![]() |
#4501 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIX
Cytat:
![]() Osobiście nie zaprzątam sobie jakoś bardzo tym głowy. ![]() ![]() Cytat:
A jest medyczna pewność, jakiś wynik badania, że to uczula rodzaj białka drobiu, a nie substancje, które ów drób spożywa w paszy, etc. ? Czy to tylko obserwacja? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Esssie kurka drogo, te Anny to sprzedają jakoś w Rosach? marketonach? Czy tylko na swoich stoiskach. Może Super-Pharm? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() To jedyne lakiery, które u mnie trzymają sie najdłużej. Oczywiście matowe na brzegach sie ścierają widoczniej.
![]() |
#4503 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Jeszcze Inglot rozważam. Kiedyś miałam go przez 10 lat. ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() Właśnie zaczęło u mnie lać, 0.5 h wcześniej niż prognoza no cudo! Dalej mamy 28 stopni. Dla mnie to lato było/jest BOSSSSSSSSSSSSSKIE ![]() ![]() ![]() Cieszyła mnie różnorodność. Nie upał przez 5 tygodni, tylko kilka dni upał, kilka deszczu, kilka 23 plus, bez zawirowań, ruchy powietrza, burze, no pełen zakres lata! ![]() Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to na płd Polski, no ale tu mieszkam, i tu mi zależało na tym. Rok temu, Wam nadmorskim zazdrosćiłam piekielnie. Bo mieliście najlżejszy upał. ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 11:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Obstawiam to rozjaśnianie plus odstawke hormo, chociaż nabić wiecej mi nie zaszkodziło to. No ja tez nie, tylko ten jeden został, zawsze to cos ![]() Ingloty mialam ale u mnie nie sprawdziły sie ![]() ![]() Masz racje, to lato było całkiem w miare, poza moze tymi kilkoma dniami upałów makabrycznych ![]()
![]() |
#4505 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam pralnię i suszarnię w piwnicy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||
BAN stały
|
![]() W bokserkach siedzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
ta, w mieście (co prawda są to już peryferie, ale od kilku lat miasto, ba, stolica województwa wręcz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ![]() Ciocia z oburzeniem mnie pytała, czemu nie zabraliśmy tam dziecka. Pewno dlatego, że nie znała szczegółów ![]() Cytat:
I nie starł się na końcówkach? ![]() Tró, tró! ![]() Sprawiłam kocie domek kartonowy z kilkoma otworami, nie podobał się. Ale okazało się, że po prostu był w złym miejscu. Jak znaleźliśmy to właściwe to w nim niemal zamieszkała ![]() Mały B: - Miałem kiedyś żonę. Ale ona umarła. ![]() Umarła mu też koleżanka i przyjaciel. Nie wiem co to za etap, że mu tak wszyscy schodzą ![]() A, poproszę na jutro od 13 kciuki ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2016-08-21 o 18:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||||
BAN stały
|
W XXI wieku takich rzeczy się podobno nie robi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ![]() ![]() 3. Czasem wystarczy, że temat umarcia wyskoczy gdzieś w przedszkolu, wszak dzieci nie żyją do końca w mydlanej bańce, i to taki hmmm mechanizm obronny? Bo nie ogarniają tematu, który budziw nich lęk, w ten sposób go oswajają. Syn kuzyna panicznie boi się mostku na rzece, którym często chodzą, i zawsze opowiada wszystkim jak to wpadł tam i tonął a tata go uratował. 4. To ja też poproszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Mam tu na parterze pana lat 80, chcesz żeby zasłabł na ten widok?
![]() Cytat:
![]() On co usłyszy to potem opowiada jakby w tym uczestniczył, stąd opowieści typu "jak kiedyś byłem w wojsku...", "jak byłem u babci Wandy..." (zmarła przed jego urodzeniem), "jak tu kiedyś mieszkał taki chłopiec..." (jak mój tata był dzieckiem to mieli lokatorów) itd.itp. 4. Zobaczymy jutro, może i Tobie coś załatwię ![]() ![]() Muszę iść wydepilować drugą nogę, żeby głupio nie wyglądać, ale mi się nie chce ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdybyś jednak była w potrzebie seriali kryminalnych, to polecam wpisać na listę Marcella i The Night of. ("Długa noc") Dopiero się zaczęły, więc jest po 1 sezonie. Ale podoba mi się, że wreszcie przy okazji wątków kryminalnych, jest mowa o czymś, o sprawach pozycji kobiet, nierówności społecznych, rasowych etc. Wieeeem, wiem, powtarzam sie, ale ie każdy czyta każdy post, dlatego tak przy okazji seriali przypominam ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Nie, ale mignął mi gdzieś. Czy on aby nie ma w sobie elementów si-fi/paranormal etc? Ja tego nie znoszę. Tak się nabraliśmy na film z Hopkinsem i Bachledą Córuś
![]() Tzn paranormal rozumiem, dopóki dzieją się wyłącznie w czyjejś głowie. ![]() Zrobię test. Obejrzę, ocenię. ![]() Zaczęłam Mr. Robot, bo taaaaaaaaaaaaki pono dobry, ale na razie jest hmmm dziecinny, taki komiksowy, banalny i oczywisty - mam na myśli formę, grę, scenariusz. Choć pewnie z czasem na tej kanwie urośnie ów hit. Póki co robię przerwę, bo mnie nie bierze. ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Wpisz tu zomzing
|
Też nie znoszę. Ma projekcje/wizje w stylu 'Hannibala' jak na razie, syfy nie występują
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | ||||||
Panaroja
|
snad mycia garów po gościach
![]() Cytat:
![]() 2. bardzo trafnie ![]() ![]() 3.otóż to ![]() 4.ha ! ![]() Cytat:
![]() 2.alergia na krowę ![]() 3.u ludziów tak samo . 4.białko krowie mleczne i mięsne mają jakieś wspólne cechy , dlatego przy alergii na mleko może być alergia na mięso i wszelkie białko które od krowy pochodzi , co do przetworzenia to rozmaicie bywa - są tacy , którzy w ogóle w żadnej formie, cą tacy , co mogą fermentowane czyli jogurtokefiry , sery nie są fermentowane chyba że biały z przekwaszonego mleka ![]() 5.znaczy romantycznie czuje i pragmatycznie myśli, nader udane połączenie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. To co drób spożywa zostaje strawione , przetworzone metabolicznie i wydalone , jeżeli coś się odkłada w postaci niechcianych wtrętów , to przed wszystkim w tkance tłuszczowej i w ilościach śladowych jak dla człowieka . Gdyż albowiem nie jest to tak, że co drób zje , w niezmienionej postaci trafia do mięśnia i tam siedzi ,wszystko po strawieniu trafia do wątroby i tam ewentualne substancje dodatkowe typu leki czy hormony są metabolizowane do postaci czynnej metabolicznie mającej wywołać określone reakcje w organizmie albo do postaci gotowej do wydalenia . A badania robi się pod kątem konkretnego typu białka o którym wiadomo na podstawie badań , że wywołuje alergię , np.którejśtam określonej laktoglobuliny mlecznej . Cytat:
![]() 2.a to insza inszość, u Cię to przymus okolicznościowy ![]() 3.a toś mi siostrą ![]() ![]() oj taaaaak ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zapisz
Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Pewno te 4h plus przejscie na własne naturalne hormony ![]() ![]()
![]() |
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak z ciekawości looknę, jak mówiłam. thnx. ![]() Tera oglądam to, celem szuaknia inspiracji ale chyba nic ciekawego z tego nie będzie ![]() No jednak nie dla mnie polecacz. ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Co do wytłuszczonego, otóż to, takie substancje, dodatki maiłam na myśli. Przecież taka masowa produkcja drobiu, to raczej jest wspomagana - nie wierzę, że tak szybko rosno od pszenicy. Ale czaję o co cho, takie hormo wzmagają rozrost np, ale nie kumulują sie mięsie? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 21:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wpisz tu zomzing
|
Hannibal fu i ble, ie zdzierżyłam więcej niż 2 odcinki, ten zapowiada się fabularnie ciekawszy - postaci jakby żywsze. Sobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, odpalam teraz 1 odc Ręki Boga. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Ooooo, to fajnie, będę na bieżąco
![]() Chyba Ty mi poleciłaś The Top of the Lake? Bez względu na to, że finalnie-fabularnie przewidywalny, to jednak atmosfery serialu nie zapomnę nigdy. Siedzi we mnie mocno, jako jeden z najwspanialszych, takich 'raw' obrazów, wręcz dzieł, które w niezwykły sposób podejmują ważkie tematy. Dla mnie cudo ![]() Odpalam Rękę ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 21:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
A ręka - póki co, jak na połowę pierwszego odcinka zapowiada się sensownie, że będzie o czymś, o współczesnych problemach współczesnych ludzi. Fajnie grana. Lubię takie mordy. Ale zobaczymy. Obawy mam, że pójdzie w sztampę - układy układziki itp, ale chciałabym się mylić.
![]() ![]() ![]() Oglądam dalej 1, już z pseudo azjatyckimi pierożkami z Biedry i ichnimi sajgonkami. ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-08-21 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Jutro wracam do rzeczywistości, niestety I oczywiście chcę zmienić mnóstwo rzeczy ![]() Ale kolor włosów zostaje jaki jest Może ktoś zna sposób / sposoby, jak uporać się z powrotem do miasta? Z lasu, jezior itepe? Sposoby na powrót z wakacji bez bólu?
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2016-08-22 o 00:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
niecnotliwa dziewica
|
Nie wiem, co to wakacje, z 10 lat nie byłam.
Znad zimna, deszczu i ogólnego obrzydlistwa, a fuj! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.