Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 14:15   #4531
Smarfetka
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
w sklepach z brytyjczykami są ceny w granicach 150-200zł, ale zdarzają się przeceny i można znaleźć staniki poniżej 100zł. np. w 6 zmyśle widziałam Freye za 70zł

ja kupuje staniki na all albo ebayu nowe za mniej niż 100zł, najwięcej dałam chyba z 80zł z przesyłką, ale to trzeba być przygotowanym na to, że najczęściej stanika nie można zwrócić i trzeba się bawić w odsprzedawanie. chociaż Georga Cleo kupiłam w sklepie internetowym (czyli z możliwością zwrotu) za 49zł więc okazje się zdarzają.
i jak zmierzyłaś sobie na tym kalkulatorze wymiary, to bez problemu kupujesz staniki, zawsze trafiasz z rozmiarem?

ps. a polecacie jakieś polskie sklepy internetowe?
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 14:34   #4532
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
i jak zmierzyłaś sobie na tym kalkulatorze wymiary, to bez problemu kupujesz staniki, zawsze trafiasz z rozmiarem?

ps. a polecacie jakieś polskie sklepy internetowe?
jak za pierwszym razem się mierzyłam wyszło mi 28D (68/81) i taki kupiłam na ebayu bez mierzenia, ale okazał się za mały byłam w szoku, bo przecież ja mam takie małe piersi.. zmierzyłam się jeszcze raz i wyszło 28DD (68/82), znowu kupiłam na ebayu i tym razem trafiłam. potem eksperymentowałam z szerszym obwodem i teraz noszę 30C/30D. byłam też w sklepie stacjonarnym pomierzyć, ale nic nie kupiłam, bo niestety nie było mnie stać. wszystkie staniki kupuję przez internet. ach ta adrenalinka czy będzie pasować, jak z butami z Sigmy.. jak nie pasuje to sprzedaję na all.

polecane sklepy są w pierwszym poście.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 14:37   #4533
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
jak za pierwszym razem się mierzyłam wyszło mi 28D (68/81) i taki kupiłam na ebayu bez mierzenia, ale okazał się za mały byłam w szoku, bo przecież ja mam takie małe piersi.. zmierzyłam się jeszcze raz i wyszło 28DD (68/82), znowu kupiłam na ebayu i tym razem trafiłam. potem eksperymentowałam z szerszym obwodem i teraz noszę 30C/30D. byłam też w sklepie stacjonarnym pomierzyć, ale nic nie kupiłam, bo niestety nie było mnie stać. wszystkie staniki kupuję przez internet. ach ta adrenalinka czy będzie pasować, jak z butami z Sigmy.. jak nie pasuje to sprzedaję na all.

polecane sklepy są w pierwszym poście.
oj o sigmie to już nic mi nie mów. tam to jest loteria
ok, to pójdę do Fashion House po przymierzam i coś kupie przez internet
dziękuję Ci bardzo Simeri
Stary 2010-02-21, 14:43   #4534
simeri
Wtajemniczenie

nie ma za co

eh.. od stanikomanii do butoholizmu.. co ten wizaż robi z ludźmi..
Stary 2010-02-21, 14:44   #4535
Srebrna
Zadomowienie

Smarfetka: taniej i mniej nerwowo niz zamawiac przez internet (i celowac i odsylac) wyjdzie Ci chyba zorganizowac sobie popoludnie/weekend w Warszawie - sklepow duzo, mozesz sobie opracowac kolejnosc zwiedzania i cos wybrac. W odleglosci 15 minut tramwajem od Centralnej jest calkiem sporo opcji.
Stary 2010-02-21, 14:49   #4536
Smarfetka
Zakorzenienie

wybrałam coś takiego:

http://sklep.milla.net.pl/p/131/outl...y-comexim.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...my-Milena.html
http://www.comexim.pl/se.php?szuk=60...lep.php?r=1#gn

jak sądzisz?
Stary 2010-02-21, 15:17   #4537
simeri
Wtajemniczenie

staniki Comeximu mają trochę inną rozmiarówkę i wypadają większe, są też ścisłe, więc może pasować na Ciebie 65C albo 60D/E
Milena, też jest ok, też ma ostatnio w miarę ścisłe obwody, rozmiar 65D albo 60E/F

