|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Masakra dziewczyny! A ja to nie mam NIC!! kompletnie nic dla dzidzi!! jutro mam wizytę. Mam cichą nadzieję ze coś pokaże, w sumie zdziwiona jestem ze dużo z was zna już płeć, bardzo szybko wam to wszystko idzie! tylko ja jakaś opóźniona...
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
bassienkaw super ze wszystko dobrze, jak wyraznie widac na fotce
![]() i wiesz co z tym twoim pozytywnym zdrowym podejściem mnie nie zaskoczyłaś bo na kilometr widać , słychać i czuć, że jesteś pozytywnie zakręconą optymistką lilka to mamy wizyte w ten sam dzień ja też w środę a bać to sie bedziemy juz przed kazda wizyta bynajmniej ja.Nie przejmuj się i nie nakręcaj i nie wyszukuj sobie objawow. Chyba juz tak to z nami jest ![]() siala_bala Ja jak bede 3.02 to będzie 17tc i 1 dzień (na ost wizycie gin powiedział, że wtedy poznamy płeć). Ja przede wszystkim mam nadzieje, że wszystko bedzie ok a jak maleństwo się dobrze ustawi to będę wiedziała ![]() linka Ja też żadnych ciuszków jeszcze nie kupuję.W zasadzie to narazie kupiłam dla szwagra dzidzi, które ma przyjść lada dzień na świat, a za dwa miesiące pomyślimy o ciuszkach dla dzidzi bratowej a na końcu o Nas. Nie chodze po sklepach wiec pewnie tez mnie nie kusi .
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Różowego nie kupuję bo chłopiec będzie w tym wyglądał dziwnie.. dziewczynka w błękicie to jakoś mniej szokujące
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
bajka Twój na pewno też ładny a mój wcale nie taki ładny bokiem to jeszcze ok wygląda z przodu już gorzej hehe ale każdy brzuch z dzidzią w środku jest piękny
![]() Cytat:
- body z długim rękawem 3 szt -body z krótkim rękawem 13 szt -śpioszki 1 szt -pajacyk 4 szt -kaftaniki koszulki czy co tam 5 szt -sweterek 3 szt -spodenki 1 szt -czapeczki 2 szt -śliniak 4 szt -skarpetki 15 szt ( ale wszystkie dostałam od znajomej ) aaaaaaa wiem straszna jestem ale połowa tych rzeczy kupiona w ciuchlandzie więc za grosze więc nie mogłam się powstrzymać i są to rzeczy od 56 do 68 rozmiaru ![]() aaa i jak będzie dziewczynka to będzie na niebiesko musiała chodzić bo prawie wszystko jest w błękicie no ale nic
|
|
|
|
|
#4535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie czytaj juz wiecej glupot w internecie zamiast tego patrz na ubranka itp---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- wiolek1 czym sie roznia spioszki od pajacyka? bo ja nadal tego nie rozrozniam
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle się dziś nauczyłam w sklepie xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4537 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasze zamartwianie sie i tak nic nie zmieni, a tylko stresujemy siebie i dzidzie. Mam takie samo podejscie. Przeciez ciaza to okres radosny, a nie powod do ciaglego zamartwiania sie. I tak jak powiedzialas, im wiecej luzu sie ma w sobie, tym spokojniej sie wszystko przechodzi, nie lata do lekarza co chwile, zeby sprawdzic, czy na pewno wszystko jest ok...Myslmy pozytywnie dziewczeta niezawsze a jak Twoja wizyta?? ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Kazda z nas ma swoj rytm. Mnie np przerazaja kobiety, ktore sa w 5 miesiacu ciazy i maja juz doslownie wszystko kupione (w tym pieluchy!), no ale to tylko moje widzi mi sie. Kazdy robi po swojemu i tak jest ok Ja mam mniej rzeczy niz niektore dziewczyny tutaj, a rodze najszybciej. Glowa do gory, zdazymy ze wszystkim
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien juz pisze musialam was nadrobic najpierw
Moja wizyta super usg tez mialam dzidzi bylo boczkiem ulozone i buziaka slicznie mi pokazywalo i po glowce sie macalo i raz kopnelo tak jakby w zlosci jak gin nacisnal na brzuchol ale plci nie chcialo male pokazac. Maluszek zlosliwy nozki krzyzowalk i sie zaslanial moze sie wstydzil Wyniki dobre, wszystko w pozadku i dal mi gin skierowanie na krew, mocz i usg polowkowe 22-26 lutego mam zrobic AAAAAAAA i jeszcze jednego wam nie napisalam!!!! Dzis mi sie moj liebsien oswiadczyl!!!! Wrocilam od sasiadki sfochowana na niego za cos tam a on na kolana przede mna z kwatkami i pyta czy zostane jego zona a ja nienormalna zgadnijcie co mu odpowedzialam |
|
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Basia już Siala_Bala wyczerpująco napisała
![]() niezawsze no to wielkie gratulacje zaręczyn ![]() ![]() ![]() no i że małe ok moje też właśnie się macało po główce fajnie to wygląda spadam spać może uda mi się zasnąć jak się znowu nie przestawie to nie wiem jak w sobote wstane o 6 do szkoły ;/ |
|
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE niezawsze
![]() ![]() A widzisz, dopiero ostatnio nam o tym wspominalas i narzekalas To teraz masz narzeczonego jak sie patrzy Ciesze sie razem z Toba!Masz dzis podwojne swieto, bo jeszcze wizyta usg udana. Same super wiesci Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-27 o 23:11 |
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zakupami zaczne szalec jak poznam plec wtedy bedzie mi latwiej wybierac ![]() niezawsze moje gratulacje!!! w koncu chlop siegnal po rozum do glowy moj tak efektowanie sie nie oswiadczyl hehe, boo postanowil wziac mnie z zaskoczenia, jak zobaczylam pudeleczko z pierscionkiem to sie smiac zaczelam ze sie chlopak wyglupia hehe ale jak zapytal czy zostane jego młodą zona musialam powiedziec TAK tym bardziej ze o dziwo idealnie trafil w moj gust z pierscionkiem na koniec powiedzial "piekny brylant dla mojej pieknej kobietki" mmmm kochany moj |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu ma chłopak wyczucie chwili ![]() Ja tez juz spadam Dobranoc kobiety i kolorowych, grzecznych snów
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-27 o 23:12 |
|
|
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze GRATULUJE!!!!
|
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
dobrze ze ktos tu jest bo musze sie wygadac...moj wlasnie pojechal do szpitala z kuzynem...mam nadzieje ze to tylko migrena bo dzis wyrżnął głową całym ciezarem na lafelki i wymiotowal bardzo wiec boje sie ze to moze byc wstrzas mózgu ;(
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Muminek trzymam kciuki aby bylo wszystko ok. Najwazniejsze, ze od razu pojechal po fachowa pomoc a nie zostawil to czasu. Tam mu zrobia tomografie i zobaczysz, ze wszystko ok bedzie |
|
|
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spoko, dziewczyny jadly i nic nie jest...pewnie jakas jedna dziewczyna poronila i ktos teraz gada glupoty nawet nie wiedzac dlaczego...to tak jak z tymi wozkami i innymi *******ami co wolno a co nie... :/ A na marginesie gratuluje ciuszkow. ja jeszcze nic nie mam nowego ale sporo po synku i teraz czekamy az poznamy plec bo liczymy na corcie i chce wpasc w szal zakupowy :P |
|
|
|
|
#4547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULUJĘ KOCHANA !!! Ty, to chyba ja jakaś nienormalna jestem bo dosłownie ucieszyłam się jak głupia,o kurczę no to superrr chyba tym bardziej się ciesze bo ostatnio rozmawiałyśmy na ten temat.....i co? miałam rację!!!! Cieszę się bardzo , razem z Tobą, wiem jakie to było dla ciebie ważne.Wreszcie rodzinka trochę odpuści ![]() Ale wiesz co? Ty to znowu Go musiałaś zestrofować z tym że najpierw chcesz pierścionek zobaczyć, oj ty to serca nie masz ![]() Może wkleisz zdjęcie pierścioneczka??? ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki żeby i w Waszym przypadku wszystko było dobrze, daj od razu znać jak będziesz coś wiedziała!!!! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-01-28 o 00:23 |
||
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Muminek na pewno wszystko bedzie dobrze. Daj nam znac, jak bedziesz wiecej cos wiedziala...
|
|
|
|
#4549 |
|
Rozeznanie
|
muminek nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze.
niezawsze no wlasnie ja tez jestem ciekawa pierscionka wklejaj szybko! |
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia mi sie robic nie chce linka wkleje po prostu
http://apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,715 bo juz go obczailam w necie ;P ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
a poza tym nie cierpie wesel
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze sliczny pierscionek a tak wogole czemu ty jeszcze nie spisz? czyzbys z wrazenia nie mogla zasnac?
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec musze Ci powiedziec, ze masz sliczny pierscionek ![]()
|
|
|
|
|
#4554 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje. Choć dla mnie i tak mało efektowne zdjęcia,ale cieszę się, że mam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do ciuszków i innych rzeczy dla dzidzi, no to teraz mam bardzo dużo z pierwszej ciąży. Dwie znajome też się oferowały, że mają wszystkie rzeczy, jedna dla dziewczynki, druga dla chłopczyka.... natomiast w pierwszej ciąży też dość późno cokolwiek zaczęliśmy kupować. Jeszcze sporo czasu przed Tobą Cytat:
Co do kupowania ciuszków, to popieram. Super masz nastawienie ![]() Cytat:
BO ja ogólnie taka optymistka jestem i dobrze mi z tym. Nigdy przez to źle w życiu nei wyszłam. Twoje podejscie do ciuchow i zakupow - jestem ZA. Nie ma co swirowac w 15 tygodniu,ze jeszcze nie ma sie nic, albo nie ma sie polowy rzeczy Cytat:
choc zareczynowy wolalabym zloty choc kiedys sie zapieralam,ze chce biale zloto a teraz mam zolte, takie chcialam i sie cieszylam. Super ze wszystko dobrze na wizycie... ja kolejna mam 5 marca ![]() Kochana i co? Co z twoim? |
||||||
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=niezawsze;16772796]Zdjecia mi sie robic nie chce linka wkleje po prostu
http://apart.pl/pl/diamenty,c,1,2,715 bo juz go obczailam w necie ;P Prześliczny pierścionek, bardzo mi się podobają takie "fasony" pierścionków. Chociaż znam dziewczny, które wolą pierścionki tak wielkie, że mogą nimi oczy wybijać .muminek88 trzymam , żeby wszystko było dobrze.
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eee, nie tylko Ty, ja mam jedno ubranko i to na 68 aż (bo mi się bardzo podobało), na razie nie mam czasu i chęci (jest tak zimno, a dziś to już w ogóle jakiś wiatr, śnieg, brrr), że tylko z autobusu biegnę do pracy a potem z szybko do domu, byle w cieple być. I tak tygodnie lecą. Zresztą liczę, że coś dostanę po siostrzeńcu męża, to tak nie szaleję. Mój kolega-tatuś twierdzi, że pierwsze dziecko to powinno mieć nowe rzeczy, a ja bym się nie obraziła jakbym wózek np. dostała, ale chyba już za dużo dzieci w nim jeździło i jest zdezelowany nieco. Zaczyna mi się 18 tydz, jeszcze nie znam płci, mam iść na wizytę jakoś za 2, 3 tyg i liczę, że zrobi usg. Niestety jak ostatnio byłam to lekarz się pochorował i była tylko położna, która mnie oświeciła, że w ciąży to się robi 2 usg. Nic jej nie mówiłam, że już miałam 3 chociaż nie było zagrożenia ani nic. Jakiś ten lekarz fajniejszy. Tyle, że dała mi pakiet reklamowy z próbkami kosmetyków, proszku dla dzieci i gazetką, w której sporo przydatnych rzeczy jest. Niezawsze gratuluję zostania narzeczoną. |
|
|
|
|
#4557 |
|
Raczkowanie
|
niezawsze, gratuluję!
pierścionek śliczny.
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() A ja dziś na deserek robię gofry.Tylko po śmietankę muszę poleciec. Ostatnio mam straaszny apetyt. Przeszukałam wątek i to hexa mówiła o tych dobrych gofrach ![]() Dziś zrobię z tej stronki co poleca . Ja w zasadzie zawsze robię na oko i są dobre, ale te moze jeszcze lepsze będą ![]() A na obiad wyciągłam piersi z kurczaka i zrobię te kawalki kurczaka w ciescie.Widziałam, ze niektóre z was tez znają to danie.Przede wszystkim szybciutki obiad ![]() Poza tym dzwoniła szwagierka do mnie, termin ma na początek lutego, no i była wczoraj u gina i już ma rozwarcie na cm a dzidzia już przygotowany do wyjścia czyli na dniach urodzi---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Ile na tej stronce Wielkie zarcie jest przepisow na gofry teraz nie wiem na które sie zdecydowac
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() musze sie pochwalic, nie mialam rano nudnosci |
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria, ja mam dzis bardzo zdrowy obiad hahaha
![]() Tzn frytki, plus piers z kurczaka opanierowana, i rozbita jak kotlecik schabowy do tego sałatka szwedzka z ogórkow... Jutro za to będą naleśniki z waniliowym serkiem ![]() TO tak apropo jedzenia haahah |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

a na końcu o Nas. Nie chodze po sklepach wiec pewnie tez mnie nie kusi .

Nasze zamartwianie sie i tak nic nie zmieni, a tylko stresujemy siebie i dzidzie. Mam takie samo podejscie. Przeciez ciaza to okres radosny, a nie powod do ciaglego zamartwiania sie. I tak jak powiedzialas, im wiecej luzu sie ma w sobie, tym spokojniej sie wszystko przechodzi, nie lata do lekarza co chwile, zeby sprawdzic, czy na pewno wszystko jest ok...Myslmy pozytywnie dziewczeta 

Ty, to chyba ja jakaś nienormalna jestem bo dosłownie ucieszyłam się jak głupia,o kurczę no to superrr chyba tym bardziej się ciesze bo ostatnio rozmawiałyśmy na ten temat.....i co? miałam rację!!!! 

, żeby wszystko było dobrze.