Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-14, 08:11   #4501
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Złapało mnie tak mocno aż znowu mnie trzęslo i jakoś zasnelam

Co to jest do cholery

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

To chyba Lucy pisala ze widziała maleństwa i chce żeby jej podrosl troszkę. I tak myślę o matko dwa dni temu byłam na badaniach i jeden lekarz mówił 2600 a w szpitalu na nowiuskim sprzęcie wyliczyli tylko 2400.
A przecież ciągle mnie straszyli ze będzie duża. A to maleństwo jest
Też nie chce żeby już wychodziła. Jeszcze ponad dwa tygodnie musi siedzieć w brzuchu.
Ciekawe, co się dzieje?
Córcia grzecznie posiedzi i wyjdzie, kiedy trochę przypakuje
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:12   #4502
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
O kurczę, ja czasem mam po kilka skurczy pod rząd , wczoraj mąż trzymał rękę na brzuchu, to od razu wyczuł, jak brzuch twardnieje i sie napina- ale gin mówił, ze tak ma być, żadnych no- sp, magnezów, nic, macica trenuje i ja tego się trzymam . Co ciekawsze, w ciągu dnia rzadko kiedy łapią mnie skurczybyki, dopiero kiedy się kładę i odpoczywam . W poniedziałek mam ktg, ale o 12 w dzień, więc nie wiem, czy cokolwiek wykaże.
Ja też tak mam, że się zaczyna coś dziać zazwyczaj wieczorem jak się położę już spać, ewentualnie rano po przebudzeniu... Ja mam jutro wizytę i ktg, też myślę, że pewnie nie wykaże skurczy:p A dziś od samego przebudzenia mnie brzuch pobolewa jak na @, ale nie jest to silny ból tylko takie" ćmienie", jednak mega nieprzyjemne to jest i do tego wszystkiego jakoś mi niedobrze jakbym zaraz miała rzygnąć:/
Tyle na dziś rzeczy zaplanowałam , nie wiem co z tego mi wyjdzie
Elena mam nadzieję, że córkę już więcej nie będą męczyć te dolegliwości...
Stary 2016-01-14, 08:21   #4503
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
To czekanie mnie zabija. Boli mnie wszystko to tak trudno znieść.... Naprawdę. Krzyż po prostu mi zaraz pęknie. Z Hania ok, waży już 2600 w 34t+2!!!! Mam napięta macice ale jeszcze czekam na konsultacje do lekarza chorób zakaźnych
Hania ma ładną wagę . Oby jak najszybciej zbadał Ciebie ten lekarz

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ja też tak mam, że się zaczyna coś dziać zazwyczaj wieczorem jak się położę już spać, ewentualnie rano po przebudzeniu... Ja mam jutro wizytę i ktg, też myślę, że pewnie nie wykaże skurczy:p A dziś od samego przebudzenia mnie brzuch pobolewa jak na @, ale nie jest to silny ból tylko takie" ćmienie", jednak mega nieprzyjemne to jest i do tego wszystkiego jakoś mi niedobrze jakbym zaraz miała rzygnąć:/
Tyle na dziś rzeczy zaplanowałam , nie wiem co z tego mi wyjdzie
Elena mam nadzieję, że córkę już więcej nie będą męczyć te dolegliwości...
Mnie często brzuch boli jak na okres , ale poza tym, że szyjka minimalnie się skróciła i poza tymi skurczami nic się nie dzieje .

Też na to liczę, mnie jak dziecku bardzo dokuczały te bóle, w nocy budziłam się z płaczem, tato masował mi nogi i kolana. Pamiętam, jakie to bolesne było .
Stary 2016-01-14, 08:23   #4504
wykalacka
Zadomowienie

Esor ładna waga - to ciekawy ile mój dzisiaj będzie mieć trzymaj się tam!

Paula a może zadzwoń do lekarza co robić jak to się powtarza?
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:29   #4505
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Esor ładna waga - to ciekawy ile mój dzisiaj będzie mieć trzymaj się tam!

Paula a może zadzwoń do lekarza co robić jak to się powtarza?
Jak nie będzie to przechodzić później to do położnej zadzwonię. Bo w listopadzie miałam podobnie jak pracowałam jeszcze to musiałam aż wolne brać tak łapał o mnie. I to był kregoslup wtedy. Ze mała rośnie a ja siedzę tyle przed kompem i potem boli.

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:34   #4506
NanaR
Zadomowienie

Paula jak coś to dzwon do gin! Współczuję tych boli i jeszcze się człowiek denerwuje bo nie wie co to.
Esorku i jak przyjął Cię ten lekarz? Czujesz się choć troszke lepiej?

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:51   #4507
Lola2828
Zadomowienie

Eh co za wieści z rana mam nadzieję że już wam lepiej dziewczyny Esor ładna waga Hani mam nadzieję że coś ci zaradza żebyś się nie odwodnila ! Pauluś nie sadze żeby to było od spania na prawym boku bo ja tak spie w większości bo na lewym nie umiem a niby nie wolno bo dzidziuś gorzej dotleniony może mała na coś uciska mam nadzieję że już lepiej troszkę wypoczywaj ! Elena buziaki dla małej oby się to już nie powróciło ! Ja kawka i spadamy do szpitala na spotkanie z córką miłego dnia laseczki
Stary 2016-01-14, 08:52   #4508
figa84
Zakorzenienie

Ja myślałam, że cisza w nocy bo wszystkie śpią, a tu takie przeboje...

Ja wyczaiłam kiedy mnie boli brzuch jak na okres. Jak mi młoda główką próbuje dół przestawić, myślałam w nocy, że padnę... Górą kopała a dołem co przekręcenie to ból, że się zwijałam, a ta wtedy się prostuje i bolą też żebra... Nie przypominam sobie takich akcji z poprzedniej ciąży :/

Esorku daj znać co Ci stwierdzili.
Paula możliwe, że od kręgosłupa. Mi mała czasem tak się ułoży, że jak się położę to potem nie umiem wstać i chodzić, bo boli :/
Wykalacka daj znać jak po wizycie.
Elena nie wiedziałam, że to może iść w parze z podwyższoną temperaturą. Moja za to złapała chorobę nr 3 za 6 lat. Mamy zapalenie krtani... też nie miała kiedy, bo w weekend ma występ w gminnym ośrodku :/ Na szczęście dziś już zaczyna mówić, więc do weekendu może z tego wyjdzie.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:54   #4509
NanaR
Zadomowienie

Figa zdrówka dla małej :-*
Lola i Wykalacka trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-01-14, 08:55   #4510
figa84
Zakorzenienie

Wszędzie piszą, że niewolno na plecach i na prawym.
Szukałam badań w tym temacie - liczba zgonów dzieci śpiących na lewym boku 2 na 1000, liczba śpiących tylko na prawym lub plecach 4 na 1000. Przy czym i tak przyczyną nie było niedotlenienie. Przy czym znalazłam całe 1 badanie, dalej mi się nie chciało grzebać.
Tak czy inaczej rozgrzeszyłam się, że nie umiem całej nocy przespać na jednym boku, dla mnie to jest niewykonywalne.
Stary 2016-01-14, 09:07   #4511
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Eh co za wieści z rana mam nadzieję że już wam lepiej dziewczyny Esor ładna waga Hani mam nadzieję że coś ci zaradza żebyś się nie odwodnila ! Pauluś nie sadze żeby to było od spania na prawym boku bo ja tak spie w większości bo na lewym nie umiem a niby nie wolno bo dzidziuś gorzej dotleniony może mała na coś uciska mam nadzieję że już lepiej troszkę wypoczywaj ! Elena buziaki dla małej oby się to już nie powróciło ! Ja kawka i spadamy do szpitala na spotkanie z córką miłego dnia laseczki

odpukać poki co jest ok.
wstalam, zrobiłam sobie budyn, zjem i znowu wroce do lozka. A mala szaleje

Mia i Tosia <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 09:07   #4512
marciar7
Zakorzenienie

Esor aby jaknakszynciej dali ci cos przeciwwymiotnego i nawadniajacego :-(

Paula to pewnie od kregoslupa nie sadze ze to jakoes porodowe skurcze..

Nursii ja tak samo mialam lepiej polezec i odpuscic sobie robote.

Figa niby nie powinno sie na prawym i plecach.. Ale ja czasami inaczej nie umiem :-( szczegolnie po operacji bp wtedy odtykala mi sie lewa dziurka a prawa strona twarzy mnienj bolala..

Ja sie witam dzis. Ostatni dzien zalatwiania w tej durnej szkole. Dobrze ze tz mnie do niej wozi uparl sie ze sama nie bede lazic. W sumie i lepiej ;-)
Stary 2016-01-14, 09:07   #4513
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie często brzuch boli jak na okres , ale poza tym, że szyjka minimalnie się skróciła i poza tymi skurczami nic się nie dzieje .

Też na to liczę, mnie jak dziecku bardzo dokuczały te bóle, w nocy budziłam się z płaczem, tato masował mi nogi i kolana. Pamiętam, jakie to bolesne było .
Mnie ostatnio tez. Ale szyjka podobnie jak u Ciebie skrocila sie lekutko (z 4cm na 3,6cm) i jest zamknieta, a gin mowi ze to ok na tym etapie i tak byc powinno. Wiec sie nie przejmuje zupelnie, nie oszczedzam sie, cwicze kondycje bo przyda sie podczas porodu i po nim

Zdrówka dla córci, oby przeszly bóle.

Paula, Esor, zdrówka dla Was

Dzień dobry. Jakos całą ciąże wszystko gitara, a teraz hormony mi uderyly i chodze zła jak osa biedny TZ, chyba ma mnie juz dosc a ciagle dostaje ochrzan bez powodu
Wczoraj tz złożył mi wreszcie komode po 2 tygodniach to kurka okazalo sie dopiro po zlozeniu i probie wlozenia szuflad ze zawiasy wszystkie sa krzywe i nie da sie szuflad podosuwac bo wszystko krzywe. I teraz musze to wymienic. Jestem zła jak nie wiem bo juz chcialam miec to z glowy a tak jeszcze raz bedzie musial skladac a to kupa roboty. Pomijajac fakt ze musze ta komode odwiezc spowrotem do ikei i zareklamowac
No ale jakos przezyje. Zapakowalam poki co do niej wszystkie ubranka, kosmetyki posegregowane, nawet grzechotki wymylam Zostalo podniesc lozeczko na najwyzszy poziom, nakleic naklejki nad lozeczko, zlozyc przewijak i wymienic ta nieszczesna komode.. No i sie spakowac, ale to pozniej. I wtedy moge rodzic chociaz 29 stycznia mam dentyste i kosmetyczke a 1 lutego fryzjera wiec wolalabym jeszcze ich zaliczyc
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 09:07   #4514
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
odpukać poki co jest ok.
wstalam, zrobiłam sobie budyn, zjem i znowu wroce do lozka. A mala szaleje
Odpocznij moze przejdzie
Stary 2016-01-14, 09:12   #4515
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Esor aby jaknakszynciej dali ci cos przeciwwymiotnego i nawadniajacego :-(

Paula to pewnie od kregoslupa nie sadze ze to jakoes porodowe skurcze..

Nursii ja tak samo mialam lepiej polezec i odpuscic sobie robote.

Figa niby nie powinno sie na prawym i plecach.. Ale ja czasami inaczej nie umiem :-( szczegolnie po operacji bp wtedy odtykala mi sie lewa dziurka a prawa strona twarzy mnienj bolala..

Ja sie witam dzis. Ostatni dzien zalatwiania w tej durnej szkole. Dobrze ze tz mnie do niej wozi uparl sie ze sama nie bede lazic. W sumie i lepiej ;-)

trzymam kciuki za koło z tych słówek

Mia i Tosia <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 09:14   #4516
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki za koło z tych słówek
Dzieki jeszcze muszę sie douczyc a ono o 18.30
Stary 2016-01-14, 09:14   #4517
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, ja czasem mam po kilka skurczy pod rząd , wczoraj mąż trzymał rękę na brzuchu, to od razu wyczuł, jak brzuch twardnieje i sie napina- ale gin mówił, ze tak ma być, żadnych no- sp, magnezów, nic, macica trenuje i ja tego się trzymam . Co ciekawsze, w ciągu dnia rzadko kiedy łapią mnie skurczybyki, dopiero kiedy się kładę i odpoczywam . W poniedziałek mam ktg, ale o 12 w dzień, więc nie wiem, czy cokolwiek wykaże.

Dziewczyny, któraś ma link odnośnie tego masażu krocza, braniu wiesiołka itd.? Nie jestem pewna, czy to Justynka nie wrzucała
Ja tez mam skurcze. Ale nie bolą. Po prostu brzuch sie robi twardy jak skała. Taki dyskomfort jedynie. Na ktg wyszło ostatnio ich całkiem sporo. wszystkie na 100% ale nie bolały nawet jak te porodowe 50%
I co do lekow i reszty moj gin mowi to samo. W poprzedniej ciazy poprzedni gin tak samo

Link jest tutaj:
http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...jny-porod.html
Stary 2016-01-14, 09:15   #4518
figa84
Zakorzenienie

omg... mam durnego kota... młoda go wzieła na ręcę i nosi jak dziecko, mówię jej, żeby go nie nosiła, bo to jest kot. A ta do mnie "cicho, bo kotek zasypia". Patrzę, a ten durny kot faktycznie śpi

Ja mam przwijak z Ikei, który mi siostra kupiła chyba we wrześniu... do tej pory tż tego nie złożył Prędzej sama to zrobię niż on....
Stary 2016-01-14, 09:16   #4519
esor
Mamusia Luty 2016

Zaraz Wam Wszystko opiszę wzięli mnie na oddzial

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 09:18   #4520
Zakorzenienie

Cytat:
To czekanie mnie zabija. Boli mnie wszystko to tak trudno znieść.... Naprawdę. Krzyż po prostu mi zaraz pęknie. Z Hania ok, waży już 2600 w 34t+2!!!! Mam napięta macice ale jeszcze czekam na konsultacje do lekarza chorób zakaźnych
O to tyle co moja w 34+4
Powodzenia z lekarzami, mam nadzieje ze cos zaradza

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
omg... mam durnego kota... młoda go wzieła na ręcę i nosi jak dziecko, mówię jej, żeby go nie nosiła, bo to jest kot. A ta do mnie "cicho, bo kotek zasypia". Patrzę, a ten durny kot faktycznie śpi

Ja mam przwijak z Ikei, który mi siostra kupiła chyba we wrześniu... do tej pory tż tego nie złożył Prędzej sama to zrobię niż on....
Moj dopiero 2 tyg z hakiem stoi ale bez jaj, mam nadzieje ze tyle nie bedzie czekal. w sobote ma ostatnią szanse, ja sie za to nei biore
Stary 2016-01-14, 09:20   #4521
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślałam, że cisza w nocy bo wszystkie śpią, a tu takie przeboje...

Ja wyczaiłam kiedy mnie boli brzuch jak na okres. Jak mi młoda główką próbuje dół przestawić, myślałam w nocy, że padnę... Górą kopała a dołem co przekręcenie to ból, że się zwijałam, a ta wtedy się prostuje i bolą też żebra... Nie przypominam sobie takich akcji z poprzedniej ciąży :/

Esorku daj znać co Ci stwierdzili.
Paula możliwe, że od kręgosłupa. Mi mała czasem tak się ułoży, że jak się położę to potem nie umiem wstać i chodzić, bo boli :/
Wykalacka daj znać jak po wizycie.
Elena nie wiedziałam, że to może iść w parze z podwyższoną temperaturą. Moja za to złapała chorobę nr 3 za 6 lat. Mamy zapalenie krtani... też nie miała kiedy, bo w weekend ma występ w gminnym ośrodku :/ Na szczęście dziś już zaczyna mówić, więc do weekendu może z tego wyjdzie.
Tak mi się wydaje , wcześniej miała tak zdiagnozowane- gorączka, bóle nóg, zwłaszcza kolan. Nic więcej jej nie jest, po paracetamolu szybko spadła temp. i dziś nie miała. Chyba, że to objaw jakiejś innej choroby, ale tylko gorączka? bo ból głowy to chyba od gorączki mógł być? Jestem kompletnie zielona, jeśli chodzi o choroby . Będę obserwować.

Zapalenie krtani to chyba bardzo dokuczliwe , a nie miała problemu z oddychaniem? dzieci mojej siostry często na to chorują, ale u nich pojawiają się dodatkowo duszności i były też w szpitalu z tego powodu .
Dobrze, że już mija, oby przeszło jak najszybciej biedna mała
Stary 2016-01-14, 09:20   #4522
marciar7
Zakorzenienie

Nie bierzcie sie dziewczyny skoro mieli to zrobic niech robia :-P mohego p cos sie doprosic to tez rok świetlny minie albo ustane nad dana rzecza i bede stac az zrobi :-D
Stary 2016-01-14, 09:21   #4523
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz Wam Wszystko opiszę wzięli mnie na oddzial
ło matko !!!

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-14, 09:22   #4524
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć Znowu mam lepszy dzien, zawiozłam Tusię do przedszkola bo miała z kolei gorszy poranek, ale na szczęście nie protestowała

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co to skurcze i twardnieniu brzucha nic takiego jeszcze nie czułam a kończę 37tc nie żebym narzekała ze nic mnie nie boli;-) ale nic się nie zapowiada ze urodze w terminie coś mi się wydaje, że przenoszę :-/
Ja w poprzedniej ciąży też nie znałam tych bóli, ale i tak na 10 dni przed tp zaczęły sie skurcze (ktorych prawie nie czułąm), a dzień później wody odeszły WIęc nigdy nie wiesz kiedy Cię weźmie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
To kciuki aby wybrali jak najbezpieczniejsze wyjście

Poszłam na noworodki poogladać bejbika lokatorki z sali co miała rano cc. Jej dziecko 3300 g a takie małe..eh jak pomyślę że miałabym mojego tak teraz urodzić, jak on niecałe 2800 jeszcze Rozryczałam się, poszłam do swojego gina pogadać..skłaniam się żeby nie dać sobie zdjąć pessara, a może by jeszcze z tydzień podrósł... gin mówi, że zobaczymy jak to wyjdzie

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Moja gin zawsze mówi,że nie waga najważniejsza (bo dzieci rodzą się różne, a jeśli przepływy, łożysko itp są ok to nie ma się co martwić) a dojrzałość płuc. Dostałaś zastrzyk, więc nie masz się co martwić

Tusia się urodziła 2650 i 53 cm, chude to takie było, ale spokojnie dałam sobie radę U nas to po prostu genetyka, dziewczyny po tatusiu są mniejsze (u nich w rodzinie głównie drobiny się rodziły).
I co, zawsze była drobniejsza, ale absolutnie w niczym to nie przeszkadzało, wręcz pomagało w rozwoju ruchowym, bo takim dzieciom jest po prostu łatwiej. Na ten moment jest blisko 50 centyla z wagą i ponad 75 ze wzrostem.

Aaa i jeszcze na pocieszenie, mój mąż przenoszony urodził się z wagą 2800, zdrowy jak rydz i wyrósł z niego chłop jak dąb.

I jeszcze dodam,że jak moja bratanica się urodziła w maju- jakoś pod 4 kg, to też mi się wydawała malusia, a przecież była sporo większa od Tusi

Cytat:
No i będziemy jechać do szpitala. Właśnie znowu zwymiotowalam normalnie jakby dwoma szklankami brudnej wody. Nic się nie przyjmuje z płynów, wszystko organizm odrzuca a przecież nie może maleństwo być odwodnione.
Kciuki

Cytat:
Biedna to jedz jedz
Może coś poradzą na to

A ja dzisiaj tez miałam noce. .....

Prawie ze strachu w majtki zrobiłam. Bylam pewna że rodze

Obudził mnie o 4 taki bol w krzyżu po prawej stronie ze wstać nie mogłam. Pomyślałam że może siku chce i poszłam zrobiłam i nic nie dało
Ledwo wróciłam nawet do łóżka nie doszłam tylko kucnelam na podłodze i drze się to tż żeby się obudził. Ten w szoku co się dzieje. Ja w ryk ani wstać ani się ruszyć i z tego wszystkiego dostałam drgawek.
Nie wiem co robić jakoś się do łóżka zapakowalam i tż mi taki żelowy kompres do kręgosłupa przyłożył i po pół godzinie puscilo i zasnelam.

Ale co to było ???
Teraz myślę od czego to i boję się wstać bo czasami zakuje znowu; (

Mała czuje ze się rusza normalnie.
Dzisiaj w nocy spałam chyba długo na prawym boku a nie można tak ? Bo się naciska na coś ? Może to od tego ?
Na końcówce takie bóle mogą się zdarzać Ja mam bardzo często, leżeć się nie da, wstać się nie da.
A jakie masz wyniki z moczu?

Cytat:
Złapało mnie tak mocno aż znowu mnie trzęslo i jakoś zasnelam

Co to jest do cholery

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

To chyba Lucy pisala ze widziała maleństwa i chce żeby jej podrosl troszkę. I tak myślę o matko dwa dni temu byłam na badaniach i jeden lekarz mówił 2600 a w szpitalu na nowiuskim sprzęcie wyliczyli tylko 2400.
A przecież ciągle mnie straszyli ze będzie duża. A to maleństwo jest
Też nie chce żeby już wychodziła. Jeszcze ponad dwa tygodnie musi siedzieć w brzuchu.
Już pisałam powyżej odnośnie wagi, spokojnie laski!!

I nie zapominajcie,że usg też nie daje pewności co do wagi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 09:24   #4525
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszędzie piszą, że niewolno na plecach i na prawym.
Szukałam badań w tym temacie - liczba zgonów dzieci śpiących na lewym boku 2 na 1000, liczba śpiących tylko na prawym lub plecach 4 na 1000. Przy czym i tak przyczyną nie było niedotlenienie. Przy czym znalazłam całe 1 badanie, dalej mi się nie chciało grzebać.
Tak czy inaczej rozgrzeszyłam się, że nie umiem całej nocy przespać na jednym boku, dla mnie to jest niewykonywalne.
Ja też nie umiem spać na jednym boku, poza tym w nocy nie kontroluję przez sen, kiedy się przekręcam. Teraz mały ma nóżki po lewej stronie i jak kładę się na ten bok, tak daje do wiwatu, że aż łzy w oczach stają, widocznie uciskam mu stopy, bo jak przewrócę sie na prawy bok, jest lepiej.
Czasem na parę chwil położę się na plecach- co za ulga dla kręgosłupa i bioder .
Chyba nie ma takiej osoby, która skrupulatnie przespałaby całą nic na lewym boku .
Stary 2016-01-14, 09:27   #4526
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bierzcie sie dziewczyny skoro mieli to zrobic niech robia :-P mohego p cos sie doprosic to tez rok świetlny minie albo ustane nad dana rzecza i bede stac az zrobi :-D
mnie jak złapało to w nocy i lezałam na kafelkach i ryczałam ze rodze to tz zrobił takie oczy ze szok

chyba pierwszy raz widziałam go tak wystraszonego

ja sie drze ze nie moge rodzic ze nie mam spakowanej torby dla małej na wyjscie, a on a po co ? przeciez swoja masz a ja spakuje mala jak bedzie wypis... a ja patrze na niego przeciez ty nie wiesz co to bodziak a co to spiochy

to powiedział złapie co na gorze w komodzie na dupe i plecy i juz

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć Znowu mam lepszy dzien, zawiozłam Tusię do przedszkola bo miała z kolei gorszy poranek, ale na szczęście nie protestowała

Ja w poprzedniej ciąży też nie znałam tych bóli, ale i tak na 10 dni przed tp zaczęły sie skurcze (ktorych prawie nie czułąm), a dzień później wody odeszły WIęc nigdy nie wiesz kiedy Cię weźmie

Moja gin zawsze mówi,że nie waga najważniejsza (bo dzieci rodzą się różne, a jeśli przepływy, łożysko itp są ok to nie ma się co martwić) a dojrzałość płuc. Dostałaś zastrzyk, więc nie masz się co martwić

Tusia się urodziła 2650 i 53 cm, chude to takie było, ale spokojnie dałam sobie radę U nas to po prostu genetyka, dziewczyny po tatusiu są mniejsze (u nich w rodzinie głównie drobiny się rodziły).
I co, zawsze była drobniejsza, ale absolutnie w niczym to nie przeszkadzało, wręcz pomagało w rozwoju ruchowym, bo takim dzieciom jest po prostu łatwiej. Na ten moment jest blisko 50 centyla z wagą i ponad 75 ze wzrostem.

Aaa i jeszcze na pocieszenie, mój mąż przenoszony urodził się z wagą 2800, zdrowy jak rydz i wyrósł z niego chłop jak dąb.

I jeszcze dodam,że jak moja bratanica się urodziła w maju- jakoś pod 4 kg, to też mi się wydawała malusia, a przecież była sporo większa od Tusi

Kciuki

Na końcówce takie bóle mogą się zdarzać Ja mam bardzo często, leżeć się nie da, wstać się nie da.
A jakie masz wyniki z moczu?

Już pisałam powyżej odnośnie wagi, spokojnie laski!!

I nie zapominajcie,że usg też nie daje pewności co do wagi

wiem wiem ze te ich mierzenie to sobie mozna w dupke wsadzic...

ale człowiek juz sam wariuje jak sie cos dzieje :conf used:

moje wyniki sa ok, 2 dni temu bylam na kontroli i wszystko ok bylo.

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-14, 09:28   #4527
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się wydaje , wcześniej miała tak zdiagnozowane- gorączka, bóle nóg, zwłaszcza kolan. Nic więcej jej nie jest, po paracetamolu szybko spadła temp. i dziś nie miała. Chyba, że to objaw jakiejś innej choroby, ale tylko gorączka? bo ból głowy to chyba od gorączki mógł być? Jestem kompletnie zielona, jeśli chodzi o choroby . Będę obserwować.

Zapalenie krtani to chyba bardzo dokuczliwe , a nie miała problemu z oddychaniem? dzieci mojej siostry często na to chorują, ale u nich pojawiają się dodatkowo duszności i były też w szpitalu z tego powodu .
Dobrze, że już mija, oby przeszło jak najszybciej biedna mała
Nie znam się na bólach wzrostowych, ja miałam za dziecka tylko bóle nóg i kolan, ale raptem parę razy i nie pamiętam czy miałam przy tym temperaturę. Ból głowy jak miała gorączke to nic dziwnego moim zdaniem.

Z tą krtanią to się trochę zdziwiłam, bo wszyscy w necie piszą, ze temperatura, problemy z oddychaniem itp. A młoda po prostu zaniemówiła Gorączki brak, nic ją nie boli, teraz po lekach jest już tylko zachrypnięta i co jakiś czas lekko pokasłuje. Tylko, że moja młoda jak i Twoja, praktycznie nie choruje, to może temu to tak lekko przechodzi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 09:32   #4528
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
a to nie na lewym powinno się spać?Tym od strony serca?Bo po prawej stronie jest właśnie żyła główna i na nią właśnie nie można naciskać,żeby dziecko było lepiej dotelnione.

Może mamy inne nazewnictwo boków hehe

Esor to dobrze,że zostałaś, oby Ci pomogli

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
mnie jak złapało to w nocy i lezałam na kafelkach i ryczałam ze rodze to tz zrobił takie oczy ze szok

chyba pierwszy raz widziałam go tak wystraszonego

ja sie drze ze nie moge rodzic ze nie mam spakowanej torby dla małej na wyjscie, a on a po co ? przeciez swoja masz a ja spakuje mala jak bedzie wypis... a ja patrze na niego przeciez ty nie wiesz co to bodziak a co to spiochy

to powiedział złapie co na gorze w komodzie na dupe i plecy i juz

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

wiem wiem ze te ich mierzenie to sobie mozna w dupke wsadzic...

ale człowiek juz sam wariuje jak sie cos dzieje :conf used:

moje wyniki sa ok, 2 dni temu bylam na kontroli i wszystko ok bylo.

myslałam,że może coś z nerkami, ale skoro wyniki ok to myślę,że po prostu ten krzyż. Może małż spróbowałby Ci to rozmasować jak będzie w domu a Ciebie złapie?Mi bardzo to pomaga.

A jeszcze mi się przypomniało, jak w 600 gramach szczęścia lekarz od wcześniaków się wypowiadał,że są w stanie już uratować nawet takie 400 g dzieciaczki, ale sam zaznaczył,że to naprawdę nie waga ma znaczenie a stopień dojrzałości organów.
A nasze dzieciaczki już przecież są donoszone/prawie donoszone

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 09:35   #4529
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio tez. Ale szyjka podobnie jak u Ciebie skrocila sie lekutko (z 4cm na 3,6cm) i jest zamknieta, a gin mowi ze to ok na tym etapie i tak byc powinno. Wiec sie nie przejmuje zupelnie, nie oszczedzam sie, cwicze kondycje bo przyda sie podczas porodu i po nim

Zdrówka dla córci, oby przeszly bóle.

Paula, Esor, zdrówka dla Was

Dzień dobry. Jakos całą ciąże wszystko gitara, a teraz hormony mi uderyly i chodze zła jak osa biedny TZ, chyba ma mnie juz dosc a ciagle dostaje ochrzan bez powodu
Wczoraj tz złożył mi wreszcie komode po 2 tygodniach to kurka okazalo sie dopiro po zlozeniu i probie wlozenia szuflad ze zawiasy wszystkie sa krzywe i nie da sie szuflad podosuwac bo wszystko krzywe. I teraz musze to wymienic. Jestem zła jak nie wiem bo juz chcialam miec to z glowy a tak jeszcze raz bedzie musial skladac a to kupa roboty. Pomijajac fakt ze musze ta komode odwiezc spowrotem do ikei i zareklamowac
No ale jakos przezyje. Zapakowalam poki co do niej wszystkie ubranka, kosmetyki posegregowane, nawet grzechotki wymylam Zostalo podniesc lozeczko na najwyzszy poziom, nakleic naklejki nad lozeczko, zlozyc przewijak i wymienic ta nieszczesna komode.. No i sie spakowac, ale to pozniej. I wtedy moge rodzic chociaz 29 stycznia mam dentyste i kosmetyczke a 1 lutego fryzjera wiec wolalabym jeszcze ich zaliczyc
U mnie szyjka identycznie- z 4 na 3,6 .

Ja jestem w jakimś płaksiwym nastroju , mąż już chce przywieźć łóżeczko i ustawić, nalega, żebym w ten weekend się spakowała, bo czasu coraz mniej i on jest świecie przekonany, że nie dotrwam do terminu.
Na dodatek martwię się córką, jest ostatnio jakaś rozkojarzona, teraz ta gorączka . Oceny w szkole ma bardzo dobre, ale nadal zakłóca lekcje swoim gadaniem. Ileż można jej tłumaczyć i nie dociera?!
Wczoraj mąż kupił jej tran w kapsułkach z wit. D, może ma jakieś niedobory, tym bardziej teraz zimą, zmęczenie na pewno też przez szkołę .

Do mnie ostatnio oddzwaniała asystentka naszego dentysty, umówiłam całą naszą rodzinę na 5 lipca, ja do kontroli, mąż ma coś tam do dokończenia, a córka do sprawdzenia mleczaki i dwa stałe ( na szczęście się prostują same). jakoś nie czuję się na siłach iść teraz

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Dzieki jeszcze muszę sie douczyc a ono o 18.30
Powodzenia Marcia, dasz radę . Łatwe chociaż te słówka?
Stary 2016-01-14, 09:36   #4530
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
To mój tż wyjątek od reguły o co go poproszę żeby zrobił złożył czy naprawił zawsze zrobi czasem mnie się nic nie chce a on po pracy zje obiad i bierze się za robotę 😊
Za to mój tata to len co ma naprawić to zaraz zaraz i tak się duży czasem do pół roku i jak to mama mówi nabiera mocy

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości