|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
jak tż wróci to się zapytam bo ja zapomniałam nazwy
Irmusia rożek super, jak kocyk wygląda. Ale stresującą noc miałaś Soreil może jak jeszcze wy się teraz postawicie to tata tż-a nie będzie chciał stracić kontaktu z kolejnym dzieckiem i wnukami i się opamięta i jakoś jej postawi Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-01 o 13:59 |
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha ciekawe czy by się zgodziła Ale już gadalam z tz żeby ich wstrzymał na drugi dzień.. No odmiana aż dziwne.. Ale.cóż z tego jak nie.mogę.:pJa za zwyklym piwem nie przepadam, wolę jakieś smakowe, somersby, gingers czy coś.. Wina nie.lubię, wódki napić się lubię
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciskam najmocniej jak potrafie i lezakuje jak dobre wino
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
weźcie mi powiedzcie czemu to dziadostwo znów nie cytuje?
![]() Irmusia, śliczny ten rożek ![]() a bólu współczuje, mam nadzieje że niedługo całkiem przejdzie.... Kaja! zrobiłaś mi smaka na gingersa! kocham go! i co teraz mam zrobić ? ssać imbir ? bosz.......no i już zapomniałam co jeszcze miałam komu odpisać....
|
#4507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wogole to bym sie nazarla serów, pleśniowy albo rokuefort. Dużo serów :żarłok: A potem bym to zagryzła tiramisu. Ło, ale mnie smaki nachodzą. Moje dziecię mało ruchliwe dzisiaj a wczoraj szalała jak opętana cały dzień Irmusia współczuje akcji nocnej, mam nadzieje, ze bedzie ok Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-05-01 o 15:27 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4508 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj ciagle mam twardy brzuch. Niby latam caly czas ale jakos jest inny niz zwykle. Na noc nospe bralam a od rana znowu to samo. Jeszcze cora jakos tak nisko, mocno naciska.
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z domu
Szkoda tylko,że jak wyszłam to pogoda się zepsuła i pada od obiadu ale rano załapałam się jeszcze na słoneczko i posiedziałam chwile na ławce Po szpitalu, dalej mi brzuch twardnieje przy chodzeniu i ćmi jak na @. Wiedziałam,że jak odstawię kroplówki to tak będzie
|
#4511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam go dodawać do sałatek.dzięki Cytat:
Cytat:
![]() : prosi:U mnie niby lepiej teraz , ale ciągle jakiś dziwny ten brzuch, jakoś tak nieswojo mi...
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
haha, świntucho, sama ssij
kurde, współczuje wam tych twardnień, musicie sie stresować przez to ![]() dziewczynki kochane, wiem że ten temat był kiedyś już poruszany, ale że mnie nie dotyczył to nie zakodowałam niczego powiedzcie prosze co warto przywieźć sobie z niemiec? jakieś kosmetyki dla dziecka? cos fajnego niedostepnego w pl? mój brat jedzie w przyszłym tygodniu do Berlina i dzwonił właśnie żebym sie zastanowiła co ma mi przywieźć...... wy światowe, obyte to sie znacie ![]() dopomóżcie
|
#4513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sytuacja z nocy nie ciekawa. Dzisiaj leż i odpoczywaj oby to była jednorazowa akcja...Ja dziś mam mega humor do du*y, od rana chodzę i płaczę, jak niebo nad nami:P Synuś mało się rusza, mnie brzuch pobolewa, ehh majówka..
Edytowane przez marta1881 Czas edycji: 2015-05-01 o 17:29 |
||
|
|
|
#4514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba Marei albo Ultra musza Ci pomoc. Dla maluszka to nie wiem, dla siebie bym kupila jakies kosmetyki z Alverde albo Balea. Nigdy nie probowalam ale duzo youtuberek poleca. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Moja tez malo sie rusza dzisiaj. |
||
|
|
|
#4515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój dziadek, z 15 lat temu, odprowadzał brata do przedszkola. Młody był w fatalnym nastroju, uciekał ciągle, dziadek miał problem z nogą i nie mógł za nim znowu biegać. W końcu nie wytrzymał, odpiął psa ze smyczy, którą przypiął do spodni brata.... a pies grzecznie szedł przy nodze ![]() Macocha jest okropna... miałam podobną, to jest okropne. Mój tata też był pod pantoflem... Nie dajcie się jej, niech tz się stawia dyplomatycznie ![]() Cytat:
)Szkoda, że mój tz tak nie myśli... jemu się wydaje, że ma tyyyyyle czasu jeszcze... Cytat:
Mam nadzieje, że będzie ok i to były tylko jednorazowe bóle. Cytat:
))
|
||||
|
|
|
#4516 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej ale mi dzisiaj dzień zlecial ale wstałam o 12 wiec nic dziwnego
na szczęście czuje się już dużo lepiej i nie mam tego dziwnego uczucia choć brzuch twardnieje przy każdym minimalny wysiłku dobrze ze 4 mam wizytę i gin sprawdzi czy wszystko ok Pszczółka - podziwiam Cię, udanej zabawy Mehja - tez się tego boje, moja córa to był anioł zawsze siedziała grzecznie w wózku, samochodem mogła jeździć i spać w nim godzinami, na spacerach nigdy nie uciekała bo się bała obcych ludzi, ciekawe jakie teraz nam gagatki wyjdą , co do zakupów zrób tz listę i zdjęcia i z tym wyślij do rosmana mój tak jedzie do Ikea bo ja raczej nie dam rady Kaja - ja też zawsze kupuje swojej młodej od wszystkich prezenty, moja córa uwielbia książki wiec to jest na 1 miejscu a potem kupuje jej to na co samej było by mi trochę szkoda kasy np. Oryginalne adidasy jakieś odjechane kalosze na wiosenne burze coś z ulubionym bohaterem z bajki itp od siebie kupiłam jej ten największy kocyk od makaszki bo zachwycają się tymi co kupiłam dla Zosi Irmusia - śliczny ten rożek tez o nim myślałam ale bałam się że będzie gruby i wzięłam inny Też mi się chce piwa tz kupił mi cytrynowe chyba warke ma tylko 2 % no ale narazie się bronie rękami i nogami A tak wogole tz mi dzisiaj rano opowiadał ze wstałam w nocy siku i jak wróciłam to mówiłam do niego przez sen:,, kto to wogole wymyślił żeby dzieci w brzuchu nosić jakby nie mogli czegoś lepszego wymyślić, przecież to jakaś masakra jest" |
|
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
To na pewno warto odwiedzić siec Drogeri DM kosmetyki śmiesznie tanie i świetnej jakości, Balea i alaverde moge polecić sama używam, dla dzieci tani jest penatan 2-3 euro ok za sztukę kosmetyku, co do ciuszków dla dzieci to polecam ernstings family, reszta to samo co w Polsce, sa tez inne tanie sklepy ale gorsza jakość ubrań, jeśli chodzi o kosmetyki z wyższej półki to sieć Muller sa tańsze niz w Polsce, np chanel, lancome itp
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Cytat:
Z ciuchowych zakupow to pewnie Primark ale tam z jakoscia roznie bywa. Chociaz ostatnio wydaje mi sie, ze duzo rzeczy jest dosc dobra pod wzgledem jakosci. Ja ide do Primarka po koszule do porodu, jakies majtki ktore w razie czego moge wyrzucic. Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-05-01 o 18:21 |
|
|
|
|
#4519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jak narzekam, że mi ciężko a tz żartuje, to ja urodzę za ciebie. Cwaniak ![]() Cytat:
Poza tym fioletowe ściereczki do kuchni vileda są w Müller, mam jedną rok, kosztuje chyba 2e i jest niezastąpiona a w pl ciężko ją kupić https://www.sklep.vileda.pl/produkt/...mikrofibra.php I z lidla chemia jest tańsza - tabletki do zmywarki itd Nie wiem jak ceny kosmetyków Hipp, mógłby brat sprawdzić. |
||
|
|
|
#4520 |
|
Konto usunięte
|
Justi dobrze, że jesteś w domu
![]() Zgaga zabijaaaaaaaaaaa.... T byli bardzo krótko
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
A
Cytat:
![]() Boże drażni mnie dziś tz.. Ciągle szuka czegoś do jedzenia . Zjadł stos naleśników z serem, za chwilę poprawil kanapkami, miał już frytki robić, potem kompot z porzeczek, potem smalec.. I ciągle karze mi zupę gotowac |
|
|
|
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
Część mamusie
Ja Was cały czas podczytuje, wczoraj poodpisywalam na posty 2 razy i mi nie dodało ![]() U mnie nudy, pogoda do niczego, odpoczywam. A dzieciaki mi chorować zaczynają, młoda ciąga nosem i pokasłuje a syn 38,4 gorączki a mieliśmy jutro do mini zoo jechać i nie wiadomo jak to będzie A podobno fajne miejsce bo grille porozstawiane i można sobie kiełbasę zrobić
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Ranyyyyyy, myślałam, że to sprzątanie szybciej zejdzie..
Ale salon mamy już czyściutki, właśnie siedzę w naszym nowym pokoju i oglądam tv, jest cudownie Przez weekend jeszcze skorzystamy z kuchni mojej mamy. Nasza sypialnia też już nabrała kształtów, łóżeczko stoi, ale muszę pościelić nasze łóżko i jutro teściowa umyje okno. Codziennie obiecuję sobie, że tego dnia będę robić mniej, jednak ciężko mi wytrwać w tych postanowieniach. Chyba dopiero w poniedziałek usiądę tutaj sobie sama i odpocznę. ![]() A teraz pytanie.. Mam piękne, kolorowe doniczki, ale one nie mają odpływów - są całe zamknięte. Chciałabym jakieś ładne kwiatki z tym, że kompletnie się na nich nie znam i zdarza mi się też zapomnieć o podlaniu ich. Co polecacie? Kaktusy? ![]() No i czy mogę wstawić do takiej zamkniętej doniczki, bo sama nie wiem?
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że trzecie jabłko ![]() Jakich? Polecam duże Milka w różnych smakach, a tak to się nie znam. Cytat:
))) Kwiaty.. dla mnie czarna magia ![]() Aika czy ta świnka cierpiała przez te ropienie? Czy ją to bolało? Nie mogę przestać o tym myśleć, biedne zwierzę ![]() po opowieściach Soleil sama zastanawiam się, jak to będzie z odwiedzinami po porodzie. Rodziny żadnej tu nie mamy, więc w szpitalu luz, ale żeby mama tz nie chciała od razu po porodzie przyjechać. Moja miała taki pomysł, żeby pomóc, ale jej powiedziałam, że po porodzie chcemy być sami jakiś tydzień i jest ok. Trochę się martwiła czy sobie poradzimy, ale uspokoiłam ją, że przez 10 dni przychodzi położna. Jak będzie z mamą tz nie wiem. Mówiłam jego siostrze o tym, jego mamie tez, mam nadzieję, że uszanują moją prośbę. Właściwie naszą, bo tz też powiedział, że tak woli. No i jak to będzie ze złotymi radami. Mojej mamie od razu mogę powiedzieć, że wydziwia a mame tz nie znam aż tak dobrze. Mam nadzieję, że będzie ok. Pamiętam, jak do siostry przyjechała teściowa po porodzie i z moją mamą zaczęły dawać rady, a siostra pomiędzy jak na kazaniu hihi u mnie na szczęście się obie nie spotkają ![]() Jakiś dziwny humor złapałam dzisiaj, chyba przez pogodę. Pada u nas cały dzień... |
||
|
|
|
#4529 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję humoru Cytat:
Cytat:
to chyba dobrze dla obu stron ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam kwiatki w doniczkach z otworkami i w takich bez otworków i większej różnicy nie widzę Ja mam tendencję do przesuszania ich... U Leosia mam kaktusy i ładnie rosną. Podlewam średnio raz w tygodniu.
|
|
#4530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w ogole to caly dzien nic nie zrobilismy!! - swieto pracy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

aż dziwne.. Ale.cóż z tego jak nie.mogę.:p

oby to była jednorazowa akcja...
jedyne co mi przychodzilo do glowy, to albo podwojny wozek, no ale tak jak pisalam Mala w wozku dlugo nie wysiedzi. Niania polecila mi to:
rosi: Nie chcę zostawiać Leosia, ale wiadomo boję się o Frania... Kurcze do tej pory na prawdę dobrze się czułam, nie miałam twardnień, skurczy, wczoraj też specjalnie fizycznie się nie wysiliłam, więc nie wiem skąd ta nieprzyjemna sytuacja