|
|
#4501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
Że to kwestia przyzwyczajenia. Osobiście nie zaprzątam sobie jakoś bardzo tym głowy. Jem co chcę. Cytat:
A jest medyczna pewność, jakiś wynik badania, że to uczula rodzaj białka drobiu, a nie substancje, które ów drób spożywa w paszy, etc. ? Czy to tylko obserwacja? Cytat:
Ale specjalnie go nie fatyguj. Jakoś, kiedyś dojdziemy do tego. Cytat:
Cytat:
![]() Esssie kurka drogo, te Anny to sprzedają jakoś w Rosach? marketonach? Czy tylko na swoich stoiskach. Może Super-Pharm? |
|||||
|
|
|
#4502 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
udało mi sie chapnąć ostatni w kolorze Burgund![]() To jedyne lakiery, które u mnie trzymają sie najdłużej. Oczywiście matowe na brzegach sie ścierają widoczniej.
|
|
#4503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Jeszcze Inglot rozważam. Kiedyś miałam go przez 10 lat. ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Właśnie zaczęło u mnie lać, 0.5 h wcześniej niż prognoza no cudo! Dalej mamy 28 stopni. Dla mnie to lato było/jest BOSSSSSSSSSSSSSKIE Cieszyła mnie różnorodność. Nie upał przez 5 tygodni, tylko kilka dni upał, kilka deszczu, kilka 23 plus, bez zawirowań, ruchy powietrza, burze, no pełen zakres lata! Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to na płd Polski, no ale tu mieszkam, i tu mi zależało na tym. Rok temu, Wam nadmorskim zazdrosćiłam piekielnie. Bo mieliście najlżejszy upał.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 12:24 |
|||
|
|
|
#4504 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Obstawiam to rozjaśnianie plus odstawke hormo, chociaż nabić wiecej mi nie zaszkodziło to. No ja tez nie, tylko ten jeden został, zawsze to cos Ingloty mialam ale u mnie nie sprawdziły sie Masz racje, to lato było całkiem w miare, poza moze tymi kilkoma dniami upałów makabrycznych
|
|
#4505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam pralnię i suszarnię w piwnicy gdzie latem, gdy są upały pranie nawet i schnie, ale na zewnątrz nie mogę wywieszać prania, ze względu na..... insekty sąsiada, które "znaczą" ślady na jasnych rzeczach, co doprowadza mnie do ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4506 | ||
|
BAN stały
|
W bokserkach siedzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
ta, w mieście (co prawda są to już peryferie, ale od kilku lat miasto, ba, stolica województwa wręcz
i co z tego, przywiązania chłopa do ziemi nie zmienisz....
|
|
|
|
#4510 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(prawie się z M pokłóciłam, że gówny aktor to nie Al Bundy lata później, a jednak )No ![]() Ciocia z oburzeniem mnie pytała, czemu nie zabraliśmy tam dziecka. Pewno dlatego, że nie znała szczegółów ![]() Cytat:
I nie starł się na końcówkach? ![]() Tró, tró! Sprawiłam kocie domek kartonowy z kilkoma otworami, nie podobał się. Ale okazało się, że po prostu był w złym miejscu. Jak znaleźliśmy to właściwe to w nim niemal zamieszkała ![]() Mały B: - Miałem kiedyś żonę. Ale ona umarła. ![]() Umarła mu też koleżanka i przyjaciel. Nie wiem co to za etap, że mu tak wszyscy schodzą ![]() A, poproszę na jutro od 13 kciuki Jak się spiszecie to zostaniecie honorowymi ciociami i wujkiem
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2016-08-21 o 19:24 |
||
|
|
|
#4513 | ||||
|
BAN stały
|
W XXI wieku takich rzeczy się podobno nie robi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 3. Czasem wystarczy, że temat umarcia wyskoczy gdzieś w przedszkolu, wszak dzieci nie żyją do końca w mydlanej bańce, i to taki hmmm mechanizm obronny? Bo nie ogarniają tematu, który budziw nich lęk, w ten sposób go oswajają. Syn kuzyna panicznie boi się mostku na rzece, którym często chodzą, i zawsze opowiada wszystkim jak to wpadł tam i tonął a tata go uratował. 4. To ja też poproszę Ale niekoniecznie od 13stej.
|
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam tu na parterze pana lat 80, chcesz żeby zasłabł na ten widok?
