|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Cytat:
życzę Ci żeby beta ładnie rosła. Co do leków to do powrotu dr nic bym nie zmieniała w dawkowani ja mam taki sam zestaw leków jak ty + prolutex i od dziś zaczełam schodzic z estrofenu pojutrze mam ostatnią dawkę prolutex a reszta zostaje jeszcze.
Edytowane przez chal Czas edycji: 2016-04-11 o 19:19 |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie odstawiam leki i wypije dzisiaj wszystkich zdrowie symboliczną lampką wina Może nie spadnę z łóżka po takim okresie abstynencji bo drugą nogę sobie zepsuje Zdradzisz mi kochana ile już masz wiosen? Mnie doktor pociesza, że młoda jestem, ale zanim się oglądnę to będę po menopauzie więc biorę chyb los w swoje ręce i szukam kasy.Jeszcze raz Wam dziękuje i jeszcze raz gratuluję mamusiom i każdej staraczce kibicuje z całego serca |
|
|
|
|
#4503 |
|
Konto usunięte
|
Kryniaczku, przykro mi, ale tak to bywa, że jak żołnierze są ok, to nawet iui nie pomoże w cudzie
Tic tac toe gratuluję ![]() Dziewczyny mam do was pytanie : moja koleżanka od roku stara się o rodzeństwo dla córki, bezskutecznie, teraz zbadała męża i okazało się, że maż ma tragiczne wyniki, tzn ma bardzo mało plemników, a te co ma są powolne. Kto wie, gdzie p kieruje w takim przypadku? Do jakiego androloga? Czy można coś z tym zrobić? Czy zmiana trybu życia i suplementy coś tutaj wniosą? Jesli wasz facet miał podobne problemy, dajcie znać. Dzięki. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- A z innej beczki - bolał was brzuch po stosowaniu żelu estreva? |
|
|
|
#4504 | |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
tic_tac_toe gratulacje
![]() i mocne za jutrzejszy dzień Kryniaczek pod koniec roku skończę 34 wiosen więc masakra z wiekiem... też mi dr powtarza że nie jest jeszcze tak źle, ale ja czuję inaczej bo ile można czekać więc Ty młoda jesteś Co do winka to Twoje zdrówko sporo czasu nie miałam żadnego % w ustach więc mam nadzieję że jutro wstanę z łóżka |
|
|
|
#4506 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Migotka mój mąż też tak ma i po odebraniu seminogramu dr P skierował nas do dr Madury na usg jąder i niestety po usg okazało się ze mój ma żylaki powrózka nasiennego :-(, ale narazie nie są operacyjne wiec nic z tym się nie da zrobić, suplementy zażywa, ale czy to coś da jeszcze my nie sprawdzali, wynik miał pierw 3% i mamy super dziewczynkę, a w listopadzie sprawdziliśmy to wynik 1% i stwierdzono teratozoospermie i narazie czekamy :-(
Edytowane przez ania0208 Czas edycji: 2016-04-13 o 08:57 |
|
|
|
#4507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że zaczęłyśmy starania podobnie bo w 2014, wiem że to jest i tak krótko patrząc na inne dziewczyny na forum, ale sił brak i skąd brać nadzieję....?Ja też dawno % nie miałam i właśnie przechylam pierwszy łyk. Twoje zdrowie i wszystkich dziewczyn Kochana w takim razie delikatnie , żeby jutro wstać |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o starania to ja - można powiedzieć -zaczęłam wstępnie już w 2011 roku, ale po kilku miesiącach odpuściłam i od 2014 roku (po ślubie) są już starania na fullll, niestety bez skutku ![]() To forum i wspaniałe kobietki dają naprawdę kopa jak potrzeba i siły aby się podnieść po kolejnej porażce, dlatego cieszę się że tu jestem, dla mnie to mega wsparcie ![]() Nooo to moja kolej, właśnie łykam słodkie czerwone winko |
|
|
|
|
#4509 |
|
Przyczajenie
|
Ziola ojca sroki poprawiaja jakosc plemników i rowniez naszych jajeczek tez. Ja mężowi pare razy zaparzylam i mial duzo lepsze parametry jak podchodzilismy do inseminacji. A co do moich jajeczek to tez ladnie urosly ale nie wszystkie pekly wiec tu jest ten minus. Ale sprobowalam i nie żałuję mimo kolejnej porażki. Teraz juz stawiam na medycynę takie życie.
|
|
|
|
#4510 |
|
Przyczajenie
|
Chal, migotka, iliybr dziękuję
W seminogramie mojego męża wyszła teratoozospermia. W internecie znalazłam rozpiskę zestawu witamin i suplementów (dość sporo tego wszystkiego było), które mąż zażywał przez pół roku - kolejne wyniki pokazały poprawę
Edytowane przez tic_tac_toe Czas edycji: 2016-04-11 o 22:32 |
|
|
|
#4511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie! I też trzymam kciuki !
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
Proszę mnie o dopisanie do listy staraczek
jadzialg84: PCO, niedoczynność tarczycy, przybyty udar i mutacja MTHFR luty 2012 starania po odstawieniu antyków, kwiecien 2012 tabletki anty na pół roku i euthyrox, wrzesień 2012 udara i przerwa w staraniach, sierpień 2013 wznowienie starań z clo, styczeń 2014 hsg prawy niedrożny, u dr P od marca 2014, kwiecień 2014 laparo prawy niedrożny, maj 2014 ciąża, 8 luty 2015 Alicja, marzec 2016 rozmpoczęcie starań o rodzeństwo, 15.04 test z krwi Do mamusiek jadzialg84: 8 luty 2015 córka Alicja, poród sn Edytowane przez jadzialg84 Czas edycji: 2016-04-11 o 23:45 |
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja już po transferze mojego jedynego zarodeczka . Niestety nie udało się nic zamrozić, toszkę mnie to podłamało. Jak na forum dużo jest dziewczyn którym się udało zajść w ciąże z świeżego zarodka, bo z tego co czytam to większość dopiero po transferze rozmrożonych. Boję się. Na razie nic się nie dzieje, brzuch pobolewa, piersi troszkę też, testuję piątek, sobota.
|
|
|
|
#4514 | |
|
|
Cytat:
![]() Mi się nie udał transfer świeżaczka ale są dziewczyny, którym się to udało, także głowa do góry
|
|
#4515 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
Moje Amh 1,6
|
|
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
Oby dzieciątko zostało z Tobą do rozwiązania dużo zdrówka dla Was---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ---------- [QUOTE=tic_tac_toe;5877191 1]Witam serdecznie wszystkie forumowiczki od kilku dni przekopuję się przez kolejne strony wątku i jestem bardzo szczęśliwa , że udało mi się trafić na to forum Moja historia jest podobna do historii każdej z Was... Przeszłam dwie laparoskopie w Krk (mięśniaki macicy). Kolejny etap to były szczepienia (bo miałam allo-mlr 0%), następnie doszczepianie ( bo mlr spadało średnio po 7 miesiącach). W między czasie leczenie zoladexem i visanne. Nieudane stymulacje, 3 ciąże biochemiczne, przepłakane negatywne bety ... Ostatni etap to IVF. Pierwszy transfer 28.02 nieudany Kolejny criotransfer 31.03. Co prawda już przed transferem się poddałam (rano krwotok z nosa, później korki na trasie, spóźnienie do kliniki ponad godz, w klinice czekanie kolejną, po transferze cewnikowanie, bo miałam już zbyt przepełniony pęcherz.. ) Ale mój mrozaczek się nie poddał. Beta w 7dpt 38, w 9dpt 118 (pierwszy raz w życiu zobaczyłam takie wartości bety... ) Jutro idę na kolejną betę i przy okazji progesteron, magnez i potas. Życzę Ci aby beta rosła i rosła Daj znać jak po dzisiejszej becie ![]() ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- [QUOTE=Kryniaczek;58767386]Kambo Dzięki w sumie dobrze, że to się tak skończyło, ale nie unikniesz wypadków tak jak Ty pisałaś, wystarczy zabawa z dzieckiem Właśnie zobaczyłam wynik 1,2 czyli ten co zawsze! Tak chciałam wierzyć w iui, myślałam, że się uda chociaż z drugiej strony nie nastawiałam się, żeby nie ryczeć znowu. Zaczynam myśleć o in vitro, chyba wezmę sobie kredyt na dziecko Marlena 343, ja też mam dziecko, 13 lat skończy w maju, a ja już 32 mam od marca i myślałam ,że jak postanowię, że chcę drugie to nie będzie z tym żadnych problemów, bo ja zawsze czułam ból owulacyjny i wiedziałam kiedy to i w ogóle.....a tu klapa po całości każdy cykl w cholerę ... Wyszłam drugi raz za mąż więc mój syn nie jest dzieckiem mojego męża, ale doktor P nie uważa, żeby z nim było coś nie tak, materiał ma taki, że na ulicy takiego nie znajdę (to są jego słowa) Czasami sobie myślę jak mnie dół dopada po tych porażkach, że kiedyś mąż poszuka sobie młodej, płodnej dziewczyny i mnie zostawi bo z nim jest wszystko ok , a przecież dziecko wiadomo, że by chciał, bo skończy lada dzień 35 lat. Oczywiście nawet mu o tych moich głupich myślach nie mówię, bo by się zdenerwował, bo kocha mnie i wspiera bardzo w tych niepowodzeniach jak i mój wspaniały syn ![]() Ale się rozpisałam....trochę ulżyło, 3 litry łez poleciało ![]() Kochan przykro mi, bardzo dobrze Cię rozumiem, jutro będzie lepiej, wierz mi mamy wystarczająco dużo stresu przez te nasze choroby, nie zadręczaj się i tym wiem łatwo mówić, w momencie rozpaczy człowiekowi przychodzą różne rzeczy do głowy, mi również, ale na następny dzień jest już lepiej.Też mam tak, że ładnie jajeczkuję i czuję zawsze ból owulacyjny, łatwo jest mi samej obliczyć, nigdy nie miałam problemów z miesiączkami, więc tez się nastawiałam, że pójdzie to gładko, a jednak. Życzę Ci abyś doczekała rodzeństwa dla swojego syna ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- iliybr też się doczekasz pozytywnej bety, może i ja też ![]() ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- [QUOTE=migotkaaa_83;587781 46] Dziewczyny mam do was pytanie : moja koleżanka od roku stara się o rodzeństwo dla córki, bezskutecznie, teraz zbadała męża i okazało się, że maż ma tragiczne wyniki, tzn ma bardzo mało plemników, a te co ma są powolne. Kto wie, gdzie p kieruje w takim przypadku? Do jakiego androloga? Czy można coś z tym zrobić? Czy zmiana trybu życia i suplementy coś tutaj wniosą? Jesli wasz facet miał podobne problemy, dajcie znać. Dzięki. Nie pomogę, bo mój mąż miał dobre wyniki, choć to było w styczniu 2015 roku jak robił badania, rok czasu mogło się coś zmienić, może przydało by się ponowić badanie póki co ładuję w niego cynk i selen i wit D. Miał też usuwanego żylaka powrózka, ale to w sumie z powodu bólu jaki odczuwał to jeszcze przed naszymi staraniami. Teraz chociaż ma z głowy ![]() Edytowane przez Nowa_1987 Czas edycji: 2016-04-12 o 08:20 |
|
|
|
#4518 | |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
Cytat:
a moglabys napisac ten zestaw ,ktory twoj maz zazywal ,moj zaczal trzecie opakowanie fertilmanu i pije ze mna twardo ziolka o.Sroki
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
Hej słońca
Kryniaczek tak mi przykro, myszko mam nadzieję że dziś już ciut lepiej Sabeth wielkie gartulacje !! Agneluś piękny przyrost Witamy tic_tac_toe uwielbiamy takie historie są dla nas budujące i Jadzielg Kinia191 zaciśnięte są ![]() Dziewczynki a co do jakości nasienia..to u męża było podobnie..tzn. zrobił badania i wyszły tragicznie, w między czasie okazało się że ma mikrogruczolaka przysadki mózgowej, który też jest przyczyną złego nasienia.. mój gin na początek powiedział by spróbować jakiś witaminek i znaleźliśmy Fertilman i po tym poprawiło się, nasza endokrynolożka z kolei nastraszyła nas że dzieciątko może urodzić się bez rączki czy nóżki...No ale do jajeczka dociera najsilniejszy wariat przecież.. A nasz Dr powiedział że nie ma się do czego doczepić że wyniki są dobre że nie widzi przeszkód by żołnierzyki zrobiły swoje Ile ludzi tyle wersji, heh. Teraz mężulek bierze inne witaminki i oczywiście pije ze mną ziółka o.Sroki
|
|
#4520 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mój mąż zażywał taki zestaw: rano: Androvit x 1 Maca Bioselen Plus x 1 Kwas foliowy x 1 Koenzym Q10 x 1 Magnez+B6 Palma sabałowa x1 wieczorem: Kwas foliowy x 1 Salfazin x 1 L-karnityna x 1 Koenzym Q10 x 1 Żeń szeń x1 Nowa_1987 dziękuję, Tobie też się uda!! Kinia191 leż, dużo wypoczywaj, zajadaj ananasa i popijaj rumianek
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=tic_tac_toe;5880100 6]Witam,
mój mąż zażywał taki zestaw: rano: Androvit x 1 Maca Bioselen Plus x 1 Kwas foliowy x 1 Koenzym Q10 x 1 Magnez+B6 Palma sabałowa x1 wieczorem: Kwas foliowy x 1 Salfazin x 1 L-karnityna x 1 Koenzym Q10 x 1 Żeń szeń x1 No piękny zestaw szok |
|
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny potrzebuje porady
![]() Wybieram sie w ten weekend do Zakopanego, a przy okazji chciałam pójść na termy. Ale testuje 20 kwietnia, czyli przyszła środa i teraz nie wiem, co robić. Oczywiście czuje, że nic z tego, ale jakby się zdarzył jakiś cud... Czy termy mogłyby zaszkodzić w ewentualnej wczesnej ciąży?
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
Termy to miejsce gdzie możesz nałapać niepotrzebnego dziadostwa
|
|
|
|
#4525 |
|
Raczkowanie
|
Tak samo miałam. .ale zrezygnowałam z term i żeby nie kusiło nie wzięłam nawet stroju kąpielowego
Trzeba uważać by jakiegoś zwierzątka nie złapać. .
|
#4526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 | |
|
|
Cytat:
Także ja z doświadczenia nie ryzykowałabym. Nie wiem czy w moim przypadku to termy zaszkodziły czy po prostu zarodek nie dał rady ale więcej bym tego nie powtórzyła.
|
|
#4528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało. Trudno, obejdę się smakiem, a dla pewności też nie wezmę stroju
|
|
#4529 |
|
nadzieja umiera ostatnia
|
[QUOTE=tic_tac_toe;5880100 6]Witam,
mój mąż zażywał taki zestaw: rano: Androvit x 1 Maca Bioselen Plus x 1 Kwas foliowy x 1 Koenzym Q10 x 1 Magnez+B6 Palma sabałowa x1 wieczorem: Kwas foliowy x 1 Salfazin x 1 L-karnityna x 1 Koenzym Q10 x 1 Żeń szeń x1 piekny zestaw ,podziwiam twojego meza ,ze chcial zazywac tyle tabl naraz |
|
|
|
#4530 |
|
Raczkowanie
|
Marzenka... ja sobie z term przywiozłam zwierzątka także odradzam również z tego powodu.
Dobrym zestawem witamin dla panów jest Navitin. Poleciła mi go znajoma farmaceutka i koszt ok 35zł Edytowane przez mimi181 Czas edycji: 2016-04-12 o 14:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

od kilku dni przekopuję się przez kolejne strony wątku
i jestem bardzo szczęśliwa , że udało mi się trafić na to forum
Moja historia jest podobna do historii każdej z Was... Przeszłam dwie laparoskopie w Krk (mięśniaki macicy). Kolejny etap to były szczepienia (bo miałam allo-mlr 0%), następnie doszczepianie ( bo mlr spadało średnio po 7 miesiącach). W między czasie leczenie zoladexem i visanne. Nieudane stymulacje, 3 ciąże biochemiczne, przepłakane negatywne bety ... Ostatni etap to IVF. Pierwszy transfer 28.02 nieudany
Kolejny criotransfer 31.03. Co prawda już przed transferem się poddałam (rano krwotok z nosa, później korki na trasie, spóźnienie do kliniki ponad godz, w klinice czekanie kolejną, po transferze cewnikowanie, bo miałam już zbyt przepełniony pęcherz.. ) Ale mój mrozaczek się nie poddał. Beta w 7dpt 38, w 9dpt 118 (pierwszy raz w życiu zobaczyłam takie wartości bety...
) Jutro idę na kolejną betę i przy okazji progesteron, magnez i potas.

tym bardziej że wiek nie stoi w miejscu i czas ucieka 
po prostu MUSIMY
za jutrzejszy dzień
więc Ty młoda jesteś 

w sumie dobrze, że to się tak skończyło, ale nie unikniesz wypadków tak jak Ty pisałaś, wystarczy zabawa z dzieckiem
póki co ładuję w niego cynk i selen i wit D. Miał też usuwanego żylaka powrózka, ale to w sumie z powodu bólu jaki odczuwał to jeszcze przed naszymi staraniami. Teraz chociaż ma z głowy