|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie że Ci się udało z tym diabetologiem ![]() ![]() ![]() Ja dziś po śniadaniu miałam cukier 141! To pierwszy raz tak dużo. I to przez ten cholerny chleb ![]() ![]() ![]() A u mnie w Biedronce nie ma tych chlebów 7 ziaren, czy 7 zbóż. Patrzyłam już w paru sklepach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-14 o 15:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za linka ![]() Dobry pomysł z tą "reklamówką" - wykorzystam na pewno ![]() Śliczny brzusio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym chlebem to zagadkowe. ![]() ![]() Ja już tylko Probody jadłam, te 7 zbóż/ziaren z Biedry mi też zaczęły wywalać nagle. ;/ W sumie białego nie próbowałam nigdy w ciągu dnia, to znaczy nie za czasów przyjaźni z glukometrem. ![]() Teraz mam jeść różne ciemne pieczywka, a akurat dzisiaj zleciłam mężowi zakup 6 bochenków Probody w miejscowości gdzie pracuje - u nas ich nie ma i dlatego tak dużo, z zamiarem zamrożenia - i niestety zdążył je kupić zanim mu doniosłam o insulinie i modyfikacji diety. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe czy uda mi sie dociagnac do konca, bo szczerze mowiac same wazne tematy zostawili na koniec. I kp i kapiel. :P
![]() |
#4506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad 2. Ooo, może można, muszę obczaić ![]() Cytat:
![]() A tak wgl fajnie, że wizyta u diabetolog udana. Zrobiłam manicure i pedicure. Pedi z tym bębenkiem i zakręconą dwulatką u boku to wyczyn na miarę MacGyvera ![]() TŻetowi już się oberwało. Przez telefon ale jednak ![]() - zrobiłaś tą fasolkę? - tak ale Ty nie będziesz jadł - czemu? - bo kręciłeś nosem. Nie dość, że nie pozmywałeś i musiałam w bałaganie robić to jeszcze nosem kręcisz. Więcej obiadów nie będzie ![]() - a kiedy miałem pozmywać? (no doooobra, dziś jeździł rano po inhalator dla Małej, zrobił rajd po kilku aptekach) - nie wiem, ja już poodkurzałam i pozmywałam podłogi. - to czemu moją robotę robisz? - bo już nie mogłam na ten syf patrzeć. Zaraz się biedak rozłączył ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4507 | ||
Zakorzenienie
|
Mówię do TŻta, że za dużo chyba zjadłam czereśni, bo mnie żołądek boli. On po chwili odpowiada "Pewnie tak", a ja na niego takie oczy o co mu chodzi - zapomniałam co przed chwilą do niego powiedziałam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Pierniku - trzymam kciuki za Twoje ciśnienie i dobrze, ze już ta wariatka wyszła :pała:
Ja byłam dzisiaj zawieźć l4 w pracy i trochę posiedzialam z ludźmi - pogadałam miło było ![]() Pózniej wysprzatalam sobie mieszkanie i poszłam spać ![]() ![]() Co do mojego łapacza snów muszę wyszukać gdzieś jakas dobra pasmanterie bo póki co udało mi znaleźć tylko dwa kawałki ładnych tasiemek :cojest?: Tija - Hahahahha miałam ostatnio tak samo tylko ze w druga stronę TZ coś powiedział ja sie zamyśliłam i pytam co mówiłeś? A on ze nic. Ja mowię no jak coś mówiłeś przed chwila. A on ze nie skądże ![]() Dziewczyny widzialyscie filmik co robi trener Niemiec podczas meczu? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Czereśnie to było pierwsze co zjadłam po wejsciu do domu. Od niedzieli za mna chodziły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Ok więc jestem już
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4511 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos Ty za atrapę kota ustawiła?a tak serio to mega słodki syneczek ![]() Cytat:
![]() i tak oszczędziłaś tego tżeta swojego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tato, babci syn cóż delikatnie mówiąc myśli tylko o sobie i często wyjeżdża. Nawet jak by miał zostać to i tak by się babcią nie opiekował. Jesteśmy zdani tylko na siebie i ewentualnie w ciągu dnia moja mama na pewno pomoże - na noc nie bo nie ma gdzie u nas spac za bardzo no i mama pracuje na nocki. Jakoś damy rade jedyne co to boję się tych dni kiedy mojemu wypada 3 zmiana bo będę sama i z dzieckiem i z babcią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Ok więc było bardzo fajnie
![]() ![]() Najpierw były rzeczy typu parę zdań o sobie, jakieś ćwiczenia zapoznawcze itd. ![]() potem było o badaniach, kiedy i jakie wykonujemy ![]() Potem mierzyliśmy ciśnienie, wagę, obwód brzucha i ktg. Tu trochę się zmartwiłam bo jak pani położna zaczęła mierzyć to było 140, a za chwilę spadło do 120 i tak latało w górę i w dół ![]() ![]() Tija może mi powiesz czy faktycznie to nic złego? ![]() Potem to już były gadki towarzyskie, pośmieliśmy się i ustaliliśmy grafik - trochę TŻ ominie ale pani poprzestawia zajęcia tak żeby był na najważniejszych ![]() ![]() na następnych zajęciach: kiedy do szpitala, wyprawka dla mamy i dziecka, przebieg porodu, hormony i ćwiczenia ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-14 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Fanta to 120-140 to na ktg?
Bobo tez ma takie skoki-120-160. |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
tak tak na ktg
czyli mówisz że mam się nie stresować tym? ![]()
#4516 |
Zakorzenienie
|
BardZiej zwracaki uwage na mało ruchów niz takie skoki. Zresztą wsytarczylo ze sie przesuwalo i już była zmiana, spadek do 80. Dzis np tętno rosło jak byl ruch, ostatnio jakoś ze skurczami sie różnice zgrywaly.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli to nic strasznego... trochę się wystarczyłam szczerze mówiąc ale mnie uspokoiłaś ![]() ![]()
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Piernik no taką sobie figurkę kota sprawiliśmy
![]() Cytat:
![]() Tutaj masz poglądowe KTG: ![]() Podstawową wartością tętna jest około 140ud/min. Widzimy, że w trakcie ruchów (te haczyki zaznaczone pomiędzy liniami) tętno dziecka rośnie. Na dole linia jest od pisania skurczów i tutaj akurat nie mamy żadnego.
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-14 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
Tija, jakiej firmy były te podkłady poporodowe ktore polecałas do szpitala?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni pomiar 140/90 miałam ekg i badanie dna oka - wyszło ok..przy okazji okulistka zbadała wzrok..ojj chyba muszę odkurzyć okulary, bo śmiała się,że ładnie zmyślam przy odczytywaniu literek aha czyli 110-160 jest norma? teraz patrze na ktg ostatnie i tam jest liniami zaznaczone 120-160 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, na mojej szkole rodzenia położna pokazała nam te kompresy mają kształt specjalnie dopasowany na piersi wypełnione kulkami żelowymi . Powiedziała że w ramach profilaktyki laktacyjnej na 3 dobe jak wyjdziem ze szpitala mamy używac je w domu (albo inne oczywiście) przed karmieniem mamy podgrzać w mikrofalówce i zrobić szybki 1-2 min okład a po karmieniu zimny okład - kompresy sa 2 jeden przed karmieniem do mrożenia a drugi do mikrofalowki. Można też zamiennie np prysznic ciepły i wodą sobie polewac piersi a później zimny zrobić czymś z zamrażarki . Taka profilaktyka przed i po karmieniu ma zapobiegać zastoją pokarmu i zapaleniom piersi . Niby i maść z tej firmy jest super na brodawki , nie trzeba jej zmywać przed karmieniem.
http://www.aptekagemini.pl/lansinoh-...pearl-3w1.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo do niedawna 120-160 było normą i pewnie aparat do KTG ma już kilka ładnych lat i ma taką normę wklepaną ![]() ![]()
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Witam się we wtorek.
Miałam dziś ciężką noc i ciężki dzień dlatego dopiero teraz się odzywam. Wczoraj pisałam Wam, że pobolewa mnie brzuch ... W nocy dostałam już koszmarnych bóli brzucha (już Wam kiedyś opowiadałam, że boli mnie dół brzucha po prawej stronie). Ból był nie do zniesienia. Pojawiał się co trzy minuty i trzymał po paręnaście sekund ... mój mąż juz pytał kilka razy czy na pewno nie rodzę, bo te skurcze takie regularne. Wzięłam nospe mąż przytulił mnie i jakoś zasnęłam. Obudziłam się po jakimś czasie (ok 3h) i znów ten ból. Miałam umówioną wizytę na 11 na III prenatalne więc wzięłam kolejną nospę i czekałam. Jest to inny ginekolog niż ten do którego chodzę na zwykłe wizyty. Opowiedziałam co mnie boli i on mi powiedział, że bardzo prawdopodobne, że mam zrosty po operacji wyrostka i na jajniku sprzed 13lat. I teraz jak dziecko się rozpycha i trafia w tamto miejsce lub macica się tam rozciąga pojawia się taki bół bo pękają te zrosty ![]() Niestety nic się z tym nie da zrobić - jedynie brać coś przeciwbólowego w momencie kiedy boli ![]() W ciągu dnia bolało już tak delikatnie tj 3/10 ale niestety cały czas. Niestety nie mam szans liczyć teraz na urlop w pracy więc muszę jakoś przeżyć choć już zapowiedziałam, że koniecznie trzeba kogoś zatrudnić bo nie mam szans działać na 100% Z dobrych informacji Jasiek zmienił pozycję i jest główką w dół (chyba mega długie spacery nad morzem pomogły). Waży 1600 gr i ma wszystko w normie ![]() Jak już opowiedziałam lece nadrabiać ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Mnie na pierwszym ktg stresowało znikające tętno Bobo. A teraz już luzik. Dzisiaj dziewczyny leżały pod zapisami a dzieciaki tak szalały że położna stała między nimi i tylko łapała tętno albo wyłączała alarmy z aparatów.
Szkoda, ze ja nie dostaję wydruku ktg. Dziś testowałam oddychanie torem brzusznym. I na każdym długim wdechu generowało mi to wzrost skurczy o 2-3%. |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co z L4? nie da rady? przydałoby Ci się ![]()
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
orange współczuję bólu
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.