Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-18, 14:00   #4501
majena_88
Raczkowanie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
U nas na pierwszych chrzcinach też była weselna nasza. Na te niestety się Już nie uchowala ale co się dziwić jak minęło 6 lat prawie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nio u nas tez juz pewnie się nie uchowa (o ile będą kiedyś kolejne chrzciny ). Chce zostawić tylko 2 butelki na pamiątkę, przy okazji jakiejś grubszej rocznicy się otworzy. Hehe

A propo wagi, to mi zostały 3 kg na plusie. Ogólnie nie dużo, ale brzuch brzydki... na bikini się narazie nie nadaje.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 14:04   #4502
urshoola
Zadomowienie

my mamy Chrzciny w lokalu wodke mamy weselna, dobrze zachomikowana, plus winko swoje lokal nie zapewnia ale nie ma problemu z tym zeby miec swoj.

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 14:05   #4503
Iwonia27
Zakorzenienie

Chetnie przyjme z 5-6 nadprogramowych kilogramów.
Liczylam ze dorobie sie w ciazy ciałka no ale jak ja przytyłam 6 czy 7 kg ktore ewidentnie siedzialy w brzuchu to w 3 dzien po porodzie wygladalam jak 9 miesiecy wczesniej
Pewnie powinnam sie cieszyc. Tyle ze ja za szczupła jestem. Ot taka moja "uroda".
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 14:43   #4504
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
23? No to mieliście wypaśną imprezę! Super że się wszystko udało
To był piątek i msza na 18, wiec "obiad" na 19 potem kawa i zimne zakąski i tak zleciało.

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
U mnie dokładnie tak samo. Mam -3 kg od wagi sprzed ciąży, a mimo to nie mieszczę się w niektórych spodniach ze względu na biodra. Dodatkowo zrobiła mi się lekka oponka na brzuchu i przez to beznadziejnie wyglądam w obcisłych bluzkach.
O wlasnie, ja też się w żadne spodnie nie mieszcze, albo jak na siłę wcisne, to nosiłam zawsze biodrowki i brzuch zwisa nie ładnie...
Stary 2016-07-18, 14:45   #4505
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Jak ktoś tęskni za porządnym kupsztalem to polecam ponosić zainteresowanego w chuście - wypuści wszystko. 1,5h spaceru i pielucha pełna po pachy...
A taki wynoszony i wytulony malec później ładnie się odkłada do wózka i usypia
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 15:13   #4506
mialavi
Zakorzenienie

Hej meldujemy się i my po chrzcinach My mieliśmy chrzest na 12.00 Igusia przespała całą msze, na polewanie głowy wodą przeciągnęła się jak kotek nawet nie otworzyła oczu.
Impreza się udała nawet przez kilka godz swieciło słońce pewnie to przysłane z Warmii dzieciaki całą impreze spedzily na swiezym powietrzu i nasza Iguśka też bo prawie całą przespała w wózku czego efektem jest brak fajnych zdjęć, udało mi się ja miedzy drzemkami zlapac na torta i tyle, po drzemkach było karmienie i od razu przy cycu zamykała oczy co normalnie jej sie nie zdarza moje próby rozbudzenia pokazania jej światu i zabawiania kończyły się wielkim niezadowoleniem z jej strony i ponownym zasypianiem No nic to może na komunii cykniemy jej więcej fot z otwartymi oczkami? Najwazniejsze ze wszystko się udało jedzenie smaczne jestesmy zadowoleni. Tez mielismy weselna wodkę Jak juz wspominalam ja(to akurat nic dziwnego) i mąż nie piliśmy co w mojej rodzinie jest normalne, a ze strony meża spotkalo się z dziwnym podsmiewaniem z niego ze taki ideał ze takiego to z gromnica szukać. Jak można komuś zarzucac ze jest "dziwny" bo nie pije wodki? Ale co sie dziwic komus kto pije codziennie do kolacji 4 piwka ... To samo bylo jak moj M.nie pil kilka tyg. przed porodem i był smiech z niego a wyzej wspomniany pił dzien przed terminem porodu swojej zony bo nie "zapowiadalo sie ..." a nad ranem musiał z nia jednak jechac...
Zboczyłam z tematu sorry w kazdym badz razie jestesmy zadowoleni z imprezy.

Ps. Sukienka Igusi straszny gnieciuch moze dlatego ze ma dodatek lnu co nie zmienia faktu ze wygladala cudnie
Ja ze swojej jestem mega zadowolona dostep do bufetu mnie mega ratował bo nie mialam osobnego pomieszczenia do karmienia tylko krzesło w kaciku

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-07-18 o 15:14
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 15:55   #4507
dzustam
Zakorzenienie

My w pierwszej połowie czerwca na chrzcinach mieliśmy rozmiar 62
Co do alkoholu to braliśmy z lokalu. 50 zł za butelkę. Rozbój w biały dzień. Mieliśmy do wyboru czystą sklepową lub regionalną w tej samej cenie. Regionalna miała ładniejsze butelki i fajowe smaki (różana, czarny bez, bukwicówka, tarninówka, miodowa). Do tego wino. W sumie zeszło niewiele alkoholu, ale u nas część gości niepijąca lub pijąca niewiele. My nie pilismy jako rodzice. Różana miała najlepszy smak. Podobno.
Mam problem z bezstresowym zapięciem spodni sprzed ciąży. Jednak biodra mi się rozsunęły. Wraca to jakoś na swoje miejsce? mogłabym tak z 5 kg zrzucić. Ewentualnie powinnam wreszcie zacząć ćwiczyć... i ujędrnić się na cacy ale komu by się chciało... żeby się tak dało jakimś przyciskiem. Pstryk i już - zrobione -fachowo i na medal.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-18, 16:32   #4508
fablous
Zakorzenienie

Mia super, że chrzciny udane
Lepiej że bohaterka dnia spała niż jakby miała marudzić czy urządzać awantury. A tak to każdy widział, że taki aniołeczek z niej

U mnie po ciąży 3kg na plusie ale lubię ten nadbagaż, wreszcie mam na wadze 5 z przodu bo tak to całe życie byłam chucherko. W spodnie wchodzę bez problemu ale sporo bluzek czy sukienek zrobiło się w biuście za ciasne i się nie dopinam

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 16:48   #4509
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

Czyli co robicie?

Chrzciny w kosciele, moja siostra z chlopakiem przyleca i w sumie tylko tyle nas bedzie. A pozniej poprostu spotkanie ze znajomymi, taka mala imprezka, jedzenie, wino. Taka "ceremonia nadania imienia" nic koscielnego.

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Hej meldujemy się i my po chrzcinach My mieliśmy chrzest na 12.00 Igusia przespała całą msze, na polewanie głowy wodą przeciągnęła się jak kotek nawet nie otworzyła oczu.
Impreza się udała nawet przez kilka godz swieciło słońce pewnie to przysłane z Warmii dzieciaki całą impreze spedzily na swiezym powietrzu i nasza Iguśka też bo prawie całą przespała w wózku czego efektem jest brak fajnych zdjęć, udało mi się ja miedzy drzemkami zlapac na torta i tyle, po drzemkach było karmienie i od razu przy cycu zamykała oczy co normalnie jej sie nie zdarza moje próby rozbudzenia pokazania jej światu i zabawiania kończyły się wielkim niezadowoleniem z jej strony i ponownym zasypianiem No nic to może na komunii cykniemy jej więcej fot z otwartymi oczkami? Najwazniejsze ze wszystko się udało jedzenie smaczne jestesmy zadowoleni. Tez mielismy weselna wodkę Jak juz wspominalam ja(to akurat nic dziwnego) i mąż nie piliśmy co w mojej rodzinie jest normalne, a ze strony meża spotkalo się z dziwnym podsmiewaniem z niego ze taki ideał ze takiego to z gromnica szukać. Jak można komuś zarzucac ze jest "dziwny" bo nie pije wodki? Ale co sie dziwic komus kto pije codziennie do kolacji 4 piwka ... To samo bylo jak moj M.nie pil kilka tyg. przed porodem i był smiech z niego a wyzej wspomniany pił dzien przed terminem porodu swojej zony bo nie "zapowiadalo sie ..." a nad ranem musiał z nia jednak jechac...
Zboczyłam z tematu sorry w kazdym badz razie jestesmy zadowoleni z imprezy.

Ps. Sukienka Igusi straszny gnieciuch moze dlatego ze ma dodatek lnu co nie zmienia faktu ze wygladala cudnie
Ja ze swojej jestem mega zadowolona dostep do bufetu mnie mega ratował bo nie mialam osobnego pomieszczenia do karmienia tylko krzesło w kaciku

Jak ja nienawidze takiego smiania sie ze ktos nie pije.. a rozumiem to az za dobrze, bo w mojej rodzinie tez zadna okazja bez wodki sie nie obejdzie. Ja juz sie boje naszego wesela, ale robimy bardziej z francuskimi tradycjami, zeby mi sie wszyscy nie upili juz przy obiedzie :p nie rozumiem czemu zazwyczaj najwazniejszy jest alkohol. Ale nie ma co sie przejmowac takimi ludzmi. Gorzej jak swoim pijanstwem psuja mile chwile i uroczystosci. I super, ze wam sie udaly chrzciny
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 17:02   #4510
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Moj Robaczek chyba ma kolejny skok. Dzís wszystko na nie. W dzien tylko 15min drzemki. Nawet przy piersi plakala i to z taaaakim zalem.

U nas chrzest o 12 wiec obiad deser i do domku. Maz nie zgodzil sie na duza impreze wiec bedzie na spokojnie.

Kupilam dzis moja wysniona chuste <3

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 17:08   #4511
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Moj Robaczek chyba ma kolejny skok. Dzís wszystko na nie. W dzien tylko 15min drzemki. Nawet przy piersi plakala i to z taaaakim zalem.

U nas chrzest o 12 wiec obiad deser i do domku. Maz nie zgodzil sie na duza impreze wiec bedzie na spokojnie.

Kupilam dzis moja wysniona chuste <3

Jaka chuste?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-18, 17:11   #4512
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Jaka chuste?
Rosalia

http://sensimoslings.com/rosalia-pink-sepia.html
Stary 2016-07-18, 17:17   #4513
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

Piekna jest!!
Stary 2016-07-18, 17:20   #4514
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Haaa wiedzialam, ze sie spodoba. Mamy podobny gust chustowy

Tylko musze cos mezowi powiedziec, bo obiecalam ze nie kupie nowej poki ktorejs nie sprzedam

Stary 2016-07-18, 17:25   #4515
201701091517
Konto usunięte

Oooo na sensimo to i ja poluje sa po prostu wspaniale! Teraz szukam kolkowej i caly czas tylko ogladam.. maz moj niby mowil ze to moze byc moj prezent urodzinowy, ale na urodziny to chce zwykla xD wiec tez musze cos zabajerowac na temat kolkowej hahaha
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-18, 17:28   #4516
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Ja sie zastanawiam czy kolkowa szybciej sie mota?

Stary 2016-07-18, 17:34   #4517
fablous
Zakorzenienie

Dziewczyny które już są po chrzcinach, czy miałyście coś do trzymania dziecka w kościele? Typu rożek lub jakaś podusia? Czy po prostu na rękach je trzymałyście?

Cytat:
Piękna chusta

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 17:36   #4518
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Ja sie zastanawiam czy kolkowa szybciej sie mota?

Doradca jak mi pokazywala to bylo to rachu ciachu i zamotane ;D w internetach tez krazy opinia ze dobre na szybko do sklepu czy do samochodu no i na lato nawet dobra opcja bo lepszy przeplyw powietrza.. tak mi sie wydaje
A wiecie moze od kiedy mozna motac na plecach? ;D
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 17:49   #4519
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dziewczyny które już są po chrzcinach, czy miałyście coś do trzymania dziecka w kościele? Typu rożek lub jakaś podusia? Czy po prostu na rękach je trzymałyście?
Trzymałam Igę na rękach bez niczego
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-18, 18:04   #4520
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:

Piękna chusta
Chusta rzeczywiście piękna.

Trzymałam na rękach. Byłam w szpilkach, więc stałam z szerokimi rozstawem nóg, żeby było stabilniej. Jak zobaczylam zdjęcia z kościoła, to myślałam, ze padnę. Hi hi.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 18:09   #4521
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładna ja jestem trochę dziwna, bo prawie nie motam, za to wciąż oglądam chusty i co rusz się w jakiejś zakochuję

A dziewczyna z tego zdjęcia (w sumie nawet obie) prowadziła warsztaty chustowania, na których byłam

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 18:17   #4522
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:

Piękna chusta
Ja wezme wozek i chuste. Chociaz jak tesciowa zobaczy mala w chuscie to zejdzie na zawal pewnie
Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Doradca jak mi pokazywala to bylo to rachu ciachu i zamotane ;D w internetach tez krazy opinia ze dobre na szybko do sklepu czy do samochodu no i na lato nawet dobra opcja bo lepszy przeplyw powietrza.. tak mi sie wydaje
A wiecie moze od kiedy mozna motac na plecach? ;D
Musze poogladac filmiki z kolkami. Na plecach plecak prosty mozna podobno od urodzenia.
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Bardzo ładna ja jestem trochę dziwna, bo prawie nie motam, za to wciąż oglądam chusty i co rusz się w jakiejś zakochuję

A dziewczyna z tego zdjęcia (w sumie nawet obie) prowadziła warsztaty chustowania, na których byłam
Ja nosze codziennie ale w sumie narazie w jednej chuscie a mam ich 3 +jedna meza

Poraz kolejny chwale masaz Shantala. W koncu mala sie wyciszyla

Stary 2016-07-18, 18:28   #4523
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nosze codziennie ale w sumie narazie w jednej chuście a mam ich 3 +jedna meza
A ta chusta, którą masz na zdjęciu na fejsie to jaka?

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 18:45   #4524
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez gingerbre Pokaż wiadomość

Czy którys maluch ma naczyniaka? Moja mała miała mała plamke i ta plamka ostatnio rośnie razem z nią
Moja dwójka ma i naczyniaki zachowują swoje proporcje, czyli właśnie rosną razem z dzieckiem, ale z czasem stają się niewidoczne bądź niemal niewidoczne także uszy do góry

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 19:03   #4525
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
A ta chusta, którą masz na zdjęciu na fejsie to jaka?
Pewnie indio aurora

Niunia zasypia z dlonia w buzi. Martwic sie czy nie brac do glowy?
Stary 2016-07-18, 19:50   #4526
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Ja też trzymałam na rękach (w rozku napewno by nie dała rady, tylko w szpitalu i raz w domu była wlozona w rozek), przewidziałam to i zalozyłam baletki a i tak ukleknac z Nią to była misja.
Stary 2016-07-18, 20:25   #4527
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Moja dwójka ma i naczyniaki zachowują swoje proporcje, czyli właśnie rosną razem z dzieckiem, ale z czasem stają się niewidoczne bądź niemal niewidoczne także uszy do góry
Zaczęłam czytać "moja dwójka" i myślę o! Temat o kupie, zawsze warto poczytać i się czegoś dowiedzieć!
Stary 2016-07-18, 20:27   #4528
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Zaczęłam czytać "moja dwójka" i myślę o! Temat o kupie, zawsze warto poczytać i się czegoś dowiedzieć!
To Twój ulubiony temat?

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 20:28   #4529
fruzjape
Zadomowienie

Kółkowa jest szybsza troche, ale gorzej trzyma.
Na plecy mozna juz, ale na poczatek lepiej z doradca.,
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 20:46   #4530
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Mona nie przejmuj się, ja chysty nie mam, ale z ciekawością czytam jak dziewczyny piszą o chuście kolkowej i to cały czas, myślę sobie aha pewnie jakaś specjalna chusta na problemy z kolkami brzuszkowymi, no i bum dzisiaj dopiero fruzjape napisała że mowa o chuście kółkowej czuję się jak dziecko we mgle

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości