Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-29, 08:04   #4531
Patrilla
Zakorzenienie

Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

juleczka1980 ja jak tylko miałam po moim głąbowatym ginie wątpliwości poszłam do innego i nie żałuję!! Polecam lepiej czuć komfort psychiczny
IDŹ!!
ja śpię nieźle tylko remontują nam drogę i od 7 sa "odglosy" ...
za to ja mam problem ze skurczami na razie brzuch mi twardnieje tak max 3 razy dziennie więc nie robie afery ... a schody na 4 piętro mnie dobijają ...
Stary 2007-05-29, 08:15   #4532
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Patrilla - ja też miałam jeszcze 2 tyg temu takie twardnienia, ale już mi przeszły. Uważaj z tymi schodami - jak najrzadziej.
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 08:20   #4533
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kancia dzieki moze jeszcze laska cos napisze madrego jak wroci ze szkoly

juleczko ja tam mam parwie na kazdej wizycie ze lekarz troche mlodego podejrzy.. ostatno mi powiedzial ze ma 1,4kg ale powiem ci ze moj Adi od kilku dni tez jest jakis taki osowialy.. moze to przez to goraco albo juz sama nie wiem ale od kilku dni nie dostalam porzadnego kopa tylko jakies tam takie bodzki.. albo rozpychanie..

patrilko strasznie mi cie szkoda z tymi schodami.. moj brzuszek juz nie jest taki niemilosiernie twardy odkad nie pracuje i moge wiecej lezec..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 08:34   #4534
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Cytat:
Napisane przez minia99 Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny co to za chorowanie . Żadnych zimnych pryszniców więcej, herbatka, soczek malinowy, mleko z czosnkiem i szybko stawać na nogi .

A ja chwalę się naszymi wypocinami, czyli pokoikiem Oliwki. Nie mogę się na niego napatrzeć bo jak dla mnie jest przesłodki. Zobaczcie same:
minia99 - pokoich supcio !! az zaluje ze nasz maly bobasek nie bedzie mial swojego pokoiku i nie mozemy go tak wymalowac. ale moze kiedys w przyszlosci ... na razie bedzie z nami w sypialni, ale zrobimy mu maly kącik.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 08:38   #4535
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

No i jeszcze Kancia dostanie ostrzeżenie

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 08:42   #4536
katia21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin Pokaż wiadomość
HA! Biszkopcik wyszedł boski! Załączam fotkę. Ten kawałek, którego nie ma to oczywiście ja opyliłam.

Ja swojego TŻ również chciałabym "zaangażować", ale on sierota jakiś zmęczony i zanim sie połapał o co mi chodzi to zasnął i zaczął chrapać, wiec ja poszłam się delektować biszkoptem. Faceci to są czasami takie tępaki no...

A na wątku z brzuszkami zaraz umieszczę swojego bunia w 33 tygodniu i tym razem będzie on... GOŁY! Tzn ja jestem ubrana tylko buniaczek będzie wystawał. możecie podziwiać moją mega krechę. Mam nadzieję, że potem mi zejdzie, bo jakoś średnio jest estetyczna.
ciasto musialo byc pyszne. kurcze szkoda ze ja nie moge jesc takich pysznosci z powodu tej cholernej cukrzycy :-( ale i tak czasami grzesze bo nie mam silnej woli.
Stary 2007-05-29, 09:07   #4537
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Kancia czy ajanna się odezwała???
Minisi i Kasi też dzisiaj nie widać . Czyżby czerwcówki zaczęły się rozdwajać juz w maju??
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-29, 09:10   #4538
Kancia
Zakorzenienie

Xanita no co Ty, a niby za co

kurcze ja nie mam twardnien brzucha moze moja macica nie chce rodzic a moze dlatego, ze biore ten magnez plus no - spe

Kropka 1,4 kg kiedy byłas u lekarza bo cos mi umkneło??
moj Apuś jest młodszy od twojego o 5 dni bodajże więc jestem ciekawa ile on wazy dowiem sie moze w czwartek o ile go lekarz pomierzy

minia na razie nic nie pisała ale jestem pewan, ze sie odezwie przeciez kazda z nas od razu chciałaby sie pochwalic jakby sie juz rozdwoiła dziewczyny pewnie tez napisza jakby co

katia nie przejmuj sie, ja juz nic nie moge jesc nie tylko słodkiego. Wczoraj skonczyło sie na 2 kromkach i 2 bułkach a ta cholerna waga nadal rośnie nie wiem od czego ...
Stary 2007-05-29, 09:13   #4539
dyta19
Raczkowanie

Dziewczyny proszę czekać w kolejce Kurcze te czekanie jest denerwujące ja chcę już mieć małą obok.
A to moje brzuszki :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek36 tydzień.jpg (75,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek 36 tyg..jpg (84,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40.jpg (91,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40 tyg..jpg (75,5 KB, 17 załadowań)
dyta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 09:15   #4540
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

No dobra... to ja tez wlezę na ten wątek, skoro go tak polecacie.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 09:16   #4541
Kancia
Zakorzenienie

Shem przeciez Cie tam widziałam rano nie czituj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-29, 09:17   #4542
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Kancia - mi się wydaje że nie masz twardnień właśnie dlatego, że bierzesz no-spę, bo ona ma wyciszać skurcze. Jak mojemu lekarzowi powiedziałam że mam te twardnienia to powiedział, że jak będą bolesne to mam brać no-spę. Ale mnie to nie bolało tylko odczuwałam dyskomfort i to trwało tylko po kilkanaście sekund.
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 09:19   #4543
katia21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
kasiaja tez siedze z nogami w wodzie, ale ja mam ciepła zyby mnie gardełko znow nie rozbolało no i pedicure sobie zrobie
Dziewczyny ja mam pytanie z grupy tudniejszych:
Poszłam do pracy na pocztaku marca 2007, ale jeszcze studiuje dziennie... nie mam wyrobionej książeczki ubezpieczeniowej.... musze ja wyrabiac??? sama czy zrobi to mój pracodawca??? czy bedzie4 to ksiązeczka na członków rodzinyy....?? pomóżcie bo ja nie wiem... a wyczytałam ze do porodu trzeba miec ta książeczkę...
Aha mój pracodawca zatrudnia tylko 3 osoby...
ja wyrabialam sobie sama taka ksiazeczke. zanioslam zdjecia do zus-u wypelnilam formularze i przyslami mi ja po dwoch tygodniach do domu.
Stary 2007-05-29, 09:22   #4544
katia21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
mam umowe o prace na czas określony... i tak sobie mysle ze sie czas za książeczka rozglądnąć ..
a powiedzcie mi prosze czy moje ubezpieczenie obejmie mężą?? on też studiuje, nie pracuje( bo nie jest w ciąży i potem urlopu wychowawczego nie potrezbuje....)
jezeli twoj pracodawca zglosi do do zusu jako korzystajacego z ubezpieczenia zdrowotnego (druk zus zcza) zony to ubezpieczenie go obejmie.
Stary 2007-05-29, 09:23   #4545
minia99
Zadomowienie

Dyta wow ale masz równiutką piłeczkę, jakby się do Ciebie przyczepiła . Tak patrzę na Twój brzuszek i swój i chyba obie mamy go wysoko, a podobno ma się obniżyć przed porodem . Nie wiem czy tylko tak mówią czy tez tak jest naprawdę...
Stary 2007-05-29, 09:26   #4546
katia21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Ja właśnie wróciłam od ginekologa, nie zrobił mi usg i niestety znów mam nie najlepszy wynik moczu. Tzn. ostatnio miałam jakieś kryształki w moczu, więc poszłam dzisiaj powtórzyć mocz, żeby sprawdzić czy się poprawiło. No i się poprawiło pod tym względem, że nie mam już kryształków w moczu, ale niestety mam podwyższone leukocyty (10-12), a wcześniej miałam 6-8. No i jutro idę zrobić posiew moczu. Mam nadzieję że będzie dobry wynik bo jak nie to może oznaczać leukocytozę i będzie musiał mi przepisać jakieś leki . Czy któraś z Was też tak miała?
Oprócz tego mam ciągle podwyższone ciśnienie i powiedział że jeśli będzie się takie utrzymywać, to będzie musiał mnie położyć do szpitala pod ktg.
Żeby jeszcze mi dowalić - powinnam czuć około 50 ruchów dziecka, a ja czuję ok. 10 . Cholera wszystko nie tak!

W środę idziemy na pierwsze spotkanie szkoły rodzenia. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało ...
Wypytałam mojego lekarza o ZZO i się zmartwiłam, bo w naszym szpitalu się go nie wykonuje, gdyż nie ma anestezjologa . Pozostaje mi mieć nadzieję, że nie będę go potrzebować ...

Buziaki dla wszystkich.
ten wynik moczu nie masz taki zly. moj gin powiedzial ze do 13 to norma w ciazy. ja mialam ostatnio 20 czyli leukocytoze (zakazenie wewnątrzmaciczne) i mialam antybiotyk. na razie nie bylam po tym zdarzeniu u gina. ide 5 czerwca to moze kaze mi zrobic badania zeby sprawdzic czy sie poprawilo.
Stary 2007-05-29, 09:31   #4547
Patrilla
Zakorzenienie

dyta boska ta Twoja piłeczka ja mam taka tylko jeszcze trochę mniejszą ...
Ja też myślę, ze to twardnienie od upału i od schodów ale co zrobić ... mam szpital pod nosem wiec jak coś ... poza tym w czwartek idę znów po zwolnienie i chyba gdzies pod świadomie ma stres po ostatnim razie niezbyt przyjemnym ...
Tylko ja nie umie leżeć ...
Stary 2007-05-29, 09:31   #4548
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Jestem, jestem, chociaż w czoraj brzuszek był twardszy niż zwykle.
Dyta mam podobny brzuch do twojego .

Dopisałam się na wątku kropki, może wszystkim nie dadzą upomnień. Głupia dziewucha i tyle.
Stary 2007-05-29, 09:31   #4549
Kancia
Zakorzenienie

dziołchy czy to zawsze tak pępek wypina

bo ja nie mam i sie zastanawiam czy im dalej tym bardziej wystaje

wiem, wiem mam masakryczne problemy

kasia dorzuciłam swoje 3 grosze do Twojej wypowiedzi

ja własnie nie rozumiem dlaczego nie wklejacie swoich brzucholków ja swoj moze wkleje jak mi małż zrobi jakies ludzkie zdjęcie w weekend
Stary 2007-05-29, 09:35   #4550
minia99
Zadomowienie

Kancia ja też się nad tym pępkiem zastanawiałam. Zawsze mi mówili, że wychodzi na wierzch a mój ani się ruszył i pozostał dziurką, nie wiem od czego to zależy . Stare przesądy mówią, że wychodzi przy chłopcach , ale jak widać nie ma reguły.
Stary 2007-05-29, 09:44   #4551
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

A co to pępka to u mnie znikł . Jest tylko taka mała dziureczka na środku brzucha. Później wam wkleję jak mąż wróci z pracy. Moim zdaniem to wszystko zależy jaki mamy rodzaj pępuszka przed ciążą.

Dzięki Kancia za poprawki .
Stary 2007-05-29, 09:46   #4552
katia21
Rozeznanie

uff wkoncu nadrobilam zaleglosci w czytaniu !!

Kancia - twardnien brzucha nie masz dokladnie przez to ze bierzesz nospe (tak jak ci pisze juleczka1980). Ja nie biore nospy bo stwierdzilam ze az tak bardzo mnie nic nie boli zebym ja musiala wziac, i mam twardnienia (a mam termin dzien po tobie). Pępek nie zawsze jest wypchniety. Ja tez nie mam. Mam tylko rozciagniety i wyglada smiecznie, jak szeroka dziura.

minia99 - brzuszek rzeczywiscie sie obniza gdzies na dwa tyg. przed porodem (tak mowili na szkole rodzenia). widocznie malej sie nie spieszy na swiat.

Pozdrowcie ajanne. a wlasnie co u niej. Ma juz maluchy kolo siebie??
Stary 2007-05-29, 09:49   #4553
minia99
Zadomowienie

Wow, dziewczyny ale maila dostałam, dla miłośniczek psiaczków:

Najciezszym psem zapisanym w księdze rekordów guinessa wciaz pozostaje Kell, ktory wazyl 286 funtow w sierpniu 1999 roku. Ten mastiff angielski mial jednak tylko 32-calowa szyje...
Pomysl o tym jednak przez chwile - 32 cale to standardowy obwod w talii u mezczyzn!.
Dumny wlasciciel Tom Scott powiedzial, ze Kell ma dwa lata i ze prawdopodobnie jeszcze urosnie. Kell musi byc karmiony 100 funtami wolowiny tygodniowo, i pije galony mleka koziego, by pozostac zdrowym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ATT1.jpg (79,3 KB, 38 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-29, 09:52   #4554
Shemreolin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Shem przeciez Cie tam widziałam rano nie czituj
Rano weszłam tylko na chwilkę żeby zobaczyć o czym to jest, ale zobaczyłam ile ma stron i zaraz wyłączyłam. A teraz to nawet napisałam cos od siebie, bo laska naprawdę jest zadziwiająca.

Stary 2007-05-29, 09:53   #4555
Kancia
Zakorzenienie

kasia jakie tam poprawki

minia milusi pieseczek
minisia siedzisz i sie nie odzywasz co tam ??

shem i tak najlepsze sa te teksty o "blacharach" i "dziwkach"
Stary 2007-05-29, 09:54   #4556
katia21
Rozeznanie

tez uwielbiam truskawki ale ciezko mi sie je teraz obiera na ogrodku (z tym brzyszkiem). a wogole je uwielbiam ze smietana i cukrem, ale teraz tak nie moge, i jako koktajl. na razie jej z jogurtem naturalnym i mam naturalny jogurt owocowy z prawdziwymi kawalkami owocow - taka domowa jogobella

jedna z was pisala ze sie obawia jak to bedzie po porodzie i czy sobie poradzi. ja mam tak samo.

ja nie mam jeszcze rzadnych ciuszkow musze wziac wkoncu te od brata meza i je wyprac i zrobic przeglad co jeszcze kupic.
Stary 2007-05-29, 09:56   #4557
minisia
Zakorzenienie

minia jestem jestem kochana Kulam się jeszcze, ale w nocy myślałam, że to już - zresztą do teraz mam jakieś nieregularne kłucia i bóle i zauważyłam, że brzuch mi się rzeczywiście oniżył, co nie jest rzadną regułą w sprawie porodu, ale widzę przynajmniej, że coś się zaczyna dziać

kropka przejrze zaraz wypociny w wątku do którego link podałaś i obadamy co i jak

juleczka ja bym poszła do innego lekarza tak jak radzą dziewczyny - zobaczysz dzieciaczka, będziesz miała spokój psychiczny, a to jest przecież najważniejsze

Kanciu oczywiście, że gdyby cos się zaczęło dziać to zaraz daję ci znać - mam twój numer, więc będziesz miała najświeższe wieści
Co to pępka to mi lekko wystaje teraz, a zawsze miałam dziurke i zależy to ponoć od ciśnienia wewnątrz brzuszka

Patrilla ja wchodzę dziennie na 3 piętro i też padam na pysk czasem, ale powiedziałam sobie, że jak będzie coraz bliżej terminy i będzie nadal cisza to zaczne biegac po tych schodach do góry, żeby się ruszyło

dyta ale brzuszek masz superowy - rzeczywiście taka kuleczka - jak doczepiona I życzę ci już rozdwojenia

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 10:05   #4558
Shemreolin
Zakorzenienie

Ja nadal mam pępek wklęsły chociaż troche mi sie rozciagnął i mam bardzo płytki.

A co do wątku tej panienki to nie czytałam całego, bo mi szkoda nerwów. To po prostu strasznie niedojrzała i samolubna osoba, która na dodatek szuka akceptacji u innych i poklasku dla swojego zachowania. A szuka go bo tak naprawdę wie, że robi źle i chce żeby ktos dał jej zielone światło. Nie podoba jej się natomiast to, że jednak tej akceptacji nie znalazła i teraz ma jeszcze gorsze samopoczucie, bo teraz nie tylko jej wewnetrzny głos jej mówi, że robi źle, ale i jeszcze wiele osób, które pytała o zdanie. Tak to jest jak ma się słaby charakter...

Stary 2007-05-29, 10:11   #4559
minia99
Zadomowienie

No ładnie po niej pojechałaś Shem na tym wątku, iście psychologiczne podejście do sprawy .
Stary 2007-05-29, 10:15   #4560
magma_29
Raczkowanie

witam was kochane mamusie!!!
Ale wczoraj spokój na wizażu a dzisiaj się naprodukowałyście, od samego rana widze ze wszystkie nie umiemy spać.
Minisia no no proszę a może cię coś weźmie fajnie by było miała byś już to za sobą.
Dziewczyny co do pępka to sama nie wiem z córką miałam dziurkę i był wklęśnięty do środka, a teraz mam taki odstający jak dyta.
Tak z tego co zaobserwowałam po brzuszku dyty to mój jest o wiele nizej niż jej mi już opadł z jakieś 1,5 tyg. temu.
Wczoraj też nie czułam się za dobrze też miałam co chwile twardy brzuch, i bolały mnie strasznie plecy a jak chodze to tak mi wszystko ciśnie na dół i kłóje ze czasami to aż, musze przystać.
Ciekawe kiedy u mnie mała się wykluje.
Katia21 zauważyłam że bardzo blisko siebie mieszkamy ja jestem z j-bia.
magma_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości