![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Psychiatra
#4532 |
Zakorzenienie
|
#4533 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny, moge sie dolaczyc? Nie chodze do psychiatry i raczej nie bede. Chcialabym, ale jest to tutaj dosyc skomplikowane i nie wiem, czy mialabym jakiekolwiek szanse sie dostac. Chodzilam do psychologa (o ile mozna tak stwierdzic, bo nie wiem, czy miala dyplom, wiem, ze byla ochotniczka). Troche pomagalo, ale niewiele.
To jest tak, ze u mnie okres dojrzewania nigdy sie nie zakonczyl ![]() ![]() Interesowalam sie psychologia, czytalam troche i doszlam mniej wiecej skad sie to u mnie bierze, ale nie wiem co dalej. Nie umiem sobie z tym poradzic. Ja juz tak dalej nie chce no.... PS. Dzieki Lena za zachete ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a niemyslalas zeby jednak pojsc do psychiatry..? psychoterapia moglaby Ci duzo pomoc...na prawde.. Jesli przy tym bedzie dobry lekarz.. Checi masz by sie tego pozbyc wiec moze warto by sprobowac..? ![]()
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio juz tak mi to wszystko dopieklo, ze szukalam informacji w necie jak to tutaj wyglada i wychodzi na to, ze musialabym sie najpierw udac do lekarza pierwszego kontaktu, ktory potem moze mnie skierowac gdzies dalej. Jedna z form terapii jest "councelling", na ktory nie trzeba skierowania od GP i na to wlasnie uczeszczalam. Tylko nie wiem, ciezko mi bylo sie otworzyc i mowic o moich problemach, bo moja "terapeutka" byla osoba niewidoma i za kazdym razem zdawalo mi sie, ze moje problemy sa takie malutkie w porownaniu z jej... nieszczesciem... Chcialabym znow moze sprobowac, ale zaraz zaczna sie wakacje i nie bede miala z kim dzieci zostawic, zeby sie udac na sesje... odloze to moze do wrzesnia
![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez mam ogromne hustawki nastroju. Dzis mi TŻ powiedzial co o tym wszystkim mysli(przyznam ze az mi w piety weszlo) ![]() ![]() Edit.Poszukaj kogos z kim moglabys na te pare godzin dzieci zostawic. Moze TŻ by zostawal. Plan zawsze mozna dopasowac do siebie.
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie odswiezam moje informacje na ten temat i wyglada to tak: "GPs are often the first point of contact for people with depression and treat most patients themselves."
![]() Szukam dalej, moze uda mi sie znalezc jakis kontakt do specjalistow. No i nie jest za dobrze ![]() ![]() ![]() PS. TZ nie zostanie, nie ma nawet takiej szansy. Taka ma prace. A ja od wrzesnia bede miala ciut lepiej, bo wolne od 9 do 15:15. Teraz mlodszego musze o 11:30 odbierac z przedszkola. Wiem, to wszystko wyglada jak glupie wymowki, zeby tylko nie isc. Ale to nie tak. Planu sie nie da dostosowac, to ja sie musze dostosowac do planu ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2008-06-01 o 23:10 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Taaak. Tak wlasnie zrobie. Pojde do przychodni i postaram sie wydebic skierowanie. Ciekawe, czy sie uda. I czy naprawde nie ma w tym moim dosyc sporawym miasteczku zadnego psychoterapeuty ani psychiatry? Kurde no... Te odleglosci mnie przerazaja. Podroz autobusem, ludzie wokol mnie
![]() ![]() Najgorsze sa lęki. Najbardziej boje sie o dzieci. Gdy to nadchodzi i widze oczyma duszy te sceny... serce mi wariuje. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najwazniejsze ze masz dla kogo zyc. Musisz sie wyleczyc, chocby dlatego by dzieciaki nie widzialy w jakim jestes ciagle stanie. Powodzenia ![]()
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobijaja mnie tylko te lęki, to poczucie nizszosci, ten strach w towarzystwie. To, ze nie potrafie nawiazywac kontaktow z ludzmi. Zamykam sie w domu jak w wiezieniu. Ostatnio nie mam nawet sily w domu posprzatac. A TZ tylko powtarza, ze powinnam sie wziasc w garsc ![]() To takie zamkniete kolo. Nie mam sily sie wziasc za sprzatanie, a potem sie dobijam, ze jest balagan z mojej winy, ze jestem jeszcze bardziej beznadziejna. Rzadko sie usmiecham, jeszcze rzadziej smieje. Kocham moje maluchy ale nie potrafie im tego okazac. Przytulam je i caluje. A z drugiej strony czuje sie kompletnie pusta w srodku.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mozesz sie odizolowac. To najgorsze co mozesz zrobic. Staraj sie pokonywac te leki, nie rozstrzasac sytuacji ktore byly(wiem trudno to zrobic), zajac wtedy sie od razu czyms innym. Masz cos co lubisz robic? Moze to by troche pomoglo i dostarczylo Ci radosci. ![]()
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Taaak, te gadki sa okropne. I ten wzrok TZ gdy widzi, ze znow nawet prania nie nastawilam
![]() ![]() Zamykam sie w domu, bo nie mam gdzie wyjsc. Mam znajomych, takich dalszych, ale oni maja swoje grupki i razem sie bawia. W tym roku jeszcze z nikim nie spotkalismy sie na stopie towarzyskiej, bo nikt nie ma czasu sie z nami spotkac ![]() Wiele razy ukladalam sobie w glowie, co napisze, gdy wreszcie odwaze sie tu odezwac, a teraz nagle to wszystko co pisze wydaje mi sie takie... blahe, niewazne... jakbym tylko niepotrzebnie zajmowala miejsce na serwerze tymi moimi postami. Moze to dlatego, ze dzis sie w miare dobrze czuje. Do tego od 2 lat nie umiem sobie poradzic z bolem po stracie. Dla jednej kobiety to moze byc nic, dla innej bardzo wiele. Dla mnie to bardzo wiele, zwlaszcza, ze przez moje decyzje cierpie jeszcze bardziej. Wyrzucam sobie, ze nie zrobilam inaczej. Moze wtedy byloby mi latwiej. Juz sama nie wiem... Od dluzszego czasu juz interesuje sie fotografia i mysle nad tym, by isc na jakis kurs... moze na studia (jesli znajomosc jezyka pozwoli). Ale po chwili nachodzi mnie mysl, ze przeciez i tak nic nie osiagne, nie dam rady zarobic w ten sposob na zycie, wiec po co wydawac kase na kursy?
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2008-06-01 o 23:41 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dezyji ktore juz podjelysmy nie mozemy zmienic. Mozna je jedynie przemyslec i wyciagnac wnioski na przyszlosc. Pamietaj ze mozesz tu pisac ile zechcesz i na pewno ktoras z dziewczyn Ci doradzi i pocieszy. ![]() Swoja droga pamietam cytat, ktory widzialam jak bylam u psychologa. "Chorzy psychicznie to Ci, ktorzy wiecej czuja i inaczej rozumieja i dlatego bardziej cierpia". Prof. A Kępiński Doskonale pasuje do mnie ![]() ![]()
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
kurcze,nie nadarzam za wami!
![]() ![]()
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojecia czy w klubie widac co piszemy(dla pozostalych osob)
![]() ![]() Edit. Wiem ![]()
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
witchwq witaj w watku
jak dziewczyny juz pisaly musisz walczyc i sie leczyc psychiatra- leki ,i terapia najlpeiej i mozna wyjsc z tego calkiem ![]() fotografia swietna rzecz sama sie tym intresuje i zrobilam kurs dla siebie samej i wlasnej satysfakcji- w zyciu nie robi sie wszystkiego dla kasy ![]() wiecie czego _Magda dostala bana- za co? |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam,co u czapeczkielfa,dawno jej tu nie było...
Witchqw,witam również ![]() Głupi był dziś dzień i jest nadal.Grrr...
#4554 |
Zakorzenienie
|
a mnie cos wzielo dzis a wlasciwie wczozraj wiczor na "oplakiwanie" hetha ledgera.. i rozwanie czy przedawkowal specjalnie czy nieswiadomie
ale na litosc 6 roznych srodkow miec w sobie to musial wiedziec co robi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps - nie robcie tego w domu ![]()
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Ugh, a mnie dzis na panike wzielo... No przeciez nie moze byc spokojnie...
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
co sie stalo.. ?
#4559 |
Zakorzenienie
|
Ustalamy nasze pierwsze wakacje w Polsce. 3 lata sie z Anglii nie ruszalam (TZ latal kilka razy). I od razu panika: a co, jak bedzie wypadek, a gdzie bedziemy spac, a co bedziemy tam robic, czy bedzie sie z kim spotkac, bo kazdy obiecuje, a potem moze byc roznie... a jak dzieci to zniosa, a ile debetu zrobimy i jak to potem bedziemy splacac... i takie tam...
Niby normalne rozterki, ale ode mnie to nie chce odejsc. Jak zaczynam myslec, zastanawiac sie, to moge tak do rana lezec i myslec. Musze sobie chyba poczytac o jakichs technikach relaksacyjnych albo cos... Normalnie zazdroszcze znajomym, co sobie co jakis czas lataja/jezdza do Polski i sie tym nie przejmuja. Jakbym miala wsiasc do samolotu to bym chyba wczesniej na zawal zeszla ze stresu ![]() Najbardziej to sie chyba martwie ze autko sie rozkraczy, albo jakis wypadek bedzie...
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witch nie warto sie tak martwic nie mamy na wszystko wplywu- co m abyc to bedzie- a napewno nic sie nie stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.