|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Musimy jeszcze przetrwać te kilka tygodni i będzie po wszystkim. Powoli zaczniemy wracać do siebie. Ale zdecydowanie bardziej wolę wstać w nocy do placzacego niemowlaka niż leżeć z tym całym balastem i zastanawiać się czy i kiedy zasnę...
Ciekawe jak te nasze maleństwa wyglądają ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym zobaczyć naszych dwóch wątkowych chłopców
|
|
#4503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały Staś już nie leży w inkubatorze, więc Kallina pewnie lada moment wrzuci nam jakąś fotkę. Ciekawe która następna pójdzie rodzić Ja chyba na wszelki wypadek spakuje już torbę do szpitala żeby sobie czekała spokojnie ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrowka dla Was. Juz niedlugo bedziecie tulic Rossa, bo na pewno silny z niego chlopak Malinka slicznym wozek Kalina ale super wiesci! Dzielny maluszek ze Stasia A u mnie bez zmian. Wciaz prowadze nocny tryb zycia Ostatnio palpitacje daja mi sie we znaki wiec w dzien spie I jem. A w nocy w przyplywie energii ogarniam kuchnie, robie pranie I prasuje. Torba jeszcze nie spakowana, kosmetyczne rzeczy nie kupione, ale ostatnie wydarzeniach na watku sprawily, ze to bedzie moj.plan na ten tydzien. A teraz mam nadzieje zasne. Udanego poranka Wam.zycze!
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2016-02-08 o 04:30 |
|
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
A ja się poddaję.
Wstaję zrobić sobie kawę. Przygotuję tż śniadanie do pracy. Już i tak nie zasnę. Dzisiaj moje zakupy z Gemini przyjdą ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ile można leżeć i modlić się o sen... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
|
|
#4510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ross, 2800g, 52cm, ur w 35 tyg---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- mooonia wszyscy sie mnie teraz pytaja o ten serial!! Ja nie ogladalam go nigdy. Mojego meza przyjaciel ma tak na imie i to jedyny Ross ktorego znalam
|
|
#4511 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, wstałam zrobić tż sniadanko i już nie moge zasnąć. Mam aktywny tydzień jutro kosmetyczka w srode usg piersi w piatek ginekolog a w weekend dzidziusiowe zakupy.
---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Misia co do gum to chyba masz racje z tym kamieniem. Ja nie lubie żuć męczy mnie to i kamień dwa razy w roku musze ściągać. Moj tż za to gume ma zawsze przy sobie i zero kamienia. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogłam dzisiaj TŻ wykopać z łóżka.:P trochę spóźni się do pracy.
![]() Miała tż mama dzisiaj wpaść, ale chyba odwołam wizytę. Nie mam mocy, a ona chce okna myć i firanki wieszać. A nie będę przecież stała i patrzyła jak po drabinie skacze.
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja. Zbudzil mnie jakiś dziwny bol. Takie "rozpieranie" nisko, jakby jeszcze niżej niż macica. Wzięłam nospe ale nie wiem czy to pomoże
jeny jak to boli zaraz chyba paracetamol dołożę bo nie dam rady
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
nessea
mscie taki duzy dom, ze mozesz prowadzic nocne zycie? Bo mnie by chyba maz zabil gdybym w nocy jak on spi wstała i tłukła się po chacie z praniem itp. ![]() Gosiaczek i jak tam ból przeszedł czy pojawiły się objawy jelitówki? 32 Rozpiera, ale to nie skurcze, co? ![]() Maz pojechal do pracy, a ja zaraz padne z glodu w lozku. Owsianki! Odpukac, ostatnio dobrze spie, wstaje tylko na siku i znowu zasypiam. A zgagi nadal ani razu nie mialam, biedne moje łyse dziecko
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, ja właśnie toczę wewnętrzną walkę czy iść na łatwiznę i zjeść płatki czy postać chwilę przy garnku i zjeść owsiankę.
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W weekendy nie jem owsianki bo zazwyczaj wtedy jem sniadania z tż i w poniedziałki jak na odwyku czekam na śniadanie Idę robić i się ogarnac bo nie wiem, o ktorej ta ekipa przyjedzie. Maja byc rano. To się nastawiam na 8-9
|
|
|
|
|
#4517 |
|
Rozeznanie
|
witam się i ja, wieczorem zdecydowałam, że jadę rano do USC więc właśnie zjadłam śniadanko i idziemy się za chwilę ubierać. Dowiem się czy dokumenty już zmigrowały z mojego rodzinnego miasta i czy koniecznie musi być zaświadczenie o ciąży czy wystarczy ksero karty ciąży. Albo załatwię to dzisiaj albo dopiero za tydz jeśli potrzebne będzie zaświadczenie. 2 razy wstawałam do wc i jak za pierwszym padłam od razu tak za drugim się wierciłam i nie mogłam zasnąć
![]() spokojnego poniedziałku |
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dzisiaj zaczynam 37t
Cytat:
a zawsze sam przychodzi. Powiedział, że nie mógł znaleźć drzwi i była ściana.
|
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam wczoraj kilka wstawić do lodówki.![]() A może dzisiaj zrobimy pudding chia. z mlekiem kokosowym.
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Ech owsiankę tez bym zjadła...
skurcze to nie są na pewno. Może to i napieranie główki albo może spojenie się rozchodzi. Na szczęście puscilo, ale bol mocno nieprzyjemny. Ciekawe jak ja zniose ten porodowy jak ja taka wrażliwa
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
32
ja po ostatniej akcji z bólem brzucha rozwyłam się tż, że absolutnie, ja nie rodzę, ja nie chcę, ja nie dam rady, ja nie jestem gotowa fizycznie i psychicznie, noga na nogę i nie. ![]() Moze i ja się zmotywuję dzisiaj i poczytam o tej calej papierologii okoloporodowej
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od paru dni dosc mocno rwie posladek i kawalek kregoslupa. To przychodzi jak skurcz i mija.
Nie lubie tego uczuacia, mam wrazenie ze mi to paralizuje jedna strone ciala |
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od wczoraj Bożena znowu boli. I czasami czuję jakby ktoś mi w tą biedną siuśkę szpilki wbijał.
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet myslalam, ze to moze jakis poczatek stanu zapalnego, ale nie, wyniki czyste. To ma zwiazek z szyjką czy z czym ![]() U mnie dzisiaj +11kg. Cienko to widzę, przede mną 3tygodnie, a ja nie chce przytyc wiecej niz jeszcze kilogram. Liczyc na cud? |
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
no i odwiedzilam urząd ale papierek załatwimy w przyszłym tygodniu bo wolą jednak zaświadczenie od lekarza a mnie w sumie też rybka. Ważne, że ten cholerny akt ślubu już jest na miejscu no i że adnotacja o rozwodzie wreszcie jest widoczna.
Pogoda beznadziejna więc pewnie wrócę do łóżka i jak znam życie to prześpię pół dnia, ale póki co biorę się za weryfikacje zamówienia w gemini i zatwierdzam koszyk bo zostało mi 3 tyg i jeszcze zostanę bez kosmetyków. |
|
|
|
#4529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może bym sobie jednak załatwiła zaświadczenie od ortopedy... po cesarce przynajmniej dają ketonal też nie czuję się gotowa i chyba nigdy nie poczuję, jak pomyślę o bólu przy poronieniu to mi się słabo robi a tu na pewno będzie dużo gorzej... chyba też wpadam w ciążową shizę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

Ostatnio palpitacje daja mi sie we znaki wiec w dzien spie I jem. A w nocy w przyplywie energii ogarniam kuchnie, robie pranie I prasuje. Torba jeszcze nie spakowana, kosmetyczne rzeczy nie kupione, ale ostatnie wydarzeniach na watku sprawily, ze to bedzie moj.plan na ten tydzien.
A teraz mam nadzieje zasne. Udanego poranka Wam.zycze! 

jeny jak to boli 

z mlekiem kokosowym.