|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Przypominam nr konta do wpłat na wysyłki listów i koszty administracyjne (jakby ktos zapomniał:
51 1140 2004 0000 3302 4885 9394 Wpłacamy po 5zł lub ile kto chce... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
czy tamte dziewczynki są do adopcji to nie wiem :/
zaraz będę wgrywałą najnowsze zdjęcia dzieci adopcyjnych, rodzice już je otrzymali ![]()
#4533 |
Przyczajenie
|
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi i za zdjęcie - Peter jest słodki. Jestem zdecydowana na 100% i postaram się wpłacić pieniądze jak najszybciej choć chyba bez rat się nie obejdzie. A co do informacji o sobie to chodzi Ci już o list do rodziny, tak? Robicie może aktualnie jakąś grupową paczkę, bo jeśli jest tak drogo jak piszecie to chyba z indywidualną będę musiała trochę poczekać. A z tym nowym wątkiem to chyba sobie pierwszy post 2 części tematu o Zambii przeczytałam i coś mi się pomyliło :P przepraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj ostanie dzieciaczki dałam miłym ludziom pod opiekę i teraz juz czekamy na to co przywiezie s.Sabina.
MariaMagdalena tak miałam na myśli list do rodziny bo nam o sobie nic więcej poza tym ze będziesz sie dzieckiem opiekować i nie zapomnisz (tak, takie rzeczy sie zdarzaja niestety) nie musisz pisać
#4535 |
Raczkowanie
|
Witaj MarioMagdaleno, ja się szykuję, żeby w kwietniu wysłać dużą paczkę. Jakby co, to namiary na mnie znajdziesz we wcześniejszych postach na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Przyczajenie
|
Heh nie chodziło mi o to żeby wam nic o sobie nie pisać, tylko nie wiedziałam, czy pisać o tym w liście do rodziny czy do siostry - bo gdzieś tak wyczytałam, ale już rozumiem. Co do paczki to będę o niej myśleć i się kontaktować w najbliższym czasie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie,
Przepraszam, że popsuję wieczorny nastrój radości, aczkolwiek skoro tu o dzieciach i o trosce o ich los mowa, proszę byście uczulali własne pociechy w temacie bezpieczeństwa na drodze. Dziś byłem świadkiem jak samochód potrącił dziewczynkę - może 13letnią, która wybiegła na oślep zza stojącego autobusu - bardzo przykry widok, ułamki sekud decydują o zdrowiu i życiu. Dużo jeżdżę i widziałem niejedną kolizję, stłuczkę czy skutki wypadku ale koło takich sytuacji trudno przejśc obojętnie. Z przyjemniejszych spraw - dziś "upolowałem" pojazd, który chyba wszystkim nam kojarzy się z Afryką: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f194489e0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d6d9a451b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ea694201d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a09c44d03.html Tak brzydki, że nie sposób się nie zakochac... Pozdrawiam
![]() |
#4538 |
Zadomowienie
|
witajcie
jestem przeszcęśliwa po obejrzeniu tych zdjęć Siostro Kochana dziekuję ![]() próbowałam wypatrzeć w tej grupie wypatrzec Teddyego, ale sie nieudało. takie zdjecie to byłby szczyt marzeń ![]() a teraz super wiadomość: zabawki będą u mnie w poniedziałek albo wtorek. w każdym razie dostałam dziś telefon , ze sa w drodze ![]() aha i najważniejsze witam nowych rodziców super że jesteście ![]()
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
Ludzie dajcie znac jak sie wchodzi na czat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie nowe osoby!!!
![]() jestem strasznie zalatana ostatnio... ale zawsze znajdę czas, aby tu zajrzeć... skoro mowa o paczkach... ja lada moment będę wysyłać następną 20tkę... zostanie wolne miejsce... ![]() buziaczkuję!!! ![]()
#4541 |
Rozeznanie
|
Kajarabek- masz link do czata-zapraszamy
http://s1.polchat.pl/chat.php?room=misja+w+zambii |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
a teraz e-mail od siostry :
Szczesc Boze! Kochana Pani Agnieszko,wlasnie poczytalam wszystkie wiadomosci,prosze o cierpliwosc-dzisiaj byl bardzo trudny dzien,pozno wrocilismy z Shikabety stacji oddalonej od nas 36 km w gorach.Mielismy tam ART Clinic i Eye Clinic.Sporo ludzi.. jedna z naszych chorych 36 letnia mame na ktora czekalismy w clinice-zjadl ja krokodyl pare dni temu....bylo nam bardzo smutno z tego powodu...potem bylo spotkanioe z dziecmi i opiekunami w Chimusanyi,mamy spora grupe sierot,zdjecia i informacje.....ale dzisiaj mam zbyt ciezka glowe a jutro 05:30 jade do Lusaki.Prosze mi wybaczyc-na wszystkie pytania i prosby odpowiem po powrocie z Lusaki./zdjecia i filmiki z party tez juz przegrane na komputer/Jest jeszcze cale pudelko przesylek,wczoraj przywiezli z poczty....Dziekuje i pozdrawiam goraco. Dobranoc! s.Jozefa edit: wszystkich nowych rodziców zapraszamy na czat - odpowiemy na kazde pytanie ![]()
#4543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a Siostra niech się tak nie przepracowuje, przecież dopiero co chorowała! ![]() cierpliwie poczekamy na wszystkie wiadomości i zdjęcia ![]() edit: kochani, może podpiszecie się na petycji do prezydenta Chin Hu Jintao w sprawie sytuacji w Tybecie? http://www.avaaz.org/en/tibet_end_th...CLICK_TF_TRACK dla nieznających angielskiego tłumaczę: Jako mieszkańcy całego świata, wzywamy do okazania powściągliwości i poszanowania praw człowieka w Waszej reakcji na protesy w Tybecie oraz do odpowiedzenia na obawy wszystkich Tybetańczyków przez rozpoczęcie konstruktywnego dialogu z Dalai Lamą. Jedynie dialog i reforma przyniesie trwałą stabilizację. Najlepsza przyszłość Chin, ich dobre stosunki z resztą świata zależą od harmonijnego rozwoju, dialogu i szacunku. przy podpisywaniu się trzeba podać e-mail, kraj i kod pocztowy. z góry dziękuję ![]()
Edytowane przez beautyb Czas edycji: 2008-03-26 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty w końcu mieszkasz w Gdańsku czy w Gdyni, bo zdjęcia są widzę z Gdyni, poznaję po falach ![]() ![]()
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
Mama żeby tylko głodowały, ale codziennie 11000 dzieci na świecie umiera z głodu
#4546 |
Raczkowanie
|
Gdańszczaninem się urodziłem, acz mobilny jestem z racji pracy - lekki sentyment czuję do Skweru Kościuszki - wszak Wydział Nawigacyjny mojej Alma Mater się tam znajduje, choc mnie tylko Administrację przyszło kończyc...
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
![]() edit: przegladam teraz płyty ze zdjęciami (Daniel zmienia szale graf naszej stronki) i natrafiłam na takie zdj, które przesłały mi wolontariuszki z tamtego roku nie ma zartów z tymi krokodylami ![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-03-27 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Witam nowych rodziców i niech wpadną na forum pochwalić się dzieciakami. ![]() ![]() Madzia - Gratuluję załatwienia zabawek,super wiadomość. dzieciaki będą miały bardzo dużo radości. ![]() ![]() Ja też oglądam zdjęcia cały czas,ale niestety nie widzę naszych dziewczynek. ![]() Schreck-jak miło popatrzec na morze,dzięki za takie piękne zdjecia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
MAMA a pozostałe 3 to też taki duuuży rozmiar?? czy będzie jakaś S?
![]() hehe, to party się udało ![]() ale ciągle tyle dzieci... ![]() bardzo ciepło witam wszystkie nowe osoby, fajnie że jesteście tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
niestety wszystkie były w 1 rozmiarze
![]() następne dam w kategorii "męskie" chyba
#4551 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pisz na mail ava@xsayo.com pls MAMA - ja taka małoobeznana jestem, ale dlaczego stronka adopcji "kuleje"? nie ma żadnych nowych zdjęć, fotki dzieci sa BAAAARDZO niekompletne - raptem kilkanaście ![]() może potrzebne Wam wsparcie jeśli to z braku czasu? szablon na allegro udało sie zrobic więc może i tutaj moge jakoś pomóc? uaktualnić galerię? może zrobic ja bardziej przejrzystą? - sa inne możliwości publikowania zdjęć - bardziej user friendly ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
ava rzeczywiście galeria na stronce jest niekompletna ale nie do końca, jest też na stronce link do zdjęć na fotosiku - bardzo aktualny i na bieżąco - dzisiaj właśnie walczyłam 2 godziny z nagrywarka i wszystkie zdjęcia przesłałam Danielowi - on jest w trakcie zmiany wizerunku stronki, łącznie z galerią. Napisze mu że proponujesz pomoc
![]() ![]()
#4553 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, jak są te linki do filmików, to czy można jakoś zapisać je na dysku twardym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich serdecznie
![]() Ostatnio nie mam w ogóle czasu co by się na forum udzielać , ale mimo to staram się Was podczytywac w miarę systematycznie ![]() Dostałam też rozliczenie roczne , ale chyba wkradł się jakiś błąd ![]() ![]() U nas wszystko w porządku , Dominik rośnie jak na drożdżach , już sam siedzi i ma dwa ząbki ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rozliczenie jest tylko za rok 2007, tyle może wpłynęło w 2007 roku a resztę wpłaciłaś w 2008? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
Seona , a no i wszystko jasne
![]() No właśnie mojej paczki wśród tych wymieionch nie było mam nadziję , że jeszcze dojdzie , aa wszelki wypadek wyślę jeszcze jedną ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
#4560 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Wróciłam do pracy nad moim serwisem. Napisałam na razie króciutką notkę na temat Adopcji, ale zamierzam systematycznie przypominać czytelnikom o tym projekcie. Dziś kupiłam kilka rzeczy do paczek dla dzieciaków. Proszę przypomnijcie mi jakie nasiona można wysłać do Zambii. Cebula, marchewka się przyjmą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.