Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-22, 14:40   #4501
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Ja biorę witaminy cały czas. Tak kazał lekarz, ale jak by nie to to i tak cały czas biorę codziennie mnóstwo leków. A podobno w ciazy nie wola. Ze wszystkim zbiera sie 14 tabletek Plus 6 roKurczowych, ale tte zdecydowałam brać jak boli wiec tak 3 do 4

też biorę witaminy, ale to przez te moje mdłości no i odrzuca mnie od ryb.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Hehe ja mam do biedry rzut beretem pod samym domem. Czesto w swieta jak jest zamknieta smiejemy sie w oknie z ludzi którzy ida na pale do sklepu i wala glowa w drzwi
wogole to nie mogę narzekac mam wszędzie blisko ;-) uroki malych miast. Biedra i Tesco pod samym nosem a i ta zawsze problem kto ma isc na zakupy
ja mieszkam w dużym mieście, ale akurat teraz tu gdzie zamieszkaliśmy wszędzie mamy blisko, do biedry, do lidla, rossmana, do centrum
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 14:43   #4502
mysza007
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wizyt

Jejku, ja dzisiaj mam ciut wyzsze cisnienie, ale w normie, jednak juz sie przestraszyłam i zdenerwowałam

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 14:47   #4503
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wierutne bzdury, co ma kapusta do krwi i pokarmu. Dziecko ma niedojarzaly uklad pomarmowy i stad zdarzaja sie kolki. Dzieci pijace mm tez je maja. I kolki to te chyba stan ducha, bo tu az tak sie o tym nie slyszy. Odnosnie diety, to ja nie zapomne mojej kolacji w dwie godziny po porodzie: schabowy na glebokim tluszczu w towarzystwie kalafiora, kapusty, fasoli, do tego jeszcze byly truskawki i kawalek czekolady. I jakos zadnemu dziecku na oddziale posilki nie szkodzily. Hafija sporo pisze o "diecie mamy karmiacej", polecam poczytac, bo to jakis chory twor, ktory moze mamy wpedzic w depresje, obwinianie siebie a jedzac nic tez nie ma co sie spodziewac sukcesow z kp.
no właśnie dlatego się zdenerwowałam, bo zaczęła wmawiać, że dieta ma wpływ, a wiem, że dzieci na mm też mają kolki, ale to już pomijała a zaczęło się od picia herbatek laktacyjnych

owieczkaa - widzę, że 303 to nasz ulubiony kolor

Blondynka17 - ja też mam Bierdę na przeciwko i widzę tych ludzi, a ile samochodów podjeżdża, najlepsze jest to jak podjadą pod Biedrę - zamknięta, to jadą w kierunku Tesco, które też już zamknięte , ale plus Biedry taki, że jak coś zabraknie to jest gdzie iść dokupić

olkka16 - ja też planuję prać tak jak do tej pory, a jakby co to będę szukać innych proszków czy płynów
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 14:54   #4504
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Już kończymy zaraz VI część! Kto założy nową?
Stary 2015-06-22, 14:59   #4505
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja nie Od 1,5 roku robię zakupy internetowe w Tesco i od tego czasu na zwykłych byłam zaledwie kilka razy.

oczarowana jak będziesz kupować zmywarkę to koniecznie weź taką z szufladą na sztućce u góry, a nie z koszem. Bardzo duża oszczędność miejsca. Jak kupowałam trzy lata temu to mało która tak miała, teraz widziałam, że już większość ma.

Ja właśnie obiad zjadłam - kaszę, buraczki i kurczaka duszonego z pieczarkami. Jestem potwornie objedzona...
My kupowaliśmy właśnie z 3 szuflada na sztućce. Mamy z Whirpoola
Cytat:
Hehe wczoraj bylam na imprezie u tesciowej ta postawila tyle na stole ze az sie uginal a ja oczywiscie nie umialam sie oprzec by nie zjesc wszystkiego po "troche" czyt. napchac sie potem umieralam na kanapie.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Hmm my robilismy meble pod zabudowe a zmywarke dokupilismy po roku dopiero i nie mielismy zadnego problemu z wyborem by weszla we wneke. Wazne by rozmiar wneki zrobic nie na styka.
Blondi ty się nie śmiej bo ja na początku ciąży tak nie zarłam jak teraz. Na prawdę musze się ograniczyć.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Spokojnie jeszcze 500 postów
Stary 2015-06-22, 14:59   #4506
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
truskafffka91
Moje kopie jak szalone...
Moja jakoś mało kopie.

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Wiecie co tak sie zastanawiam czy a Boże Narodzenie będziemy juz ubierać w rozmiar 68?

Kupujecie te poduszki widzę, ale ja chyba nie bo odkąd mam te bóle z prawej strony tośpię na plecach czego nigdy nie robiłam. Tak zasypiam i tak sie budzę.

Wydaje mi się, że 68 będzie dobre. (Mam nadzieję, bo takie kupilam ciuszki na święta)

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Ciuszki sliczne
Dziewczyny, czy wasze dzidzi ostatnimi czasy też się mniej kreci? Chodzi mi o to, ze kopniaki, przelewanie itd. jest, ale mniej i nie z taką siłą. Dodam, ze to moj 30 tc i mam nadzieje, ze to z powodu braku miejsca w brzuszku.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Nie zdażylam doczytać ja czuje mniej tak od około 4-5 dni. A ty? Który to tc?

Za 2 dni zaczynam 30tc. I od prawie początku 29tc słabo czuje. TŻ próbował wyczuć gdzie ona siedzi, ale cały czas uciekała w inne miejsce.

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Rany kobietki Wy juz popakowane
Ja jutro zaczynam 27 tydzień czyli 7 miesiąc 7 lipca mam wizytę i stwierdziłam ze po tej wizycie zrobie juz wyprawke higieniczną, zaczne prac i prasowac ubranka i takie tam

A mam pytanko do kobietek, które jesteście juz w 30 tygodniu i dalej - macie juz częstrze wizyty u swoich ginów?

Ja teraz bede miała co 3 tygodnie. Nie wiem jak długo. Później co 2 tygodnie, a później co tydzień.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
A ja chyba musze pozyczyc do mamy albo teściowej ciśnieniomierz... czasami czuje jak robi mi się gorąco a teraz od godziny jest mi wlasnie gorąco, czuje jak lekko sie trzese i serce slyszę az w uszach... przsedziwne uczucie...

Przewidzialam, że będzie mi potrzebny ciśnieniomierz i sobie kupiłam na początku ciazy. Jak się źle czuje to sobie mierze...

Cytat:
Odkad lezy posladkowo to czuje, ale zupelnie inaczej niz dotychczac i stad moze byc zludzenie, ze rzadziej czy slabiej
Pośladkowy, czyli, że jak do porodu? Czy glowkowo jest do porodu?

Cytat:
Oczy przemywalam normalnie woda a do nosa nic nigdy nie aplikowalam. Jesli juz bylaby potrzeba, to w obu przypadkach, np przy katarze, wkraplalam swoje mleko.
Wierutne bzdury, co ma kapusta do krwi i pokarmu. Dziecko ma niedojarzaly uklad pomarmowy i stad zdarzaja sie kolki. Dzieci pijace mm tez je maja. I kolki to te chyba stan ducha, bo tu az tak sie o tym nie slyszy. Odnosnie diety, to ja nie zapomne mojej kolacji w dwie godziny po porodzie: schabowy na glebokim tluszczu w towarzystwie kalafiora, kapusty, fasoli, do tego jeszcze byly truskawki i kawalek czekolady. I jakos zadnemu dziecku na oddziale posilki nie szkodzily. Hafija sporo pisze o "diecie mamy karmiacej", polecam poczytac, bo to jakis chory twor, ktory moze mamy wpedzic w depresje, obwinianie siebie a jedzac nic tez nie ma co sie spodziewac sukcesow z kp.
Ja może nie tyle będę miała dietę na KP co patrzyła co jem. Może zabrzmi to egoistyczne, ale chce jak najszybciej zgubić zbędne kilogramy, bo czuje się źle i jak słoń.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:06   #4507
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
My kupowaliśmy właśnie z 3 szuflada na sztućce. Mamy z Whirpoola

Blondi ty się nie śmiej bo ja na początku ciąży tak nie zarłam jak teraz. Na prawdę musze się ograniczyć.

Spokojnie jeszcze 500 postów
Uwierz ze mam to samo tz tylko sie smieje ze caly czas geba miele ;-) a waga nie ma litosci co tydzien mam 1kg wiecej i juz mam ponad 8 na + i najwieksze tycie przede mna.
Hehe wmawiam sobie ze polowa to w cycki i poslady poszlo 😉

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-22 o 15:14
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 15:07   #4508
oczarowana
Zadomowienie

Ponieważ nie ma nas wszystkich w naszym KLUBIE to postanowiłam założyć grupę zamkniętą na FB pod tytułem : Mamusie wrześniowe 2015.
Męczę się ze zdjęciem profilowym,więc jak zobaczycie te tymczasowe to prosze o wyrozumiałość-muszę je dopasować
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:07   #4509
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Ponieważ nie ma nas wszystkich w naszym KLUBIE to postanowiłam założyć grupę zamkniętą na FB pod tytułem : Mamusie wrześniowe 2015.
Męczę się ze zdjęciem profilowym,więc jak zobaczycie te tymczasowe to prosze o wyrozumiałość-muszę je dopasować
Dobry pomysł
Stary 2015-06-22, 15:14   #4510
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Dobry pomysł
przyda się nam kontakt w takiej grupie w okresie wykluwania i po nim albo żeby się komunikować w ostatniej chwili jadąc na porodówkę bądź wijąc się z bólu W sumie łatwiej będzie na grupie coś nabazgrolić niż logować sie na wizaż,choć pozostanie też kontakt telefoniczny jak wymyśliła Tusia (numery można podawać na klubie i każda niech sobie zapisze w razie potrzeby).
Stary 2015-06-22, 15:16   #4511
truskafffka91
Wtajemniczenie

Mam dziwne pytanie...

Dziewczyny, czy Wasze obecne/przyszłe tesciowe/tesciowie pytają się czujecie i jak z dzieckiem. Takie głupie pytania.

Bo jakoś mi smutno, ale nie chce swojemu TŻ robić jakiś wyrzutów. TŻ rodzice nic się nie pytają o dziecko, o mnie. Czuje się jakby mnie nie było. Wiem, że dużo kilometrów nas dzieli, ale TŻ dzwoni do domu co tydzień.
Ostatnio się jego pytalam czy pytali się o dziecko. Odkąd się dowiedzieli, że ja w ciąży jestem to rozmawiają tak jakbym nie istniała...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 15:18   #4512
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Mam dziwne pytanie...

Dziewczyny, czy Wasze obecne/przyszłe tesciowe/tesciowie pytają się czujecie i jak z dzieckiem. Takie głupie pytania.

Bo jakoś mi smutno, ale nie chce swojemu TŻ robić jakiś wyrzutów. TŻ rodzice nic się nie pytają o dziecko, o mnie. Czuje się jakby mnie nie było. Wiem, że dużo kilometrów nas dzieli, ale TŻ dzwoni do domu co tydzień.
Ostatnio się jego pytalam czy pytali się o dziecko. Odkąd się dowiedzieli, że ja w ciąży jestem to rozmawiają tak jakbym nie istniała...
Moja teściowa bardziej się interesuje niż moja mama
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:18   #4513
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Uwierz ze mam to samo tz tylko sie smieje ze caly czas geba miele ;-) a waga nie ma litosci co tydzien mam 1kg wiecej i juz mam ponad 8 na + i najwieksze tycie przede mna.
Hehe to razem mielimy. Jak jestem z mężem to się chamuje ale jak on na drugie zmiany to jest masakra.
Ja te plus 8 nie całe to miałam do zeszłego tygodnia. Boje się wejść na wagę
Cytat:
Jestem jak najbardziej za podaj linka jakby co Kochana.
Stary 2015-06-22, 15:23   #4514
agu23gda
Wtajemniczenie

Nooo oczarowana jak skonczysz to podaj linka
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:23   #4515
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Hehe to razem mielimy. Jak jestem z mężem to się chamuje ale jak on na drugie zmiany to jest masakra.
Ja te plus 8 nie całe to miałam do zeszłego tygodnia. Boje się wejść na wagę

Jestem jak najbardziej za podaj linka jakby co Kochana.

i eeee,yyyyyyy...chyba każda z Was musi się teraz zalogować jak na swój profil i dalej nie wiem czy już będzie w grupie czy trzeba wysłać zaproszenie a ja jako administrator (jak to poważnie brzmi ) chyba będę musiała zatwierdzić,co nie?) Tylko kurka mać znam was z nicków a jak jakaś gimbaza nam sie pod którąś podszyje?

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-22 o 15:25

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 15:24   #4516
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ten biały jeleń nie jest typowo dla maluchów? A co myślicie o tych orzechach do prania? Ja w ogole nie wiem na jakiej zasadzie to jest, je sie uzywa do recznego prania czy mozna do pralki? No ale czy pralka sie nie zapcha?
Orzechami pralam ale moim zdaniem nadają się tylko do ciemnych rzeczy i nie do mocno wybrudzonych. Do białych niezbyt.
Cytat:
Która z Was kupuje laktator przed porodem?
Mi wszyscy mówią żebym poczekała i kupila jak okaże się potrzebny.
Cytat:
O, to daj linka potem a skąd będzie wiadomo kto jest kto?

Kurcze dziewczyny stresujecie mnie z tymi torbami. Ja nam tylko 2 koszule i nic więcej i wydaje mi się ze mam masę czasu a wy się niektóre juz pakujecie.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-22, 15:26   #4517
oczarowana
Zadomowienie

Wymyśliłam dla naszego bezpieczeństwa w sieci- zainteresowane które chcą dołączyć do grupy zamkniętej na FB i dostać tym samym linka prosze o kontakt na prv.
Stary 2015-06-22, 15:27   #4518
Mediona
Zadomowienie

Oczarowana jesten za daj linka to się tez dolacze.
Cytat:
Która z Was kupuje laktator przed porodem?

Ja bede miala od szwagierki, jakby byl bardzo potrzebny. Ona go tylko 2 razy użyła.

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
do przemywania oczu, ale też mówiła coś o nosku , przyznaję się nie pamiętam czy tym drugim był nosek, bo mnie wcześniej zdenerwowała odnośnie kp, a jak jestem zdenerwowana to mam problemy z koncentracją i u nas twierdzą, że kolki są wynikiem diety mamy , podawała przykład, że dali kapustę na obiad, a wieczorem wszytskie dzieci ryczały na oddziale.

sol jest do oczek i do noska jak jest bardzo sucho w domu to można po kropelce do kazdej dziurki i dxiecko dac ba brzuszek na chwile. Nawilża i wyplukuje bakterie i zanieczyszczenia.

Cytat:

pisze sie na nowa czesc. Tylko nuech ktos założy.

Cytat:
Mam dziwne pytanie...

Czasami się pyta a czasami nie. Rozmawiamy ze soba codziennie wiec wie na bierzaco czy mi cos dolega. Jak sie nie skarże to znaczy ze coś wszystko ok.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:31   #4519
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Moja teściowa bardziej się interesuje niż moja mama
Moja tez ale to pewnie dlatego ze mieszka blisko a rodzice daleko ja w ogole to mam zlata tesciowa, nieba by mi uchylila normalnie ;-) mam nadzieje ze po porodzie sie nie zmieni w wtracajaca sie jedze ;-)

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
i eeee,yyyyyyy...chyba każda z Was musi się teraz zalogować jak na swój profil i dalej nie wiem czy już będzie w grupie czy trzeba wysłać zaproszenie a ja jako administrator (jak to poważnie brzmi ) chyba będę musiała zatwierdzić,co nie?) Tylko kurka mać znam was z nicków a jak jakaś gimbaza nam sie pod którąś podszyje?
A jak to jest z widocznoscia na swoim profilu jak jest sie w takiej grupie? Ja sie nie udzielam za duzo na fb i jakos nie chce sie "chwalic" ze rodze we wrzesniu.
Stary 2015-06-22, 15:32   #4520
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, musisz zaakceptować. Niech każda napisze, że wyslalam Ci zaproszenie i swoje imię...
Stary 2015-06-22, 15:36   #4521
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Kissmisiaa
Wiem wiem, ciekawe ile części do porodu nastukamy

owieczkaa
Ja nie mam zupełnie nic jeżeli Cię to pocieszy , a nie przepraszam mam dwa body i to rozmiar 62 xD. Czekam na ubranka od siostry ciotecznej i kilka innych rzeczy . Kosmetyczne zakupy na końcu zrobię.

truskafffka91
Wiesz coraz mniej miejsca ma dziecko może dlatego lub ma po prostu takie dni. Moje miało takie 2, że cały czas kopało aż mnie brzuch bolał a potem już było normalnie. Jakie masz z nimi relacje? TZN z teściami. Ja swoją widzę codziennie to nie pyta - widzi. Ale mnie na przykład wku.r.wi.a jak ktoś z rodziny pyta teściową albo babcię: a jaka płeć?

Ostatnio przyjechała na chwile ciotka (żona brata babci mojego tż) i teksty:
"Tak chodzisz i chodzisz kiedy rodzisz?", "A ile już dziecko waży? Bo naszej X to mówili ile"- a ch ją to obchodzi!? W rodzinie nikomu nie powiedzieliśmy jaka płeć i nie mam zamiaru mówić. Wie tylko moje rodzeństwo. Wkurzają mnie takie pytania może jeszcze niech zapyta o długość ręki albo nogi.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

oczarowana
Ja mam bianeczkę w znajomych na fb i od razu znalazłam grupę xD
Stary 2015-06-22, 15:36   #4522
Blondynka17
Zadomowienie

oczarowana jesli chodzi o zmywarke to patrzcie tez czy ma wymiennik ciepla, i suszenie kurcze nie pamietam jak dokladnie sie to zwalo ale po otwarciu nie bucha ci para tylko jest juz suche wszystko. Podobno duza oszczednosc z tym wymiennikiem, ja przynajmniej nie place duzo wyższych rachunkwo odkad jej uzywam.
Stary 2015-06-22, 15:37   #4523
oczarowana
Zadomowienie

zainteresowane które chcą dołączyć do grupy zamkniętej na FB i dostać tym samym linka prosze o kontakt na prv.

piszcie mi na prv ponieważ nie jestem cały czas przy kompie a jak na dłużej mnie nie ma to jestem wylogowana i nie czytam na bieżąco tego co piszecie na wątku. a jak napiszecie na prv to spokojnie-dam linka każdej z Was

blondi- inni twoi znajomi nie będą widzieć tego co piszesz- ale nie wiem jak to jest czy zobaczą również to,że zapisałąs się do takiej grupy. może jak ktos wie niechaj się wypowie

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-06-22 o 15:44

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 15:38   #4524
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Mam dziwne pytanie...

Moja interesowała się względnie do momentu, kiedy nie znała płci. Jak się dowiedziała,że będziemy mieli Syna jej zainteresowanie właściwie zniknęło. Dokonałam już analizy i wywnioskowałam,że mając dwóch synów zawsze chciała córkę i swoje frustracje, tak jak przelewa na drugiego syna, tak teraz zaczyna na wnuka.

Jak się zobaczymy-a nie następuje to często zapyta czasem jak wyniki badań czy wszystko ok,ale zupełnie nie zwraca już np. uwagi na rosnący brzuch.

Myślę,że lepiej tak niż nadmierna uwaga. Zwłaszcza,że mamy w niektórych kwestiach mocno rozbieżne opinie na temat wychowywania czy zajmowania się Dzieckiem,domem.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:38   #4525
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Kissmisiaa
Wiem wiem, ciekawe ile części do porodu nastukamy

owieczkaa
Ja nie mam zupełnie nic jeżeli Cię to pocieszy , a nie przepraszam mam dwa body i to rozmiar 62 xD. Czekam na ubranka od siostry ciotecznej i kilka innych rzeczy . Kosmetyczne zakupy na końcu zrobię.

truskafffka91
Wiesz coraz mniej miejsca ma dziecko może dlatego lub ma po prostu takie dni. Moje miało takie 2, że cały czas kopało aż mnie brzuch bolał a potem już było normalnie. Jakie masz z nimi relacje? TZN z teściami. Ja swoją widzę codziennie to nie pyta - widzi. Ale mnie na przykład wku.r.wi.a jak ktoś z rodziny pyta teściową albo babcię: a jaka płeć?

Ostatnio przyjechała na chwile ciotka (żona brata babci mojego tż) i teksty:
"Tak chodzisz i chodzisz kiedy rodzisz?", "A ile już dziecko waży? Bo naszej X to mówili ile"- a ch ją to obchodzi!? W rodzinie nikomu nie powiedzieliśmy jaka płeć i nie mam zamiaru mówić. Wie tylko moje rodzeństwo. Wkurzają mnie takie pytania może jeszcze niech zapyta o długość ręki albo nogi.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

oczarowana
Ja mam bianeczkę w znajomych na fb i od razu znalazłam grupę xD
Miałam zawsze normalne. Mieszkalismy od nich daleko to widzieliśmy raz na miesiąc czasami tylko na święta. Przed ciąża ciągle się pytala o zdrowie itp. A jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to przestała.
Stary 2015-06-22, 15:39   #4526
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm my robilismy meble pod zabudowe a zmywarke dokupilismy po roku dopiero i nie mielismy zadnego problemu z wyborem by weszla we wneke. Wazne by rozmiar wneki zrobic nie na styka.
Nie chodzi o wnękę tylko chodzi o front żeby pasował.
Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
owieczkaa - widzę, że 303 to nasz ulubiony kolor
Najwidoczniej Chociaż mój mąż to już się złości że wszystko szare chcę
Cytat:
Mam dziwne pytanie...

Moi teściowie się pytają ale bez jakiejś nadmiernej pasji. Mnie to nie przeszkadza bo nie lubię natarczywości ale miło że się interesują.

A nie masz takiego kontaktu z rodzicami TŻ żeby sama porozmawiać? Może zapytaj teściową o radę w jakiejś sprawie (cokolwiek to może być) i sama wybadasz grunt?
Możliwe że nie chcą się wcinać i dlatego taki dystans zachowują. Bo nie sądzę że są całkiem obojętni.

A teściowie mają już wnuki?
Stary 2015-06-22, 15:40   #4527
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
Moja interesowała się względnie do momentu, kiedy nie znała płci. Jak się dowiedziała,że będziemy mieli Syna jej zainteresowanie właściwie zniknęło. Dokonałam już analizy i wywnioskowałam,że mając dwóch synów zawsze chciała córkę i swoje frustracje, tak jak przelewa na drugiego syna, tak teraz zaczyna na wnuka.

Jak się zobaczymy-a nie następuje to często zapyta czasem jak wyniki badań czy wszystko ok,ale zupełnie nie zwraca już np. uwagi na rosnący brzuch.

Myślę,że lepiej tak niż nadmierna uwaga. Zwłaszcza,że mamy w niektórych kwestiach mocno rozbieżne opinie na temat wychowywania czy zajmowania się Dzieckiem,domem.
Hihi... To chyba znam "winowajce" jest nią moja corcia. Zawsze chciała mieć wnuka, bo mówiła, że chłopców jest łatwiej wychować...
Stary 2015-06-22, 15:41   #4528
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Super, że wszystko ok Ale córcia już duża, kawał kobietki Czy pewnie podobnie jak starsza siostra urodzi się nieco większa niż średnia japońska, prawda?
U mnie po wizycie wszystko ok, ale dzisiaj była bez usg, tylko słuchanie serduszka. Szczegółowe usg mam w sobotę, tak nam pasował termin, bo mąż też chciał iść koniecznie
Przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 1 kg Na szczęście waga nieco wyhamowała, w sumie mam już 9 do przodu, więc jak na ten etap nie jest najgorzej.
No i ponieważ żylaki mnie bolą, a podobno nie powinny mam brać lek na wzmocnienie ścian żył i gdyby bolało jeszcze mocniej to mam iść do chirurga naczyniowego. Chociaż gin mówił, że z jego doświadczenia wynika, że chirurdzy i tak w ciąży niewiele robią z żylakami, przy tych na nogach zalecają ew. badanie dopplerowskie żył, ale przy żylakach sromu to jedynie ten lek co mi dał i maść do smarowania. No, ale gdyby było gorzej to pójdę. Na szczęście są umiejscowione dosyć wysoko i nie będzie problemu przy porodzie sn.
I pytałam go o ułożenie dziecka, mówił, że spokojnie jeszcze ma czas żeby się kręcić i nie jest to powód do niepokoju na razie. Ale i tak akurat na wizytę Młody się ułożył prawidłowo, jakby wiedział że będzie kontrola

Aż sprawdziłam i mi dziś pokazuje 71 dni Ale ten czas zasuwa. A lipiec pewnie zleci migiem, zawsze mi te ciepłe miesiące tak uciekają. Ani się obejrzymy będzie wrzesień

Śliczne!

Wszystko zależy od dziecka. Ale statystycznie chłopcy szybciej przybierają na wadze, są więksi i ciężsi niż dziewczynki, wystarczy spojrzeć w siatki centylowe. Więc pewnie spora część chłopców i te większe dziewczynki, spokojnie będą nosić 68 Zależy też kiedy się urodzą, bo między dziećmi na wątku może być 1-1,5 mca różnicy.
Moja starsza córka była bardzo drobnym niemowlakiem, 68 nosiła spokojnie jak miała pół roku, a niektóre rzeczy to nawet do 9 mca Ale rozmiar rozmiarowi nierówny i w sumie to już było 74, tylko na metce co innego

Super, że już lepiej! Pisz nam jak tam po usg Dobrze, że masz pessar, zawsze to trochę spokojniejsza będziesz.

Ja bym jeszcze dopisała wkładki laktacyjne i wyrzuciła patyczki do uszu. Wydzielina u niemowlaka sama wypływa, wystarczy wtedy ją wytrzeć chusteczką czy lekko wilgotnym wacikiem.

Niz srednia to raczej na pewno, skoro tu wiekszosc rodzi sie w granicach 2,5-2,8kg. Moj lekarz zaklada 3,2; fajnie byloby jakby trafil ;-) a malenstwo nie chcialo isc w slady siostry z waga. Chociaz moja starsza mimo duzej wagi urodzeniowej byla i jest drobnica a 68 to na roczek jeszcze nosila ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-22, 15:41   #4529
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Najwidoczniej Chociaż mój mąż to już się złości że wszystko szare chcę

Moi teściowie się pytają ale bez jakiejś nadmiernej pasji. Mnie to nie przeszkadza bo nie lubię natarczywości ale miło że się interesują.

A nie masz takiego kontaktu z rodzicami TŻ żeby sama porozmawiać? Może zapytaj teściową o radę w jakiejś sprawie (cokolwiek to może być) i sama wybadasz grunt?
Możliwe że nie chcą się wcinać i dlatego taki dystans zachowują. Bo nie sądzę że są całkiem obojętni.

Teściowie nie maja wnuka. To będzie ich pierwsze wnucze.
TŻ nic im nie mówi o ciąży, bo się nie pytają. I on też to zauważył. I mówi, że jest mu przykro...
Stary 2015-06-22, 15:43   #4530
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Najwidoczniej Chociaż mój mąż to już się złości że wszystko szare chcę :

No w takim przypadku lepiej brac zmywarke z ukrytymi guzikami to przełożenie frontu w razie w nie bedzie problemem ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości