![]() |
#4531 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
![]()
![]() |
#4532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na twoim miejscu poszłabym do innej orto. wolałabym już mieć hassa albo hyraxa itp ale nie wyrywać zębów, tym bardziej że mówisz że mogą ci przerwy zostać.. Edytowane przez Hebe5 Czas edycji: 2010-03-26 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Przyczajenie
|
To była moja 3 orto i powiedziała dokładnie to samo co poprzednie, także musi coś w tym być. I nie chodzi mi o to, że będzie przerwa po zakończeniu leczenia, tylko jak długo w trakcie leczenia, jak założę już ten aparat, będzie widać że brakuje mi zębów? Przepraszam, że tsk dziwnie sformułowałam pytanie, taka jestem zakręcona odkąd świeci słoneczko, że na niczym nie mogę się skupić
![]() Dzięki za szybką odpowiedź ![]() Karadisa a kiedy idziesz wyrwać 4? |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Wtajemniczenie
|
Jak to mawia "ta dzisiejsza młodzież" : SPONIO
![]() (chyba, że już tak nie mawia, a ja jestem nieco do tyłu) |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
heh no więc i ja dołączyłam do grona metalowców
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PÓKI CO POKONUJE FALE ![]() ![]() ![]() Edytowane przez whenee Czas edycji: 2010-03-26 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
Jestem umówiona na 31.03 na wycisk. Niby dopiero wtedy moja otrodontka bedzie widziała czy tą 4 trzeba usuwać. Zrozumiałam to tak jakby majac wycisk i moje zdjecia rtg mogła zrobic cos w rodzaju symulacji... czy zeby sie zmieszczą. Szczerzę mówiąc to wolę usunąć tą 4 niż 8. Ale całe szczęście 8 zachowam, tylko nie wiadomo co z ta nieszczęsną 4.
Edytowane przez karadisa Czas edycji: 2010-03-26 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
whenee pfff druciki masz ; O a zamki to chyba każdy ma kolorowe;p po kilku miesiącach ten kolor zejdzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, wpadłam na pewien pomysł i proszę Was o radę
![]() Wiem na pewno, że mam jedną ósemkę dolną prawą wyrżniętą powiedzmy w 1/4, pierwszą konsultację u orto mam 28.04, mam przynieść jakieś dwa zdjęcia rentgenowskie... Może mogłabym już teraz usunąć tą ósemkę? Przecież tak czy siak ósemka to zło. ![]()
#4540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
heh no to teraz już wszystko wiem
![]() ![]() ![]() no ale w sumie się ciesze nie ma co mi się przebarwiać ![]()
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ ![]() Edytowane przez whenee Czas edycji: 2010-03-26 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez karadisa Czas edycji: 2010-03-26 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
rzadko bywam,ale może powiecie. Niedawno ze 2 tygodnie temu zdjęłam aparat i mimo,że mam podklejony drucik to dostałam jeszcze płytkę retencyjną. Jak długo wam się zeszło z przyzwyczajeniem się do płytki retencyjnej?? Bo u mnie jest póki co odruch wymiotny
![]() ![]()
#4544 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Co do usuwania zebow, to decyduje orto czy 4 czy 5 czy inny zab.. zazwyczaj wyrywa sie 4 lub 5. Wszystko to zalezy od ukladu Twojej szczeki, czy jest duza, szeroka czy na odwrot.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie,
Słuchajcie jaki jest zakres obowiązków ortodonty? Wchodzę, zmineia gumki, podkręca drucik i za to kasuje aż 80 zł?
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
emmm ja za kontrolna place 70 zł aczkolwiek nie wiem co na niej bedzie sie dzialo, a do tego nie ,mam gumek
![]() |
#4547 |
Wtajemniczenie
|
Po miesiącu noszenia i tygodniu, powolutku jakos się to tworzy
![]() podoba mi sie iż kieł, przez ktorego mialam kompleksy aby sie usmiechnac zabkami, wchodzi do luku, aaaale teraz zastanawiaja mnie jedynki! bo mialam lekko ukruszona, ale na poczatku nie roznily sie, az tak! praktycznie tylko bylo widac, ze ona taka jest a teraz poszla do gory... i sie zastanawiam czy tak zostanie i czy bede musieli mi ja dorabiac czy cos? ...?? aczkowliek dziewczyny co nosily aparat, pocieszyly mnie ze tez mialy dziwne akcje na poczatku, a to potem sie wszelkie ustawia, ehhhss.... mial ktos taki problemik? to dopiero poczatek, wiem, wiem, ale zastanawia mnie to fotki po miesiacu i na drugiej widac jedynki
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-03-26 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Wtajemniczenie
|
aaa w ogole po co jest ten cały drucik??? dziś byłąm u mojej orto, aby mi go wyminila,
po orto ktora mi zakldala zamek, ktory sie odczepil-musialapo tyg zalozc mi ponownie nowy w ramach reklamacji- walnela emmm chyba wocha i powiedziala, ze drucik, to ja juz u swojej musze... bez komentarza... na co moja orto, ze tez mi wielka łaska i że widocznie nie znala sie na tych zamkach co ja mam i trzeba bylo do niej zadzonic, bo zna z Gdańska, co sie takowe zaklada, no ale juz po ptakach, zamek jest, na razie sie trzyma aaale wlasnie powiedzial ze NIE TRZEBA BYLO SIE FATYGOWAC - az tak bo ja dojechac musialam... ![]() no ale jak to tak, uciety z lewej strony drucik i darowac sobie mialam? (zamek na7odlecial i tamta nier moja orto, przy ponownym zakldaniu obciela go do 6stki) - zapomnialam sie jej zapytac z wrazenia ![]()
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2010-03-26 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ciekawi mnie fakt, że słyszałam takie opinie że ta moja ortho nie mówi co będzie robić i raz się płaci te 100 zł a raz więcej. heh no chyba się zacznę pytać co będziemy robić bo bym się chciała przygotować finansowo jak mi wyskoczy z 200 zł a ja w kieszeni ledwo 100 zł i 5 zł na bilet powrotny:P Ale wszystko kwestia zapytania. Czekam więc na następną wizytę do 30.04. I po długim weekendzie:P ehh no ale co zrobisz żeby pięknie wyglądać ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlaczego większość aparatek ma ukruszone jedynki? jakaś dziwna tendencja... ja mam malutki rożek ukruszony
![]() |
#4551 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz mam prawie tak samo jak Ty bo jedynki mi się już wyrównały tak jak powinny być no i jedna jest dużo krótsza. Orto powiedziała, że tę dłuższą i tak będziemy trochę spiłowywać a w tej krótszej wymienimy to dosztukowanie. Tak więc don't panic ![]() Ja płacę do 150 za łuk ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-03-26 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Piszę po raz setny:
Każdy orto ma wyliczony koszt całego leczenia. Koszty rozłożone są różnie. Nie płacimy za wymianę gumek/druta/etc. Płacimy przede wszystkim za wiedzę naszego lekarza. Moja orto bierze 100 zł za wizytę przy dwóch łukach, 80 zł przy jednym. Bez względu na to co wymienia/dodaje. Za leczenie zapłacę ok 6tys i to jest jedyny pewnik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Rozeznanie
|
bambooko ja płacę tak jak betti 150 zł i mieszkam w małej miejscowości 60 km od Warszawy... a wizyta standard wymiana gumek czasem drutu i tyle...
#4555 |
Raczkowanie
|
ja sumując całe moje leczenie zaplacę ok 12 tys zł... mniej więcej.. ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka też zapłaci ponad 10 tys. Dwa łuki estetyczne + abonament miesięczny w klinice. Nie wiem, czy byłoby mnie stać na aż tak drogie leczenie.
Ile wyjdzie Cię sam aparat Pipi? Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2010-03-26 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
za 1 łuk?
![]() Cytat:
ja 150 za 2 łuki... za 1 - 100 a Ty płacisz za 1 czy za 2?
![]() |
#4558 |
Wtajemniczenie
|
ja sobie wyliczyłam że jeżeli moje leczenie potrwa 24 miesiące, jeżeli cena za wizytę sie nie zmieni - 70 zł, to cena za całe leczenie + aparat kryształ oba łuki = 6080 zł.
(licząc 70 zł co miesiąc, a tak naprawdę jest to co 5-6 tyg) no i w sumie dojazdy 60 km też powinnam dodać ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- tysiąc dni ma dwa łuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zadomowienie
|
Milutku moje wyliczenia obejmują dojazdy/piaskowania/szczoteczki i pasty/retencje. Ciekawe o ile mnie orto zaskoczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
rudo-zielona a za piaskowanie płacisz oddzielnie?
Przecież mając aparat , nie mamy możliwości chodzenia do dentysty, w sumie chyba jakiś przegląd czy małe poprawki powinny odbyć się w ramach wizyty kontrolnej, no chyba ,że się mylę. Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia, wchodzę na 5 minut, 80 złotych mniej a efekty są takie sobie, noszę aparat już 7 miesięcy i jestem średnio zadowolona.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.