|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Ursull Taka hustawka
|
|
|
|
#4532 |
|
Raczkowanie
|
Cześc babeczki, wracam po długiej nieobecności
Podczytywałam Was na bieżąco ale nie miałam siły pisac, upały w Polsce były wykańczające, czasem dochodziły niemal do 40 stopni w cieniu! Na chrzciny mieliśmy chyba jeden z najgorętszych dni a na dodatek w samo południe. Jeden bobas przepłakał całą mszę, myślę, że z gorąca, bo ubrali go w rajstopy, buty i sztuczną atłasową sukienkę. W takie upały Przez te dwa tygodnie nie zdążyliśmy wyrobic małej peselu ani dowodu, bo na polski akt urodzenia czekaliśmy prawie dwa tygodnie. Niech żyje biurokracja. Uciekam, bo muszę dokończyc rozpakowywanie. No i dziecko muszę teraz prostowac, bo mi przez ten czas się rozkokosiło nad miarę. Wszyscy nosili, zabawiali a teraz zostałam z tym sama. Podziwiałam Wasze rosnące pociechy, cudnie się to ogląda. Myślałam, że przez ten czas się ktoś rozpakuje.. hihi. Buziaczki dla wszystkich |
|
|
|
#4533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękujemy Haniu ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Na polski akt urodzenia czeka się dwa tygodnie??? A skąd się go dostaje??? Masakra... Ja liczę,że uda nam się to załatwić...Mojego małża ciotka jest kierownikiem Urzędu Stanu Cywilnego w naszym mieście,więc może coś uda się popchnąć jakby co... ![]() Kochana jak tylko znajdziesz chwilkę napisz jak podróż Wam minęła! Ja jestem ciekawa,bo niedługo też będziemy jechać...
|
||
|
|
|
#4534 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aha, dziewczynki, przypomnialo mi sie, ze kiedys wspominalyscie cos o jakims skutecznym kremie na rozstepy, wtedy nie zwrocilam na to za bardzo uwagi, ale teraz moj brat potrzebuje takiego specyfiku. Czy moglybyscie napisac, jak sie to nazywalo???
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. Edytowane przez Vedma Czas edycji: 2010-07-24 o 13:16 Powód: Skleroza |
|||
|
|
|
#4535 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy bardzo
świetna,pewnie droga,co? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla brata ![]() Ja używam tego , poprzednio też go uzywałam i po rozstępach ani śladu Do pracy spadam laseczki,miłego dzionka |
|||
|
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
takie hustawki mozna na ebay'u wylicitowac i czesto sie trafia jakas okazja
ja dalam dosc duzo bo sie uparlam na ta i koniec i musiala byc z przesylka bo blisko mnie zadnej nie bylo Indiria witaj a co do rozpieszczania to tez sie tego boje :/ bo mala widzieli tylko moi rodzicie a sa jeszcze moi dziadkowie , ciotki znajomi i wogole wiec bedzie ciezko heheVedma ja uzywam kremu Revitol Strech Marks Prevention i nie wiem czy cos pomaga heheh ale chyba Magdus mi go polecala (ale nie jestem pewna czy ona :P) i jej pomaga wiec nie wiem
|
|
|
|
#4537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Raczkowanie
|
Ursull nic nie dali.Poświęcili dwie minuty i do widzenia.Mimo wszystko ja używam kropli codziennie,bo miałam laserówkę ponad rok temu robioną i nawilżam oczka dość często
![]() Hanjah zmienił mi się termin porodu z 31 na 29 stycznia Nie wiem czy to ma jakieś duże znaczenie,ale dwa dni to dwa dni![]() No i śniło mi się,że miałam Kubusia i,że karmiłam Go piersią A jaki śliczny On był/jest i będzie
|
|
|
|
#4540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Ja też miałam migrene ale pod koniec ciąży i po porodzie.Okropne uczucie i mam nadzieje, ze nie wróci.Cytat:
|
||
|
|
|
#4541 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w mothercare sa cienkie i grubsze proszzz http://www.mothercare.com/Mothercare...64041&mcb=core
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-07-24 o 19:24 |
|
|
|
|
#4543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Raczkowanie
|
Halo Hanjah
a ja?a ja?a ja?? ![]() Kasia 13.01.1985 Witaj Indiria z powrotem, ja wciaz w Polsce i pogoda sie swietna zrobila, typowo angielka - od 2 dni pada ![]() z tym rozpieszczaniem to juz jestem przerazona, co bedzie jak wrocimy, Alex juz domaga sie noszenia i brania na raczki, bardzo czesto podnosi glowke a jak sie go polozy normalnie to placze. Dzisiaj chrzestnej Alexa (chrzciny jutro ) zwrocilam dzisiaj uwage, zeby przestala go bujac bo mu wyrzadza krzywde, bo ja po powrocie nie bede tak robic jak ona i bede go oduczac i przez nia bedzie wiele razy sie wlasnie darl.Z jednej strony ciesze sie, ze wroce do siebie , ale z drugiej strony znow zapanuje praktycznie samotnosc, daleko od rodziny, znajomych, tutaj to codziennie Maly ma rozrywke, ciagle ktos sie kreci, to pojedzie do pra-dziadkow na wioske i pol dnia `hasa` na dworzu, a jak wrocimy to znowu bedzie kazdy dzien taki sam, do godz. 15.30 ja i moje Malenstwo i w dzien w dzien to samo
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My lecimy na ponad miesiąc-tam rzeczywiście ciągle coś się będzie dziać, rozrywka i dla mnie, i dla małej A po powrocie smutno i dni podobne do siebie... trochę weselej jest jak tż wraca z pracy albo jak idziemy na spacer, ale to akurat zależy od pogody...Wiecie gdzie w UK można kupić surowe ciasto francuskie? Cosik bym dobrego upiekła z takiego ciasta (w życiu tego nie robiłam, ale kiedyś trzeba zacząć ), a nie wiem gdzie kupić i w jakim dziale w marketach w ogóle tego szukać
|
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wizyty w Polsce i rozpieszczania to wiem cos o tym...byłam w polsce ponad miesiac z malym, fajnie bylo bardzo, duzo ludzi, ciagły ruch, mały zachwycał wszystkich, ale po powrocie zupelnie nie moglam sie odnalezc...w domu pustka, cisza, siedzenie ciagle z małym do powrotu z pracy meza 2 tyg sie przyzwyczajalam...Tak w ogóle to dobry wieczór, bo jeszcze dzis sie nie witałam ![]() Miałam dzisiaj mnostwo roboty, ogarnełam dom, w miedzyczasie zabawa z małym, obiad, upiekłam ciasto z rabarbarem teraz pod prysznic i do łózka...Sebus juz spi
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie miałam zapytać jak to załatwić żeby przysłali
Bo my jeszcze nie dostaliśmy...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zakladasz dziecku konto, realizujesz ten czek za 250f i mozesz sama wpłacac cos dla dziecka, pózniej chyba w 7 roku zycia dziecku przysyłaja kolejny czek na 250fA ja jesczze odnosnie tych kart na darmowe leki...ja dostalam Child Tax Credit i nie przyslali nam zanych kart O co chodzi?
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
...swoja droga ja tez sie tego kiedys naszukałam
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te karty dostają (chyba) tylko rodziny o b.niskich dochodach. I wydaje mi się,że musisz pobierać Working Tax Credit
|
|
|
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Darianna, Jola dzieki za odp.
Teraz juz rozumiem
|
#4556 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jola, przed wyjazdem trochę młodą przetrzymałam tak, że w drodze na prom smacznie spała, na promie (rejs o 18.00) dostała jeśc, potem trochę zabawy i choc pocierała oczy znów ją troszkę przetrzymałam, tak, że po zjeździe z promu zasnęła i spała całą noc Bardzo bałam się drogi powrotnej, bo wyjeżdzaliśmy z domu o 16 kiedy trudno mówic o nocnym spaniu. Na szczęscie dziecko było wymęczone przez wszystkich żegnających i po godzince marudzenia zasnęło. Znów podróż nocą, na prom tym razem o 6 rano, na promie zabawa i w drodze do domku spała. Szczerze polecam taki system, bo u nas mimo obaw świetnie się sprawdził. Fakt, że sporo zawdzięczam fotelikowi-kubełkowi, bo spała w nim jak w łóżku tylko, że przypięta pasami. W dzień podróż jest mniej ciekawa, bo dziecko się nudzi i np. na 3 godzinnej trasie po Polsce dało nam niezły koncert. Tylko kierowca oczywiście nocą ma przerąbane ![]() Cytat:
Dzisiaj był ciężki dzień, mam wrazenie, że młoda zapomniała domu i potraktowała go jak nowe miejsce, były problemy z zasypianiem i marudzenie na maksa. Może też dlatego, że nie ma dokoła niej ludzi, którzy nosili, gadali i podziwiali hehe. Kasiowa, to masz szczęście z pogodą, u nas tylko dwa dni były trochę chłodniejsze i raz założyłam bluzę z długim rękawem, przez resztę czasu pogoda jak w Hiszpanii ![]() Pokażę Wam fajne zdjęcie z prababcią (94 lata) po której córka ma drugie imię. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-08-03 o 13:01 |
||
|
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczeta
co Wy dzis tak cicho?? ja zwiedzilam dzis car boot'a i znowu nic nie kupilam rosolek juz zjedzony a teraz czas na zeberka z mlodymi ziemniaczkami i koperkiem z ogordka Indiria sliczna fotka
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się zdziwiłam, że tu dziś tak pusto. Późno dziś wstałyśmy, bo już było dobrze po 11. Ale co robić, jak tż w pracy a pogoda taka sobie... Przyszłą niedzielę tż ma wolną to pewnie pojedziemy na car boot
|
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
bryyy
u nas wlasnie mynz gotuje makaron do rosolu ![]() bylismy po nowe telefony, uwiazalismy sie umowami na 2 lata... a co... stwierdzam ze jestem totalnie niekompatybilna z tymi wszystkimi tel z dotykowymi ekranami... moze sie naucze strasznie mi juz brzuch ciazy w dol takie uczucie jakby mi mial na kolana opasc
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marzy mi się taki tel dotykowy. W sumie mogłabym podpisać jakąś umowę na dłużej, teraz oboje mamy karty pre paid. Mnie się brzuch obniżył tydzień przed porodem (w 36. tyg) i od razu zaczęło mi się lżej oddychać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

Co dwie głowy do rządzenie to nie jedna
To od czego zaczynamy? Pierwsza ustawa: wszystkie laski muszą zwracać sie do nas pani Agnieszko i pani Jolu,co ty na to? 

Ja też miałam migrene ale pod koniec ciąży i po porodzie.Okropne uczucie i mam nadzieje, ze nie wróci.

ja zwiedzilam dzis car boot'a i znowu nic nie kupilam