|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Jaszcze jeszcze jedną do karmienia zamówić. Nawet cos tam w sobotę znalazłam.
Kupilam oliwke (brakowało mi poczucia ze ją mam), wkładki, bawełniane reczniczki jednorazowe, przyszła pościel i prześcieradła. Spakuje się na jeszcze jeden pobyt na patologii. Wszystko to co mamy na rozpisce ze szpitala jest w jednym miejscu to mąż by sobie poradził. Jakby co to Bobo pewnie i tak by leżało teraz w inkubatorze to pakowaniem jego torby zajmę się za miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie sobie ją zapodałam, poszło łatwo, zdecydowanie lepiej niż z glukometrem, bo z nim na początku miałam problemy żeby uzyskać odpowiednia dużą kroplę krwi, a tutaj nie ma tego problemu. ![]() Zastanawiam się nad brzuszkiem, lekarka powiedziała że nie zalecają tego, ale ze względów psychologicznych. Pielęgniarka mi poleciła udo i teraz tam się dziabnęłam, ale wydaje mi się to mało praktyczne przy ludziach, no chyba że byłabym w spódnicy, której jednakowoż nie lubię nosić. :P Jeszcze w ramię mówiła, że można, ale wtedy żeby druga osoba to robiła, bo dwie ręce się przydają. Brzuszek brzmi zatem zachęcająco. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dwie lipcówki wypakowane ![]()
![]() |
#4474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję pogodowej katastrofy.. Cytat:
![]() szok! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczna piłeczka chciała bym mieć taki filigranowy brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a brzuszek masz śliczny!! zazdroszcze ! ![]() Cytat:
Lipcówki się wypakowuja?? o jaaaa.... mega szybko ten czas ucieka...
![]() |
#4478 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Z babcią to już niestety starość, skończyła ostatnio 92 lata i coraz z nia gorzej, widać z dnia na dzień jak marnieje. Mieszkamy w kamienicy w mieszkaniu nie jest jakoś super duszno a babci pok. jest od tej str że cały dzień ma cień . Nie jest tam gorąco , babcia po prostu jest już słaba , cicho mam nadzieję że da jeszcze rade chodzić do wc i jeść sama bo nie wiem jak to będzie.
Straszycie z tymi lipcówkami , ja cały czas mam w głowie że wolała bym rodzić gdzieś w 38 tyg niż później bo boje się upałów , ale z drugiej str jak myślę, że nic w domu nie gotowe to mam stracha .... |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obiło mi się o uszy, że lato ma być deszczowe ![]() ![]()
![]() |
#4480 | |||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów i musiałam się położyć bo nie mogłam sobie dać rady, taka byłam padnięta
![]() 1,5 h -trochę pospałam, trochę się pokręciłam.... nigdy w dzień nie spałam. Nawet w 1 ciąży, a teraz proszę ![]() Cytat:
![]() W lipcu chyba się za to wezmę, póki co przegladałam troche na necie koszule do szpitala i chyba zamówię 2 sztuki bo jedną mam. Kupujecie szlafrok?? Dziś za to kupiłam szczoteczkę do zębów, etui na szczoteczkę, odświeżające chusteczki dla mnie i żel biały jeleń. Wrzuciłam do kosmetyczki- będzie już do szpitala ![]() Cytat:
![]() Ooo aż na pół roku, to nieźle ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też ostatnio wkurzam się na tż, bo wraca z pracy o 20, potem budowa, bądź praca z domu....a ja z córką non stop same. Ale cóż....jakoś dajemy radę. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- U mnie ciśnienie trzyma się nadal dobrze 120/70 z lekkim wahaniem. Także od incydentu w pierwszych tygodniach jest OK, aczkolwiek nie chwalę dnia przed zachodem słońca, bo w 1 ciąży dostałam nadciśnienia na sam koniec i musiałam brać dopegyt. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
Babcia w ciągu dnia nie potrzebuje az takiej pomocy wystarczy podac jej jedzenie , no i do wc zaprowadzić i odprowadzić , plus sprawy higieniczne jakoś jest to do ogarnięcia . W nocy gorzej , niestety na noc nikogo nie załatwię nawet nie ma tyle miejsca żeby kogoś przenocować ...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiadomo jak Ty się będziesz czuła, a może rodzice mogliby wziąć babcie na jakiś czas po porodzie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak napisałyście o lipcówkach to sie popłakałam...
To oznacza ze za miesiąc mogę urodzić, i nie boje się porodu tylko tego ze nie jestem gotowa. Tragedia! Anioł bardzo cię podziwiam...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-06-14 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zadomowienie
|
W niedziele,wieczorem zaczął sie u mnie w lewej piersi jakies zapalenie. Ból wyłaniał sie od środka i myślałam, ze to problemy z sercem, bo tak to czułam. Pózniej ściglam biustonosz i zauważyłam, ze pierś mnie boli. A jeszcze pózniej zaczęłam ja dotykać i stwierdziłam, ze to ból piersi, a nie serca. Ból jakby sie przesunął od wewnątrz w strone brodawki i od dołu wyczułam twarde zgrubienie- pierś bardzo bolała i była od spodu czerwona
![]() Miała któraś z was cos takiego? Ponoć tuż przed porodem moze dojść do zastoju w gruczołach mlecznych i zapalenia. W każdym razie panika na maksa- zwłaszcza ze pierwszy raz w życiu miałam taki ból w piersi ![]() Jestem w 32 tyg+2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chyba kupię ten szlafrok: http://allegro.pl/ciekawy-szlafrok-d...834751984.html Chciałam też do niego koszulę do kompletu, ale mierzyłam w sklepie i może 1/4 cycka mi zakryło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Esik się chciał zlać z tłem ![]()
![]() |
#4487 | ||
Zakorzenienie
|
obyś miała racje.. to stawiam Esikowi barf czy jako to tam się nazywa
![]() Cytat:
leżałaś w szpitalu,żeby dostosować dopegyt? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
Tja93- usg mi robili, a to było centrum mammografii. Nie byłam na rentgenie.
Przyznam sie szczerze, ze nawet nie wiedziałam, ze mammografia to rentgen, w każdym razie specjaliści od piersi i robili mi tylko usg. Mój opis wynika z mojej niewiedzy o mammografii. Cos wiesz więcej o takich zapaleniach? Edytowane przez emenyx Czas edycji: 2016-06-14 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szlafrok ładny, a koszula za bardzo "odkryta" jak dla mnie na pobyt w szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szlafrok chce kupic, zobaczymy jak wyjdzie w praniu ![]() A na pol roku, bo siostra ma z zeszlego sierpnia coreczke, bratowa z lutego i caly czas cos do mnie splywa :P Wygodne to jest, nie powiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze było to, że pojechałam do szpitala w którym planowałam rodzić, rozejrzeć się i pogadać z położną. Miałam ktg itp. Byłam chyba 1-1,5 tygodnia przed terminem. Zmierzyli mi ciśnienie a tam 160/90, hmm...."chyba się Pani stresuje, sprawdzimy za 30 minut" i tak siedziałam tam chyba ze 3h ![]() ![]() Puścili mnie do domu, ale na drugi dzień byłam już u swojego gina, znowu ciśnienie podwyższone i tak już zostało do końca .... ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam tez dwie koszulki z rozpinanymi guzikami na zatrzaski do karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
Dodam że to była ta ważniejsza część cycka
![]() Ale ten Esik maluteńki ![]() Szlafrok kupuję bo w domu mam tylko taki gruby, a ten mi się spodobał wizualnie, ma rękaw 3/4, kieszenie i jest z bawełny. Będę na pewno z niego korzystać też po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
emenyx o rany współczuję, nie sądziłam, że w ciąży może dopaść taka przypadłość.
A ja dziś jakaś wściekła chodzę, w sumie nie wiem dlaczego. Z tej złości zrobiłam pranie, poodkurzałam i umyłam podłogi ![]() Coś czuję, że dziś się oberwie TŻetowi, jeszcze nie wiem za co ale coś wymyślę ![]() ![]()
#4498 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuję w ramię też. ![]() ![]() Ciekawe jak u nas pójdzie unboxing, to już tak niedługo! Cytat:
Noo bardzo jestem wdzięczna mojemu tacie za polecenie mi tej lekarki, fajnie że się udało coś przedsięwziąć sensownego i nie muszę już siedzieć i płakać nad smętnym jedzeniem. ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że pójdzie Wam łatwo, może ktoś będzie mógł pomagać. Moja babcia też jest taka słaba, bardzo to smutne jest... Cytat:
Kupiłam taki cienki szlafrok, bardziej dlatego że zawsze taki chciałam, a jakoś nie było okazji nabyć. ![]() Też zaczęłam sobie zbierać kosmetyki, mam coś w takich mniejszych opakowaniach, to kupię teraz duże, a tamte sobie zachowam. Cytat:
Współczuję, nie wiedziałam że tak się może stać w ciąży. Oby już nie bolało i zupełnie przeszło. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Szykuję się powoli na szkołę rodzenia
![]() ![]()
#4500 |
Zakorzenienie
|
Poza tym chce mi się czereśni ale nie che mi się po nie jechać a w naszym sklepiku tutaj nie można płacić kartą a ja nie mam gotówki. Same kłody pod nogi
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.