Cytat:
Nie zauważyłam, żeby wiedział o co chodzi ze śmiercią, tak chyba mu pasuje do opowieści.On co usłyszy to potem opowiada jakby w tym uczestniczył, stąd opowieści typu "jak kiedyś byłem w wojsku...", "jak byłem u babci Wandy..." (zmarła przed jego urodzeniem), "jak tu kiedyś mieszkał taki chłopiec..." (jak mój tata był dzieckiem to mieli lokatorów) itd.itp. 4. Zobaczymy jutro, może i Tobie coś załatwię ![]() Muszę iść wydepilować drugą nogę, żeby głupio nie wyglądać, ale mi się nie chce
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybyś jednak była w potrzebie seriali kryminalnych, to polecam wpisać na listę Marcella i The Night of. ("Długa noc") Dopiero się zaczęły, więc jest po 1 sezonie. Ale podoba mi się, że wreszcie przy okazji wątków kryminalnych, jest mowa o czymś, o sprawach pozycji kobiet, nierówności społecznych, rasowych etc. Wieeeem, wiem, powtarzam sie, ale ie każdy czyta każdy post, dlatego tak przy okazji seriali przypominam
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 21:42 |
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale mignął mi gdzieś. Czy on aby nie ma w sobie elementów si-fi/paranormal etc? Ja tego nie znoszę. Tak się nabraliśmy na film z Hopkinsem i Bachledą Córuś
'Solace' "Ukojenie" Miał wysokie noty, napatoczył się sam w wyszukiwarce, a że nie sprawdzamy backgroundu, to tera mamy. Tragedia.Tzn paranormal rozumiem, dopóki dzieją się wyłącznie w czyjejś głowie. ![]() Zrobię test. Obejrzę, ocenię. Zaczęłam Mr. Robot, bo taaaaaaaaaaaaki pono dobry, ale na razie jest hmmm dziecinny, taki komiksowy, banalny i oczywisty - mam na myśli formę, grę, scenariusz. Choć pewnie z czasem na tej kanwie urośnie ów hit. Póki co robię przerwę, bo mnie nie bierze. Dooglądam później.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 22:12 |
|
|
|
#4519 |
|
Wpisz tu zomzing
|
Też nie znoszę. Ma projekcje/wizje w stylu 'Hannibala' jak na razie, syfy nie występują
|
|
|
|
#4520 | ||||||
|
Panaroja
|
snad mycia garów po gościach
![]() Cytat:
![]() 2. bardzo trafnie 3.otóż to 4.ha ! ![]() Cytat:
2.alergia na krowę ?3.u ludziów tak samo . 4.białko krowie mleczne i mięsne mają jakieś wspólne cechy , dlatego przy alergii na mleko może być alergia na mięso i wszelkie białko które od krowy pochodzi , co do przetworzenia to rozmaicie bywa - są tacy , którzy w ogóle w żadnej formie, cą tacy , co mogą fermentowane czyli jogurtokefiry , sery nie są fermentowane chyba że biały z przekwaszonego mleka , więc też uczulają .5.znaczy romantycznie czuje i pragmatycznie myśli, nader udane połączenie Cytat:
![]() Cytat:
gdyby białko zwierzęce nie było nam potrzebne, mielibyśmy zęby jak koń i enzymy trawiące celulozę , a nie mielibyśmy tylu proteaz i lipaz służących do trawienia białka i tłuszczu .I mielibyśmy inną florę bakteryjną w jelitach . Owszem weganinem można być, ale trzeba suplementować na stałe niektóre witaminy i pierwiastki mineralne i baaardzo dobrze znać się na dietetyce . NO i absolutnie nie wolno didów trzymać na wegańskiej diecie , bo będą miały upośledzony rozwój ze względu na masywne niedobory wszystkiego .2. To co drób spożywa zostaje strawione , przetworzone metabolicznie i wydalone , jeżeli coś się odkłada w postaci niechcianych wtrętów , to przed wszystkim w tkance tłuszczowej i w ilościach śladowych jak dla człowieka . Gdyż albowiem nie jest to tak, że co drób zje , w niezmienionej postaci trafia do mięśnia i tam siedzi ,wszystko po strawieniu trafia do wątroby i tam ewentualne substancje dodatkowe typu leki czy hormony są metabolizowane do postaci czynnej metabolicznie mającej wywołać określone reakcje w organizmie albo do postaci gotowej do wydalenia . A badania robi się pod kątem konkretnego typu białka o którym wiadomo na podstawie badań , że wywołuje alergię , np.którejśtam określonej laktoglobuliny mlecznej . Cytat:
![]() 2.a to insza inszość, u Cię to przymus okolicznościowy 3.a toś mi siostrą oj taaaaak Cytat:
![]() Zapisz
Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
|
|
|
#4521 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Pewno te 4h plus przejscie na własne naturalne hormony
|
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak z ciekawości looknę, jak mówiłam. thnx. Tera oglądam to, celem szuaknia inspiracji ale chyba nic ciekawego z tego nie będzie https://www.youtube.com/watch?v=3CAK6HiqYCoNo jednak nie dla mnie polecacz. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Co do wytłuszczonego, otóż to, takie substancje, dodatki maiłam na myśli. Przecież taka masowa produkcja drobiu, to raczej jest wspomagana - nie wierzę, że tak szybko rosno od pszenicy. Ale czaję o co cho, takie hormo wzmagają rozrost np, ale nie kumulują sie mięsie? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 22:31 |
||
|
|
|
#4523 |
|
Wpisz tu zomzing
|
Hannibal fu i ble, ie zdzierżyłam więcej niż 2 odcinki, ten zapowiada się fabularnie ciekawszy - postaci jakby żywsze. Sobaczymy
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, odpalam teraz 1 odc Ręki Boga. |
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo, to fajnie, będę na bieżąco
Chyba Ty mi poleciłaś The Top of the Lake? Bez względu na to, że finalnie-fabularnie przewidywalny, to jednak atmosfery serialu nie zapomnę nigdy. Siedzi we mnie mocno, jako jeden z najwspanialszych, takich 'raw' obrazów, wręcz dzieł, które w niezwykły sposób podejmują ważkie tematy. Dla mnie cudo Odpalam Rękę Tak, wiem doczytałąm przypadkiem w komentach, że będzie i o tym. Ale ja się nie brzydzę
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 22:58 |
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
A ręka - póki co, jak na połowę pierwszego odcinka zapowiada się sensownie, że będzie o czymś, o współczesnych problemach współczesnych ludzi. Fajnie grana. Lubię takie mordy. Ale zobaczymy. Obawy mam, że pójdzie w sztampę - układy układziki itp, ale chciałabym się mylić.
Oglądam dalej 1, już z pseudo azjatyckimi pierożkami z Biedry i ichnimi sajgonkami.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 23:52 |
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Jutro wracam do rzeczywistości, niestety I oczywiście chcę zmienić mnóstwo rzeczy ![]() Ale kolor włosów zostaje jaki jest Może ktoś zna sposób / sposoby, jak uporać się z powrotem do miasta? Z lasu, jezior itepe? Sposoby na powrót z wakacji bez bólu?
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2016-08-22 o 01:31 |
|
|
|
#4530 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie wiem, co to wakacje, z 10 lat nie byłam.
Znad zimna, deszczu i ogólnego obrzydlistwa, a fuj!
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

Że to kwestia przyzwyczajenia.
Jem co chcę. 

udało mi sie chapnąć ostatni w kolorze Burgund
w zyciu nie miałam takich cyrków 
? Do czego okrutna kobieto ????

Sąsiad zwierzęta gospodarskie trzyma?

Ale niekoniecznie od 13stej.