Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 12:07   #4471
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Jaszcze jeszcze jedną do karmienia zamówić. Nawet cos tam w sobotę znalazłam.
Kupilam oliwke (brakowało mi poczucia ze ją mam), wkładki, bawełniane reczniczki jednorazowe, przyszła pościel i prześcieradła.

Spakuje się na jeszcze jeden pobyt na patologii. Wszystko to co mamy na rozpisce ze szpitala jest w jednym miejscu to mąż by sobie poradził. Jakby co to Bobo pewnie i tak by leżało teraz w inkubatorze to pakowaniem jego torby zajmę się za miesiąc.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:18   #4472
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Dobrze, że diabetolog Ci wszystko wyjaśniła Szybko ogarniesz z podawaniem insuliny Jak będziesz dawać w brzuszek to wybieraj boki, a nie centralne środek. Staraj się zdecydowaniem ruchem wbijać. I co ważne - gdy podasz insulinę policz do 10 i dopiero wyciągnij igłę żeby mieć pewność, że insulina została cała podana.
Dzięki.
Właśnie sobie ją zapodałam, poszło łatwo, zdecydowanie lepiej niż z glukometrem, bo z nim na początku miałam problemy żeby uzyskać odpowiednia dużą kroplę krwi, a tutaj nie ma tego problemu.
Zastanawiam się nad brzuszkiem, lekarka powiedziała że nie zalecają tego, ale ze względów psychologicznych. Pielęgniarka mi poleciła udo i teraz tam się dziabnęłam, ale wydaje mi się to mało praktyczne przy ludziach, no chyba że byłabym w spódnicy, której jednakowoż nie lubię nosić. :P Jeszcze w ramię mówiła, że można, ale wtedy żeby druga osoba to robiła, bo dwie ręce się przydają. Brzuszek brzmi zatem zachęcająco.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:26   #4473
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Dzięki.
Właśnie sobie ją zapodałam, poszło łatwo, zdecydowanie lepiej niż z glukometrem, bo z nim na początku miałam problemy żeby uzyskać odpowiednia dużą kroplę krwi, a tutaj nie ma tego problemu.
Zastanawiam się nad brzuszkiem, lekarka powiedziała że nie zalecają tego, ale ze względów psychologicznych. Pielęgniarka mi poleciła udo i teraz tam się dziabnęłam, ale wydaje mi się to mało praktyczne przy ludziach, no chyba że byłabym w spódnicy, której jednakowoż nie lubię nosić. :P Jeszcze w ramię mówiła, że można, ale wtedy żeby druga osoba to robiła, bo dwie ręce się przydają. Brzuszek brzmi zatem zachęcająco.
Jeszcze możesz pod łopatką Ale to też drugiej osoby potrzebujesz W ramie dasz radę sama, chwytasz ten fałdek co to zazwyczaj tam jest

Dwie lipcówki wypakowane
Stary 2016-06-14, 12:52   #4474
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Byłam u tej nowej diabetolog. Przeraziła się, jak jej opowiedziałam co jem, a raczej czego nie jem, żeby osiągnąć dobre wyniki cukru i jak zobaczyła ketony oraz jak wygląda moja waga w ciąży. Przepisała mi insulinę i kazała jeść więcej, 2500 kalorii, w zasadzie normalnie tylko bez słodyczy, sypania cukru, gór owoców, białego pieczywa (poza bułeczką na noc).
Przepisała mi też paski do kontroli moczu na obecność ketonów.
Uspokoiła mnie jeszcze co do moich lęków dotyczących niezdiagnozowanej wcześniej cukrzycy, stwierdziła podobnie jak ginekolog wczoraj, że było bardzo małe prawdopodobieństwo takiego stanu rzeczy. Potwierdziła, że jej pacjentki na insulinie też rodziły w moim wybranym szpitalu. Ogólnie pozytywnie.
To była wizyta prywatna, ale lekarka zachęciła mnie, żebym do niej przyszła na następną wizytę na NFZ i tak też planuję zrobić, tylko muszę iść do lekarza rodzinnego po drugie skierowanie - mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów. :P
Teraz muszę ogarnąć wstrzykiwanie tej insuliny, pielęgniarka mi wszystko pokazała, ale nie wiem jak wyjdzie w praniu. :P

Po lekarzu poszłam jeszcze do mamy do pracy zanieść jej jedną rzecz i jak wracałam, to złapała mnie straszna ulewa, miałam parasol, ale i tak dotarłam do domu przemoczona. Moja teczka z badaniami, którą miałam w torebce, lekko zamokła, ale na szczęście tylko rogi kartek ucierpiały. Za to białe spodnie całe w błocie.

dobra decyzja z tą wizytą lekarską była.. będziesz mogła "normalnie" jeść i być bezpieczna z Artim.. no i fajnie,że zaproponowała wizytę na nfz..zawsze to zaoszczędzone parę groszy i dostępność fachowej opieki..

współczuję pogodowej katastrofy..

Cytat:

W sumie dużych skoków nie masz, jedno z ciśnień jest nieprawidłowe zazwyczaj w Twoich pomiarach. Spokojnie uda się dostosować dawkę leku. I jak dziewczyny pisały - dostajesz najbezpieczniejszy lek jaki mogłaś dostać Może Ci się fatycznie udzielać atmosfera szpitala i dlatego też wynki nieprawidłowe. Szybko to ogarniesz

Cytat:

Dwie lipcówki wypakowane
szok!
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:55   #4475
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze możesz pod łopatką Ale to też drugiej osoby potrzebujesz W ramie dasz radę sama, chwytasz ten fałdek co to zazwyczaj tam jest

Dwie lipcówki wypakowane

to oznacza że za miesiąc u nas też mogą być już pierwsze porody

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:58   #4476
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
u mnie pomaga na zgagę arbuz

h ttp://www.manufakturakosmetyczn a.pl/produkt/68-olej-ze-slodkich-migdalow-bio

Szkoda, że tż tyle musi siedzieć w pracy . Będziesz miała załatwioną jakąś opiekę nad babcią po porodzie?

My mieliśmy oprócz torby spakowaną reklamówkę do bagażnika, mam były zapasowe podkłady, podpaski, pampersy...

jasne, że tak... 3 ciąża bezproblemowa... a i jeszcze dzieci potem karmi piersią długo...szczezrze w takich przypadkach nie potrafię panować nad zazdrością...

dawno nie wrzucałam mojego brzucha
Pomocy do babci za bardzo nie mam moge poprosić mamę żeby mi coś przy niej pomogła np ją wykąpać , ale na noc zostaje ja sama ( jak mój ma nocki) albo z moim partnerem . Będzie ciezko ale jakoś damy rade mam nadzieję...

Sliczna piłeczka chciała bym mieć taki filigranowy brzuszek
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 13:08   #4477
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
u mnie pomaga na zgagę arbuz

h ttp://www.manufakturakosmetyczn a.pl/produkt/68-olej-ze-slodkich-migdalow-bio

Szkoda, że tż tyle musi siedzieć w pracy . Będziesz miała załatwioną jakąś opiekę nad babcią po porodzie?

My mieliśmy oprócz torby spakowaną reklamówkę do bagażnika, mam były zapasowe podkłady, podpaski, pampersy...

jasne, że tak... 3 ciąża bezproblemowa... a i jeszcze dzieci potem karmi piersią długo...szczezrze w takich przypadkach nie potrafię panować nad zazdrością...

dawno nie wrzucałam mojego brzucha
o! arbuza mam w domu, wypróbuje, bo dziś dopadła mnie po truskawkach i później po bananie

a brzuszek masz śliczny!! zazdroszcze ! )
Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Pomocy do babci za bardzo nie mam moge poprosić mamę żeby mi coś przy niej pomogła np ją wykąpać , ale na noc zostaje ja sama ( jak mój ma nocki) albo z moim partnerem . Będzie ciezko ale jakoś damy rade mam nadzieję...

Sliczna piłeczka chciała bym mieć taki filigranowy brzuszek
To życzę dużo sił do Babci, podziwiam, że dajesz rade!

Lipcówki się wypakowuja?? o jaaaa.... mega szybko ten czas ucieka...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 13:30   #4478
Aniol1985
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Z babcią to już niestety starość, skończyła ostatnio 92 lata i coraz z nia gorzej, widać z dnia na dzień jak marnieje. Mieszkamy w kamienicy w mieszkaniu nie jest jakoś super duszno a babci pok. jest od tej str że cały dzień ma cień . Nie jest tam gorąco , babcia po prostu jest już słaba , cicho mam nadzieję że da jeszcze rade chodzić do wc i jeść sama bo nie wiem jak to będzie.
Straszycie z tymi lipcówkami , ja cały czas mam w głowie że wolała bym rodzić gdzieś w 38 tyg niż później bo boje się upałów , ale z drugiej str jak myślę, że nic w domu nie gotowe to mam stracha ....
Stary 2016-06-14, 13:51   #4479
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Z babcią to już niestety starość, skończyła ostatnio 92 lata i coraz z nia gorzej, widać z dnia na dzień jak marnieje. Mieszkamy w kamienicy w mieszkaniu nie jest jakoś super duszno a babci pok. jest od tej str że cały dzień ma cień . Nie jest tam gorąco , babcia po prostu jest już słaba , cicho mam nadzieję że da jeszcze rade chodzić do wc i jeść sama bo nie wiem jak to będzie.
Straszycie z tymi lipcówkami , ja cały czas mam w głowie że wolała bym rodzić gdzieś w 38 tyg niż później bo boje się upałów , ale z drugiej str jak myślę, że nic w domu nie gotowe to mam stracha ....
Kurcze, może być Ci ciężko zająć się babcią i noworodkiem plus Ty w połogu Może jakaś pielęgniarka by przychodziła i te najcięższe czynności by przy babci robiła?

Obiło mi się o uszy, że lato ma być deszczowe Na to liczę
Stary 2016-06-14, 14:01   #4480
iweczka
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupów i musiałam się położyć bo nie mogłam sobie dać rady, taka byłam padnięta
1,5 h -trochę pospałam, trochę się pokręciłam.... nigdy w dzień nie spałam. Nawet w 1 ciąży, a teraz proszę

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Chociaż w czymś pierwsza

Jeszcze wyprawki nie mam ale informuję, że moja torba do szpitala spakowana

Przynajmniej mam teraz spokój ze jak bedzie sie cos działo maz niczego nie zapomni

Wysłane za pomocą magii
Ja jeszcze nawet nie myślałam o pakowaniu torby
W lipcu chyba się za to wezmę, póki co przegladałam troche na necie koszule do szpitala i chyba zamówię 2 sztuki bo jedną mam.
Kupujecie szlafrok??

Dziś za to kupiłam szczoteczkę do zębów, etui na szczoteczkę, odświeżające chusteczki dla mnie i żel biały jeleń. Wrzuciłam do kosmetyczki- będzie już do szpitala

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

No ciuszkow to mam juz mase, przynajmniej na te pierwsze pol roku, wuec ban i koniec :P

A co do zgagi, u mnie oczywiscie nie bylo gavisconu, wiec wzielam rennie, jakos mi pomoglo. Od tego czasu zgaga sie nie pojawila (odpukac) :P
Super, że pomogło

Ooo aż na pół roku, to nieźle

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Torba na pobyt w szpitalu jest super. Ja trzymałam wszyatko w jednym miejscu w maju, od ostatniego pobytu w torbie i wyjście z domu (od podniesienia sie z łóżka ze sniadaniem) trwalo max 20-30 min. Bez stresu, ze czegoś tam nie mam.teraz muszę poprac i spakować jeszcze raz.

Aha. Idę do domu
Extra!

Cytat:
Hej Laseczki, wybaczcie że się ostatnio nie odzywam . Jakoś nie miałam siły nie to że nie mam kompa włączonego ale nie mam siły nadrabiać. Mamy nadprogramowe wydatki teraz bo potrzebujemy koniecznie nowy narożnik na tym nie da się już spać po 8 latach użytkowania sie pozapadał i wstajemy połamani z niego. Do tego planujemy dokupić mały stół i komplet krzeseł - do tej pory mieliśmy tylko niską łąwe w pokoju ale myśle że jak dziecko będzie to jednak dobrze mieć stół i w późniejszym etapie jak dziecko będzie jadło więcej niż mleko , żebyśmy racem mogli przyjmowac rodzinnie przy nim posiłki.Mój partner chce na to teraz dorobić i bierze wszelkie wolne nadgodziny w pracy (a dają tylko w soboty i niedzielę) więc mało jest w domu tak żeby coś zrobić albo ze mną posiedzieć . Idzie do pracy przychodzi zmęczony coś zje i spać i tak od dłuższego czasu - on pracuje a to ja mam dosyć tej sytuacji . Siedzę sama w domu i staram sie uporać z babcią , ma teraz słabsze dni i przyznam jest mi coraz ciężej poradzić sobie z nią szczególnie jak pomagam jej wstać z łóżka czy z wc. W ciągu dnia jeszcze jakoś oki ale w nocy średnio. W tamtym tygodniu byłam u ginekologa na wizycie w 31t3d z małym wszystko gra ułożony jest nadal głowa do dołu i waży 1570 g. W niedzielę miałam 32t1d więc witam się z wami oficjalnie w 8 miesiącu. Przeraża mnie to już tak późno a my tu w rozsypce , ostatnio w lumpeksie dorwałam koszule do szpitala i to w sumie wzystko co mam musze dokupic jeszcze minimum 2 i zamówić wszelkie wyprawkowe rzeczy typu wkładki podkłady itd... Wy pewnie macie już wszystko albo dużo przygotowane nie? Ja nawet nie mam torby i zastanawiam się jaką sobie załatwić położna mówiła żeby nie brac dużej bo nie wygodnie się z tym nosić i zajmuje sporo miejsca a ja se myśle to w czym mam zmieścić te wszelkie podkłady itd? Stwierdziłm że zapakuje sobie jedno opakowanir a reszte zostawie w domu i mi mój bbędzie przynosił w miarę potrzeby.

Co u Was ?? mam nadzieję, że wszystko oki , tyle dziewczyn z sierpniowej gr z fb już bylo lub jest w szpitalu normalnie jakaś epidemia.... Zdrówka dla was , Maleństw w brzuszkach i waszych rodzinek . Pozdrawiam
Trzymaj się i nie smuć się
Ja też ostatnio wkurzam się na tż, bo wraca z pracy o 20, potem budowa, bądź praca z domu....a ja z córką non stop same.
Ale cóż....jakoś dajemy radę.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Siemanko

Co do torby to przejdę się do rodziców bo u nich została moja torba "wyjazdowa", tylko sobie ją muszę uprać i myślę że się nada W lipcu kupuję koszule dla siebie i mogę zacząć pakowanie
to tak jak Ja, w lipcu zamierzam się spakować

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

U mnie ciśnienie trzyma się nadal dobrze 120/70 z lekkim wahaniem.
Także od incydentu w pierwszych tygodniach jest OK, aczkolwiek nie chwalę dnia przed zachodem słońca, bo w 1 ciąży dostałam nadciśnienia na sam koniec i musiałam brać dopegyt.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:08   #4481
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, może być Ci ciężko zająć się babcią i noworodkiem plus Ty w połogu Może jakaś pielęgniarka by przychodziła i te najcięższe czynności by przy babci robiła?

Babcia w ciągu dnia nie potrzebuje az takiej pomocy wystarczy podac jej jedzenie , no i do wc zaprowadzić i odprowadzić , plus sprawy higieniczne jakoś jest to do ogarnięcia . W nocy gorzej , niestety na noc nikogo nie załatwię nawet nie ma tyle miejsca żeby kogoś przenocować ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 14:13   #4482
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Babcia w ciągu dnia nie potrzebuje az takiej pomocy wystarczy podac jej jedzenie , no i do wc zaprowadzić i odprowadzić , plus sprawy higieniczne jakoś jest to do ogarnięcia . W nocy gorzej , niestety na noc nikogo nie załatwię nawet nie ma tyle miejsca żeby kogoś przenocować ...
Kurczę....pierwsze tygodnie mogą być ciężkie
Nie wiadomo jak Ty się będziesz czuła, a może rodzice mogliby wziąć babcie na jakiś czas po porodzie ?
Stary 2016-06-14, 14:22   #4483
LunaLov
Raczkowanie

Dziewczyny jak napisałyście o lipcówkach to sie popłakałam...
To oznacza ze za miesiąc mogę urodzić, i nie boje się porodu tylko tego ze nie jestem gotowa. Tragedia!

Anioł bardzo cię podziwiam...
Zuzia - 29.07.2016 19:01

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-06-14 o 14:23
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:26   #4484
emenyx
Zadomowienie

W niedziele,wieczorem zaczął sie u mnie w lewej piersi jakies zapalenie. Ból wyłaniał sie od środka i myślałam, ze to problemy z sercem, bo tak to czułam. Pózniej ściglam biustonosz i zauważyłam, ze pierś mnie boli. A jeszcze pózniej zaczęłam ja dotykać i stwierdziłam, ze to ból piersi, a nie serca. Ból jakby sie przesunął od wewnątrz w strone brodawki i od dołu wyczułam twarde zgrubienie- pierś bardzo bolała i była od spodu czerwona ogólnie panika i strach. Pół nocy nie spałam tak mnie bolało. Wczoraj rano byłam u lekarza, zauważyła ze sie mleko jakby w jedbym miejscu zebrało i od tego powstało zapalenie. Kazała mi pierś chłodzić okładami i skierowała do kliniki uniwersyteckiej na mammografie i do ginekologów. Dziś ból przeszedł sam z siebie, albo przez zimne okłady. Na mammografie lekarz widział miejsce zapalenia, ale nie było juz duże i kazał chłodzić jesli bedzie bolec. Antybiotyku nie muszę brać. Trochę czasami jeszcze cos czuje, ale nie ból tylko jakby lekkie swędzenie. Strasznie to wszystko dziwne. Ból przyszedł tak gwałtownie, potem nagle zmalał.
Miała któraś z was cos takiego? Ponoć tuż przed porodem moze dojść do zastoju w gruczołach mlecznych i zapalenia. W każdym razie panika na maksa- zwłaszcza ze pierwszy raz w życiu miałam taki ból w piersi
Jestem w 32 tyg+2
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:33   #4485
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
W lipcu chyba się za to wezmę, póki co przegladałam troche na necie koszule do szpitala i chyba zamówię 2 sztuki bo jedną mam.
Kupujecie szlafrok??
Ja chyba będę się pakować w połowie lipca dopiero, zresztą oprócz 2 koszul to nie miałabym co włożyć do torby.
Ja chyba kupię ten szlafrok:
http://allegro.pl/ciekawy-szlafrok-d...834751984.html
Chciałam też do niego koszulę do kompletu, ale mierzyłam w sklepie i może 1/4 cycka mi zakryło
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:33   #4486
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Kupujecie szlafrok??
.
Nie kupuje szlafroka, wezmę długi cienki sweterek

Cytat:
Rozumiem, dasz radę

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak napisałyście o lipcówkach to sie popłakałam...
To oznacza ze za miesiąc mogę urodzić, i nie boje się porodu tylko tego ze nie jestem gotowa. Tragedia!

Anioł bardzo cię podziwiam...
Jesteś gotowa

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
W niedziele,wieczorem zaczął sie u mnie w lewej piersi jakies zapalenie. Ból wyłaniał sie od środka i myślałam, ze to problemy z sercem, bo tak to czułam. Pózniej ściglam biustonosz i zauważyłam, ze pierś mnie boli. A jeszcze pózniej zaczęłam ja dotykać i stwierdziłam, ze to ból piersi, a nie serca. Ból jakby sie przesunął od wewnątrz w strone brodawki i od dołu wyczułam twarde zgrubienie- pierś bardzo bolała i była od spodu czerwona ogólnie panika i strach. Pół nocy nie spałam tak mnie bolało. Wczoraj rano byłam u lekarza, zauważyła ze sie mleko jakby w jedbym miejscu zebrało i od tego powstało zapalenie. Kazała mi pierś chłodzić okładami i skierowała do kliniki uniwersyteckiej na mammografie i do ginekologów. Dziś ból przeszedł sam z siebie, albo przez zimne okłady. Na mammografie lekarz widział miejsce zapalenia, ale nie było juz duże i kazał chłodzić jesli bedzie bolec. Antybiotyku nie muszę brać. Trochę czasami jeszcze cos czuje, ale nie ból tylko jakby lekkie swędzenie. Strasznie to wszystko dziwne. Ból przyszedł tak gwałtownie, potem nagle zmalał.
Miała któraś z was cos takiego? Ponoć tuż przed porodem moze dojść do zastoju w gruczołach mlecznych i zapalenia. W każdym razie panika na maksa- zwłaszcza ze pierwszy raz w życiu miałam taki ból w piersi
Jestem w 32 tyg+2
Dlaczego robili Ci w ciąży mammografie? Toć to są promienie rentgenowskie Na zastój w piersi - okłady z kapusty, prysznice, masowanie. Jak się pojawi gorączka to możesz wziąć paracetamol.

Esik się chciał zlać z tłem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05423.JPG (117,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-06-14, 14:36   #4487
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

obyś miała racje.. to stawiam Esikowi barf czy jako to tam się nazywa

Cytat:

Także od incydentu w pierwszych tygodniach jest OK, aczkolwiek nie chwalę dnia przed zachodem słońca, bo w 1 ciąży dostałam nadciśnienia na sam koniec i musiałam brać dopegyt.
super ciśnienie..
leżałaś w szpitalu,żeby dostosować dopegyt?

Cytat:
Jestem w 32 tyg+2
nawet nie wiedziałam,że taka przypadłość może zdarzyć się w trakcie ciązy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:36   #4488
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja chyba będę się pakować w połowie lipca dopiero, zresztą oprócz 2 koszul to nie miałabym co włożyć do torby.
Chciałam też do niego koszulę do kompletu, ale mierzyłam w sklepie i może 1/4 cycka mi zakryło
No to tak w sam raz
Stary 2016-06-14, 14:39   #4489
emenyx
Zadomowienie

Tja93- usg mi robili, a to było centrum mammografii. Nie byłam na rentgenie.
Przyznam sie szczerze, ze nawet nie wiedziałam, ze mammografia to rentgen, w każdym razie specjaliści od piersi i robili mi tylko usg. Mój opis wynika z mojej niewiedzy o mammografii.

Cos wiesz więcej o takich zapaleniach?

Edytowane przez emenyx
Czas edycji: 2016-06-14 o 14:42
Stary 2016-06-14, 14:40   #4490
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Szlafrok ładny, a koszula za bardzo "odkryta" jak dla mnie na pobyt w szpitalu
Stary 2016-06-14, 14:43   #4491
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam z zakupów i musiałam się położyć bo nie mogłam sobie dać rady, taka byłam padnięta
1,5 h -trochę pospałam, trochę się pokręciłam.... nigdy w dzień nie spałam. Nawet w 1 ciąży, a teraz proszę

Kupujecie szlafrok??

Dziś za to kupiłam szczoteczkę do zębów, etui na szczoteczkę, odświeżające chusteczki dla mnie i żel biały jeleń. Wrzuciłam do kosmetyczki- będzie już do szpitala

Super, że pomogło

Ooo aż na pół roku, to nieźle

Extra!

Trzymaj się i nie smuć się
Ja też ostatnio wkurzam się na tż, bo wraca z pracy o 20, potem budowa, bądź praca z domu....a ja z córką non stop same.
Ale cóż....jakoś dajemy radę.

to tak jak Ja, w lipcu zamierzam się spakować

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

szlafrok chce kupic, zobaczymy jak wyjdzie w praniu

A na pol roku, bo siostra ma z zeszlego sierpnia coreczke, bratowa z lutego i caly czas cos do mnie splywa :P
Wygodne to jest, nie powiem

Cytat:
Bardzo ladny!!)

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:45   #4492
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
obyś miała racje.. to stawiam Esikowi barf czy jako to tam się nazywa

super ciśnienie..
leżałaś w szpitalu,żeby dostosować dopegyt?
Nie, ginekolog sam mi dobrał. Miałam częstsze wizyty i kontrolowanie ciśnienia co 2h z tego co pamiętam.

Najlepsze było to, że pojechałam do szpitala w którym planowałam rodzić, rozejrzeć się i pogadać z położną.
Miałam ktg itp. Byłam chyba 1-1,5 tygodnia przed terminem. Zmierzyli mi ciśnienie a tam 160/90, hmm...."chyba się Pani stresuje, sprawdzimy za 30 minut" i tak siedziałam tam chyba ze 3h
Puścili mnie do domu, ale na drugi dzień byłam już u swojego gina, znowu ciśnienie podwyższone i tak już zostało do końca ....

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
szlafrok chce kupic, zobaczymy jak wyjdzie w praniu

A na pol roku, bo siostra ma z zeszlego sierpnia coreczke, bratowa z lutego i caly czas cos do mnie splywa :P
Wygodne to jest, nie powiem
Eeee to nieźle sie ustawiłaś
Stary 2016-06-14, 14:46   #4493
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Szlafrok ładny, a koszula za bardzo "odkryta" jak dla mnie na pobyt w szpitalu
Ja tez w końcu zakupiłam koszule- wzięłam xl- ze względu na brzuch, który sie jeszcze na pewno znacznie powiększy. Jest dużo za duża, ale za 2 miesiace brzuch wypchnie , wiec wole zeby była luźna.
Kupiłam tez dwie koszulki z rozpinanymi guzikami na zatrzaski do karmienia.
Stary 2016-06-14, 14:46   #4494
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tja93- usg mi robili, a to było centrum mammografii. Nie byłam na rentgenie.
Przyznam sie szczerze, ze nawet nie wiedziałam, ze mammografia to rentgen, w każdym razie specjaliści od piersi i robili mi tylko usg.

Cos wiesz więcej o takich zapaleniach?
Uff, bo już się zlękłam Generalnie z nimi spotykałam się już po porodzie. No, ale jak widać w ciąży też się może trafić. Jest to efekt zatkanego kanalika mlecznego. Być może z powodu np. ucisku fiszbiny z biustonosza. Już po porodzie zazwyczaj chodzi o złą technikę karmienia. To co Ci powymieniałam to możesz zrobić. Liście z kapusty - rozbijasz i nakładasz na pierś. Ciepłe okłady - prysznic lub faktycznie okład. Masaż od zatkanego kanalika w stronę brodawki sutkowej. Przeciwbólowo i przeciwgorączkowo paracetamol. Jak jest konieczność to stosuje się antybiotyki. Ogólnie musisz teraz o to mocno zadbać, bo z tego może wyjść nawet ropień. Powodzenia!
Stary 2016-06-14, 14:50   #4495
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Uff, bo już się zlękłam Generalnie z nimi spotykałam się już po porodzie. No, ale jak widać w ciąży też się może trafić. Jest to efekt zatkanego kanalika mlecznego. Być może z powodu np. ucisku fiszbiny z biustonosza. Już po porodzie zazwyczaj chodzi o złą technikę karmienia. To co Ci powymieniałam to możesz zrobić. Liście z kapusty - rozbijasz i nakładasz na pierś. Ciepłe okłady - prysznic lub faktycznie okład. Masaż od zatkanego kanalika w stronę brodawki sutkowej. Przeciwbólowo i przeciwgorączkowo paracetamol. Jak jest konieczność to stosuje się antybiotyki. Ogólnie musisz teraz o to mocno zadbać, bo z tego może wyjść nawet ropień. Powodzenia!
Ok, dzieki.
Stary 2016-06-14, 14:56   #4496
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
No to tak w sam raz
Dodam że to była ta ważniejsza część cycka
Ale ten Esik maluteńki Wygląda jak jakaś figurka stojąca na półce.

Szlafrok kupuję bo w domu mam tylko taki gruby, a ten mi się spodobał wizualnie, ma rękaw 3/4, kieszenie i jest z bawełny. Będę na pewno z niego korzystać też po porodzie
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 15:09   #4497
virginia
Zakorzenienie

emenyx o rany współczuję, nie sądziłam, że w ciąży może dopaść taka przypadłość.

A ja dziś jakaś wściekła chodzę, w sumie nie wiem dlaczego. Z tej złości zrobiłam pranie, poodkurzałam i umyłam podłogi .
Coś czuję, że dziś się oberwie TŻetowi, jeszcze nie wiem za co ale coś wymyślę . Chociaż jeden powód już mam - kręcił nosem na dzisiejszy obiad bo zrobiłam fasolkę po bretońsku a on za nią nie przepada, dziwak .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 15:17   #4498
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Dwie lipcówki wypakowane

Spróbuję w ramię też. I męża przeszkolę żeby pomagał.

Ciekawe jak u nas pójdzie unboxing, to już tak niedługo!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dobra decyzja z tą wizytą lekarską była.. będziesz mogła "normalnie" jeść i być bezpieczna z Artim.. no i fajnie,że zaproponowała wizytę na nfz..zawsze to zaoszczędzone parę groszy i dostępność fachowej opieki..

współczuję pogodowej katastrofy..

szok!

Noo bardzo jestem wdzięczna mojemu tacie za polecenie mi tej lekarki, fajnie że się udało coś przedsięwziąć sensownego i nie muszę już siedzieć i płakać nad smętnym jedzeniem.

Cytat:

Mam nadzieję, że pójdzie Wam łatwo, może ktoś będzie mógł pomagać. Moja babcia też jest taka słaba, bardzo to smutne jest...

Cytat:

Kupujecie szlafrok??

Dziś za to kupiłam szczoteczkę do zębów, etui na szczoteczkę, odświeżające chusteczki dla mnie i żel biały jeleń. Wrzuciłam do kosmetyczki- będzie już do szpitala.

Kupiłam taki cienki szlafrok, bardziej dlatego że zawsze taki chciałam, a jakoś nie było okazji nabyć. W domu też będę go nosić.
Też zaczęłam sobie zbierać kosmetyki, mam coś w takich mniejszych opakowaniach, to kupię teraz duże, a tamte sobie zachowam.

Cytat:

Jestem w 32 tyg+2

Współczuję, nie wiedziałam że tak się może stać w ciąży. Oby już nie bolało i zupełnie przeszło.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 15:18   #4499
Fantasmagori
Zakorzenienie

Szykuję się powoli na szkołę rodzenia ciekawe jak będzie... oby udało się zgrać z TŻ pracą terminy spotkań

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 15:28   #4500
virginia
Zakorzenienie

Poza tym chce mi się czereśni ale nie che mi się po nie jechać a w naszym sklepiku tutaj nie można płacić kartą a ja nie mam gotówki. Same kłody pod nogi
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości