Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-27, 16:05   #4501
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Witajcie dziewczyny U mnie pomimo obaw święta bardzo udane Wigilia u teściów, pierwszy dzień świąt u rodziny męża, po południu u mojej rodziny, wczoraj mieliśmy spotkanie rodziców moich i męża, dzisiaj miałam moją roczną chrześnicę a zaraz jedziemy jeszcze do teściów. Także święta bardzo intensywne Obyło się całe szczęście bez życzeń typu powiększenie rodziny ponieważ moi rodzice wiedzieli co się stało, mąż też powiedział swoim i poprosił o przemilczenie tego tematu Ale śmiechu była kupa i pomimo ogromnego zmęczenia (chodzimy spać ok 2 - 3 w nocy, tyle siedzimy z gośćmi) to Święta bardzo na plus
Stary 2015-12-27, 16:07   #4502
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Dziewczynki wszystkim Wam życzę wszystkiego co najwspanialsze, czyli bobasa pięknego, rumianego bobaska! Oby Nowy Rok był przychylny.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 16:14   #4503
VelaLuca
Wtajemniczenie

Monique gratuluję Wymarzony prezent!! A co do snów to śni się zawsze na odwrót. I u mnie się to zawsze sprawdza Dlatego test wyszedł pozytywny, super

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A my 24.12 byliśmy na dwóch kolacjach, na drugi dzień u Babci, potem zgarniono nas na kolędowanie,od wczoraj leniuchujemy
Tak sobie czytam o kwasie foliowym, bierzecie zwykły czy jakieś inne formy folianu? Ja tylko kwas foliowy, olej z wiesiolka do owulacji a potem olej lniany.
Piszą, ze nie wszystkie kobiety przyswajaja zwykły kwas i dlatego biorą inną formę. A skąd mam wiedzieć czy przyswajam? Czy to przypadkiem nie jest kolejny marketing? Mój ginekolog kazał brać zwykły folik. Zgłupieć można

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Ja bralam ActiFolin, gin mi go polecił. Oprócz zwykłego kwasu ma 0,4 mg folianów, które przyswajają kwas. Tylko teraz kurcze nie było go w aptece i kupiłam taki zwykły, chyba wrócę do tego poprzedniego, wiecie efekt placebo...

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2015-12-27 o 16:15
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 16:18   #4504
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Jak tam minely swieta? U mnie nawet dobrze myslalam ze bedzie gorzej. Bylismy u rodziny tz pozniej u moich rodzicow.

U nas Wigilia u moich rodziców, pierwszy i ranek drugiego dnia Świąt u rodziny TŻta. Niestety ten okres czy nie wiem co to jest i mocne bóle w pierwszy dzień Świąt się zaczęły a dzisiaj już prawie nic z okresu nie ma a za to czuję się przeokropnie jakbym miała 40 stopni gorączki a nie mam wcale. A jutro do pracy

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny U mnie pomimo obaw święta bardzo udane Wigilia u teściów, pierwszy dzień świąt u rodziny męża, po południu u mojej rodziny, wczoraj mieliśmy spotkanie rodziców moich i męża, dzisiaj miałam moją roczną chrześnicę a zaraz jedziemy jeszcze do teściów. Także święta bardzo intensywne Obyło się całe szczęście bez życzeń typu powiększenie rodziny ponieważ moi rodzice wiedzieli co się stało, mąż też powiedział swoim i poprosił o przemilczenie tego tematu Ale śmiechu była kupa i pomimo ogromnego zmęczenia (chodzimy spać ok 2 - 3 w nocy, tyle siedzimy z gośćmi) to Święta bardzo na plus

Myślałam dzisiaj o Tobie Super, że miło Wam minęły Święta!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 19:22   #4505
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

My z TŻ nigdy nie mieliśmy tak zwariowanych świąt, jak w tym roku. Jutro muszę wrócić do pracy, a czuję, że dopiero teraz przydałby mi się urlop po tych wrażeniach.

Od niedzieli do połowy I dnia świąt byliśmy u moich rodziców i wszystko było spoko. W pierwszy dzień świąt popołudniu, gdy jechaliśmy do rodziców TŻ (ok. 350 km od moich rodziców), 100 km od mojego rodzinnego domu poszło nam sprzęgło w samochodzie i utknęliśmy na jakiejś wiosce. Obdzwoniłam wszystkie okoliczne pomoce drogowe i dopiero po dłuższym czasie jeden facet zgodził się przyjechać. Zostawiliśmy więc samochód na parkingu strzeżonym pod warsztatem 300 km od naszego domu, wzięliśmy z bagażnika najważniejsze rzeczy i udaliśmy się na pociąg do Wrocławia Tam czekaliśmy 3 godziny na nocny pociąg do rodziców TŻ, więc zrobiłam kochanemu mężulowi wycieczkę po starówce wrocławskiej nocą, bo nigdy nie miał okazji jej oglądać Dojechaliśmy do teściów o 5 rano aha - jeszcze sprzedano mi rezerwację na nieistniejący wagon i musiałam to prostować

Drugi dzień świąt równie "atrakcyjny". Wczesnym wieczorem babcia TŻ dostała wysokiego ciśnienia i duszności. Wezwałam karetkę, na którą czekałyśmy z teściową godzinę (TŻ i teść pracowali w tym czasie w oborze, więc nie chciałyśmy im przerywać tego co i tak trzeba zrobić). Dzwoniłam po 30 minutach na dyspozytornię upewnić się czy wyjechała ta karetka i mówię im że to pilne bo podejrzewamy zawał, już się bałam że nie dojadą na czas. Chciałam nawet już jechać samochodem do szpitala, ale to 40 km, a bałam się że babci się w samochodzie pogorszy i nic wtedy nie poradzę. Poza tym mogłabym się minąć z tą karetką. Jak już wreszcie dojechali to stwierdzili że dostali złe zawiadomienie i mają niewłaściwy typ karetki i oni wezwą tą właściwą i sobie pojadą. To my mówimy, żeby dali babci chociaż coś na te duszności, bo nawet mówić już nie mogła. no to oni stwierdzili że nie wiedzą co jej podać i łaskawie zabrali ją na IP Teraz babcia jest w szpitalu na OIOM. Lekarze mówią, że bardzo możliwe że z tego wyjdzie, bo organizm dobrze reaguje na leki, ale z drugiej strony wszystko jest możliwe, bo babcia za tydzień kończy 91 lat.

31 XII testuję o ile wcześniej @ się nie pojawi. Dzisiaj pojawiła mi się nitka jasnoczerwonej krwi w śluzie. Nie wiem czy to na okres, czy może jakimś cudem plamienie implantacyjne. Nigdy nie miałam nitki krwi w śluzie, jak już skracał się cykl i było plamienie na okres, to cały śluz był różowy. Co ma być to będzie, zobaczymy. W sumie nawet przez ten świąteczny stres moje ciało może się inaczej zachowywać.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 19:46   #4506
cavagirl
Rozeznanie

zawiechaczarny, to faktycznie niezle Święta... Trzymam mocno kciuki za babcię, oby jak najszybciej wyszła ze szpitala.

U Ciebie wygląda mi to na plamienie implantacyjne. Który to dzień cyklu?
Ja mam 23 dzisiaj i tez śluz z nitkami krwi, tyle że wcześniej przez dwa dni miałam mocniejsze plamienie/krwawienie i mega ból brzucha. Teraz mam mętlik w głowie.
Stary 2015-12-27, 20:00   #4507
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bralam ActiFolin, gin mi go polecił. Oprócz zwykłego kwasu ma 0,4 mg folianów, które przyswajają kwas. Tylko teraz kurcze nie było go w aptece i kupiłam taki zwykły, chyba wrócę do tego poprzedniego, wiecie efekt placebo...
Dzięki za info, poczytam o tym suplemencie

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-27, 20:03   #4508
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cavagirl, u mnie dziś 25 dc. Owu była w 16 dc Ale po tym jakie figle organizm mi płatał przy poprzednim cyklu, na nic się w sumie nie nastawiam i szukam dobrego gina. Jak jakimś cudem wyjdą II kreseczki, to tym bardziej dobry gin się przyda

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]

Edytowane przez zawiechaczarny
Czas edycji: 2015-12-27 o 20:05
Stary 2015-12-27, 20:18   #4509
geosmina
Wtajemniczenie

A ja Wigilię spędziłam u teściów, pierwszy dzień świąt też u nich przed tv, i wczoraj cały dzień już u mnie, pozwiedzaliśmy z moją mamą i ciocią z wujkiem pół dnia rynek i szopki w kościołach, potem prosto z rynku pojechaliśmy do mamy i tam biesiadowaliśmy już do wieczora 😊 była piękna pogoda, tylko strasznie wiało, no i ludzi na rynku full, więc takie małe minusy, ale mimo wszystko taki na prawdę udany dzień mieliśmy, nogi trochę bolały ale ja to lubię.

Od trzech dni mam plamienia jak na okres, ale żadnych innych objawów, to 47 dc, więc łaskawie mogłaby się ta miesiączka pojawić... Ehhh, już mnie tak irytuje myślenie o ciąży i moim cyklu, że wszystkiego mam dość. Wszystko mi się pokręciło, boję się że w ogóle nie owuluję, znikąd nie biorą się takie rozwalone cykle😞
dzisiaj śniło mi się że urodziłam kolejną córeczkę, jeszcze tak realistycznie, porównywałam opiekę w poprzednim szpitalu i w tym, kupowałam smoczek dla dziecka, karmiłam, i ta mała była taka podobna do mnie, o ile moja córka jest całym tatą, to tu było odwrotnie. Patrząc na znaczenie snów to wcale niedobrze że mi się tak śniło, bo pewnie będzie inaczej i na dziecko jeszcze dłuuuuugo poczekam 😔

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:33   #4510
Ewula88
Wtajemniczenie

zawiechaczarny, będziesz te świętą długo wspominać, oby z babcia było wszystko ok!

u nas szybko zleciały, wigilia u mojej rodziny, potem na chwilę do teściów, wczoraj miałam goni u siebie, obrodziliśmy urodziny TŻ ale było fajnie, wesoło, dzisiaj lenistwo jutro do pracy, a potem znowu wolne ja nie wiem w którym dc jestem przez ten podwójny okres zaczęłam się gubić :/ ale o dziwio pierwszy raz od dawna czuję lewy jajnik to chyba dobra oznaka, bo przez ostatnie cykle ciągle czułam prawy i nic nie wychodziło, testy owu ciągle negatywne ale i tak działamy
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:42   #4511
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Nie, czekamy przynajmniej do 8 tygodnia A jak się da to dłużej...
Póki co wie tylko moja szefowa no i Wy
Fanta nie dziwię się Wam. My mimo, że nie doświadczyliśmy takiej straty jak Wy też woleliśmy poczekać. Dacie radę my mówiliśmy około 12tc. Wszyscy zaskoczeni prócz mojej siostry, która wcześniej coś zauważyła
Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Ja chciałam czekać do końca pierwszego trymestru, ale mąż sika z radości i rozpowiada na prawo i lewo.
A jak po świętach? Prezenty udane a brzuszki najedzone ?
My zaczelismy ogłaszać w połowie grudnia. Od tego czasu mój Tż nie trzeźwieje z każdym opija swoje dokonania no i oczywiście zdrowie przyszłego potomka. U nas święta udane choć męczące od jednej rodziny do drugiej.

Cytat:
Cieszę się,że te święta tak wam się udały.
Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
My z TŻ nigdy nie mieliśmy tak zwariowanych świąt, jak w tym roku. Jutro muszę wrócić do pracy, a czuję, że dopiero teraz przydałby mi się urlop po tych wrażeniach.

Od niedzieli do połowy I dnia świąt byliśmy u moich rodziców i wszystko było spoko. W pierwszy dzień świąt popołudniu, gdy jechaliśmy do rodziców TŻ (ok. 350 km od moich rodziców), 100 km od mojego rodzinnego domu poszło nam sprzęgło w samochodzie i utknęliśmy na jakiejś wiosce. Obdzwoniłam wszystkie okoliczne pomoce drogowe i dopiero po dłuższym czasie jeden facet zgodził się przyjechać. Zostawiliśmy więc samochód na parkingu strzeżonym pod warsztatem 300 km od naszego domu, wzięliśmy z bagażnika najważniejsze rzeczy i udaliśmy się na pociąg do Wrocławia Tam czekaliśmy 3 godziny na nocny pociąg do rodziców TŻ, więc zrobiłam kochanemu mężulowi wycieczkę po starówce wrocławskiej nocą, bo nigdy nie miał okazji jej oglądać Dojechaliśmy do teściów o 5 rano aha - jeszcze sprzedano mi rezerwację na nieistniejący wagon i musiałam to prostować

Drugi dzień świąt równie "atrakcyjny". Wczesnym wieczorem babcia TŻ dostała wysokiego ciśnienia i duszności. Wezwałam karetkę, na którą czekałyśmy z teściową godzinę (TŻ i teść pracowali w tym czasie w oborze, więc nie chciałyśmy im przerywać tego co i tak trzeba zrobić). Dzwoniłam po 30 minutach na dyspozytornię upewnić się czy wyjechała ta karetka i mówię im że to pilne bo podejrzewamy zawał, już się bałam że nie dojadą na czas. Chciałam nawet już jechać samochodem do szpitala, ale to 40 km, a bałam się że babci się w samochodzie pogorszy i nic wtedy nie poradzę. Poza tym mogłabym się minąć z tą karetką. Jak już wreszcie dojechali to stwierdzili że dostali złe zawiadomienie i mają niewłaściwy typ karetki i oni wezwą tą właściwą i sobie pojadą. To my mówimy, żeby dali babci chociaż coś na te duszności, bo nawet mówić już nie mogła. no to oni stwierdzili że nie wiedzą co jej podać i łaskawie zabrali ją na IP Teraz babcia jest w szpitalu na OIOM. Lekarze mówią, że bardzo możliwe że z tego wyjdzie, bo organizm dobrze reaguje na leki, ale z drugiej strony wszystko jest możliwe, bo babcia za tydzień kończy 91 lat.

31 XII testuję o ile wcześniej @ się nie pojawi. Dzisiaj pojawiła mi się nitka jasnoczerwonej krwi w śluzie. Nie wiem czy to na okres, czy może jakimś cudem plamienie implantacyjne. Nigdy nie miałam nitki krwi w śluzie, jak już skracał się cykl i było plamienie na okres, to cały śluz był różowy. Co ma być to będzie, zobaczymy. W sumie nawet przez ten świąteczny stres moje ciało może się inaczej zachowywać.
Jejku nie zazdroszczę przeżyć.... Oby z tego wszystkiego wyszło coś wspaniałego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-27, 21:14   #4512
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
A ja Wigilię spędziłam u teściów, pierwszy dzień świąt też u nich przed tv, i wczoraj cały dzień już u mnie, pozwiedzaliśmy z moją mamą i ciocią z wujkiem pół dnia rynek i szopki w kościołach, potem prosto z rynku pojechaliśmy do mamy i tam biesiadowaliśmy już do wieczora 😊 była piękna pogoda, tylko strasznie wiało, no i ludzi na rynku full, więc takie małe minusy, ale mimo wszystko taki na prawdę udany dzień mieliśmy, nogi trochę bolały ale ja to lubię.

Od trzech dni mam plamienia jak na okres, ale żadnych innych objawów, to 47 dc, więc łaskawie mogłaby się ta miesiączka pojawić... Ehhh, już mnie tak irytuje myślenie o ciąży i moim cyklu, że wszystkiego mam dość. Wszystko mi się pokręciło, boję się że w ogóle nie owuluję, znikąd nie biorą się takie rozwalone cykle😞
dzisiaj śniło mi się że urodziłam kolejną córeczkę, jeszcze tak realistycznie, porównywałam opiekę w poprzednim szpitalu i w tym, kupowałam smoczek dla dziecka, karmiłam, i ta mała była taka podobna do mnie, o ile moja córka jest całym tatą, to tu było odwrotnie. Patrząc na znaczenie snów to wcale niedobrze że mi się tak śniło, bo pewnie będzie inaczej i na dziecko jeszcze dłuuuuugo poczekam 😔

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Geosmina śni się na odwrót więc będzie chłopczyk
Stary 2015-12-27, 21:58   #4513
natlem
Zadomowienie

Cytat:

Testujemy obie 3mam kciuki ;-)

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:17   #4514
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Testujemy obie 3mam kciuki ;-)
Może będzie prezent sylwestrowy Mam tylko nadzieję, że albo będą II kreseczki, albo @, żebym wiedziała czy mogę pić na domówce u znajomych czy nie Na ewentualną betę w przyszłym tygodniu nie dam rady skoczyć, bo mam fatalne godziny pracy.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2015-12-28, 06:01   #4515
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Może będzie prezent sylwestrowy Mam tylko nadzieję, że albo będą II kreseczki, albo @, żebym wiedziała czy mogę pić na domówce u znajomych czy nie Na ewentualną betę w przyszłym tygodniu nie dam rady skoczyć, bo mam fatalne godziny pracy.
Ja stwierdziłam że na sylwestra i tak nie pije, bo potrzebny jest kierowca mogę nim zostać, a obawiam się że w Sylwestra zostanę z bólami @. Bo temperatura coś zaczyna spadać po lekku :'(

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-28, 07:07   #4516
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny! Uff, w końcu udało mi się usiąść do kompa, bo musiałam pojechać do biura, ech :/ Miałam cichą nadzieję o wolnym do 4 stycznia, ale niestety

Przede wszystkim gratuluję Monique !!!!!!!! Piękny prezent na święta! Eleganckie dwie kreseczki Na to wygląda, ze test z rossmana jest chyba trochę czulszy niż pepino

U mnie święta bez fajerwerków. Wigilia u teściów, wigilia u moich rodziców, pierwszy dzień świąt do 15 u moich rodziców, potem do teściów, troszke popilim więc sobotę przeleżeliśmy w łóżeczku odpoczywając

Wczoraj widziałam się z koleżankami, poplotkowałyśmy chwile i wróciłam do domu. I tak oto minęły święta - na spokojnie.

Jeżeli chodzi o mój cykl, to robię testy owulacyjne, i widzę na razie zmiany jeżeli chodzi o intensywność koloru kreski - idzie ku dobremu dziś 9 dc i zobaczymy co będzie Aczkolwiek działamy od wczoraj

Trzymam kciuki za testujące 31 grudnia

Fanta jeżeli chodzi o moje testowanie to termin pewnie podam w tym tygodniu
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:14   #4517
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Cavagirl, u mnie dziś 25 dc. Owu była w 16 dc Ale po tym jakie figle organizm mi płatał przy poprzednim cyklu, na nic się w sumie nie nastawiam i szukam dobrego gina. Jak jakimś cudem wyjdą II kreseczki, to tym bardziej dobry gin się przyda

Hmm...ja tez się chyba do gina na przyszły tydzien zapiszę. Teraz nie ma chyba co iść, jeszcze plamię (a nigdy w życiu nie plamiłam tak...). Zrobię w Sylwestra test i zobaczymy.
Ja nie wiem czy w ogóle miałam owu, robiłam testy od chyba 11dc i nigdy nie wyszła. Może była wcześniej albo wcale...szaleje ten organizm, dlaczego akurat teraz, może to przez Euthyrox...
Stary 2015-12-28, 11:00   #4518
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Masakra
Dużo zdrowia dla babci

U nas Wigilia była u teściów czyli u nas w domu. Potem Pasterka Pierwszego dnia świąt przyszedł do nas nasz świadek i kuzyn Tż z żoną i sobie popili, później pojechaliśmy do klubu ze świadkiem i z Tż bratem i jego dziewczyną W 2 dzień świąt bylismy u mojej mamy Wczoraj przyszedł Tż kolega i też coś tam popili

Teraz można odpocząć po świętach

Macie plany na Sylwestra?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Ja mam dziś 24dc czyli wg moich ostatnich 2 cykli dziś powinnam dostać @.
A głupi ovufriend mi wyznaczył owu, tylko jakoś dziwnie
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 11:06   #4519
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Macie plany na Sylwestra?
Oj mamy 18 osób w domu i impreza z tematem przewodnim: lata PRL. Właśnie zaczynam to wszystko przygotowywać i ogarniać. Ledwo co święta minęły a tu już następna impreza. Co niektórzy zostaną u nas do 3 stycznia więc będzie się działo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-28, 12:33   #4520
__malaMi__
Zadomowienie

Witajcie po świętach, ja dzisiaj nieprzytomna wstawałam...
święta minęły miło, ale jakos w tym roku nie czułam tej atmosfery, może dlatego, ze rodzinki mniej było.

W kwestii starań TŻ przycisnęłam chyba do działań za szybko , bo od 12dc, a tu coś mi się poprzestawiało i tak jak od kiedy obserwuje się to owu mam 15dc, tak dziś jest 17, a wczoraj test dalej negatywny i temperatura dziś rano niska. Śluz płodny od 3 dni, więc jeśli dzisiaj nie wyjdzie pozytyw i tempka nie skoczy jutro to już nie wiem. Muszę go dzisiaj zmolestować, bo były aż 2 dni przerwy

Cytat:
Oj mamy 18 osób w domu i impreza z tematem przewodnim: lata PRL. Właśnie zaczynam to wszystko przygotowywać i ogarniać. Ledwo co święta minęły a tu już następna impreza. Co niektórzy zostaną u nas do 3 stycznia więc będzie się działo

super impreza, bardzo podobaja mi się takie tematyczne, no i tyle ludzi też super, im wieksze grono tym weselej. U nas w mieszkaniu niestety nie ma opcji na takie duże spotkania, w tym roku bardzo kameralnie bedzie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Hmm...ja tez się chyba do gina na przyszły tydzien zapiszę. Teraz nie ma chyba co iść, jeszcze plamię (a nigdy w życiu nie plamiłam tak...). Zrobię w Sylwestra test i zobaczymy.
Ja nie wiem czy w ogóle miałam owu, robiłam testy od chyba 11dc i nigdy nie wyszła. Może była wcześniej albo wcale...szaleje ten organizm, dlaczego akurat teraz, może to przez Euthyrox...
ja w tym miesiacu robiłam nawet w jeden dzień chyba 3 razy, bo nie docierało do mnie, ze jeszcze nic terac 17dc i wczoraj jasniejsza była więc oby dziś...
warto jeszcze mierzyc temperaturę, jak jest skok to zawsze to jakieś pocieszenie
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:42   #4521
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witajcie po świętach, ja dzisiaj nieprzytomna wstawałam...
święta minęły miło, ale jakos w tym roku nie czułam tej atmosfery, może dlatego, ze rodzinki mniej było.

W kwestii starań TŻ przycisnęłam chyba do działań za szybko , bo od 12dc, a tu coś mi się poprzestawiało i tak jak od kiedy obserwuje się to owu mam 15dc, tak dziś jest 17, a wczoraj test dalej negatywny i temperatura dziś rano niska. Śluz płodny od 3 dni, więc jeśli dzisiaj nie wyjdzie pozytyw i tempka nie skoczy jutro to już nie wiem. Muszę go dzisiaj zmolestować, bo były aż 2 dni przerwy

super impreza, bardzo podobaja mi się takie tematyczne, no i tyle ludzi też super, im wieksze grono tym weselej. U nas w mieszkaniu niestety nie ma opcji na takie duże spotkania, w tym roku bardzo kameralnie bedzie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

ja w tym miesiacu robiłam nawet w jeden dzień chyba 3 razy, bo nie docierało do mnie, ze jeszcze nic terac 17dc i wczoraj jasniejsza była więc oby dziś...
warto jeszcze mierzyc temperaturę, jak jest skok to zawsze to jakieś pocieszenie

My też w domu, tylko bratanica do nas dołączy i może sąsiedzi wpadną, nie mam ostatnio nastroju na żadne imprezy jakoś, mogę równie dobrze przespać tego Sylwestra i git

Ja robiłam testy o rożnych portach, może dlatego nic nie wyszło. Nie wiem czy to, co teraz mam to @, bo jeśli tak to mogłam mieć owu nawet w 6dc(?). Zaczynam jednak znów sobie wkręcać, że to nie okres a implantacja bądź poronienie mega wczesne??
Stary 2015-12-28, 13:03   #4522
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

Ja robiłam testy o rożnych portach, może dlatego nic nie wyszło. Nie wiem czy to, co teraz mam to @, bo jeśli tak to mogłam mieć owu nawet w 6dc(?). Zaczynam jednak znów sobie wkręcać, że to nie okres a implantacja bądź poronienie mega wczesne??
ale nie miałaś nawet słabej drugiej kreski? nie piłas 2h przed zrobieniem testu - to ponoć ważne.
mierzysz temperature?
Stary 2015-12-28, 13:35   #4523
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
ale nie miałaś nawet słabej drugiej kreski? nie piłas 2h przed zrobieniem testu - to ponoć ważne.
mierzysz temperature?

Słabą miałam któregoś dnia drugą, z piciem starałam się uważać, ale trudno powiedzieć jak to tam wpłynęło. A temperaturę chciałam zacząć mierzyć od tego cyklu, ale teraz to nie wiem czy on sie juz zaczął czy nie , a że bylam u TŻta kiedy zaczęło sie plamienie, to i tak nie miałam jak mierzyć
Stary 2015-12-28, 13:46   #4524
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Słabą miałam któregoś dnia drugą, z piciem starałam się uważać, ale trudno powiedzieć jak to tam wpłynęło. A temperaturę chciałam zacząć mierzyć od tego cyklu, ale teraz to nie wiem czy on sie juz zaczął czy nie , a że bylam u TŻta kiedy zaczęło sie plamienie, to i tak nie miałam jak mierzyć
nigdy nie miałam zadnych plamień, u mnie jak się zaczyna @ to od razu wiem, ze to ona wiec ciężko mi doradzić do końca.

Ale jeśli widziałabym słaba drugą kreskę to bym robiła testy dalej, bo z mojego doświadczenia to w końcu wychodzi druga ciemna. Ale zobaczymy czy w tym miesiacu tak bedzie, bo też mam jakoś dziwnie, a testów z 10 już zrobiłam
Stary 2015-12-28, 13:53   #4525
cavagirl
Rozeznanie

Może czasami się nie wstrzelamy z tymi testami w odpowiedni moment. Ja w zasadzie drugi raz korzystałam z testów. Przypomniało mi się, że za pierwszym razem było tak, że miałam druga niewyraźną, przez dwa następne dni tylko jedną, a kolejnego dnia dwie takie same krechy. Więc widać rożnie to bywa. Potem miałam cykl z wizyta u gin, wiec wiedziałam co i jak, a teraz wlasnie nic.
Stary 2015-12-28, 14:49   #4526
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

U mnie dziś plamienia się nasiliły. Przypuszczam, że jednak oznacza to nadejście @ W sumie jak już to wolałabym dostać @ jutro niż w Sylwestra...

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2015-12-28, 15:20   #4527
monika0185
Zakorzenienie

A ja się nie mogę doczekać na dni płodne Dziś 7 dc, owulacja ok 8.01. To będzie nasz pierwszy cykl starań Fanta możesz mnie wpisać na testowanie 23.01

Stary 2015-12-28, 17:07   #4528
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Monique gratuluję Wymarzony prezent!! A co do snów to śni się zawsze na odwrót. I u mnie się to zawsze sprawdza Dlatego test wyszedł pozytywny, super [COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Przede wszystkim gratuluję Monique !!!!!!!! Piękny prezent na święta! Eleganckie dwie kreseczki Na to wygląda, ze test z rossmana jest chyba trochę czulszy niż pepino
Cytat:
Monique, gratuluję z całego serca i życzę dużo zdrówka!

Dziękuję dziewczyny Byłam dzisiaj u ginekologa. Zbadała mnie i wstępnie potwierdziła ciążę (rozpulchniona szyjka macicy itp.). Zleciła mi badania krwi, na które jutro idę, ale o dziwo nie dała skierowania na betę. Myślałam, że to konieczne? Dała skierowanie na USG, które zostało wyznaczone na 11 stycznia. Pani położna, u której wyznaczałam termin powiedziała, że beta nie jest konieczna skoro będzie USG i test ciążowy wyszedł pozytywny (który, jakby nie patrzeć stwierdza obecność hcg). Hmm no ja tam się nie znam, to moja pierwsza ciąża, a one są lekarkami.

Ginekolog wyznaczyła mi termin na 30.08.2016 - czyli w drugą rocznicę ślubu!! Chociaż wiem, że rzadko kiedy się rodzi zgodnie z terminem

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A ja się nie mogę doczekać na dni płodne Dziś 7 dc, owulacja ok 8.01. To będzie nasz pierwszy cykl starań Fanta możesz mnie wpisać na testowanie 23.01

Trzymam kciuki za udany cykl
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 17:38   #4529
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Zleciła mi badania krwi, na które jutro idę, ale o dziwo nie dała skierowania na betę. Myślałam, że to konieczne?
Nie musisz mieć skierowania na betę, robią w laboratoriach normalnie od ręki Tylko trzeba zapłacić niestety

My Sylwestra jak co roku we dwoje, świętujemy 8 rocznicę

Ups, tym razem we TROJE

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-12-28 o 17:39
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 17:39   #4530
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny Byłam dzisiaj u ginekologa. Zbadała mnie i wstępnie potwierdziła ciążę (rozpulchniona szyjka macicy itp.). Zleciła mi badania krwi, na które jutro idę, ale o dziwo nie dała skierowania na betę. Myślałam, że to konieczne? Dała skierowanie na USG, które zostało wyznaczone na 11 stycznia. Pani położna, u której wyznaczałam termin powiedziała, że beta nie jest konieczna skoro będzie USG i test ciążowy wyszedł pozytywny (który, jakby nie patrzeć stwierdza obecność hcg). Hmm no ja tam się nie znam, to moja pierwsza ciąża, a one są lekarkami.

Ginekolog wyznaczyła mi termin na 30.08.2016 - czyli w drugą rocznicę ślubu!! Chociaż wiem, że rzadko kiedy się rodzi zgodnie z terminem

Trzymam kciuki za udany cykl
Czyli wszystko dobrze wrzuć zdjęcie z usg, w sam raz w moje urodziny bete zrób sobie sama

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości