![]() |
#4501 |
... choć nie Westwood
|
Dot.: Koty - część XI
Mloda dziewczyna, tzn przed 30
![]()
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na kubraczek musi się zgodzić. W przeciwnym razie może sobie wygryźć szwy. Zadowolona nie będzie ale to zło konieczne.
![]() |
#4503 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na świecie było już wiele razy głośno na ten temat. Ale wielkie koncerny są w stanie wszystko uciszyć. Wszystko zależy od tego jakim człowiekiem jest weterynarz. Czy zależy mu na kasie czy na zdrowiu zwierząt. Kiedyś wiejskie koty żyjące na mleku i myszach żyły średnio po 20 lat, a teraz na cudownych "specjalistycznych" karmach jak dożyją 10 to jest sukces. I to jest bardzo zastanawiające.
![]() |
#4506 |
Nie depcze krokusów
|
Mojemu kotu bardzo karma RC pomogła, gdy miał zapalenie żołądka wywołane karmą bezzbożową o zawartości białka 50%.
Jelenia sobie znalazła ![]()
![]() |
#4507 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moj jak zachorowal i nie chcial jesc dostal lecznicza RC w proszku, ktora mu rozrabialam z woda. Tez mu pomogla, zjadal ja jak milo, przestal wymiotowac, a ja sie cieszylam, ze je i odzywa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
hej
mi na szczęście wet nic nie polecał ani wciskał a te karmy RC dla zdrowych kotów widzę, że nie są rewelacyjne;/ Vivienne- śliczna Zuzka:0 moja Rysia dopiero wczoraj odwaliła, weszła na stół i zwaliła na siebie dzbanek z herbatą i wysypała płatki co sobie naszykowałam na śniadanie (na szczęście nie zdążyłam nalać mleka) dobrze, że odskoczyła i dzbanek jej nie uderzył ale za to była cała mokra i w płatkach...a dziś widzę, że się szykuję na parapet a tam mam storczyki, chyba muszę je przestawić ehh...hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Nie depcze krokusów
|
U mnie wczoraj była wielka wojna, wszystko leżało na podłodze, firany pozaciągane...
![]() |
#4510 |
Konto usunięte
|
Mi kot przegryzl kabelek - antene od wiezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Naczelna Nastolatka
|
Mój kot, nie wiem który i nie wiem jak, wywlokl z kuwety kawałek kupy. Znalazłam bo piesek się grzecznie bawił na kanapie tym kawałkiem. Chciał sobie zakopać w kocyku ten skarb....
![]()
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Naczelna Nastolatka
|
Weź proszę cię. .... u nas to akurat pierwszy przypadek. Nie wiem jak cudem bo kuweta kryta a ten kawałek to był za duży żeby go wynieść na futrze pod tyłkiem. Nie chcę mi się wnikać nawet. Bleee.
#4514 |
Zakorzenienie
|
Mam problem. Moja Kasia nic nie je i nie pije od środowego wieczoru. Wymiotowała 4 razy od tej pory, ostatni raz dziś rano.
Nie ma mnie w domu a tż chyba nie ogarnia sytuacji. Był z nią rano u weta, dostała 2 zastrzyki, jeden na wymioty a drugi chyba na apetyt. Wetka o odwodnieniu nie mówiła nic, tylko że to może zatrucie (tylko czym). Tż mi mówi że Kasia leży teraz na łóżku i się nie rusza, tylko oddycha. Dostał też niby jakaś karmę dla niej ale nie wiem co i mówi mi że ona tego nie chce. Załamana jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Naczelna Nastolatka
|
Kot może tak reagować ze stresu. Kiedy ty wracasz? Może do jedzenia dać coś co bardzo lubi? Może się skusi? Ma gorączke? Jakieś inne objawy?
#4516 |
Zakorzenienie
|
W Gdańsku będę jutro po 17, czyli jeszcze jakieś 30 godzin kicia będzie beze mnie. Temperaturę ma 39 (chyba w normie?). Problem w tym, że ona nic nie chce. Bardzo lubi ciepłe mleko a teraz nie chce na to patrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Naczelna Nastolatka
|
Surowe mięso? Gotowane mięso? Może jakieś filetowki? Mój kot po operacji ni chciał nic jeść. Skusil się na filetowki mia amor. Może też dostać kroplowke i weta. Kot nie może długo głosować. Ja bym ją wzięła do weta żeby ha nawodnil i nakarmil kroplowka jeśli faktycznie zupełnie nic nie jadła od środy.
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Naczelna Nastolatka
|
Rozumiem twój stres. Taka bezsilność na odległość dobija. Może lepiej dzisiaj iść do tego weta? Bo jutro to będzie naprawdę długo bez jedzenia.
#4520 |
Nie depcze krokusów
|
buahahaah
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Karmenka, może kicię coś boli i trzeba jej dać zastrzyk przeciwbólowy? Lepiej nie czekać do jutra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Otóż mam dwa kocurki- 6 miesięczny Shaggy (jest z nami od 4 miesięcy) i 5 miesięczny Diesel (adoptowaliśmy go 3 tyg temu). Do tej pory korzystali ze zwykłej kuwety otwartej, no ale ze względu na to, że Diesel tak ryje w tej kuwecie, że połowę żwirku wyrzuca z niej ( a Shaggy się niestety od niego nauczył i robi to samo) i miałam dość ciągłego zamiatania/ odkurzania i wszechobecnego żwirku, to kupiłam wczoraj kuwetę krytą. I było tak: po rozpakowaniu jej koteły wszystko obwąchały, w trakcie, gdy wsypywałam żwirek już jeden wszedł i się załatwił. Założyłam tą nadbudowę (bez drzwiczek) i wtedy wszedł Shaggy i się wysikał, chwilę po nim Diesel zrobił to samo. Myślę sobie, o fajnie, szybko się nauczyły, za parę dni dołożę drzwiczki. A tu dwie godziny później coś podejrzanie śmierdzi a kuweta czysta. Namierzyłam Diesela "zakopującego" swoją kupę pod biurkiem :/ wtedy TŻ wymyślił, że otworzymy dach tej kuwety ( można go otworzyć tak na 3/ 4) , będą chłopaki mieli więcej otwartej przestrzeni i może nie odczują różnicy pomiędzy otwartą a krytą. Panowie weszli, obwąchali znów, wyszli przez dach. W nocy budzi mnie głośnie rycie, tym razem Shaggiego, który kopał w kuwecie, a następnie wyszedł i zrobił centralnie przy wejściu kupę :/ I ja teraz nie wiem o co im chodzi- siku ok, kupa niet ![]() Jeżeli temat był gdzieś wałkowany to przepraszam za powtórkę, ale wyszukiwarka nic nie znalazła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Spróbuję dostawić ją jeszcze raz, ale co z tą krytą? Przyzwyczają się w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Rozeznanie
|
Karmenka- oj współczuję Ci;/ lepiej niech szybko kicia znów trafi do weta bo w końcu się poważnie odwodni i rozchoruje
no macie wesoło z dwoma kotami. Ja odkąd jest z nami Rysia nie nadążam sprzątać bo raz bałagani mój synek a Rysia po nim "poprawia" hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Nie depcze krokusów
|
Jak miałam dwie kuwety, to w jednej robiły jedynkę, w drugiej dwójkę
![]()
![]() |
#4527 |
Przyczajenie
|
Hehe, ciekawie sobie koty radziły
![]() Koteły moje jak miały dwie kuwety odkryte, to w stronę jednej nawet się nie patrzyły. także problem chyba leży w tej zakrytej po prostu. Mam nadzieję, że się w końcu przyzwyczają, albo chociaż niech przestaną mieć zapędy do bycia górnikami czytam innymi kopaczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Tada! !!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Znów na mnie leży i mnie ciumka. Jaka stęskniona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.