|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
![]() ![]() Edit: Ok dopisałaś już ![]() ![]() Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-11-09 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie nie wiem co robić bo 300 zł to nie dużo, ale nigdy nie kupowałam mebli w biedro ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Weszłaby idealnie w róg koło okna, kupilibysmy jeszcze komodę na 4 szuflady i byłoby pięknie już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Magda znalazłam na stronie biedronki - kolor olcha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Patrząc na to że nie mamy szafy z drążkiem i póki co nie używane rzeczy leżą w walizce a używane wiszą na klamce to przyda się na pewno.. Ciotka miała zmieniać meble sypialniane ale zmienia już 4 msc i mam powoli dość czekania.. Pogadam z tz może się uda kupić po wypłacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
Magda, komodę do tej szafy powinnaś kupić bez problemu bo Biedra co jakiś czas rzuca mebelki właśnie w tych kolorach, a to komody, a to szafy, a to stoliki
![]() ![]() Ja się witam w 32 tc. Mala mi ciągle wkłada nogi pod zebra z prawej strony :/ kluje mnie to i ciężko się wygodnie położyć. Dziś mam wizytę, chyba dr bedzie badał przepływy, bo to juz czas najwyższy na to usg 3 trymestru. Dziewczyny, trzymajcie kciuki żeby dał l4 i żebym nie musiała jutro płacić 160 zł za wizytę prywatna :/ z lekarzami różnie bywa, a do tego idę dopiero 2 raz. I zmienilam zdanie juz po raz ktorys, jednak kupie uzywany jedo fyn memo... |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Luna normalnie wziac i zabic, jedyne co mi przychodzi do glowy to komentarz, ze wy bedziecie kochac swoje dziecko, a nie pieniadze. Niestety, ale tak odebralam te teksty dziewczyny.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za wizyte ![]() Zadyszka mnie dzis lapie jakbym 150 kg wazyla.. Nawet jak siedze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
lune gratuluję nowego tygodnia, co do rodzinki to brak słów
![]() med przynajmniej stawiają sprawę jasno i wiesz, że na ich pomoc nie masz co liczyć. Magda nie wiek jak z szafą z biedronki, ale moi rodzice kiedyś dawno temu kupili ławę w biedronce i sprawuje się bardzo dobrze. Wiadomo, że szafka będzie częściej używana, bo to otwórz zamknij itd, ale może akurat. |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Eleo gratuluję nowego tygodnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
No ja też była zszokowoana. Przecież widzę jak mają nas gdzieś. Nikt nie zadzwoni sie nie zapyta jak się czuje, czy może już urodziłam.
U teściowej też nie było lepiej jak tak siedzisz na przeciwko niej a ona coś odburkuje. A ta jego siostra mówi " zawalcz zeby mama sie z wami w końcu pogodziła, kupcie jej kwiaty i ja przeproście" Za co?? mówi "wiesz jak mama czeka na wnuki, jak sie cieszy ze jestes w ciąży, moje dziecko to ubóstwia bardzo kocha wnuczke " No sorry nie widac ![]() No zakłamani, fałszywi, ohydni ludzie. I sie zapowiedziala ze przyjdzie za tydzien do nas na wodke zeby moj maz z jej pogodzili sie ![]() Szkoda że moja rodzina jest o 200km dalej a męża rodzina mieszka w Warszawie tez a tesciowa tylko 100km dalej. Nie znosze ich, nie chce ich znac. Ona mówi " pogodz sie ze wszystkimi, zrob to dla swojego dzecka, jakas przewrazliwiona jestes na swoim punkcie" Ja nie potrzebuje jej i tej całej fałszywej rodziny wraz z teściową dla mojego dziecka. Sama sobie poradze. Jak do tej pory siedze sama w 4 scianach i nikt sie tym nie interesuje. Jak miałam rwe kulszową maz musial brac wolne w pracy i sie mna opiekowac, oni o tym wiedzieli i nikt nie przyszedl do mnie. Tesciowa byla na badaniach w Wawie i nie przyszla, obiadu nie zrobila, nikt nie pytal jak sie czuje. ![]() Faktycznie zostane sama z dzieckiem, dobrze ze mam cudownego męża i szkoda że moja rodzina jest tak daleko. Koleżanek mam ze 4 ale tez nie maja dla mnie czasu bo wiadomo praca, dom, dobrze ze chociaz dzwonia i sie interesuja. Codziennie od pon- piatku od 8-16 sama w domu, jeszcze mieszkamy na uboczu wiec ciezko juz mi gdzies wyjsc. Ja już chce żeby się maluszek urodził i mnie pocieszył ![]() Wtedy nie będe taka samotna |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
mojakaren lubię takie poranki
![]() magda nie wiem jak jest z jakością mebli w biedronce. ![]() lune najwidoczniej dziewczyna ma jakiś kompleks. ![]() Eleo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Lune, współczuję sytuacji. Żeby się skutecznie pogodzić to obie strony muszą poprzedni rozdział chcieć zamknąć, a jak wciąż są żywe jakieś urazy, to się może nie udac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
lune w ogóle się tymi ludźmi nie przejmuj, szkoda Twojego stresu i nerwów. Oni są nie reformowalni, zakłamani i zapatrzeni w siebie. Z tym siedzeniem w domu Cię doskonale rozumie, my mamy cała rodzinę bardzo daleko, ok jest tutaj matka chrzestna męża, ale tak jak by jej nie było. W ciąży mnie jeszcze nie widziała, zadzwoniła dwa razy, ale wcale nie jest mi smutno bo to typ kobiety co ona miała w życiu najciężej i wie wszystko teraz najlepiej. Znajomych praktycznie żadnych, jeszcze przed ciążą było więcej, ale jak skończyły się nasze wyjścia i to znajomi, cóż tacy ludzie tutaj. Mąż wraca o 19 do domu i też siedzę sama całymi dniami, tak samo czekam na maluszka, chociaż on będzie ze mną cały czas. Będzie dobrze, masz kochającego męża, za chwilę maluszka w domu i to jest najważniejsze.
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Zbieram się jadę po te recepty, przejdę się po sklepach pooglądam wystawy świąteczne. Kocham święta (tylko szkoda że tak długo już tutaj trwają i gdy przychodzi do świąt to już nie jest ten klimat), ale ja dom i choinkę stroję po polsku, a nie miesiąc przed. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() lune Jak to mówią z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
kinga w PL już też wszędzie świątecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz znow bedzie afera bo nie mam zamiaru aby ten brat był chrzestnym mojego dziecka i bedzie jak to jedyny brat mojego męza, jak to mozlwe. Mam to gdzieś. Dzieki kingac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Lune nawet się nimi wszystkimi nie przejmuj. Szkoda Twojego zdrowia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Lune, z tego co piszesz to jakaś toksyczna rodzina, w ogóle weź się nimi nie przejmuj. Widać że nawet między sobą hipokryzje uprawiają, albo jakieś gierki. Od takich ludzi to lepiej jak najdalej, bo tylko będą innymi manipulować...
#4522 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie! I jeszcze potem ktoś przy zdrowych zmysłach ma mieć wyrzuty sumienia? Bez przesady. Dobrze, że chcesz ich unikać
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak te Świeta juz widac wszedzie
![]() Jak jedzie ciezarowka Coca-coli to znaczy ze Gwiazdka niedlugo ![]() Dziewczyny szukam jakiegos ladnego odcienia szarosci do pokoju ale jest tyle ze nie wiadomo jak wybrac. Polecacie jakis kolorek, firme? --- Lune koszmar z ta rodzina meza. Ale moze lepiej nie miec z nimi kontaktu niz przy kazdym spotkaniu tak sie denerwowac. Makabryczni ludzie
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-09 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Magda, a ja Ci powiem,ze rozumiem Twoje narzekanie. Mimo ze fakt, bywa gorzej,niektore leza cala ciaze w szpitalu ale czasem drobnostki daja w kosc.
Poza tym dla czlowieka uciazliwa jest aktualna sytuacja i wcale go nie pociesza,ze ktos jest 'chorszy' od niego ![]() Mi np strasznie przeszkadzalo moje spanie w pierwszym trymeetrze. Nic mi nie bylo ale chodzilam spac o 18, wstawalam o 5, wracalam z pracy i znow spanie. Totalna wylaczenie z zycia. Teraz tez rzadko twardnieje mi brzuch, wiem ze dziewczyny maja mega gorzej ale mi np doskwiera zgaga. Ktos powie, ze to bzdura, a ja przez to nie moge funkcjonowac,spac, boli glowa szczeka zeby.. Takze rozumiem ze nawet takie nic wyprowadza z rownowagi ![]() Na mokrosc - nosisz wkladki? Ja nosze codziennie, nie wyobrazam sobie bez tego. Siedze tu juz 2h, ciekawe ile jeszcze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Lune straszna ta sytuacja...i troche jakbym o sobie czytala. Też tu sama jestem,teraz po przeprowadzce nawet kolezanek nie mam,tyle co kontakt przez internet z kumpelami z polski ale to nie to samo. Wzielam polaka do malowania i gipsowania scian i z nim gadam po polsku haha ale to nie to samo. Wczoraj spalam sama,dzisiaj też bede sama spac bo maz ma za daleko z tego mieszkania do pracy :-( na dodatek druga siostra meza ostatnio też ma jakiś problem ze mna,ciagle próbuje mi rozkazy wydawac. Jednak blisko zwiazane rodziny bywaja problematyczne haha.
Na plus -jutro zaczyna nowa ekipa,w dwa tygodnie powinni wyrobic sie z najwazniejszymi rzeczami,czyli do konca listopada dolna czesc mieszkania bedzie zrobiona i posprzatana (kogos bede musiala wziac do sprzatania,ja nie czuje sie na silach sprzatac po remoncie), pozniej dwa tygodnie na pranie wszystkich rzeczy (mamy suszarke taka automatyczna,coś czuje ze uratuje nam zycie) i urzadzenie pokoju dla malej Magdusia-jakie kolory pokoju robicie? My też jedna sciane jasnoszara ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-11-09 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Już po wizycie! Mam dowód na syna i słodkie zdjęcie pysiaczka :3 Młodziutki już nóżkami do góry leży, serducho mu pięknie bije i jest ok, za to mi żelazo ciągle spada, mam poprawić dietę bo żelazo już biorę w podwójnej dawce. Do tego przepusał mi magnez (nie wiem czemu, no ale...), w ramach profilaktyki przedwczesnego porodu mam brać podwojna dawke dha, na bakterie w moczu jakieś leki dostałam i jeszcze dowcipnie mam coś przepisane. Będę zamiast śniadania garść leków brać
![]() Lekarz bardzo fajny ![]() ![]() ![]()
#4528 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że przeziębienie zacznie Ci wreszcie przechodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie przejmuj się burakami ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam prasować ciuszki dla córy i stwierdzam, że idealne by było takie turystyczne małe żelazko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.