Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-01, 13:51   #4501
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Jakie, jakie?
!
jak tż wróci to się zapytam bo ja zapomniałam nazwy

Irmusia rożek super, jak kocyk wygląda.
Ale stresującą noc miałaś dzisiaj brzuszek może jeszcze boleć po tej nocy. Oby jutro już nic nie bolało.

Soreil może jak jeszcze wy się teraz postawicie to tata tż-a nie będzie chciał stracić kontaktu z kolejnym dzieckiem i wnukami i się opamięta i jakoś jej postawi

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-05-01 o 13:59
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:53   #4502
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

ja lubię bez, najlepiej prosto z beczki Wino zresztą też lubię. Dobrze, ze za wódką nie przepadam, bo trzebaby zacząć się martwić tym moim zamiłowaniem do alko
Haha
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 14:04   #4503
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
zaproponuj jej, żeby była przy porodzie

ooo to jakaś odmiana u Ciebie

kurcze, ciężka sytuacja...
Ale szczerze to nie rozumiem takich rodziców, którzy urywają kontakt z dzieckiem, bo nowy partner im kazał. Przykre to. Sama mam taką sytuację z ojcem

ooo fajny pomysł

ja lubię bez, najlepiej prosto z beczki Wino zresztą też lubię. Dobrze, ze za wódką nie przepadam, bo trzebaby zacząć się martwić tym moim zamiłowaniem do alko

Haha ciekawe czy by się zgodziła
Ale już gadalam z tz żeby ich wstrzymał na drugi dzień..

No odmiana aż dziwne.. Ale.cóż z tego jak nie.mogę.:p

Ja za zwyklym piwem nie przepadam, wolę jakieś smakowe, somersby, gingers czy coś..
Wina nie.lubię, wódki napić się lubię

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 14:09   #4504
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Cos a jak u Ciebie? Trzymasz się? Nogi zaciskasz?
Zaciskam najmocniej jak potrafie i lezakuje jak dobre wino
Stary 2015-05-01, 14:16   #4505
industria
Zakorzenienie

weźcie mi powiedzcie czemu to dziadostwo znów nie cytuje?

Irmusia, śliczny ten rożek
a bólu współczuje, mam nadzieje że niedługo całkiem przejdzie....

Kaja! zrobiłaś mi smaka na gingersa! kocham go! i co teraz mam zrobić ? ssać imbir ?

bosz.......no i już zapomniałam co jeszcze miałam komu odpisać....
Stary 2015-05-01, 14:21   #4506
k a j a
Zakorzenienie

Hahaha Industria ssij imbir

Uuuu u mnie idzie burza!

A tz z Blanka robią naleśniki z serem i.polewa kakaowa

Lena
Stary 2015-05-01, 15:24   #4507
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
A mi piwa i wina, zwłaszcza że zaczął się festiwal dobrego piwa u nas
O tak, zimne piwo albo cydr.

A wogole to bym sie nazarla serów, pleśniowy albo rokuefort. Dużo serów :żarłok:

A potem bym to zagryzła tiramisu.
Ło, ale mnie smaki nachodzą.

Moje dziecię mało ruchliwe dzisiaj a wczoraj szalała jak opętana cały dzień

Irmusia współczuje akcji nocnej, mam nadzieje, ze bedzie ok

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-05-01 o 15:27
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 15:24   #4508
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Zaciskam najmocniej jak potrafie i lezakuje jak dobre wino

Mmmm winoooo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 15:26   #4509
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Od wczoraj ciagle mam twardy brzuch. Niby latam caly czas ale jakos jest inny niz zwykle. Na noc nospe bralam a od rana znowu to samo. Jeszcze cora jakos tak nisko, mocno naciska.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 16:01   #4510
justi699
Zakorzenienie

Witam się z domu
Szkoda tylko,że jak wyszłam to pogoda się zepsuła i pada od obiadu ale rano załapałam się jeszcze na słoneczko i posiedziałam chwile na ławce

Po szpitalu, dalej mi brzuch twardnieje przy chodzeniu i ćmi jak na @. Wiedziałam,że jak odstawię kroplówki to tak będzie

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 16:24   #4511
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość

A wogole to bym sie nazarla serów, pleśniowy albo rokuefort. Dużo serów :żarłok:

Irmusia współczuje akcji nocnej, mam nadzieje, ze bedzie ok
matko ja też strasznie mi się już chce zielonego lazura Uwielbiam go dodawać do sałatek.

dzięki

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Od wczoraj ciagle mam twardy brzuch. Niby latam caly czas ale jakos jest inny niz zwykle. Na noc nospe bralam a od rana znowu to samo. Jeszcze cora jakos tak nisko, mocno naciska.
Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Po szpitalu, dalej mi brzuch twardnieje przy chodzeniu i ćmi jak na @. Wiedziałam,że jak odstawię kroplówki to tak będzie
ojoj, widzę, że nas dziś więcej z podobnymi odczuciami: prosi:
U mnie niby lepiej teraz , ale ciągle jakiś dziwny ten brzuch, jakoś tak nieswojo mi...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-01, 17:20   #4512
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha Industria ssij imbir
haha, świntucho, sama ssij

kurde, współczuje wam tych twardnień, musicie sie stresować przez to

dziewczynki kochane, wiem że ten temat był kiedyś już poruszany, ale że mnie nie dotyczył to nie zakodowałam niczego

powiedzcie prosze co warto przywieźć sobie z niemiec? jakieś kosmetyki dla dziecka? cos fajnego niedostepnego w pl?
mój brat jedzie w przyszłym tygodniu do Berlina i dzwonił właśnie żebym sie zastanowiła co ma mi przywieźć......
wy światowe, obyte to sie znacie
dopomóżcie
Stary 2015-05-01, 17:23   #4513
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie - Miśka waży 2300 i ogólnie prawdopodobnie będzie dłufpgim dzieckiem. Jeszcze przez 3 tyg mam brać luteine a potem wszystko odstawić, Mała już ma nisko główke - praktycznie przy sanej szyjce. Została mi jeszcze jedna wizyta u ginki.

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kto jutro na kawke wpada? Załącznik 5970823
ja, ja ja!
Cytat:
Cześć

Wklejam zdjęcia rożka

I muszę ponarzekać na wstępie...
O 3 w nocy obudził mnie mega potężny skurcz brzucha... Nie taki jak na @, ale taki jak w łydce czy w stopie. Cały brzuch zdrętwiały i twardy jak kamień... Zmiana pozycji nic nie dała, zaczęły się bóle podobne do @ i normalnie przestraszyłam się, ze kurde poród się zaczyna, bo skurcze trzymały kilka minut i puszczały na kilka minut... Pochodziłam trochę, zażyłam nospę i położyłam się z powrotem- brak poprawy... No to poszłam pod prysznic w razie, gdybym jednak musiała pojechać na ip... Znów się połozyłam- bez zmian... No to wstałam i zaczęłam pakować tobę do szpitala... Poczułam się trochę lepiej, wzięłam jeszcze 2 nospy i się położyłam koło piątej. Zasnęłam, obudziłam się po 7 i cały czas ten brzuch czuję... Na razie ból nie jest tak silny jak w nocy, ale jak się nasili, to zadzwonię do gin zapytać do którego szpitala mam jechać (teoretycznie od dziś moja gin ma zmienić miejsce pracy, więc sama nie wiem, do którego szpitala pojachać, żeby w razie czego mogła monitorować sytuację). Mam jednak wielką nadieję, ze ból całkiem minie i doczekam spokojnie do czwartkowej wizyty Nie chcę zostawiać Leosia, ale wiadomo boję się o Frania... Kurcze do tej pory na prawdę dobrze się czułam, nie miałam twardnień, skurczy, wczoraj też specjalnie fizycznie się nie wysiliłam, więc nie wiem skąd ta nieprzyjemna sytuacja
No to się wywnętrzniłam
Rożek śliczny!
Sytuacja z nocy nie ciekawa. Dzisiaj leż i odpoczywaj oby to była jednorazowa akcja...

Ja dziś mam mega humor do du*y, od rana chodzę i płaczę, jak niebo nad nami:P
Synuś mało się rusza, mnie brzuch pobolewa, ehh majówka..

Edytowane przez marta1881
Czas edycji: 2015-05-01 o 17:29
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 17:38   #4514
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

dziewczynki kochane, wiem że ten temat był kiedyś już poruszany, ale że mnie nie dotyczył to nie zakodowałam niczego

powiedzcie prosze co warto przywieźć sobie z niemiec? jakieś kosmetyki dla dziecka? cos fajnego niedostepnego w pl?
mój brat jedzie w przyszłym tygodniu do Berlina i dzwonił właśnie żebym sie zastanowiła co ma mi przywieźć......
dopomóżcie

To chyba Marei albo Ultra musza Ci pomoc.

Dla maluszka to nie wiem, dla siebie bym kupila jakies kosmetyki z Alverde albo Balea. Nigdy nie probowalam ale duzo youtuberek poleca.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

ja, ja ja!

Rożek śliczny!
Sytuacja z nocy nie ciekawa. Dzisiaj leż i odpoczywaj oby to była jednorazowa akcja...

Moja tez malo sie rusza dzisiaj.
Stary 2015-05-01, 17:42   #4515
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Monika u nas tez notoryczne uciekanie na spacerach. Kupiłam boczną dostawke siedząca do wozka bo póki co nie ma szans na dłuższe wyprawy. Mój szogun też non stop w ruchu. Jedno dobre ze zasypia sam, odłożony do lozeczka ze smokiem i ulubionym kocykiem. Tyle ze to też może się zmienić bo od poniedziałku mam ambitny plan odstawic smoka.

Wy tu o imprezach a ja dziś mam wesele siostry. Spalam 5 godzin bo wczoraj bilismy butelki na szczęście i trochę nam czasu zeszło. Mam ambitny plan wytrzymać do konca (orkiestra gra do 4). Aż sama jestem ciekawa czy podolam w 37 tc
Baw się dobrze i uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Dzis dzien wolny to Mala zrobila nam pobudke o 7
dobrze ze wczesnie poszlam wczoraj spac, bo inaczej bym sie nie podniosla.

u mnie jest to samo - Mala (niecale 16 miesiecy) tylko czeka na chwile nieuwagi i w nogi!! w wozku jak jest to sie wkurza po chwili i chce sama isc, ale wtedy to naprawde trzeba ja pilnowac. I tez nie wyobrazalam sobie wyjsc na spacer z niemowlakiem w wozku i Mala obok, no bo jak moje male tornado gdzies pobiegnie to co mam zrobic: zostawic wozek np na srodku ulicy/chodnika czy zostawic malego szkraba biegnacego prosto przed siebie jedyne co mi przychodzilo do glowy, to albo podwojny wozek, no ale tak jak pisalam Mala w wozku dlugo nie wysiedzi. Niania polecila mi to:
http://www.amazon.fr/dp/B002T4WR74/r...SIN=B002T4WR74
wyglada jak plecak, a z tylu jest pasek ktory mozna przywiazac do wozka, albo trzymac. Niektorym moze sie to kojarzyc ze smycza, ale szczerze mowiac to mam to w nosie. Tu w niektorych miastach jest to obowiazkowe dla nian, bo jak maja 3 lub 4 dzieci do pilnowania, to przeciez nie sa w stanie utrzymac 4 na raz za reke. poki co wyprobowalam tylko raz, bo jeszcze daje rade za nia biegac, ale uwazam ze jest to jedyne rozsadne rozwiazanie! Mala czuje ze 'cos' ja trzyma i tez dzieki temu mniej sie wyrywa a ludzie na ulicy podchodzili pytac gdzie to kupilam, bo im tez by sie przydalo

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

baw sie dobrze. na pewno podolasz, tylko bez podskokow, bo zaczniesz tam rodzic
Super rzecz!
Mój dziadek, z 15 lat temu, odprowadzał brata do przedszkola. Młody był w fatalnym nastroju, uciekał ciągle, dziadek miał problem z nogą i nie mógł za nim znowu biegać. W końcu nie wytrzymał, odpiął psa ze smyczy, którą przypiął do spodni brata.... a pies grzecznie szedł przy nodze

Macocha jest okropna... miałam podobną, to jest okropne. Mój tata też był pod pantoflem...
Nie dajcie się jej, niech tz się stawia dyplomatycznie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej, witam się po pierwszej nocy w domku, ale się wyspałam

mój tż od jakiegoś czasu nie pije nic i nie wychodzi z kuplami nawet na piwo. Boi się, że jakby się coś działo to jak pojedzie po piwie.
a i ja mam przez to większy komfort psychiczny.
W końcu u siebie )
Szkoda, że mój tz tak nie myśli... jemu się wydaje, że ma tyyyyyle czasu jeszcze...

Cytat:
Wklejam zdjęcia rożka

I muszę ponarzekać na wstępie...
O 3 w nocy obudził mnie mega potężny skurcz brzucha... Nie taki jak na @, ale taki jak w łydce czy w stopie. Cały brzuch zdrętwiały i twardy jak kamień... Zmiana pozycji nic nie dała, zaczęły się bóle podobne do @ i normalnie przestraszyłam się, ze kurde poród się zaczyna, bo skurcze trzymały kilka minut i puszczały na kilka minut... Pochodziłam trochę, zażyłam nospę i położyłam się z powrotem- brak poprawy... No to poszłam pod prysznic w razie, gdybym jednak musiała pojechać na ip... Znów się połozyłam- bez zmian... No to wstałam i zaczęłam pakować tobę do szpitala... Poczułam się trochę lepiej, wzięłam jeszcze 2 nospy i się położyłam koło piątej. Zasnęłam, obudziłam się po 7 i cały czas ten brzuch czuję... Na razie ból nie jest tak silny jak w nocy, ale jak się nasili, to zadzwonię do gin zapytać do którego szpitala mam jechać (teoretycznie od dziś moja gin ma zmienić miejsce pracy, więc sama nie wiem, do którego szpitala pojachać, żeby w razie czego mogła monitorować sytuację). Mam jednak wielką nadieję, ze ból całkiem minie i doczekam spokojnie do czwartkowej wizytyrosi: Nie chcę zostawiać Leosia, ale wiadomo boję się o Frania... Kurcze do tej pory na prawdę dobrze się czułam, nie miałam twardnień, skurczy, wczoraj też specjalnie fizycznie się nie wysiliłam, więc nie wiem skąd ta nieprzyjemna sytuacja
.
Rożek cudny. Przekonałam się do niego i też bym go wybrała. Cudo.
Mam nadzieje, że będzie ok i to były tylko jednorazowe bóle.

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
O tak, zimne piwo albo cydr.

A potem bym to zagryzła tiramisu.
Ło, ale mnie smaki nachodzą.
Ojejjjjj wszystko, wszystko bym zjadła / wypiła ))
Stary 2015-05-01, 18:07   #4516
haniula1803
Rozeznanie

Hej hej ale mi dzisiaj dzień zlecial ale wstałam o 12 wiec nic dziwnego
na szczęście czuje się już dużo lepiej i nie mam tego dziwnego uczucia choć brzuch twardnieje przy każdym minimalny wysiłku dobrze ze 4 mam wizytę i gin sprawdzi czy wszystko ok
Pszczółka - podziwiam Cię, udanej zabawy
Mehja - tez się tego boje, moja córa to był anioł zawsze siedziała grzecznie w wózku, samochodem mogła jeździć i spać w nim godzinami, na spacerach nigdy nie uciekała bo się bała obcych ludzi, ciekawe jakie teraz nam gagatki wyjdą , co do zakupów zrób tz listę i zdjęcia i z tym wyślij do rosmana mój tak jedzie do Ikea bo ja raczej nie dam rady
Kaja - ja też zawsze kupuje swojej młodej od wszystkich prezenty, moja córa uwielbia książki wiec to jest na 1 miejscu a potem kupuje jej to na co samej było by mi trochę szkoda kasy np. Oryginalne adidasy jakieś odjechane kalosze na wiosenne burze coś z ulubionym bohaterem z bajki itp od siebie kupiłam jej ten największy kocyk od makaszki bo zachwycają się tymi co kupiłam dla Zosi
Irmusia - śliczny ten rożek tez o nim myślałam ale bałam się że będzie gruby i wzięłam inny współczuje bólu mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie spokojna
Też mi się chce piwa tz kupił mi cytrynowe chyba warke ma tylko 2 % no ale narazie się bronie rękami i nogami

A tak wogole tz mi dzisiaj rano opowiadał ze wstałam w nocy siku i jak wróciłam to mówiłam do niego przez sen:,, kto to wogole wymyślił żeby dzieci w brzuchu nosić jakby nie mogli czegoś lepszego wymyślić, przecież to jakaś masakra jest"
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 18:09   #4517
ultraviolwt188
Raczkowanie

To na pewno warto odwiedzić siec Drogeri DM kosmetyki śmiesznie tanie i świetnej jakości, Balea i alaverde moge polecić sama używam, dla dzieci tani jest penatan 2-3 euro ok za sztukę kosmetyku, co do ciuszków dla dzieci to polecam ernstings family, reszta to samo co w Polsce, sa tez inne tanie sklepy ale gorsza jakość ubrań, jeśli chodzi o kosmetyki z wyższej półki to sieć Muller sa tańsze niz w Polsce, np chanel, lancome itp
Stary 2015-05-01, 18:16   #4518
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
To na pewno warto odwiedzić siec Drogeri DM kosmetyki śmiesznie tanie i świetnej jakości, Balea i alaverde moge polecić sama używam, dla dzieci tani jest penatan 2-3 euro ok za sztukę kosmetyku, co do ciuszków dla dzieci to polecam ernstings family, reszta to samo co w Polsce, sa tez inne tanie sklepy ale gorsza jakość ubrań, jeśli chodzi o kosmetyki z wyższej półki to sieć Muller sa tańsze niz w Polsce, np chanel, lancome itp

Z ciuchowych zakupow to pewnie Primark ale tam z jakoscia roznie bywa. Chociaz ostatnio wydaje mi sie, ze duzo rzeczy jest dosc dobra pod wzgledem jakosci.

Ja ide do Primarka po koszule do porodu, jakies majtki ktore w razie czego moge wyrzucic.

Edytowane przez Aika213
Czas edycji: 2015-05-01 o 18:21
Stary 2015-05-01, 18:38   #4519
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Hej hej ale mi dzisiaj dzień zlecial ale wstałam o 12 wiec nic dziwnego
na szczęście czuje się już dużo lepiej i nie mam tego dziwnego uczucia choć brzuch twardnieje przy każdym minimalny wysiłku dobrze ze 4 mam wizytę i gin sprawdzi czy wszystko ok
Pszczółka - podziwiam Cię, udanej zabawy
Mehja - tez się tego boje, moja córa to był anioł zawsze siedziała grzecznie w wózku, samochodem mogła jeździć i spać w nim godzinami, na spacerach nigdy nie uciekała bo się bała obcych ludzi, ciekawe jakie teraz nam gagatki wyjdą , co do zakupów zrób tz listę i zdjęcia i z tym wyślij do rosmana mój tak jedzie do Ikea bo ja raczej nie dam rady
Kaja - ja też zawsze kupuje swojej młodej od wszystkich prezenty, moja córa uwielbia książki wiec to jest na 1 miejscu a potem kupuje jej to na co samej było by mi trochę szkoda kasy np. Oryginalne adidasy jakieś odjechane kalosze na wiosenne burze coś z ulubionym bohaterem z bajki itp od siebie kupiłam jej ten największy kocyk od makaszki bo zachwycają się tymi co kupiłam dla Zosi
Irmusia - śliczny ten rożek tez o nim myślałam ale bałam się że będzie gruby i wzięłam inny współczuje bólu mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie spokojna
Też mi się chce piwa tz kupił mi cytrynowe chyba warke ma tylko 2 % no ale narazie się bronie rękami i nogami

A tak wogole tz mi dzisiaj rano opowiadał ze wstałam w nocy siku i jak wróciłam to mówiłam do niego przez sen:,, kto to wogole wymyślił żeby dzieci w brzuchu nosić jakby nie mogli czegoś lepszego wymyślić, przecież to jakaś masakra jest"
Hahaha no ładnie. Też tak czasem mówię tz albo że mu dam brzuch ponosić na jeden dzień.
Czasem jak narzekam, że mi ciężko a tz żartuje, to ja urodzę za ciebie. Cwaniak
Cytat:
Popieram. Znajomi nieraz proszą o penatena. Nie wiem czy Weleda nie jest tutaj tańsza.
Poza tym fioletowe ściereczki do kuchni vileda są w Müller, mam jedną rok, kosztuje chyba 2e i jest niezastąpiona a w pl ciężko ją kupić
https://www.sklep.vileda.pl/produkt/...mikrofibra.php

I z lidla chemia jest tańsza - tabletki do zmywarki itd

Nie wiem jak ceny kosmetyków Hipp, mógłby brat sprawdzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-01, 18:41   #4520
201710041131
Konto usunięte

Justi dobrze, że jesteś w domu

Zgaga zabijaaaaaaaaaaa....

T byli bardzo krótko
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 18:50   #4521
k a j a
Zakorzenienie

A
Cytat:
Justi dobrze, że jesteś w domu

Zgaga zabijaaaaaaaaaaa....

T byli bardzo krótko
A ja nie mam zgagiiii już tak długo

Boże drażni mnie dziś tz.. Ciągle szuka czegoś do jedzenia . Zjadł stos naleśników z serem, za chwilę poprawil kanapkami, miał już frytki robić, potem kompot z porzeczek, potem smalec.. I ciągle karze mi zupę gotowac

Lena
Stary 2015-05-01, 18:51   #4522
barbaritka84
Rozeznanie

Część mamusie
Ja Was cały czas podczytuje, wczoraj poodpisywalam na posty 2 razy i mi nie dodało

U mnie nudy, pogoda do niczego, odpoczywam.
A dzieciaki mi chorować zaczynają, młoda ciąga nosem i pokasłuje a syn 38,4 gorączki a mieliśmy jutro do mini zoo jechać i nie wiadomo jak to będzie A podobno fajne miejsce bo grille porozstawiane i można sobie kiełbasę zrobić
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 18:56   #4523
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z domu
Szkoda tylko,że jak wyszłam to pogoda się zepsuła i pada od obiadu ale rano załapałam się jeszcze na słoneczko i posiedziałam chwile na ławce

Nie ma to jak w domu

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

dopomóżcie
Balea,P2. Ogolnie drogeria DM
Stary 2015-05-01, 19:07   #4524
justi699
Zakorzenienie

Ja z Niemiec to bym czekolad nabrała

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-05-01, 19:11   #4525
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
oo albo takie wielkie wielkie tablerone jak ktoś lubi..
i gwiazdki milkyway

Lena
Stary 2015-05-01, 19:32   #4526
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
oo albo takie wielkie wielkie tablerone jak ktoś lubi..
i gwiazdki milkyway
Noo

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-05-01, 19:46   #4527
kejtiCe
Zakorzenienie

Ranyyyyyy, myślałam, że to sprzątanie szybciej zejdzie..

Ale salon mamy już czyściutki, właśnie siedzę w naszym nowym pokoju i oglądam tv, jest cudownie Głównie dlatego, że to w końcu jest nasze i od przyszłego tygodnia będziemy zdani tutaj tylko na siebie.
Przez weekend jeszcze skorzystamy z kuchni mojej mamy.

Nasza sypialnia też już nabrała kształtów, łóżeczko stoi, ale muszę pościelić nasze łóżko i jutro teściowa umyje okno.
Codziennie obiecuję sobie, że tego dnia będę robić mniej, jednak ciężko mi wytrwać w tych postanowieniach. Chyba dopiero w poniedziałek usiądę tutaj sobie sama i odpocznę.

A teraz pytanie.. Mam piękne, kolorowe doniczki, ale one nie mają odpływów - są całe zamknięte. Chciałabym jakieś ładne kwiatki z tym, że kompletnie się na nich nie znam i zdarza mi się też zapomnieć o podlaniu ich. Co polecacie? Kaktusy?
No i czy mogę wstawić do takiej zamkniętej doniczki, bo sama nie wiem?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 20:29   #4528
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Boże drażni mnie dziś tz.. Ciągle szuka czegoś do jedzenia . Zjadł stos naleśników z serem, za chwilę poprawil kanapkami, miał już frytki robić, potem kompot z porzeczek, potem smalec.. I ciągle karze mi zupę gotowac
Hihi też mam dzisiaj taki dzień, ciągle głodna. Omlet, kanapka, kartofle z gulaszem (mistrzowskie dzieło tz), sałata, pudding z chia... maaaasakra! I dwa jabłka i śliwka pomiędzy, garść orzechów, kakao... ale teraz to już mam nadzieję, że koniec chyba że trzecie jabłko

Cytat:
Jakich?
Polecam duże Milka w różnych smakach, a tak to się nie znam.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ranyyyyyy, myślałam, że to sprzątanie szybciej zejdzie..

Ale salon mamy już czyściutki, właśnie siedzę w naszym nowym pokoju i oglądam tv, jest cudownie Głównie dlatego, że to w końcu jest nasze i od przyszłego tygodnia będziemy zdani tutaj tylko na siebie.

Nasza sypialnia też już nabrała kształtów, łóżeczko stoi, ale muszę pościelić nasze łóżko i jutro teściowa umyje okno.
Codziennie obiecuję sobie, że tego dnia będę robić mniej, jednak ciężko mi wytrwać w tych postanowieniach. Chyba dopiero w poniedziałek usiądę tutaj sobie sama i odpocznę.

A teraz pytanie.. Mam piękne, kolorowe doniczki, ale one nie mają odpływów - są całe zamknięte. Chciałabym jakieś ładne kwiatki z tym, że kompletnie się na nich nie znam i zdarza mi się też zapomnieć o podlaniu ich. Co polecacie? Kaktusy?
No to gratki. Na swoim )))
Kwiaty.. dla mnie czarna magia

Aika czy ta świnka cierpiała przez te ropienie? Czy ją to bolało? Nie mogę przestać o tym myśleć, biedne zwierzę

po opowieściach Soleil sama zastanawiam się, jak to będzie z odwiedzinami po porodzie. Rodziny żadnej tu nie mamy, więc w szpitalu luz, ale żeby mama tz nie chciała od razu po porodzie przyjechać. Moja miała taki pomysł, żeby pomóc, ale jej powiedziałam, że po porodzie chcemy być sami jakiś tydzień i jest ok. Trochę się martwiła czy sobie poradzimy, ale uspokoiłam ją, że przez 10 dni przychodzi położna.
Jak będzie z mamą tz nie wiem. Mówiłam jego siostrze o tym, jego mamie tez, mam nadzieję, że uszanują moją prośbę. Właściwie naszą, bo tz też powiedział, że tak woli.
No i jak to będzie ze złotymi radami. Mojej mamie od razu mogę powiedzieć, że wydziwia a mame tz nie znam aż tak dobrze. Mam nadzieję, że będzie ok. Pamiętam, jak do siostry przyjechała teściowa po porodzie i z moją mamą zaczęły dawać rady, a siostra pomiędzy jak na kazaniu hihi u mnie na szczęście się obie nie spotkają

Jakiś dziwny humor złapałam dzisiaj, chyba przez pogodę. Pada u nas cały dzień...
Stary 2015-05-01, 20:52   #4529
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Rożek śliczny!

dzięki
współczuję humoru

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Rożek cudny. Przekonałam się do niego i też bym go wybrała. Cudo.
Mam nadzieje, że będzie ok i to były tylko jednorazowe bóle.
)

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość

Cytat:

T byli bardzo krótko
to chyba dobrze dla obu stron

Cytat:
A

co się dziwisz? W ciąży jest!

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
U mnie nudy, pogoda do niczego, odpoczywam.
A dzieciaki mi chorować zaczynają, młoda ciąga nosem i pokasłuje a syn 38,4 gorączki a mieliśmy jutro do mini zoo jechać i nie wiadomo jak to będzie A podobno fajne miejsce bo grille porozstawiane i można sobie kiełbasę zrobić
zdrówka dla dzieciaków! Obyś nic od nich nie złapała.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

ale fajnie! Nie ma to jak u siebie
Ja mam kwiatki w doniczkach z otworkami i w takich bez otworków i większej różnicy nie widzę Ja mam tendencję do przesuszania ich... U Leosia mam kaktusy i ładnie rosną. Podlewam średnio raz w tygodniu.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 20:54   #4530
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
to ja chyba dzis Tz draznie, bo caly dzien jem, albo szukam czegos do jedzenia!! i to ciagle slodycze!!juz mi niedobrze od tego cukru!!
a w ogole to caly dzien nic nie zrobilismy!! - swieto pracy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości