Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-11, 14:17   #4531
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Nie wiedzialam, ze mozna tak nagle dostac uczulenia na cos zawsze sie tak cieszylam, ze mam z tym spokoj. W jaki sposob mozna to sprawdzic, czy sie ma uczulenie i na co?
To podobno ostatnio dość 'powszechne', że ujawniają się u ludzi różne uczulenia ... niestety
Sprawdzić najlepiej u alergologa. Są takie specjalne testy, że nakłada się próbki różnych alergenów i przez jakiś czas one sobie tam siedzą i potem się okazuje co i jak i na co się jest uczulonym. Podobno...bo ja nie byłam u alergologa nigdy. Moje uczulenie na serek było tak ewidentne, że nie musiałam tego sprawdzać (jak zjadłam trochę, to po kilku godzinach miałam diody na całej twarzy, jak przez jakiś czas nie jadłam, to nic a nic ).
Jeśli chodzi o uczulenie na pyłki, to ja działam tutaj niekonwencjonalnymi metodami i akurat mi pomaga więc nie wybieram się do alergologa, do które trzeba mieć skierowanie i czeka się chyba z miesiąc

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:17   #4532
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tzw. sezon ogórkowy... tak samo jest z chorzowskim Teatrem Rozrywki
Niestety. A tak bym poszła po raz drugi na "Jesus Christ Superstar". Cudowna muzyka!

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Moj eks uwazał ze kobiecie nie przystoi- dureń.
No ba! Przecież kobieta nie pierdzi, nie robi siku ani kupki, tylko leży i pachnie

Cytat:
Nie wiedzialam, ze mozna tak nagle dostac uczulenia na cos zawsze sie tak cieszylam, ze mam z tym spokoj. W jaki sposob mozna to sprawdzic, czy sie ma uczulenie i na co?
Idziesz do alergologa (jeśli państwowo, trzeba mieć skierowanie), gadasz z nim, on Ci robi testy skórne i z krwi (na alergie pokarmowe) i potem ustala, co dalej.

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
pozostaje kino
Tylko że do kina to my jeździmy w miarę często (najchętniej do Multikina w Zabrzu). Od razu stwierdzilismy więc, że odpada.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:18   #4533
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Widać u Ciebie duszę artystycznbą w twoich postach

jestem jakieś 70 km od Ciebie, a u mnie chłodno Może dlatego,że przez noge z domu nie wychodzę

Dzisiaj byłam z ta noga na rozmowie w sprawie pracy narobili mi nadziei
Na szczęście całe lato mam zasłonięte okna w domu i też ma chłodno . Ale za chwilę muszę wyjść . Tak mi niedobrze... Piję sobie calcium bo TŻ twierdzi, że ten mój intymny problem to alergia, mam nadzieję, że pomoże...
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:19   #4534
gold-fish
Zakorzenienie

Taa Poemi, cos o tym wiem.... apropo prezentów...

Prykanie hmmm , no wstyd czasami , ale i tak TŻ mnie rozbraja... ja np. wychodze z pokoju, on się pyta po co idę, ja mówię że musze pryknąć, a on na to- to pryknij... nie mówiąc że czasami w sytuacji intymnej czuję potrzebę a on ,,no to pryknij..." taaaa wariat (chyba mnie kocha....)

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:21   #4535
czarna.noc
Wtajemniczenie

Dobrze, ze dopiero wieczorem wychodzimy do kina ale musze sie rozejrzec wczesniej za jakimis szpilkami na wesele znajomych. I zastanawiam sie miedzy brazowymi a czerwonymi - do kremowej kiecki w brazowe kwiatki. Nie przepadam za brązem .. az tak.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 14:26   #4536
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Duszno jest to swoją drogą..ale jakies cisnienie porypane jest od wczoraj bo mnie tak glowa boli że nie potrafię mysleć. Nic nie pomaga..kawa, tablety, koniak NIC.

Do bani z taką aurą.

O, może to o to ciśnienie chodzi bo zazwyczaj dobrze znoszę taką duchotę, a teraz masakra

Ja się wstydzę prykać publicznie (znaczy przy kimkolwiek, przy TŻ tym bardziej ). TŻ przy mnie też tego nie robi. I chyba tak pozostanie, nie chcę skończyć jak rodzina Bundych (czy jak to się tam pisze)
Stary 2008-07-11, 14:32   #4537
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
To podobno ostatnio dość 'powszechne', że ujawniają się u ludzi różne uczulenia ... niestety
Sprawdzić najlepiej u alergologa. Są takie specjalne testy, że nakłada się próbki różnych alergenów i przez jakiś czas one sobie tam siedzą i potem się okazuje co i jak i na co się jest uczulonym. Podobno...bo ja nie byłam u alergologa nigdy. Moje uczulenie na serek było tak ewidentne, że nie musiałam tego sprawdzać (jak zjadłam trochę, to po kilku godzinach miałam diody na całej twarzy, jak przez jakiś czas nie jadłam, to nic a nic ).
Jeśli chodzi o uczulenie na pyłki, to ja działam tutaj niekonwencjonalnymi metodami i akurat mi pomaga więc nie wybieram się do alergologa, do które trzeba mieć skierowanie i czeka się chyba z miesiąc
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Idziesz do alergologa (jeśli państwowo, trzeba mieć skierowanie), gadasz z nim, on Ci robi testy skórne i z krwi (na alergie pokarmowe) i potem ustala, co dalej.
Dzieki dziewczyny.. ja to nie wiem na co moglabym miec, chyba na cos z powietrza zawsze mialam bardzo bardzo wrazliwe gardlo, a jeszcze moj zawod dodatkowo dawal mi w kosc - dobrze, ze juz skonczylam prace lektora!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 18:35   #4538
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Na szczęście całe lato mam zasłonięte okna w domu i też ma chłodno . Ale za chwilę muszę wyjść . Tak mi niedobrze... Piję sobie calcium bo TŻ twierdzi, że ten mój intymny problem to alergia, mam nadzieję, że pomoże...
A co Ci jest, bo ja jestem na etapie stanu zapalnego tamtych okolic:/
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 19:01   #4539
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
A co Ci jest, bo ja jestem na etapie stanu zapalnego tamtych okolic:/
Piecze, do tego dookoła że tak powiem popękała mi skóra (znaczy się chyba śluzówka bo do końca nie jestem pewna). Kiedyś tak miałam (tzn. bez tych pęknięć i po kremie nivea przeszło. Teraz też przechodzi chyba (oby). TŻ najpierw stwierdził, że to stan zapalny, ale po przemyśleniu doszedł do wniosku, że w moim przypadku to alergia.

2 tura była lepsza, już normalnie było na dworze . Mam nową fryzurę (TŻ mnie zabije), kupiłam prezenty (dla dzidziusia pluszowy miś, dla większego dziecka mały zestaw Lego: samochód pocztowy z listonoszem i skrzynką.
Stary 2008-07-11, 19:25   #4540
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Piecze, do tego dookoła że tak powiem popękała mi skóra (znaczy się chyba śluzówka bo do końca nie jestem pewna). Kiedyś tak miałam (tzn. bez tych pęknięć i po kremie nivea przeszło. Teraz też przechodzi chyba (oby). TŻ najpierw stwierdził, że to stan zapalny, ale po przemyśleniu doszedł do wniosku, że w moim przypadku to alergia.

2 tura była lepsza, już normalnie było na dworze . Mam nową fryzurę (TŻ mnie zabije), kupiłam prezenty (dla dzidziusia pluszowy miś, dla większego dziecka mały zestaw Lego: samochód pocztowy z listonoszem i skrzynką.
Podmywaj się rumiankiem
Stary 2008-07-11, 19:32   #4541
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Podmywaj się rumiankiem
Ok, będę (ale muszę chyba trochę "spokojniej" bo to od podmywania mi się te pęknięcia porobiły), mam nadzieję, że przejdzie i obejdę się bez wizyty u gina

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 19:44   #4542
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Podmywaj się rumiankiem
tak pomaga wiem bo ja co chwilę mam zapalenie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 20:28   #4543
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, będę (ale muszę chyba trochę "spokojniej" bo to od podmywania mi się te pęknięcia porobiły), mam nadzieję, że przejdzie i obejdę się bez wizyty u gina
Bo za często się myć nie wolno. Proszę się teraz nie śmiać z mojej porady- wez kefir lub jogurt naturalny nasmaruj sobie tam i ówdzie, idealnie nawilża i ma kwas mlekowy

JA walcze z zapaleniem dwa miesiące i po alergii na sterovag jedynie mi pomógł kefir, no oprocz lekow. Dostałam też droga maśc z kwasem mlekowym. Ale to drogi biznes i tylko po lekach antybakteryjnych.
Stary 2008-07-11, 20:35   #4544
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Bo za często się myć nie wolno. Proszę się teraz nie śmiać z mojej porady- wez kefir lub jogurt naturalny nasmaruj sobie tam i ówdzie, idealnie nawilża i ma kwas mlekowy

JA walcze z zapaleniem dwa miesiące i po alergii na sterovag jedynie mi pomógł kefir, no oprocz lekow. Dostałam też droga maśc z kwasem mlekowym. Ale to drogi biznes i tylko po lekach antybakteryjnych.
Tu nawet nie chodzi o to, że za często... Po prostu zbyt intensywnie . A potem chciałam sprawdzić czy jeszcze raz się tak zrobi... I się zrobiło . Pękająca skóra... Aż mi się dzieciństwo przypomniało (wiecznie miałam głębokie pęknięcia na dłoniach), na szczęście to teraz jest bardziej lajtowe . To z kefirem wypróbuję. Można się obejść bez wizyty u gina, prawda?

TŻ mi powiedział, że mama jego kolegi (którego bardzo lubię, kiedyś pisałam o tym jak ryczałam gdy TŻ mi powiedział, że tata tego kolegi nie żyje) kiedyś była prostytutką i pracowała przy trasie. Jak bym chciała cofnąć czas i tego nie usłyszeć...
Stary 2008-07-11, 21:12   #4545
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Też miałam kiedyś uczulenie (teraz już wiem na co byłam uczulona ) i dostałam od gina taki krem Pimafucort. Bardzo szybko mi pomógł... tylko nie wiem czy go można dostać bez recepty...

Hania

Stary 2008-07-11, 21:20   #4546
czarna.noc
Wtajemniczenie

Pimafucort to masc sterydowa, tylko na recepte.
Wrocilam z filmu Hancock. Tylko dla wytrwalych
No i nie kupilam butow ani kopertowki :/
Stary 2008-07-11, 21:26   #4547
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam kiedyś uczulenie (teraz już wiem na co byłam uczulona ) i dostałam od gina taki krem Pimafucort. Bardzo szybko mi pomógł... tylko nie wiem czy go można dostać bez recepty...
Eh, do gina się na razie nie wybiorę (nie stać mnie), ale mam nadzieję, że jakoś da radę bez tego...
Stary 2008-07-11, 21:44   #4548
caperucitaroja
Rozeznanie

O, to ja!
Dobry wieczor!
Poemi, obawiam sie, ze bez wizyty u gina sie nie obejdzie Moim zdaniem masz poczatki drozdzycy. Bidulki, co Wy macie z tymi zapaleniami? Tyle lat zyje i zawsze jedna wizyta u gina konczyla wszelkie infekcje.
Kefiry i rumianki pomagaja tylko z zewnatrz. Troche lagodza skutki zapalenia, ale nie lecza! Poemi, pozycz kase i gazem do gina, a nie do fryzjera.
A' propos, to moze ameryki nie odkrylam, ale mi na wszelkie dolegliwosci pomoglo...nie uzywanie tamponow. Zaden ginex mnie na to nie naprowadzil, a one stanowily glowne zrodlo problemow.

Faktycznie puchy tu straszne
caperucitaroja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 21:59   #4549
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
O, to ja!
Dobry wieczor!
Poemi, obawiam sie, ze bez wizyty u gina sie nie obejdzie Moim zdaniem masz poczatki drozdzycy. Bidulki, co Wy macie z tymi zapaleniami? Tyle lat zyje i zawsze jedna wizyta u gina konczyla wszelkie infekcje.
Kefiry i rumianki pomagaja tylko z zewnatrz. Troche lagodza skutki zapalenia, ale nie lecza! Poemi, pozycz kase i gazem do gina, a nie do fryzjera.
A' propos, to moze ameryki nie odkrylam, ale mi na wszelkie dolegliwosci pomoglo...nie uzywanie tamponow. Zaden ginex mnie na to nie naprowadzil, a one stanowily glowne zrodlo problemow.

Faktycznie puchy tu straszne
TŻ wykluczył drożdżycę. Nie chodzi o to że muszę kasę pożyczać tylko o to, że nie mogę wydawać. I nie wydam.
Stary 2008-07-11, 22:03   #4550
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
TŻ wykluczył drożdżycę. Nie chodzi o to że muszę kasę pożyczać tylko o to, że nie mogę wydawać. I nie wydam.
Coz, wiec nie wydawaj. Dla mnie zawsze zdrowie bylo na pierwszym miejscu , czy to dentysta, czy to ginex, ale kazdy ma inne piorytety.
Stary 2008-07-11, 22:14   #4551
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Coz, wiec nie wydawaj. Dla mnie zawsze zdrowie bylo na pierwszym miejscu , czy to dentysta, czy to ginex, ale kazdy ma inne piorytety.
Ja ma mi przejść do poniedziałku to chyba nie ma sensu lecieć do lekarza? A wszystko na to wskazuje, że przejdzie. Mam za to takiego kolegę który z miejsca leci do lekarza gdy coś mu tam nie pasuje . A potem mi opowiada co mu lekarz powiedział
Stary 2008-07-11, 22:24   #4552
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Pimafucort to masc sterydowa, tylko na recepte.
Wrocilam z filmu Hancock. Tylko dla wytrwalych
No i nie kupilam butow ani kopertowki :/

No tak, ja dostałam receptę na to, więc nie wiem

Poemi, zgadzam się z cape, co jak co, ale na zdrowiu się nie powinno oszczędzać. Z jednej strony może przejdzie do poniedziałku, ale z drugiej, może wcale nie przejść, tylko się pogorszyć, a wtedy wyleczenie się będzie jeszcze trudniejsze... Pomyśl nad tym jeszcze... To tylko dobre rady

Hania

Stary 2008-07-11, 22:25   #4553
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Ja ma mi przejść do poniedziałku to chyba nie ma sensu lecieć do lekarza? A wszystko na to wskazuje, że przejdzie. Mam za to takiego kolegę który z miejsca leci do lekarza gdy coś mu tam nie pasuje . A potem mi opowiada co mu lekarz powiedział

Zycze Ci, zeby przeszlo, ale jak masz pekniecia, to wydaje mi sie powazniejsza sprawa. Jednak lekarzem nie jestem.
Stary 2008-07-11, 22:30   #4554
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Zycze Ci, zeby przeszlo, ale jak masz pekniecia, to wydaje mi sie powazniejsza sprawa. Jednak lekarzem nie jestem.
Wystarczy, że pozmywam naczynia kilka razy i już mam pęknięcia na dłoniach . Uroki bycia alergikiem . Trzeba sobie było majtek nie prać w mydle, znając moje zdolności pewnie nie wypłukałam dokładnie ...
Stary 2008-07-11, 22:35   #4555
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Wystarczy, że pozmywam naczynia kilka razy i już mam pęknięcia na dłoniach . Uroki bycia alergikiem . Trzeba sobie było majtek nie prać w mydle, znając moje zdolności pewnie nie wypłukałam dokładnie ...
Kurna, Poemi, pierz gacie w pralce. Ta na pewno dobrze wypluka.
Dziewczyny, a co robicie po nocy na wizazu? Ja czekam na TZcika, ktory w pracy, niestety. Chcialam filmik ogladac, ale zatesknilam z Wami
Stary 2008-07-11, 22:36   #4556
atka83
BAN stały

Cytat:
A tż jest ginekologiem z zawodu????Pewnie tylko z zamaiłowania co. Nie pisze tego złośliwie,bo twoja wypowiedz fajnie zabrzmiała.Jak ci nie przejdzie to idz do gina lepiej.

Zresztą ja miałam też coś z okolicami intymnymi jak przyjechalam do PL,myślałam że będe musiała iść do gina,ale smarowałam maścią,myłam płynem do higieny intymnej i mi jakoś samo przeszło.Tyle,że u mnie wywołało to,zmiana klimatu/wody etc
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 22:38   #4557
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a co robicie po nocy na wizazu? Ja czekam na TZcika, ktory w pracy, niestety. Chcialam filmik ogladac, ale zatesknilam z Wami
A ja spędzam samotnie piątkowy wieczór Mój TŻ naprawia jakiegoś kompa, więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko wizaż

A przy okazji szpieguję na n-k, której z Was jeszcze nie widziałam

Hania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 22:43   #4558
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale niektóre są z takiej delikatnej koronki, że jak pomyślę o pralce to mi się słabo robi... A poza tym to prezent od TŻ-a, biedny chciał mi dać pieniądze bo sam się wstydził kupować . Tak się poświęcił, a ja je bym w pralce zniszczyła...

Ja gg-uję z TŻ-em o niedzieli (chrzciny), i grzebię na allegro, a przy okazji lookam na wizaż
Stary 2008-07-11, 22:44   #4559
atka83
BAN stały

Cytat:
Ja siedze na wizażu,bo tż już śpi.Nie dziwota,skoro w tygodniu do pracy wstaje po 4. Noi padło moje biedaczysko.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 22:45   #4560
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
A ja spędzam samotnie piątkowy wieczór Mój TŻ naprawia jakiegoś kompa, więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko wizaż

A przy okazji szpieguję na n-k, której z Was jeszcze nie widziałam
Moj TZ tez w pracy i jutro tez pewnie od rana, ech Slomiane wdowy z nas
No wlasnie, ciekawe kogo jeszcze nie widzalysmy na NK . Chcialam sie Nocki spytac czy ma konto, ale juz nawiala.

EDIT:
Poemi, ja piore bielizne w workach do tego przeznaczonych i nic sie nie stanie nawet z najdelikatniejsza koronka. Chyba bym sie na barchany szybciej przerzucila, niz prala gacie w reku.

Edytowane przez caperucitaroja
Czas edycji: 2008-07-11 o 22:50 Powód: dopisek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości