|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Jaszcze jeszcze jedną do karmienia zamówić. Nawet cos tam w sobotę znalazłam.
Kupilam oliwke (brakowało mi poczucia ze ją mam), wkładki, bawełniane reczniczki jednorazowe, przyszła pościel i prześcieradła. Spakuje się na jeszcze jeden pobyt na patologii. Wszystko to co mamy na rozpisce ze szpitala jest w jednym miejscu to mąż by sobie poradził. Jakby co to Bobo pewnie i tak by leżało teraz w inkubatorze to pakowaniem jego torby zajmę się za miesiąc. |
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie sobie ją zapodałam, poszło łatwo, zdecydowanie lepiej niż z glukometrem, bo z nim na początku miałam problemy żeby uzyskać odpowiednia dużą kroplę krwi, a tutaj nie ma tego problemu. ![]() Zastanawiam się nad brzuszkiem, lekarka powiedziała że nie zalecają tego, ale ze względów psychologicznych. Pielęgniarka mi poleciła udo i teraz tam się dziabnęłam, ale wydaje mi się to mało praktyczne przy ludziach, no chyba że byłabym w spódnicy, której jednakowoż nie lubię nosić. :P Jeszcze w ramię mówiła, że można, ale wtedy żeby druga osoba to robiła, bo dwie ręce się przydają. Brzuszek brzmi zatem zachęcająco.
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to też drugiej osoby potrzebujesz W ramie dasz radę sama, chwytasz ten fałdek co to zazwyczaj tam jest Dwie lipcówki wypakowane
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję pogodowej katastrofy.. Cytat:
szok! |
||
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to oznacza że za miesiąc u nas też mogą być już pierwsze porody
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczna piłeczka chciała bym mieć taki filigranowy brzuszek
|
|
|
|
|
#4477 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a brzuszek masz śliczny!! zazdroszcze ! )Cytat:
Lipcówki się wypakowuja?? o jaaaa.... mega szybko ten czas ucieka...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4478 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Z babcią to już niestety starość, skończyła ostatnio 92 lata i coraz z nia gorzej, widać z dnia na dzień jak marnieje. Mieszkamy w kamienicy w mieszkaniu nie jest jakoś super duszno a babci pok. jest od tej str że cały dzień ma cień . Nie jest tam gorąco , babcia po prostu jest już słaba , cicho mam nadzieję że da jeszcze rade chodzić do wc i jeść sama bo nie wiem jak to będzie.
Straszycie z tymi lipcówkami , ja cały czas mam w głowie że wolała bym rodzić gdzieś w 38 tyg niż później bo boje się upałów , ale z drugiej str jak myślę, że nic w domu nie gotowe to mam stracha .... |
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakaś pielęgniarka by przychodziła i te najcięższe czynności by przy babci robiła? Obiło mi się o uszy, że lato ma być deszczowe Na to liczę
|
|
#4480 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów i musiałam się położyć bo nie mogłam sobie dać rady, taka byłam padnięta
![]() 1,5 h -trochę pospałam, trochę się pokręciłam.... nigdy w dzień nie spałam. Nawet w 1 ciąży, a teraz proszę ![]() Cytat:
![]() W lipcu chyba się za to wezmę, póki co przegladałam troche na necie koszule do szpitala i chyba zamówię 2 sztuki bo jedną mam. Kupujecie szlafrok?? Dziś za to kupiłam szczoteczkę do zębów, etui na szczoteczkę, odświeżające chusteczki dla mnie i żel biały jeleń. Wrzuciłam do kosmetyczki- będzie już do szpitala Cytat:
Ooo aż na pół roku, to nieźle ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też ostatnio wkurzam się na tż, bo wraca z pracy o 20, potem budowa, bądź praca z domu....a ja z córką non stop same. Ale cóż....jakoś dajemy radę. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- U mnie ciśnienie trzyma się nadal dobrze 120/70 z lekkim wahaniem. Także od incydentu w pierwszych tygodniach jest OK, aczkolwiek nie chwalę dnia przed zachodem słońca, bo w 1 ciąży dostałam nadciśnienia na sam koniec i musiałam brać dopegyt. |
|||||
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Babcia w ciągu dnia nie potrzebuje az takiej pomocy wystarczy podac jej jedzenie , no i do wc zaprowadzić i odprowadzić , plus sprawy higieniczne jakoś jest to do ogarnięcia . W nocy gorzej , niestety na noc nikogo nie załatwię nawet nie ma tyle miejsca żeby kogoś przenocować ...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiadomo jak Ty się będziesz czuła, a może rodzice mogliby wziąć babcie na jakiś czas po porodzie ? |
|
|
|
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak napisałyście o lipcówkach to sie popłakałam...
To oznacza ze za miesiąc mogę urodzić, i nie boje się porodu tylko tego ze nie jestem gotowa. Tragedia! Anioł bardzo cię podziwiam...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-06-14 o 15:23 |
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
W niedziele,wieczorem zaczął sie u mnie w lewej piersi jakies zapalenie. Ból wyłaniał sie od środka i myślałam, ze to problemy z sercem, bo tak to czułam. Pózniej ściglam biustonosz i zauważyłam, ze pierś mnie boli. A jeszcze pózniej zaczęłam ja dotykać i stwierdziłam, ze to ból piersi, a nie serca. Ból jakby sie przesunął od wewnątrz w strone brodawki i od dołu wyczułam twarde zgrubienie- pierś bardzo bolała i była od spodu czerwona
ogólnie panika i strach. Pół nocy nie spałam tak mnie bolało. Wczoraj rano byłam u lekarza, zauważyła ze sie mleko jakby w jedbym miejscu zebrało i od tego powstało zapalenie. Kazała mi pierś chłodzić okładami i skierowała do kliniki uniwersyteckiej na mammografie i do ginekologów. Dziś ból przeszedł sam z siebie, albo przez zimne okłady. Na mammografie lekarz widział miejsce zapalenia, ale nie było juz duże i kazał chłodzić jesli bedzie bolec. Antybiotyku nie muszę brać. Trochę czasami jeszcze cos czuje, ale nie ból tylko jakby lekkie swędzenie. Strasznie to wszystko dziwne. Ból przyszedł tak gwałtownie, potem nagle zmalał. Miała któraś z was cos takiego? Ponoć tuż przed porodem moze dojść do zastoju w gruczołach mlecznych i zapalenia. W każdym razie panika na maksa- zwłaszcza ze pierwszy raz w życiu miałam taki ból w piersi Jestem w 32 tyg+2 |
|
|
|
#4485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chyba kupię ten szlafrok: http://allegro.pl/ciekawy-szlafrok-d...834751984.html Chciałam też do niego koszulę do kompletu, ale mierzyłam w sklepie i może 1/4 cycka mi zakryło
|
|
|
|
|
#4486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Esik się chciał zlać z tłem
|
|
#4487 | ||
|
Zakorzenienie
|
obyś miała racje.. to stawiam Esikowi barf czy jako to tam się nazywa
Cytat:
leżałaś w szpitalu,żeby dostosować dopegyt? Cytat:
|
||
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
Tja93- usg mi robili, a to było centrum mammografii. Nie byłam na rentgenie.
Przyznam sie szczerze, ze nawet nie wiedziałam, ze mammografia to rentgen, w każdym razie specjaliści od piersi i robili mi tylko usg. Mój opis wynika z mojej niewiedzy o mammografii. Cos wiesz więcej o takich zapaleniach? Edytowane przez emenyx Czas edycji: 2016-06-14 o 15:42 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szlafrok ładny, a koszula za bardzo "odkryta" jak dla mnie na pobyt w szpitalu
|
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szlafrok chce kupic, zobaczymy jak wyjdzie w praniu ![]() A na pol roku, bo siostra ma z zeszlego sierpnia coreczke, bratowa z lutego i caly czas cos do mnie splywa :P Wygodne to jest, nie powiem ![]() Cytat:
)
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze było to, że pojechałam do szpitala w którym planowałam rodzić, rozejrzeć się i pogadać z położną. Miałam ktg itp. Byłam chyba 1-1,5 tygodnia przed terminem. Zmierzyli mi ciśnienie a tam 160/90, hmm...."chyba się Pani stresuje, sprawdzimy za 30 minut" i tak siedziałam tam chyba ze 3h ![]() ![]() Puścili mnie do domu, ale na drugi dzień byłam już u swojego gina, znowu ciśnienie podwyższone i tak już zostało do końca .... ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam tez dwie koszulki z rozpinanymi guzikami na zatrzaski do karmienia. |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie z nimi spotykałam się już po porodzie. No, ale jak widać w ciąży też się może trafić. Jest to efekt zatkanego kanalika mlecznego. Być może z powodu np. ucisku fiszbiny z biustonosza. Już po porodzie zazwyczaj chodzi o złą technikę karmienia. To co Ci powymieniałam to możesz zrobić. Liście z kapusty - rozbijasz i nakładasz na pierś. Ciepłe okłady - prysznic lub faktycznie okład. Masaż od zatkanego kanalika w stronę brodawki sutkowej. Przeciwbólowo i przeciwgorączkowo paracetamol. Jak jest konieczność to stosuje się antybiotyki. Ogólnie musisz teraz o to mocno zadbać, bo z tego może wyjść nawet ropień. Powodzenia!
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
Dodam że to była ta ważniejsza część cycka
![]() Ale ten Esik maluteńki Szlafrok kupuję bo w domu mam tylko taki gruby, a ten mi się spodobał wizualnie, ma rękaw 3/4, kieszenie i jest z bawełny. Będę na pewno z niego korzystać też po porodzie |
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
emenyx o rany współczuję, nie sądziłam, że w ciąży może dopaść taka przypadłość.
A ja dziś jakaś wściekła chodzę, w sumie nie wiem dlaczego. Z tej złości zrobiłam pranie, poodkurzałam i umyłam podłogi . Coś czuję, że dziś się oberwie TŻetowi, jeszcze nie wiem za co ale coś wymyślę
|
#4498 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuję w ramię też. I męża przeszkolę żeby pomagał. ![]() Ciekawe jak u nas pójdzie unboxing, to już tak niedługo! Cytat:
Noo bardzo jestem wdzięczna mojemu tacie za polecenie mi tej lekarki, fajnie że się udało coś przedsięwziąć sensownego i nie muszę już siedzieć i płakać nad smętnym jedzeniem. ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że pójdzie Wam łatwo, może ktoś będzie mógł pomagać. Moja babcia też jest taka słaba, bardzo to smutne jest... Cytat:
Kupiłam taki cienki szlafrok, bardziej dlatego że zawsze taki chciałam, a jakoś nie było okazji nabyć. W domu też będę go nosić.Też zaczęłam sobie zbierać kosmetyki, mam coś w takich mniejszych opakowaniach, to kupię teraz duże, a tamte sobie zachowam. Cytat:
Współczuję, nie wiedziałam że tak się może stać w ciąży. Oby już nie bolało i zupełnie przeszło. |
|||||
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Szykuję się powoli na szkołę rodzenia
ciekawe jak będzie... oby udało się zgrać z TŻ pracą terminy spotkań
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym chce mi się czereśni ale nie che mi się po nie jechać a w naszym sklepiku tutaj nie można płacić kartą a ja nie mam gotówki. Same kłody pod nogi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

Szybko ogarniesz z podawaniem insuliny 
W ramie dasz radę sama, chwytasz ten fałdek co to zazwyczaj tam jest
to oznacza że za miesiąc u nas też mogą być już pierwsze porody
. Będziesz miała załatwioną jakąś opiekę nad babcią po porodzie?