|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
też biorę witaminy, ale to przez te moje mdłości no i odrzuca mnie od ryb. Cytat:
|
||
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wizyt
![]() Jejku, ja dzisiaj mam ciut wyzsze cisnienie, ale w normie, jednak juz sie przestraszyłam i zdenerwowałam
|
#4503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
owieczkaa - widzę, że 303 to nasz ulubiony kolor Blondynka17 - ja też mam Bierdę na przeciwko i widzę tych ludzi, a ile samochodów podjeżdża, najlepsze jest to jak podjadą pod Biedrę - zamknięta, to jadą w kierunku Tesco, które też już zamknięte ![]() olkka16 - ja też planuję prać tak jak do tej pory, a jakby co to będę szukać innych proszków czy płynów
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
Już kończymy zaraz VI część!
Kto założy nową?
|
|
#4505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Spokojnie jeszcze 500 postów
|
|
#4506 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Moja jakoś mało kopie.
Cytat:
Wydaje mi się, że 68 będzie dobre. (Mam nadzieję, bo takie kupilam ciuszki na święta) Cytat:
Za 2 dni zaczynam 30tc. I od prawie początku 29tc słabo czuje. TŻ próbował wyczuć gdzie ona siedzi, ale cały czas uciekała w inne miejsce. Cytat:
Ja teraz bede miała co 3 tygodnie. Nie wiem jak długo. Później co 2 tygodnie, a później co tydzień. Cytat:
Przewidzialam, że będzie mi potrzebny ciśnieniomierz i sobie kupiłam na początku ciazy. Jak się źle czuje to sobie mierze... Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i juz mam ponad 8 na + i najwieksze tycie przede mna.Hehe wmawiam sobie ze polowa to w cycki i poslady poszlo 😉
Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-22 o 16:14 |
|
|
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ nie ma nas wszystkich w naszym KLUBIE to postanowiłam założyć grupę zamkniętą na FB pod tytułem : Mamusie wrześniowe 2015.
Męczę się ze zdjęciem profilowym,więc jak zobaczycie te tymczasowe to prosze o wyrozumiałość-muszę je dopasować
|
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
przyda się nam kontakt w takiej grupie w okresie wykluwania i po nim
albo żeby się komunikować w ostatniej chwili jadąc na porodówkę bądź wijąc się z bólu (numery można podawać na klubie i każda niech sobie zapisze w razie potrzeby).
|
|
|
|
#4511 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dziwne pytanie...
Dziewczyny, czy Wasze obecne/przyszłe tesciowe/tesciowie pytają się czujecie i jak z dzieckiem. Takie głupie pytania. Bo jakoś mi smutno, ale nie chce swojemu TŻ robić jakiś wyrzutów. TŻ rodzice nic się nie pytają o dziecko, o mnie. Czuje się jakby mnie nie było. Wiem, że dużo kilometrów nas dzieli, ale TŻ dzwoni do domu co tydzień. Ostatnio się jego pytalam czy pytali się o dziecko. Odkąd się dowiedzieli, że ja w ciąży jestem to rozmawiają tak jakbym nie istniała... |
|
|
|
#4512 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te plus 8 nie całe to miałam do zeszłego tygodnia. Boje się wejść na wagę Cytat:
podaj linka jakby co Kochana.
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo oczarowana jak skonczysz to podaj linka
|
#4515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i eeee,yyyyyyy...chyba każda z Was musi się teraz zalogować jak na swój profil i dalej nie wiem czy już będzie w grupie czy trzeba wysłać zaproszenie a ja jako administrator (jak to poważnie brzmi ) chyba będę musiała zatwierdzić,co nie?) Tylko kurka mać znam was z nicków a jak jakaś gimbaza nam sie pod którąś podszyje?
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-06-22 o 16:25 |
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wszyscy mówią żebym poczekała i kupila jak okaże się potrzebny. Cytat:
a skąd będzie wiadomo kto jest kto? ![]() Kurcze dziewczyny stresujecie mnie z tymi torbami. Ja nam tylko 2 koszule i nic więcej i wydaje mi się ze mam masę czasu a wy się niektóre juz pakujecie. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4517 |
|
Zadomowienie
|
Wymyśliłam dla naszego bezpieczeństwa w sieci- zainteresowane które chcą dołączyć do grupy zamkniętej na FB i dostać tym samym linka prosze o kontakt na prv.
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Zadomowienie
|
Oczarowana jesten za daj linka to się tez dolacze.
Ja bede miala od szwagierki, jakby byl bardzo potrzebny. Ona go tylko 2 razy użyła. Cytat:
sol jest do oczek i do noska jak jest bardzo sucho w domu to można po kropelce do kazdej dziurki i dxiecko dac ba brzuszek na chwile. Nawilża i wyplukuje bakterie i zanieczyszczenia. pisze sie na nowa czesc. Tylko nuech ktos założy. Cytat:
|
|
#4519 | |
|
Zadomowienie
|
Moja tez ale to pewnie dlatego ze mieszka blisko a rodzice daleko
ja w ogole to mam zlata tesciowa, nieba by mi uchylila normalnie ;-) mam nadzieje ze po porodzie sie nie zmieni w wtracajaca sie jedze ;-)---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Wtajemniczenie
|
Kissmisiaa
Wiem wiem, ciekawe ile części do porodu nastukamy ![]() owieczkaa Ja nie mam zupełnie nic jeżeli Cię to pocieszy , a nie przepraszam mam dwa body i to rozmiar 62 xD. Czekam na ubranka od siostry ciotecznej i kilka innych rzeczy . Kosmetyczne zakupy na końcu zrobię.truskafffka91 Wiesz coraz mniej miejsca ma dziecko może dlatego lub ma po prostu takie dni. Moje miało takie 2, że cały czas kopało aż mnie brzuch bolał a potem już było normalnie. Jakie masz z nimi relacje? TZN z teściami. Ja swoją widzę codziennie to nie pyta - widzi. Ale mnie na przykład wku.r.wi.a jak ktoś z rodziny pyta teściową albo babcię: a jaka płeć? Ostatnio przyjechała na chwile ciotka (żona brata babci mojego tż) i teksty: "Tak chodzisz i chodzisz kiedy rodzisz?", "A ile już dziecko waży? Bo naszej X to mówili ile"- a ch ją to obchodzi!? W rodzinie nikomu nie powiedzieliśmy jaka płeć i nie mam zamiaru mówić. Wie tylko moje rodzeństwo. Wkurzają mnie takie pytania może jeszcze niech zapyta o długość ręki albo nogi. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- oczarowana Ja mam bianeczkę w znajomych na fb i od razu znalazłam grupę xD
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
oczarowana jesli chodzi o zmywarke to patrzcie tez czy ma wymiennik ciepla, i suszenie kurcze nie pamietam jak dokladnie sie to zwalo ale po otwarciu nie bucha ci para tylko jest juz suche wszystko. Podobno duza oszczednosc z tym wymiennikiem, ja przynajmniej nie place duzo wyższych rachunkwo odkad jej uzywam.
|
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
zainteresowane które chcą dołączyć do grupy zamkniętej na FB i dostać tym samym linka prosze o kontakt na prv.
piszcie mi na prv ponieważ nie jestem cały czas przy kompie a jak na dłużej mnie nie ma to jestem wylogowana i nie czytam na bieżąco tego co piszecie na wątku. a jak napiszecie na prv to spokojnie-dam linka każdej z Was ![]() blondi- inni twoi znajomi nie będą widzieć tego co piszesz- ale nie wiem jak to jest czy zobaczą również to,że zapisałąs się do takiej grupy. może jak ktos wie niechaj się wypowie
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-06-22 o 16:44 |
|
|
|
#4524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja interesowała się względnie do momentu, kiedy nie znała płci. Jak się dowiedziała,że będziemy mieli Syna jej zainteresowanie właściwie zniknęło. Dokonałam już analizy i wywnioskowałam,że mając dwóch synów zawsze chciała córkę i swoje frustracje, tak jak przelewa na drugiego syna, tak teraz zaczyna na wnuka. Jak się zobaczymy-a nie następuje to często zapyta czasem jak wyniki badań czy wszystko ok,ale zupełnie nie zwraca już np. uwagi na rosnący brzuch. Myślę,że lepiej tak niż nadmierna uwaga. Zwłaszcza,że mamy w niektórych kwestiach mocno rozbieżne opinie na temat wychowywania czy zajmowania się Dzieckiem,domem. |
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwidoczniej Chociaż mój mąż to już się złości że wszystko szare chcę Cytat:
A nie masz takiego kontaktu z rodzicami TŻ żeby sama porozmawiać? Może zapytaj teściową o radę w jakiejś sprawie (cokolwiek to może być) i sama wybadasz grunt? Możliwe że nie chcą się wcinać i dlatego taki dystans zachowują. Bo nie sądzę że są całkiem obojętni. A teściowie mają już wnuki? |
||
|
|
|
#4527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niz srednia to raczej na pewno, skoro tu wiekszosc rodzi sie w granicach 2,5-2,8kg. Moj lekarz zaklada 3,2; fajnie byloby jakby trafil ;-) a malenstwo nie chcialo isc w slady siostry z waga. Chociaz moja starsza mimo duzej wagi urodzeniowej byla i jest drobnica a 68 to na roczek jeszcze nosila ;-) |
|
|
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ nic im nie mówi o ciąży, bo się nie pytają. I on też to zauważył. I mówi, że jest mu przykro... |
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

Kto założy nową?

(numery można podawać na klubie i każda niech sobie zapisze w razie potrzeby).

, przyznaję się nie pamiętam czy tym drugim był nosek, bo mnie wcześniej zdenerwowała odnośnie kp, a jak jestem zdenerwowana to mam problemy z koncentracją i u nas twierdzą, że kolki są wynikiem diety mamy 

Ale ten czas zasuwa. A lipiec pewnie zleci migiem, zawsze mi te ciepłe miesiące tak uciekają. Ani się obejrzymy będzie wrzesień