|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Przyczajenie
|
no wiem ze brzmi paranoidalnie ale nic nie robilismy,. wiem tylko ze wytarl sie w moje dlonie po tym jak grzebal w spodniach, potem pojechalam do domu, to bylo bodajze po 30 minutach czy godzinie, przyjechalam do domu i poszlam do kibelka, zrobilam siusiu, i sie troche podrapalam na wargach sromowych i mi sie przypomnialo ze on mnie po tych rekach dotykal, i od razu siebie tam i rece umylam duza iloscia mydla, wiem ze to brzmi kosmicznie smiesznie....ale potem ten okres dwa dni wczesniej i taki tylko krew z podtarcia i duzo brazowych uplawow a zawsze mam spore te okresy ze skrzepami, w sumie 1.5 tygodnia przed tym dniem bylam chora i bralam leki, wiec juz niewiem o co tu chodzi, dostaje juz jakiejs choroby psychicznej, ide w poniedzialek do lekarza.
heh, ta moja wypowiedz co do betahcg ze potwierdzilo dotyczy mojej ciazy styczniowej ktora poronilam Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-06-09 o 16:38 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Cytat:
![]()
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
Dot.: co sie dzieje..czy to ciąża..?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Rozeznanie
|
dziewczyny nie musze kupowac tego niesamowicie drogiego szwabskiego testu!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
Gratulacjeeeeee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
noell88 cieszymy sie razem z Toba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
dziekuje dziewczyny
![]() ![]() teraz wylaczam subskrybcje...nie przewiduje juz takich problemow ![]() trzymajcie sie ![]() Edytowane przez noell88 Czas edycji: 2008-06-08 o 08:20 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prosze o pomoc..
Witam wszystkich mam takie małe pytanko...
staramy sie z chłopakiem intensywnie o dziecko wczoraj miałam dostać okres nie dostałam ale niestety dostałam dzisiaj i nie wiem jakie jest najlepsze badanie które mi wykaże test czy krew bo usg to raczej nie bo za szybko |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
mozessz zrobic test najwczesniej 14 dni od stosunku-wtedy powinien wyjsc miarodajny wynik,
test z krwi BetaHCG daje bardzo duzą pewnosć co do wyniku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Przyczajenie
|
a co do testu z krwi BetaHCG to czy musze isc po skierowanie do gin czy moge do swojego lekarza??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
idziesz do szpitala i prosisz o badanie ale musisz zaplacic okolo 30 zł chyba. No i to jest badanie robione poprzez pobranie krwi. Nie wiem dokladnie jak jest bo nigdy tego badania nie robilam, wiec moze wypowie sie ktos mądrzejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden dzień spóżnienia to nie ciąża. +/- jeden dzien zawsze sie moze spoznic. Ja z moim facetem też od 5 m-cy staramy sie intensywnie o dzidziusia i narazie nic a 2 m-ce temu spozniał mi sie okres i dostałam go dopiero po 7 dniach spóżnienia! Okres mam zawsze regularnie czasem własnie +/- jeden dzien. Już myslałam ze się udało ale niestety dostałam okres a test wyszedł negatywnie, nastepny okres mialam dobrze tak jak powinno być a teraz pierwszy raz moj okres trwał tylko 3 dni (3 dnia były już resztki) a zawsze trwa bite 6 dni i dostałam go 2 dni wczesniej czyli po 26 dniach a zawsze dostaje po 28 dniach, pomiedzy okresami mialam 2 razy plamienia tak jakbym dostawala okres ale bylo to jednorazowe plamienie, wiec mam nadzieje ze sie udalo choc innych objawow nie mam pisalam wyzej o tym problemie i chyba zrobię teścik i faktycznie udam sie do lekarza bo ostatnio bylam pół roku temu. Kiedyś słuchałam w tv wypowiedzi ginekologa na temat miesiączki i mowil ze miesiaczka moze sie spoznik do 4 tyg jesli sie jej nie dostanie wtedy mozna sie martwic jaki jest powod, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Przyczajenie
|
u mnie z okresem jest roznie poniewaz mam zle krazenie wiec nie moge sugerowac sie nim.
ale jak od 3 lat wazylam 50-51 kg tak teraz waze 54 kg i wszystko mi w piersi poszlo a robil juz ktos badanie krwi?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niektóre testy wykrywają ciąże już 6 dni po zapłodnieniu ale nie wiesz kiedy dokładnie do niego doszło wiec do 6 trzeba doliczyć pare dni... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Przyczajenie
|
Może nie dosłownie tak.
Umiem czytać test!!! Chcesz to moge nawet ci go wysłać!!! Przepraszam masz jakiś problem??? Na każdą moją wypowiedź mam wrażenie, że odpowiadasz bardzo opryskliwie i tak jakbyś zjadła wszystkie rozumy. Chcesz możesz mnie usunąć. Cytat:
A, to nie wiedziałam. Dzięki ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-06-09 o 16:41 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałaś, ale wyciągnełaś błędnie wnioski, dlatego Ci napisałam, że na pewno nie było napisane tak jak mówisz. ale teraz już wiesz dlaczego, bo Ci to QsQs wytłumaczyła.
![]() |
#4548 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
#4550 |
Przyczajenie
|
eh dziewczyny a ja nadal nie mam okresu...
![]() piersi mnie tak bolą już od 2 tygodni na początku się ucieszyłam, bo zawsze jakoś 3 dni przed okresem mnie bolą, ale teraz już się z tego powodu nie ciesze.. Niby 3 testy negatywne ale sama nie wiem już co mam myślec. Brzuch mnie boli, jakoś dziwnie się czuje, po jednym piwie kręci mi się w głowie jak nigdy ![]() We wtorek ide do lekarza i wszystko się wyjaśni, tak bardzo się boje. Może mogłam lepiej kupic te testy ale każdy z innej firmy, co mówicie? Bo miałam 3 te Quick bo podobno są bardzo dobre. Jeszcze rozmawiałam z koleżanką to mi powiedziała, że jak po escapelle miałam to krwawienie to mogłam, to zaliczyc jako okres i od tego dnia czekac na kolejny.. Prawda to dziewczyny?? ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
BAN stały
|
to krwawienie po tabletce "po" nie jest właściwą miesiączką, ale to fakt, że bardzo wielu dziewczynom jak dostają tego krwawienia, to się właściwy okres spóźnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
7BadAngel7 wiesz tym bólem piersi nie musisz sie martwic jesli chodzi o ciaze bo ja np mialam tak (przed braniem tabletek) ze piersi bolaly mnie nieraz przez caly cykl!! (nieraz 40dniowy), bolały tez np 3 tyg przed okresem... roznie..a ginekolog mi powiedziala ze taka moja uroda.. sama nie wiem.
a co do escapelle i okresu to nie wiem- ale pamietaj ze to ogromna dawka hormonow i okres moze Ci sie calkiem poprzestawiac na dobrych kilka miesiecy. no i sadze ze 3 testy by sie nie mylily, tym bardziej ze od stosunku mienlo juz odpowiednio duzo czasu. uszy do gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Wtajemniczenie
|
BadAngel. naprawdę na razie się niczym nie martw. pójdź do lekarza, on rozwieje wszystkie twoje wątpliwości. w ciąży nie jesteś. escapelle zadziałało. Ty masz teraz burzę hormonów, a dodatkowo się potwornie stresujesz. to naprawdę baardzo opóźnia okres. poza tym 3 testy negatywne.
p.s. naprawdę idź do lekarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zadomowienie
|
7BadAngel7,
no niestety to są konsekwencje tabletki "po". IMHO byłoby dziwne gdyby Ci wszystko funkcjonowało jak dotychczas - to ogromna ilość hormonów i nie jest to bez wpływu na organizm... Musisz mieć świadomość, że wybierając tabletkę "po" - wybierasz w pakiecie także jej wszystkie konsekwencje... no niestety... xxczarniutkaxx: Cytat:
![]() Nie lepiej zrobić po prostu test??? Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-06-09 o 16:33 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Raczkowanie
|
no dobra,znowu ja...wiem,że już męczyłam przed okresem, który w końcu przyszedł,bo miałam dziwne objawy. Ale teraz coś mnie w dlaszym ciągu niepokoi. W sumie nie widzę możliwości bycia w ciąży raczej,ale na wszelki wypadek zapytam...pisałam już w innym wątku o tym,ale nie było dużego oddzwięku,a do lekarza póki co wybrać się nie mogę.
Otóż tydzień temu skończył mi się okres. Był bardzo obfity i w dodatku zawierał jakieś takie dziwne skrzepy,jakby nie z krwi, tylko ze śluzu. Od czwartku bolą mnie piersi. Początkowo było to tylko takie uczucie ciężkości,które pojawiało się i znikało. Ale potem i teraz się to nasila. Czasem mnie też pobolewa w dole brzucha. A w sumie nie jestem w żadnej fazie cyklu,żeby tak się mogło dziać-okres dopiero się skończył,a owluację zywkle mam ok.11 dnia miesiąca.Ostatni stosunek przed okresem był 23.05,a okres dostałam 28. Nic się kompletnie nie wydarzyło ani wtedy z prezerwatywą,więc nie powinnam się bać. No i miałąm okres.Ale nie wiem skąd to dziwne samopoczucie. Dodam,że 24.04 przestałam brać tabletki anty(brałam 2 miesiące)bo źle się po nich czułam,a poza tym mam torbiel skórzastą,którą wkrótce zamierzam usunąć i to z nią walczyłam tymi tabletkami. Może to przez nie coś mi się rozlegulowało i bolą mnie te piersi? Przepraszam,jeśli się powtarzam.Z góry dzięki.
#4556 |
Przyczajenie
|
![]()
jestem osobą dość młodą i mam straszny problem.przez ostatnie dni mam straszne nudności zgagę i ból dziąseł. Strasznie boli mnie brzuch i piersi. Między mną a chlopakiem nie doszło do penetracji ja bylam w bieliznie i on. Pozniej moj chopak spuścił sie i mialam mokre majtki......
Dopiero po tygodniu przyznał sie ze wytarł sie w moj ręcznik. Czy mogę być w ciązy proszę o odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
Ja bym obstawiała, że to skutek tabletek + torbiel może zmienić "strukturę" krwi miesiączkowej. W każdym razie - zachęcam do wizyty u gina.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pryerażające objawy wizazystki pomocy
Cytat:
i poczytaj na temat seksu... bo ręcznik Cie na pewno nie zapłodnił...
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
nie, raczej nie możesz być w ciąży.
dostałaś okres albo powinnaś dostać w najbliższych dniach?
#4560 |
Przyczajenie
|
Dostalam wczoraj ae bardzo małą...... zawsze miałam dość obfity okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.