleilas ten przewijak z ikei zwykly,Aga chyba go ma nie?wlasnie przemalowany
on tak duzo miejsca nie zajmuje,i ma wlasnie poleczke na jakies pojemniczki,potem mozna sie go pozbyc albo calkiem przerobic na taka stojaca szfeczke mala-na zasadzie same poleczki

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

olcia o widzisz hihi kevin-ale mi sie juz ten film przejadl
a cos mi mialam pisac,i nie wiem co

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-12-17, 18:29   #4522
Tutti1234
Zadomowienie

Cytat:
Oby szybko coś tam zaradzili na to twoje ucho

Cytat:
Melduję się po wizycie

Super że z dzidziusiem wszystko dobrze, no i ta waga 2 kg
A ja wizyta u gina dopiero po nowym roku i to bez usg
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:29   #4523
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
jak mnie przewieje to do ucha zawsze wkładam do ucha zwiniętą watę. I z dnia na dzień ból jest słabszy, aż ustępuje.
Albo czasami olejkiem kamforowym smaruję małżowinę uszną...
Też tak robię. Ale nie wiem, czy w ciąży można olejek kamforowy stosować.

Cytat:
Jedź! A może to coś od tego zęba?

Cytat:
Melduję się po wizycie

Teraz podobno po CC karmi się tak jak po porodzie fizjologicznym, bo też niemal od razu dają dziecko. U nas w szpitalu po CC dziecko jedzie na porodówkę do taty i ten go kanguruje przez chwilę. Przez ten czas zszywają mamę i mama do nich dojeżdża i już jej przekazują dziecko.

U mnie kurier był oczywiście jak już byłam w SR. A pisali jak wół, że będzie do 14:00. Czekałam od rana! Wkurzyłam się!

A w SR spytałam 2 położne o mój ból biodra. Podobno normalka, przejdzie po porodzie. No nic - muszę się męczyć.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:32   #4524
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Buu, chyba tak..też mi się kojarzy, ze Aga ma ten mebel i pomalowała go na biało

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Inco własnie też nie wiem jak z tym olejkiem w ciąży . Mala pojechała na ip, dobrze zrobiła.

Mnie też biodra bolą, a szczególnie przy chodzeniu i w nocy. Ale jak normalne to niech bolą .
Stary 2014-12-17, 18:35   #4525
tuliluli
Raczkowanie

Olcia, no ja właśnie chyba ten jersey bardziej. I jeszcze ta mnogośćkolorów u tego sprzedawcy. Chyba się zdecyduję.

Buu, przypomniałaś mi, dlaczego nie mam frottowych prześcieradeł - bo się kulkują!

Dobra, to kupuję te kolorowe. Poczytam tylko czy jakieś komenty są, jak z jakością.

A co do miejsca i kasy - miejsca mamy sporo, bo pokój małego ma 20m2 A kasa - ten jest w dobrj cenie, więc chyba się zdecyduję. Potem będzie stoliczkiem-pomocniczkiem do ogrodu.
Stary 2014-12-17, 18:37   #4526
Ollllciaaa
Zakorzenienie

To w takim jak nie polecacie frotte, to też kupię jersey .
Stary 2014-12-17, 18:37   #4527
tuliluli
Raczkowanie

Mnie też bolą biodra. Szczególnie jak posiedzę dłużej na krześle. Czasami w nocy to nie wiem jak się ułożyć i nawet rogaliński nie pomaga Jedyną ulgę przynosi położenie się na plecy, a przecież nie powinno się tak kłaść... Grrr...
Stary 2014-12-17, 18:38   #4528
201704210903
Konto usunięte

daria ważne że z dzieckiem wszystko dobrze

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 18:41   #4529
buu007
Zakorzenienie

dziewczyny ja kupowalam teraz dla malej-starszej przescieradla z jersey sa ok,no jedynie do czego moge sie przyczepic ze mogly by byc ciut grubsze,ale nie byly drogie,wlasnie ladne kolory maja,i malej tez sie podobaja,sa fajne takie gladkie

tuli no kulkuja sie-przynajmniej u mnie niemilosiernie
no a jak wiesz ze przeznaczysz na cos ten przewijak to bierz smialo

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-12-17, 18:51   #4530
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Prześcieradła z jersea bralam. Zresztą my swoje tez takie mamy i jest to dużo przyjemniejszy materiał od frotte.
Przewijak tez mam ten z IKEA. Pomalowalismy go na biało i jest fajny. Poleczka na kosmetyki, pieluchy, a pod spodem stoi wanienka wsunieta.

Dzięki dziewczyny...no wiem ze zdrowie najważniejsze, ale tak się nastawilam i trochę teraz przezywam..
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości