Scent Bar LIX - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-21, 11:04   #4501
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIX

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Zaryzykuję coraz mniej popularne stwierdzenie, że każdy go potrzebuje
Ja nie mam zdania. Nie znam się, i nie wiem gdzie leży prawda. Czy jest w ogóle do zweryfikowania. Gro wegan swoim życiem udowadnia, że niekoniecznie każdy potrzebuje. Że to kwestia przyzwyczajenia.
Osobiście nie zaprzątam sobie jakoś bardzo tym głowy. Jem co chcę.

Cytat:
Do steka było dodane nic, po prostu usmażone mięsko, niestety, wydawało mi się że jest taka zależność, a teraz zaczynam się upewniać
Za to po żeberkach jagnięcych nic się nie działo, jest nadzieja
U psokotów uczula po prostu dany rodzaj białka, już nieraz było tak, że po wywaleniu np. kurczaka z diety w cudowny sposób przechodziło chroniczne zapalenie uszu
Miałam na myśli "dodane" na etapie hmmm produkcji, może pasza?

A jest medyczna pewność, jakiś wynik badania, że to uczula rodzaj białka drobiu, a nie substancje, które ów drób spożywa w paszy, etc. ? Czy to tylko obserwacja?

Cytat:
Udało się, czy jednak go pomęczyć?
Nie udało się. No freaking idea. Ale wiesz, głupio mi tak męczyć. Daruj mu. Chyba, że by się wybitnie nudził i nie miał nic naprzeciwko Ale specjalnie go nie fatyguj. Jakoś, kiedyś dojdziemy do tego.

Cytat:
A może zgodziłaby się jakimś hydrolatem nacierać? Nie tłuści, a taki np. lipowy ponoć koi i nawilża
No frikin łej Nie, to stracona sprawa. Dzięki za pomysły, bardzo dobry btw, ale Już jej kiedyś wcierki proponowałam, ona jest niereformowalna.

Cytat:
Golden Rose jest dość nierówne, mam z linii Classics niebieski i jest bardzo wytrzymały, a matowe potrafią się zetrzeć od głupiego mycia rąk. Bardzo zadowolona jestem z lakierów Anny i Essie, drogie ale warto Akurat Anny mam dwa w kolorze wina to Ci mogę swatche porobić jakbyś chciała
O dzięki. Mi chodzi o trwały połysk. Mam fajny odcień w Astorze, ale kurcze po jednym dniu zmatowiał i się starł. Chodzi mi o trwałość Rimmela - jest genialna, ale kolory mają takie, no nie moje

Esssie kurka drogo, te Anny to sprzedają jakoś w Rosach? marketonach? Czy tylko na swoich stoiskach. Może Super-Pharm?
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 11:11   #4502
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Esssie kurka drogo, te Anny to sprzedają jakoś w Rosach? marketonach? Czy tylko na swoich stoiskach. Może Super-Pharm?
niedawno w Rossie rzucili nowe szafy Essiakow po 9,90 jeden lakier udało mi sie chapnąć ostatni w kolorze Burgund
To jedyne lakiery, które u mnie trzymają sie najdłużej. Oczywiście matowe na brzegach sie ścierają widoczniej.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 11:19   #4503
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Podzielę los Rejczusia chyba - myłam pióra potem modelowalam i garściami mi wychodzą w zyciu nie miałam takich cyrków
Jak nie masz cierpliwości czekać, aż samo przestanie, czy to wskutek po rozjaśnianiu/deko, czy to po odjęciu hormo to zasuwaj do dermy, niech zleci badania hormo. Bo właśnie, może styknie biotebal, może samo przestanie, a może potrzebny Alpikort E - wcierka z hormonem. Nigdy nie wiadomo jaka przyczyna jest tą właściwą.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
niedawno w Rossie rzucili nowe szafy Essiakow po 9,90 jeden lakier udało mi sie chapnąć ostatni w kolorze Burgund
To jedyne lakiery, które u mnie trzymają sie najdłużej. Oczywiście matowe na brzegach sie ścierają widoczniej.
Kurka no, że też nie trafiam w promo.

Jeszcze Inglot rozważam. Kiedyś miałam go przez 10 lat.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Obudziło mnie oberwanie chmury, dwa dni ładnej pogody to widocznie za dużo
Oooj tam zluzuj (uprane) majty, wejdź se na stronę Interia pogoda pl wklikaj swoje miasto i obserwuj. Nie będziesz aż tak zaskoczony. U nas np., w piątek am być 30 stopni Sprawdza się, choć ma wahania takie, że np dziś widzimy piątek 30 , ale im bliżej piątku tym ta temperatura, front potrafi przejść na czwartek/sobotę. Sądzę, że przejdzie na czwartek, że szybciej zrobi się cieplej. Ale ja zawsze oglądam pogodę GODZINOWĄ! Niezła precyzja. Na wschodzie całej wycieczce Mam przekazywałam pogodę, wszyscy an niej polegali i mówią, że 100%!

Właśnie zaczęło u mnie lać, 0.5 h wcześniej niż prognoza no cudo! Dalej mamy 28 stopni.

Dla mnie to lato było/jest BOSSSSSSSSSSSSSKIE Spełnienie marzeń. Wiem, powtarzam się, ale dla przeciwwagi narzekań i słabszych chwil, ta pogoda mnie niezmiennie zachwyca. Tera czekamy na burzę.
Cieszyła mnie różnorodność. Nie upał przez 5 tygodni, tylko kilka dni upał, kilka deszczu, kilka 23 plus, bez zawirowań, ruchy powietrza, burze, no pełen zakres lata! Chata się nie nagrzała, powodzi jakiejś z cyklu leje 2 miechy nie było, rewela! Wiadomo, lokalne podtopienia itd po ulewach sie zdarzały, ale to wina zaniedbań miast, felernych systemów odprowadzania wody. Bo ulewy trwały krótko.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to na płd Polski, no ale tu mieszkam, i tu mi zależało na tym. Rok temu, Wam nadmorskim zazdrosćiłam piekielnie. Bo mieliście najlżejszy upał.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-08-21 o 11:24
Stary 2016-08-21, 11:33   #4504
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Jak nie masz cierpliwości czekać, aż samo przestanie, czy to wskutek po rozjaśnianiu/deko, czy to po odjęciu hormo to zasuwaj do dermy, niech zleci badania hormo. Bo właśnie, może styknie biotebal, może samo przestanie, a może potrzebny Alpikort E - wcierka z hormonem. Nigdy nie wiadomo jaka przyczyna jest tą właściwą.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

U
Kurka no, że też nie trafiam w promo.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Właśnie zaczęło u mnie lać, 0.5 h wcześniej niż prognoza no cudo! Dalej mamy 28 stopni.

Dla mnie to lato było/jest BOSSSSSSSSSSSSSKIE Spełnienie marzeń. Wiem, powtarzam się, ale dla przeciwwagi narzekań i słabszych chwil, ta pogoda mnie niezmiennie zachwyca. Tera czekamy na burzę.
Cieszyła mnie różnorodność. Nie upał przez 5 tygodni, tylko kilka dni upał, kilka deszczu, kilka 23 plus, bez zawirowań, ruchy powietrza, burze, no pełen zakres lata! Chata się nie nagrzała, powodzi jakiejś z cyklu leje 2 miechy nie było, rewela! Wiadomo, lokalne podtopienia itd po ulewach sie zdarzały, ale to wina zaniedbań miast, felernych systemów odprowadzania wody. Bo ulewy trwały krótko.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to na płd Polski, no ale tu mieszkam, i tu mi zależało na tym. Rok temu, Wam nadmorskim zazdrosćiłam piekielnie. Bo mieliście najlżejszy upał.
Za tydzien jadę na urlop, wiec zobacze co bedzie jak wrócę, jesli nie ustanie to chyba przejdę sie do derma
Obstawiam to rozjaśnianie plus odstawke hormo, chociaż nabić wiecej mi nie zaszkodziło to.

No ja tez nie, tylko ten jeden został, zawsze to cos

Ingloty mialam ale u mnie nie sprawdziły sie w tym samym dniu potrafiły odprysnąć

Masz racje, to lato było całkiem w miare, poza moze tymi kilkoma dniami upałów makabrycznych

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-08-21, 14:00   #4505
Vanilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Vanilla[/B] , dziecko pakujesz ? Do czego okrutna kobieto ????

Zapisz
ciiii.... do busa

Cytat:

W piwnicy mamy pralnię (a właściwie rzeczoną suszarnię, ino nazwa "pralnia" się utarła z biegiem lat i już została, mimo niemania od wielu już lat westfalki i magla), no ale kto przy zdrowych zmysłach latem pranie w domu rozwiesza, gdy w ogrodzie schnie w try miga?
ja
Też mam pralnię i suszarnię w piwnicy gdzie latem, gdy są upały pranie nawet i schnie, ale na zewnątrz nie mogę wywieszać prania, ze względu na..... insekty sąsiada, które "znaczą" ślady na jasnych rzeczach, co doprowadza mnie do

Cytat:
to lato było całkiem w miare, poza moze tymi kilkoma dniami upałów makabrycznych
no właśnie, a mi tych upałów makabrycznych właśnie brakuje. Wiem. Jestem w mniejszości. Ale je wielbię i tęsknię, pomimo, że ja sama na starość gorzej je znoszę.
Vanilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 14:16   #4506
gryx82
BAN stały

Cytat:
Oooj tam zluzuj (uprane) majty,

W bokserkach siedzę
Cytat:
wejdź se na stronę Interia pogoda pl wklikaj swoje miasto i obserwuj. Nie będziesz aż tak zaskoczony
Sprawdziłem przed chwilą, wszystko się zgadza: deszcz i 18 stopni Z tym zaskoczeniem to też nie do końca tak - zapowiadali opady u nas, przyznaję, ale nie spodziewałem się takiej nawałnicy z samego rana (koło 10:30 czyli)
Cytat:
Napisane przez Vanilla Pokaż wiadomość
ja
Też mam pralnię i suszarnię w piwnicy gdzie latem, gdy są upały pranie nawet i schnie, ale na zewnątrz nie mogę wywieszać prania, ze względu na..... insekty sąsiada, które "znaczą" ślady na jasnych rzeczach, co doprowadza mnie do
Zaintrygowały mnie te insekty
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 14:25   #4507
Vanilla
Zakorzenienie

Cytat:

Zaintrygowały mnie te insekty

nie ma tu co intrygować, zwykłe muchozole

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 14:46   #4508
gryx82
BAN stały

Cytat:

nie ma tu co intrygować, zwykłe muchozole
Olśniło mnie sekundę temu dosłownie, właśnie sam walczę z dwoma takimi natrętami u siebie w pokoju, plaga jakaś ostatnio! Sąsiad zwierzęta gospodarskie trzyma?
Stary 2016-08-21, 15:19   #4509
Vanilla
Zakorzenienie

ta, w mieście (co prawda są to już peryferie, ale od kilku lat miasto, ba, stolica województwa wręcz i co z tego, przywiązania chłopa do ziemi nie zmienisz....
Stary 2016-08-21, 16:09   #4510
gryx82
BAN stały

Cytat:
ta, w mieście (co prawda są to już peryferie, ale od kilku lat miasto, ba, stolica województwa wręcz i co z tego, przywiązania chłopa do ziemi nie zmienisz....
Rozumiem

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

True story!
Stary 2016-08-21, 18:04   #4511
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Każdy ma taki romantyzm na jaki zasługuje, wczoraj H. pofarbowawszy mi włosy poprosił, żebym spytała księgową jak by wyglądało nasze wspólne rozliczenie podatku
przynajmniej do farbowania włosów się nadaje

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 18:19   #4512
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
poszukiwany serial, komediowy, może być głupawy, typu IT Crowd albo Świat wg Bundych
Dziś skończyliśmy wszystko co wyszło z Shameless US i zaczęliśmy Modern Family. Oba polecam, pierwszy gorąco, drugi na razie sama badam, ale nawet mnie śmieszy (prawie się z M pokłóciłam, że gówny aktor to nie Al Bundy lata później, a jednak )

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Super wakacje tak po studencku trochę
No
Ciocia z oburzeniem mnie pytała, czemu nie zabraliśmy tam dziecka. Pewno dlatego, że nie znała szczegółów

Cytat:
Z cyklu "problemy trzeciego świata" - czy wywieszanie prania w ogrodzie to wiocha i wstyd? Takie pytanie mnie naszło, gdy leciałem z miską za dom
Naprawdę to obciach? Nie wiedziała. Ale gaci nie wywieszam.

Cytat:
I nie starł się na końcówkach?

Cytat:
True story!
Tró, tró!

Sprawiłam kocie domek kartonowy z kilkoma otworami, nie podobał się. Ale okazało się, że po prostu był w złym miejscu. Jak znaleźliśmy to właściwe to w nim niemal zamieszkała

Mały B:
- Miałem kiedyś żonę. Ale ona umarła.

Umarła mu też koleżanka i przyjaciel. Nie wiem co to za etap, że mu tak wszyscy schodzą

A, poproszę na jutro od 13 kciuki Jak się spiszecie to zostaniecie honorowymi ciociami i wujkiem

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2016-08-21 o 18:24
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 19:38   #4513
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Naprawdę to obciach? Nie wiedziała
W XXI wieku takich rzeczy się podobno nie robi
Cytat:
Ale gaci nie wywieszam
Poczułabyś się odarta z intymności?
Cytat:
Tró, tró!

Sprawiłam kocie domek kartonowy z kilkoma otworami, nie podobał się. Ale okazało się, że po prostu był w złym miejscu. Jak znaleźliśmy to właściwe to w nim niemal zamieszkała
A Ty byś chciała mieć dom byle gdzie? No właśnie!
Cytat:
Mały B:

Umarła mu też koleżanka i przyjaciel. Nie wiem co to za etap, że mu tak wszyscy schodzą

Cytat:
A, poproszę na jutro od 13 kciuki Jak się spiszecie to zostaniecie honorowymi ciociami i wujkiem
Tak dokładnie Ci termin wyliczyli?
Stary 2016-08-21, 20:04   #4514
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś skończyliśmy wszystko co wyszło z Shameless US i zaczęliśmy Modern Family. Oba polecam, pierwszy gorąco, drugi na razie sama badam, ale nawet mnie śmieszy (prawie się z M pokłóciłam, że gówny aktor to nie Al Bundy lata później, a jednak )

I nie starł się na końcówkach?

Mały B:

1. No wiesz! Jak mogłaś nie wiedzieć! Genialny facet, uwielbiam jego poczucie humoru, w wywiadach zwłaszcza.

2. Ale to prawda, nie ścierał się

3. Czasem wystarczy, że temat umarcia wyskoczy gdzieś w przedszkolu, wszak dzieci nie żyją do końca w mydlanej bańce, i to taki hmmm mechanizm obronny? Bo nie ogarniają tematu, który budziw nich lęk, w ten sposób go oswajają.

Syn kuzyna panicznie boi się mostku na rzece, którym często chodzą, i zawsze opowiada wszystkim jak to wpadł tam i tonął a tata go uratował.

4. To ja też poproszę Ale niekoniecznie od 13stej.
Stary 2016-08-21, 20:29   #4515
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Poczułabyś się odarta z intymności?
Mam tu na parterze pana lat 80, chcesz żeby zasłabł na ten widok?

Cytat:
3. Czasem wystarczy, że temat umarcia wyskoczy gdzieś w przedszkolu, wszak dzieci nie żyją do końca w mydlanej bańce, i to taki hmmm mechanizm obronny? Bo nie ogarniają tematu, który budziw nich lęk, w ten sposób go oswajają.

Syn kuzyna panicznie boi się mostku na rzece, którym często chodzą, i zawsze opowiada wszystkim jak to wpadł tam i tonął a tata go uratował.

4. To ja też poproszę Ale niekoniecznie od 13stej.
3. No właśnie nie wiem skąd temat Nie zauważyłam, żeby wiedział o co chodzi ze śmiercią, tak chyba mu pasuje do opowieści.

On co usłyszy to potem opowiada jakby w tym uczestniczył, stąd opowieści typu "jak kiedyś byłem w wojsku...", "jak byłem u babci Wandy..." (zmarła przed jego urodzeniem), "jak tu kiedyś mieszkał taki chłopiec..." (jak mój tata był dzieckiem to mieli lokatorów) itd.itp.

4. Zobaczymy jutro, może i Tobie coś załatwię

Muszę iść wydepilować drugą nogę, żeby głupio nie wyglądać, ale mi się nie chce

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 20:32   #4516
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

3. No właśnie nie wiem skąd temat Nie zauważyłam, żeby wiedział o co chodzi ze śmiercią, tak chyba mu pasuje do opowieści.

On co usłyszy to potem opowiada jakby w tym uczestniczył, stąd opowieści typu "jak kiedyś byłem w wojsku...", "jak byłem u babci Wandy..." (zmarła przed jego urodzeniem), "jak tu kiedyś mieszkał taki chłopiec..." (jak mój tata był dzieckiem to mieli lokatorów) itd.itp.

4. Zobaczymy jutro, może i Tobie coś załatwię

Muszę iść wydepilować drugą nogę, żeby głupio nie wyglądać, ale mi się nie chce
No właśnie inne dzieci opowiadają co tam w domach zasłyszeli, a że to normalne, że ludzie umierają, to jest skąd podsłyszeć.

Gdybyś jednak była w potrzebie seriali kryminalnych, to polecam wpisać na listę Marcella i The Night of. ("Długa noc") Dopiero się zaczęły, więc jest po 1 sezonie. Ale podoba mi się, że wreszcie przy okazji wątków kryminalnych, jest mowa o czymś, o sprawach pozycji kobiet, nierówności społecznych, rasowych etc.

Wieeeem, wiem, powtarzam sie, ale ie każdy czyta każdy post, dlatego tak przy okazji seriali przypominam

Czas edycji: 2016-08-21 o 20:42
Stary 2016-08-21, 20:44   #4517
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
przy okazji seriali przypominam
'Hand of God' paczyla?

Stary 2016-08-21, 21:07   #4518
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
'Hand of God' paczyla?
Nie, ale mignął mi gdzieś. Czy on aby nie ma w sobie elementów si-fi/paranormal etc? Ja tego nie znoszę. Tak się nabraliśmy na film z Hopkinsem i Bachledą Córuś 'Solace' "Ukojenie" Miał wysokie noty, napatoczył się sam w wyszukiwarce, a że nie sprawdzamy backgroundu, to tera mamy. Tragedia.
Tzn paranormal rozumiem, dopóki dzieją się wyłącznie w czyjejś głowie.

Zrobię test. Obejrzę, ocenię.

Zaczęłam Mr. Robot, bo taaaaaaaaaaaaki pono dobry, ale na razie jest hmmm dziecinny, taki komiksowy, banalny i oczywisty - mam na myśli formę, grę, scenariusz. Choć pewnie z czasem na tej kanwie urośnie ów hit. Póki co robię przerwę, bo mnie nie bierze. Dooglądam później.

Czas edycji: 2016-08-21 o 21:12
Stary 2016-08-21, 21:09   #4519
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Nie, ale mignął mi gdzieś. Czy on aby nie ma w sobie elementów si-fi/paranormal etc? Ja tego nie znoszę.
Też nie znoszę. Ma projekcje/wizje w stylu 'Hannibala' jak na razie, syfy nie występują

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 21:11   #4520
Parabelka
Panaroja

snad mycia garów po gościach
Cytat:
Marchew z groszkiem

Nieee, wlewam kwas solny i ustawiam na gotowanie

W piwnicy mamy pralnię (a właściwie rzeczoną suszarnię, ino nazwa "pralnia" się utarła z biegiem lat i już została, mimo niemania od wielu już lat westfalki i magla), no ale kto przy zdrowych zmysłach latem pranie w domu rozwiesza, gdy w ogrodzie schnie w try miga?

I to jest najtrafniejsza diagnoza, Pani dochtór!
1. o fuuuuuuu
2. bardzo trafnie
3.otóż to
4.ha !
Cytat:

Zaryzykuję coraz mniej popularne stwierdzenie, że każdy go potrzebuje

Do steka było dodane nic, po prostu usmażone mięsko, niestety, wydawało mi się że jest taka zależność, a teraz zaczynam się upewniać
Za to po żeberkach jagnięcych nic się nie działo, jest nadzieja

U psokotów uczula po prostu dany rodzaj białka, już nieraz było tak, że po wywaleniu np. kurczaka z diety w cudowny sposób przechodziło chroniczne zapalenie uszu

Dobre pytanie, tego nie analizowałam, bo w sumie to nie przepadam i rzadko spożywam. A jakie to ma znaczenie? Alergia na wołowinę powinna iść w parze ze złą reakcją na mleko? Dotyczy też przetworzonego (lody, sery itd.)?

Każdy ma taki romantyzm na jaki zasługuje, wczoraj H. pofarbowawszy mi włosy poprosił, żebym spytała księgową jak by wyglądało nasze wspólne rozliczenie podatku
1.zgadzam się z każdziutkim słóweczkiem
2.alergia na krowę ?
3.u ludziów tak samo .
4.białko krowie mleczne i mięsne mają jakieś wspólne cechy , dlatego przy alergii na mleko może być alergia na mięso i wszelkie białko które od krowy pochodzi , co do przetworzenia to rozmaicie bywa - są tacy , którzy w ogóle w żadnej formie, cą tacy , co mogą fermentowane czyli jogurtokefiry , sery nie są fermentowane chyba że biały z przekwaszonego mleka , więc też uczulają .
5.znaczy romantycznie czuje i pragmatycznie myśli, nader udane połączenie
Cytat:
Podzielę los Rejczusia chyba - myłam pióra potem modelowalam i garściami mi wychodzą w zyciu nie miałam takich cyrków
oj, to chyba po tych 4 godzinach u fryzjera albo hormo , albo jesień nadciąga
Cytat:
Ja nie mam zdania. Nie znam się, i nie wiem gdzie leży prawda. Czy jest w ogóle do zweryfikowania. Gro wegan swoim życiem udowadnia, że niekoniecznie każdy potrzebuje. Że to kwestia przyzwyczajenia.
Osobiście nie zaprzątam sobie jakoś bardzo tym głowy. Jem co chcę.

Miałam na myśli "dodane" na etapie hmmm produkcji, może pasza?

A jest medyczna pewność, jakiś wynik badania, że to uczula rodzaj białka drobiu, a nie substancje, które ów drób spożywa w paszy, etc. ? Czy to tylko obserwacja?
1.tak jakby obserwacje nawet naszych barowych wegetarianek w postaci Aileenn zaprzeczają gdyby białko zwierzęce nie było nam potrzebne, mielibyśmy zęby jak koń i enzymy trawiące celulozę , a nie mielibyśmy tylu proteaz i lipaz służących do trawienia białka i tłuszczu .I mielibyśmy inną florę bakteryjną w jelitach . Owszem weganinem można być, ale trzeba suplementować na stałe niektóre witaminy i pierwiastki mineralne i baaardzo dobrze znać się na dietetyce . NO i absolutnie nie wolno didów trzymać na wegańskiej diecie , bo będą miały upośledzony rozwój ze względu na masywne niedobory wszystkiego .
2. To co drób spożywa zostaje strawione , przetworzone metabolicznie i wydalone , jeżeli coś się odkłada w postaci niechcianych wtrętów , to przed wszystkim w tkance tłuszczowej i w ilościach śladowych jak dla człowieka . Gdyż albowiem nie jest to tak, że co drób zje , w niezmienionej postaci trafia do mięśnia i tam siedzi ,wszystko po strawieniu trafia do wątroby i tam ewentualne substancje dodatkowe typu leki czy hormony są metabolizowane do postaci czynnej metabolicznie mającej wywołać określone reakcje w organizmie albo do postaci gotowej do wydalenia .
A badania robi się pod kątem konkretnego typu białka o którym wiadomo na podstawie badań , że wywołuje alergię , np.którejśtam określonej laktoglobuliny mlecznej .
Cytat:
ciiii.... do busa

ja

no właśnie, a mi tych upałów makabrycznych właśnie brakuje. Wiem. Jestem w mniejszości. Ale je wielbię i tęsknię, pomimo, że ja sama na starość gorzej je znoszę.
1.aaa , to pół biedy
2.a to insza inszość, u Cię to przymus okolicznościowy
3.a toś mi siostrą
Cytat:

True story!
oj taaaaak
Cytat:

Zapisz
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 21:15   #4521
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
oj, to chyba po tych 4 godzinach u fryzjera albo hormo , albo jesień nadciąga

Pewno te 4h plus przejscie na własne naturalne hormony bo nigdy nie miałam sensacji takich w związku z konkretna pora roku, stresem, etc

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-08-21, 21:26   #4522
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie znoszę. Ma projekcje/wizje w stylu 'Hannibala' jak na razie, syfy nie występują
Hmmmmm, no to niedobrze, bo Hannibal mnie znudził jak nic innego na swiecie. Odstawiłam już chyba na dobre. Męczarnia. Taka bajeczka na dobranoc dla niegrzecznych dzieci.

Jednak z ciekawości looknę, jak mówiłam. thnx.

Tera oglądam to, celem szuaknia inspiracji ale chyba nic ciekawego z tego nie będzie https://www.youtube.com/watch?v=3CAK6HiqYCo

No jednak nie dla mnie polecacz.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
1.tak jakby obserwacje nawet naszych barowych wegetarianek w postaci Aileenn zaprzeczają gdyby białko zwierzęce nie było nam potrzebne, mielibyśmy zęby jak koń i enzymy trawiące celulozę , a nie mielibyśmy tylu proteaz i lipaz służących do trawienia białka i tłuszczu .I mielibyśmy inną florę bakteryjną w jelitach . Owszem weganinem można być, ale trzeba suplementować na stałe niektóre witaminy i pierwiastki mineralne i baaardzo dobrze znać się na dietetyce . NO i absolutnie nie wolno didów trzymać na wegańskiej diecie , bo będą miały upośledzony rozwój ze względu na masywne niedobory wszystkiego .
2. To co drób spożywa zostaje strawione , przetworzone metabolicznie i wydalone , jeżeli coś się odkłada w postaci niechcianych wtrętów , to przed wszystkim w tkance tłuszczowej i w ilościach śladowych jak dla człowieka . Gdyż albowiem nie jest to tak, że co drób zje , w niezmienionej postaci trafia do mięśnia i tam siedzi ,wszystko po strawieniu trafia do wątroby i tam ewentualne substancje dodatkowe typu leki czy hormony są metabolizowane do postaci czynnej metabolicznie mającej wywołać określone reakcje w organizmie albo do postaci gotowej do wydalenia .
A badania robi się pod kątem konkretnego typu białka o którym wiadomo na podstawie badań , że wywołuje alergię , np.którejśtam określonej laktoglobuliny mlecznej .
Dzięki za info.

Co do wytłuszczonego, otóż to, takie substancje, dodatki maiłam na myśli. Przecież taka masowa produkcja drobiu, to raczej jest wspomagana - nie wierzę, że tak szybko rosno od pszenicy. Ale czaję o co cho, takie hormo wzmagają rozrost np, ale nie kumulują sie mięsie?

Czas edycji: 2016-08-21 o 21:31
Stary 2016-08-21, 21:41   #4523
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Hmmmmm, no to niedobrze, bo Hannibal mnie znudził jak nic innego na swiecie. Odstawiłam już chyba na dobre. Męczarnia. Taka bajeczka na dobranoc dla niegrzecznych dzieci.

Jednak z ciekawości looknę, jak mówiłam. thnx.
Hannibal fu i ble, ie zdzierżyłam więcej niż 2 odcinki, ten zapowiada się fabularnie ciekawszy - postaci jakby żywsze. Sobaczymy

Stary 2016-08-21, 21:45   #4524
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Hannibal fu i ble, ie zdzierżyłam więcej niż 2 odcinki, ten zapowiada się fabularnie ciekawszy - postaci jakby żywsze. Sobaczymy
Ja na raty dociągłam do nie pamiętam już którego, 8? Cały czas mając nadzieję, ale straciłam ją bezpowrotnie

Dobra, odpalam teraz 1 odc Ręki Boga. Na którym Ty jesteś?
Stary 2016-08-21, 21:48   #4525
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Ja na raty dociągłam do nie pamiętam już którego, 8? Cały czas mając nadzieję, ale straciłam ją bezpowrotnie

Dobra, odpalam teraz 1 odc Ręki Boga. Na którym Ty jesteś?
2 i żyję

Stary 2016-08-21, 21:56   #4526
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
2 i żyję
Ooooo, to fajnie, będę na bieżąco

Chyba Ty mi poleciłaś The Top of the Lake? Bez względu na to, że finalnie-fabularnie przewidywalny, to jednak atmosfery serialu nie zapomnę nigdy. Siedzi we mnie mocno, jako jeden z najwspanialszych, takich 'raw' obrazów, wręcz dzieł, które w niezwykły sposób podejmują ważkie tematy. Dla mnie cudo Obejrzałam dwukrotnie, dla czystej przyjemności obcowania z tym klimatem.

Odpalam Rękę Tak, wiem doczytałąm przypadkiem w komentach, że będzie i o tym. Ale ja się nie brzydzę

Czas edycji: 2016-08-21 o 21:58
Stary 2016-08-21, 22:02   #4527
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Ooooo, to fajnie, będę na bieżąco

Chyba Ty mi poleciłaś The Top of the Lake?
nom, ja, ale chyba jednoczesnie/równolegle ktoś jeszcze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 22:50   #4528
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
nom, ja, ale chyba jednoczesnie/równolegle ktoś jeszcze
A ręka - póki co, jak na połowę pierwszego odcinka zapowiada się sensownie, że będzie o czymś, o współczesnych problemach współczesnych ludzi. Fajnie grana. Lubię takie mordy. Ale zobaczymy. Obawy mam, że pójdzie w sztampę - układy układziki itp, ale chciałabym się mylić. AN razie, po ludzku, podoba mi się. thnx again

Oglądam dalej 1, już z pseudo azjatyckimi pierożkami z Biedry i ichnimi sajgonkami.

Czas edycji: 2016-08-21 o 22:52
Stary 2016-08-22, 00:29   #4529
justynaneyman
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Jutro wracam do rzeczywistości, niestety

I oczywiście chcę zmienić mnóstwo rzeczy
Ale kolor włosów zostaje jaki jest

Może ktoś zna sposób / sposoby, jak uporać się z powrotem do miasta? Z lasu, jezior itepe?
Sposoby na powrót z wakacji bez bólu?

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

Edytowane przez justynaneyman
Czas edycji: 2016-08-22 o 00:31
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 07:46   #4530
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Nie wiem, co to wakacje, z 10 lat nie byłam.

Znad zimna, deszczu i ogólnego obrzydlistwa, a fuj!

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości