izotek - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-04, 11:42   #4441
Cytrynusia
Rozeznanie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
255 zł (85 zł za 60 tabl.)
Mi derma przepisuje kazde opakiwanie na oddzielniej recepcie.
I swoja droga 85 zł to i tak dobra cena: )
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 12:24   #4442
cojatutajrobie22
Przyczajenie

W takie upalne dni jak ostatnio strasznie sie poce na twarzy, myslicie ze mozna bezpiecznie uzywac perspi block i czy to cokolwiek pomoze?
cojatutajrobie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 12:57   #4443
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cojatutajrobie22 Pokaż wiadomość
W takie upalne dni jak ostatnio strasznie sie poce na twarzy, myslicie ze mozna bezpiecznie uzywac perspi block i czy to cokolwiek pomoze?
Nie wiem czy można, ja polecam mieć zawsze wodę termalną Uriage przy sobie Moja tapetka składająca się z podkładu Vichy Dermablend (nakładam mniejszą ilość niż gdy jest zimno) i pudru Vichy Dermablend się trzyma ok poza obszarem w okolicy ust, zwłaszcza nad górną wargą- tam jest tragedia jak się spocę
Stary 2015-06-04, 12:59   #4444
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Mnie się zawsze pyta czy chce osobno czy na jednej, także wolałam kupić od razu i mieć z głowy Niby cena w porządku, ale jak dodać do tego 100 zł za wizytę to w ciągu pół godziny straciłam prawie 400 stówy
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 14:02   #4445
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Nie wiem czy można, ja polecam mieć zawsze wodę termalną Uriage przy sobie Moja tapetka składająca się z podkładu Vichy Dermablend (nakładam mniejszą ilość niż gdy jest zimno) i pudru Vichy Dermablend się trzyma ok poza obszarem w okolicy ust, zwłaszcza nad górną wargą- tam jest tragedia jak się spocę
Dobry jest ten podklad? Jak kryje i ile kosztuje?

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 14:24   #4446
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Dobra? Bardzo dobra, znacie jeszcze niższą?
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 14:27   #4447
cojatutajrobie22
Przyczajenie

Cytat:
Gdybym był kobietą, to pewnie bym się w takie coś zaopatrzył, a tak to średnio widzi mi się wyciągać w srodku dnia jakąs mgiełke i się psikać

Gdyby ktoś wiedzial czy są jakieś przeciwskazania przeciwko perspi block to proszę o odpowiedź

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-04, 14:28   #4448
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Dobra? Bardzo dobra, znacie jeszcze niższą?
Pierwszy raz jak kupowałam izo to kupiłam chyba za 93 zł to mi derm powiedział, że przepłacam i polecił mi aptekę i jeszcze mi zniżki daje na bioderme na balsamy
Stary 2015-06-04, 14:31   #4449
kalinolistek
Zakorzenienie

Ja za Curacne 40mg place 144zl, podczas gdy w wiekszosci aptek kosztuje 200zl.

Stary 2015-06-04, 14:34   #4450
cojatutajrobie22
Przyczajenie

Ja co miesiac wydaje 140 zl za 90 tabletek Actavenu 20 mg
Stary 2015-06-04, 14:41   #4451
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz jak kupowałam izo to kupiłam chyba za 93 zł to mi derm powiedział, że przepłacam i polecił mi aptekę i jeszcze mi zniżki daje na bioderme na balsamy
Ja płacę 89zł i uważam, że to mało. Moja znajoma płaciła 120
A co do klimatyzacji. ja mam wybór prosty klimatyzacja - pracuje. Brak klimatyzacji - lada moment wzywamy karetkę
Stary 2015-06-04, 14:55   #4452
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cojatutajrobie22 Pokaż wiadomość
Gdybym był kobietą, to pewnie bym się w takie coś zaopatrzył, a tak to średnio widzi mi się wyciągać w srodku dnia jakąs mgiełke i się psikać

Gdyby ktoś wiedzial czy są jakieś przeciwskazania przeciwko perspi block to proszę o odpowiedź
To nie żadna mgiełka tylko woda termalna...Mój tata jakoś się psika. Ona nadaje się dla każdego, także dla niemowląt. Polecam, bo przynosi dużą ulgę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-thermale.html
Co do przeciwwskazań jeśli chodzi o perspi block zapytaj najlepiej lekarza lub możesz zapytać farmaceutę w każdej aptece

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Dobry jest ten podklad? Jak kryje i ile kosztuje?
Kryje wszystko
Dobrze się sprawdza nawet w upale (plus za filtr SPF 35) jeśli nałoży się puder utrwalający. Niestety spływa w okolicy ust jedynie Tam się bardzo pocę, ale z każdym podkładem tak mam. Kosztuje ok. 90 zł, ale często jest w promocji w Superpharm na przykład za ok. 70:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...on-spf-35.html
Puder podobnie cenowo (ciut droższy):
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ur-poudre.html

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-06-04 o 15:08
shini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 15:37   #4453
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
To nie żadna mgiełka tylko woda termalna...Mój tata jakoś się psika. Ona nadaje się dla każdego, także dla niemowląt. Polecam, bo przynosi dużą ulgę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-thermale.html
Co do przeciwwskazań jeśli chodzi o perspi block zapytaj najlepiej lekarza lub możesz zapytać farmaceutę w każdej aptece

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Kryje wszystko
Dobrze się sprawdza nawet w upale (plus za filtr SPF 35) jeśli nałoży się puder utrwalający. Niestety spływa w okolicy ust jedynie Tam się bardzo pocę, ale z każdym podkładem tak mam. Kosztuje ok. 90 zł, ale często jest w promocji w Superpharm na przykład za ok. 70:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...on-spf-35.html
Puder podobnie cenowo (ciut droższy):
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ur-poudre.html
Oj podoba mi sie ten Vichy...chyba się jutro przejdę do Suprpharma
Stary 2015-06-04, 15:38   #4454
kalinolistek
Zakorzenienie

shini - dziekuje za odpowiedz! Moj inglot juz sie konczy wiec pora na jakas nowosc

Stary 2015-06-04, 19:19   #4455
Margoza
Raczkowanie

Dziewczyny myślicie, że można używać normalnie kremów do depilacji? np.Veet? Chciałam ostatnio kupić, ale odstraszyła mnie informacja na opakowaniu żeby nie używać w przypadku stosowania leków mających wpływ na skórę:/ Któraś z Was używa? Coś się dzieje niepokojącego?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-04, 19:21   #4456
lisnov
Zakorzenienie

Dziewóószki moie kohane, czy jest sens kupować i brać silicę jak badania krwi ok?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Dziewczyny myślicie, że można używać normalnie kremów do depilacji? np.Veet? Chciałam ostatnio kupić, ale odstraszyła mnie informacja na opakowaniu żeby nie używać w przypadku stosowania leków mających wpływ na skórę:/ Któraś z Was używa? Coś się dzieje niepokojącego?
Wypróbuj na malutkim fragmencie skóry tak mi się wydaje będzie najlepiej
Stary 2015-06-04, 19:25   #4457
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Być może moja odpowiedź nie będzie bardzo przydatna ale borykam się z ciemnymi włoskami na brodzie i pani dermatolog poleciła stosowanie delikatnego kremu do depilacji, więc może można stosować wszędzie ale musi to być coś, co ma łagodniejsze działanie.

Może spróbuj w jednym miejscu nałożyć nieco tego kremu i zrobić obserwacje?
Ja na 100% nie odważyłabym się stosować tego typu specyfików na rękach, ponieważ nawet lekkie drapanie zdziera mi naskórek, natomiast na nogach raczej tak, sama zastanawiałam się nad kupnem.

Stary 2015-06-04, 19:25   #4458
meowww
Raczkowanie

Wielu na zagranicznych forach pisze zeby unikac; moze wystapic wysypka, krwawinie
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 19:27   #4459
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Dziewóószki moie kohane, czy jest sens kupować i brać silicę jak badania krwi ok?
Nie wiem czy ta Silica ma jakiś zbawienny wpływ na krew ale zakupiłam ją z myślą o włosach i paznokciach. Efekty są, więc nie będę przerywać zażywania tego suplementu (tym bardziej, że zakupiłam pudełko 100 tabletek za 19,99).

Stary 2015-06-04, 19:33   #4460
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Być może moja odpowiedź nie będzie bardzo przydatna ale borykam się z ciemnymi włoskami na brodzie i pani dermatolog poleciła stosowanie delikatnego kremu do depilacji, więc może można stosować wszędzie ale musi to być coś, co ma łagodniejsze działanie.

Może spróbuj w jednym miejscu nałożyć nieco tego kremu i zrobić obserwacje?
Ja na 100% nie odważyłabym się stosować tego typu specyfików na rękach, ponieważ nawet lekkie drapanie zdziera mi naskórek, natomiast na nogach raczej tak, sama zastanawiałam się nad kupnem.
Właśnie latem zawsze używam no i tak się waham teraz, może spróbuje jakiś wyjątkowo delikatny do skóry wrażliwej...
Stary 2015-06-04, 19:57   #4461
lisnov
Zakorzenienie

Z tą silicą dam sobie spokój. Nie mam kłopotów z włosami ani paznokciami. A strasznie mi się witaminy kojarzą z krwią bo biorę je kiedy mam anemię.
Czy woda termalna daje ulgę nawet jeśli nie jest trzymana w lodówce? Np. wziąć ją do torby i na miasto w 30stopniowy upał?
Stary 2015-06-04, 20:53   #4462
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy ta Silica ma jakiś zbawienny wpływ na krew ale zakupiłam ją z myślą o włosach i paznokciach. Efekty są, więc nie będę przerywać zażywania tego suplementu (tym bardziej, że zakupiłam pudełko 100 tabletek za 19,99).
U mnie było podobnie. Skończyła mi się silica, kuracji także zostało kilka dni na krzyż (rozbiłam sobie dawkę 40 na 20 dziennie aby organizm był odstawiony stopniowo, choć nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie ale lekarka dała mi wolną rękę w tej kwestii) i teraz zaczęły mi się sypać włosy więc chyba raz jeszcze na koniec sobie tę silicę zakupię.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 21:07   #4463
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:

Ja podczas kuracji zrezygnowałam z depilacji wąsika woskiem i uzywam kremu do depilacji twarzy z Avonu i jest ok.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 21:09   #4464
Emerald_eyes
Przyczajenie

A można używać balsamu brązującego przy izo?
Stary 2015-06-04, 22:44   #4465
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Oj podoba mi sie ten Vichy...chyba się jutro przejdę do Suprpharma
Niestety -25% na kosmetyki do makijażu Vichy było do wczoraj Nowa gazetka jest od jutra i tam nie ma, cena regularna chyba 88,99. Może w następnej gazetce będzie promocja
Stary 2015-06-05, 12:33   #4466
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emerald_eyes Pokaż wiadomość
A można używać balsamu brązującego przy izo?
No jasne
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 17:08   #4467
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Niestety -25% na kosmetyki do makijażu Vichy było do wczoraj Nowa gazetka jest od jutra i tam nie ma, cena regularna chyba 88,99. Może w następnej gazetce będzie promocja
No to lipa... Narazie mam jeszcze podkład z Pharmaceris, jest ok bo fajnie nawilża i ma 30 SPF, ale z kryciem jest różnie. Zainwestuje w Vichy w przyszłym miesiącu. Wcześniej też używałam Vichy, już nie pamiętam dokładnie jaki (jakiś matujący na pewno, do skóry z niedoskonałościami) i to był najlepszy podkład jaki do tej pory miałam, więc ten pewnie też będzie super, więc nie szkoda mi nawet kasy na niego
Stary 2015-06-05, 20:43   #4468
shini
Zakorzenienie

Dziewczyny pisałyście o cenach Izoteku, gdzie we Wrocławiu bym tak tanio dostała? Ja płacę w Superpharmie ok. 110 zł za 60 tabletek 20 mg i ok. 100 zł za 60 tabletek 10 mg (raz mi się udało upolować 20 mg poniżej 100 zł i 10 mg za ok. 87 to myślałam, że padnę ze szczęścia )...I myślałam, że to tanio a wy tu piszecie o 80 kilku! W poniedziałek mam wizytę i będę prosić lekarkę o zwiększenie dawki z 30 mg na dobę (jedna tabletka 20 mg + 1 tabletka 10 mg) do 40 mg, bo bym wtedy brała dwie tabletki 20 mg i by dużo taniej wychodziło jednak...We wszystkich aptekach tu na Rynku we Wrocławiu (mieszkam przy Rynku) Izotek kosztuje drożej niż w Superpharmie, będę bardzo wdzięczna za informację gdzie najtaniej dostanę

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
No to lipa... Narazie mam jeszcze podkład z Pharmaceris, jest ok bo fajnie nawilża i ma 30 SPF, ale z kryciem jest różnie. Zainwestuje w Vichy w przyszłym miesiącu. Wcześniej też używałam Vichy, już nie pamiętam dokładnie jaki (jakiś matujący na pewno, do skóry z niedoskonałościami) i to był najlepszy podkład jaki do tej pory miałam, więc ten pewnie też będzie super, więc nie szkoda mi nawet kasy na niego

Ja zrobiłam zapas na promocji Używałam podkładu Vichy Normaderm (o nim chyba piszesz ), ale jak mi się skóra pogorszyła to za słabo krył no i te odcienie...Pomarańczowy był trochę ten najjaśniejszy Tak samo Toleriane Teint z LRP długo używałam, ale najjaśniejszy był za ciemny i za pomarańczowy jednak i szybko się ścierał , Vichy Dermablend najlepiej kryje i ma najlepszy odcień z tych trzech (mówię oczywiście o najjaśniejszym 15 Opal), nie jest pomarańczowy i jest jaśniejszy od tamtych

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie, miała może któraś z Was podkład Bourjois Perfect 123? Bo w najnowszej gazetce z Superpharmu jest na niego -50% i do tego jak się kupi produkty tej marki za min. 60 zł w tym pomadkę Bourjois Rouge Edition Aqua Laque (jest -25% na wszystkie produkty do ust) to jest zestaw mini lakierów w prezencie I tak się zastanawiam czy by nie zdradzić Vichy Dermablend raz, ale boję się, że będę żałować Słyszałam, że ciemniej i tego się najbardziej boję no i tego, że nie będzie krył wystarczająco

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-06-05 o 20:46
shini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 21:41   #4469
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pisałyście o cenach Izoteku, gdzie we Wrocławiu bym tak tanio dostała? Ja płacę w Superpharmie ok. 110 zł za 60 tabletek 20 mg i ok. 100 zł za 60 tabletek 10 mg (raz mi się udało upolować 20 mg poniżej 100 zł i 10 mg za ok. 87 to myślałam, że padnę ze szczęścia )...I myślałam, że to tanio a wy tu piszecie o 80 kilku! W poniedziałek mam wizytę i będę prosić lekarkę o zwiększenie dawki z 30 mg na dobę (jedna tabletka 20 mg + 1 tabletka 10 mg) do 40 mg, bo bym wtedy brała dwie tabletki 20 mg i by dużo taniej wychodziło jednak...We wszystkich aptekach tu na Rynku we Wrocławiu (mieszkam przy Rynku) Izotek kosztuje drożej niż w Superpharmie, będę bardzo wdzięczna za informację gdzie najtaniej dostanę

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Ja zrobiłam zapas na promocji Używałam podkładu Vichy Normaderm (o nim chyba piszesz ), ale jak mi się skóra pogorszyła to za słabo krył no i te odcienie...Pomarańczowy był trochę ten najjaśniejszy Tak samo Toleriane Teint z LRP długo używałam, ale najjaśniejszy był za ciemny i za pomarańczowy jednak i szybko się ścierał , Vichy Dermablend najlepiej kryje i ma najlepszy odcień z tych trzech (mówię oczywiście o najjaśniejszym 15 Opal), nie jest pomarańczowy i jest jaśniejszy od tamtych

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Mam jeszcze jedno pytanie, miała może któraś z Was podkład Bourjois Perfect 123? Bo w najnowszej gazetce z Superpharmu jest na niego -50% i do tego jak się kupi produkty tej marki za min. 60 zł w tym pomadkę Bourjois Rouge Edition Aqua Laque (jest -25% na wszystkie produkty do ust) to jest zestaw mini lakierów w prezencie I tak się zastanawiam czy by nie zdradzić Vichy Dermablend raz, ale boję się, że będę żałować Słyszałam, że ciemniej i tego się najbardziej boję no i tego, że nie będzie krył wystarczająco
Ja miałam ten podkłąd, tak się złożyło,że przez dłuższy okres czasu kiedy miałam cerę tłustą a kończyłam go już podczas kjuracji Izotekiem. W moim odczuciu podkłąd krył b. dobrze, wydaje mi się,że ten zielony pigment ku temu zwłaszcza służył, używałam najjaśniejszego odcienia, nie zauważyłam aby u mnie jakoś wyraźnie ciemniał, na pewno nie robił się pomarańczowy, ani nie była to różnica kilku tonów. Tyle że ja nie jestem aż tak bladolica, minimalna różnica mogła mi nawet odpowiadać. Ładnie się trzymał na mojej tłustej cerze, matowił, byłam zadowolona. Nie odpowiadała mi jego tępa konsystencja, nie wiem jak to inaczej nazwać. Niby podkłąd nie jest bardzo gęsty, a wrecz przeciwnie, ale mimo to ciężko się z nim pracowało. Kiedy wykańczałam go podczas kuracji Izotekiem kiedy moja cera była już sucha problem konsystencji zwiększył się, mimo nałożenia solidnej dawki kremu nawilżającego, strasznie trudno się rozsmarowywał, poza tym okropnie podkreślał suche skórki i dodatkowo wysuszał. W związku z tym wg mnie jest to podkład dla osob o tłustej cerze. To moja opinia, może jednak Tobie ten podkłąd podpasuje.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 21:53   #4470
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ja miałam ten podkłąd, tak się złożyło,że przez dłuższy okres czasu kiedy miałam cerę tłustą a kończyłam go już podczas kjuracji Izotekiem. W moim odczuciu podkłąd krył b. dobrze, wydaje mi się,że ten zielony pigment ku temu zwłaszcza służył, używałam najjaśniejszego odcienia, nie zauważyłam aby u mnie jakoś wyraźnie ciemniał, na pewno nie robił się pomarańczowy, ani nie była to różnica kilku tonów. Tyle że ja nie jestem aż tak bladolica, minimalna różnica mogła mi nawet odpowiadać. Ładnie się trzymał na mojej tłustej cerze, matowił, byłam zadowolona. Nie odpowiadała mi jego tępa konsystencja, nie wiem jak to inaczej nazwać. Niby podkłąd nie jest bardzo gęsty, a wrecz przeciwnie, ale mimo to ciężko się z nim pracowało. Kiedy wykańczałam go podczas kuracji Izotekiem kiedy moja cera była już sucha problem konsystencji zwiększył się, mimo nałożenia solidnej dawki kremu nawilżającego, strasznie trudno się rozsmarowywał, poza tym okropnie podkreślał suche skórki i dodatkowo wysuszał. W związku z tym wg mnie jest to podkład dla osob o tłustej cerze. To moja opinia, może jednak Tobie ten podkłąd podpasuje.
Dziękuję za opinie W takim razie go sobie odpuszczę i może kupię coś innego żeby dostać te lakiery Jutro zobaczę czy w ogóle są
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości