Ciaza i porod w UK - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-24, 11:15   #4531
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don
Dot.: Ciaza i porod w UK

Ursull Taka hustawka
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 11:48   #4532
indiria
Raczkowanie

Cześc babeczki, wracam po długiej nieobecności wczoraj przyjechaliśmy.
Podczytywałam Was na bieżąco ale nie miałam siły pisac, upały w Polsce były wykańczające, czasem dochodziły niemal do 40 stopni w cieniu!
Na chrzciny mieliśmy chyba jeden z najgorętszych dni a na dodatek w samo południe. Jeden bobas przepłakał całą mszę, myślę, że z gorąca, bo ubrali go w rajstopy, buty i sztuczną atłasową sukienkę. W takie upały.
Przez te dwa tygodnie nie zdążyliśmy wyrobic małej peselu ani dowodu, bo na polski akt urodzenia czekaliśmy prawie dwa tygodnie. Niech żyje biurokracja.
Uciekam, bo muszę dokończyc rozpakowywanie. No i dziecko muszę teraz prostowac, bo mi przez ten czas się rozkokosiło nad miarę. Wszyscy nosili, zabawiali a teraz zostałam z tym sama.
Podziwiałam Wasze rosnące pociechy, cudnie się to ogląda.
Myślałam, że przez ten czas się ktoś rozpakuje.. hihi.
Buziaczki dla wszystkich
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 11:55   #4533
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
a mogę być chociaz twoją zastępczynią Co dwie głowy do rządzenie to nie jedna To od czego zaczynamy? Pierwsza ustawa: wszystkie laski muszą zwracać sie do nas pani Agnieszko i pani Jolu,co ty na to?
Noooo dobrze. Masz szczęście,że mam dziś dobry humor

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Pani Agnieszko, pani Jolu-już dopisałam Panie do listy
Dziękujemy Haniu

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Podczytywałam Was na bieżąco ale nie miałam siły pisac, upały w Polsce były wykańczające, czasem dochodziły niemal do 40 stopni w cieniu!
Na chrzciny mieliśmy chyba jeden z najgorętszych dni a na dodatek w samo południe. Jeden bobas przepłakał całą mszę, myślę, że z gorąca, bo ubrali go w rajstopy, buty i sztuczną atłasową sukienkę. W takie upały.
Przez te dwa tygodnie nie zdążyliśmy wyrobic małej peselu ani dowodu, bo na polski akt urodzenia czekaliśmy prawie dwa tygodnie. Niech żyje biurokracja.
Uciekam, bo muszę dokończyc rozpakowywanie. No i dziecko muszę teraz prostowac, bo mi przez ten czas się rozkokosiło nad miarę. Wszyscy nosili, zabawiali a teraz zostałam z tym sama.
Buziaczki dla wszystkich
Witaj w domciu

Na polski akt urodzenia czeka się dwa tygodnie??? A skąd się go dostaje??? Masakra... Ja liczę,że uda nam się to załatwić...Mojego małża ciotka jest kierownikiem Urzędu Stanu Cywilnego w naszym mieście,więc może coś uda się popchnąć jakby co...

Kochana jak tylko znajdziesz chwilkę napisz jak podróż Wam minęła! Ja jestem ciekawa,bo niedługo też będziemy jechać...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 12:06   #4534
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Po pierwszej wizycie u GP dostałam taką kartę (wielkości połowy zeszytu) uprawniającą mnie właśnie do darmowych leków i dentysty do 1 roku życia dziecka-czyli tak jak piszesz. Ale to była kartka papieru. Dziś zaś dostaliśmy oboje takie karty-plastikowe wielkości karty kredytowej-obie imienne, ale z uprawnieniami na dziecko. I też ważne do 1 roku życia dziecka.
No wlasnie to moje to jest taka plastikowa karta przypominajaca kredytowa, tylko biala - wiec myslalam, ze to moze to samo, ale wychodzi na to, ze jednak nie.

Cytat:
wszystkie laski muszą zwracać sie do nas pani Agnieszko i pani Jolu,co ty na to?

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Na polski akt urodzenia czeka się dwa tygodnie??? A skąd się go dostaje??? Masakra... Ja liczę,że uda nam się to załatwić...Mojego małża ciotka jest kierownikiem Urzędu Stanu Cywilnego w naszym mieście,więc może coś uda się popchnąć jakby co...
No jak sie ma takie znajomosci, to na pewno

Aha, dziewczynki, przypomnialo mi sie, ze kiedys wspominalyscie cos o jakims skutecznym kremie na rozstepy, wtedy nie zwrocilam na to za bardzo uwagi, ale teraz moj brat potrzebuje takiego specyfiku. Czy moglybyscie napisac, jak sie to nazywalo???
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.

Edytowane przez Vedma
Czas edycji: 2010-07-24 o 12:16 Powód: Skleroza
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 12:31   #4535
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Pani Agnieszko, pani Jolu-już dopisałam Panie do listy
dziękujemy bardzo

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Ursull Taka hustawka
świetna,pewnie droga,co?

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Buziaczki dla wszystkich
hej kochana Fotki z chrztu dawaj Z tym rozpieszczaniem to jest tragedia. Ode mnie tesciowa dopiero wyjechała i przez tydzień musiałam Milenkę "naprawiać"

Cytat:
Noooo dobrze. Masz szczęście,że mam dziś dobry humor

Dziękujemy Haniu

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Witaj w domciu

Kochana jak tylko znajdziesz chwilkę napisz jak podróż Wam minęła! Ja jestem ciekawa,bo niedługo też będziemy jechać...
ja też miałam szybciej załatwiony,dzięki znajomościom USC,jak się ma takią możliwość to czasem trzeba skorzystać

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość

Aha, dziewczynki, przypomnialo mi sie, ze kiedys wspominalyscie cos o jakims skutecznym kremie na rozstepy, wtedy nie zwrocilam na to za bardzo uwagi, ale teraz moj brat potrzebuje takiego specyfiku. Czy moglybyscie napisac, jak sie to nazywalo???

Dla brata
Ja używam tego , poprzednio też go uzywałam i po rozstępach ani śladu

Do pracy spadam laseczki,miłego dzionka

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 12:41   #4536
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

takie hustawki mozna na ebay'u wylicitowac i czesto sie trafia jakas okazja ja dalam dosc duzo bo sie uparlam na ta i koniec i musiala byc z przesylka bo blisko mnie zadnej nie bylo

Indiria witaj ja lece do PL dopiero za miesiac i mam nadzieje ze juz takich upalow nie bedzie bo chyba umre a co do rozpieszczania to tez sie tego boje :/ bo mala widzieli tylko moi rodzicie a sa jeszcze moi dziadkowie , ciotki znajomi i wogole wiec bedzie ciezko hehe

Vedma ja uzywam kremu Revitol Strech Marks Prevention i nie wiem czy cos pomaga heheh ale chyba Magdus mi go polecala (ale nie jestem pewna czy ona :P) i jej pomaga wiec nie wiem
Stary 2010-07-24, 12:53   #4537
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
Vedma:Aha, dziewczynki, przypomnialo mi sie, ze kiedys wspominalyscie cos o jakims skutecznym kremie na rozstepy, wtedy nie zwrocilam na to za bardzo uwagi, ale teraz moj brat potrzebuje takiego specyfiku. Czy moglybyscie napisac, jak sie to nazywalo???
ja rowniez uzywałam Palmersa i nie mam rozstepów więc polecam.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 12:54   #4538
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Indiria witaj ja lece do PL dopiero za miesiac i mam nadzieje ze juz takich upalow nie bedzie bo chyba umre a co do rozpieszczania to tez sie tego boje :/ bo mala widzieli tylko moi rodzicie a sa jeszcze moi dziadkowie , ciotki znajomi i wogole wiec bedzie ciezko hehe
My lecimy za trzy tygodnie-ciekawe jak to będzie, bo Dorotkę widziała tylko moja mama. Do tego idziemy na dwa wesela i nie wiem jak się będzie zachowywać jak ją tłum obsiądzie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 14:49   #4539
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

Ursull nic nie dali.Poświęcili dwie minuty i do widzenia.Mimo wszystko ja używam kropli codziennie,bo miałam laserówkę ponad rok temu robioną i nawilżam oczka dość często
Hanjah zmienił mi się termin porodu z 31 na 29 stycznia Nie wiem czy to ma jakieś duże znaczenie,ale dwa dni to dwa dni
No i śniło mi się,że miałam Kubusia i,że karmiłam Go piersią A jaki śliczny On był/jest i będzie
uwaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 15:19   #4540
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Cytat:
Napisane przez uwaga Pokaż wiadomość
Cześć kobiety
Dawno mnie nie było.Ostatnio miałam straszne przeżycia.W czwartek zostałam zabrana do szpitala,bo około 12:20 wzrok w lewym oku przestał funkcjonować i dostałam bardzo silnego bólu głowy.Powiedziano mi,że jest to migrena i,że mam iść do GP i się umówić.Może GP zrobi coś z tym.Wkurzyło mnie to.Bo nie dość,ze pielęgniarka poświęciła mi aż 2 minuty swojego dnia to jeszcze zareagowała jakbym była jakąś głupią panikarą! A jak ona by się zachowała jakby w jeden sekundzie "wyłączył" jej się wzrok i nie wiedziałaby dlaczego,po co i czy to ma wpływ na dzidzię? Także do dzisiaj mam ból głowy,ale już lekki

We wtorek widziałam swojego dzidzolka!!Jest bardzo ruchliwy i pomachał do nas Ledwo,co się zdjęcia dało zrobić tak szalał.Popisywał się umijętnością pływania:P Także jest bardzo małe ryzyko na urodzenie dziecka z zespołem Down'a.No i jestem 2 dni dalej w ciąży niż myślałam Termin cofnięto z 31 stycznia na 29 stycznia

Następny skan w 20 tygodniu także jeszcze baaardzo dużo czasu.
Coś mam przeczucie,że będzie to Kuba
Totalna olewkaJa też miałam migrene ale pod koniec ciąży i po porodzie.Okropne uczucie i mam nadzieje, ze nie wróci.

Cytat:
No wlasnie to moje to jest taka plastikowa karta przypominajaca kredytowa, tylko biala - wiec myslalam, ze to moze to samo, ale wychodzi na to, ze jednak nie.

No jak sie ma takie znajomosci, to na pewno

Dla brata? W sumie faceci maja rozstępy ale mało który o to dba.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:02   #4541
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Cześć kobiety
Dawno mnie nie było.Ostatnio miałam straszne przeżycia.W czwartek zostałam zabrana do szpitala,bo około 12:20 wzrok w lewym oku przestał funkcjonować i dostałam bardzo silnego bólu głowy.Powiedziano mi,że jest to migrena i,że mam iść do GP i się umówić.Może GP zrobi coś z tym.Wkurzyło mnie to.Bo nie dość,ze pielęgniarka poświęciła mi aż 2 minuty swojego dnia to jeszcze zareagowała jakbym była jakąś głupią panikarą! A jak ona by się zachowała jakby w jeden sekundzie "wyłączył" jej się wzrok i nie wiedziałaby dlaczego,po co i czy to ma wpływ na dzidzię? Także do dzisiaj mam ból głowy,ale już lekki

We wtorek widziałam swojego dzidzolka!!Jest bardzo ruchliwy i pomachał do nas Ledwo,co się zdjęcia dało zrobić tak szalał.Popisywał się umijętnością pływania:P Także jest bardzo małe ryzyko na urodzenie dziecka z zespołem Down'a.No i jestem 2 dni dalej w ciąży niż myślałam Termin cofnięto z 31 stycznia na 29 stycznia

Następny skan w 20 tygodniu także jeszcze baaardzo dużo czasu.
Coś mam przeczucie,że będzie to Kuba
Współczuje przeżyć Dobrze że z dzieckiem wszystko wporządku
Cytat:
Kupiliśmy bilety do Polski dla mnie i Dorotki Niestety dalej wyskakiwał błąd, tzn. odrzucało płatność moją kartą. Przelałam więc kasę na konto tż i z jego kartą nie było już problemu. W dwie strony (bo jednak kupiliśmy powrotny na 21 września) na nas dwie wyszło ok. 185f
No to jeszcze tylko 3 tygodnie
Ale fajnie też bym sobie poleciała do Polski
Cytat:
1895Ewa ja polecam maternity towels. Ja zużyłam coś około 6 paczek jeśli nie więcej,na początku krwawienie jest bardzo duże
Czy można dostać maternity towels ze skrzydełkami bo kupiłam dziś paczkę i dopiero w domu zauważyłam że są bez skrzydełek
Cytat:
Pierwsza ustawa: wszystkie laski muszą zwracać sie do nas pani Agnieszko i pani Jolu,co ty na to?

Cytat:
Ja używam Palmersa i jak na razie nie mam żadnych rozstępów
Cytat:
No i śniło mi się,że miałam Kubusia i,że karmiłam Go piersią A jaki śliczny On był/jest i będzie
Mi też się śniło parę razy że mam syna i okazało się że będzie chłopak

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 18:17   #4542
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość

Czy można dostać maternity towels ze skrzydełkami bo kupiłam dziś paczkę i dopiero w domu zauważyłam że są bez skrzydełek
mozna
w mothercare
sa cienkie i grubsze
proszzz
http://www.mothercare.com/Mothercare...64041&mcb=core

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2010-07-24 o 18:24
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 18:55   #4543
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
mozna
w mothercare
sa cienkie i grubsze
proszzz
http://www.mothercare.com/Mothercare...64041&mcb=core
Dzięki

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 19:09   #4544
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
W Tesco tez tylko te cienkie połowe tansze.
Dzis dostałam czek na 250 f z CTF.
Stary 2010-07-24, 19:30   #4545
Kasiowa24
Raczkowanie

Halo Hanjah

a ja?a ja?a ja??
Kasia 13.01.1985
Witaj Indiria z powrotem, ja wciaz w Polsce i pogoda sie swietna zrobila, typowo angielka - od 2 dni pada
z tym rozpieszczaniem to juz jestem przerazona, co bedzie jak wrocimy, Alex juz domaga sie noszenia i brania na raczki, bardzo czesto podnosi glowke a jak sie go polozy normalnie to placze. Dzisiaj chrzestnej Alexa (chrzciny jutro ) zwrocilam dzisiaj uwage, zeby przestala go bujac bo mu wyrzadza krzywde, bo ja po powrocie nie bede tak robic jak ona i bede go oduczac i przez nia bedzie wiele razy sie wlasnie darl.
Z jednej strony ciesze sie, ze wroce do siebie , ale z drugiej strony znow zapanuje praktycznie samotnosc, daleko od rodziny, znajomych, tutaj to codziennie Maly ma rozrywke, ciagle ktos sie kreci, to pojedzie do pra-dziadkow na wioske i pol dnia `hasa` na dworzu, a jak wrocimy to znowu bedzie kazdy dzien taki sam, do godz. 15.30 ja i moje Malenstwo i w dzien w dzien to samo
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 19:38   #4546
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Halo Hanjah

a ja?a ja?a ja??
Kasia 13.01.1985
Witaj Indiria z powrotem, ja wciaz w Polsce i pogoda sie swietna zrobila, typowo angielka - od 2 dni pada
z tym rozpieszczaniem to juz jestem przerazona, co bedzie jak wrocimy, Alex juz domaga sie noszenia i brania na raczki, bardzo czesto podnosi glowke a jak sie go polozy normalnie to placze. Dzisiaj chrzestnej Alexa (chrzciny jutro ) zwrocilam dzisiaj uwage, zeby przestala go bujac bo mu wyrzadza krzywde, bo ja po powrocie nie bede tak robic jak ona i bede go oduczac i przez nia bedzie wiele razy sie wlasnie darl.
Z jednej strony ciesze sie, ze wroce do siebie , ale z drugiej strony znow zapanuje praktycznie samotnosc, daleko od rodziny, znajomych, tutaj to codziennie Maly ma rozrywke, ciagle ktos sie kreci, to pojedzie do pra-dziadkow na wioske i pol dnia `hasa` na dworzu, a jak wrocimy to znowu bedzie kazdy dzien taki sam, do godz. 15.30 ja i moje Malenstwo i w dzien w dzien to samo
Już dopisuję do listy

My lecimy na ponad miesiąc-tam rzeczywiście ciągle coś się będzie dziać, rozrywka i dla mnie, i dla małej A po powrocie smutno i dni podobne do siebie... trochę weselej jest jak tż wraca z pracy albo jak idziemy na spacer, ale to akurat zależy od pogody...

Wiecie gdzie w UK można kupić surowe ciasto francuskie? Cosik bym dobrego upiekła z takiego ciasta (w życiu tego nie robiłam, ale kiedyś trzeba zacząć), a nie wiem gdzie kupić i w jakim dziale w marketach w ogóle tego szukać
Stary 2010-07-24, 19:45   #4547
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Już dopisuję do listy

My lecimy na ponad miesiąc-tam rzeczywiście ciągle coś się będzie dziać, rozrywka i dla mnie, i dla małej A po powrocie smutno i dni podobne do siebie... trochę weselej jest jak tż wraca z pracy albo jak idziemy na spacer, ale to akurat zależy od pogody...

Wiecie gdzie w UK można kupić surowe ciasto francuskie? Cosik bym dobrego upiekła z takiego ciasta (w życiu tego nie robiłam, ale kiedyś trzeba zacząć), a nie wiem gdzie kupić i w jakim dziale w marketach w ogóle tego szukać
ciasto francuskie kupisz prawie wszedzie, jest gdzie mrozonki- PUFF PASTRY . Ja czesto robie kopertki francuskie z brzoskwiniami i na to kropka dzemu...pychotka

Co do wizyty w Polsce i rozpieszczania to wiem cos o tym...byłam w polsce ponad miesiac z malym, fajnie bylo bardzo, duzo ludzi, ciagły ruch, mały zachwycał wszystkich, ale po powrocie zupelnie nie moglam sie odnalezc...w domu pustka, cisza, siedzenie ciagle z małym do powrotu z pracy meza2 tyg sie przyzwyczajalam...

Tak w ogóle to dobry wieczór, bo jeszcze dzis sie nie witałam

Miałam dzisiaj mnostwo roboty, ogarnełam dom, w miedzyczasie zabawa z małym, obiad, upiekłam ciasto z rabarbaremteraz pod prysznic i do łózka...
Sebus juz spi
Stary 2010-07-24, 19:48   #4548
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
W Tesco tez tylko te cienkie połowe tansze.
A co trzeba zrobic zeby go dostac?? bo slyszalam ze nalezy sie kazdemu dziecku
Stary 2010-07-24, 19:52   #4549
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam zapytać jak to załatwić żeby przysłali Bo my jeszcze nie dostaliśmy...

Stary 2010-07-24, 19:53   #4550
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
to Ci powinni sami przysłac, zakladasz dziecku konto, realizujesz ten czek za 250f i mozesz sama wpłacac cos dla dziecka, pózniej chyba w 7 roku zycia dziecku przysyłaja kolejny czek na 250f

A ja jesczze odnosnie tych kart na darmowe leki...ja dostalam Child Tax Credit i nie przyslali nam zanych kartO co chodzi?
Stary 2010-07-24, 19:54   #4551
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ciasto francuskie kupisz prawie wszedzie, jest gdzie mrozonki- PUFF PASTRY . Ja czesto robie kopertki francuskie z brzoskwiniami i na to kropka dzemu...pychotka
Dzięki Nawet bym nie wiedziała pod jaką nazwą tego szukać
Stary 2010-07-24, 19:57   #4552
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Nawet bym nie wiedziała pod jaką nazwą tego szukać
nie ma za co...swoja droga ja tez sie tego kiedys naszukałam
Stary 2010-07-24, 20:22   #4553
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
to Ci powinni sami przysłac, zakladasz dziecku konto, realizujesz ten czek za 250f i mozesz sama wpłacac cos dla dziecka, pózniej chyba w 7 roku zycia dziecku przysyłaja kolejny czek na 250f

A ja jesczze odnosnie tych kart na darmowe leki...ja dostalam Child Tax Credit i nie przyslali nam zanych kartO co chodzi?
Dziękuję Czekam więc cierpliwie

Te karty dostają (chyba) tylko rodziny o b.niskich dochodach. I wydaje mi się,że musisz pobierać Working Tax Credit

Stary 2010-07-24, 20:28   #4554
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Musisz pobierać WTC.

Cytat:
Cytat:
Właśnie miałam zapytać jak to załatwić żeby przysłali Bo my jeszcze nie dostaliśmy...
Jak złożysz wniosek o CB to ci automatycznie przysyłają czek.
Stary 2010-07-24, 20:41   #4555
blonde_hair
Zakorzenienie

Darianna, Jola dzieki za odp.Teraz juz rozumiem
Stary 2010-07-24, 22:29   #4556
indiria
Raczkowanie

Cytat:
Witaj w domciu

Jola, przed wyjazdem trochę młodą przetrzymałam tak, że w drodze na prom smacznie spała, na promie (rejs o 18.00) dostała jeśc, potem trochę zabawy i choc pocierała oczy znów ją troszkę przetrzymałam, tak, że po zjeździe z promu zasnęła i spała całą noc, budziła się tylko dwa razy na karmienie, wtedy szybko dostała butelkę do dzioba (woda do mleka z termosa) i znów w kimkę. Obudziła się na dobre 30 km przed celem podróży
Bardzo bałam się drogi powrotnej, bo wyjeżdzaliśmy z domu o 16 kiedy trudno mówic o nocnym spaniu. Na szczęscie dziecko było wymęczone przez wszystkich żegnających i po godzince marudzenia zasnęło. Znów podróż nocą, na prom tym razem o 6 rano, na promie zabawa i w drodze do domku spała.
Szczerze polecam taki system, bo u nas mimo obaw świetnie się sprawdził. Fakt, że sporo zawdzięczam fotelikowi-kubełkowi, bo spała w nim jak w łóżku tylko, że przypięta pasami. W dzień podróż jest mniej ciekawa, bo dziecko się nudzi i np. na 3 godzinnej trasie po Polsce dało nam niezły koncert.
Tylko kierowca oczywiście nocą ma przerąbane

Cytat:
hej kochana Fotki z chrztu dawaj Z tym rozpieszczaniem to jest tragedia. Ode mnie tesciowa dopiero wyjechała i przez tydzień musiałam Milenkę "naprawiać"
Fotki z chrztu są beznadziejne i mimo chęci nie mam co wstawic, w kościele był półmrok i zdjęcia wyszły słabo a potem dziecko przebrałam i już nie wyglądało odświętnie
Dzisiaj był ciężki dzień, mam wrazenie, że młoda zapomniała domu i potraktowała go jak nowe miejsce, były problemy z zasypianiem i marudzenie na maksa. Może też dlatego, że nie ma dokoła niej ludzi, którzy nosili, gadali i podziwiali hehe.

Kasiowa, to masz szczęście z pogodą, u nas tylko dwa dni były trochę chłodniejsze i raz założyłam bluzę z długim rękawem, przez resztę czasu pogoda jak w Hiszpanii

Pokażę Wam fajne zdjęcie z prababcią (94 lata) po której córka ma drugie imię.

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-08-03 o 12:01
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 14:48   #4557
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Czesc Dziewczeta co Wy dzis tak cicho?? ja zwiedzilam dzis car boot'a i znowu nic nie kupilam rosolek juz zjedzony a teraz czas na zeberka z mlodymi ziemniaczkami i koperkiem z ogordka

Indiria sliczna fotka
Stary 2010-07-25, 15:04   #4558
hanjah
Zakorzenienie

Ja też się zdziwiłam, że tu dziś tak pusto. Późno dziś wstałyśmy, bo już było dobrze po 11. Ale co robić, jak tż w pracy a pogoda taka sobie... Przyszłą niedzielę tż ma wolną to pewnie pojedziemy na car boot
Stary 2010-07-25, 16:22   #4559
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

bryyy

u nas wlasnie mynz gotuje makaron do rosolu

bylismy po nowe telefony, uwiazalismy sie umowami na 2 lata... a co...
stwierdzam ze jestem totalnie niekompatybilna z tymi wszystkimi tel z dotykowymi ekranami... moze sie naucze

strasznie mi juz brzuch ciazy w dol
takie uczucie jakby mi mial na kolana opasc

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-25, 16:37   #4560
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
bryyy

u nas wlasnie mynz gotuje makaron do rosolu

bylismy po nowe telefony, uwiazalismy sie umowami na 2 lata... a co...
stwierdzam ze jestem totalnie niekompatybilna z tymi wszystkimi tel z dotykowymi ekranami... moze sie naucze

strasznie mi juz brzuch ciazy w dol
takie uczucie jakby mi mial na kolana opasc
A my się właśnie zbieramy do kościoła, nawet słoneczko teraz wyjrzało
Marzy mi się taki tel dotykowy. W sumie mogłabym podpisać jakąś umowę na dłużej, teraz oboje mamy karty pre paid.

Mnie się brzuch obniżył tydzień przed porodem (w 36. tyg) i od razu zaczęło mi się lżej oddychać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości