|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
minisiu,
![]() ![]() bo pomóc to się tu nie da. zmykam książkę poczytać, póki Maksiu jeszcze śpi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Wtajemniczenie
|
aelitko- moja bliska znajoma urodziła w 24 tygodniu ciązy 600g dziewczyneczkę, było ciężko, a jest wspaniale. Dziewczynka rozwija się rewelacyjnie, już jest w zerówce- żadnych dysfunkcji. NIC! NIC! Uszy do góy- medycyna neonatalna zrobiła kolosalne postępy!
#4533 |
Zadomowienie
|
lea ja te placki to robię dodając składniki na oko, więc nie podam Ci proporcji. Ale robię tak: 1 jajko, troszkę cukru i cukru waniliowego, trochę mleka (ok. pół szklanki), pól łyżeczki proszku do pieczenia i mąka (tyle, żeby były jak ciasto na gofry, konsystencja gęstej śmietany), do tego wrzucam 1 jabłko pokrojone w drobną kostkę (starte na tarce jest za drobne i gubi się smak jabłek, ale jak kto woli). Nakładam na rozgrzany olej dużą łyżką (1 łyżka = 1 placek), mi wychodzi 10-12 placków (Krzyś zjada 2-3 a ja resztę i śniadanie mam z głowy
![]() Za to znalazłam taki przepis http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3712 No tutaj będzie znacznie więcej placków ![]() Dodam jeszcze, że niezłą przekąską Krzysia są płatki Cini Minis lub Cheerios na sucho, to taki smakołyk po posiłkach. eve Krzyś oglądając zdjęcia Oliwki uśmiechał się pod nosem, a później mówił "a ta" ( ja też jestem "a ta" ![]()
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2008-11-27 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze jutro sie dowiem czegos, na razie procz tego ze zyje to nie wiem wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzeba po nich ostro pojechać ![]() Miłej zabawy ![]() Cytat:
Klaudia biega własnie bez pieluchy. Już raz ze zdziwieniem zauważyła jak leci jej siusiu po nóżkach. W ten sposób oduczyłam Sylwię od pieluch to może i teraz sie uda.
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
kurczę, Aelitka
![]() Kasia życzę zdrowia Tobie i małemu ![]() ![]() ![]() Minisia a na Twoim msc-u, to już by mnie trafiło dawno - po prostu mnie zatkało ![]() ![]() ![]() nasi chłopcy chorzy - Olafek od wtorku (jak wiecie), a Igorek od dzisiaj. to chyba rumień zakaźny, ale jeszcze próbuję dodzwonić się do naszej lekarki, żeby upewnić się, że postawiłam dobrą diagnozę ![]()
#4539 |
Zadomowienie
|
Ajanna dzięki i wzajemnie
![]() A u chłopców to są rumiane policzki czy jeszcze mają wysypkę na ciele? Czytałam, że może towarzyszyć zmiana nastroju. Miejmy nadzieję, że szybko przejdzie. A co do męża to już chyba go nie nauczę, niektórym takie zakały się trafiają, eve coś o tym wie ![]() Dziewczyny możecie sobie sprawdzić jak działa, wg mnie nie zawsze jest poprawne, ale radzę pomyśleć o mężu ![]()
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2008-11-27 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Rozeznanie
|
Oliwcia pięknie dziękuje za wszystkie komplementy ![]() ![]() Cytat:
![]() Aelitka trzymam mocno kciuki i musi być dobrze ![]() Ajanna zdrówka dla chłopców ![]() Katia my mamy własnościowe 46m2 (2 pokoje) i płacimy czynsz 305 zl+woda+gaz+prąd+media. Wiem jak mieszka się z kimś bo przez trzy lata mieszkaliśmy z babcią TŻ która nie przepadała za mną ![]() Minisiu daj im popalić ![]() Karo misie słodziutkie ![]()
evemamaoliwki ![]() Edytowane przez evemamaoliwki Czas edycji: 2008-11-27 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Anula a dziękuje było super
![]() ajanna a co to ten rumień ![]() edit karo ten kudłaty jest przecudowny ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-11-27 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz wam coś pokażę: http://www.gieldarow.pl/index.php?ty...19224&search=1, http://www.gieldarow.pl/index.php?ty...19682&search=1. To są moje typy, ale jeszcze jedno będzęmy jutro oglądać no i te trzeba zobaczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Konto usunięte
|
kasiu_mw,
![]() Maksiu też lubi cini minis. ![]() ajanna, ![]() ![]() A co to jest dokładnie ten rumień, skąd się bierze...??? Maks dziś biegał w samych body, mówię mu: chodź po nocniczek, zrobisz siku. no to młody pędem po nocnik do łazienki, przyniósł go do kuchni... ![]() ![]() ![]() ![]() Patrilla, ![]() EDIT: katia, czyli rozejrzycie się na rynku mieszkaniowym , a potem podejmniecie decyzję co i jak dalej? A jak TŻ ? jest już w domu? Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-11-27 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4545 | ||
Zakorzenienie
|
Kurczę, masz talent. Swietne są
![]() Cytat:
![]() To fajnie. Ja muszę gdzieś swojego wyciągnąć, bo nie pamiętam kiedy gdzieś razem byliśmy (sami oczywiście) Cytat:
![]() Poczytałam trochę a teraz ide spać, bo coś oczy mnie bolą. Do jutra
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Rozeznanie
|
te co jutro będziemy oglądać to 70 m2 za 140 000. 2 pokoje, kuchnia, łazienka i kilkanaście metrów od domu w ktorym teraz mieszkam. Tylko ciekawe jak wygląda.
Kredyt we frankach będzie nas kosztował ok 900 zł a w zł ok 1200. czynsz 340 z wodą i co- te 2-pokojowe, więc w sumie wyjdzie max do 1700 myślę |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4548 |
Wtajemniczenie
|
barwa, izuniak- spr. obecność
![]()
#4549 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki też mają takiego "fioła" na punkcie rysowania? Moja Amelka cały dzień mogłaby rysować kółka
![]() ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/item488258285_epee...wnik_akij.html Mam nadzieję, że jej się spodoba. Była u nas pani doktor na kontroli. Wszystko ok, mała zdrowa mam jeszcze podawać calcium i cebion i w zasadzie nie wiadomo co to było, pewnie zęby ![]() Edytowane przez Julia321 Czas edycji: 2008-11-27 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Noooo, Elis rysuje.. tzn ona PISZE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaa, apropos... tamtych kciuków. Teraz mogę już Wam zdradzić o co chodziło. Tatuś Elis ma dwa obywatelstwa i była kwestia wyrobienia jej drugiego obywatelstwa. Ja przygotowałam wszystkie niezbędne dokumenty, tłumaczenia znaczy się, złożyłam w odpowiedniej ambasadzie wniosek, podpisałam, i TYLKO tatuś miał podpisać, na co wcześniej wyraził zgodę. Jednak nie podpisał. Odmówił. Tłumaczył, że ona za mała, a po co jej itp., itd. Teraz ona dopiero będzie mogła występować o drugie obywatelstwo jak będzie miała ukończone 18 lat. Oczywiście dostanie, bo należy się jej jak psu buda na zimę, ale... niesmak pozostanie.
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-11-27 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Xantia właśnie takiego końca sprawy się obawiałam...
Jednak miałam nadzieję, że nie będzie robił przeszkód no, ale widać, że nadzieja matką głupich... Tzrymam kciuki za mieszkanko ![]() Julia Hania tez uwielbia rysować - potrafi siedzieć i siedzieć i malowac po kartce i robi to z wielkim zainteresowaniem ![]() karo ale wesoły ten misiek ![]() katia także życzę powodzenia z mieszkankiem, żebyście stworzyli swoje gniazdko i nie było już nieprzyjemnych sytuacji ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/dcaff89e30.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png Edytowane przez minisia Czas edycji: 2008-11-27 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Wtajemniczenie
|
julia- no to Ci artystka rośnie
![]() ![]() ![]() ![]() xantia- 3mam,3mam za to nowe em; to tatus Elis zmienny jest, ehhh ...
#4553 |
Raczkowanie
|
Xantia no kółka są naprawdę staranne
![]() ![]() A co do mieszkania to zdradź lokalizację, metraż super i 4 pokoje, wow, też bym chciała choć 3. Zachowanie tatusia pozostawię bez komentarza... Iwka wrzuć jakiegoś linka do tych kolorowanek jeśli są w necie. Czystość najważniejsza ![]() Znikopis mamy tylko ten pisak nam się zgubił więc o kant... stołu mogę go rozbić. Trzeba nowy nabyć. Edytowane przez Julia321 Czas edycji: 2008-11-27 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zadomowienie
|
Xantia no to ładny tatuś
![]() Zamieszczę w końcu obiecane fotki: 1,2 - najnowsze zdjęcia Krzysia 3 - dom od tyłu w czasie wakacji 4,5 - kuchnia 6 - kawałek salonu, reszty nie pokażę, bo bałagan na zdjęciu wyszedł ![]() 7 - korytarz Góra nieumeblowana, a kibla i łazienki to tak chyba nie wypada zamieszczać ![]()
#4555 |
Zadomowienie
|
I reszta
#4556 |
Wtajemniczenie
|
kasiu- piękne gniazdko uwiliście
![]() no to po kinie, oj ciekawe co będzie dalej spokojnej nocki papa!!!
#4557 |
Zakorzenienie
|
kasia no super
![]() ![]() I tam nie ściemniaj, ze nie wypada kibla i łazienki wklejać - my musimy wszystko oblukać ![]()
#4558 | ||||||
Zakorzenienie
|
Trzymaj!! MOCNO!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
rozmawiałam z naszą lekarką, która, jak zwykle, bardzo mnie uspokoiła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3mam kciuki za Wasze mieszkania ![]() Xantiaa jakie to obywatelstwo jest lepsze od naszego? ![]() Julia moja Weronika tak rysowała od małego ![]() ![]() ![]() Kasia chałupa piękna - z połamanym dachem - tak jak lubię i jaka działka, jakie drzewa ![]() ![]() ![]()
ajanna, http://lb3f.lilypie.com/Ymgtp2.png http://by.lilypie.com/XkuJp2.png http://bobo-blog.glam.pl/ Edytowane przez ajanna Czas edycji: 2008-11-27 o 22:51 Powód: dom Kasi |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Denerwuje mnie trochę lodówka w kuchni, ale była prawie nowa i szkoda było wymienić. Jak jej się coś stanie (lepiej nie szybko) to wymienimy na srebrną. A co do łazienek to kibelek cały, a na górze brakuje umywalek, no i mebli (jak się zbiorę to sfotografuję.
ajanna fakt działka ładna i duża, bo ponad 3000 m2 (na planie to są 2 działki), na obrzeżach miasta, więc cicho, za lasem obwodnica, więc chodzimy na spacer z Krzysiem oglądać tiry ![]() A mi doszedł kaszel. Fuck, idę spać.
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2008-11-27 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.