Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-29, 21:06   #4501
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

Co lekarz powiedzial na Twoje bole glowy i cisnienie??
A do ktorego wlasciwie chodzisz?
Mnie troche ulzylo, ale teraz nadal mnie mdli i slabo sie czuje
Do dr Roguli. Powiedzial ze nie jest bardzo wysokie troche podwyzszone. Mam pilnowac zeby nie bylo wyzsze niz 140/90. To skurczowe czasem przekraczam tak do 144 ale rozkurczowe ponizej 90 mam gora do 85 wiec mam sie nie denerwowac i odpoczywac w domu bo to hormony szaleja.
I obserwowac, gdyby przy kilku kolejnych pomiarach roslo albo nie spadalo wtedy mam sie zglosic do szpitala. Takze caly dzien mierze i bardzo nie szaleje. Przynajmniej w domku posiedze a nie musze sie stresowac szpitalem-bardzo nie lubie tej atmosfery szpitalnej.

A u Ciebie jak tam?caly dzien tak masz czy z przerwami?
Ja wyczuwam zmiane pogody bo doszedl mi bol reki dosc mocny ktora mialam zlamana. Moze Cir przesilenie troche bierze. Monitoruj tez sobie to cisnienie.

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 21:09   #4502
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość

Nigdy nie podchodzily mi zadne tusze. Ale moj faworyt ever to super drogi dior iconic. Nie zamienie na nic innego..
Mam własnie jakiegoś diora-takie srebrne opakowanie, właśnie muszę go wyrzucić do kosza. Nigdy nie miałam tak okropnego tuszu i nigdy żadnego nie wyrzuciłam do kosza. A dawałam mu szanse.
Jak widać, dla każdego coś innego

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------
Jednak wyrzuciłam:
Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ja sobie w rossie dziś zakupiłam dwa moje ukochane tusze, chociaż na promocje w tej kwestii raczej nie dybie bo on w regularnej cenie jest chyba za 11,99. Ale to najlepszy tusz jaki miałam!
Oszz ochydztwo, a tak zachwalany. Znów się sprawdza-dla każdego coś innego
Stary 2016-04-29, 21:11   #4503
urshoola
Zadomowienie

Czy takie parcie na jelita z twardniejacym brzuchem promieniujace na plecy to skurcz? Cos takiego mnie dopada co jakis czas...

Stary 2016-04-29, 21:15   #4504
Iwonia27
Zakorzenienie

Żabcia dzięks
Urshoola ja tam nie wiem nie mialam jeszcze chyba skurcza zadnego ale brzmi groźnie
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 21:16   #4505
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Czy takie parcie na jelita z twardniejacym brzuchem promieniujace na plecy to skurcz? Cos takiego mnie dopada co jakis czas...
To chyba zbieranie na dwójke
Stary 2016-04-29, 21:18   #4506
urshoola
Zadomowienie

No wlasnie sluchaj to nie dwojka...nie ogarniam tego poko co, mam nadzieje ze to chwilowe, bo jutro zamierzam isc na bierzmowanie a nie do szpitala.

Stary 2016-04-29, 21:26   #4507
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie sluchaj to nie dwojka...nie ogarniam tego poko co, mam nadzieje ze to chwilowe, bo jutro zamierzam isc na bierzmowanie a nie do szpitala.
Nie wiem co to skurcz, dziewczyny kiedys opisywały. Ale nie pamiętam dokładnie.
Ja to jestem w tyle z takimi sprawami.
Stary 2016-04-29, 21:34   #4508
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Fab, a właściwie to czemu oni Cię trzymają w tym szpitalu?
Pytanie do mojego doktorka
Bo wszyscy inni to mnie juz chcieli dziś wykopać stad, ja tez się prawie pakowalam. Nawet położna mi mówi ze w domciu lepiej by mi było czekać. No ale jego decyzji nikt nie zakwestionuje

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 21:48   #4509
zabciajs
Zakorzenienie

Dziś 29,czyli mam 30dni do tp.
Stary 2016-04-29, 21:55   #4510
_itakinie_
Zakorzenienie

Jestem bohaterem!
Wybralam ubranka dla młodego na wyjście i ew. do szpiatala. Na razie jest to tylko jakieś 20 sztuk + dodatki, ale i tak jestem z siebie dumna Ooooł jee!
Stary 2016-04-29, 22:09   #4511
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dziś 29,czyli mam 30dni do tp.

Dokładnie ciekawe czy urodzimy w ten sam dzień. Ja mam 3 terminy przepowiedziane:
28.05; 29.05 i 03.06. A 29.05 moje imieniny byłaby podwójna impreza

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Jestem bohaterem!

Wybralam ubranka dla młodego na wyjście i ew. do szpiatala. Na razie jest to tylko jakieś 20 sztuk + dodatki, ale i tak jestem z siebie dumna Ooooł jee!

To będzie rewia mody
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-29, 22:19   #4512
Jowi20
Raczkowanie

Cytat:
Jestem bohaterem!
Planujesz być tam tydzień? czy bierzesz rozmiary od 50 do 62? ja póki co zrobiłam dwa zestawy w rozmiarze 50, jeśli sie nie rozpakujemy na dniach to w późniejszym terminie zrobię zestawy z rozmiaru 56 (w zestawie body z krótkim i z długim bo nie wiadomo) ale nie powiem, że było łatwo.. no i te dodatki.. tu taki śliniak a tu skarpetki.. boszzzz.. jak mi się tak przyzwyczai to pół wypłaty na ciuchy będzie szło

Milanek

Edytowane przez Jowi20
Czas edycji: 2016-04-29 o 22:21
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 22:25   #4513
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jowi20 Pokaż wiadomość
Planujesz być tam tydzień? czy bierzesz rozmiary od 50 do 62? ja póki co zrobiłam dwa zestawy (w zestawie body z krótkim i z długim bo je wiadomo) ale nie powiem, że było łatwo.. no i te dodatki.. tu taki śliniak a tu skarpetki.. boszzzz.. jak mi się tak przyzwyczai to pół wypłaty na ciuchy będzie szło
Po pierwsze nie wiem jaki rozmiar - wiec wybralam wlasnie od 50-62
Po drugie - nie wiem co... wiec mam i pajaca, i bodziak, i spiochy
Po trzecie - jutro zrobię selekcję i poprzebieram bardziej rozsądnie.

Generalnie nie zakładam zabierania swoich ubrań do szpitala. Tylko chcę zestaw na wyjście, ale z drugiej strony chcę mieć coś awaryjnego, jakby okazało się, że te szpitalne to straszne szmaty. Sama nie wiem co będzie rozsądne...

Nie trawię się pakować, a co dopiero ogarnąć pakowanie gdy nie znam ani rozmiaru, ani pogody... ech ;D. Takie wielkie dylematy przyszłej matki waryjatki.
Stary 2016-04-29, 22:25   #4514
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_lenka Pokaż wiadomość
Dokładnie ciekawe czy urodzimy w ten sam dzień. Ja mam 3 terminy przepowiedziane:
28.05; 29.05 i 03.06. A 29.05 moje imieniny byłaby podwójna impreza
Ja mam na 28.05, a mój mąż ma 29.05 urodziny, więc chciałabym ten dzień dłużej poczekać
Ale pomiary z usg wskazują na wcześniejszy termin (ale też nie dużo 25-27.05).

Ale dzisiaj dałam ciała. Poszłam na popołudniową drzemkę i wciąż przestawiałam budzik, ostatecznie zaspałam na moje ćwiczenia na 19 Potem wyciągnęłam męża na spacer, dobre i to

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 22:42   #4515
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Ja już miałam nadzieję, że coś się zacznie dziać - naciągał mi się brzuch i na dole bolał, tak nawet dość cyklicznie, ale wzięłam prysznic i mi przeszło Do tego dziś wyjątkowo nie mogłam sobie insuliny wbić - no jakoś nie mogłam się przemóc, żeby igłę władować. Wypiłam 2 porcję malin, zaraz coś jeszcze skubnę i idę spać.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 22:48   #4516
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Ja już miałam nadzieję, że coś się zacznie dziać - naciągał mi się brzuch i na dole bolał, tak nawet dość cyklicznie, ale wzięłam prysznic i mi przeszło Do tego dziś wyjątkowo nie mogłam sobie insuliny wbić - no jakoś nie mogłam się przemóc, żeby igłę władować. Wypiłam 2 porcję malin, zaraz coś jeszcze skubnę i idę spać.

Ja dziś miałam dwa podejścia z wbiciem igły. Za pierwszym razem tak bolało, że musiałam zmienić miejsce. Zamiast lepiej to znosić, to coraz gorzej z dnia na dzień. I ja dziś już 11j.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 23:00   #4517
Jowi20
Raczkowanie

Cytat:
Po pierwsze nie wiem jaki rozmiar - wiec wybralam wlasnie od 50-62
Po drugie - nie wiem co... wiec mam i pajaca, i bodziak, i spiochy
Po trzecie - jutro zrobię selekcję i poprzebieram bardziej rozsądnie.

Generalnie nie zakładam zabierania swoich ubrań do szpitala. Tylko chcę zestaw na wyjście, ale z drugiej strony chcę mieć coś awaryjnego, jakby okazało się, że te szpitalne to straszne szmaty. Sama nie wiem co będzie rozsądne...

Nie trawię się pakować, a co dopiero ogarnąć pakowanie gdy nie znam ani rozmiaru, ani pogody... ech ;D. Takie wielkie dylematy przyszłej matki waryjatki.
Aaaa no to pewnie to ja też tak robię. Tylko że nie zajmuję sobie głowy innymi rozmiarami Jakby się teraz rodził to wcześniak więc spakowane na rozmiar 50. A potem wybiorę większe i drugi zestaw też w razie W jakby jednak te szpitalne nie przeszły
No normalnie mogłabyś mnie pakować

A i tak największy problem mam z tym co uszykować dla siebie na wyjście.. ani rozmiaru ani pogody ani zapotrzebowania na komfort nie znam.. już któryś dzień się zastanawiam

Milanek

Edytowane przez Jowi20
Czas edycji: 2016-04-29 o 23:04
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 23:08   #4518
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Ja sobie w rossie dziś zakupiłam dwa moje ukochane tusze, chociaż na promocje w tej kwestii raczej nie dybie bo on w regularnej cenie jest chyba za 11,99. Ale to najlepszy tusz jaki miałam!
Miałam go też kiedyś, bardzo fajnie podkręca rzęsy ale osypywać to się lubi, no i szybko wysycha.. tylko, że za taką kasę to żadna strata kupować go co 1- 2 miesiące ;D

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Zjadlam dzis gofry z bita smietana, borowkami, arbuzem i brzoskwinia

Ciasto rozpakowywacz to murzynek, byl tu link wrzucany
Gofryyyyyyyyyyyyy

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ktoś głodny może? Takie pysznosci na kolacje tutaj mamy
Tylko sie nie przejedz ;D bo później zgaga będzie ;D

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Czuje, ze nastepnym razem jak wejde na wizaz to bedzie 6 watek widze, ze juz nikt nie chce w tym rodzic haha

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Nigdy nie podchodzily mi zadne tusze. Ale moj faworyt ever to super drogi dior iconic. Nie zamienie na nic innego..
Noo.. szybko wątek nam idzie ;D
Z takich drogich tuszy to ja wspominam dolce&gabbana złoty.. był tak dziwny bo jak go zmywałam to schodził jak takie.. sztuczne rzęsy. Po prostu on tylko dawał taką silikonową otoczkę.. to było mega śmieszne jak na policzku miałam takie pojedyncze włosy jakby, a to był tusz ;D

Cytat:
Jestem bohaterem!
Oooo ja mam trochę mniej ;D bo spakowałam ogólnie 56 tylko rozmiar(bodziaki,pajace itp) i 3x śpiochy w rozmiarze 50 ;D Na 62 się nie nastawiam tak szybko patrzac na wagę mojego bobasa, chociaż myślę że z 2,7-2,8 to już chyba ma ^^

Obejrzeliśmy "Zootopia", uśmiałam się totalnie.. bardzo bardzo polecam baję ;D

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-04-29 o 23:09
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 23:32   #4519
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Ann- co za poród! Ogromne gratulacje

Dziewczyny chyba zaczął mi odchodzić czop śluzowy, chociaż myśle, ze on na raty odchodzi bo niewiele tego Tam było, no i zauważyłam, ze kolor jest lekko różowy.. Pocieszcie mnie, ze to nie musi oznaczać, ze dziś urodzę , dziś urodziny córki wyprawiam z nią nie miałam tego czopa, wiec juz podstresowana jestem nieco...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-30, 02:33   #4520
Monanka83
Zakorzenienie

Wstałam na jakiś dziwny posiłek - bo nie wiem jak się nazywa posiłek o 3. 30

Boli mnie gardło
Na oskrzela jakby usiadł słoń
Zaczyna mi się kaszel
Świetnie, bo od sierpnia nawet nie kichnęlam

Jestem wsiekła jak nie powiem co..

Dziękuję, pozdrawiam
Stary 2016-04-30, 02:54   #4521
lourose
Wtajemniczenie

Mona ja też zaraz wstanę na przekąskę, poczekam tylko aż euthyrox się wchłonie ciut
Niedobrze z tymi objawami

---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ----------

Owsianka będzie!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 03:39   #4522
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Wstałam na jakiś dziwny posiłek - bo nie wiem jak się nazywa posiłek o 3. 30
Jak dla mnie to śniadanie Chociaż ja zazwyczaj po 4 jem

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ann- co za poród! Ogromne gratulacje

Dziewczyny chyba zaczął mi odchodzić czop śluzowy, chociaż myśle, ze on na raty odchodzi bo niewiele tego Tam było, no i zauważyłam, ze kolor jest lekko różowy.. Pocieszcie mnie, ze to nie musi oznaczać, ze dziś urodzę , dziś urodziny córki wyprawiam z nią nie miałam tego czopa, wiec juz podstresowana jestem nieco...
Podobno odchodzenie czopa może trwać tygodniami, więc faktycznie być może masz jeszcze czas

---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:15 ----------

Cytat:
Ja od początku jak mi brzuch twardnieje i macica się stawia zakładałam, że to taki niegroźny skurcz macicy trenującej. Jak zacznie skubaniec boleć i będzie promieniować, zmieni się w groźny, ale dla mnie to ciągle będzie skurcz

---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

Cytat:
Ja zazwyczaj używam max factor 2000 calorie, ale te z lovely też są spoko. Miałam kiedyś taki w różowym opakowaniu, nie wiem czy nadal go mają w ofercie, bo to już sporo czasu minęło, ale ogólnie byłam zadowolona. Tylko bardzo mi się nie podobają te kiczowate kolory opakowań ich tuszów

Z tuszy ostatnio ten bardzo polubiłam: Rimmel Extra Super Lash Curved Brush

---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ktoś głodny może? Takie pysznosci na kolacje tutaj mamy
Jej coś czuje, że jak będę miała takie jedzenie w szpitalu, to wyjdę z wagą dwa razy mniej, niż to co przytyłam. W życiu bym tego nie przełknęła Dobrze, że u mnie w szpitalu mają lodówkę i mikrofalówkę dla pacjentów.

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:30 ----------

Cytat:
No i falbanka gotowa - z 4 stron, wiec mogę przestawiać łożeczko ile chcę i jak chcę.

Stwierdziłam własnie, że opadł mi brzuch ;D
Aaaa to wygląda prawie tak jak mój kącik dla malucha Tylko u nas kolor łóżeczka to orzech, więc ten brąz bardziej ciepły, ale łóżeczko niemal identyczne Tylko tego dużego kosza z ikei jeszcze nie przypięłam.

---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

Cytat:
No dokładnie. Też mnie wmurowało, tym bardziej, że wcześniej nawet o tym nie wspominał. Teraz umawialiśmy termin, a tu â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠udu z dzidy, że 100% zaliczki
Podziękowałam za współpracę

Ita trenuj to bedziesz naszą nadworną fotografką. Tobie mogę nawet dać 101% zaliczki, a co mi tam

Cholercia, zapomniałam, że szwagierka wpada na gofry i ploty. Upssssss, zaraz będzie a ja w proszku :P
Czyżby stwierdził, że wyglądasz na taką co mu później nie zapłaci Zaliczkę rozumiem, sama później brałam (tylko inna branża) przed samym ruszeniem palcem, nauczona doświadczeniem, że klienci przyzwyczajeni, że najpierw się coś dla nich robi i jak im się spodoba, to MOŻE zapłacą, a ja tracę swój czas niepotrzebnie.

---------- Dopisano o 02:39 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ----------

Cytat:
Jednak urodzę na Żelaznej Sikam w majtole ze szczęścia. Taki telefon niespodzianka mnie dziś spotkał. Termin wielkiego dnia wyznaczono na 25.05. W przyszły czwartek mam wizytę, żeby ogarnąć dokumentację, później anestezjolog.

Teraz tylko muszę odwołać całą akcję z Madalińskiego... czyli zadzwonić do doktorka, że jednak nie wejdę mu pod nóż i żeby mnie nie wpisywał w grafik.
Super

Zabieram się za... sprzątanie
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 04:08   #4523
dzustam
Zakorzenienie

Nie spie prawie całą noc. Nosz kurna zjadlam pół pizzy.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 05:10   #4524
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dzien dobry. I ja trzymam kredens, ale tak to ladnie spalam do 6
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 05:20   #4525
dzustam
Zakorzenienie

Ugotowałam obiad. Szpinak z łososiem w sosie śmietanowym. Później dogotuję makaron.

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

https://youtu.be/Yz1rfDY-wlg
Tak się dziś czuję hi hi.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 05:41   #4526
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Hehe, to teraz chwile polez i bierz sie za kolacje
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 06:09   #4527
martunia_199
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzisiaj piękna nocka z tylko jedna wizyta w toalecie
Moje dziecko wyjeżdża dzisiaj do dziadków a mi już chce się ryczec na samą myśl ((( oby drugie zachciało w tym czasie wyjść bo inaczej się zanudze i zwariuje...

Aplikacje mi pokazują że rodze albo urodziłam
Jutro tp

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-30, 06:10   #4528
_itakinie_
Zakorzenienie

Dooobry

Skoro nikt nie rodzi, to zamawiam kelnera - niech mi chlopak przyniesie sniadanie do lozka.
Stary 2016-04-30, 06:23   #4529
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Czesc, ja dziś spalam 4h :/ nie ma to jak wyspać sie przed porodem

Muszę zamówić materac do lozeczka bo ten co był w zestawie tak śmierdzi ze mi szkoda tej naszej malutkiej na nim kłaść cala sypialnia capi

Hevea to dobry wybór?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 06:23   #4530
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dooobry

Skoro nikt nie rodzi, to zamawiam kelnera - niech mi chlopak przyniesie sniadanie do lozka.
A potem niech do mnie wpadnie bo już mnie ssie a wszyscy jeszcze śpią i nie chce robić halasu

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości