Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 21:12   #4531
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

Natalka ja przytylam ponad 20 kg i poszlo mi w pupcie i brzuszek ale wiem ze to zniknie wystarczy troche sportow

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:14   #4532
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

zdjecia nie sa najlepszej jakosci bo juz pisalam wam wczesniej ze cos aparat sie psuje;/ czas chyba na nowy zakup
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:15   #4533
drcron
Zakorzenienie

asienka ja tez mam takie grudki i ciemniejsze otoczki w okolo brodawek ale brodawki mam malusie nic nie urosly

Stary 2010-01-30, 21:16   #4534
NaTaLaLa
BAN stały

Asienka leci, na dicovery health.... na 161 o ile sie nie myle...
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:17   #4535
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Asienka leci, na dicovery health.... na 161 o ile sie nie myle...
ehh nie mam tego programu

Mi też nie urosły tylko tak jak pisałam pociemniały a w około się skóra przyciemniła i to wyglada jak by takie otoczki sie porobily
Stary 2010-01-30, 21:20   #4536
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
ja tez mam 6 kilo na plusie a to juz koncówka aktualnie 59, przed ciaza 53 mysle ze do 62 gora dobije wiecej raczej nie.

A co do piersi... hmmm...
brodawki mi sciemniały i otoczki sie takie brazowe zrobily, do tego wyszlo mi mase zył i mam takie ... hmmm jakby grudeczki drobniutkie, po pare na brodawce, wczesniej tego nie mialam.. to chyba jakies gruczoły... nie wiem... ma ktoras tez tak?
To masz bombowo,że tylko tyle na plusie i już końcóweczka.
A co do piersi to jakbyś opisała moje;/i jeszcze mnie tak swedzą niebosko dzisiaj grrr
drcron Ty prztyłaś 20kg??szok!na tej fotce wyglądasz tak drobniutko-brzusio taki zgrabny i Ty też-nie wiem gdzie Ci ta 20 poszła...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-01-30 o 21:23
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:20   #4537
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie brodawki urosly i rowniez mam ciemniejsza otoczke....

malutka czesc naszych ciuszkow, ale czapeczki i skarpetusie prawie wszystkie sa uwiecznione.
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:21   #4538
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie akurat nie swedza ale dokladnie opis sie asienka zgadza
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:25   #4539
NaTaLaLa
BAN stały

Ja np od samego poczatku mialam ciemne brodawki, nawet nie zauwazylam kiedy to sie stalo...zapewne kwestia kilku dni.....ale co do samych piersi chyba nic nie rosnie....a tak sie cieszylam ze moze w koncu w czasie ciazy bedzie cos odstawalo... to poki co jedynie brzuch :P i nic wiecej :P TZ pewnie nie pocieszony ehehe i chyba z jeden rozstep tak na dokladke mam...:/
a ogolnie jak u was ma sie sprawa rozstepow? bo ja narazie nic nie zauwazylam....o ile mam sily po kapieli smaruje sie maslem kakaowym z PALMERS'A...ma super rekomendacje tu w Stanach...ale brak rozstepow to nie zasluga smarowania, bo zapominam albo zwyczajnie mi sie nie chce...
I jak wyglada u Was przeciekow z piersi?zauwazylyscie juz cos? bo u mnie nic... a wyczytalam ze powinno po 30 tc sie cos pojawic...a tu cisza :/ powinnam sie niepokoic ?
Stary 2010-01-30, 21:26   #4540
drcron
Zakorzenienie

faktycznie fajne rzeczy beda w lidlu bede sie musiala tam wybrac a to beda moje zakupki
szkoda ze nie mozna kupic przez internet byloby prosciej
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...ody_niemowlece
ale tylko w paseczki
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...opy_niemowlece
zabezpiecznienia do gniazdek bo u nas sa niektore na polowie wysokosci sciany
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages..._przed_dziecmi

Stary 2010-01-30, 21:26   #4541
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mnie akurat nie swedza ale dokladnie opis sie asienka zgadza

ubranka przesuperaśne jak ja kocham takie rzeczy
dobrze wiedzieć, że u was piersi wyglądają podobnie...
mi się nie podobają... chyba przez te żyły... wyglądam jak by ktoś wział pędzelek i zielona farbę i mnie pomalował...
Stary 2010-01-30, 21:27   #4542
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe to moze pobawie sie w akcje pt przed i po...bedziecie mialy sie z czego posmiac na wieczor

I niech ktos mi teraz powie ze cora nie ma wplywu na cere itp itd... bede polemizowala ;P
Nie przesadzaj urodzisz i zaraz będziesz jak ta lala .
Ciuszki śliczne no ale u ciebie można je nabyć za śmieszne grosze a u nas kosztują jakiś kosmos . Ja mam kolezankę w USA i ona mi wysyła rzeczy z rainforest fisher prica. Teraz czekam właśnie na kazruzelkę i kocyki . Bo u nas kosztuja jakąś fortune jakby ze złota były

[QUOTE=izaizula;16838538]
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę o takim czymś. Ja używałam codziennie i nic Kubie nie było, bratowo to samo i teraz drugiej córci też smaruje za każdym razem po zmianie pieluszki i pupcia jak ta lala. Ale z tego co paiętam jak przychodziła połozna to ona mi go polecała
Ja sie bedę tego trzymała, bo juz mam sprawdzone,
Mi to powiedziała połozna na szkole rodzenia i to samo lekarz chodzi o to że krem jest dośc silny z działaniu i potem jak się skóra do niego przyzwyczai to jak będzie jakieś odparzenie to już może nie pomóc . Więc po co go od razu dziecku na tyłek pakować . Ja używałam bephantemu czy zwykłego linomagu z wit Ai E i też było cacy . Jak się dosłownie kilka razy zdazyło że pupa była lekko czerwona to wtedy sudokrem i po kilku godzinkach nawet sladu nie było . Przez całe zycie synka nie użyłam nawet tego najmniejszego pudełka . A na codzień to wogóle niczym mu pupy nie smarowałam i tak jest najlepiej .

Ostatnio ( może kogoś zainteresuje ) kolezanka miała problem córci . Mała ma ponad rok i przy okazji wizyty u lekarza z zupełnie innego powodu okazało się że mała ma zrośnięte w środku wargi sromowe . Jakoś nie specjalnie to było widać i osoba która się na tym nie zna by tego nie zauważyła . Jest to w sumie jak się okazało dość częsta przypadłość u dziewczynek . Córcia koleżanki miała zabieg rozcinania i potem z nia lekarka gadała na temat pielegnacji . I o ile u chłopców jest to mało ważne to u dziewczynek powinno użwywac się kremów tłustych dwa - trzy razy dziennie , może przemywac parafina przy zmianie pieluszki od czasu do czasu i o ile chłopca mozna przemyć rano chusteczka albo wcale to dziewczynki trzeba dokładnie podmywac codziennie rano .

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
W zasadzie fajna jak za taka cene, bo i ma te rozne elementy wydajace dzwieki i pozytywke. jesli chodzi o wyglad to troszke sie rozni od tych firmowych mnie najbardziej podobaja sie maty fischer price np rainforest ( Asiulek chyba taka dostala) albo maty tiny love.
Chociaz dziecku to pewnie bez roznicy czy wyglada lepiej czy gorzej, tylko zeby byla kolorowa,wydawala rozne dzwieki i zeby bylo za co lapac. Estetyka juz jest dla nas-dla doroslych
Ja mam mate z tiny love
http://www.allegro.pl/item898658408_...ktywna_25.html
rainforest też mi się bardzo podoba ale już nie będę szalała

Cytat:
I nie moglam oprzec sie dresikom Pumy....tymbardziej ze sama mam identyczne
Mój synek też ma dresiki PUmy i pare koszulek letnich . Córcia jeszcze się nie dorobiła ale wszystko z czasem , no i mam dwie pary bucików z pumy

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Rozwaliłaś mnie tymi bodziakami-cudai też takie chcę,a u nas nie ma-przynajmniej ja nie wiedziałam;/
Mi przybyło 6 kg,ale dopiero teraz ruszył mi brzuch-mąż codziennie jak wraca to robi oczy i mówi jak mi brzuszek urósł i w ogóle wszyscy widzą-ja sama również.W sumie nie wiem gdzie mi te kg poszły,bo dalej się mieszcze w dzinsy z przed ciąży.
Tej firmy rzeczy mozna kupić na allegro ale u nas kosmos kosztują
Stary 2010-01-30, 21:29   #4543
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a tak wam chcialam pokazac kombinezonik jeszcze jeden, spodenki i pare innych rzeczy a tu zlosliwosc rzeczy martwych sie odezwala

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Ja np od samego poczatku mialam ciemne brodawki, nawet nie zauwazylam kiedy to sie stalo...zapewne kwestia kilku dni.....ale co do samych piersi chyba nic nie rosnie....a tak sie cieszylam ze moze w koncu w czasie ciazy bedzie cos odstawalo... to poki co jedynie brzuch :P i nic wiecej :P TZ pewnie nie pocieszony ehehe i chyba z jeden rozstep tak na dokladke mam...:/
a ogolnie jak u was ma sie sprawa rozstepow? bo ja narazie nic nie zauwazylam....o ile mam sily po kapieli smaruje sie maslem kakaowym z PALMERS'A...ma super rekomendacje tu w Stanach...ale brak rozstepow to nie zasluga smarowania, bo zapominam albo zwyczajnie mi sie nie chce...
I jak wyglada u Was przeciekow z piersi?zauwazylyscie juz cos? bo u mnie nic... a wyczytalam ze powinno po 30 tc sie cos pojawic...a tu cisza :/ powinnam sie niepokoic ?
mnie rowniez nie wycieka tzw" siara" z piersi
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:30   #4544
NaTaLaLa
BAN stały

Darusiaaaaa gdzie Ty to wszystko pomiescisz!!!!! Jak w sklepie.... )) Ciuszki super! Czekam na zdjecia Kacperka jako kandydata na meza dla mojej malej
Stary 2010-01-30, 21:30   #4545
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Mi piersi też nic nie urosły...a mimo to zrobiły mi się 4 czy 5 rozstępów takich malutkich na piersiach.
Na brzuchu nie mam na szczescie ale tez nie smaruje brzucha... smarowałam moze z dwa tygodnie w 4 miesiacu a teraz od czasu do czasu jak mi sie przypomni czyli raz na 2 tygodnie albo i nie...
Na udach i na posladkach mialam juz pare wiec sa stare nowych nie zauwazylam. bede musiala mamusi podziekowac za dobre geny hihihi
A jesli chodzi o wyciek z piersi- siare? tez nic nie zauwazylam... a to juz 35 tydzien. moja mama mi mowila ze ona miala przy kazdej ciazy( przeszla przez 3) miala dopiero po porodzie... wiec chyba nie powinnysmy sie martwic. wydaje mi sie ze moze sie pojawic ale wcale nie musi.
Stary 2010-01-30, 21:33   #4546
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co do szpitalnych koszul rozmawialam z kolezanka ktora ma niunie 2 tygodniowa w domu i powiedziala mi ze dla niej 4 koszule bylo malo.
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:33   #4547
drcron
Zakorzenienie

ja rozstepow nie mam wycieki mam najgorsze w nocy jak przycisne cycola to rano mam twarda plame na koszulce i do prania laduje teraz spie w koszulkach malza bo mi wygodniej i ma ich duzo wiec codziennie moge wymieniac a on sie denerwuje hehe

Darusia nie no powalilas mnie iloscia czapeczke tyle to nawet ja nie mam chyba bede musiala dokupic
ale za to nasza niunia ma beret taki mocherowy hehe moja mama sie smieje ze bedzie smiesznie wygladala

Stary 2010-01-30, 21:34   #4548
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ja na skurcze łydek łykam magnez Jest to jak najbardziej dozwolone
No to słabo coś działa bo biorę Pregnavit, który ma magnez w składzie i skurcze też mam
Po prostu nauczyłam się delikatnie przeciągać i jest ok

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
MadCat a od kawy Cię odrzuca z racji ciąży czy ogólnie nigdy nie przepadałaś??
Kawy nie tykałam nigdy, nie lubię tego zapachu, smaku, nie zjem nic kawowego. A jak mi się zdarzy nieświadomie coś spróbować i tylko poczuje że to kawowe to wypluwam od razu bez względu na okoliczności
Na cukierkach i czekoladkach jak mnie ktoś częstuje to najpierw sprawdzam czy nie jest kawowe. Tfu.

Cytat:
Leci wlasnie w tv na discovery health dokument o dziewczynce ktora urodzila sie 'syrena'...nozki zrosniete :/ tragedia
Oglądałam to kiedyś na Discovery. Faktycznie nieciekawie ale z tego co pamiętam zrobili operacje i wszystko było ok.

Drcron wyglądasz na fotce jakbyś była wyższa od Tża

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:34   #4549
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też mam tylko te gaziki i nie wiem czy kupować spiryt...
babka w aptece jednej, drugiej, trzeciej powiedziala mi, że tego spirytusu ot tak nie dostane, że go sie dostaje na recepte tylko... bo mówimy o tym 70% procentowym prawda?
I, że łatwiej jest kupić zwykły spitytus 96% i rozcieńczyć 1:1 tzn kieliszek spirytusu i kieliszek wody i tym przemywać pępuszek.
Nie wiem czy naprawde tak można i czy z dostaniem tego spirytusu naprawdę jest taki problem...
Też nigdzie tego nie dostałyście czy tylko u mnie w mieście apteki jakieś nawiedzone są??
Nam w szkole rodzenia mówili, że sumie spirytusu można dawać dużo, bo im lepiej się wysuszy kikuta tym szybciej powinien się wygoić i odpaść, a takie właśnie gotowe gaziki są dośc ubogo nasączone i trzeba przynajmniej kilka wykorzystać żeby dobrze osuszyć kikuta po każdym myciu. Co do spirytusu, to nam od razu mówiona, że lepiej/łatwiej/taniej jest kupić ten właśnie 90% i rozcieńczyć mniej z wodą mniej więcej 2 części spirytusu na 1 część wody (...ymm.. chyba ... no tak żeby wyszło ok. 70% właśnie) i że one w szpitalu też tak robią, więc to na pewno jest ok i dopuszczalne. A jak jest z kupieniem w aptece tego 70% to nie mam pojęcia, bo ja jeszcze nie kupowałam.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:

wiekszość z was widzę, że ma już łóżeczka porozkładane.
Chciałam zapytać czy macie tą pościel już tam włożoną, całe łóżeczko pościelone i tak sobie leży?
Czy macie pościel gdzieś schowaną? Bo ja mam wypraną, wyprasowaną... dziś wieczorem składamy z Tżtem łożeczko, tylko zastanwiam się czy włożyć tam pościel czy może jednak nie, żeby sie nie skurzyła? a może przykryć jakimś białym prześcieradłem? co myślicie?

Jejuu, ale dylematy, hihihi
Ja bym nie ubierała jeszcze. Po co ma się kurzyć. Jeszcze jest trochę czasu... . A teraz kaloryfery grzeją, wietrzy się w pomieszczeniu rzadko, kurz osiada itd... . A jeszcze u mnie mały pokój, w domu pies i 4 wiewiórki, i do narodzin pościel by się nadawała tylko i wyłącznie to ponownego prania
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:34   #4550
anakazar
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

[QUOTE=ania p;16841769]Nie przesadzaj urodzisz i zaraz będziesz jak ta lala .
Ciuszki śliczne no ale u ciebie można je nabyć za śmieszne grosze a u nas kosztują jakiś kosmos . Ja mam kolezankę w USA i ona mi wysyła rzeczy z rainforest fisher prica. Teraz czekam właśnie na kazruzelkę i kocyki . Bo u nas kosztuja jakąś fortune jakby ze złota były

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość

Mi to powiedziała połozna na szkole rodzenia i to samo lekarz chodzi o to że krem jest dośc silny z działaniu i potem jak się skóra do niego przyzwyczai to jak będzie jakieś odparzenie to już może nie pomóc . Więc po co go od razu dziecku na tyłek pakować . Ja używałam bephantemu czy zwykłego linomagu z wit Ai E i też było cacy . Jak się dosłownie kilka razy zdazyło że pupa była lekko czerwona to wtedy sudokrem i po kilku godzinkach nawet sladu nie było . Przez całe zycie synka nie użyłam nawet tego najmniejszego pudełka . A na codzień to wogóle niczym mu pupy nie smarowałam i tak jest najlepiej .

Ostatnio ( może kogoś zainteresuje ) kolezanka miała problem córci . Mała ma ponad rok i przy okazji wizyty u lekarza z zupełnie innego powodu okazało się że mała ma zrośnięte w środku wargi sromowe . Jakoś nie specjalnie to było widać i osoba która się na tym nie zna by tego nie zauważyła . Jest to w sumie jak się okazało dość częsta przypadłość u dziewczynek . Córcia koleżanki miała zabieg rozcinania i potem z nia lekarka gadała na temat pielegnacji . I o ile u chłopców jest to mało ważne to u dziewczynek powinno użwywac się kremów tłustych dwa - trzy razy dziennie , może przemywac parafina przy zmianie pieluszki od czasu do czasu i o ile chłopca mozna przemyć rano chusteczka albo wcale to dziewczynki trzeba dokładnie podmywac codziennie rano .

Ja mam mate z tiny love
http://www.allegro.pl/item898658408_...ktywna_25.html
rainforest też mi się bardzo podoba ale już nie będę szalała

Mój synek też ma dresiki PUmy i pare koszulek letnich . Córcia jeszcze się nie dorobiła ale wszystko z czasem , no i mam dwie pary bucików z pumy

Tej firmy rzeczy mozna kupić na allegro ale u nas kosmos kosztują
Ania P a co to za firma?bo ja nie zauważyłam,a chętnie sobie na allegro zobacze.
Ja lece dziewczynki do męża,bo mi marudzi,że ja tyle przy tym kompie siedzeTak więc życze miłej nocki.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:34   #4551
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
ja tez mam ostatnio takie twardnienia brzucha, zaczelam sie troszke martwic, bo przy tym jakies klucia tam na dole. no ale lekarka mowila ze tak moze byc i kazal brac nospe, odpoczac-pewnie dlatego ze troche przesadzilam ze sprzataniem,bo odkurzylam cale mieszkanie, potem pozmywalam je, zrobilam dwa prania, pozmywalam naczynia no i potem tak zaczal twardniec.
Szkoda tylko ze tz mnie nie rozumie, jakos nie ma dla mnie wspolczucia.tylko mowi "no i co z tego" choc mu mowie, ze to nie jest dobre. w niczym mnie nie wyreczy choc go prosze.. to zawsze sie wykreci.
no szkoda gadac. wczoraj juz mialam ochote mu przylozyc.
Trzeba było Nawet ja bym mojemu takiej ignorancji nie wybaczyła Może musi łep dostać żeby zrozumieć? Jak Ty nie potrafisz to ja z chęcią Cię wyręczę
Stary 2010-01-30, 21:34   #4552
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Darusiaaaaa gdzie Ty to wszystko pomiescisz!!!!! Jak w sklepie.... )) Ciuszki super! Czekam na zdjecia Kacperka jako kandydata na meza dla mojej malej
Nie ma problemu, a to tylko czesc:P
ostatnio zaszalalam i nadal mi nie przeszlo:P
codziennie cos kupuje malutkiego albo ja albo mama jak cos wypatrzy:P o mezu juz nie wspomne
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:37   #4553
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia pokaz posciel

a powiedzcie mi czy puder tez jest potrzebny ?? bo wlasnie zdalam sobie sprawe ze ja nie mam pudru do zasypywania pupci czy jest to konieczne ??
Zasypka jest przydatna (według tego co mówiła położna w szkole rodzenia) tylko wtedy kiedy dziecko ma dużo fałdek na ciele. Ponieważ zasypka wysusza i z jej pomocą łatwiej właśnie te wszytskie fałdki osuszyć. Zasypkę nie stosuje się od razu na ciało dziecka, tylko najpierw sypie się na rękę a potem dopiero naciera. I położna mówiła też, że jeżeli używa się oliwek to zasypka odpada. Bo będzie się "wałkować" i zupełnie nie będzie swojej roli spełniać, za to może podrażniać wtedy.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Hehe pokażę Wam jakie czasami kształty przyjmuje mój brzuchol. W rzeczywistości wygladal jeszcze dziewniej.
B O S K I E !!!!!
I to tak długo potrafi taki "kształt" być, że zdąrzyłąś foto zrobić?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Ja tez pamietam że kupiłam puder dla Kuby ale zupełnie mi sie nie sprawdzał. Jakos dziwnie sie wałkował jak go pod paszkami czy we fałdkach wysypałam. Zdecydowanie lepiej sprawdza sie sudokrem albo inne cuda w tym typie.
Ja używałam sudocremu praktycznie po kazdej zmianie pieluszki i nigdy nie miałąm problemów z odparzoną pupką. To samo tyczy sie fałdek na szyji, nóżkach i pod paszkami żeby dzidziolek sobie nie odparzył też smarowałam po kąpieli i nigdy nie było problemów ze skóra. Ja juz sie zacznie cos dziać to troche za póxno bo dzidziolek i tak już cierpi.
Położna w szkole rodzenia mówiła, że takie coś jak opisujesz może się dziać jak się oliwek używa,.. to wałkowanie się zasypki właśnie. I dlatego nie powinno się tego łączyć. Albo oliwka, albo zasypka .... ?

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
UWAGA DZIEWCZYNY!!!

Dziś oficjalnie stałam się CIOCIĄ!!!!!

Siostra w końcu urodziła:jupi :

Zosia ważyła 3100g, nie wiem ile miała wzrostu, ale wszystko jest oki

Dała redę bez znieczulenia... szwagier, który był przy porodzie mówił, że był hard core, ale dała radę, więc da się znieść
!
GRATULACJE!
Cieszy mnie, ze piszesz że dała radę bez znieczulenia, czuję się jakoś pewniej od razu
Stary 2010-01-30, 21:37   #4554
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja rozstepow nie mam wycieki mam najgorsze w nocy jak przycisne cycola to rano mam twarda plame na koszulce i do prania laduje teraz spie w koszulkach malza bo mi wygodniej i ma ich duzo wiec codziennie moge wymieniac a on sie denerwuje hehe

Darusia nie no powalilas mnie iloscia czapeczke tyle to nawet ja nie mam chyba bede musiala dokupic
ale za to nasza niunia ma beret taki mocherowy hehe moja mama sie smieje ze bedzie smiesznie wygladala
hehehe ale ja za kazda ta czapeczke zaplacilam 0,50 gr lub 1 zł w sumie chyba kupilam prawie wszystkie jakie mi sie podobaly;p
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:39   #4555
drcron
Zakorzenienie

no nic ja wezme 2 w sumie bede miala stanik i wkladki wiec moze dam rade 3 doby z 2 koszulami a jak nie to ktos mi zawsze doniesie

Stary 2010-01-30, 21:40   #4556
NaTaLaLa
BAN stały

Ja brak rozstepow nadrabiam cellulitem :/ aktualnie nie posiadam jedynie za uszami... a najgorzej jest z tylu, na udach....cos za cos?;/
Stary 2010-01-30, 21:41   #4557
asienka240
Rozeznanie

Cytat:

Berecik ale fajnie chcę ją w nim później zobaczyć
aaaa
Stary 2010-01-30, 21:42   #4558
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziewczyny czuje ruchy pod pepkiem np, teraz takie smyranie jak to wczesniej bylo, a przewaznie ostatnio wypinal sie mlody nad pepkiem tylek bylo widac albo kopytko tez macie takie wrazenie? kurde moze ja sie schizuje;/
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:44   #4559
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
No to słabo coś działa bo biorę Pregnavit, który ma magnez w składzie i skurcze też mam
Po prostu nauczyłam się delikatnie przeciągać i jest ok

Kawy nie tykałam nigdy, nie lubię tego zapachu, smaku, nie zjem nic kawowego. A jak mi się zdarzy nieświadomie coś spróbować i tylko poczuje że to kawowe to wypluwam od razu bez względu na okoliczności
Na cukierkach i czekoladkach jak mnie ktoś częstuje to najpierw sprawdzam czy nie jest kawowe. Tfu.

Oglądałam to kiedyś na Discovery. Faktycznie nieciekawie ale z tego co pamiętam zrobili operacje i wszystko było ok.

Drcron wyglądasz na fotce jakbyś była wyższa od Tża
hehe choc raz tak to na codzien jak nie mam obcasow a teraz nie nosze to siegam mu do ramienia taki kurdupel ze mnie przy nim

Izumi dzieki za info to ja sobie odpuszcze zasypke wrazie wielu faldek mam make ziemniaczana w szafce hehe

Stary 2010-01-30, 21:45   #4560
asienka240
Rozeznanie

Darusiaaa za bardzo się przejmujesz... Rusza się przecież więc w czym problem?? Źle by było gdyby się dzieciątko nie ruszało, a to czy rusza się po lewej, czy po prawej, na dole czy na górze nie ma znaczenia. Raz ci wytnie z piąchy a innym razem dostaniesz kopa z "buta". Powinnaś się cieszyć, że maleństwo ruchliwe...
Koniec z panikowaniem !!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości