Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-29, 15:45   #4411
_itakinie_
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

No delikatne przegięcie z tym foto ;/
Co raz bardziej się utwierdzam w słuszności swojego zakupu lamp studyjnych. Ale zobaczymy jak mi te foty wyjdą w praktyce.
Stary 2016-04-29, 15:45   #4412
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
A co to za zwyczaje?

Pracowałam z wieloma foto i nigdy o czymś takim nie słyszałam, zaliczka na termin jak najbardziej ale 100% bez oddania roboty to kpina.
No dokładnie. Też mnie wmurowało, tym bardziej, że wcześniej nawet o tym nie wspominał. Teraz umawialiśmy termin, a tu â˜☠â˜☠â˜☠udu z dzidy, że 100% zaliczki
Podziękowałam za współpracę

Ita trenuj to bedziesz naszą nadworną fotografką. Tobie mogę nawet dać 101% zaliczki, a co mi tam

Cholercia, zapomniałam, że szwagierka wpada na gofry i ploty. Upssssss, zaraz będzie a ja w proszku :P

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-04-29 o 15:47
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 15:47   #4413
AnneMariie
Zadomowienie

Dlaczego ludzie sie nie myja?? Jeszcze z 7 osob sie zwalilo w odwiedziny i krzycza. A najgorsze, ze smierdza
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 15:48   #4414
agassek
Zakorzenienie

Itakinie daj mi przepis na gulasz mam mięsko w lodowce, ale nie mam pomysłu co z nim zrobić, do tej pory kiepskie mi te gulasze wychodziły

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 15:50   #4415
dzustam
Zakorzenienie

Ann, to pociesz się myślą, że nie jesteś w pierwszym trymestrze. Bo odczucia miałabyś spotęgowane

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 15:53   #4416
_itakinie_
Zakorzenienie

Hahah - ja i przepis... ja zawsze wszystko na oko...

2 cebulki zeszklić
mięcho opiec na patelni
jak się opiecze to zmieszac i gotować razem - sprawdzać czy nie trzeba podlać wodą - mi jakoś ta woda szybko paruje i koniecznie muszę podlewać
dzisiaj do mięcha dodałam jeszcze 6 dużych pieczarek
i zalałam na koniec sosem śmietana + koncentrat pomidorowy

przyprawy - majeranek, sól, pieprz, chilli, papryka słodka,
wsjo.
Stary 2016-04-29, 15:57   #4417
agassek
Zakorzenienie

Itakinie, ok, dzięki ja z kolei z tych co muszą mieć wszystko dokładnie napisane: czas, proporcje itd.

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-29, 15:57   #4418
dzustam
Zakorzenienie

Jestem po ktg i usg, dzidka waży 3200. Nogi w wymiarach na 41 tydzień czyli wszystko w normie, będziemy ucinać spiochy, bo na szerokość wlezie, bo ma mały brzuszek. Wody są, ale raczej nie ma już gdzie pływać... mogłoby być więcej. Boję się cięcia.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 15:58   #4419
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Itakinie, ok, dzięki ja z kolei z tych co muszą mieć wszystko dokładnie napisane: czas, proporcje itd.
Ja jestem matematyk... więc generalnie liczby, cyferki muszą mi się zgadzać. Ale nie przy gotowaniu
Stary 2016-04-29, 16:03   #4420
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Szukam fotografa do sesji noworodkowej, mialam ugadanego ale wlasnie zazyczyl sobie 100% przedplaty, chyba go %&(%$$^&%^&

Ta kobieta, ktora robiła nam ciążowa była bardzo spoko. Noworodkowa tez u niej zrobimy.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 16:33   #4421
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Ta kobieta, ktora robiła nam ciążowa była bardzo spoko. Noworodkowa tez u niej zrobimy.
Zaraz ja obczaje na fb

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Dzustam nie stresuj sie. Walniesz se kielicha na odwage i jakos pojdzie A dzidzi bedzie dlugonogie. Fajnie
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 16:34   #4422
pluszowy_kot
Zakorzenienie

100% przedpłaty? No chyba sobie kpi człowiek! Ja byłam w szoku, że nasi od ciążowej nie chcieli w ogóle żadnej zaliczki i po sesji nam wysłali zdjęcia w słabszej wersji i cały czas było, że płatne całość przy odbiorze pełnego materiału! Nie wiem czy robią sesje noworodkowe, ale jeśli tak to polecam.

W tym banku to chyba pracują debile - mąż w korkach się jakoś dowlókł, na okienku siedział już inny gość, wziął od nas dokumenty, zeskanował i mówi, że to wszystko. Mówię, że jeszcze mąż miał coś podpisać a ten "eee yyy bo to jutro koleżanka będzie i ona...". Spojrzałam jak na debila z całą powagą wściekłej baby w ciąży i spytałam po kiego grzyba on tu siedzi i czemu z nim nie możemy tego załatwić, skoro koleżanka żadnych dokumentów ode mnie nie wzięła a zapytanie czy jutro punkt jest czynny to chyba nie jest żadna umowa, że tylko z nią będę załatwiać sprawę. I co? I nagle się wszystko dało!

Ale w związku z powyższym - wszystkie sprawy załatwione, ogłaszam że teraz mam czas rodzić!
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 16:41   #4423
201701091517
Konto usunięte

My wróciliśmy do domu i po prostu padam.. ale auto posprzątane więc możemy zamontować już bazę (bo wcześniej to ten bałagan stanowił zagrożenie dla dziecka ), no i po zakupach..
W sklepie to już chłopa jednak popędzać musiałam, zeby do domu bo takie bóle Graży juz miałam, że ledwo szłam.. a teraz w ramach męskiego wsparcia pomógł mi przeturlać się na drugi bok.. wyłam przy tym niemiłosiernie :/
Czuję się jak totalna kaleka ;/

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Termin za 2 dni a ktg płaskie
A u mnie niby było dzisiaj ciągiem na 70-80% a nic nie czułam, ja to już olewam to ktg. Ważne, że serduszko bije i mały się rusza

Cytat:
Jednak urodzę na Żelaznej Sikam w majtole ze szczęścia. Taki telefon niespodzianka mnie dziś spotkał. Termin wielkiego dnia wyznaczono na 25.05. W przyszły czwartek mam wizytę, żeby ogarnąć dokumentację, później anestezjolog.

Teraz tylko muszę odwołać całą akcję z Madalińskiego... czyli zadzwonić do doktorka, że jednak nie wejdę mu pod nóż i żeby mnie nie wpisywał w grafik.
Super wiadomość To teraz ściaśniać nogi i byle do 5.05

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie. Szyjka miętka, zakaz podnoszenia, zbędnego nachylania sie, dzwigania i ogólnie mam dużo dużo odpoczywać aby jeszcze 3 tygodnie pociągnac w dwupaku.
Dobrze, ze glowka nie jest nisko w kanale bo wtedy szpital i proby aby nie rodzic jeszcze.
Gbs ujemny.

Bylam u dwóch dzieciaków z wizyta, teraz padam na pysk. Dobranoc
No to kochana.. teraz my pilnujemy Ciebie, żebyś się nie forsowała i grzecznie odpoczywała który masz tc?

Cytat:
Napisane przez Mad_lenka Pokaż wiadomość
Ja też po wizytach. U gina spoko, szyjka dłuższa niż ostatnio -3,8 cm. Główką ułożona na dół córa, wymiarowa, przepływy i wody ok.
Dostałam tylko lek na nadciśnienie depegyt czy jakoś tak- mam łykać tabletkę dziennie.
U diabetologa też spoko, mam jeszcze jedną wizytę przed porodem ale nie będę się już czuć na siłach to po porodzie w lipcu na kontrole.
Pytałam się o wywoływanie porodu wcześniej- nie widzą takiej potrzeby, że niby tam wszystko jest ok.
Która bierze lek na nadciśnienie? Bo ja się oczywiście pękam ze strachu
gratulacje z wizyty a lekiem się nie stresuj, jeżeli będziesz brać regularnie to powinien trzymać ciśnienie w ryzach. Możesz też ograniczyć sobie sól i pić wodę niskosodową, wtedy też kontrolujesz to ciśnienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Dlaczego ludzie sie nie myja?? Jeszcze z 7 osob sie zwalilo w odwiedziny i krzycza. A najgorsze, ze smierdza
Obrzydlistwoo.. :/ Podrzuć im mydło ;D albo zacznij psikać dookoła perfumami czy czymś.. taka delikatna aluzja ;D
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 16:45   #4424
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak urodzę na Żelaznej Sikam w majtole ze szczęścia. Taki telefon niespodzianka mnie dziś spotkał. Termin wielkiego dnia wyznaczono na 25.05. W przyszły czwartek mam wizytę, żeby ogarnąć dokumentację, później anestezjolog.

Teraz tylko muszę odwołać całą akcję z Madalińskiego... czyli zadzwonić do doktorka, że jednak nie wejdę mu pod nóż i żeby mnie nie wpisywał w grafik.
Rewelacyjne wiesci - super data oby wszystko poszlo po Twojej mysli

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Fablous to super masz znajome jakies 😃 jest sie do kogo odezwac. Bylam w szpitalu ale tylko przez moment. Gdyby nie to ze wpadlismy na siebie z lekarzem na korytarzu to pewnie bysmy juz razem kuny ganialy po sali uspokoil mnie troche i do domu kazal jechac odpoczywac
Co lekarz powiedzial na Twoje bole glowy i cisnienie??
A do ktorego wlasciwie chodzisz?
Mnie troche ulzylo, ale teraz nadal mnie mdli i slabo sie czuje.

Cytat:
Ja też po wizytach. U gina spoko, szyjka dłuższa niż ostatnio -3,8 cm. Główką ułożona na dół córa, wymiarowa, przepływy i wody ok.
Dostałam tylko lek na nadciśnienie depegyt czy jakoś tak- mam łykać tabletkę dziennie.
U diabetologa też spoko, mam jeszcze jedną wizytę przed porodem ale nie będę się już czuć na siłach to po porodzie w lipcu na kontrole.
Pytałam się o wywoływanie porodu wcześniej- nie widzą takiej potrzeby, że niby tam wszystko jest ok.
Która bierze lek na nadciśnienie? Bo ja się oczywiście pękam ze strachu [COLOR="Silver"]
Gratuluje dobrych wiesci, nie stresuj sie lekarz wie co robi

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Jestem po ktg i usg, dzidka waży 3200. Nogi w wymiarach na 41 tydzień czyli wszystko w normie, będziemy ucinać spiochy, bo na szerokość wlezie, bo ma mały brzuszek. Wody są, ale raczej nie ma już gdzie pływać... mogłoby być więcej. Boję się cięcia.
Super wiadomosci strach to bedzie chyba nasz towarzysz do rozwiazania.
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 17:07   #4425
Mad_lenka
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny właśnie łyknęłam tabletkę. Pół dnia mi zajęły te dzisiejsze wizyty. Wróciłam do domu padnięta. Z taką kondycją to ciężko może być rodzić
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-29, 17:08   #4426
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
My wróciliśmy do domu i po prostu padam.. ale auto posprzątane więc możemy zamontować już bazę (bo wcześniej to ten bałagan stanowił zagrożenie dla dziecka ), no i po zakupach..
W sklepie to już chłopa jednak popędzać musiałam, zeby do domu bo takie bóle Graży juz miałam, że ledwo szłam.. a teraz w ramach męskiego wsparcia pomógł mi przeturlać się na drugi bok.. wyłam przy tym niemiłosiernie :/
Czuję się jak totalna kaleka ;/

A u mnie niby było dzisiaj ciągiem na 70-80% a nic nie czułam, ja to już olewam to ktg. Ważne, że serduszko bije i mały się rusza

Super wiadomość To teraz ściaśniać nogi i byle do 5.05

No to kochana.. teraz my pilnujemy Ciebie, żebyś się nie forsowała i grzecznie odpoczywała który masz tc?

gratulacje z wizyty a lekiem się nie stresuj, jeżeli będziesz brać regularnie to powinien trzymać ciśnienie w ryzach. Możesz też ograniczyć sobie sól i pić wodę niskosodową, wtedy też kontrolujesz to ciśnienie

Obrzydlistwoo.. :/ Podrzuć im mydło ;D albo zacznij psikać dookoła perfumami czy czymś.. taka delikatna aluzja ;D
Jak masz linie na poziomie 70-80 to nie są to skurcze tylko hmmm sama nie wiem co. Ale też tak mam. Skurcze to takie stopki powinny się pisać

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 17:11   #4427
Jowi20
Raczkowanie

Powiedzcie, że nie mam najukochanszego męża na świecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160429_180928.jpg (134,4 KB, 23 załadowań)

Milanek
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 17:17   #4428
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Ale super! To zaciskaj nogi te kilka dni a potem to już luuuz

To ja już naprawdę nie ogarniam co się u mnie w poradni tak za przeproszeniem srają i straszą tymi powikłaniami...albo w innych poradnikach pracują jakieś olewusy? Ja serio głupieję z tego wszystkiego, ale kurcze no, kłócić się ze swoimi lekarzami nie będę i udowadniać, że inni pozwalają do terminu chodzić...
A łożysko masz ok? Przepływy i wielkość dziecka? Bo u mnie to wszystko w normie.
Też dla mnie to jest dziwne, że jednej osobie się zaleca wcześniejsze rozwiązanie a drugiej już nie.
Tyle tylko, że lekarz użył magicznego słowa " póki".. a konkretnie, że " póki co jest wszystko dobrze i nie ma takiej potrzeby". Diabetolog też powiedziała, że insulina nie jest wskazaniem do wcześniejszego rozwiązania.

Nie martw się, trzeba zaufać.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Jowi20 Pokaż wiadomość

Truuuskawyyyy no kochany to fakt
Stary 2016-04-29, 17:24   #4429
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Mój to z tych niedomyślnych hehe moge mowic i mowic ze mam ochote na cos tam potem on jest w sklepie ja jak dziecko rozpakowuje z nim zakupy i grzebie z myślą pewnie to cos jest gdzies na spodzie i co? Nie ma! Haha
Jak nie napisze na kartce to nie kupi.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-29, 17:33   #4430
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Jak masz linie na poziomie 70-80 to nie są to skurcze tylko hmmm sama nie wiem co. Ale też tak mam. Skurcze to takie stopki powinny się pisać
No ja dlatego odpuściłam sobie wszelkie analizy ktg ;D pewnie głowica źle przylegała, albo inne pieroństwo i wychodzą później wariacje na zapisie ;p

Cytat:
Truskawyyy!!! Kochany kochany!
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 17:36   #4431
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Mój to z tych niedomyślnych hehe moge mowic i mowic ze mam ochote na cos tam potem on jest w sklepie ja jak dziecko rozpakowuje z nim zakupy i grzebie z myślą pewnie to cos jest gdzies na spodzie i co? Nie ma! Haha
Jak nie napisze na kartce to nie kupi.
Haha no mojemu sie zdarzy czasem ze kupi cos czego mu nie kazalam
A czesciej mu sie zdarza ze dzwoni ze sklepu i pyta np. jakie Ci kupic jogurty to ja mowie wez jakikolwiek byle nie brzoskwiniowy i co ??? Kupuje brzoskwiniowy koduje chyba tylko oatatnie slowo...
Stary 2016-04-29, 17:38   #4432
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
A czesciej mu sie zdarza ze dzwoni ze sklepu i pyta np. jakie Ci kupic jogurty to ja mowie wez jakikolwiek byle nie brzoskwiniowy i co ??? Kupuje brzoskwiniowy koduje chyba tylko oatatnie slowo...

Kurde mamy tego samego???
Ostatnio
Kup mi góralka tylko oby nie nugatowy i oczywiscie był nugatowy
Stary 2016-04-29, 17:39   #4433
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:

Też nie lubię brzoskwiniowego a teraz jak jem to tylko naturalne.

REKLAMA
Stary 2016-04-29, 17:53   #4434
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio
Hahaha ja jak wraca z takimi zakupami to sie pytam po co Ty dzwonisz co kupic jak kupujesz to czego nie chce ...

Cytat:
Też nie lubię brzoskwiniowego a teraz jak jem to tylko naturalne.
Ja nie lubie smaku brzoskiniowego w jogurtach czy sokach, ale cale brzoskwinie bardzo lub dzem brzoskwiniowy. Taki dziwak ze mnie
Stary 2016-04-29, 17:56   #4435
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha ja jak wraca z takimi zakupami to sie pytam po co Ty dzwonisz co kupic jak kupujesz to czego nie chce ...

Ja nie lubie smaku brzoskiniowego w jogurtach czy sokach, ale cale brzoskwinie bardzo lub dzem brzoskwiniowy. Taki dziwak ze mnie

Te nasze chłopyyyyy...
Tzn ten nasz chłop haha
Stary 2016-04-29, 18:00   #4436
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Te nasze chłopyyyyy...
Tzn ten nasz chłop haha
Jeden chłop jeden doktorek dobrze ze kazda z nas ma swoje dziecko
Stary 2016-04-29, 18:03   #4437
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio

to u nas ja tak odwaliłam
jadę na zakupy, on prosi mnie o ibuprom i coś tam, że sprintcaps... widziałam, że ostatnio taki miał, więc wzięłam w sklepie, nie patrząc na cenę, dopiero w domu się zorientowałam, że kosztowały dychę i do niego, że kurde, drogie te tabletki se zażyczył.
Wtedy okazało się że prosił, by tych właśnie nie kupować bo mu to nie robi różnicy, tylko zwykłe

REKLAMA
Stary 2016-04-29, 18:03   #4438
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
No ja dlatego odpuściłam sobie wszelkie analizy ktg ;D pewnie głowica źle przylegała, albo inne pieroństwo i wychodzą później wariacje na zapisie ;p

Truskawyyy!!! Kochany kochany!
Ja też już w to nie wnikam... i tak kiedyś urodze hahaha

Maz już prawie godzinę siedzi w kolejce żeby to zwolnienie załatwić.

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-29, 18:06   #4439
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Jeden chłop jeden doktorek dobrze ze kazda z nas ma swoje dziecko

Hahaha mnie już nic nie zdziwi Mia
Jak sie czujesz lepij Ci? Falstartu chociaż nam nie rób bo pewnie polecę zaraz za Tobą

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość

to u nas ja tak odwaliłam

jadę na zakupy, on prosi mnie o ibuprom i coś tam, że sprintcaps... widziałam, że ostatnio taki miał, więc wzięłam w sklepie, nie patrząc na cenę, dopiero w domu się zorientowałam, że kosztowały dychę i do niego, że kurde, drogie te tabletki se zażyczył.

Wtedy okazało się że prosił, by tych właśnie nie kupować bo mu to nie robi różnicy, tylko zwykłe

Hahaha oj tam oj tam nam sie moze zdażyć wyjątkowo
Stary 2016-04-29, 18:12   #4440
_itakinie_
Zakorzenienie

Szyjemy falbankę do łóżeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13120721_1001029703337280_9513473_o.jpg (71,4 KB, 9 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości