|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
ps. a polecacie jakieś polskie sklepy internetowe? |
|
|
|
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecane sklepy są w pierwszym poście. |
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok, to pójdę do Fashion House po przymierzam i coś kupie przez internet ![]() dziękuję Ci bardzo Simeri |
|
|
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma za co
![]() eh.. od stanikomanii do butoholizmu.. co ten wizaż robi z ludźmi..
|
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
Smarfetka: taniej i mniej nerwowo niz zamawiac przez internet (i celowac i odsylac) wyjdzie Ci chyba zorganizowac sobie popoludnie/weekend w Warszawie - sklepow duzo, mozesz sobie opracowac kolejnosc zwiedzania i cos wybrac. W odleglosci 15 minut tramwajem od Centralnej jest calkiem sporo opcji.
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Milena, też jest ok, też ma ostatnio w miarę ścisłe obwody, rozmiar 65D albo 60E/F ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- wg tabelki na ten sam wymiar w biuście są miseczki o 2 oczka większe/mniejsze, ale rozmiarowo podobnej wielkości są miseczki o jedno oczko mniejsze/większe, więc bez zmierzenia ciężko stwierdzić, która będzie lepiej pasować. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak wogóle to mogłabyś zdać relacje co jest w Piasecznie w Fashion house? Modele, ceny, marki? Okolice rozmiarowe 28dd mile widziane Jakoś mi tam zawsze za daleko ![]() Acha - tak z innej beczki: pomęczyłam ostatnio p.Monikę z dopasowanej o effuniaki i podobno kolejna dostawa ma być w okolicach połowy marca No i mają już nowe CK Showgirl. Mierzyłam 28dd, ale jakoś się sobą nie zachwyciłam - wg. mnie showgirl wygląda świetnie jak jest na styk, no a na mnie niestety nie było na styk, przez co koronka nie chciała przylegać
Edytowane przez freyah Czas edycji: 2010-02-21 o 22:13 |
|
|
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
freyah, a jak porównujesz 28dd i 28e z poprzedniej kolekcji? jest duża różnica między rozmiarami? bo ja się tak na to 28dd napalałam i teraz nie wiem czy jest na co
w sumie bardziej mi się podobają zapowiedzi CK na jesień ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- a mierzyłaś może Georgianę? masz porównanie między Georgianą a Tease me? |
|
|
|
#4540 |
|
Raczkowanie
|
mierzylam i mierzylam chyba ok. 20 przymierzylam, w 65D i jakos mi za ciasno ;/ jakbym sie dusila nie wiem czy to wina ze jestem przyzwyczajona do 70, ale chyba nie powinno tak cisnac ze jak zdjelam to widac bylo paski ;/ wzielam D ale push up i splaszczyly mi sie piersi ;/ a jak bralam normalne to odstawaly. i wez tu dobierz ;/ a panie oczywiscie mi wmawialy ze np. powinnam wziac 75C bo na kazdego pasuje ;/ albo ze co to za roznica 70 a 75
solarium tak samo jak palenie papierosów powoduje RAKA ---------------------------------------------- odwyk od kupowania kosmetyków zakończony powodzeniem Edytowane przez princess_m Czas edycji: 2010-02-21 o 23:23 Powód: zle napisalam slowo |
|
|
|
#4541 |
|
Raczkowanie
|
srebrna, greenaurie, simeri Kurczę, obawiam się, że źle się zmierzyłyśmy. Siostrzyczka jak się pochyli, ma o wiele większy obwód. W takim razie, która z miar jest wiarygodna?
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
i dobrze jej powiedziałaś
te baby w bieliźniakach są okropne, dobrze że nie dałaś sobie wcisnąć złego rozmiaru. jeśli w 65tce Ci za ciasno to znajdź ścisłą 70tkę albo możesz na początku z przedłużką pochodzić, bo stanik zawsze się trochę rozciągnie.edit: a może to 65D miało za małą miseczkę i dlatego cisnęło przymierzłaś 65DD/E?---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- do obliczania rozmiaru bierze się wymiar w wyproście, pomiar w zwisie jest tylko pomocniczy - jeśli się ma dość dużą różnicę (>4-5cm) to z reguły trzeba brać większą miseczkę niż wynika z tabelki. ale ogólnie rozmiar z kalkulatora/tabelki jest tylko orientacyjny, bo nie uwzględnia kształtu piersi itd, więc trzeba mierzyć sąsiednie rozmiary. Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-02-21 o 23:33 |
|
|
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a co powiecie o staniku La Senza Lullaby Lace?
dużo czy mało miskowy? ścisły czy rozciągliwy? jestem na granicy rozmiarów - 32E/F. dużomiskowe E sa idealne. widze na allegro 75F - ale to prawie na pewno bedzie za duże nawet jeśli obwod ścisliwy (mam 76). 70F z kolei jest z dopiskiem w nawiasie 65FF co może sugerować dużą ściśliwość. odpuścic i czekać na inna okazje, czy spróbować któryś z nich? |
|
|
|
#4544 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Pod biustem mierzone ciasno mam 68 a w biuście 85 w pochyleniu 86. Powinnam celowac w 65 D czy 65 DD ??
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie zamierzam kupic na allegro także nie mam możliwości przymierzenia. Boję się że 65 D będzie bułkował a 65 DD może byc za duży. Czy nie lepiej kupic stanik troche za duży niż za mały ??
|
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
lepiej kupić trochę za duży niż za mały
a o jakie modele chodzi? może będziemy mogły coś doradzić
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi też Showgirl jesienne podobają okropnie Georgianę zieloną posiadam na stanie, że tak powiem Mam 28e, bo chciałam mieć też coś co i na górkę się nada - jest strasznie wygodna, a większość moich staników jest już na styk i jak mam górkę, to a tu drapią a tu przeszkadzają. Noszę ją zazwyczaj na pierwszej lub drugiej haftce i z max. skróconymi ramiączkami. Georgiana ma zupełnie inny krój, podobny do robyn z Cleo lub charliego. Jest tak jakby bardziej okrągła od dołu, ze tak powiem a CK takie jakby bardziej "od linijki" dół jest mniej zaokrąglony ![]() Obwód jest luźniejszy niż w CK. No i pomimo, że Georgiana ma taki gruby szew na brzegu miski, który się czasem lubi odznaczyć pod bluzką, to nie jest to aż tak widoczne jak w CK. Materiały w CK też bardziej drapiące mi się wydawały niż w georgianie, bo ona jest taka milusia, że aż się samemu chce ją głaskać :P Acha, jeszcze jedna ważna rzecz: mnie we wszystkich CK fiszbiny wbijają się w mostek - nie wiem od czego to zależy, widocznie taka cecha osobnicza. Dobrze by było żebyś sobie zmierzyła jakiekolwiek CK, bo zdaje się, że fiszbiny są takie same we wszystkich stanikach. Moim zdaniem georgiana jest trochę małomiskowa, ale zdaje się, że co osoba to opinia - dziś Pani Li Parie trochę ze mną pogadała i wg. niej georgiana jest standardowa miskowo - ale miała sporo większy biust niż ja ![]() Ja osobiście georgianę uwielbiam - wygodna, milusia, nic się nie wbija i nie piłuje pach. I ten kolor Chyba o niczym nie zapomniałam... Jakby co to pytaj ![]() Acha, czy ktoś może poradzić mi jakiegoś plunge'a czarnego, najlepiej gładkiego? Innym ciemnym też nie pogardzę, byleby miał niski mostek. Tiffany z masquerade mi odpowiada stylistycznie, ale mierzyłam 30dd i miał za szerokie fiszbiny a 30d dobre, ale oba nic mi nie robią z biustem - za szeroko rozstawione są czy cuś... Nawet we Freyach mam lepszy efekt. Czemu Tiffany nie jest produkowany od rozmiaru 28??
Edytowane przez freyah Czas edycji: 2010-02-22 o 14:48 |
|
|
|
|
#4551 |
|
Konto usunięte
|
mam pytanie, powiedzcie, czy LaSenza i Triump mają jednakową rozmiarówkę? bo mam do oddania 75E z LaSenzy i dziewczyna się pyta (kupuje w triumhpie), czy będzie na nią pasować
![]() pomóżcie, jesli mogę prosić, o jak najszybszą odpowiedź, plis.dzięki dzięki
Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2010-02-22 o 14:57 |
|
|
|
#4552 |
|
Rozeznanie
|
75 (34)E La Senzy jest na 97-99cm w biuście, a 75E Triumpha na 95-97cm, czyli różnią się o ok. 1 miseczkę.
|
|
|
|
#4553 |
|
Konto usunięte
|
dziękować
|
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zakupiłam 65D i przy długofalowym noszeniu okazało się, że strasznie wbija mi się w mostek...Zwłaszcza przy gwałtownych ruchach, np. w biegu. Co może być powodem? Próbowałam już trochę odgiąć fiszbiny w tym miejscu ale niewiele pomogło
Edytowane przez Charlotte95 Czas edycji: 2010-02-22 o 17:04 |
|
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jeden z moich najnowszych nabytkow, jestem bardzo, bardzo zadowolona |
|
|
|
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodów może być kilka: - fiszbiny mogą być nieodpowiednie dla Ciebie - za szerokie/za wąskie - fiszbiny mogą być w ogóle nieodpowiednie - za miękkie/za twarde - może masz delikatną skórę, która musi się przyzwyczaić do ucisku (dużo dziewczyn w pierwszych tygodniach pod mostek podkłada sobie wacik) Nie powinno tak być, że stanik jest niewygodny Najczęściej jednak pod wpływem noszenia stanik do nas się dostosowuje i przestaje uwierać.
Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-02-22 o 17:20 |
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak miałam z Portią Curvy Kate - na początku mnie strasznie cisnęła w mostek, potem coraz mniej i mniej, a teraz wcale
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
freyah, dzięki
jeśli tak zachwalasz i coś czuję, że nie ma sensu przymierzać tych CK, bo 28 mnie udusi albo będę na stałe z przedłużką chodzić, a na to to musiałabym naprawdę mieć nadmiar kasy. ![]() mam jeszcze takie pytanko, czy widziałyście gdzieś takie kuleczki zapachowe do bieliźniarki? albo coś innego zapachowego do szuflady z bielizną? ![]() edit: znalazłam w dopasowanej
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-02-22 o 18:07 |
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, ponoszę jeszcze i mam nadzieję, że się rozejdzie troszkę.
Kupowałam w sklepie Samantha, nie wiem jaki model Jeśli to jest określone na staniku, to nie powiem, bo akurat mam go na sobie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

więc okazje się zdarzają.

co ten wizaż robi z ludźmi..

te baby w bieliźniakach są okropne, dobrze że nie dałaś sobie wcisnąć złego rozmiaru. jeśli w 65tce Ci za ciasno to znajdź ścisłą 70tkę albo możesz na początku z przedłużką pochodzić, bo stanik zawsze się trochę rozciągnie.
przymierzłaś 65DD/E?

albo będę na stałe z przedłużką chodzić, a na to to musiałabym naprawdę mieć nadmiar kasy.