|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Soleil a oni nie zrozumieja jakbyscie dobitnie powiedzieli ze nie zyczycie sobie odwiedzin.?
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Soreil to trzeba jeszcze raz zadzwonić i powiedzieć, że jak będziecie potrzebowali pomocy to sami o nią poprosicie. Albo skłamać, że teściowa juz wczesniej zapowiedziała że akurat wtedy do was przyjedzie.
Tż wybrał się dziś z synkiem w góry na Święty Krzyż a ja leżę w domku na kanapie. tylko kurcze zaczyna kropić! mam nadzieję, ze się nie rozpada |
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Pewne typy nie zrozumieją, mam taki przykład e rodzinie ze synowa zwala się na głowę teściowej do bloku z dwójka dzieci i siedzi kilka dni
. I nic nie dociera ![]() Mnie właśnie ostatnio przerazila teściowa.. Powiedziała ze jak urodze to oni od razu w auto i wpadają do szpitala.. O.o oczywiście, nie mam nic przeciwko żeby nas odwiedzili, to ich wnuczka, mnie traktują jak córkę.. Ale.. No ludzie, trochę wyrozumiałosci, niech dadzą odetchnąć.. |
|
|
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po pierwszym porodzie, jak tylko urodzilam to juz sie pakowali zeby przyjechac (tacy sa 'kochani') dopiero siostra Tz im wytlumaczyla, ze skoro powiedzialam, ze nie zostana wpuszczeni do szpitala, to naprawde nie zostana wpuszczeni i nie ma sensu zeby jechali 1000km zeby klamke pocalowac!! wszyscy zaakceptowali nasz wybor, tylko im bylo trudno to zrozumiec!! nawet moi rodzice i tesciowa przyjechali dopiero 2 tygodnie po porodzie jak juz cala nasza 3 byla w lepszym stanie i wiedzielismy juz troche jak sobie radzic z NASZYM noworodkiem. A teraz widze znowu to samo sie zaczyna jak rodzila kuzynka Tz to tez wprost powiedziala, ze nie chce zeby oni (zwlaszcza ONA) przyjezdzala odwiedzic ja w szpitalu, to i tak pojechali i ONA poszla do poloznych i do lekarzy zeby sie wszystkiego dowiedziec i wypytac o 'szczegoly' - no bo przeciez jest lekarzem!! mi tez przed pierwszym porodem mowila, ze jako lekarz to moze mi tam troche pomoc i w ogole!! haha tylko, ze zapomniala ze prawie cala moja rodzina i wiekszosc przyjaciol to tez lekarze i ze jesli rzeczywiscie bede potrzebowac 'pomocy' to na pewno nie od niej!! i jak jej o tym powiedzialam, to tez chyba nie dotarlo!! no wkurza mnie ta baba okropnie!! jest strasznie wscibska i o wszystkim chce wiedziec, a potem wszystko rozgada na prawo i lewo!! i wszystko chcialaby kontrolowac...
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Soleil rzeczywiście trudna i w☠☠☠☠**** sytuacja
|
|
#4476 |
|
Rozeznanie
|
Domincia - nie, najlepsze jest to, ze ona mnie tez nie lubi
ona lubi tylko osoby, ktorymi sie latwo manipuluje i ktore tancza tak, jak ona zagra. Ale u niej wszystko jest na pokaz. Tesc mnie lubi i to tez jej sie nie podoba. Z moja prawdziwa tesciowa mam swietny kontakt i o to jest zazdrosna! Z Tz sobie swietnie radzimy (dla niej kasa jest bardzo wazna), wiec to tez jej przeszkadza, bo jestesmy od nich niezalezni! jak kupowalismy w zeszlym roku dom, to byl to dla niej szok i policzek zarazem, bo ona swoj pierwszy dom kupila jak milala ok 40, a my tak szybko! dobrze ze Tz i jego siostry tez jej nie cierpia, przynajmniej nie jestem sama ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- sorki, ze Wam tak na nia marudze, ale musze przyznac, ze pisanie mnie troche uspokaja
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Soleil to w tej sytuacji juz bym sie jej zapytala czy ona naprawde jest taka nierozumna czy tylko udaje i nie rozumie ze nie zyczycie sobie odwiedzin.
Ja tez zapowiedzialam ze w szpitalu moga mnie odwiedzic ale w domu przez 2-3 tyg nie zycze sobie wycieczek dopoki nie dojde do siebie. A jak ktos nie zrozumie i mi sie wprosi to nie chce byc w jego skorze. Moze sie obrazac itp |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Soreil skoro wasze stosunki tak wyglądają to ja bym chyba zadzwoniła do niej i wprost powiedziała, że "nie chce żebyś przyjeżdżała, nie życzę sobie tego"
|
|
|
|
#4479 |
|
Konto usunięte
|
Soleil nie dziwię się, że się wkurzyłaś
Ale pomysł z tym, żeby zaprosić teściową jest dobry a przynajmneij żeby powiedzieć, że przyjedzie
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Solei ja też bym jej nie szczędzila i prosto z mostu powiedziała żeby się goniła i nie przyjeżdżała..
Jeju ale chce mi się seksow! Już któryś dzień
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
ja wiem! szczerze mowiac to ja pierwsza bym zadzwonila i powiedziala ze nie chce jej widziec, bez owijania w bawelne (i jak jednak stwierdza ze przyjezdzaja to na pewno to zrobie), ale to Tz mnie hamuje, bo jesli jej tak wygarne, to tesc tez juz nigdy nie przyjedzie, a to jednak tata Tz i on chce miec z nim kontakt. Jedna siostra Tz juz tak zrobila - powiedziala, ze nie chce jej widziec i od tego czasu nie widziala tez swojego taty!!! Facet jest pod pantoflem i jest to naprawde chora sytuacja!!
tylko dlatego ja toleruje od czasu do czasu u nas...ale w dniu porodu i zaraz po to nie bede sie z nia cackac!!
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż wczoraj kupił szampana dla dzieci to się dzisiaj napijemy
|
|
|
|
|
#4484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laski
![]() witam sie w 34 tc ![]() wariatka ja mam od kilku dni tak że cały dzień mi sie chce a jak już do czegoś dochodzi to jestem zmęczona i padam na pysk moge sie bzykać tylko rano ![]() matko boska jak mi sie nic nie chce ....umylam podłogi i to chyba już wszystko na dziś w sumie sie ciesze że nie mamy żadnych planów na majówke , przynajmniej nie musze nigdzie łazić..... :brzyd al:
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
W tesco jest takie dobre piwo bezalko. w puszce
|
|
|
|
#4489 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Z sokiem malinowym
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze 3 tyg !
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za piwem też nie przepadam ale po takim czasie abstynencji i to że na festiwalu te piwa są naprawdę dobre to ja bym się tego napiła. Chociaż po jednym to bym pewnie pod stołem leżała nawalona
|
|
|
|
#4492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wklejam zdjęcia rożka I muszę ponarzekać na wstępie... O 3 w nocy obudził mnie mega potężny skurcz brzucha... Nie taki jak na @, ale taki jak w łydce czy w stopie. Cały brzuch zdrętwiały i twardy jak kamień... Zmiana pozycji nic nie dała, zaczęły się bóle podobne do @ i normalnie przestraszyłam się, ze kurde poród się zaczyna, bo skurcze trzymały kilka minut i puszczały na kilka minut... Pochodziłam trochę, zażyłam nospę i położyłam się z powrotem- brak poprawy... No to poszłam pod prysznic w razie, gdybym jednak musiała pojechać na ip... Znów się połozyłam- bez zmian... No to wstałam i zaczęłam pakować tobę do szpitala... Poczułam się trochę lepiej, wzięłam jeszcze 2 nospy i się położyłam koło piątej. Zasnęłam, obudziłam się po 7 i cały czas ten brzuch czuję... Na razie ból nie jest tak silny jak w nocy, ale jak się nasili, to zadzwonię do gin zapytać do którego szpitala mam jechać (teoretycznie od dziś moja gin ma zmienić miejsce pracy, więc sama nie wiem, do którego szpitala pojachać, żeby w razie czego mogła monitorować sytuację ). Mam jednak wielką nadieję, ze ból całkiem minie i doczekam spokojnie do czwartkowej wizyty Nie chcę zostawiać Leosia, ale wiadomo boję się o Frania... Kurcze do tej pory na prawdę dobrze się czułam, nie miałam twardnień, skurczy, wczoraj też specjalnie fizycznie się nie wysiliłam, więc nie wiem skąd ta nieprzyjemna sytuacja![]() No to się wywnętrzniłam ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
ja mam taką http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-dzieci-spf-30 Cytat:
u nas zimno i pochmurno dziś... Cytat:
![]() Cytat:
Musiałby być tego nauczony od dawna to ewentulanie może by zadziałało.nie dziwię Ci się. Wkurzają mnie ludzie, którzy myślą tylko o sobie i nawet nie zapytają czy drugiej stronie pasuje to, co sobie wymyślili...
|
|
#4493 |
|
Konto usunięte
|
Irmusia śliczny rożek
Ale te skurcze... Cholera, nie dziwię się, że zaczęłaś się pakować... Oby to tylko jednorazowa akcja |
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo to jakaś odmiana u Ciebie ![]() Cytat:
Ale szczerze to nie rozumiem takich rodziców, którzy urywają kontakt z dzieckiem, bo nowy partner im kazał. Przykre to. Sama mam taką sytuację z ojcem ooo fajny pomysł ja lubię bez, najlepiej prosto z beczki
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
a jak sie teraz czujesz? dalej boli?
ja tez nie rozumiem. ale ojciec mojego Tz to taka troche dupa bez charakteru. sam decyzji nie podejmuje. przykre to troche...
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia mam nadzieje ze to jednorazowa sytuacja
Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-05-01 o 13:45 |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
mehja mój Tz juz tez od dawna nie wychodzi,ale wczoraj mu podarowalam
przecież gdyby się coś działo,to by zaraz wrócił,my mieszkamy w malutkim mieście ![]() Irmusia współczuję takiego bólu oby szybko przeszło i Franio posiedzial jeszcze w brzuszku.Ja się wczoraj przestraszyłam najbardziej tego ze jesteśmy w trakcie tego remontu i śpimy u Tża,a wszystkie moje rzeczy do szpitala i dokumenty są u mnie w domu. Fakt, że do mnie mamy 2 minuty na pieszo,ale jakos sama ta myśl wczoraj sprawiła,ze byłam blisko spanikowania.. I tez mi się chce piwa,o Bozeeeee
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
no właśnie ciągle ćmi... nie chce przejść tak całkiem... Ale teraz brzuch nie jest twardy. Czekam, mam nadzieję, ze całkiem to przejdzie
|
#4500 |
|
Konto usunięte
|
Cos a jak u Ciebie? Trzymasz się? Nogi zaciskasz?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

. I nic nie dociera 

Ale pomysł z tym, żeby zaprosić teściową jest dobry
....umylam podłogi i to chyba już wszystko na dziś

). Mam jednak wielką nadieję, ze ból całkiem minie i doczekam spokojnie do czwartkowej wizyty
Nie chcę zostawiać Leosia, ale wiadomo boję się o Frania... Kurcze do tej pory na prawdę dobrze się czułam, nie miałam twardnień, skurczy, wczoraj też specjalnie fizycznie się nie wysiliłam, więc nie wiem skąd ta nieprzyjemna sytuacja