|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Fiazo miałam podobnie - jak trafiłam na patologie ciąży w 30tc przez anemię to po podłączeniu pod kto wyszło ze mam skurcze i to dosyć silne a ja nic nie czułam!!!
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakie macie małe brzuszki u mnie jest 19 tydzień za nie długo 20 i w brzuszku mam 100 cm a w biuście 99 cm ... więc trochę tego jest nie wspomnę ile w tyłku Zakupiłam jeden smoczek firmy lovi i myślę że na nim zakończę kupowanie bo zobaczę czy się przyjmie czy nie ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- super brzuszek nie da się go już ukryć ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- miałam oglądać a niestety był u mnie z rańca ksiądz... wiec nie oglądałam. a o czym było ? bo zawsze coś o dzieciaczkach mówią. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() moja doniosła, ale do tej pory nie mam kasy a dodzwonić się do zusu to graniczy z cudem. Więc dalej czekam na kasę. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- właśnie dziwne to wszystko :/ bo ja mam na 21.06 a jestem w 19 tygodniu,a gdzie nie gdzie pokazuje 18 tydz i 5 dzień :/ ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
czyli normalnie przy kasie ona mi się nabije za 0.01 gr ? mam w planach kupić jeszcze jeden proszek, ale czy mi się uda to się okaże
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-01-23 o 18:28 |
||
|
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tp 19.6 i dzis zaczelam 20tydz czyli skończony 19
|
|
|
|
#4504 | ||
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- u mnie siostra dla Malutkiej używa i pewnie się sama też się skuszę i kupie ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
wymiary podobne ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Dolaczam do Was ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- jakoś nie mogę sobie wyobrazić takiego odciągania :/ ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-01-23 o 19:05 |
||
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Ania230 no to czemu dziwne ?
18t5t a pokazuje 19tydzien czyli dobrze. Bo 18 skończony i trwa 19, aktualnie jesteś w 19tygodniu. Chociaż ja tam zawsze mowie o ukończonych tygodniach, mój gin tez liczy te skończone
|
|
|
|
#4506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
z tymi dniami można się trochę pomylić---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- No nie kurde szkoda... bo nie wiadomo co się stało
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Jenyyy Glowa mi zaraz pęknie :/ juz bylo lepiej w ciagu dnia a teraz znów masakra.
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie były dwa takie ciężkie dni jak nie mogłam spać w nocy i potem się budziłam kolo 10-10.30 od razu czułam ból. Jak nie piję kawy to musiałam się napić i po jakimś czasie przeszło. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Nie mogę się doczekać aż się wyprowadzę , a z drugiej strony przeraża mnie fakt że Tż będzie w pracy a ja sama :/ i tak codziennie. Plus taki że znowu będę mogła zacząć gotować Wczoraj nie ćwiczyłam, ale dzisiaj zamierzam poświęcić 30 min może dzięki ćwiczeniom tyłek i uda już nie urosną
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, ja jak za dlugo pośpię to tez jest niedobrze. Ale z drugiej strony ostatnio mala wstaje mi o 6-6.30 i jak idzie na drzemkę, to ja tez probuje pospać, a tu guzik. Nie umiem spac w ciagu dnia :/ a potem taka zamulona chodzę...
|
|
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Na takie migrenowe bole to slabiutko. Czasem jak wezmę na samym poczatku bolu, to przejdzie, ale nie zawsze :/ ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Ania, co się przejmujesz? Będziesz miala dużo czasu dla siebie, czytaj książki, gazetki, spij kiedy Ci sie zachce, potem taki okres sie juz pewnie nie powtórzy
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie mam parę książek które chce przeczytać i muszę to zrobić Tż napisał mi sms " Kochanie pieniążki przelane,możesz zaszaleć i kupić Małej 1/4 wyprawki"
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-01-23 o 19:31 |
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas ole cos rozkłada.. Wczoraj dzieci chore przyszly do przedszkola no bo dzien babci... I mam efekt... Oby Minelo
|
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1/4 wyprawki? To chyba nie wie na co się właśnie zgodził ? 😁 Ja tak gadam, ale w 1 ciąży się tak obijalam, ze nawet książek nie czytałam :p a zawsze czytałam dużo. Teraz czytam, jak znajdę czas, a z tym ciężko, w ciągu dnia sobie obiecuje ze wieczorem poczytam, a jak Zuzia uśnie to ja po chwili tez idę spac |
|
|
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się od czego zacząć ? tańszych rzeczy czy tych droższych ![]() Dziewczyny a co polecenia na odciąganie katarku ? gruszkę czy aspirator do nosa ? ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Kochana on mi tu kwotę przysłał w tym mam się zmieścić uczy mnie oszczędności A co do książek to też dużo czytałam i staram się czytać zawsze to jakaś odskocznia
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aspirator ten taki co wklada sie końcówkę do buzi(rodzic). Gruszka wg mnie ciezka w utrzymaniu w czystości, nie chciałabym wiedzieć co się tam zastanie jakby ja rozkroic ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Ja bym zaczęła od niezbędnych rzeczy, które nie maja jakiejś daty przydatności czy cos. Rzeczy "mniej potrzebne" zostawilabym na później ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- http://fridababy.com/product/nosefrida/ taki mamy Ania. Tylko mamy chyba juz 3 zestaw bo tz ciagle rurkę gubi, ja nie wiem czy on się zakrecil i mi to do kosza wrzucil ? 😂 |
|
|
|
|
#4517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nic innego mi nie zostaje jak zaszaleć na allegro ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
|
#4518 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym zaczela na Twoim miejscu od pościeli, materaca do łóżeczka, ręczników, kucyków, pieluch tetrowych i takich zwykłych, przewijaka, wanienki itp. ![]() Jej jak dobrze ze mam to wszystko po starszej córce ![]() Cytat:
teściowa sie śmieje ze to przez to młoda tak chętnie "czyta" książki i ciagle domaga sie nowej bajki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
Frida. W aptece
|
|
|
|
#4521 |
|
Ania
|
*Boże, Wy tak piszecie o tych smoczkach i innych rzeczech, firmy, które najlepsze, a ja nie mam zielonego pojęcia;/ ale super, ze coś polecacie, będzie mi łatwiej w kupnei
![]() *Współczuje z zusem, wiem co do znaczy;/ oby szybko się wszystko wyjaśniło. *Co do dzidzi, to może być, ze jest aktywne w nocy w końcu w dzień mama chodzi, rusza się a więc kołysze dzidzie i usypia *Zanim zaszłam w ciąże obiecałam sobie, ze będę czytać dużo, bo przecież mam czas.. i co? 21 tydzień i ani jedna książka;/// *Do nosa siostra mi poleciła katarek: http://www.katarek.pl/o-produkcie Mówi, że nigdy nie zamieni go na nic innego, chwila moment i nosek dziecko ma czysty, i nie ma się co bać, że podłącza się to do odkurzacza, jest to całkowicie bezpieczne ![]() *Ja miałam dziś aktywny dzień, bo przeprowadzamy się.. i trzeba było pakować rzeczy do kartonów, worków.. masakra ile tego wszystkiego..;/ poszłam na chwilę na zakupy, ale wróciłam szybko bo od chodzenia brzuch mnie zaczął boleć, więc zrezygnowałam.. *I po raz trzeci w ciąży mam opryszczkę;// normalnie mnie już to wkurza;/ *A jeszcze przyjechałam do rodziców, i okazało się, że dziadek zwija się z bólu, bo go boli brzuch, pęcherz(dziadek jest po nowotworze właśnie w tych okolicach), no i mama wezwała pogotowie. Przyjechali i pytają czy dziadek choruje przewlekle.. no to my, że tak, ale dziś się nasiliło, że oddaje mocz z krwią i jest słaby bardzo. A oni, ze powinien pójść do rodzinnego, i że co, oni mają go zabrać do szpitala??!!! ogólnie, facet nawrzeszczał na moją mamę, ze wezwała z takiego powodu karetkę... Dopiero, jak wtrąciłam się i powiedziałam, że taki ich obowiązek, i że najlepiej zgłosić to do gazety to łaskawie go zabrali.. a, że mamy "super" szpital to dziadek właśnie został wypisany... Ale się rozpisałam, przepraszam, ale musiałam ![]() Tymczasem w końcu odpoczywam..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-01-23 o 20:13 |
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Sophie u mnie plan byl na czytanie, ale na planie się skończyło 😁 teraz mam straszna ochote na czytanie, ale czasu brak..
Dokladnie Ania, możesz zacząć od takich rzeczy. Do tego wlasnie apirator, szczoteczka, zestaw do paznokci, termometr do wody, wanienka itd. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Haneczka brak słów z personelem z karetki... Szpital tez jakis nie teges :/// zabierzcie dziadka moze do przychodni, jakies badania zlecą. . |
|
|
|
#4523 | |
|
Ania
|
Cytat:
A szpital, to nie szpital.. nie wiem, po co on jeszcze istnieje.. tyle razy bliscy mieli tam problem: tata, miał mdłości, wymioty, złe wyniki, bóle głowy, i na to wszystko podawali mu: aviomarin.. a wieczorem w ostatnie chwili zawieźli go na Wrocław bo zapalenie opon mózgowych..Mama: wycięcie guza na tarczycy: okazało się, że nic nie wycieli( w papierach podali, ze tak), małe, miesięczne dziecko, z plamami na ciele- doktor powiedział, ze mogą przyjąć na oddział, ale nie będą leczyć. Po wypadku samochodowym, mój brat miał założony kołnierz i czekał na zrobienie zdjęcia, przyszli panowie z karetki i powiedzieli, ze muszą kołnierz zabrać, bo to ich.. i nie dostał innego, a nie wiadomo było, czy nie ma coś uszkodzone...i tak więcej takich przypadków;/ Dlatego, ja jeśli będzie się coś działo, to od razu jadę na Wrocław, pomimo, że mam tam 40 km, a tu 10.. Mówię Ci paranoja;/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-01-23 o 20:21 |
|
|
|
|
#4524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha żartuje Materac będę miała razem z łóżeczkiem, więc to poczeka do maja. Ale myślę że kupie tak jak piszesz pościele, ręczniki i pieluchy. Kocyki masz aż 3 sztuki i myślę że na razie to tyle mi wystarczy. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Nóż sie otwiera jak się pomyśli o służbie zdrowia ![]() Oby z dziadziusiem było wszystko dobrze
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
ASIEK tyle to ja miałam w jednym z lepszych momentów w pępku
![]() FIAZO 89cm? Dobrze sprawdzilas bo tyle to ja mam a Ty taka chudzina.. MOTYLEK a u Ciebie to brzuszek podwójny ![]() MIQESI jasne, po to klub musze wejść na kompie, bo na telefonie w aplikacji ani zaproszeń a klubów nie widzę.CHUDZIASZEK przydaje się przy kp. Np jak chcesz odciągnąć i zostawić jak wychodzisz (u mnie butli nie było). Poza tym co jakis czas pojawia się tzw. Kryzys laktacyjny. Zmienia się skład mleka i zanim dziecko się przestawi, to często mniejsza jest produkcja, wiec laktator pomaga rozkręcić laktację. A przy nawale sciagnac nadmiar. Po cc i wywoływanym porodzie też czasami laktacja przychodzi chwile później i laktator pomaga ja rozkręcić. Wiec opcja pożyczenia jest warta rozważenia, nie musisz kupować od razu smoczka. Przyda się tylko pojemnik/butla do którego będziesz odciągać. Możesz też mrozić pokarm Smoczków nie zamierzam kupować: Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde mam kasę a ja jeszcze allegro nie włączyłam ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Dziewczyny a co powiecie na temat poduszeczki klin dla dziecka?
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
boże na reszcie jestem w domu dziś
od rana w rozjazdach.Odebrałam wyniki moczu i krwi..i mocz troche kiepski byłam w smyku i upolowałam 3 pak bodów za 30 zł z tygryskiem z kubusia puchatka mąż się uparł że mam kupić kurtke zimowa... bo jeszcze tydzien temu zapinałam się w starej a teraz już nie Poczytać jak ktoś ma ochote :P http://www.srokao.pl/2013/02/analiza...la-dzieci.html http://www.srokao.pl/2011/10/analiza...-kremy_15.html http://www.srokao.pl/2013/08/analiza...la-dzieci.html http://www.srokao.pl/2012/02/analiza...emolienty.html no ja kupiłam z tej firmy... http://www.srokao.pl/2015/08/analiza...ural-care.html tylko cena mogłaby być zdecydowanie inna |
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Przewijaki mają jeden rozmiar 70x50 cm?
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() mnie poratowała siostra. bo Tż też wspominał o kupnie, ale na szczecie się obeszło.
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ktoś ma maly kasy i podłoży ksiązki pod nogi łóżeczka to wyjdzie na to samo
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Raczkowanie
|
Ja to się mierzę pod pępkiem, razem z biodrami i jestem w 18 tyg 1dzien i mam 118 cm, chyba wszystkie was przebiłam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

u mnie jest 19 tydzień za nie długo 20 i w brzuszku mam 100 cm a w biuście 99 cm ... więc trochę tego jest
nie wspomnę ile w tyłku 

nie da się go już ukryć
ja swoje pieniądze to nie wiem kiedy w końcu dostanę. Dzwoniłam w czwartek do babki, która się zajmuje moja sprawą i mi mówiła, że jej bardzo przykro, że już u niej na biurku leżą 4 moje zwolnienia, a ona mi pieniędzy nie może wypłacić, bo moja szanowna szefowa ma problem, żeby donieść im jakiś jeden głupi świstek, od ponad tygodnia

wymiary podobne
kurde szkoda... bo nie wiadomo co się stało