![]() |
#4531 | |
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ze skórą po Izo jest ciężki temat. Derma kazała mi nawilżać po prostu. Stosuję pielęgnację pośrednią - jak do cery wrażliwej / normalnej. Bo matujące kremy/kosmetyki nie służą mi. Rano używam lekkich kremów a wieczorem porządnie nawilżam i wtedy cera nie głupieje. Cytat:
Cytat:
Anty to hormony, więc mogą zwiększyć skuteczność kuracji tylko jeśli trądzik ma podłoże hormonalne. A to nie jest wtedy optymistyczna wiadomość. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Więc teraz rozumiecie dlaczego piszczałam o zwiększenie dawki do 80ciu? Ale teraz już siedzę cicho. Nie mam aż takich skutków ubocznych więc sobie spokojnie wybiorę.
Ktoś pisał wyżej, dlaczego się bierze większą dawkę. Spełniam wszystkie warunki - trądzik nie tylko na twarzy, łojotok i skłonność do bliznowacenia. Po reakcji lekarki jak pytałam czy będzie 120mg to wywnioskowałam, że będę miała więcej niż 150. |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Swedza mnie rece, lekko sie podrapie i od razu roluje mi sie naskorek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
O jeny nie byłam tutaj chwilę i miałam do nadrobienia z 10 stron ;D
Wiecie co, mnie trochę przeraża fakt, że większość osób ma już super rezultaty po 3-4 miesiącach, a ja? zaczyna się 7 miesiąc brania izo (kiedy to zleciało?!), a tu wcale rewelacji nie ma. Kaszka podskórna nadal jest... niby trochę mniej, ale jest, i co jakiś czas zamienia się w wielkie gule. Ostatnio głupia ja rozdrapałam pół policzka i się goiło ponad tydzień ;/ W ten piątek mam wizytę u dermatologa i chyba jednak zdecyduję się na to 60mg, albo co drugi dzień na przemian z 40mg. Kilka razy wzięłam już 60mg dla próby (przypomnę, że dermatolog proponował mi większą dawkę już ostatnim razem i się nie zgodziłam). Tragedii nie ma w skutkach ubocznych, jedynie znowu się pojawił ból przy wypróżnianiu, ale jakoś sobie dam radę pijąc częściej siemię lniane. Boję się, że u mnie nie będzie rezultatów kuracji ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam ostatni listek, tak więc kilka dni i koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
Zarządzanie w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
![]() Laseczki wiem, że to nie jest temat do poruszania tutaj, ale czy któraś z Was ma może jakieś powiązania z hotelarstwem, turystyką albo gastronomią? ![]() ![]() ![]()
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Burza, ja nie mam hotelu niestety
![]() Dziewczyny, czy nasilenie trądziku przez okresem nie świadczy o tym, że ma on podłoże hormonalne? Czy badania hormonalne w kierunku izo można robić w dowolnym momencie cyklu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Oleje Sesa i Vatika doszły, ale przestałam wierzyć, że zahamują wypadanie... Używam ich po prostu do pielęgnacji przed myciem, żeby nawilżyć włosy i już. Najbardziej chcę się skupić właśnie na Solgarze i Aminexilu, zobaczymy. Cytat:
Cytat:
W niedzielę się spaliłam. Byłam taka mądra nie smarując się żadnym filtrem, będąc na kąpielisku... Choć starałam się nie siedzieć/leżeć na słońcu non stop, czasem się przeszło kawałek, czasem stało no i tak wyszło... Że wróciłam piekąca, bordowa, na drugi dzień ból i pęcherze z płynem na ramionach... Leciałam do mojej dermatolog jak z pieprzem, dostałam Oxycort, Argosulfan i już się wszystko zalecza... Szkoda gadać, jestem kopnięta w głowę, wiem i taka prawda... Ponadto mam pieprzyki na które powinnam uważać. Już nigdy się nie opalam... A jak już to z filtrem 50, nie niższym. Mądry Polak po szkodzie... ![]() PS: A tak ogólnie to dawno mnie nie było i mam pytanie. Bo będę już schodzić z dawką, z 40 mg/doba na 10 mg/doba (też ze względu na to wypadanie włosów chcę już brać mniej i odciążyć choć troszkę organizm od tych 40-tu mg dziennie), ale mam tylko kapsułki 20 mg. Czy jak będę brała 20mg co drugi dzień, to będzie to odpowiadało 10 mg dziennie? Mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi, bo tak trochę chaotycznie to wszystko dziś piszę ![]() Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-10 o 16:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o dawkowanie to chyba będzie ok jak będziesz brała co drugi dzień 20 mg- to przecież też zmniejszenie dawki. Ja jak zwiększałam dawkę do 40mg to brałam w takim układzie, że dwa dni brałam 20 mg, trzeciego 40 mg i tak na zmianę, więc raczej nie musisz kupować po 10 mg. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
Ko [QUOTE=Margoza;51701332]Aleś się załatwiła...normalnie poparzyłaś się...a co na to dermatolog jak Cię zobaczyła?? Nie załamała się??
![]() Jeżeli chodzi o dawkowanie to chyba będzie ok jak będziesz brała co drugi dzień 20 mg- to przecież też zmniejszenie dawki. Ja jak zwiększałam dawkę do 40mg to brałam w takim układzie, że dwa dni brałam 20 mg, trzeciego 40 mg i tak na zmianę, więc raczej nie musisz kupować po 10 mg.[COLOR="Silver"] Czyli 20 mg co drugi dzień to jak 10 mg codziennie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, o tej, w takim właśnie opakowaniu. Kosztuje przyzwoicie, ok 20zł. Co do pytania o stan cery przed i w trakcie @, to w tej chwili nie wyskakuje mi zupełnie nic, cera się nie zmienia przez cały miesiąc. Oby tak mi zostało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Ja na wypadanie biorę revalid, przez pewien miesiąc to i były rezultaty, teraz i tak widze jak mi leca włosy, no ale cóż staram się tylko na tym nie skupiać. I korzystam jeszcze z takich ampułek seboradin, wcieram na włosy niby na porost i zmniejszone wypadanie
![]() ja za to mam mega problem, pod nosem strasznie mi skóra schodzi, wygląda jak jakaś skorupka, nie mogę tego wszystkim smarować bo piecze, jedynie załagadza to trybiotyk, ale to tylko chwilowe. I nawet nie wiem od czego, mam katar często, ale to jest po jednej stronie i zginąc nie może albo jest czerwone podrażnione, albo schodząca skóra. ktoś też ma taki problem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zaś miałam przy dziurkach od nosa popekania, takie, że jak zdarlam strupka to wyglądało jakby mi ktoś naciął to miejsce nożykiem, ale od jakiegoś czasu mam spokoj, za trzy dni już schodze do tych 10 mg dziennie, może skutki uboczne się trochę wyciszą, zwłaszcza mam nadzieję o poprawę z włosami :-( |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2015-06-11 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() obawiam się jeszcze bo obniżyl mi się % neutrocytów a wzrosły limfocyty, no ale to może przez to, że brałam przez pewien czas antybiotyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak bierzesz anty to ponoć wgl. badanie może być "sfałszowane", z tego co mi lekarz mówił, to badania hormonów trzeba robić w danym okresie cyklu. Cytat:
![]() Silica wg mnie jest dobra na początek no i zdecydowanie korzystna cenowo, ale silniejsze działanie u mnie wywołał Vitapil, ale żałuję że jednak nie brałam Revalidu, bo mimo iż dobrze wpłynął na włosy to z paznokciami było gorzej. Teraz jak skończę blister zmieniam na Merz Special, bo ma dobre opinie wśród moich bliskich znajomych. Wg moich ostatnich spostrzeżeń, skóra w trakcie kuracji/po kuracji Izo jest bardziej podatna na opalanie. Ja się spaliłam mimo filtra, także i tak miałaś szczęście. Możesz brać co 2 dzień spokojnie, po co dokupować 10mg. To aż dziwne. Ale spokojnie - trądzik może być też mieszany i mieć całkiem inne podłoża. Oczywiście Izo tylko w trakcie kuracji może wpłynąć na ten hormonalny i to nie na same hormony, tylko pracę gruczołów łojowych, dlatego jak pojedyncze cholerki wyskakiwały przed okresem to po Izo raczej też będą, bo jak inaczej wyjaśnić że u niektórych po kuracji nie wyskakuje nic a innym coś tam jednak wyskoczy czasem... Ale powiem Wam dziewczyny - wolę jednego cholernego małego pryszcza raz w miesiącu, który nietykany sam zlezie niż notoryczne posiadanie czegoś na twarzy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dokładnie tak jest ![]() ![]() Jestem już na ostatnim opakowaniu, a wyskoczył mi pryszcz ropny na plecach ![]() ![]()
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Saphire_Blue Na prawdę nie trzeba używać nazwy? To by było super ![]() Dobra laseczki, bo zrobił się mały offtop ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No u mnie na uczelni, przynajmniej jakieś 2 lata temu nie trzeba było używać nazwy. Najlepiej skonsultować to z promotorem i tyle. Szczerze mówiąc z tego, co się przypatrywałam to i tak mało co kogo obchodzi o jakiej konkretnej firmie się pisze(no chyba że trafisz na jakiegoś pasjonata), nacisk jest bardziej kładziony na treść, wysunięte wnioski i tok rozumowania, przecież jak ktoś nie jest zatrudniony w tej firmie/ nie ma tam znajomości ani chodów to i tak nie sprawdzi czy wszystko co opisujemy jest dokładnie zgodne ze stanem faktycznym, są to poufne informacje danego przedsiębiorstwa :P Mój promotor sam mi opowiadał jak jego szwagier kończył ASP i totalnie powymyślał artystę o którym pisał, nawet wystawy na których rzekomo był, a "jego prace" zrobił na szybkiego w paintcie, a te głupki w komisji -totalnie zbici z tropu przytakiwali mu tylko, bo nie bardzo jak mieli dotrzeć do "źródła" :P także da się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Uzależniłam się od wody termalnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram się uzbroić w cierpliwość, nie mam wyjścia, tylko że ciężko też jest tak siedzieć z założonymi rękami, czekać i patrzeć jak lecą mi włosy takimi ilościami, kiedy swoje mam cienkie i rzadkie... Jeszcze dziś, jutro i pojutrze 40 mg i schodzę na 10 mg. Mam nadzieję, że w jakimś stopniu odciąży to moje włosy... O ile to przez Aknenormin, ale podejrzewam, że tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem już jakoś ponad 2 tygodnie po skończonej kuracji. Z pierwszych obserwacji - mniej bolesna miesiączka, krwawa jak zwykle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, sorry, że ja tak o tych włosach, wybaczcie mi to, ale to obecnie mój duży problem, nie chcę się tu uzewnętrzniać i przynudzać, ale no co mam zrobić, przynajmniej tu można zasięgnąć (przynajmniej spróbować) jakiejś rady. Dlatego mam jeszcze jedno pytanie... Poczytałam trochę o Biotebalu (5 mg), ponoć jest super na wypadanie włosów... Jak myślicie, czy mogłabym zażywać go równocześnie z suplementem Solgaru? Solgar zawiera MSM (siarka), krzem, witaminę C, lizynę, prolinę, cynk i miedź. Biotebal to jak wiadomo tylko biotyna - witamina H lub jak kto woli B7.
Jest jakieś ryzyko, że "pogryzie" się to ze sobą? Pytam bo się nie znam na takich sprawach, a kojarzę, że są tu na forum osoby bliżej zaznajomione z farmacją i tego typu sprawami ![]() Edytowane przez Asiaaa95 Czas edycji: 2015-06-12 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny tragedia jest. Mam wrażenie, że...kruszą mi się zęby!!! Czy któraś z Was miała tego typu problem?? Jakieś 2 tyg.temu pierwszy raz to odczułam, ale stwierdziłam, że mi się wydawało, po ugryzieniu poczułam takie jakby malutkie pojedyncze ziarenka piasku, ale stwierdziłam, że na pewno mi się wydawało, bo teraz mam schizę z tym izo i wszystko mi się z nim kojarzy, każdy objaw, a równie dobrze to mogły być takie małe okruszki z pieczywa, które czasem tak strzelają w zębach (nie wiem jak to inaczej opisać:P). Więc odpuściłam i nie panikowałam. Ale dziś to się powtórzyło i to nie były na pewno okruszki! Jadłam kanapkę i po po prostu podczas gryzienia w pewnym momencie poczułam takie delikatne chrupnięcie jakby minimalnie ukruszył się któryś ząb
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.