|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
też biorę witaminy, ale to przez te moje mdłości no i odrzuca mnie od ryb. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie wizyt
![]() Jejku, ja dzisiaj mam ciut wyzsze cisnienie, ale w normie, jednak juz sie przestraszyłam i zdenerwowałam ![]()
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() owieczkaa - widzę, że 303 to nasz ulubiony kolor ![]() Blondynka17 - ja też mam Bierdę na przeciwko i widzę tych ludzi, a ile samochodów podjeżdża, najlepsze jest to jak podjadą pod Biedrę - zamknięta, to jadą w kierunku Tesco, które też już zamknięte ![]() ![]() olkka16 - ja też planuję prać tak jak do tej pory, a jakby co to będę szukać innych proszków czy płynów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
Już kończymy zaraz VI część!
![]()
![]() |
#4505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Spokojnie jeszcze 500 postów
![]() |
#4506 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Moja jakoś mało kopie.
Cytat:
Wydaje mi się, że 68 będzie dobre. (Mam nadzieję, bo takie kupilam ciuszki na święta) Cytat:
Za 2 dni zaczynam 30tc. I od prawie początku 29tc słabo czuje. TŻ próbował wyczuć gdzie ona siedzi, ale cały czas uciekała w inne miejsce. Cytat:
Ja teraz bede miała co 3 tygodnie. Nie wiem jak długo. Później co 2 tygodnie, a później co tydzień. Cytat:
Przewidzialam, że będzie mi potrzebny ciśnieniomierz i sobie kupiłam na początku ciazy. Jak się źle czuje to sobie mierze... Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hehe wmawiam sobie ze polowa to w cycki i poslady poszlo ![]() Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-06-22 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Ponieważ nie ma nas wszystkich w naszym KLUBIE to postanowiłam założyć grupę zamkniętą na FB pod tytułem : Mamusie wrześniowe 2015.
Męczę się ze zdjęciem profilowym,więc jak zobaczycie te tymczasowe to prosze o wyrozumiałość-muszę je dopasować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
przyda się nam kontakt w takiej grupie w okresie wykluwania i po nim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
Mam dziwne pytanie...
Dziewczyny, czy Wasze obecne/przyszłe tesciowe/tesciowie pytają się czujecie i jak z dzieckiem. Takie głupie pytania. Bo jakoś mi smutno, ale nie chce swojemu TŻ robić jakiś wyrzutów. TŻ rodzice nic się nie pytają o dziecko, o mnie. Czuje się jakby mnie nie było. Wiem, że dużo kilometrów nas dzieli, ale TŻ dzwoni do domu co tydzień. Ostatnio się jego pytalam czy pytali się o dziecko. Odkąd się dowiedzieli, że ja w ciąży jestem to rozmawiają tak jakbym nie istniała... |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te plus 8 nie całe to miałam do zeszłego tygodnia. Boje się wejść na wagę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
Nooo oczarowana jak skonczysz to podaj linka
![]()
#4515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i eeee,yyyyyyy...chyba każda z Was musi się teraz zalogować jak na swój profil i dalej nie wiem czy już będzie w grupie czy trzeba wysłać zaproszenie a ja jako administrator (jak to poważnie brzmi ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-06-22 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wszyscy mówią żebym poczekała i kupila jak okaże się potrzebny. Cytat:
![]() ![]() Kurcze dziewczyny stresujecie mnie z tymi torbami. Ja nam tylko 2 koszule i nic więcej i wydaje mi się ze mam masę czasu a wy się niektóre juz pakujecie. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Wymyśliłam dla naszego bezpieczeństwa w sieci- zainteresowane które chcą dołączyć do grupy zamkniętej na FB i dostać tym samym linka prosze o kontakt na prv.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||
Zadomowienie
|
Oczarowana jesten za daj linka to się tez dolacze.
Ja bede miala od szwagierki, jakby byl bardzo potrzebny. Ona go tylko 2 razy użyła. Cytat:
sol jest do oczek i do noska jak jest bardzo sucho w domu to można po kropelce do kazdej dziurki i dxiecko dac ba brzuszek na chwile. Nawilża i wyplukuje bakterie i zanieczyszczenia. pisze sie na nowa czesc. Tylko nuech ktos założy. Cytat:
![]() |
#4519 | |
Zadomowienie
|
Moja tez ale to pewnie dlatego ze mieszka blisko a rodzice daleko
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Wtajemniczenie
|
Kissmisiaa
Wiem wiem, ciekawe ile części do porodu nastukamy ![]() owieczkaa Ja nie mam zupełnie nic jeżeli Cię to pocieszy ![]() ![]() ![]() truskafffka91 Wiesz coraz mniej miejsca ma dziecko może dlatego lub ma po prostu takie dni. Moje miało takie 2, że cały czas kopało aż mnie brzuch bolał a potem już było normalnie. Jakie masz z nimi relacje? TZN z teściami. Ja swoją widzę codziennie to nie pyta - widzi. Ale mnie na przykład wku.r.wi.a jak ktoś z rodziny pyta teściową albo babcię: a jaka płeć? Ostatnio przyjechała na chwile ciotka (żona brata babci mojego tż) i teksty: "Tak chodzisz i chodzisz kiedy rodzisz?", "A ile już dziecko waży? Bo naszej X to mówili ile"- a ch ją to obchodzi!? W rodzinie nikomu nie powiedzieliśmy jaka płeć i nie mam zamiaru mówić. Wie tylko moje rodzeństwo. Wkurzają mnie takie pytania może jeszcze niech zapyta o długość ręki albo nogi. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- oczarowana Ja mam bianeczkę w znajomych na fb i od razu znalazłam grupę xD
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
oczarowana jesli chodzi o zmywarke to patrzcie tez czy ma wymiennik ciepla, i suszenie kurcze nie pamietam jak dokladnie sie to zwalo ale po otwarciu nie bucha ci para tylko jest juz suche wszystko. Podobno duza oszczednosc z tym wymiennikiem, ja przynajmniej nie place duzo wyższych rachunkwo odkad jej uzywam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
zainteresowane które chcą dołączyć do grupy zamkniętej na FB i dostać tym samym linka prosze o kontakt na prv.
piszcie mi na prv ponieważ nie jestem cały czas przy kompie a jak na dłużej mnie nie ma to jestem wylogowana i nie czytam na bieżąco tego co piszecie na wątku. a jak napiszecie na prv to spokojnie-dam linka każdej z Was ![]() blondi- inni twoi znajomi nie będą widzieć tego co piszesz- ale nie wiem jak to jest czy zobaczą również to,że zapisałąs się do takiej grupy. może jak ktos wie niechaj się wypowie ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-06-22 o 15:44 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja interesowała się względnie do momentu, kiedy nie znała płci. Jak się dowiedziała,że będziemy mieli Syna jej zainteresowanie właściwie zniknęło. Dokonałam już analizy i wywnioskowałam,że mając dwóch synów zawsze chciała córkę i swoje frustracje, tak jak przelewa na drugiego syna, tak teraz zaczyna na wnuka. Jak się zobaczymy-a nie następuje to często zapyta czasem jak wyniki badań czy wszystko ok,ale zupełnie nie zwraca już np. uwagi na rosnący brzuch. Myślę,że lepiej tak niż nadmierna uwaga. Zwłaszcza,że mamy w niektórych kwestiach mocno rozbieżne opinie na temat wychowywania czy zajmowania się Dzieckiem,domem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwidoczniej ![]() ![]() Cytat:
A nie masz takiego kontaktu z rodzicami TŻ żeby sama porozmawiać? Może zapytaj teściową o radę w jakiejś sprawie (cokolwiek to może być) i sama wybadasz grunt? Możliwe że nie chcą się wcinać i dlatego taki dystans zachowują. Bo nie sądzę że są całkiem obojętni. A teściowie mają już wnuki? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niz srednia to raczej na pewno, skoro tu wiekszosc rodzi sie w granicach 2,5-2,8kg. Moj lekarz zaklada 3,2; fajnie byloby jakby trafil ;-) a malenstwo nie chcialo isc w slady siostry z waga. Chociaz moja starsza mimo duzej wagi urodzeniowej byla i jest drobnica a 68 to na roczek jeszcze nosila ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ nic im nie mówi o ciąży, bo się nie pytają. I on też to zauważył. I mówi, że jest mu przykro... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.