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

wg tabelki na ten sam wymiar w biuście są miseczki o 2 oczka większe/mniejsze, ale rozmiarowo podobnej wielkości są miseczki o jedno oczko mniejsze/większe, więc bez zmierzenia ciężko stwierdzić, która będzie lepiej pasować.
Stary 2010-02-21, 22:11   #4538
freyah
Raczkowanie

Ja nie Simeri, ale ostatnio mierzyłam to dopasowanej i trafiłam między rozmiarami. Do dopasowanej możesz sobie podjechać przy wizycie w Warszawie - ok. 12 min tramwajem z centrum. No i przy okazji mogłabyś pomierzyć inne modele i firmy. Albo do peachfieldu - zwłaszcza ten na ul.Bruna jest niedaleko metra.

A tak wogóle to mogłabyś zdać relacje co jest w Piasecznie w Fashion house? Modele, ceny, marki? Okolice rozmiarowe 28dd mile widziane Jakoś mi tam zawsze za daleko

Acha - tak z innej beczki: pomęczyłam ostatnio p.Monikę z dopasowanej o effuniaki i podobno kolejna dostawa ma być w okolicach połowy marca No i mają już nowe CK Showgirl. Mierzyłam 28dd, ale jakoś się sobą nie zachwyciłam - wg. mnie showgirl wygląda świetnie jak jest na styk, no a na mnie niestety nie było na styk, przez co koronka nie chciała przylegać

Edytowane przez freyah
Czas edycji: 2010-02-21 o 22:13
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:21   #4539
simeri
Wtajemniczenie

freyah, a jak porównujesz 28dd i 28e z poprzedniej kolekcji? jest duża różnica między rozmiarami? bo ja się tak na to 28dd napalałam i teraz nie wiem czy jest na co

w sumie bardziej mi się podobają zapowiedzi CK na jesień

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

a mierzyłaś może Georgianę? masz porównanie między Georgianą a Tease me?
Stary 2010-02-21, 23:22   #4540
princess_m
Raczkowanie

mierzylam i mierzylam chyba ok. 20 przymierzylam, w 65D i jakos mi za ciasno ;/ jakbym sie dusila nie wiem czy to wina ze jestem przyzwyczajona do 70, ale chyba nie powinno tak cisnac ze jak zdjelam to widac bylo paski ;/ wzielam D ale push up i splaszczyly mi sie piersi ;/ a jak bralam normalne to odstawaly. i wez tu dobierz ;/ a panie oczywiscie mi wmawialy ze np. powinnam wziac 75C bo na kazdego pasuje ;/ albo ze co to za roznica 70 a 75 mozna przeciez scislej zapiac no to ja juz nie wytrzymalam i powiedzialam ze nie po to mam wydac 200zl zeby go nie nosic albo zeby byl niewygodny i nie obchodzi mnie to ze dostaje prowizje od sprzedazy i dlatego tak namawia, no bo przeciez co to za roznica czy dzis sprzeda czy nie sprzeda. i wyszlam

Edytowane przez princess_m
Czas edycji: 2010-02-21 o 23:23 Powód: zle napisalam slowo
princess_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 23:27   #4541
nadus
Raczkowanie

srebrna, greenaurie, simeri
za odpowiedzi.

Kurczę, obawiam się, że źle się zmierzyłyśmy. Siostrzyczka jak się pochyli, ma o wiele większy obwód. W takim razie, która z miar jest wiarygodna?
Stary 2010-02-21, 23:32   #4542
simeri
Wtajemniczenie

i dobrze jej powiedziałaś te baby w bieliźniakach są okropne, dobrze że nie dałaś sobie wcisnąć złego rozmiaru. jeśli w 65tce Ci za ciasno to znajdź ścisłą 70tkę albo możesz na początku z przedłużką pochodzić, bo stanik zawsze się trochę rozciągnie.

edit: a może to 65D miało za małą miseczkę i dlatego cisnęło przymierzłaś 65DD/E?

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez nadus Pokaż wiadomość

srebrna, greenaurie, simeri
za odpowiedzi.

Kurczę, obawiam się, że źle się zmierzyłyśmy. Siostrzyczka jak się pochyli, ma o wiele większy obwód. W takim razie, która z miar jest wiarygodna?
do obliczania rozmiaru bierze się wymiar w wyproście, pomiar w zwisie jest tylko pomocniczy - jeśli się ma dość dużą różnicę (>4-5cm) to z reguły trzeba brać większą miseczkę niż wynika z tabelki. ale ogólnie rozmiar z kalkulatora/tabelki jest tylko orientacyjny, bo nie uwzględnia kształtu piersi itd, więc trzeba mierzyć sąsiednie rozmiary.

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-02-21 o 23:33
Stary 2010-02-21, 23:57   #4543
anka.d
Wtajemniczenie

dziewczyny a co powiecie o staniku La Senza Lullaby Lace?
dużo czy mało miskowy? ścisły czy rozciągliwy?
jestem na granicy rozmiarów - 32E/F. dużomiskowe E sa idealne.

widze na allegro 75F - ale to prawie na pewno bedzie za duże nawet jeśli obwod ścisliwy (mam 76).
70F z kolei jest z dopiskiem w nawiasie 65FF co może sugerować dużą ściśliwość.

odpuścic i czekać na inna okazje, czy spróbować któryś z nich?
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 10:19   #4544
Oswalda
Przyczajenie

Witam Pod biustem mierzone ciasno mam 68 a w biuście 85 w pochyleniu 86. Powinnam celowac w 65 D czy 65 DD ??
Oswalda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:10   #4545
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
dziewczyny a co powiecie o staniku La Senza Lullaby Lace?
dużo czy mało miskowy? ścisły czy rozciągliwy?
jestem na granicy rozmiarów - 32E/F. dużomiskowe E sa idealne.

widze na allegro 75F - ale to prawie na pewno bedzie za duże nawet jeśli obwod ścisliwy (mam 76).
70F z kolei jest z dopiskiem w nawiasie 65FF co może sugerować dużą ściśliwość.

odpuścic i czekać na inna okazje, czy spróbować któryś z nich?
ja mam ścisło 72 i noszę Lullaby 32E na drugiej haftce i jest ok; model raczej ścisły ale nie aż tak jak Girly&Gorgeous i na pewno małomiseczkowy, tak o jedną miskę

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:22   #4546
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oswalda Pokaż wiadomość
Witam Pod biustem mierzone ciasno mam 68 a w biuście 85 w pochyleniu 86. Powinnam celowac w 65 D czy 65 DD ??
65D, ale najlepiej jakbyś mogła przymierzyć oba, i zależy też od tego czy model jest dużomiseczkowy czy małmiseczkowy.
Stary 2010-02-22, 13:08   #4547
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ja mam ścisło 72 i noszę Lullaby 32E na drugiej haftce i jest ok; model raczej ścisły ale nie aż tak jak Girly&Gorgeous i na pewno małomiseczkowy, tak o jedną miskę
to chyba sie skusze na ten 75F.
dziekuje
Stary 2010-02-22, 13:41   #4548
Oswalda
Przyczajenie

Cytat:
65D, ale najlepiej jakbyś mogła przymierzyć oba, i zależy też od tego czy model jest dużomiseczkowy czy małmiseczkowy.
Właśnie zamierzam kupic na allegro także nie mam możliwości przymierzenia. Boję się że 65 D będzie bułkował a 65 DD może byc za duży. Czy nie lepiej kupic stanik troche za duży niż za mały ??
Oswalda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:53   #4549
simeri
Wtajemniczenie

lepiej kupić trochę za duży niż za mały a o jakie modele chodzi? może będziemy mogły coś doradzić
Stary 2010-02-22, 14:43   #4550
freyah
Raczkowanie

Cytat:
freyah, a jak porównujesz 28dd i 28e z poprzedniej kolekcji? jest duża różnica między rozmiarami? bo ja się tak na to 28dd napalałam i teraz nie wiem czy jest na co

w sumie bardziej mi się podobają zapowiedzi CK na jesień

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

a mierzyłaś może Georgianę? masz porównanie między Georgianą a Tease me?
Jeśli chodzi o Tease me: no 28e jest mniejsze niż 28dd co nie zmienia faktu, że wg. mnie ten stanik ładnie wygląda jak jest przymały, bo ta falbanka/tasiemka/koronka czy jak to nazwać wtedy nie powiewa. U mnie się też ta górna koronka też dość znacznie odznaczała pod bluzką. Może jak bym miała piersi pełniejsze u góry to by to dobrze wyglądało, ale nie mam no i efekt, moim zdaniem, na mnie jest marny. Chodzi o to, że "gąbkę" w misce wypełniam, ale falbanka naszyta na miskę mi powiewa co niezbyt mi odpowiada - ja ostatnio coraz bardziej marudzę jeśli chodzi o staniki
Mi też Showgirl jesienne podobają okropnie - liczę, że może jesienne się poprawią minimalnie :P

Georgianę zieloną posiadam na stanie, że tak powiem Mam 28e, bo chciałam mieć też coś co i na górkę się nada - jest strasznie wygodna, a większość moich staników jest już na styk i jak mam górkę, to a tu drapią a tu przeszkadzają. Noszę ją zazwyczaj na pierwszej lub drugiej haftce i z max. skróconymi ramiączkami.

Georgiana ma zupełnie inny krój, podobny do robyn z Cleo lub charliego. Jest tak jakby bardziej okrągła od dołu, ze tak powiem a CK takie jakby bardziej "od linijki" dół jest mniej zaokrąglony
Obwód jest luźniejszy niż w CK. No i pomimo, że Georgiana ma taki gruby szew na brzegu miski, który się czasem lubi odznaczyć pod bluzką, to nie jest to aż tak widoczne jak w CK.
Materiały w CK też bardziej drapiące mi się wydawały niż w georgianie, bo ona jest taka milusia, że aż się samemu chce ją głaskać :P
Acha, jeszcze jedna ważna rzecz: mnie we wszystkich CK fiszbiny wbijają się w mostek - nie wiem od czego to zależy, widocznie taka cecha osobnicza. Dobrze by było żebyś sobie zmierzyła jakiekolwiek CK, bo zdaje się, że fiszbiny są takie same we wszystkich stanikach.
Moim zdaniem georgiana jest trochę małomiskowa, ale zdaje się, że co osoba to opinia - dziś Pani Li Parie trochę ze mną pogadała i wg. niej georgiana jest standardowa miskowo - ale miała sporo większy biust niż ja

Ja osobiście georgianę uwielbiam - wygodna, milusia, nic się nie wbija i nie piłuje pach. I ten kolor

Chyba o niczym nie zapomniałam... Jakby co to pytaj

Acha, czy ktoś może poradzić mi jakiegoś plunge'a czarnego, najlepiej gładkiego? Innym ciemnym też nie pogardzę, byleby miał niski mostek. Tiffany z masquerade mi odpowiada stylistycznie, ale mierzyłam 30dd i miał za szerokie fiszbiny a 30d dobre, ale oba nic mi nie robią z biustem - za szeroko rozstawione są czy cuś... Nawet we Freyach mam lepszy efekt. Czemu Tiffany nie jest produkowany od rozmiaru 28??

Edytowane przez freyah
Czas edycji: 2010-02-22 o 14:48
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 14:56   #4551
201607040946
Konto usunięte

mam pytanie, powiedzcie, czy LaSenza i Triump mają jednakową rozmiarówkę? bo mam do oddania 75E z LaSenzy i dziewczyna się pyta (kupuje w triumhpie), czy będzie na nią pasować

pomóżcie, jesli mogę prosić, o jak najszybszą odpowiedź, plis.dzięki dzięki

Edytowane przez 201607040946
Czas edycji: 2010-02-22 o 14:57
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 15:48   #4552
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
mam pytanie, powiedzcie, czy LaSenza i Triump mają jednakową rozmiarówkę? bo mam do oddania 75E z LaSenzy i dziewczyna się pyta (kupuje w triumhpie), czy będzie na nią pasować

pomóżcie, jesli mogę prosić, o jak najszybszą odpowiedź, plis.dzięki dzięki
75 (34)E La Senzy jest na 97-99cm w biuście, a 75E Triumpha na 95-97cm, czyli różnią się o ok. 1 miseczkę.
Stary 2010-02-22, 16:08   #4553
201607040946
Konto usunięte

dziękować
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 16:24   #4554
Charlotte95
Wtajemniczenie

Dziewczyny, zakupiłam 65D i przy długofalowym noszeniu okazało się, że strasznie wbija mi się w mostek...Zwłaszcza przy gwałtownych ruchach, np. w biegu. Co może być powodem? Próbowałam już trochę odgiąć fiszbiny w tym miejscu ale niewiele pomogło

Edytowane przez Charlotte95
Czas edycji: 2010-02-22 o 17:04
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:08   #4555
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez freyah Pokaż wiadomość
Acha, czy ktoś może poradzić mi jakiegoś plunge'a czarnego, najlepiej gładkiego? Innym ciemnym też nie pogardzę, byleby miał niski mostek. Tiffany z masquerade mi odpowiada stylistycznie, ale mierzyłam 30dd i miał za szerokie fiszbiny a 30d dobre, ale oba nic mi nie robią z biustem - za szeroko rozstawione są czy cuś... Nawet we Freyach mam lepszy efekt. Czemu Tiffany nie jest produkowany od rozmiaru 28??
a probowalas Pour Moi? Provence T-shirt bra?
to jeden z moich najnowszych nabytkow, jestem bardzo, bardzo zadowolona
Stary 2010-02-22, 17:18   #4556
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zakupiłam 65D i przy długofalowym noszeniu okazało się, że strasznie wbija mi się w mostek...Zwłaszcza przy gwałtownych ruchach, np. w biegu. Co może być powodem? Próbowałam już trochę odgiąć fiszbiny w tym miejscu ale niewiele pomogło
a jaki model stanika kupiłaś?
powodów może być kilka:
- fiszbiny mogą być nieodpowiednie dla Ciebie - za szerokie/za wąskie
- fiszbiny mogą być w ogóle nieodpowiednie - za miękkie/za twarde
- może masz delikatną skórę, która musi się przyzwyczaić do ucisku (dużo dziewczyn w pierwszych tygodniach pod mostek podkłada sobie wacik)

Nie powinno tak być, że stanik jest niewygodny Najczęściej jednak pod wpływem noszenia stanik do nas się dostosowuje i przestaje uwierać.

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-02-22 o 17:20
tikida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:29   #4557
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
a jaki model stanika kupiłaś?
powodów może być kilka:
- fiszbiny mogą być nieodpowiednie dla Ciebie - za szerokie/za wąskie
- fiszbiny mogą być w ogóle nieodpowiednie - za miękkie/za twarde
- może masz delikatną skórę, która musi się przyzwyczaić do ucisku (dużo dziewczyn w pierwszych tygodniach pod mostek podkłada sobie wacik)

Nie powinno tak być, że stanik jest niewygodny Najczęściej jednak pod wpływem noszenia stanik do nas się dostosowuje i przestaje uwierać.
Ja uświadomione staniki noszę od października, na początku przez pierwsze dwa tygodnie myślałam, że nie mogę oddychać teraz już nie czuję stanika wcale. Ale za każdym razem jak kupuję nowy to podkładanie wacika jest obowiązkowe. Chociaż teraz już się nie duszę. Gdybym zrezygnowała z noszenia tego duszącego pierwszego to bym się nie przekonała.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 17:31   #4558
greenaurie
Rozeznanie

Ja tak miałam z Portią Curvy Kate - na początku mnie strasznie cisnęła w mostek, potem coraz mniej i mniej, a teraz wcale

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:59   #4559
simeri
Wtajemniczenie

freyah, dzięki z tego wynika, że Tease me ma podobny krój do Aragona. nie przymierzałam Charlie ani Robyn, więc nie mam porównania. chyba sobie sprawię Georgianę jak będę miała nadmiar kasy jeśli tak zachwalasz i coś czuję, że nie ma sensu przymierzać tych CK, bo 28 mnie udusi albo będę na stałe z przedłużką chodzić, a na to to musiałabym naprawdę mieć nadmiar kasy.

mam jeszcze takie pytanko, czy widziałyście gdzieś takie kuleczki zapachowe do bieliźniarki? albo coś innego zapachowego do szuflady z bielizną?

edit: znalazłam w dopasowanej

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-02-22 o 18:07
Stary 2010-02-22, 18:09   #4560
Charlotte95
Wtajemniczenie

Dziękuję, ponoszę jeszcze i mam nadzieję, że się rozejdzie troszkę.
Kupowałam w sklepie Samantha, nie wiem jaki model Jeśli to jest określone na staniku, to nie powiem, bo akurat mam go na sobie
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości