![]() |
#4501 | |
bez kija nie podchodz
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
O i przespalam sie po tych tabletkach.
Ale dalej sie czuje taka senna? ![]() Moj jadlospis na dzis - owsianka z truskawkami, mleko 2 %, pol lyzeczki lnu mielonego odtluszczonego, kawa - serek wiejski, 2 cienkie kromki chleba zytniego, plasterek wedliny z indyka, pomidor, 1/2 papryki, salata - 1 i 1/2 kotleta mielonego pieczonego w piekarniku z baraniny z papryka i cebula, 2 ziemniaki, warzywa jak wyzej - omlet z 2ch jaj z zielonym pesto, pieczony baklazan, cukinia, pomidor
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze uważam, że lepiej coś zjeść niż chodzić głodnym. Wiem, że są osoby wiecznie głodne ![]() Jakby się to powtarzało codziennie to faktycznie klapa, a raz na jakiś czas - wydaje mi się niedorzeczne niezjedzenie czegoś w takim przypadku. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Ja miałam problemy z kolanami jak byłam młoda, szczupła i wysportowana. Dużo ćwiczyłam, dużo chodziłam, byłam bardzo aktywna i jedno kolano się po prostu zaczęło poddawać. Poszłam z tym do lekarza i jako nastolatka dostałam jakieś suple, które się daje staruszkom. ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Strasznie Ci współczuję. ![]() ![]() Konsultacje telefoniczne ... ![]() Trzymaj się jakoś. ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() Możesz podać przepis? ![]() Super, cieszę się, że zauważasz takie zmiany! ![]() ![]() Ja teraz na jedzenie wydaję znacznie mniej niż przed dietą. ![]()
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
Co do przepisu na zupę krem to sama go kiedyś wymyśliłam i jest bardzo dobra ta zupka. Jak ją jem to nie czuje, że jestem na diecie nawet. Mój mąż ją uwielbiam, a ogólnie nienawidzi zup.
Proszę przepis. Składniki ( na 2 osoby x 2 dni, czyli 4 porcje ) : - 1 duża cebula - 2 x marchewka - 2 x pietruszka - 3x ziemniak ( można nie dodawać ) - 2 ząbki czosnku - 900 gram brokułów - przyprawy ulubione ( ja zawsze daje chiili, ale to zależy jak lubisz ) W wielkim garnku gotuję wodę, do wrzątku wrzucam najpierw marchew i pietruszkę. Po 5 minutach dodaje pokrojone w kostkę ziemniaki. Po kolejnych 5 minutach dodaję brokuła i gotuję do miękkości brokuła ). Cebulę duszę z odrobiną oleju kokosowego / ryżowego ( co lubisz ). Odcedzam. Dodaję 200 ml wody i wszystko blenduję. Potem podgrzewam i stopniowo dodaję wody ,aby uzyskać pożądaną konsystencję. Przyprawiam i koniec ![]() Na suchej patelni uprażam słonecznik i chlebek pocięty w kostkę. Czasami kroję kilka kosteczek fety i sypię już do talerza. I tyle. Możesz kombinować zależnie co lubisz. Można dodać jogurtu trochę czy śmietany. Ale nie robię tego na redukcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Opowiem wam cos co tycke odbiegnie od tematu, ale zachowa sie w tym samym duchu ![]() Mialam tydzien temu taka sytuacje. Pojechalam do Warszawy z siostra, pomoc jej szukac mieszkania. Mialysmy umowione 6 mieszkan, do Wawy przyjechalysmy po 14, odstep czasowy na styku, wszystko na sekundy i porozwalane po calym miescie. To byly juz te ogromne upaly, zar lal sie z nieba, z nas sie lalo okropnie, a my musialysmy zdarzyc na pociag powrotny okolo 20:45. Caly dzien w toalecie bylam raz i ten jeden raz kosztowal nas spoznienie sie na ogladanie mieszkania i przesuniecie calej reszty. Nie bylo czasu kupic picia (raz kupilysmy), nie mowiac juz o jedzeniu. Po prostu sprint od mieszkania do mieszkania. No taki dzien i tyle, trudno, czasami tak jest. No i jak wrocilysmy do Krakowa byla juz prawie polnoc, wsiadlam do samochodu i siostra powiedziala ze chce jechac do MacDonalda, bo byl zaraz obok dworca. Wiec i ja cos w tym macu kupilam dla siebie (wybralam najlepsza mozliwa opcje), bo bylam padnieta, wymeczona, chcialam sie wzmocnic, przyjechac do domu, wziac prysznic i isc spac, a nie gotowac czy w ogole zajmowac sie jedzeniem. Na drugi dzien rozmawialam o tym z kolezanka, ktora tez jest na diecie i sie nawzajem wspieramy... No i sie zaczelo: ale nie mialas nic w domu do jedzenia? Nawet jogurtu? Ani chleba? Przeciez masz rozne kasze i jajka. A żabka nie byla otwarta? Cisnela mnie po to, zeby mi udowodnic ze moglam i powinnam byla zrobic cos innego, bo wiadomo ze COS w domu do jedzenia musialam miec. I nagle znalazlam sie w sytuacji, ze bylam zmuszona sie nie tylko tlumaczyc, ale bronic ze zjadlam w macu, a na pewno byla lepsza opcja! I naprawde powiem wam, wkurzylo mnie to. Po pierwsze sam fakt, ze sie musialam tlumaczyc bo mnie przyatakowala. No a po drugie wlasnie... rzeczywistosc swiata, ktory sobie zbudowalismy, dala mi tylko tego macdonalda w tym wlasnie momencie. Wybranie lepszej opcji, szukanie calodobowego sklepu zeby kupic sobie serek, zastanawianie sie co mam w lodowce, to wszystko oznaczaloby poswiecenie czasu, a przede wszystkim wzrost irytacji, i po co? Dbam o to co jem, staram sie, ale zycie rzuca nas w rozne miejsca w roznych okoliczosciach i rostraja mnie, ze mi ktos mow: no ale moglas sobie zjesc jablko zamiast tych frytek. Nie, nie moglam i nie chcialam. I wedlug mnie to cisniecie to jest juz obsesja i wiekszy blad niz to, ze sobie zjadlam w macsraczu. Nie mozna miec wszystkiego pod kontrola, nie mozna miec na wszystko nieskazitelnego planu. Bo jak ten plan zaczyna sie sypac, a zawsze w jakims momencie cos pojdzie nie tak, to wtedy wpadamy w panike i sami siebie krzywdzimy. A dieta to jest troche taki wlasnie plan... Tak jak napisalas Melonade, planujesz w piatek wieczorem wyjsc na 2 godzinki z domu, spotkac sie ze znajomymi... i wracasz w niedziele po pieknej balandze. No i co? Bedziesz sie biczowac, ze sobie kanapek nie wzielas? ![]() Edytowane przez Sabasza Czas edycji: 2015-08-13 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
Sabasza ja to doskonale rozumiem. Do mnie też by przeważył argument, że i tak już jestem w tym macu, a potem pewnie od razu kąpiel i spać, a nie kombinować po nocy.
Też bym się źle poczuła w sytuacji, że koleżanka mnie przyciska. Edytowane przez Must Czas edycji: 2015-08-13 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A oleju ryżowego chyba nawet nigdy nie próbowałam, on ma jakiś wyraźny smak? ![]() Mam jeszcze resztkę kokosowego, więc go pewnie użyję, ale może się rozejrzę za ryżowym. Normalnie jest dostępny w sklepach czy trzeba się naszukać? Przyznam, że się z takim nie spotkałam.
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście, że w Twoim przypadku miałaś inne opcje, ale dla czasu i wygody wybrałaś taką. Gdybyś była jedną z tych osób, które po jednym takim posiłku popadają w stare zwyczaje (ja taka kiedyś byłam) to bym Ci wręcz mówiła, że zrobiłaś bez sensu. Ale jeżeli jesteś w stanie zjeść tak raz, zapomnieć, następnego dnia wstać rano i jeść znowu dobrze, ćwiczyć itd. to czemu nie? Jak dla mnie to wszystko zależy od indywidualnego przypadku. Fajnie jest mieć kogoś, kto Cię motywuje, ale to też powinna być osoba, która potrafi rozróżnić wymówki i konkretne wybory w danej sytuacji. Dlatego ja nie lubię rozmawiać z innymi o tym, że się odchudzam. Bo wtedy za każdym razem jak coś jem, nawet jak to jest jabłko, to czuję się strasznie oceniana. Zresztą i tak się tak czuję, jak jem przy innych, czy to znajomych czy obcych osobach. Chore to wszystko.
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
Ten olej ryzowy to też moje niedawne odkrycie. Jest o tyle fajny, że jest i do sałate/ na zimno i do smażenia.
Kosztuje 10zł za 0,5l więc myślę, że ok. A smak ma ok. Ale ja w ogóle lubię oleje i np. lniany piłam kiedyś z łyżki 2x na dzień. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Melonade ja też nie znoszę mówić komuś, że jestem na diecie. I nie lubię baaardzoo jak jem w pracy coś zdrowego i od razu pytania - odchudzasz się ? Czyli jak ktoś je zdrowo to zawsze się odchudza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taak, jak nie masz ochoty na pizzę/fast food/czekoladę to też na pewno się głodzisz i odchudzasz. Jak jesz sałatkę to na pewno jej nie lubisz, na pewno to robisz, żeby schudnąć. Ale i tak jesteś tłusta i w ogóle nic nie powinnaś jeść.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Rozeznanie
|
Tak jest ! Albo jesz sałatkę i co ? Myślisz, że schudniesz ? Eh.
Chociaż u mnie w pracy jest dużo osób mega zakęconych na punkcie sportu, ale oni też przesadzają w druga stronę, bo tylko tym zyją i ciągle wszystko analizują. Zjesz loda ??? Umrzesz !! - To ich podejście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Byłam na fit mix. Ekstra było. Byłam mokra nawet na włosach
![]() Zazwyczaj to biegi, podskoki, przysiady i inne podobne. Dziś dodał "padnij, podskok". Nawet mi szło. Tylko jak powiedział "jeszcze dwanaście" to zrobiłam padnij całkiem. Na koniec 20 minut brzuszków wszelakich i rozciąganie 10 min. Było super. Jeszcze tydzień pochodzę. 23 jadę do domu ![]()
![]() |
#4514 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj po raz pierwszy boje sie zwazyc dziolszki...
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- A jednak, zwyciestwo! a naprawde sie balam ![]() Dzisiaj melduje rowne 79! A zeby dopelnic pieknego dnia, jadac do pracy mialam zielona fale przez cale miasto ![]() ![]() Edytowane przez Sabasza Czas edycji: 2015-08-14 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Rozeznanie
|
Brawo Sabasza
![]() Ja też się bałam ważenia, bo u mnie serio @ ma wielki wpływ na wiele spraw. Ja melduję 77,6 kg, czyli spadeczek o 0,2. Ale ale ale !!! Od mierzenia tydzień temu wszędzie spadło mi -1 cm, w tali 2cm, a w dole brzucha 3 cm ![]() Takie piątki to ja lubię ! A dziś planuję turmo spalanie + seksowne pośladki. Pannaatopowa ! Brawo i tak trzymać ![]() Brzmią fajnie te ćwiczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogole dziewczyny musze wam powiedziec, ze coraz bardziej odczuwam pozytywy przygotowywania sobie z gory jedzenia na caly tydzien. W tym tygodniu jeszcze ani raz nie bylam w sklepie, ani jeden raz. Jedne zakupy, jedne gotowanie i wszystko slicznie lezy w lodowce i czeka. Mam idealna ilosc produktow na sniadania i kolacje, obiady leza w pojemniczkach. W pracy leza owoce, wiec nie musze kupowac na biezaco. Jade do domu i wiem, ze nie musze nigdzie wchodzic i tracic czasu. Spacer z pieskiem i mam czas dla siebie. Naprawde BARDZO odczuwam ten dodatkowy czas. ![]() Dawniej lubilam sobie pochodzic po sklepie, porozgladac sie z jakims nowym produktem, promocja... Na poczatku mi tego brakowalo, ale juz tak nie jest ![]() Nadal zdarza mi sie kupic troszke za duzo i niestety potem to laduje w smietniku (wczoraj prawie cale opakowanie splesnialej fety), czego bardzo nie lubie. Ale jest coraz lepiej i naprawde bardzo mnie to cieszy ![]() Oczywiscie, zaznaczam - kupuje i gotuje dla jednej osoby, i wiem ze jest to latwiej rozplanowac niz jak sie gotuje dla calej rodziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
Sabasza ja mam podobnie. Wcześniej co chwila mi czegoś brakowało. Teraz zakupy raz w tyg i z głowy.
Jakiego masz psiaczka ? ![]() I gratuluję ładnego spadku wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
bez kija nie podchodz
|
![]() Moja waga: 75,8
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4520 | |
bez kija nie podchodz
|
Nie wierze w moja wage
![]() ![]() ![]() ![]() Mel ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak pozostale dziewczyny, czy odczarujemy te czerwona tabelke sprzed tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Szczerze, ja lubie cwiczyc, zawsze lubilam, ale chwilowo mialam za duza dupe zeby mi to sprawialo przyjemnosc. ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Rozeznanie
|
Unex jestem pod wrażeniem. Gratki
![]() A dodatkowo powiem, ze Ci zazdroszczę takiego wyniku ![]() co do ćwiczeń, to ja też bardzo lubię, ale w domu z płytą, netem. Siłka na razie odpada ze względów cenowych i czasowych i wagowych. Jeszcze jestem na etapie, że źle bym się tam czuła. Ale planuje zimą ruszyć być może na siłownię. Ja dziś na obiad znowu krem z warzyw. A jutro pobudka o 4,30 i ruszam do Sopotu - relaksing ![]() W sobotę czeka mnie kolacja u cioci i trochę się boje. Rozumiecie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
bez kija nie podchodz
|
Must, wynik taki bo mi woda spadla po ostatnim tygodniu tez i sie uzbieralo :P
My chcemy z TZ gdzies wyjsc do knajpy jutro na jakies jedzenie i tez sie zastanawiam co zjesc ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, że ja się żywię głównie owocami i warzywami, więc zazwyczaj jednak lepiej kupować świeże na bieżąco. Ale i tak wstyd, bo planuję planowanie posiłków od dawna ![]() ![]() Do dziewczyn, które mają manię oglądania programów o grubasach. ![]() Oglądałyście my 600 lb life? Kilka dni temu zaczęłam oglądać przypadkowe odcinki i wiecie co mnie przeraża? Ja mam często identyczne myślenie jak te kobiety. Czuję się tak samo, jak babki, które ważą po 280-350kg. ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że chociaż masz leki, które pomagają. Mam nadzieję, że niedługo ich nie będziesz potrzebować. ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() Chociaż moje o 0,2kg, więc ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() Teraz to w ogóle jest inna sytuacja, jakbym tylko mogła to bym śmigała ni siłkę. Pozostają mi rolki, kiedy nie ma upałów lub deszczu. ![]()
![]() |
#4526 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
bez kija nie podchodz
|
Mel, nie ze Cie poganiam czy cos, ale kiedy bedzie tabelka z wymiarami ?
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
A ja siedze za biurkiem i odliczas do treningu !
Nie mam to jak zrobić sobie dobrze .... ćwiczeniami oczywiście ![]() Dziewczyny trochę się podłamałam ostatnio, bo w dniu tej nieszczęsnej pizzy usiadłam na skraju łózka i jeszcze wzięłam psa na ręcę (12 kilo klocek ) i..... coś pod spodem pękło i wpadłam do środka. Pomyslałam, że moja waga łamie łożka. Ale potem TŻ położył się na środku i coś trzasnęło, więc trochę podbudowałam, że czas pomyśleć o nowym łózko ![]() Właśnie kupiłam sobie książkę i nie moge się doczekać weekendowego czytania na plaży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam, że jak oglądałam 2 pierwsze odcinki to myślałam ciągle - kurde, też tak mam, a ważę 200kg mniej niż ta kobieta. Tylko teraz nie wiem, które to odcinki były, więc konkrety mi będzie ciężko znaleźć. ![]() Możliwe, że te: https://www.youtube.com/watch?v=6A6genaut1g https://www.youtube.com/watch?v=z18LksJg4tQ Tak, chcę, ale nie mogę. Nie jest to jakaś głupia wymówka, ale na forum o tym mówić nie będę. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cały czas liczyłam na to, że więcej osób poda wymiary. ![]() Mogę wrzucić zaraz.
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
![]()
Tabelka z wymiarami:
sierpien wymi.jpg Nie chciałam, żeby było tak pusto, więc się zmierzyłam w tym momencie. Zły pomysł, tak przed @. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.