Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-01, 11:09   #4471
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Soleil a oni nie zrozumieja jakbyscie dobitnie powiedzieli ze nie zyczycie sobie odwiedzin.?
Stary 2015-05-01, 11:16   #4472
mehja
Zakorzenienie

Soreil to trzeba jeszcze raz zadzwonić i powiedzieć, że jak będziecie potrzebowali pomocy to sami o nią poprosicie. Albo skłamać, że teściowa juz wczesniej zapowiedziała że akurat wtedy do was przyjedzie.

Tż wybrał się dziś z synkiem w góry na Święty Krzyż a ja leżę w domku na kanapie. tylko kurcze zaczyna kropić! mam nadzieję, ze się nie rozpada
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 11:18   #4473
k a j a
Zakorzenienie

Pewne typy nie zrozumieją, mam taki przykład e rodzinie ze synowa zwala się na głowę teściowej do bloku z dwójka dzieci i siedzi kilka dni . I nic nie dociera

Mnie właśnie ostatnio przerazila teściowa.. Powiedziała ze jak urodze to oni od razu w auto i wpadają do szpitala.. O.o oczywiście, nie mam nic przeciwko żeby nas odwiedzili, to ich wnuczka, mnie traktują jak córkę.. Ale.. No ludzie, trochę wyrozumiałosci, niech dadzą odetchnąć..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 11:26   #4474
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Soleil a oni nie zrozumieja jakbyscie dobitnie powiedzieli ze nie zyczycie sobie odwiedzin.?
no wlasnie nie rozumieja
po pierwszym porodzie, jak tylko urodzilam to juz sie pakowali zeby przyjechac (tacy sa 'kochani') dopiero siostra Tz im wytlumaczyla, ze skoro powiedzialam, ze nie zostana wpuszczeni do szpitala, to naprawde nie zostana wpuszczeni i nie ma sensu zeby jechali 1000km zeby klamke pocalowac!! wszyscy zaakceptowali nasz wybor, tylko im bylo trudno to zrozumiec!! nawet moi rodzice i tesciowa przyjechali dopiero 2 tygodnie po porodzie jak juz cala nasza 3 byla w lepszym stanie i wiedzielismy juz troche jak sobie radzic z NASZYM noworodkiem. A teraz widze znowu to samo sie zaczyna
jak rodzila kuzynka Tz to tez wprost powiedziala, ze nie chce zeby oni (zwlaszcza ONA) przyjezdzala odwiedzic ja w szpitalu, to i tak pojechali i ONA poszla do poloznych i do lekarzy zeby sie wszystkiego dowiedziec i wypytac o 'szczegoly' - no bo przeciez jest lekarzem!!
mi tez przed pierwszym porodem mowila, ze jako lekarz to moze mi tam troche pomoc i w ogole!! haha tylko, ze zapomniala ze prawie cala moja rodzina i wiekszosc przyjaciol to tez lekarze i ze jesli rzeczywiscie bede potrzebowac 'pomocy' to na pewno nie od niej!! i jak jej o tym powiedzialam, to tez chyba nie dotarlo!! no wkurza mnie ta baba okropnie!!
jest strasznie wscibska i o wszystkim chce wiedziec, a potem wszystko rozgada na prawo i lewo!! i wszystko chcialaby kontrolowac...
Stary 2015-05-01, 11:29   #4475
Domincia_1987
Zadomowienie

Soleil rzeczywiście trudna i w☠☠☠☠**** sytuacja powinni zrozumieć, że przy takiej końcówce potrzebujesz spokoju, szczególnie, że z tego co piszesz to nie macie żadnych super więzi ze sobą. Oni chyba zle pojmują co oznacza pomoc w takiej sytuacji - a przyszywana teściowa myśli, że macie taki super kontakt??

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 11:39   #4476
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Domincia - nie, najlepsze jest to, ze ona mnie tez nie lubi
ona lubi tylko osoby, ktorymi sie latwo manipuluje i ktore tancza tak, jak ona zagra. Ale u niej wszystko jest na pokaz.
Tesc mnie lubi i to tez jej sie nie podoba.
Z moja prawdziwa tesciowa mam swietny kontakt i o to jest zazdrosna!
Z Tz sobie swietnie radzimy (dla niej kasa jest bardzo wazna), wiec to tez jej przeszkadza, bo jestesmy od nich niezalezni! jak kupowalismy w zeszlym roku dom, to byl to dla niej szok i policzek zarazem, bo ona swoj pierwszy dom kupila jak milala ok 40, a my tak szybko! i nam 'doradzala', ze powinnismy to jeszcze przemyslec, bo bedzie ciezko nam te raty splacac ehhhh...no w ogole komedia z ta baba!!
dobrze ze Tz i jego siostry tez jej nie cierpia, przynajmniej nie jestem sama

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

sorki, ze Wam tak na nia marudze, ale musze przyznac, ze pisanie mnie troche uspokaja
Stary 2015-05-01, 11:49   #4477
Cos_
Zakorzenienie

Soleil to w tej sytuacji juz bym sie jej zapytala czy ona naprawde jest taka nierozumna czy tylko udaje i nie rozumie ze nie zyczycie sobie odwiedzin.
Ja tez zapowiedzialam ze w szpitalu moga mnie odwiedzic ale w domu przez 2-3 tyg nie zycze sobie wycieczek dopoki nie dojde do siebie. A jak ktos nie zrozumie i mi sie wprosi to nie chce byc w jego skorze. Moze sie obrazac itp
Stary 2015-05-01, 11:53   #4478
mehja
Zakorzenienie

Soreil skoro wasze stosunki tak wyglądają to ja bym chyba zadzwoniła do niej i wprost powiedziała, że "nie chce żebyś przyjeżdżała, nie życzę sobie tego"
Stary 2015-05-01, 12:00   #4479
201710041131
Konto usunięte

Soleil nie dziwię się, że się wkurzyłaś Ale pomysł z tym, żeby zaprosić teściową jest dobry a przynajmneij żeby powiedzieć, że przyjedzie
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 12:00   #4480
k a j a
Zakorzenienie

Solei ja też bym jej nie szczędzila i prosto z mostu powiedziała żeby się goniła i nie przyjeżdżała..

Jeju ale chce mi się seksow! Już któryś dzień

Lena
Stary 2015-05-01, 12:31   #4481
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Solei ja też bym jej nie szczędzila i prosto z mostu powiedziała żeby się goniła i nie przyjeżdżała..

A mi piwa i wina, zwłaszcza że zaczął się festiwal dobrego piwa u nas
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 12:32   #4482
Soleil_Rouge
Rozeznanie

ja wiem! szczerze mowiac to ja pierwsza bym zadzwonila i powiedziala ze nie chce jej widziec, bez owijania w bawelne (i jak jednak stwierdza ze przyjezdzaja to na pewno to zrobie), ale to Tz mnie hamuje, bo jesli jej tak wygarne, to tesc tez juz nigdy nie przyjedzie, a to jednak tata Tz i on chce miec z nim kontakt. Jedna siostra Tz juz tak zrobila - powiedziala, ze nie chce jej widziec i od tego czasu nie widziala tez swojego taty!!! Facet jest pod pantoflem i jest to naprawde chora sytuacja!! tylko dlatego ja toleruje od czasu do czasu u nas...ale w dniu porodu i zaraz po to nie bede sie z nia cackac!!
Stary 2015-05-01, 12:34   #4483
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
a mi i wina i seksów
tż wczoraj kupił szampana dla dzieci to się dzisiaj napijemy
Stary 2015-05-01, 12:35   #4484
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
piwa to nie lubie, ale wino ehhh jeszcze troche
Stary 2015-05-01, 12:36   #4485
industria
Zakorzenienie

cześć laski
witam sie w 34 tc

Cytat:
wariatka

ja mam od kilku dni tak że cały dzień mi sie chce a jak już do czegoś dochodzi to jestem zmęczona i padam na pysk
moge sie bzykać tylko rano

matko boska jak mi sie nic nie chce ....umylam podłogi i to chyba już wszystko na dziś
w sumie sie ciesze że nie mamy żadnych planów na majówke , przynajmniej nie musze nigdzie łazić.....:brzyd al:
Stary 2015-05-01, 12:45   #4486
k a j a
Zakorzenienie

Oo piwo i bzykanko !! To jest to czego potrzeba mi na majowke

Lena
Stary 2015-05-01, 12:48   #4487
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Oo piwo i bzykanko !! To jest to czego potrzeba mi na majowke
Jak za piwem nie przepadam tak bym się napiła takiego zimniutkiego
Stary 2015-05-01, 12:52   #4488
mehja
Zakorzenienie

W tesco jest takie dobre piwo bezalko. w puszce bo lech free smakował jak woda
Stary 2015-05-01, 12:52   #4489
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Ja już dzisiaj po

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-01, 13:02   #4490
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Jak za piwem nie przepadam tak bym się napiła takiego zimniutkiego
Z sokiem malinowym

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
W tesco jest takie dobre piwo bezalko. w puszce bo lech free smakował jak woda
Jakie, jakie?

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja już dzisiaj po

Ja jeszcze 3 tyg !

Lena
Stary 2015-05-01, 13:09   #4491
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
piwa to nie lubie, ale wino ehhh jeszcze troche
Ja za piwem też nie przepadam ale po takim czasie abstynencji i to że na festiwalu te piwa są naprawdę dobre to ja bym się tego napiła. Chociaż po jednym to bym pewnie pod stołem leżała nawalona
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:29   #4492
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Wklejam zdjęcia rożka

I muszę ponarzekać na wstępie...
O 3 w nocy obudził mnie mega potężny skurcz brzucha... Nie taki jak na @, ale taki jak w łydce czy w stopie. Cały brzuch zdrętwiały i twardy jak kamień... Zmiana pozycji nic nie dała, zaczęły się bóle podobne do @ i normalnie przestraszyłam się, ze kurde poród się zaczyna, bo skurcze trzymały kilka minut i puszczały na kilka minut... Pochodziłam trochę, zażyłam nospę i położyłam się z powrotem- brak poprawy... No to poszłam pod prysznic w razie, gdybym jednak musiała pojechać na ip... Znów się połozyłam- bez zmian... No to wstałam i zaczęłam pakować tobę do szpitala... Poczułam się trochę lepiej, wzięłam jeszcze 2 nospy i się położyłam koło piątej. Zasnęłam, obudziłam się po 7 i cały czas ten brzuch czuję... Na razie ból nie jest tak silny jak w nocy, ale jak się nasili, to zadzwonię do gin zapytać do którego szpitala mam jechać (teoretycznie od dziś moja gin ma zmienić miejsce pracy, więc sama nie wiem, do którego szpitala pojachać, żeby w razie czego mogła monitorować sytuację). Mam jednak wielką nadieję, ze ból całkiem minie i doczekam spokojnie do czwartkowej wizyty Nie chcę zostawiać Leosia, ale wiadomo boję się o Frania... Kurcze do tej pory na prawdę dobrze się czułam, nie miałam twardnień, skurczy, wczoraj też specjalnie fizycznie się nie wysiliłam, więc nie wiem skąd ta nieprzyjemna sytuacja
No to się wywnętrzniłam

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas ani bujaczek, ani mata, tym bardziej wózek czy łóżeczko. ja większość dnia sama, syn do przedszkola dopiero za rok pójdzie. póki co średnio widzę opcję samotnego wieczoru z dwójką: kąpieli, karmienia, usypiania, a tż średnio pół m-ca pracuje do 22. mam nadzieję, że syn trochę "wydorośleje" jak pojawi się rodzeństwo. póki co potrzebuje towarzystwa w usypianiu, głaskania, tulenia, nie mówiąc już o pomocy w wykonywaniu większości zwyczajnych czynności. zawsze słyszałam, że 2 lata to dobra różnica wieku, a teraz zaczynam mieć wątpliwości czy to nie za mało (żeby ogarnąć i zająć się dwójką jakby nie było małych jeszcze dzieci).
współczuję Ci I wierzę, że córeczka będzie przeciwieństwem swojego braciszka. A co do różnicy wieku to ja na prawdę szczerze podziwiam pary, a zwłaszcza kobiety, które się szybko decydują na kolejne dziecko. Mój idzie do przedszkola we wrześniu, a ja jęczę, ze szkoda, ze już nie chodzi, bo nie wiem, jak będzie wygladało lato z dwójką 24h na dobę, a co dopiero perspektywa dłuzszego zajmowania się dwójką dzieci...

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Która to dokładnie ta Ziajka?

ja mam taką

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-dzieci-spf-30

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Monika u nas tez notoryczne uciekanie na spacerach. Kupiłam boczną dostawke siedząca do wozka bo póki co nie ma szans na dłuższe wyprawy. Mój szogun też non stop w ruchu. Jedno dobre ze zasypia sam, odłożony do lozeczka ze smokiem i ulubionym kocykiem. Tyle ze to też może się zmienić bo od poniedziałku mam ambitny plan odstawic smoka.

Wy tu o imprezach a ja dziś mam wesele siostry. Spalam 5 godzin bo wczoraj bilismy butelki na szczęście i trochę nam czasu zeszło. Mam ambitny plan wytrzymać do konca (orkiestra gra do 4). Aż sama jestem ciekawa czy podolam w 37 tc
udanej zabawy!

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dzien dobry, u mnie piękna pogoda

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
u nas zimno i pochmurno dziś...

Cytat:
Ale pospalismy !
Blanka ma fazę tata i spali na kanapie, a oni oboje śpią i śpią
ale fajnie!

Cytat:
moja sie nawet nie buntowala. zaakceptowala dosc latwo. kupilam jej ten plecaczek - takiego slonika z traba i ta traba lezy na jej ramieniu, to czesto lapala za nia i maszerowala trzymajac trabe slonia
no to super! Mój by się zakrzyczał na śmierć, gdybym spróbowała go tak "uwięzić" Musiałby być tego nauczony od dawna to ewentulanie może by zadziałało.

Cytat:
Ale sie wkurzylam!!
!
nie dziwię Ci się. Wkurzają mnie ludzie, którzy myślą tylko o sobie i nawet nie zapytają czy drugiej stronie pasuje to, co sobie wymyślili...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:29   #4493
201710041131
Konto usunięte

Irmusia śliczny rożek

Ale te skurcze... Cholera, nie dziwię się, że zaczęłaś się pakować... Oby to tylko jednorazowa akcja
Stary 2015-05-01, 13:38   #4494
k a j a
Zakorzenienie

Irmusia śliczny ten rożek aż.żałuję ze już mam :p

Ale akcji współczuję! Oby to było jednorazowe

Lena
Stary 2015-05-01, 13:39   #4495
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie właśnie ostatnio przerazila teściowa.. Powiedziała ze jak urodze to oni od razu w auto i wpadają do szpitala.. O.o oczywiście, nie mam nic przeciwko żeby nas odwiedzili, to ich wnuczka, mnie traktują jak córkę.. Ale.. No ludzie, trochę wyrozumiałosci, niech dadzą odetchnąć..
zaproponuj jej, żeby była przy porodzie

Cytat:

ooo to jakaś odmiana u Ciebie

Cytat:
ja wiem! szczerze mowiac to ja pierwsza bym zadzwonila i powiedziala ze nie chce jej widziec, bez owijania w bawelne (i jak jednak stwierdza ze przyjezdzaja to na pewno to zrobie), ale to Tz mnie hamuje, bo jesli jej tak wygarne, to tesc tez juz nigdy nie przyjedzie, a to jednak tata Tz i on chce miec z nim kontakt. Jedna siostra Tz juz tak zrobila - powiedziala, ze nie chce jej widziec i od tego czasu nie widziala tez swojego taty!!! Facet jest pod pantoflem i jest to naprawde chora sytuacja!! tylko dlatego ja toleruje od czasu do czasu u nas...ale w dniu porodu i zaraz po to nie bede sie z nia cackac!!
kurcze, ciężka sytuacja...
Ale szczerze to nie rozumiem takich rodziców, którzy urywają kontakt z dzieckiem, bo nowy partner im kazał. Przykre to. Sama mam taką sytuację z ojcem

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
tż wczoraj kupił szampana dla dzieci to się dzisiaj napijemy
ooo fajny pomysł

Cytat:
Z sokiem malinowym
ja lubię bez, najlepiej prosto z beczki Wino zresztą też lubię. Dobrze, ze za wódką nie przepadam, bo trzebaby zacząć się martwić tym moim zamiłowaniem do alko
Stary 2015-05-01, 13:43   #4496
Soleil_Rouge
Rozeznanie

a jak sie teraz czujesz? dalej boli?

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
kurcze, ciężka sytuacja...
Ale szczerze to nie rozumiem takich rodziców, którzy urywają kontakt z dzieckiem, bo nowy partner im kazał. Przykre to. Sama mam taką sytuację z ojcem:
ja tez nie rozumiem. ale ojciec mojego Tz to taka troche dupa bez charakteru. sam decyzji nie podejmuje. przykre to troche...
Stary 2015-05-01, 13:44   #4497
Cos_
Zakorzenienie

Irmusia mam nadzieje ze to jednorazowa sytuacja

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-05-01 o 13:45
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:48   #4498
kejtiCe
Zakorzenienie

mehja mój Tz juz tez od dawna nie wychodzi,ale wczoraj mu podarowalam przecież gdyby się coś działo,to by zaraz wrócił,my mieszkamy w malutkim mieście

Irmusia współczuję takiego bólu oby szybko przeszło i Franio posiedzial jeszcze w brzuszku.

Ja się wczoraj przestraszyłam najbardziej tego ze jesteśmy w trakcie tego remontu i śpimy u Tża,a wszystkie moje rzeczy do szpitala i dokumenty są u mnie w domu. Fakt, że do mnie mamy 2 minuty na pieszo,ale jakos sama ta myśl wczoraj sprawiła,ze byłam blisko spanikowania..

I tez mi się chce piwa,o Bozeeeee
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:49   #4499
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Cytat:
a jak sie teraz czujesz? dalej boli?
.
no właśnie ciągle ćmi... nie chce przejść tak całkiem... Ale teraz brzuch nie jest twardy. Czekam, mam nadzieję, ze całkiem to przejdzie
Stary 2015-05-01, 13:51   #4500
201710041131
Konto usunięte

Cos a jak u Ciebie? Trzymasz się? Nogi zaciskasz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości