|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
). Chce zostawić tylko 2 butelki na pamiątkę, przy okazji jakiejś grubszej rocznicy się otworzy. Hehe A propo wagi, to mi zostały 3 kg na plusie. Ogólnie nie dużo, ale brzuch brzydki... na bikini się narazie nie nadaje. |
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
my mamy Chrzciny w lokalu wodke mamy weselna, dobrze zachomikowana, plus winko swoje lokal nie zapewnia ale nie ma problemu z tym zeby miec swoj.
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Chetnie przyjme z 5-6 nadprogramowych kilogramów.
Liczylam ze dorobie sie w ciazy ciałka no ale jak ja przytyłam 6 czy 7 kg ktore ewidentnie siedzialy w brzuchu to w 3 dzien po porodzie wygladalam jak 9 miesiecy wczesniej ![]() Pewnie powinnam sie cieszyc. Tyle ze ja za szczupła jestem. Ot taka moja "uroda". |
|
|
|
#4504 |
|
Raczkowanie
|
To był piątek i msza na 18, wiec "obiad" na 19 potem kawa i zimne zakąski i tak zleciało.
O wlasnie, ja też się w żadne spodnie nie mieszcze, albo jak na siłę wcisne, to nosiłam zawsze biodrowki i brzuch zwisa nie ładnie... |
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoś tęskni za porządnym kupsztalem to polecam ponosić zainteresowanego w chuście - wypuści wszystko. 1,5h spaceru i pielucha pełna po pachy...
A taki wynoszony i wytulony malec później ładnie się odkłada do wózka i usypia
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Hej meldujemy się i my po chrzcinach
My mieliśmy chrzest na 12.00 Igusia przespała całą msze, na polewanie głowy wodą przeciągnęła się jak kotek nawet nie otworzyła oczu. Impreza się udała nawet przez kilka godz swieciło słońce pewnie to przysłane z Warmii dzieciaki całą impreze spedzily na swiezym powietrzu i nasza Iguśka też bo prawie całą przespała w wózku czego efektem jest brak fajnych zdjęć, udało mi się ja miedzy drzemkami zlapac na torta i tyle, po drzemkach było karmienie i od razu przy cycu zamykała oczy co normalnie jej sie nie zdarza moje próby rozbudzenia pokazania jej światu i zabawiania kończyły się wielkim niezadowoleniem z jej strony i ponownym zasypianiem Jak juz wspominalam ja(to akurat nic dziwnego) i mąż nie piliśmy co w mojej rodzinie jest normalne, a ze strony meża spotkalo się z dziwnym podsmiewaniem z niego ze taki ideał ze takiego to z gromnica szukać. Jak można komuś zarzucac ze jest "dziwny" bo nie pije wodki? Ale co sie dziwic komus kto pije codziennie do kolacji 4 piwka ... To samo bylo jak moj M.nie pil kilka tyg. przed porodem i był smiech z niego a wyzej wspomniany pił dzien przed terminem porodu swojej zony bo nie "zapowiadalo sie ..." a nad ranem musiał z nia jednak jechac...Zboczyłam z tematu sorry w kazdym badz razie jestesmy zadowoleni z imprezy. Ps. Sukienka Igusi straszny gnieciuch moze dlatego ze ma dodatek lnu co nie zmienia faktu ze wygladala cudnie ![]() Ja ze swojej jestem mega zadowolona dostep do bufetu mnie mega ratował bo nie mialam osobnego pomieszczenia do karmienia tylko krzesło w kaciku
Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-07-18 o 16:14 |
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
My w pierwszej połowie czerwca na chrzcinach mieliśmy rozmiar 62
![]() Co do alkoholu to braliśmy z lokalu. 50 zł za butelkę. Rozbój w biały dzień. Mieliśmy do wyboru czystą sklepową lub regionalną w tej samej cenie. Regionalna miała ładniejsze butelki i fajowe smaki (różana, czarny bez, bukwicówka, tarninówka, miodowa). Do tego wino. W sumie zeszło niewiele alkoholu, ale u nas część gości niepijąca lub pijąca niewiele. My nie pilismy jako rodzice. Różana miała najlepszy smak. Podobno. Mam problem z bezstresowym zapięciem spodni sprzed ciąży. Jednak biodra mi się rozsunęły. Wraca to jakoś na swoje miejsce? mogłabym tak z 5 kg zrzucić. Ewentualnie powinnam wreszcie zacząć ćwiczyć... i ujędrnić się na cacy ale komu by się chciało... żeby się tak dało jakimś przyciskiem. Pstryk i już - zrobione -fachowo i na medal.
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Mia super, że chrzciny udane
Lepiej że bohaterka dnia spała niż jakby miała marudzić czy urządzać awantury. A tak to każdy widział, że taki aniołeczek z niej ![]() U mnie po ciąży 3kg na plusie ale lubię ten nadbagaż, wreszcie mam na wadze 5 z przodu bo tak to całe życie byłam chucherko. W spodnie wchodzę bez problemu ale sporo bluzek czy sukienek zrobiło się w biuście za ciasne i się nie dopinam |
|
|
|
#4509 | |
|
Zadomowienie
|
Chrzciny w kosciele, moja siostra z chlopakiem przyleca i w sumie tylko tyle nas bedzie. A pozniej poprostu spotkanie ze znajomymi, taka mala imprezka, jedzenie, wino. Taka "ceremonia nadania imienia" nic koscielnego. Cytat:
Jak ja nienawidze takiego smiania sie ze ktos nie pije.. a rozumiem to az za dobrze, bo w mojej rodzinie tez zadna okazja bez wodki sie nie obejdzie. Ja juz sie boje naszego wesela, ale robimy bardziej z francuskimi tradycjami, zeby mi sie wszyscy nie upili juz przy obiedzie :p nie rozumiem czemu zazwyczaj najwazniejszy jest alkohol. Ale nie ma co sie przejmowac takimi ludzmi. Gorzej jak swoim pijanstwem psuja mile chwile i uroczystosci. I super, ze wam sie udaly chrzciny
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj Robaczek chyba ma kolejny skok. Dzís wszystko na nie. W dzien tylko 15min drzemki. Nawet przy piersi plakala i to z taaaakim zalem.
U nas chrzest o 12 wiec obiad deser i do domku. Maz nie zgodzil sie na duza impreze wiec bedzie na spokojnie. Kupilam dzis moja wysniona chuste <3 Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka chuste? |
|
|
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piekna jest!! |
|
|
|
|
#4514 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaa wiedzialam, ze sie spodoba. Mamy podobny gust chustowy
![]() Tylko musze cos mezowi powiedziec, bo obiecalam ze nie kupie nowej poki ktorejs nie sprzedam ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4515 |
|
Konto usunięte
|
Oooo na sensimo to i ja poluje
sa po prostu wspaniale! Teraz szukam kolkowej i caly czas tylko ogladam.. maz moj niby mowil ze to moze byc moj prezent urodzinowy, ale na urodziny to chce zwykla xD wiec tez musze cos zabajerowac na temat kolkowej hahaha
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie zastanawiam czy kolkowa szybciej sie mota?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które już są po chrzcinach, czy miałyście coś do trzymania dziecka w kościele? Typu rożek lub jakaś podusia? Czy po prostu na rękach je trzymałyście?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i na lato nawet dobra opcja bo lepszy przeplyw powietrza.. tak mi sie wydaje ![]() A wiecie moze od kiedy mozna motac na plecach? ;D |
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymałam na rękach. Byłam w szpilkach, więc stałam z szerokimi rozstawem nóg, żeby było stabilniej. Jak zobaczylam zdjęcia z kościoła, to myślałam, ze padnę. Hi hi.
|
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem trochę dziwna, bo prawie nie motam, za to wciąż oglądam chusty i co rusz się w jakiejś zakochuję A dziewczyna z tego zdjęcia (w sumie nawet obie) prowadziła warsztaty chustowania, na których byłam
|
|
|
#4522 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poraz kolejny chwale masaz Shantala. W koncu mala sie wyciszyla Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4524 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
także uszy do góry
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a i tak ukleknac z Nią to była misja.
|
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
Kółkowa jest szybsza troche, ale gorzej trzyma.
Na plecy mozna juz, ale na poczatek lepiej z doradca., |
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czuję się jak dziecko we mgle
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

). Chce zostawić tylko 2 butelki na pamiątkę, przy okazji jakiejś grubszej rocznicy się otworzy. Hehe 

sa po prostu wspaniale! Teraz szukam kolkowej i caly czas tylko ogladam.. maz moj niby mowil ze to moze byc moj prezent urodzinowy, ale na urodziny to chce zwykla xD wiec tez musze cos zabajerowac na temat kolkowej