![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Ursull Taka hustawka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Raczkowanie
|
Cześc babeczki, wracam po długiej nieobecności
![]() Podczytywałam Was na bieżąco ale nie miałam siły pisac, upały w Polsce były wykańczające, czasem dochodziły niemal do 40 stopni w cieniu! Na chrzciny mieliśmy chyba jeden z najgorętszych dni a na dodatek w samo południe. Jeden bobas przepłakał całą mszę, myślę, że z gorąca, bo ubrali go w rajstopy, buty i sztuczną atłasową sukienkę. W takie upały ![]() Przez te dwa tygodnie nie zdążyliśmy wyrobic małej peselu ani dowodu, bo na polski akt urodzenia czekaliśmy prawie dwa tygodnie. Niech żyje biurokracja. Uciekam, bo muszę dokończyc rozpakowywanie. No i dziecko muszę teraz prostowac, bo mi przez ten czas się rozkokosiło nad miarę. Wszyscy nosili, zabawiali a teraz zostałam z tym sama. Podziwiałam Wasze rosnące pociechy, cudnie się to ogląda. Myślałam, że przez ten czas się ktoś rozpakuje.. hihi. Buziaczki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękujemy Haniu ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() Na polski akt urodzenia czeka się dwa tygodnie??? A skąd się go dostaje??? Masakra... Ja liczę,że uda nam się to załatwić...Mojego małża ciotka jest kierownikiem Urzędu Stanu Cywilnego w naszym mieście,więc może coś uda się popchnąć jakby co... ![]() Kochana jak tylko znajdziesz chwilkę napisz jak podróż Wam minęła! Ja jestem ciekawa,bo niedługo też będziemy jechać... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aha, dziewczynki, przypomnialo mi sie, ze kiedys wspominalyscie cos o jakims skutecznym kremie na rozstepy, wtedy nie zwrocilam na to za bardzo uwagi, ale teraz moj brat potrzebuje takiego specyfiku. Czy moglybyscie napisac, jak sie to nazywalo???
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. Edytowane przez Vedma Czas edycji: 2010-07-24 o 12:16 Powód: Skleroza |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |||
Zakorzenienie
|
dziękujemy bardzo
![]() świetna,pewnie droga,co? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla brata ![]() Ja używam tego , poprzednio też go uzywałam i po rozstępach ani śladu ![]() Do pracy spadam laseczki,miłego dzionka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zadomowienie
|
takie hustawki mozna na ebay'u wylicitowac i czesto sie trafia jakas okazja
![]() ![]() Indiria witaj ![]() ![]() ![]() Vedma ja uzywam kremu Revitol Strech Marks Prevention i nie wiem czy cos pomaga heheh ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
Ursull nic nie dali.Poświęcili dwie minuty i do widzenia.Mimo wszystko ja używam kropli codziennie,bo miałam laserówkę ponad rok temu robioną i nawilżam oczka dość często
![]() Hanjah zmienił mi się termin porodu z 31 na 29 stycznia ![]() ![]() No i śniło mi się,że miałam Kubusia i,że karmiłam Go piersią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w mothercare sa cienkie i grubsze proszzz http://www.mothercare.com/Mothercare...64041&mcb=core
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-24 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Raczkowanie
|
Halo Hanjah
a ja?a ja?a ja?? ![]() Kasia 13.01.1985 Witaj Indiria z powrotem, ja wciaz w Polsce i pogoda sie swietna zrobila, typowo angielka - od 2 dni pada ![]() z tym rozpieszczaniem to juz jestem przerazona, co bedzie jak wrocimy, Alex juz domaga sie noszenia i brania na raczki, bardzo czesto podnosi glowke a jak sie go polozy normalnie to placze. Dzisiaj chrzestnej Alexa (chrzciny jutro ![]() Z jednej strony ciesze sie, ze wroce do siebie , ale z drugiej strony znow zapanuje praktycznie samotnosc, daleko od rodziny, znajomych, tutaj to codziennie Maly ma rozrywke, ciagle ktos sie kreci, to pojedzie do pra-dziadkow na wioske i pol dnia `hasa` na dworzu, a jak wrocimy to znowu bedzie kazdy dzien taki sam, do godz. 15.30 ja i moje Malenstwo i w dzien w dzien to samo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My lecimy na ponad miesiąc-tam rzeczywiście ciągle coś się będzie dziać, rozrywka i dla mnie, i dla małej ![]() Wiecie gdzie w UK można kupić surowe ciasto francuskie? Cosik bym dobrego upiekła z takiego ciasta (w życiu tego nie robiłam, ale kiedyś trzeba zacząć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wizyty w Polsce i rozpieszczania to wiem cos o tym...byłam w polsce ponad miesiac z malym, fajnie bylo bardzo, duzo ludzi, ciagły ruch, mały zachwycał wszystkich, ale po powrocie zupelnie nie moglam sie odnalezc...w domu pustka, cisza, siedzenie ciagle z małym do powrotu z pracy meza ![]() Tak w ogóle to dobry wieczór, bo jeszcze dzis sie nie witałam ![]() Miałam dzisiaj mnostwo roboty, ogarnełam dom, w miedzyczasie zabawa z małym, obiad, upiekłam ciasto z rabarbarem ![]() Sebus juz spi ![]()
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
Właśnie miałam zapytać jak to załatwić żeby przysłali
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jesczze odnosnie tych kart na darmowe leki...ja dostalam Child Tax Credit i nie przyslali nam zanych kart ![]()
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() ![]()
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Te karty dostają (chyba) tylko rodziny o b.niskich dochodach. I wydaje mi się,że musisz pobierać Working Tax Credit ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Darianna, Jola dzieki za odp.
![]() ![]()
#4556 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jola, przed wyjazdem trochę młodą przetrzymałam tak, że w drodze na prom smacznie spała, na promie (rejs o 18.00) dostała jeśc, potem trochę zabawy i choc pocierała oczy znów ją troszkę przetrzymałam, tak, że po zjeździe z promu zasnęła i spała całą noc ![]() ![]() Bardzo bałam się drogi powrotnej, bo wyjeżdzaliśmy z domu o 16 kiedy trudno mówic o nocnym spaniu. Na szczęscie dziecko było wymęczone przez wszystkich żegnających i po godzince marudzenia zasnęło. Znów podróż nocą, na prom tym razem o 6 rano, na promie zabawa i w drodze do domku spała. Szczerze polecam taki system, bo u nas mimo obaw świetnie się sprawdził. Fakt, że sporo zawdzięczam fotelikowi-kubełkowi, bo spała w nim jak w łóżku tylko, że przypięta pasami. W dzień podróż jest mniej ciekawa, bo dziecko się nudzi i np. na 3 godzinnej trasie po Polsce dało nam niezły koncert. Tylko kierowca oczywiście nocą ma przerąbane ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj był ciężki dzień, mam wrazenie, że młoda zapomniała domu i potraktowała go jak nowe miejsce, były problemy z zasypianiem i marudzenie na maksa. Może też dlatego, że nie ma dokoła niej ludzi, którzy nosili, gadali i podziwiali hehe. Kasiowa, to masz szczęście z pogodą, u nas tylko dwa dni były trochę chłodniejsze i raz założyłam bluzę z długim rękawem, przez resztę czasu pogoda jak w Hiszpanii ![]() Pokażę Wam fajne zdjęcie z prababcią (94 lata) po której córka ma drugie imię. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-08-03 o 12:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczeta
![]() ![]() ![]() ![]() Indiria sliczna fotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Ja też się zdziwiłam, że tu dziś tak pusto. Późno dziś wstałyśmy, bo już było dobrze po 11. Ale co robić, jak tż w pracy a pogoda taka sobie... Przyszłą niedzielę tż ma wolną to pewnie pojedziemy na car boot
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
bryyy
u nas wlasnie mynz gotuje makaron do rosolu ![]() bylismy po nowe telefony, uwiazalismy sie umowami na 2 lata... a co... stwierdzam ze jestem totalnie niekompatybilna z tymi wszystkimi tel z dotykowymi ekranami... moze sie naucze strasznie mi juz brzuch ciazy w dol takie uczucie jakby mi mial na kolana opasc
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marzy mi się taki tel dotykowy. W sumie mogłabym podpisać jakąś umowę na dłużej, teraz oboje mamy karty pre paid. Mnie się brzuch obniżył tydzień przed porodem (w 36. tyg) i od razu zaczęło mi się lżej oddychać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.